In Suriname zijn ‘breedste schouders’ spiegelglad

58
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 5 okt – De breedste schouders zullen de zwaarste lasten moeten dragen. Suriname’s president Desiré Bouterse beloofde het plechtig in het parlement. Het was niet de eerste keer. Niet voor hem en ook niet voor voorgangers. Het is ook makkelijker gezegd dan gedaan. Het vanginstrument bij uitstek is de belastingdienst.

Mar of die ook werkelijk uitgerust en in staat is, moet nog blijken. Grootondernemers zijn niet alleen rijk, ze hebben ook aardig wat invloed. Dus is het makkelijk die politieke invloed aan te wenden. Bij de Associatie van Surinaamse Fabrikanten, Asfa, weten ze exact wat er moet gebeuren. “Het probleem moet bij de wortel aangepakt worden”, zegt Asfa-voorzitter Wilgo Bilkerdijk tegenover de Ware Tijd.

Het heeft te maken met de manier waarop het belastingsysteem in elkaar steekt. “Zolang de Belastingdienst slechts een afdeling is van het ministerie van Financiën zal het probleem zich herhalen”, aldus Bilkerdijk. Eigenlijk had Suriname dus al lang een belastingorgaan moeten hebben. Politiek lijkt het maar niet te lukken, kennelijk vanwege vrees voor het verliezen van invloed. Wie de lachende derde is laat zich makkelijk raden.

Bekijk ook:

58 REACTIES

 1. Een algehele chaos..eerste wat de nieuw gekozen regering moet doen.En niet wachten om een paar toeristen te melken.OUT OF THE BOX;zojuist de jaar rede bekeken en het commentaar daarop van ene drs.Frits Lalay.Prachtig hoe die man het gebeuren heeft verwoordt en het de SOS noemt!! (Same old shit)Over het wel en wat posten op Waterkant er is genoeg in eigen huis (Suriname)af te handelen.Breng de gemoederen daar eerst tot rust Bouta ga je huiswerk maken.Mijn advies,doe het een keer in onbeschonken toestand…Niemand kan de tsunami meer tegen houden de eerste golven hebben hun keuze en slag reeds gemaakt….dit maal wordt het Suriname de tijd dringt.


  Maak melding

 2. Beste mensen eerste 20 jaar geen verandering in Suriname net van Suriname hoelanger bouta zit Hoe slechter het gaat ik weet het zeker pakketten weer sturen enige uit weg alle mensen en dieren zelf voelen het bouta is echt een vloek voor surinamers die man moet echt dood of in de gevangenis


  Maak melding

 3. Laatst nog een collega van Limbo die gewoon zonder schaamte aangeeft dat hij tot zijn pensioen een winstgevende rotieschop heeft gerund zonder maar een cent belasting te betalen, en hij was nog trots op zichzelf ook…
  Een van de vaste studio gast van Limbo…
  In een beschaafde land zou hij meteen opgepakt worden voor belasting ontduiking, het is ook nog de vraag of hij dat zo zonder sjene zou durven zeggen live op de radio?
  wat dat betreft kunnen we een voorbeeld nemen aan onze buurlanden…..


  Maak melding

 4. @Alweri, ik weet niet of je deze situatie nog kent. Buitenlandse deskundigen van de belastingdienst waren in Suriname om te helpen om de belastingstelsel te veranderen zo dat een ieder belasting zou gaan betalen.

  Vergeet niet dat men toen geklaagd had in Suriname en Bouterse heeft alle buitenlanders de laan uitgestuurd.

  Bouterse zijn neef Winston Wirth zat toen bij de belastingdienst en bleek achteraf dat er gefraudeerd is. Wie wat gedaan heeft is tot heden niet naar bovengekomen, maar geld is wel verdwenen.
  Dit gedrag zie je ook op vele plaatsen zoals OW etc.

  Schoonzoon van Bouterse was gouverneur van de Surinaamse bank en is nu minister van financiën.
  Wat denk je dan wel waar al dat geld naar toe gaat???

  Laat Bouterse maar nagaan hoeveel geld in het buitenland zit van velen die daar een grote mond hebben. Deze gaan nooit helpen het land op te bouwen, maar de armen zullen meer belasting gaan betalen zodat de staatskas weer gevuld kan worden.

  Een waardeloze president met aanhang.


