Haperende IMF-afspraken kosten Suriname miljoenen

49

PARAMARIBO, 7 okt – Suriname kan voorlopig niet rekenen op het tweede deel van de IMF-lening. Het fonds heeft besloten de tweede leentermijn even aan te houden. Volgens IMF-functionaris Daniel Leigh betaalt Suriname er een zware prijs voor.

Het IMF is niet tevreden over het verloop van afspraken die eerder dit jaar zijn gemaakt. Daarom zal de tweede tranche niet worden overgemaakt op de afgesproken tijd. “Dit kost de overheid tweehonderd miljoen dollar per maand, geld dat beter besteed kan worden voor ondersteuning van sociaal zwakkere groepen”, zegt Daniel Leigh tegenover de Ware Tijd. Intussen wordt gekeken naar mogelijkheden.

De regering en het IMF blijven met elkaar in overleg. Voor het fonds blijft het van belang dat Suriname inderdaad komt tot economische stabiliteit. Daarom ook is de eerste tranche van een en tachtig miljoen dollar vlot overgemaakt. “Herstel van de economische stabiliteit is enorm belangrijk. Het vergt uitdagende maatregelen voor de samenleving en de autoriteiten. We beseffen dat het een moeilijke periode is”, aldus Leigh.

Bekijk ook:


49 REACTIES

 1. Zelfs Jacko JZwartmans zou het beter doen als president dan Bouterse.

  Hij heeft te vroeg gejuichd misschien, want straks zetten ook die moslims het geld op de wacht. Ze zouden het liefst van Suriname een hoerenstaat maken waar elke dag enkele charters vol Arabieren hun lusten komen botvieren.


  Maak melding

 2. Haha dit was toch te verwachten en mischien komt het ook nog zo ver met die moslim bank want bouterse heeft het niet in orde en ik denk hij krijgt het niet in orde want afspraak maken ok maar naar komen dat wordt een groot probleem zo lang deze regering blijft zitten zal er meer schade komen voor het land ik vindt het erg om te zeg maar burgerbeweging of niet het heeft geen enkele zin want met even een maandag een paar uur op straat staan schreeuwen heeft geen enkele zin of nut je raakt daar het belijd van deze regering niet mee ze kunnen vrolijk Door gaan het raakt hun op geen enkele wijze surinaame Is te verdeelt om een vuist te maken het Is moeite voor niets echt waar het gaat niets veranderen het spijt me dat ik het zeg maar Is de waarheid om echt iets te veranderen moet men harde strijd leveren ik vind het heel erg met wat gebeurt in ons mooier land ik blijf het zeg bouterse was nooit de man om het land te leiden ik blijf bij venetiaan hij was een echte president nps nieuwfront nu kan men zien wat zijn waarde was voor surinaame samen het nieuwfront ik vind het erg jammer hoe het nu gaat in surinaame het kan zo niet Door gaan echt niet


  Maak melding

 3. Ook de 2 miljoen in die oude ambulance is niet terechtgekomen op bestemming.

  Btw, wat die Bouterse niet weet is dat toen hij de US ambassade was gaan openen, de CIA al zijn fysieke kenmerken, DNA enz. heeft verzameld. Die Indiaan heeft daar zeker niet aan gedacht, want anders was hij niet gegaan.

  Nu kunnen de cowboys een op maat gemaakte drug maken die opa met 1 tablet of 1 druppel in z’n dranklje of eten voor altijd kan uitschakelen.

  Alles wat deze opa aanraakt, sterft. Ik vooorspel dat indien deze man nog 5 jaar aanblijft, heel Suriname zal uitsterven door een of andere virus of zoiets. A mang tjar soso ellende.


  Maak melding

 4. Veel beloven weinig geven doet een … in vreugde leven, omdat hij niet naar huis gestuurd wil worden (ik citeer hem) gaat het hele plan van lenen lenen betalen betalen niet door.
  Deze man sleept een heel volk de afgrond in, ik zag hem op de Amerikaanse ambassade een pleidooi formuleren over het milieu, de kwik dampen in de stad komen je oren uit, begin daar meteen dan maar aan en niet volgende jaren, domme domme man.niemand neemt je nog serieus.


