Surinaamse oppositie: president is klokkenluider

42

PARAMARIBO, 7 okt – President Desiré Bouterse kan gezien worden als klokkenluider van recent gesjoemel. Parlementariërs van de oppositie noemen het project waarbij schoolmateriaal is uitgedeeld aan kinderen. Honderden geschenkpakketten zijn verdwenen. “Zand erover”, zei Surinames eerste burger weliswaar.

Niemand kan verklaren waar het materiaal naar toe is. Minister Faizal Abdoelgafoer van Sport & Jeugdzaken tast in het duister. Zijn ministerie is verantwoordelijk voor distributie. De oppositie wijst erop dat Bouterse zelf tijdens een bijeenkomst van zijn politieke partij NDP ruchtbaarheid gaf. “Door u is aangegeven, dat u er kennis van draagt dat de pakketten hun bestemming niet hebben bereikt”, stellen de parlementariërs.

Gevraagd wordt om strafrechtelijk onderzoek. Immers, Bouterses uitspraken doen vermoeden dat er gestolen is. “Met die uitspraken is aangegeven dat u als president, als eerste burger van Suriname en als partijvoorzitter van de NDP, weet heeft van onregelmatigheden en/of strafbare feiten gepleegd door personen, die u in bescherming neemt met de woorden: wat mij betreft zand erover”, aldus de parlementariërs.

Bekijk ook:


42 REACTIES

 1. Dief beschermd dief. 90 procent van de pakken heeft abgoegafoer dagoe en zijn familie in een container bewaard. Het wordt bewaakt door grote boef Abraham.

  De familie van boerenveen heeft ook schoolpaketten ontvangen.


  Maak melding

 2. Volgens het Openbaar Ministerie van Curaçao heeft dat te maken met een lopend onderzoek naar mogelijke belastingfraude door de president van de Centrale Bank, Emsley Tromp.

  Zo kan het ook in een democratisch land


  Maak melding

 3. Algemeen directeur van de Energie Bedrijven Suriname (EBS), Rabin Parmessar, heeft in een memo naar medewerkers van het bedrijf aangegeven hoe precair het is.

  Eerst geeft hij heel veel geld aan de werknemers van EBS en nu klaagt deze idioot, mongool parmessar. EBS medewerkers betalen ook nog een lagertarief en ook nog gratis stroom. De arme oma’s en opa’s, aov-ers moeten dit alles dragen.


  Maak melding

 4. Staatsbedrijven zijn melkkoeien voor de corruptelingen.

  Sociaal projecten zijn melkkoeien voor de corruptelingen.

  Prive ondernemingen zijn melkkoeien voor de corruptelingen

  Prive mensen zijn melkkoeien voor de corruptelingen.

  De corruptelingen weten wel wat diversivicatie is.


  Maak melding

 5. De rekening wordt gepresenteerd aan de komende generaties.
  De vele leningen waarvan niemand weet hoe deze en binnen welk termijn ze afgelost moeten zijn is de nalatenschap van deze generatie aan de komende generatie.


  Maak melding

 6. Ai baja, het zijn echte tovenaars.
  35000 schoolpakketten spoorloos verdwenen.
  1,1 mijard dollar spoorloos verdwenen.
  25 miljoen dollar naschoolse opvang spoorloos verdwenen.
  3 generatoren voor $ 21 miljoen betaald, 2 generatoren spoorloos verdwenen.

  Het stemvee zal pas in opstand komen als er voor hun
  sex pakketten worden besteld die dan spoorloos verdwijnen.
  Nee, Bessie ‘fellatio’ Turf heeft hier niets mee te maken.
  Zij heeft stembiljetten en een helicopter met bemanning spoorloos laten verdwijnen.


  Maak melding

 7. De BEVOLKING komt niet in actie, omdat de bevolking GEEN VERTROUWEN meer heeft in de POLITIEK ..

  Iedereen redt zijn eigen hachje ..


  Maak melding

 8. De president heeft twee opties
  1. een knieval maken en zeggen dat hij blufte
  2. de schuldigen aanwijzen, zodat deze vervolgd kunnen worden.
  Doet hij dit laatste niet dan is hij ook schuldig. De PG zal hem dan ook moeten vervolgen. Daar zit niemand op te wachten


  Maak melding

 9. Hetgeen wat deze moordenaar verduisterd heeft, en dus heeft laten verdwijnen, is niet te vergelijken met die paar schoolpaketten, vandaar zand erover.


