‘Suriname pas geholpen met stabiele wisselkoers’

19
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 6 okt – Suriname is pas echt geholpen met stabiele wisselkoersen. Dit zegt Glenn Gersie, governor van de Centrale Bank van Suriname, CBvS. Dat de wisselkoersen eindelijk afnemen, is eventjes goed nieuws. Maar daarmee is de dreiging voor economie en burger nog niet voorbij, integendeel.

Het dalen van de hoogte van de wisselkoersen doet menigeen weliswaar een zucht van verlichting slaken. “Maar als de schommelingen aanhouden, komen we er nooit uit. En het gevaar van het te ver naar beneden doorzakken van de wisselkoers is dat het met dezelfde snelheid weer omhoog kan gaan”, zegt Gersie tegenover de Ware Tijd. Dat is het grote gevaar dat boven de economie blijft hangen.

Iedereen heeft dus baat bij een evenwichtige situatie. Te ver dalen zou de economie overigens ook niet ten goede komen. Gersie ziet het dan ook niet zover komen dat het niveau wordt gehaald van voor de devaluatie van eind vorig jaar. Stabiele wisselkoersen zijn het beste en het meest haalbare. “Zodat iedereen, overheid, bedrijfsleven, gezinnen, weer kan plannen.”Maar dan moet ook het massaal vluchten in vreemde valuta ophouden.

Bekijk ook:

19 REACTIES

 1. Suriname heeft meer uitgaven dan inkomsten Mijnheer G.Gersie, dat is het hele probleem. Dat weet U als Directeur van CbvS ook, maar U gooit het op andere boeg !
  De huidige crisis is te wijten aan het waanbeleid van de Regering en haar adviseur en niet anders.
  Je kan geen 1000€ per maand uitgeven als je maar 600€ verdiend. De regering smijt met geld over de balk en dat doen ze nog steeds !! Er is geen werk; en als men werkt heeft, wordt er ook geen loonbelasting afgedragen.
  Grote bedrijven in Su ontduiken ook belasting, terwijl het DNA zich blijven verrijken met het karige belastinggeld van de gemeenschap ! In mijn ogen heeft het stabiliseren van het wisselkoers totaal geen zin, met moet nu juist gaan bezuinigen en meer belasting innen. Het geinde belasting geld wel in het Staatkast stoppen en niet over het balk smijten. Erger nog; geen investeringen plannen wat toch in feite niet van de grond komt. ( Huizen bouw Cassave teelt fabriek Suikerplantage Wageningen Skyline etc etc.
  De regering dient het belang van het volk te dienen; en niet andersom. Maar dar dat begrijpen ze daar bij het DNA niet, men zit daar zich zelfs te verrijken, terwijl volk crepeert van de honger !

  Sari tori

  Jacko.


  Maak melding

 2. Zolang de corruptie en diefstal van de regering stand houd, kan de koers maar 1 richting opgaan. Bovendien is het volk degene die dit goedkeurt en toelaat.

  Er is geen enkel organisatie of samerwerking die durft hiertegen te demonstreren en evt op te treden. Is het momenteel zo dat de rechterlijke en justitiele macht ook in handen van de regering is. Ik snap eerlijk gezegd hier niks van.

  Een minister of premier moet durven om geld te stelen in de EU, dan wordt hij gelijk geroyeerd.


  Maak melding

 3. Glenn gersien denken dat Surinaamse volk achterlijk zijn met zijn lullig verhallen.over cruptie hoor je niet praten.pe a monie de…al die miljarden .niemand durf daar over praten. .bange volk lafaard


  Maak melding

 4. hoe hoe hoe kan je suri opbouwen als de lijders de regering de staats banken hebben geroofd leeg gehaald droog gemaakt..

  ”” grote baas de lijder moordenaar zegt gerust, ” zand erover ” nu lul moro..

  125 miljoen sr d is ook al verdwenen gestolen terwijl de lijder moordenaar gerust zegt, wang jang meki ..

  nu komt die ene melvin bouva doen alsof zijn neus bloed van niks wetende wat er de afgelopen tijd 4 jaren is gebeurt in het land..

  ze zijn allemaal stuk voor stuk betrokken in het roven stelen van s ‘lands middelen totdat het land naar de kloten is geholpen..

  wat mij betreft,, moeten al die n d p poppenkast leden opgesloten worden.. liefst leven lang..

  die poep P.G. – O.M. zijn ook al mede betrokken in die hele materie in welke vorm dan ook,, anders hadden ze wel wat gedaan in het land, die weten van alles wat er gaande is in het land..

  neem nou simpel die brand die bij pol/jus. was gebeurt begin vorige jaar waarbij bijna alle stukken van de juridische dienst bijna in vlammen zijn opgegaan..

  er zou volgens die mevrouw silos die dikke tante grondig onderzoek komen,, let wel met de mond bedreven,, wat is er van daag van terecht gekomen..

  gewoon zand erover zegt de moordenaar..


