Stamhoofd Trio Inheemsen bezoekt minister

5

Asongo Alalaparu, stamhoofd van de Trio Inheemsen, was maandag op audiëntie bij minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling in Suriname. Alalaparu heeft de aandacht van de minister gevraagd voor onder meer: het slepende grondenrechtenvraagstuk en een schrijnend brandstoftekort zijn afgelegen dorp Kwamalasamutu in het zuiden van Suriname. Hij vroeg ook om rehabilitatie van de weg naar het dorp Amatopo, nu het gebied van de Trio’s alleen via de lucht te bereiken is. De minister heeft hem gerust gesteld met de toezegging dat de regering zich zal inzetten om deze problemen op te lossen.

Bekijk ook:


5 REACTIES

 1. Ik hoop niet dat het alleen bij beloven blijft!! want deze regering is uitstekend in beloven!! Je kan ze gerust een 10+ geven!!

  Hopelijk heeft Dican hem niet afgesmeerd met zijn toezeggingen en dat de stamhoofd met valse hoop is teruggekeerd naar zijn dorp met de mededeling dat het helemaal goed komt!!!


  Maak melding

 2. Als er iemand in Suriname de indianenverhalen van de regering van a pikin ingi boi kan herkennen en daarom niet gelooft, dan is het Asongo Alalaparu wel. Asongo weet dat er na zijn snoepreisje naar Paramaribo verder niets concreets uit de bus zal komen.


  Maak melding

 3. Beloven,beloven en niets geven, doet het naïeve, passieve Volk in Vrede leven…. Imheemsen komt op voor jullie voorouderlijke grondrechten,om tegen de ontbossing, riviervervuilingen,vernietiging erosiebodem van de porknokkers ,graaiers en Multinationals….. te beschermen voor de gezondheid van de komende generaties…..SURINAME WAKE UP, SAVE the LUNGS of the EARTH .


  Maak melding

 4. Een Inheemse Ontmoet/Bij Marron Voor Ontwikkelingssamenwerking.

  Hoe Wij Hier Ook Samen Kwamen Aan Zijn Grond Zijn Wij Verpand

  Werken Houden W’in Gedachten

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 5. Ik ben bang dat het veel beloven en weinig doen is.

  Waarom geven ze de Indianen geen concessive voor hun gebied. Een NV is zo opgericht. In eerste instantie zijn ze dan veilig tegen andere concessive zoekenden. En dan de eigendom van de concessie in fase 2 aan hun geven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.