  Maak melding

 10. Onder Bouterse verdwijt alles:

  1) Goud
  2) Kasreserve van de Surinaamse Bank
  3) Subsidies
  4) Onafhankelijke rechtspraak
  5) Moraal
  6) Zelfrespect van de Surinamer
  7) Geloofwaardigheid van het land
  8) Deskundig kader
  9) de waarde van de SRD
  10) etc..


  Maak melding

 11. het is schering en inslag . het volk is helemaal vergiftigd door deze roversbende. de norm in Su is nu , als zij stelen waarom ik niet . je wordt toch niet vervolgd.
  in Su wordt er goudmijnen geexploiteerd , maar hoeveel goudvoorraad heeft de CBvS ? ik las gisteren op het NOS journaal dat de DNB euro 6 miljard aan goudstaven gaat verplaatsen naar een andere locatie .


  Maak melding

 12. En weer een verooredeelde drugscrimineel die door Bouterse gratie is verleed benoemt in een topfunctie

  Alleen in Suriname kan dit:

  MET DE MOGELIJKE benoeming van het voormalige waarnemend hoofd van de Centrale Inlichtingen-en veiligheidsdienst, Hans Jannasch tot directeur van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht zal waarschijnlijk opnieuw de discussie oplaaien welke functies personen met een strafblad wel of niet mogen bekleden.

  Jannasch, toenmalig militair is twaalf jaar geleden veroordeeld wegens betrokkenheid bij het opzetten van een groot xtc-lab in Uitvlugt. President Desi Bouterse heeft hem kort na zijn aantreden in augustus 2010 gratie verleend!

  RobG vindt dit natuurlijk weer een ijzersterke benoeming van Bouterse.


  Maak melding

 13. Ik ga liever een visum aanvragen voor Noord Korea er zijn al 52 verkeer doden .

  Leven in Noord Korea is beter dan leven onder NDP Regering in Suriname .

  NDP Regering breng meer droefheid dan blijheid voor de mensen .


  Maak melding

 14. Bouterse de klokkenluider had in het verleden het naschoolse opvang project ook betitelt als te zijn de naschoolse meki njang patu.
  Wat corruptie praktijken van derden betreft is Bouterse van alles op de hoogte.
  Het enige waarvan hij niet op de hoogte is, zijn de duistere, misdadige praktijken van hem, zijn gezinsleden en zijn vriendenkring.


  Maak melding

 15. Tie DÉ We fiera Moeney in oen Saka………

  Neks No Fout…. 🙂 Na Wang Hiep Hiep Hoeraaa….. 😉

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies ….. (Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 16. @Oombert
  NOORD KOREA, meent u het echt Oom Bert of is het sarcastisch bedoeld. Gewoonlijk adviseerd u mensen zaden te gaan vermeerderen en vrijwilligerswerk tedoen, allemaal prima. Maar naar NOORD KOREA emigreren!!!!! 😳😳


  Maak melding

 17. Deze president kan het een beetje bij God goed maken door het slachten van koeien te verbieden en het consumeren van rundvlees strafbaar te stellen en Moeder Koe als de Nationale mascotte van het land uit te roepen. Zo niet, wie of wat kan hem dan nog redden? Alleen de Genade van Moeder Koe kan hem nog soelaas bieden.


  Maak melding

 18. @Jiyani,

  Niet eens met jou.
  Hoeveel aanhangers van de oppositie hebben laatst meegedaan met de demonstratie? Bijna 0.
  Ze aanvaarden het gesjoemel van deze regering en zijn dus net zo corrupt als de president: yatha radja, tatha pradja. Zo president, zo volk.


  Maak melding

 19. Je moet de ndp geliefden straks horen zeggen’ het is Venetiaan ,Santokhi schuld ,het is iedereens schuld behalve de ndp!!’

  En niemand anders dan de ndp maakte reclame over de schoolpakketen distributie,maar reeds het begin werd door de ndpers politiek bedreven ,er werd eerst gevraagd.
  of je een ndper bent zo niet dan geen pakket voor je! En nu zijn de paketten verdwenen?!Abdoelgafoer gaat het zeker op de blackmark verkopen!!!NDP boeven!!!


  Maak melding

 20. Regering graag ook een onderzoek over renovatie en schilderwerk van DE STICHTING OLIFANT tijdens periode Balesar en bouw van het huis van gajadin met materiaal die bestemd was voor OW werkzaamheden.