  Maak melding

 5. De STERKE SCHOUDERS hebben RUIM ZESHONDERD MILJOEN US DOLLARS op hun Zwitserse Bankrekeningen GEPARKEERD en president A NO MI, met zijn VERNIETI-GEND WANbeleid, zegt aan het Volk, kalm aan ZAND ER OVER !!!
  (GEHEIME artikel 148-procediure gevolgd !)

  Het CORRUPTIE-BEVORDEREND REGIEM van DESI is thans bezig Onze Staatsschuld te MAXIMALISEREN via NEP-NDP-Leningen, veelal bestemd voor Infra-Structuur-projecten, NIET VOOR PRODUCTIE !!!

  De leiding van het Land, heeft HELAAS voor Ons Volk, een KRONTO-EDE !!!! (vandaar de cocos-plantages !)

  Trouwens de door NDP beloofde 17.666 VOLKSWONINGEN WORDEN SPOEDIG GEREALISEERD !!!!

  PS : MET DIT POPTJI PATU REGIEM, ONAFHANKELIJKE BELASTINGDIENST SURINAME , NO E KOME !!!!


  Maak melding

 6. @ James Bond
  Je wenst iemand dood. Je argument is dat Su onder zijn bewind achteruit gegaan is.
  Ik wens dat Bouterse de corruptie aanpakt, dat hij de staatsfinanciën weer op orde brengt, dat de SRD weer in waarde stijgt ten opzichte van de $, de € en concurrerende valuta. Maar ik wens niet zijn dood.
  Wij verschillen heel erg.

  @ Diana
  is die jaarrede ergens op het net te vinden? Zo ja, heb je een link. Ik zou deze graag ook willen horen/zien.
  Ik snap deze zin niet:
  “Over het wel en wat posten op Waterkant er is genoeg in eigen huis (Suriname)af te handelen”

  Wat het artikel betreft:
  de belastingmoraal is overal ver te zoeken. Begin de corruptie aan te pakken met terugwerkende kracht,
  Al zal het niet altijd lukken om iedereen aan te pakken. Maak een begin. Ik denk niet dat de adviseurs en andere intimi meer belasting zullen gaan betalen.
  Bouterse is op zijn manier “bang”voor deze jongens.
  Een voorbeeld hoe het ook kan
  In Nederland is in de jaren ’80? van der Valk (van al die hotels) gewoon een paar jaar de bak ingegaan wegens belastingontduiking.
  Ik denk niet dat de adviseurs en andere intimi meer belasting zullen gaan betalen.
  Bouterse is op zijn manier “bang”voor deze jongens.
  Start met een inkeer regeling. Een ieder die voor een bepaalde datum de alsnog verzwegen inkomsten opgeeft krijgt een geringe boete. Net als in Nederland.


  Maak melding

 7. Aan Farao Desi Bouterse uit al Surinamya:

  Begin zelf eerst zelf het goede voorbeeld te geven belasting te gaan betalen. Schaf die riante belastingvoordelen voor de Farao, vieze Farao, ministers, ex ministers, parlementsleden, ex parlementsleden, leden van het ka binet van de Farao en die zgn adviezeurs af.

  ALS JE EEN VENT BENT DAN DOE JE DIT NU, MIDDELS EEN PRESIDENTIELE DECREET.


  Maak melding

 8. @IRA
  dat verhaal van jou zit nog mij vers in mijn geheugen, het klopt.
  Kijk de Amerikanen hebben de Nederlandse belastingen stelsel en systeem overgenomen, en dat gaat de president kandidaat donald Trump zijn carrière kosten. Achteraf blijkt dat hij miljarden $ niet had overgedragen aan de belastingdienst.


  Maak melding

 9. De bedrijven worden ontzien bij de bepling van de te betalen belastingen.
  Alle kosten, ook de privé kosten, worden ten laste van het bedrijf gebracht en dus als bedrijfskosten opgevoerd.
  Voorbeelden van privé kosten zijn o.a.
  Alle reis en verblijfkosten zowel binnen als buiten Suriname alleen of met de totale familie.
  Alle auto’s die privé bezit zijn worden zakelijke auto’s genoemd dus alle autokosten zijn bedrijfskosten
  Alle privé communicatie middelen (telefoon, portofoon, wereld telefoon etc) zijn zakelijke communicatiekosten dus ook die van het gehele gezin.
  Alle feestjes, zakelijk als prive, worden als bedrijfskosten gezien zo ook alle restaurant bezoekjes met familie en vrienden
  Alle dranken, soft als wijn als sterke drank als champagne woeden als versnaperingen in de boeken vastgelegd.
  Alle verjaardag cadeaus worden als representatiekosten gezien.
  Dus tel uit je winst.
  Alle bovengenoemde zaken kun je als werkende burger die geen bedrijf heeft zelf bekostigen maar dan wel van je netto salaris.
  Wie houdt wie voor de gek?


