‘Onder Bouterse wordt Suriname niet meer beter’

53

PARAMARIBO, 6 okt – “Onder Bouterse wordt Suriname niet meer beter. Een ieder kan het beter dan hem, omdat het niet slechter kan.” Dit zegt Edward Belfort, ex-minister van Justitie & Plitie en parlementariër (Abop). Weliswaar wordt de hele ontwikkeling nu opgehangen aan de grote leningen. Maar wie zijn de grote profiteurs.

Degenen dus die er meteen beter van zullen worden. Bouterse zelf zei onlangs te weten dat er gestolen en gesjoemeld wordt: ‘ik hoor die dingen wel.’ “Hij weet dat zijn eigen mensen de dingen doen. Kijk naar de naschoolse opvang, Carifesta, het cassavebedrijf, het tramproject, het Wanica Ziekenhuis en het schoolboekenproject. Miljoenen zijn verloren gegaan door de diefstal van NDP’ers”, zegt Belfort tegenover Dagblad Suriname.

En niemand die de garantie geeft dat het zal ophouden. Belfort voorziet nu al dat de regering bij de uitvoering van haar zogenaamde ontwikkelingsprojecten, peperdure consultants zal aantrekken. Ook in de uitvoering van deze projecten zal getracht worden een dikke vinger in de pap te hebben. “Deze partijtopper zal dan twee tot driemaal meer vragen, waarna de gelden zullen verdampen.”

Bekijk ook:


53 REACTIES

 1. Deze bush joeka belfort was toen hij mini-ster was, killer bouta in alles beschermd. Alle criminele bush joekas heeft hij vrijgelaten om te roven en stelen


  Maak melding

 2. Meneer belfort. Prima. Kunt u ook de hand in eigen boezem steken en zeggen: Ik ben medeverantwoordelijk voor dit monster dat nu over Suriname regeert. Ik heb spijt voor wat ik het Surinaamse volk heb aangedaan. Mea culpa. Mea maxima culpa.

  Wellicht kunt u het gewoon herhalend oplezen.


  Maak melding

 3. Belfort je klets man jij hebt ook flink geprofiteert van bouterse nu heeft hij jou gelaten dan praat je nonsens jullie allemaal van de bananen republiek zijn rovers klootzaken bijelkaar smeerlappen


  Maak melding

 4. Mijn god mang ! Kan Brunswijk er op toezien dat deze idioot z’n klep dicht houdt !

  Deze meneer z’n bijnaam is ‘Koeterwaals’ omdat hij alleen maar onzin uitkraamt.

  Iemand maakte de opmerking dat de man waarschijnlijk geen vrouw heeft, want zelf z’n vrouw zou elke ochtend het volgende tegen hem hebben gezegd;
  Edward, je gaat naar je werk, werk prettig maar kijk uit en weet wat je zegt en zeg vandaag geen koeterwaals hoor !

  Ik vraag me af hoe deze man functioneerde of heeft kunnen functioneren in de politiedienst.


  Maak melding

 5. Edward Belfort is als minister zwaar tegen gewerkt.

  Hij zal misschien ook wel zijn vinger in de honing pot hebben gestoken maar iemand die zo openlijk over de misstanden spreekt en geen blad voor de mond neemt lijkt geen meeloper.

  Ook tegen Santhoki sprak hij duidelijke taal over de misstanden uit zijn tijd. Zaken die hij zijn Arrestatie Team tijd kende.

  Belfort lijkt mij eerder gefrustreerd omdat hij in en tijdens zijn werk veel weerstand had en als klap op de vuurpijl moest toezien dat Dora de hele top van de Politie organisatie gereshuffeld heeft en zo het verleden heeft uitgewist.


  Maak melding

 6. Belfort heeft een vriend.
  Hij had in het verleden wel een vrouw.
  Woont samen met zijn vriend.
  Hij is iemand die van 2 wallen eet zoals hij toen in de regering zat.
  Deze dombo heeft de amnestie wet mede bekrachtigd.
  Alles wat krom was sprak hij goed toen hij ministers was.
  Deze landverrader is goed om met een bus cutter te werken.
  Aast nog steeds om samen met Bouterse te werken net als Lonny om hun zaken veilig te stellen.