  Maak melding

 5. En waarom zou usa zo groot gebouw hebben gemaakt was nooit in surinaame omdat ze komen met meer mensen daar om te onderzoeken wat bouterse allemaal doet bouterse Is slim maar usa heeft veel meer kennis van mensen dan bouterse kijk maar Osama Irak kadafi en meer en meer als er geen plannen waren hadden ze nooit zo groot gebouw genomen in surinaame


  Maak melding

 6. USA heeft grote ambassade in Suriname om enkele grote klappen te maken.
  Spionage en sabotage in Brazilie.
  Sabotage Franse lancering satellieten in Frans Guyana (indien Frankrijk het durft om satellieten te lanceren van anti-US landen)
  Controle op Venezuela.
  Voorbereiding Amerikaanse vluchtelingen (tgv rampen op Amerikaanse continent) naar Suriname.
  Opvang en huisvesting Amerikaanse vluchtelingen
  Economische spionage op China in Suriname
  Controle toenemende invloed moslimlanden op Suriname
  Uitschakeling Bouterse indien hij niet danst naar pijpen van Uncle Sam
  Vast nog wel meer dingen.


  Maak melding

 7. Goh wat een verrassing, Bouterse komt zijn afspraken niet na…….Had ik nooit verwacht,

  RobG vindt dit natuurlijk weer een meesterzet van Bouterse.


  Maak melding

 8. Dit alles is te danken aan BOEFDRAAD, omdat hij precies wist wat de consequenties waren.
  Zie maar weer, eerst bedelen en daarna gaan denken hoe het gaat uitpakken.

  Een stelletje lamzakken zijn Bouterse en aanhang. Dubai komt nog.

  IMF heeft gelijk


  Maak melding

 9. Dat de IMF 180 graden linksom zou draaien, wist ik het al toen ik april dit jaar in suriname was.
  De lening van de imf was een op losse schroeven opgezette scenario om de koers speculatie te beïnvloeden.
  Suriname is een land dat erg onvoorspelbaar is, met de huidige rovers regering. Het is te verwachten dat de ISDB hetzelfde gaat doen. Koersen krijg je niet stabiel met een grotesmoel , maar met export.


  Maak melding

 10. Dan gaan wij maar verder zonder de IMF. Woorden van groot praat en doen van kleine aard.
  Nu heeft IMF even zijn spierballen getoond. Neks ne kon geen dollar cent meer zolang die grote bek niet doet wat wij willen en beogen.
  Dus President als de ISDM nee zegt omdat er geen geld is voor een eigen bijdrage dan zullen wij zien wat het vervolg zal zijn.


  Maak melding

 11. Bouterse krijgt een lesje van het IMF in het nakomen van afspraken. Hij krijgt direct de gevolgen gepresenteerd voor het belazeren van de boel.
  Normaal gesproken komt hij in Suriname weg met het niet nakomen van afspraken dankzij zijn slaafse aanhangers in de assemblee maar niet bij het IMF en terecht.
  Ik ben benieuwd hoe de Islamic bank en andere geldschieters hierop zullen reageren en natuurlijk ook hoe de koers hierop zal reageren


  Maak melding

 12. Boefdraad, baas en paarse roverheid brengen land en volk de paarse verdoemenis in. Stree de foe stree, wiens we ka, baas na lijder die ons oerdomm ezelachtig paars koppig volk doet lijden. Soso lobi baas en trawanten eng paarse stinkende schijt en pis vol corruptie en misdaad. Soso lobi ndp. Wo ka, wahahahaahaha


  Maak melding

 13. Dit is de brain van Santhokie.
  Deze man heeft zijn contacten geraadpleegd.
  Deze persoon is geholpen door anderen.
  Hij weet ook dat geldt geen probleem zal zijn als de oppositie de regering zal uitmaken.
  Sharief is slim en draagt veel geheimen net zich mee geholpen door buitenlanders die contacten hebben op hoog niveau.
  Terwijl het volk bijna zijn schulden niet kan betalen stuurt een handlanger twee miljoen in een ambulance verborgen in het dak geldt naar Suriname.
  Permisser heeft ook een aandeel in eerder heeft hij ook geldt gesmokkeld en in Nederland opgepakt.
  Na betaling van een flinke boete is de zaak geseponeerd.
  Sari tori