  Maak melding

 10. wat jullie ook doen en schrijven , niemand haalt Bouterse daar weg .als je niet oppast gaat hij zelfs de grondwet wijzigen om levenslang president te blijven en als hij niet meer kan dan staat Peggy in de startblokken tot dat baby Dock vrijkomt en kan overnemen .

  volk kiest om in ellende te leven ,dus kies deng moi.
  vroeger werd de kolonisator uitgemaakt voor alles en nog wat maar het is veel erger als je door je eigen mensen uitgebuit wordt .


  Maak melding

 11. @ Don dong dia,

  Ik begin ook te geloven dat je gelijk hebt met wat je slet in je posting !!
  Ik en mijn buren hebben “slapeloze nachten” van deze vloek die uitgesproken is door Desie.!!!


  Maak melding

 12. Ik ben niet zo vaardig met de pc…sta op vertrek ga op familie bezoek.Kan het zo vinden en misschien ook weer niet..Het was onlangs een over en weer discussie op WKN over wat er wordt gepost.Dat het je niet vrij staat te posten en dat het strafbaar is.Ik vind Dat een ieder vrij is zijn mening te posten.Er is zoveel wat zich plaats vindt in Suriname de mensen pikken het niet langer en laten hun bevindingen en hun mening de vrije loop.Dus ik zou zeggen werk aan de winkel begin maar daar ze voor het gerecht te slepen en monddood te maken.Alvorens je bezig te houden met SuriNeds op Waterkant


  Maak melding

 13. @Robert-a, ik hoop dat ze Trump keihard aanpakken zodat hij met terugwerkende kracht zijn belasting gaat betalen.

  Bouterse heeft zelfs aangegeven zand erover heen, dus niets hoeft onderzocht te worden1!!


  Maak melding

 14. zolang die paarse bende corruptie faciliteert en de grondwet structureel vertrapt, is het vrij eenvoudig voor deze criminele boeven om de belasting te ontduiken.


  Maak melding

 15. 4 kg goud gestolen op consessie van Brunswijk !!!
  “Loekoe – pe- a- moni- de” !!! Belastingdienst slapen jullie ???
  Is “Bee” misschien de persoon die alle belastingaanslagen van Lonnie “teniet” doet of tegen houdt ??
  Wat heeft “super-boi-W.Wirth” al die tijd gepresteerd bij de dienst Belastingen ??
  Wie weet het?? @ RobG misschien of @ ray??


  Maak melding

 16. Diana jij begrijpt de economische machtsverhoudingen in Suriname niet. Ik heb de indruk dat vele Fronters de woorden van de president niet begrijpen door een gebrek aan politieke, sociale en economische inzichten dat hen parten spelt.De economische macht in Suriname is in handen van elites die het voor het zeggen hebben. Niet de regering heeft het voor het zeggen maar de elites kunnen politici beïnvloeden zodat deze een gewenst beleid kunnen voeren.

  De economische elite kan men onderverdelen in vier groepen naar de vorm van controle die ze uitoefenen.1 leeuwen – 2 Vossen – 3 Beren – 4 uilen. Om de macht van de economische elite te kunnen doorgronden is het noodzakelijk dat men overgaan tot het maken van een netwerk analyse van deze machtsgroep. De leeuwen hebben hun macht verkregen door kracht te gebruiken en de vossen verkregen hun macht door te manipuleren. In Suriname zijn er geen leeuwen actief omdat het strafbaar is om bij het verwerven van economische macht grof geweld te gebruiken.