  Maak melding

 7. Los van de persoon Belfort vind ik dat hij 200 procent gelijk heeft. De paarse roverbende zullen geen enkel moment onbenut laten om te roven.


  Maak melding

 8. Belfort is gefrustreerd dt hy gn minister meer is en hy zal ook gn minister meer worden.belfort heb ook geprofiteert nu heb je ook een erf met auto.brunswyk kan hem niet waarschuwen noh deze boes djoeka


  Maak melding

 9. Waarom kan niemand een verschil maken tussen de persoon en wat er aan de orde gesteld is.

  1) de persoon Belfort wordt gekenmerkt door veel koeterwaals om met Milton te spreken die medeverantwoordelijk was voor het beleid van Bouterse I.

  2) wat hij nu aan de orde gebracht heeft in zijn stijl is 100% waar. Alle projecten hebben een groot mislukkingsgehalte en worden gekenmerkt door verspilling en verdwijnen van geld zonder verantwoording.

  De vraag is kan men een regering met het trackrecord projecten te laten mislukken en veel geld te laten verdwijnen het gezag geven over nieuwe grote geldstromen van geleend geld.
  Zeker is dat deze regering het geleende geld niet zal behoeven terug te betalen daar zijn de volgende 4 tot 6 regeringen verantwoordelijk voor.


  Maak melding

 10. Dat heb je eenmaal met macho-figuren met gekrenkte tot op het bot gekrenkte ego’s. Dit soort figuren zal van alles doen om de eigen zeer zwaar beschadigde ego weer op te vijzelen.


  Maak melding

 11. Operatie Struisvogel:

  Wijze en verstandige mensen zullen altijd kritisch zijn en “commentaar” leveren. Dus daarom, geef de armen en de dommen een paar “koekkruimels” en zij en hun families zullen je eeuwig dankbaar zijn.


  Maak melding

 12. @ RobG
  Dat heb je eenmaal met macho-figuren met gekrenkte tot op het bot gekrenkte ego’s.

  RobG, er zijn meerdere personen die macho gedrag in het vaandel hebben zitten en uitdragen. De leider van deze sekte is niemand minder dan de president. Heb je hem zien dansen denkende dat hij het nog kan?
  En ja Belfort heeft bijgedragen in verschillende zaken die de president vrij spel heeft gegeven. Belfort heeft bijgedragen in de instandhouding van corruptie en vriendjes politiek.
  Maar wie niet?

  In één ding heeft Belfort hier gelijk: geef je een recidivist de kans om met 1.8 miljard van de ISDB en de half miljard van de IMF om samen met zijn vrienden en familie nog meer weg te houden van het volk en daardoor nog veel meer valuta in huis kan halen.
  De president en zijn achterban kunnen nauwelijks al hun valuta opmaken eer ze de pijp uit gaan en nog is het niet genoeg.
  Hoeveel meer willen ze nog?????????


  Maak melding

 13. Allemaal persoonlijke aanvallen omdat Belfort de spijker op zijn kop slaat. Wie nog hoop heeft dat het nog goed komt onder bouterse leeft onder een steen .


  Maak melding

 14. @ Struisvogel,
  Je slaat de “spijker” op de kop !!
  En nu de oude mannen die op het Kabinet van de Pres. werken en niet eens behoorlijk met een computer kunnen omgaan, opdonderen !!!


  Maak melding

 15. Wie wel erin gelooft is een dong Burki!!! Die hebben dan geen visie!!! een eindeloze tunnel!!!!

  Deze bellie heeft ook nergens zijn heil kunnen vinden!! een echte Hyena!! een verrader!! Is destijds de echte kontlikker van Bouta geweest!!! oprotten met deze drol!!