  Maak melding

 21. @ Surinamer …. regering, graag, heel graag, ook onderzoek naar de corruptieve praktijken van Misikaba { fractieleider NDP }, Melvin Bouva {Vice-Voorz. Parlement }
  wat betreft het Na-schoolse projekt { 25 milj. verdwenen, over dit bedrag ook zandover?}


  Maak melding

 22. Het is afkeurenswaardig dat medewerkers/ambtenaren een pakketje voor hun familie/vrienden achterover drukken. Ik heb sterke vermoedens dat dit soort diefstallen door Front-aanhang wordt gepleegd om de regering ins diskrediet te brengen. Maar voor dit soort kleine diefstallen hoeft de oppositie niet bewust een nationale heisa-campagne voor op te zetten.

  Zo zie je voor de zoveelste tig-keer maar weer dat de oppositie om elk wisje-wasje een mega anti-propaganda campagne opvoert. Zijn ze bij de oppositie minder slim? Mijn advies!!!! Oppositie voeren moet men aan deskundigen overlaten en niet aan een stel waardeloze bankenvullers.

  Het is tot deze verstokte luie bankenvullers nog niet doorgedrongen dat men dit soort vraagstukken vanuit een geschoold denkkader moet benaderen. Aan inhoudsloze priet-praat heeft men niets.


  Maak melding

 23. @RobG,

  Met jou aan de leiding van een psychiatrische instelling zouden alle patienten binnen een dag voorgoed genezen zijn. Ik ben daarvan overtuigd inmiddels.
  De enige psychiatrische patient die dan zou overblijven ben jijzelf natuurlijk. Jammer voor jou, want een zieke kan zichzelf niet genezen.


  Maak melding

 24. NDP-boeven van VELE pakketten voor armlastigen, moeten met SPOED achter slot en grendel !

  Opa Desi zegt de DADERS te kennen en zegt dat hij weet, waar de gestolen PAKKETTEN zijn opgeslagen !

  Door NIET IN TE GRIJPEN en de PG op de zaak te zetten, laat Opa D zien, dat hij CORRUPTIE en ROVEN van staatsgelden en goederen, als een NDP-GRONDRECHT ZIET !!!!

  PS : Ik en mijn TWEE regeerteams, ministerraad en Kabinet president, zijn Sranang strak aan het opbouwen ! Bloeiende economie e doro ! Stabiele munt e doro ! Veilig Sranang e doro !
  We hebben IMF niet nodig, soso las teng !!!!!!!!!!!!!!!!!

  WELVAART E KOME dji alla sma, MONNIE De !!!!!

  Deng 17.866 VOLKSWONING OOK TU E DORO !!!!!!!!


  Maak melding

 25. Linda @ daar hoef ik voor niets te betalen eten genoeg ,ik kan daar lange afstand raketten leren maken .

  Zaden kan ik ook in Noord Korea vermeerderen en planten ook stenen maken en huizen bouwen .

  DNA Gebouw kan men in Brand steken of een Kinderopvang van maken .

  NDP Regering beschuldig bevolking Groepen van Staat vijanden of vijanden om de hoek .

  Daarom is niemand naar de Parade gaan kijken er waren meer politie en beveiliging diensten op het plein .

  Vele zijn niet gemotiveerd om onder NDP Regering te produceren .

  DNA is nog met vakantie de poppen kast is nog niet begonnen met Misikaba ,Doehkie ,Hooghart ,Waterberg ,Abdoel ,stelletje Zwendelaars zijn ze beleid medewerkers van NDP

  Gaan jullie lekker zaken doen met Frankrijk , laat Haitie vertellen wie Frankrijk is .


  Maak melding

 26. Hahaha, al die verarmde oerdomme paarse debielen die hebben gestemd op de nationale dieven partij olv van hun soso lobi lijder, lijden no ka onder zijn corrupt rovend wanbeleid. Tjies deng dong paarse zombies mooi beet. Wahahahahaha. Neks no fout krijsen vele oerdomme jonge paarse stommelingen, we ga ook stele. Soso ka ndp en lijder e tjarie, dankzij al die oerdomme paarse paria’s.


  Maak melding

 27. Linda @ er zijn al 52 mensen in het verkeer overleden in Suriname in Noord Korea 1

  Teveel zelfmoorden schiet incidenten met dodelijke afloop .

  Linda hou rekening niet alle Surinamers zijn LIEVE Mensen in de jaren voor 1980 had je meer lieve Surinamers .

  ACRESIFITEIT heb je veel onder alle Bevolking Groepen in Suriname .

  Surinamers zijn niet zo opgevoed door hun voor ouders
  kijk maar wat men uitstraalt dagelijks .

  Ik leeft en geniet van wat mijn voorouders achter hebben gelaten .