  Maak melding

 14. Bouterse wil koste wat het kost een sociaal programma van BBmetR instand houden. Dit zijn onnodige uitgaven volgens het IMF dat meer ziet in opkrikken van de economie en werkgelegenheid.
  Maar dat zou betekenen dat Bouta kan fluiten naar de loyaliteit van z’n aanhang over 1 a 2 jaren. Dan liever flink in de pinarie en het IMF de schuld geven en nog meer sympathie daarmee winnen bij de hondstrouwe aanhang.
  Iedereen zag dit al aankomen, dat het IMF de kraan dicht zou draaien.
  Het is maar de vraag of die kraan wel ooit weer opengaat.
  De moslims en chinezen volgen nauwlettend wat er allemaal gebeurt. Domino-effect ligt op de loer.


  Maak melding

 15. Het beleid van bouta lijkt meer op rancune, de vooruitzichten voor zijn persoonlijk leven zijn slecht dit is geen geheim. Vandaar dat alles in het werk gesteld wordt voor behoud van de macht, zodat hij aan rechtsvervolging kan ontsnappen. Om rede hiervan maakt hij van Suriname een bedelstaat samen met de brothers in crime.


  Maak melding

 16. Ze drinken een kopje koffie met Hoefdraad en sturen hem weg waarna gemeld wordt dat er constructieve gesprekken gevoerd zijn.

  IsDB heeft ook al gemeld dat hun de voorwaarden bepalen en niet Suriname.


  Maak melding

 17. Ai, die arme Farao Ali Bouta krijgt het heel moeilijk
  met zijn 40 rovers.
  Geen lening dus geen aanbestedings opdrachten met zware overvraging, geen geld om tjoekoes te verdelen, boze ‘vrienden’ die die weglopen, geen lening wil ook zeggen geen werk voor de arbeiders, dus minder belastinginkomsten.
  Nog maar 4 jaar ellende en pinaren.


  Maak melding

 18. KUMA HAD TOCH EEN GROTE SNUIT IN OCER TEGEN HET IMF: NU KRIJGT HIJ GEEN ENKELE YANKEE DOLLAR TOT DAT HIJ ZIJN AFSPRAKEN NA KOMT. En dat kan heel lang gaan duren. KUMA en Afspraken: dat gaat helemaal NIET.

  HIT THE ROAD: DAT DOEN MOET KUMA DOEN!


  Maak melding

 19. het zal beter zijn voor die mofina wan als hun moordenaar lijder hoofd verdachte moorden 8-12-1982 nu direct zijn koffer pakt en richting Obiango vertrekt..

  ook goed voor de wel willende suri die graag zijn land wil opbouwen, maar wordt tegen gehouden door deze moordenaar..

  want wees nou eerlijk, wie wil onder deze moordenaar zijn zuur verdiende geld investeren in sme..

  dan maar v.l. in het buitenland vertoeven..,, of niet dan..

  nog 5,,, zand erover..


  Maak melding

 20. Imf is een organisatie die doordenken aantal generatie vooruit.al die denkers zijn westerse landen.een derde wereldland super denken dat zei slimmer zijn.vooral bouterse met 40 rovers.die ambassade van usa is een bewerking van cia om alles in de gaten te houden. Bouten go home


  Maak melding

 21. Koren op de molen van China !!!
  Nu hebben ze vrij spel; met een lollypop aan Desie krijgen ze alle economische macht in Suriname !!
  Hebben de Chinezen, ooit een boom geplant in het binnenland
  wanneer ze bossen(hout) kappen ?? Nee, alleen snel wat roofbouw plegen !! En alleen maar maanlandschappen creeren door de illegale gouddelvers!! Het binnenland is vernietigd, hebben de bewoners dat niet door ??Wat voor rotsooi laten ze achtervoor hun kinderen/kleinkinderen .
  By the way, met de onderschepte 2 miljoen Euro’s zou die ene meneer W.W. met zijn Maruwana projekt beginnen(zg.door Canada fin.ondersteund) !!!