  Maak melding

 16. Wat een vlotte constatering na 36 jaar met dit gezwel in je land te hebben moeten leven, wat verwacht je van een veroordeelde drugscrimineel en moordenaar, dat je welvaart tegemoet kan zien? Vandaar dat ze hier naief denken


  Maak melding

 17. @ Sam,

  Precies, mensen maken fouten en trekken daar lering uit.
  Echter mensen die in fouten blijven geloven, zullen nooit toegeven dat ze fout bezig zijn geweest.

  Bouterse heeft voor de derde keer laten zien dat hij niet in staat is een land te leiden, dan een land en haar volk te laten lijden.

  Maar deze man is zo verguld met zichzelf dat hij aanblijft als president om zo lang mogelijk te genieten van de immuniteit, die hij door het presidentschap heeft verkregen.

  Dus Belfort moet men vergeven, want wie een ander niet kan vergeven, hoeft zelf ook niet om vergeving te vragen.


  Maak melding

 18. @ Jojo,

  Mensen die op de persoon spelen zijn het eigenlijk niet waard om te lezen.

  Het is om je dood te schamen dat men de minister van J&P scheldt om haar uiterlijk. Ja ze heeft een flink postuur maar om haar daarop af te rekenen is schandalig.

  Niet het uiterlijk van een mens is belangrijk, maar het karakter. Maar mensen zijn niet in staat om daar door heen te kijken.


  Maak melding

 19. Zij die Edward Belfort niet persoonlijk kennen mogen van alles en nog wat roepen over hem.
  Wie deze man kent weet van hem dat hij geen blad voor de mond neemt en rechtdoorzee is.

  Tijdens zijn ministersschap is hij flink bedrogen door Bouterse. Hij kwam pas later achter de ware aard van meneer “kaw kka”.

  Het siert Eduard Belfort ook zoals in een eerdere reactie is gesteld om publiekelijk zijn verontschuldigingen aan het volk te bieden voor het meewerken aan Bouterse I.

  Aan degenen die de man persoonlijk aanvallen onder de gordel en de bosneger voor vies en vuil uitschelden zou ik zeggen, zeg dit persoonlijk voor de man. Het liefst geef je hem een “faja klap”, dan zal je zelf ervaren waarom hij een echte Tigri Barba is.


  Maak melding

 20. Bigi Sma, van datgene wat de regering heeft meegemaakt/ervaren in de weerbarstige praktijk, dus hoe de uitwerking van genomen beslissingen en voornemens is verlopen, leert men het beste van. Met andere woorden door ondervinding leert men het beste. Vaak geven tegenstanders een negatieve klank aan deze ervaringen terwijl ik van mening ben dat zij juist een eye-opener dienen te zijn voor datgene wat fout ging.

  Belfort ziet een denkbeeldige afgrond op de voorgrond maar hij zegt niet dat hij tot de wolven wordt gerekend die van achteren aanvallen.Belfort streeft naar eigen machtsverwerving,rijkdom en aanzien. Ik ben ervan overtuigd dat de regering geen ondoordachte maatregelen zal treffen om de economie te herstellen.Het is een proces van lange adem.


  Maak melding

 21. Al deze mensen kunnen het niet,het zijn alle
  Maal tekenen van onmacht.
  Dit landje moet op hangende pootjes terug naar het moederland,wil er nog wat van terecht komen


  Maak melding

 22. Belfort heeft er een REGELRECHTE PUINHOOP van gemaakt toen hij mini-STER was op het ministerie van Justitie & Politie. Zo’n KRANKZINNIG persoon als onze TANTE Bellie mag niet VRIJ RONDLOPEN, maar moet worden OPGEPAKT. Hij vormt een REGELRECHT GEVAAR voor z’n omgeving.

  Straks BIJT deze VISWIJF OOK nog een oor af van z’n partijbaasje Lonnie, omdat deze niet naar zijn KRANKZINNIGHEID wenst te luisteren. Alhoewel OMGEKEERD kan het ook.

  Over CORRUPTIE gesproken, vormen TANTE Bellie met LONNIE een KOMISCH DUO, een ECHTE V 2 of is het in dit geval, een ECHTE één-twee?