  Maak melding

 5. Stabiel of niet het verschil 2.8 naar 8.2 blijft bestaan. En als straks de onderhandelingen met IsDB ook spaak lopen, evenals met het IMF, dan is het in no-time 1:11


  Maak melding

 6. @salamander
  Stabiel of niet het verschil 2.8 naar 8.2 blijft bestaan. En als straks de onderhandelingen met IsDB ook spaak lopen, evenals met het IMF, dan is het in no-time 1:11

  Het wordt 1 op 20.


  Maak melding

 7. Om de koers stabiel te krijgen en te houden, hoeven we niet op de grootste clown van Suriname te rekenen, toen president Venetiaan de koers jarenlang stabiel wist te houden, maakte die clown dat, tot groot vermaak van zijn paarse ezels, belachelijk. Vervolgens stemden die ezels massaal op Pipo en nu zitten wij met de gevolgen.


  Maak melding

 8. Wat Gersie zegt, klopt: één zwaluw maakt nog geen zomer. Het jo-jo effect ligt op de loer. Er is iets structureels mis met onze economie en dat euvel word domweg niet aangepakt. We moeten wel ook gewoon ruiterlijk bekennen dat Bouterse niet bij machte is dat te doen.


  Maak melding

 9. De dreiging voor de economie, de burger en al die oerdomme paarse idioten zijn de baas der staatkasrovers en Boefdraad. Na soso pina e go kong datie alle deng oerdomme paarse zombies e go ka. Wahahahaahahaha, baas en geboefte e poeroe ka gi heri volk, met dank aan al die oerdomme idiote paarse aanbidders van didibri.


  Maak melding

 10. Ik heb nooit gehoord en gezien dat als een joeka het voor het zeggen heeft, een land voorruit gaat. Dus Gersie, hou je Nigger lelijke joeka bek dicht. Al die tijd was je inslaap en nu pas wakker. Je faciliteert killer bouta en grote dief, boefdraad is nog steeds de governeur.


  Maak melding

 11. Ik zou maar snel wat waardevolle spullen kopen voor de Srds die je nog hebt. Koop een koelkast, wasmachine, weet ik veel wat, want straks moet je het dubbele ervoor betalen.

  Wacko


  Maak melding

 12. Er zijn weinig SRD op de Markt. denken aan de jaren 80, toen de echt Surinaamse Gulden ook zo weinig op de markt was.
  Toen zijn ze massaal Geld via de drukpers gaan maken.

  Straks gaat er geen geld (SRD) zijn om de salaris te betalen.
  Of gaan ze in USA dollers de salariëring betalen.

  Of op naar de drukpers.


  Maak melding

 13. Vraag En Aanbod bepalen de koers van Valuta.

  Aangezien in Suriname de opbrengsten van grondstoffen, olie en goud, enz laag liggen op de wereldmarkt en Suriname hier nauwelijks mee verdient om kosten dekken t.a.v. de uitgaven.

  Suriname is skeer, alles is duur, importen kunnen nauwelijks worden gedekt met de hoeveelheid valuta. Suriname heeft nauwelijks geld om 2, 3 maanden te kunnen importeren, geld leningen bij derden, enz.

  Er moeten andere oorzaken hier ten grondslag liggen, ik denk dan aan speculanten, die over grote hoeveelheden van valuta beschikken, zwart geld, casino. enz, die buiten de Centrale Bank hier een rol inspelen.

  Mocht dit het geval zijn heeft Suriname een heel groot probleem en kan de Centrale Bank van Suriname gewoon haar deuren sluiten en kan de mini ster van Financiën maar beter wat anders gaan doen.

  Wat DDB en de gangsters betreft, zal ik maar gewoon niets zeggen.

  Hopelijk dat er snel duidelijkheid komt wat hier de oorzaak van is, want dit kan niet in een goed bestuurd land, maar dat is Suriname als sinds 25 februari 1980 niet meer.

  Suriname is gewoon een roversnest geworden.

  Triest!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.