  Maak melding

 22. Het IMF geeft Bouta een lesje van wat zij verstaat onder het nakomen van gemaakte afspraken. Bouta wordt door het IMF al niet meer serieus genomen, dus dat is een goed signaal.


  Maak melding

 23. Dit is het resultaat van onderhandelen met instanties die intregere mensen in dienst hebben, terwijl jij alleen maar rovers om je heen hebt die je van advies dienen, denkende dat er weer een njang patu erbij gekomen is. Wat natte vinger werk verricht en aangeboden als de Su versie van een sanerings[plan.
  Isdb, staat ook te wachten op goede voorstellen, welke van die rovers zal daarmee belast worden??, het eerste resultaat is reeds te merken aan het .Z. die zonder enige vorm van inschrijving van start is gegaan, wanneer komen wij van deze hardleers af?????????


  Maak melding

 24. Dit stuk is helemaal uit z’n verband gehaald. Wie voert er de redactie op WKN? IMF heeft gezegd dat zolang de regering niet stopt met de subsidie op stroom de regering 200 miljoen per maand moet bijleggen wat niet uitgegeven kan worden aan de sociaal zwakkeren.
  Maar het is verder nooit goed wat deze regering doet. Nu houden ze de stroomtarieven op dit niveau om de samenleving te ontzien. En er is kritiek. Schaffen ze de subsidie af is er kritiek.


  Maak melding

 25. De paars beneveld verslaafde bouta aanhangers wemelen zich genietend in zijn paarse schijt vol van leugen en bedrog. Wiens we ka, neks no fout, baas is onschuldig als een lam, aleehuja krijsen Stefanus e Misjiekakalakka, hoeree krijsen het gros der oerdomme paarse sekteleden, idioten en zom bies in Ocer ( Openbare Creatieoord en Rovershol ) van baas. Hihi


  Maak melding

 26. Herinnert u zich deze nog ???

  ” PREYPREY – sident ” FELICITEERT volk met GOEDKEURING IMF !!!

  Vervolgens stonden de PAARSE RATTEN die zich DAGELIJKS hier op WKN aanmelden, te juichen omdat hun Baas, Desiderius,de DEMENTERENDE PAARSE RATTENVANGER van ” Broko baka “, hun een stukje PIMPELPAARSE SCHIMMELKAAS had voorgehouden !!!

  Remember !!! PAARSE RATTEN !!!! Het IMF is GÉÉN ” Prey-prey organisatie ” !!!!!!!!
  Dus het VENTJE, jullie AFGOD, daar aan de Antondragtenweg die zich ” president ” noemt, had zich daarin falikant vergist.

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 27. @Damsco,

  Je hebt LEF om je STUPID FACE hier te laten zien: weet je nog hoe jij het Surinaamse Volk had GEFELICITEERD met die IMF LENING.

  Je bent zo DOM ALS HET ACHTERWERK van een VARKEN nadat zelfs KUMA (BEROUW KOMT NA DE ZONDE) heeft geroepen dat het IMF WREED is en totaal geen rekening houdt met het Volk.

  DIT HEBBEN VELE POSTERS JOU GEPROBEERD DUIDELIJK TE MAKEN. YOU ARE MR.STUPID HIMSELF.

  ER IS GEEN MEDICIJN VOOR STUPID PEOPLE LIKE YOU


  Maak melding

 28. Surinamer
  zorg dat de regering … graag, heel graag … ook onderzoek doet naar de corruptieve praktijken van Misikaba { fractie-leider NDP }, Melvin Bouva { Vice-Voorz. Parlement }
  wat betreft het Na-Schoolse Projekt { 25 milj. verdwenen, over dit bedrag ook … ZAND … OVER ?????