  Iemand zei ooit: da nanga takroesani a man dies’ trong minister. Hoe dan ook, voor 2020 hebben we minimaal reeds een V 2. Wie worden die andere V 5 om GRAPPENMAKERSCLUBJE V 7, al is het maar voor even, PIEKIE-PIEKIE – PLEI, weer COMPLEET te maken.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 23. Belfort,genoeg van deze KLAAGZANG!
  Actie ,nu,..Please!!
  Iedereen zegt dat bouta een Loser is,hij is slecht voor land en volk ,maar niemand die durft om actie tegen hem te ondernemen.
  8Dec 1982 is in ieders gedachte gegrift voor altijd en we zijn verlamd van schrik maar we moeten het proberen !!
  ACTIE,actie ..NU!!

  NU of NOOIT!!


  Maak melding

 24. RobG,
  economie herstellen is een proces van lange adem, maar het was een kleine moeite voor deze paarse dievenbende om het in 1 ademzucht naar de kloten te helpen. En inderdaad neemt deze regering geen ondoordachte maatregelen, die zijn allemaal zo uitgedacht dat die complete paarse rattenkolonie zich ongestraft puissant rijk hebben gestolen uit de staatskas. Daar is idd heel goed over nagedacht.


  Maak melding

 25. @Do the WRONG thing
  Je baas is zo onschuldig …de onschuldige amnestie baby,welnee amnestie lummel,.Zonder zijn amnestie is hij totaal verloren.Zeg hem om zijn amnestie terug te geven..laten we zien of hij gehoor geeft aan dit klein verzoekje.Schaamteloze amnestie lummel die baasje en jij schaamteloze amnestie liefhebber!


  Maak melding

 26. RobG beweerd het volgende’

  ‘;Ik ben ervan overtuigd dat de regering geen ondoordachte maatregelen zal treffen om de economie te herstellen.Het is een proces van lange adem.

  Natuurlijk gaat je ndp regering de economie niet kunnen herstellen ,in geen 1000 jaar laatstaan 5!
  Wij en ons nog te komen generatie gaan gebukt onder schulden ,weer anderen zullen geboren worden met schuldenlasten en ze hebben geen leneningen gevraagd aan niemand !!
  Je baasje heeft een proces van lange adem nodig ,zolang hij de misere waarin we verkeren dankzij hem kan uitrekken als elastiek zolang kan hij lijder blijven! Het gaat tenslotte bij hem voor HEM alleen.De rest mag lijden en lijden en nog meer lijden,zolang hij misbruik kan maken van ons en zich geeerd voelt met een paar waardeloze lullerikken en aanhangsels zoals jij,heeft hij lang geen zin om het veld te ruimen voor geschoolde en gekwalicifeerde krachten


  Maak melding

 27. RobG

  Gaat u aub op de inhoud in en doe niet mee aan de wedstrijd ver plassen.

  Belfort heeft veel manco’s het gaat echter omdat hij nu aan de orde stelde en daar is niet mis mee.

  U speelt op de man en dat geeft aan dat u geen argumenten heeft.

  gegeven is da vanaf 2000 er een moeizame weg om hoog gevonden is en dat Bouterse die meg omhoog en no time in een heel diep dal heeft laten storten.
  Bouterse heeft niet de kennis, de kunde en de atttude om met bloed zweet en tranen de weg om hoog te vinden en te begaan.

  Het herstel vergt echte mannen en vrouwen die kunnen analyseren en plannen maken. Geen adviseurs op 7.600 km die generiek theorieën en modellen gebruiken.

  U heeft trouwens nog helemaal niets geschreven omtrent;

  1. De jaarrede en de begroting (bjvoorbeeld iwaar men de miljarden extra inkomsten van de staat weg gaat halen).
  2. De opkomst in OCER waar de vorzitter van de NDP diefstal van het volk door partijleden met de mantel der liefde toedekte en stelde dat de NDP in het dal zat en weer opgebouwd moet worden.
  3. Hoe het eigenlijk staat met de rapport cijfers van het IMF omdat de 3 maanden termijn voor bij is de 4 maanden termijn voorbij is sinds de bejubelde StandBy Aggreement gesloten is en het geld naar Suriname kwam vloeien,

  Beste RobG u geeft inhoudloos af op mensen zonder argumenten en dat is zwak voor een “Wetenschapper”


  Maak melding

 28. Robby-de Desi-slaaf verkoopt weer een hoop onzin !

  Hij zegt : “Ik ben ervan overtuigd dat de regering geen ondoordachte maatregelen zal treffen om de economie te herstellen.”

