Award voor meest competente docent i.v.m. ‘Dag van de leraar’

1

PARAMARIBO, 6 okt – Op woensdag 5 oktober 2016 werd wereldwijd de ‘Dag van de leraar’ gevierd. In dit kader heeft EFS College COVAB voor het eerst een speciaal symposium georganiseerd in Suriname om het thema ‘Valuing Teachers, Improving Their Status’ te belichten. Het hoogtepunt van de avond was de uitreiking van de Teacher Excellence Award aan Dhr. Brian Seymonson(FOTO): een award voor de meest competente docent.

Mevrouw. Drs. Daniela Rosario, coördinator CENASU MINOWC/docent, koos ervoor om in haar motivational speech de 7 beroepscompetenties van de docent te belichten. Verpleegkundig directeur van het PCS Dhr. Herman Jintie MSc. bracht een ode aan de leraar met als boodschap “laat je inspireren van binnenuit en laat je niet weerhouden door dingen die van buiten je beïnvloeden”.

Als blijvende herinnering aan de eerste Dag van de leraar viering heeft kunstenaar Overdo Berghout een “Tree of Knowledge” geschilderd waar alle aanwezigen zelf een boodschap op de bladeren aan toe hebben gevoegd.

Het hoogtepunt van de avond was de uitreiking van de Teacher Excellence Award; een award voor de meest competente docent. Een speciale commissie bestaande uit de HR Manager en de Onderwijsmanagers heeft Dhr. Brian Seymonson gekozen uit twintig docenten. Hij was zeer verrast en gaf aan dat hij deze award aan alle docenten opdroeg. Rosario gaaf in haar in haar speech aan dat er meer mannen in het onderwijs dienen te komen om een evenwichtige balans te krijgen in het onderwijsproces.

De directeur van EFS College COVAB, Mw. A. Wallerlei-Kumbangsila, blikt terug op een zeer geslaagde eerste viering. Zij geeft aan dat COVAB op deze wijze de inzet van haar docenten memoreert en een prikkel geeft om dit bijzondere werk voor te zetten.

Bekijk ook:

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.