  Maak melding

 29. Op een radio station zei iemand dat de filosofie van de ndp is dat je dom bent wanneer je aan de macht bent en niet rijk wordt door te graaien.

  De IMF heeft het geld met alle belletjes en alarm machines verbonden. Er is zelfs een waakhond gestationeerd. Zo trouw aan de filosofie heeft iemand zijn hand ingestoken en het ging rinkelen en de hond ging blaffen. Zo ze hebben het geld niet nodig dat ze niet kunnen hebben.

  Afspraken zijn afspraken. Bij de mafia wordt je dood geschoten als je hun double crossed. Nu van de IMF moet je je zaken in orde maken.


  Maak melding

 30. Het begon heel mooi. Lekker doen en laten wat wij willen want wij hebben mandaat. Het volk heeft op ons gestemd. Nu zal ik een drol door hun keel duwen. feliciteer het volk met de toegezegde lening van een half miljard us dollars door het IMF.
  Nog geen zes maanden later is IMF koud en berekend omdat zij hun afspraak willen nakomen. Zand erover?

  Nu flirten wij met de islamitische bank. Want wij gaan ons wel aan hun voorwaarden willen houden?
  Zand erover?

  Suriname wordt geregeerd door een lege idioot zonder werkend brein. Doe daar eens een keer zand erover!


  Maak melding

 31. Misiekaba is de aap van de paarse partij. Hij wordt ingehuurd om de eliten van de partij te entertainen. Hij rendt als een grote zwarte bosbeest op het podium. Sari tori. Schandelijk.


  Maak melding

 32. Haco
  Er staat jullie wat te wachten als er een echte demonstratie komt.
  Leger en politie hebben dan een vrijbrief om naar eigen inzicht te handelen.
  Bouta heeft de zaak onder controle voor zolang het duurt.
  Terug naar 1982 OM en justpol trekt zicht nergens wat van aan.
  Jullie regering is een ziek zootje,ik snap het niet en wil het niet meer snappen .
  Ik wens jullie veel wijsheid en succes toe.


  Maak melding

 33. Waarom het woord Afrikaanse erbij? Schaam je je niet? Vandaar dat de vijandschap tussen jullie en de Creool eeuwig zal duren en zelfs zal uitmonden in een regelrechte confrontatie. (Om deze reden wil de Creool de macht in eigen hand houden). Ik wil je vertellen dat jullie het schandalig zullen verliezen. Zij die in Nickerie zitten kunnen vluchten naar Guyana. En de anderen in Saramacca, Wanica, Para en Paramaribo zullen tegengehouden worden in Coronie. Om het maar niet te hebben over het binnenland en oostelijke richting.
  Hou je dus rustig en maak ons niet boos!!


  Maak melding

 34. wel of geen geld van IMF maakt de roversbende niets uit . al stijgt de koers torenhoog ,neks no fout . zij hebben al zoveel in SRD en valuta dat ze niets tekort zullen komen . julie mogen gaan staken of demonstreren ,neks no help. Bouta heeft de regering in 1980 verjaagd met wapens dus als je hem wil verjagen dan zal het weer met wapens moeten gebeuren . en ik zie dat niet gebeuren . Suri’s na soso bla bla .

  we gaan vo nog 5 !


  Maak melding

 35. STOP met Racistische ONZIN, steeds aangewakkerd door politici, om HUN STAATSBOEVERIJ VOORT TE KUNNEN ZETTEN !

  DESi, de chinees, hindostaan, javaan, boslandmens, indiaan creool, of moxi-watra HEEFT ONS LAND ZWAAR FAILLIET GEMAAKT !

  STOP HET WAANZINNIGE UITGAVENBELEID, STOP HET SABOTEREN VAN ONZE RECHSSTAAT, STOP HET INVESTEREN IN CONSUMPTIE !

  EN, STOP MET RACISTISCH GEBABBEL, DAT LEVERT GEEN ENKELE VALUTA OP !!!!!!!!

  WERK AAN EEN NIEUW ANTI-CORRUPTIE-REGIEM !

  WERK AAN MENSENRECHTEN EN AAN ONZE RECHTSSTAAT !!!!!