  Robje vergeet, dat DESi zojuist de CORRUPTIE tot een Grondrecht voor de NDPers heeft gemaakt ! Opa Desi grijpt niet in, wil niet weten van de corruptie van leidinggevende NDPers, meldt ook geen, bij hem bekende, strafbare FEITEN bij het Openbaar Ministerie !

  SOORTU PRESIDENT NA DATTI ??????????????

  Pakketten fu deng poti wang weggeroofd door NDP-politici en handlangers, Carifesta-gelden weggeroofd, Naschoolse-Opvanggelden weggeroofd, Gelden cassavefabriek verdampt, gelden Sneltreinproject gesmolten,
  gelden schoolboekenproject wegewaaid, 18.000 volks-woningen nog steeds onderweg van China naar Sranang etc etc etc etc !
  Maarrrrrrrr de nieuwe leningen zullen goed worden besteed !!!

  Enne…..ROBJE verwacht DOORDACHTE maatregelen van deze CORRUPTE TERING-BENDE die de Sranang economie moeten herstellen !!!

  PS : Over twee jaar hoopt Desi, bij leven en welzijn, in elk geval, wat cocosnoot-sap voor de uitgehongerde en failliete bevolking beschikbaar te hebben !


  Maak melding

 29. Wees gerust, alles komt terecht.

  Lalmohamed: US$ 1,8 miljard is geen blanco cheque

  05 Oct, 05:00

  Anwar Lall Mohamed, alternate governor bij de Islamitische Ontwikkelingsbank (IsDB), zegt dat de lening van US$ 1,8 miljard geen blanco cheque is. Er zijn voorwaarden aan het uitvoeren van de projecten verbonden. Volgens Surinaamse deskundigen zijn 23 projecten af om de aanbesteding te kunnen houden. Deze worden stuk voor stuk beoordeeld door deskundigen van de IsDB voordat er groen licht gegeven wordt. Lalmohamed verwacht dat de helft erdoor zal komen, terwijl aan andere projecten verder gesleuteld zal worden.

  Lalmohamed was een van de inleiders dinsdagavond tijdens de maandelijkse bijeenkomst van de KennisKring in het Lallarookh gebouw. Alle projecten worden openbaar aanbesteed. Deze moeten ook voorkomen in het Meerjaren Ontwikkelingsprogramma. De projectenlijst en het programma moeten in lijn zijn met elkaar, legt Lalmohamed om nadere informatie gevraagd, uit aan Starnieuws. De IsDB stelt geen eisen als stoppen met subsidie, saneringsprogramma’s uitvoeren of ambtenaren naar huis sturen. Het financieringsprogramma staat los van de eisen die het Internationaal Monetair Fonds (IMF) stelt “maar er is een goed contact tussen de multilaterale instellingen. Het in zee gaan met het IMF en IsDB bijt elkaar niet”, zegt Lalmohamed.

  De eisen die IsDB stelt zijn streng en er moet eraan worden voldaan. Zo is de bouw van het nieuwe Academisch Ziekenhuis vijftien maanden stilgelegd. Suriname had een architect en consultant aangetrokken zonder openbare aanbesteding. Dit besluit werd genomen om sneller te kunnen werken, want in 2012 en 2013 was er genoeg geld om de architect te betalen. De eigen inbreng van Suriname was US$ 13,6 miljoen. Toen het slecht begon te gaan met de economie kon het geld niet meer op tafel worden gelegd. Er zijn opnieuw gesprekken gevoerd om dit project verder uit te voeren. Suriname moet wel het honorarium van de architect en consultant betalen.