  Al geeft NDP mij Paramaribo ik neem het niet ik ruil Paramaribo niet met een Hectare Grond van mijn Voorouders .

  1Hectare Grond van mijn voorouders is voor mij belangrijker dan Paramaribo .


  Maak melding

 28. RobG

  “Het is afkeurenswaardig dat medewerkers/ambtenaren een pakketje voor hun familie/vrienden achterover drukken. Ik heb sterke vermoedens dat dit soort diefstallen door Front-aanhang wordt gepleegd om de regering ins diskrediet te brengen.”

  beste RobG
  Met het voorgaande stelt u eigenlijk dat de President geheel onbekwaam is.
  Als hij weet wie en waar en het zouden Fronters zijn dan ga je ze toch niet beschermen maar score je voor open doel.

  U blik op de zaken is wel heel erg troebel


  Maak melding

 29. oom bert,

  In Korea Noord doden ze je met 2 mortiergranaten omdat je even in slaap bent gesukkeld toen de president een speech hield. God weet hoeveel mensen daar jaarlijks de hongerdood sterven. Wat Bouterse uiteindelijk wil bereiken met Suriname bestaat al. Het heet Noord Korea, waar niemand z’n leven veilig is.


  Maak melding

 30. RobG
  Het is afkeurenswaardig dat medewerkers/ambtenaren een pakketje voor hun familie/vrienden achterover drukken. Ik heb sterke vermoedens dat dit soort diefstallen door Front-aanhang wordt gepleegd om de regering ins diskrediet te brengen

  Mag ik een teiltje,,,?


  Maak melding

 31. Djoeka joe @ lees je de kranten van Suriname hoe ze daar dood gaan van af 1980 in Suriname .

  Heeft een ieder te eten in Suriname zelf de gevangenen kunnen geen eten krijgen ,door dat de betalingen achterstand is opgelopen bij de overheid .

  God alleen weet het hoeveel mensen in Suriname verdwijnen of door verdriet en ziekte dood gaan .

  In Noord Korea leef je niet onder ALGOHOL Politieke Leiders van NDP

  Daarom is de Staat kas leeg geroofd door drinkers van NDP.

  In Noord Korea kan ik mijn huis duur open laten en mijn hals ketting kan ik overal dragen .

  In Suriname heeft men 15000 coca verslaafden die elke maand 550 SRD AOV ontvangen van de overheid .


  Maak melding

 32. Djoeka joe @ Ga met je hals ketting lopen in de stad of buurt in Suriname en laat je huis open wanneer je naar werk ga .

  Dan zal je zien hoe lief Surinamers zijn en hoe veilig het is .

  Mensen maken zelf de voor deur over dag dicht ,dit heb je ook in Europa en America en Totaal Zuid America

  NDP gaat het doen ..

  Limbo SRS Radio wanneer draai je PapaTwoutje is hij nu niet meer goed .


  Maak melding

 33. RobG,

  “aan inhoudsloze prietpraat heeft men niets”
  terwijl jij daar zelf in uitblinkt !!!!!!!!!!!
  Advies…hou lekker je bek, mafkees.


  Maak melding

 34. Ach, wijzen naar de kruimeldieven, terwijl de grote boeven ndp partijbonzen in overhemd, colbert, stropdas rondlopen beschermd door een blinde muur. Justitie moet uit haar winterslaap ontwaken.


  Maak melding

 35. RobG
  Het is afkeurenswaardig dat medewerkers/ambtenaren een pakketje voor hun familie/vrienden achterover drukken. Ik heb sterke vermoedens dat dit soort diefstallen door Front-aanhang wordt gepleegd om de regering ins diskrediet te brengen. Maar voor dit soort kleine diefstallen hoeft de oppositie niet bewust een nationale heisa-campagne voor op te zetten.

  Ai boi RobG,
  Boi mi kweki na baka “We Egi Sani” maar ik zal mijn toen gebruiket vocabulaire achter me laten.
  Boi zit je wel goed in elkaar en kun je wel evenwichtig verbanden leggen en bepalen wat de uitkomst mogelijk moet zijn?
  Wel nu,
  Als common sence werkt dan is het:
  Never nooit kan het Front zijn geweest omdat jij de indruk geeft dat jou president en coalitie deze kans voorbij zou laten gaan om Front met de grond gelijk te maken?
  Come on man use the God given brains otherwise shut the f…. up.


  Maak melding

 36. De jongste mini-ster van deze regering is de grootste boef. Wat verwacht je anders van een trouwe casino-ganger. Deze mensen zullen echt niet ongestraft blijven. Carma e kong wacht maar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.