  Maak melding

 36. @Paul
  Uit welke alinea, zin of zinsnede haal jij dat de redactie van waterkant de tekst uit zijn verband heeft gerukt?
  Ik lees nochtans precies hetzelfde als wat jij hebt gepost:
  het niet uitvoeren van het beleid kost per maand €200 miljoen dollar per maand.
  Het geeft geen pas om anderen terecht te wijzen als je zelf niet goed leest.
  Jij spreekt over 200 miljoen het artikel over 200 miljoen dollar.
  Dit is het enige verschil
  Jij rept verder over het beleid met betrekking tot stroom tarieven.
  Ook hier komt het feilen van de regering aan de orde.
  regeren is meer dat: ik doe het wel of ik doe het niet.
  De wijze waarop en de aanvullende maatregelen, zijn onder andere zaken waar rekening mee dient te worden gehouden.
  Helaas, gebeurt het te vaak, dat een minister A zegt (iets toezegt), en vervolgens hierop moet terug komen of publiekelijk terug gefloten wordt.
  Dit doet de zaak geen goed. Integendeel het werkt averechts.


  Maak melding

 37. @ Medusa,

  Moet ik nu bang worden van jouw geraas en getier?

  Je bent een Griekse mythologie, met wie het slecht afgelopen is.
  Je bent zelfs onthoofd, dus hou op met je bedreigingen, die slaan nergens op.

  Medusa (mythologie)

  Kop van Medusa door Caravaggio. 1592-1600. Uffizi, Florence.

  Perseus met het hoofd van Medusa, bronzen beeld door Benvenuto Cellini (1545–1554) in de Loggia dei Lanzi te Florence.
  Medousa (Oudgrieks: Μέδουσα) of Medusa (gelatiniseerd) is een monsterlijke chtonische figuur uit de Griekse mythologie. Medusa is de dochter van Phorcys en Ceto en is de bekendste van de drie Gorgonen.

  Medusa had ooit een bijzondere schoonheid. Ze woonde echter, tot haar verdriet, in een land waar nooit de zon scheen. Medusa smeekte Athena haar te laten vertrekken naar zonnige streken. Athena stond dit niet toe, waarna Medusa Athena toevoegde dat de mensen anders haar en niet meer Athena om haar schoonheid zouden prijzen.

  In een andere versie van de mythe zou Medusa de toorn van Athena hebben gewekt door in Athena’s tempel de liefde met Poseidon te bedrijven. De woedende Athena nam wraak door Medusa’s mooie haar in een nest kronkelende slangen te veranderen. Verder zou eenieder die Medusa in het gelaat keek, ter plaatse verstenen. Sindsdien zou het haar taak zijn zo veel mogelijk mensen te doen verstenen.

  Uiteindelijk wordt ze gedood en onthoofd door de held Perseus, die hierbij onder meer door Athena geholpen werd. Uit haar bloed werden (als gevolg van een eerdere liefde met Poseidon) het gevleugelde paard Pegasus en de reus Chrysaor geboren. Uiteindelijk werd haar hoofd door Perseus aan Athena geschonken, die het op haar schild plaatste om vijanden mee te kunnen verstenen.

  Trivia[bewerken]
  Medusa wordt als symbool gebruikt in de heraldiek.
  In veel talen worden kwallen, vanwege hun giftigheid en uiterlijke overeenkomst met Medusa’s hoofd vol kronkelende slangen, aangeduid als medusa (Frans méduse, Russisch medusa, Italiaans medusa).
  De Medusakop of gorgonenkop (gorgoneion) is een bekend element in de kunst van de klassieke oudheid.


  Maak melding

 38. Helaas gaat het niet over verdeeldheid..maar meer je kop in het zand steken….de burgers waren gewaarschuuwd…moslim bank heeft zich al terug getrokken…binnen kort komt er nog meer naar buiten…Indonesië ziet de samenwerking stranden…alleen door het feit dat er geen daadkracht en vertrouwen is in deze regering….nog 5 jaar jippie…lang leve de Ndp…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.