  Lalmohamed legt uit dat bij alle projecten een eigen inbreng moet zijn. De volgende week komt een delegatie van IsDB naar Suriname. Dan zal hier ook over worden gesproken. Suriname wil de eigen inbreng later betalen. Verwacht wordt dat de economische situatie komende jaar beter zal zijn omdat de olie- en goudprijs weer aantrekt. Ook Newmont Suriname is begonnen met de productie van goud. Lalmohamed verwacht wel dat dit in orde komt omdat er al voorgesprekken zijn gevoerd.


  Maak melding

 30. Nog 2 jaar dan is de nieuwe munt van Suriname veel meer waard dan US dollar en de euro.

  Volgende president: Hoefdraad van de NDP 2020-2025.


  Maak melding

 31. RobG,

  Het enge wat ik wilde meegeven is dat ik Belfort in deze gelijk geef in zijn kritiek.
  Ja dat hij ook voorheen niet goed bezig is geweest is publieksgeheim.
  Maar los van alle negatieve / positieve zaken even dit onderwerp aanhouden. Kun je dat?

  De vraag is aldus:
  Heeft Belfort gelijk om te waarschuwen?
  Weet 1 ding, Belfort was ook deel van het probleem tijdens Bouterse 1 dus hij weet hoe het spel en toneel zich afspeelde.

  Vraag aan RobG
  Heeft Belfort gelijk met zijn opmerking? Ja of Neen
  Durf een antwoord hierop te geven het is maar 1 woord nodig om te antwoorden.


  Maak melding

 32. RobG
  Hoe kun je tijdens een openbare speech verklaren dat:
  “MI ne sribi, mi sabi sa e pesa. Mi sabi soema e foefoeroe.

  Vraag
  Vind je dit een president waardig dit te zeggen?
  Wetende dat zijn partij de anticorruptie wet uitkotst en nog steds niet op de rol wil plaatsen?
  Wetende wie de graaiers en boeven zijn en niet eens als leidinggevende, ja dat is hij als president, durft de dieven aan te pakken?

  Als leidinggevende ben je zwak en ongeschikt, als je weet dat de eigenaar jou de taak heeft gegeven te waken over hem / haar eigendommen, om de boosdoeners niet op het matje te roepen en ja zelfs te vervolgen en te ontslaan en alles te doen om de schade op hen te verhalen.

  Mi sabi maar zand erover. Wat een speech.


  Maak melding

 33. opbouwen gaat moeilijk maar afbreken gaat heel snel .Su is afhankelijk van mijnbouw maar eens is het op .als men de inkomsten daaruit goed zou investeren in de agrarische -en toeristische sector dan hadden we nog hoop. maar met deze rovers komt het nooit meer goed .ze hebben slechts 1 doel namelijk hoe steel ik zoveel mogelijk .ze hebben de ziekte van Dagobert. ik lees daarnet 9 personen uit Su euro 720 miljoen geparkeerd hebben in Zwitserland .
  dus de volgende regering weet wat haar te doen staat . confisqeer alles en ook hun bezit in Su en andere landen .
  stop ook alle wachtgeld regelingen voor gewezen ministers etc. dan is er misschien nog hoop en vergeet niet ze in gevangenis te gooien . misschien is Su dan bevrijd.


  Maak melding

 34. Deze pres.heeft sinds ’80 de fundamenten gelegd voor een verloederd Suriname de komende 300 jaren.
  Bellie vergist zich door te zeggen dat het niet gaat lukken onder deze pres.Er gaan nog generatie’s komen met dezelfde boeven instelling als deze die nu aan de macht is.
  Tegen de tijd dat er een wisseling van de wacht komt,zijn we grotere misdadigers en geslepener dan Jamaicanen en Guyanezen.


  Maak melding

 35. @ Sambura

  “Lalmohamed legt uit dat bij alle projecten een eigen inbreng moet zijn.”

  Ik hoop dat u de boven vermelde zinsnede gelezen heeft.

  Bij islamitisch bankieren wordt die inbreng tijdelijk bezit van de IsDB. Pas na de laatste termijnbetaling komt de inbreng terug naar de lener.

  Naar mate de businesscase slechter is zal de inbreng hoger worden en dus het onderpand meer waard.
  IsDB kan zelfs winst maken als de projecten falen.


  Maak melding

 36. @ Dong dong dia

  Hoe veel reserves zitten er nog in de grond.
  Alle bekende operaties plannen niet langer dan 15 jaar.

  Alleen Bauxiet kan 10 talen jaren door alleen is er geen infrastructuur om echte bulkcarriers te laden. Er is dus de komende 20 jaar niets met het Bauxiet te doen.


  Maak melding

 37. Het zal nooit meer goed worden in verworden misdaadstaat SuriHaiti met didibri als lijder. Het land verwordt als Hairi, wacht maar af, oerdomme paars verarmde zombies. Wahahahha


  Maak melding

 38. Belfort heeft natuurlijk gelijk!
  Dit heeft hij eerder zien gebeuren en misschien ook aan meegewerkt, dus hij weet er alles van.

  Er zijn globaal enkele projecten genoemd in de jaarrede, maar niets is concreet.
  Er zijn genoeg voorbeelden te noemen die zijn mislukt.

  Nogmaals, waarom niet herinvesteren in de eerder geplande projecten? De plannen liggen er al, het is een kwestie van updaten en berekenen welk project het hoogste IRR heeft en starten.

  Het gaat trouwens niet alleen maar om het budget, maar ook om mensen (met kennis) en middelen om die projecten uit te voeren( niet beschikbaar).
  De achterliggende gedachte moet vooral zijn ‘welke investering brengt asap harde cash op’!


  Maak melding

 39. Ray(tje), jij bent de VISWIJF hier op de site. Sorry dat je denkt dat TANTE Bellie jou positie aan het overnemen is. Dat zal TANTE Bellie nooit lukken. Jij blijft de VISWIJF hier op de site.

  Wat dacht je van het idee om met TANTE Bellie samen te hokken, waarbij TANTE Bellie voor even OOM Bellie mag spelen en jij TANTE Ray(t).

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 40. Manu, je hebt 100% gelijk echter is het bijzonder moeilijk om te discussiëren met 80% van de Surinamers.

  Ik hoop dat vooral Brunswijk en Somohardjo het volk hun excuses aanbieden doordat zij D Bouterse president lieten worden en ook Bouterse’s zelf-amnestie hebben gesteund.

  In tegenstelling tot velen heb ik nooit geloof in D Bouterse dat hij positieve ontwikkeling kan brengen in Suriname. Om de volgende redenen:
  D Bouterse is een grote dief van de Staat, is een halve alfabeet en door zijn lage opleiding heeft hij de competentie niet. Hij laat zijn mensen stelen van de Staat en ontvangt zijn aandeel in het geheim.
  Bouterse is een killer en drugsdealer, hij mist moreel gezag om een land te leiden.

  Je moet wel een ezel zijn om iemand die eerder 2 keer jouw land failliet liet gaan te steunen, ik niet.
  Dat Belfort na ruim 35 jaar achter kwam dat Bouterse Suriname niet vooruit kan brengen is misschien een lichtpunt voor de domme massa.
  D Bouterse zit enkel om zijn hachje te reden vanwege de velen misdaden die pleegde en liet plegen en om verder de staatskas nog meer leeg te roven.
  Dat geld dat deze man van ons heeft gestolen moet hij terug laten storten bij onze centrale bank.


  Maak melding

 41. niet mee eens met de stelling,,, onder d d b wordt suri niet meer beter..

  volgens miesi-baka wordt het dé doe-bay dus onder water zonder water..

  zand erover.. slapeloze nachten. voor iedereen ..


  Maak melding

 42. Als je weet hebt van strafbare zaken en je brengt de politie niet op de hoogte ben je volgens mij ook strafbaar.
  Ik mag aannemen dat de minister van justitie vragen hierover zal moeten beantwoorden. Ik ben benieuwd.

  Dan meneer Belfort.
  Hij kan een goed mens zijn geweest. Hij kan een slecht mens zijn geweest.
  Hij is in ieder geval op de hoogte van het reilen en het zeilen, hij is op de hoogte van wanpraktijken.
  Het is dan ook volkomen terecht dat hij hier melding van maakt. Wat zijn argumenten ook moge zijn.
  Hij staat niet terecht. De discussie dient dan ook niet over hem te gaan, maar over hetgeen hij zegt.


  Maak melding

 43. Geef het land terug aan holland, er heerst wetteloosheid in het land net zoals in Afrikaanse landen.
  Wie buit het land nu uit????
  Waarom altijd schelden op die bakra’s???
  Waar zijn de zakkenvullers nationalisten ???


  Maak melding

 44. Ik ga liever in Noord Korea wonen ,in Suriname zijn al 52 mensen al dood gegaan in het verkeer .
  Met schiet incidenten zijn 30 mensen jacht geweer en hand vuur wapen .

  Met zelf moord zijn er al 40 mensen dood

  Met houwer en messen steek partij 35 mensen dood .

  Tijdens Parade van loop van Bouterse heeft NDP de heel gebied Ontruimt er waren meer veiligheid mensen dan publiek aanwezig rond de plein .

  En mensen moesten naar Ocer gaan in plaats van Bouterse Ondersteunen tijdens de Parade .

  Laat men het weten veel Surinamers zijn geen LIEVE mensen of lief zijn met hun MOFO .

  Ik ga al vast een visum aanvragen voor Noord Korea daar rijden zij geen mensen dood met een auto .

  Auto rijden heeft meer Luiheid gebracht onder Surinamers

  Auto rijden heeft geen productiviteit in Suriname en de rest van de Wereld gebracht

  Per jaar gaan er 1.2 miljoen mensen dood in het verkeer .

  Onder NDP Regering krijg je zulke gedragingen van bevolking Groepen in Suriname het meest .

  Jongen van 20 jaar rijd Oma van 80 jaar dood met Auto is dit Suriname ,jammer voor de bevolking groepen .


  Maak melding

 45. Belfor, jammer dat je niet in de gelegenheid was om ook te stelen als je partij genoot (vrouw van de domste parlementaier brunswijk ) zij steelt en viert feest ,maar meer nog, wordt ze niet eens vervolg,omdat ze vrouw is van parlementaier “” DOMMIE”vraag haar een deel van de buit bellie, dan kan je je smoel houden, net als je partij leider, “”DE BANKROVER VAN MONGO,DE MOORDENAAR VAN TIEN TALLEN MILITAIREN, DE TERRORIST DIE SURINAME JAREN HEEFT GETERRORISEERT DOOR WEGEN EN BRUGGEN OP TE BLASEN, DE MAN DIE VERANTWOORDELIJK IS VOOR VERKRACHTINGEN VAN TIEN TALLEN VROUWEN UIT ONZE EENHEEMSE BEVOLKING, en deze rover van Surinaamse eigendommen zit in het hoogste colege van ‘ONZE REPUBLIEK SURINAME” een MOORDENAAR, VERKRACHTER, EN BANDIET, daar moet je naar kijken bellie, doe uiteindelijk iets goeds, spreek hem aan omtrent die feiten,dan bewijs je SURINAME dat je een man bent, maar niet steeds blijven zeuren over domme onderwerpen waar je soms niet eens weet waar je het over hebt. “” LUL ”


  Maak melding

 46. Ik had al geschreven dat Bouterse geen verstand van zaken heeft en dat hij Suriname niet goed kan besturen.Hij is een domkop die alleen verstand heeft van wapens punt uit.Brunswijk/Somohardjo en Belfor hebben samen met de president geregeerd en hebben een puinhoop van het land gemaakt dus moeten die ook hun mond dichthouden.Dat is mijn advies aan deze heren.Het enige wat in Suriname moet gebeuren dat het volk in opstand komt en de president naar huis sturen want het kan niet zo verder.Het land is failliet en er zijn geen vooruitzichten.Bouterse en zijn handlangers hebben het land leeggeroofd.Ze moeten al zijn bezittingen verbeurt verklaren want hij is op een onrechtmatige manier eraan gekomen.De rest van hem zijn lul verhalen en leugens.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.