  Beren en uilen bezitten controle of “domination” uit autoriteit. Het zijn de elites die macht hebben op basis van legitimiteit (de beren) en de elites die macht hebben op basis van hun expertise (de uilen). Zij zijn te herkennen aan de legitieme posities die ze bekleden in de top van bedrijven. Deze elites rekruteren hun stromannen in de politiek en bij overheidsinstanties of ze plaatsen hun handlangers bij de overheid. Deze stromannen kunnen het beleid van de overheid beïnvloeden ten gunste van de elite groepen.Zij zullen alle moeite doen om hun veilig te stellen zoals het betalen van minder belastingen, het tegenwerken van wetgeving dat hun macht aan banden legt, het tegen werken van nieuwkomers op de markt waar ze het voor het zeggen hebben,enz.


  Maak melding

 17. Misiekaba gelooft nog steeds in die droom van Dubai
  Relatief kleine bevolking en zoveelmenselijk otentieel en zoveel rijdommen
  Ik geloof nog steeds in dit land
  Ik geloof ik geloof ik geloop er is hoop er is hoop
  Er is hoop voor dit land
  Er is hoop dat je morgen beter zult hebben een eigen huis hebt
  Er is hoop dat baka aling a son e opo baka (waarheid als een koe)
  Er is hoop dat a son e opo baka
  Bari yeah if joe e bribi.

  Nu hoor je een hele domme “Nigga” die praat alsof hij bezig is in Ghana het domme volk, enkele honderden jaren terug, bezig is toe te spreken.
  Want zo werden de slaven naar de boten gelokt want a son e schijne baka.
  Wat een kul verhaal en dan vraag ik mij af of hij zich zelf wel gelooft.


  Maak melding

 18. De smallere shouders hebben ervoor gezorgd dat een sportleider die niet berekend is voor de taak als president tot tweemaal toe gekozen is. Door schade en schande word men wijs.Wie niet horen wil moet voelen.


  Maak melding

 19. Bigi sma,

  geef Mi-zika-ba een klein snorretje en je hoort Adolf Hitler schreeuwen, bleren en populistisch roeptoeteren. Deze paapse dorpspastoor is een levensgevaarlijke, geindoctrineerde paarse gek.


  Maak melding

 20. WIE KAN AUB DE LIJST POSTEN/PUBLICEREN, VAN DE AAN DE MACHTHEBBERS-GELIEERDE BEDRIJVEN, DIE GEEN MAANDELIJKSE LOONBELASTING-VOORHEF-FINGEN AAN DE STAAT SRANANG BETALEN ?????????

  WIE HEBBEN ZOGENAAMD GEEN LOONTREKKERS IN DIENST ?????????

  WIE GAAN VRIJ-UIT MET EEN ART 148 VRIJSTELLING VAN HET REGIEM ?????????????

  PS : DESI is DRIE JAAR TE LAAT MET HET PLANTEN VAN CACAO en COCOS !! ALLE SEINEN STONDEN OP ROOD, MAAR PRODUCTIE-GERICHTE INVESTERINGEN WERDEN NIET GEDAAN. SOSO-NDP-CONSUMPTIEVE-PROPAGANDA-PROJECTEN, ZONDER GEWAARBORG-DE STRUCTURELE OF LANGE-TERMIJN-FINANCIERING !!

  Nu WIL SRANANG UIT PURE NOOD, EEN HEEL GERING AANTAL TOERISTEN, GAAN RIPPEN, via een ZEER CORRUPTIE-GEVOELIGE WISSELPLICHT !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  DANG SUMA DONG INI A CASE DISI ?????????????


  Maak melding

 21. @Diana

  Die discussie ging er helemaal niet om dat mensen hun mening niet vrijelijk mogen uiten. De discussie ging erom waar de grens ligt tussen vrijheid van meningsuiting en opruien, smaad en laster. Die discussie voeren ze ook in Nederland trouwens dus zo raar is het niet. Wilders staat straks ook voor de rechter vanwege zijn “minder, minder, minder”.


  Maak melding

 22. Pure Evil!

  Deze man moet berecht worden voor zijn grootschalige corruptieve praktijken, net als in Brazilië.

  Hij heeft nooit één koperen cent vermogensbelasting betaald, maar bezit een grote hoeveelheid illegaal geconfisqueerd vastgoed.

  Vermogen over Domburg, Antondragtenweg, Brokobaka, Ocer, Nickerie en West Suriname. En dit is topje van de ijsberg.
  De rest hoef ik niet te weten, de ingezetenen weten exact wat ik bedoel!


  Maak melding

 23. Ai boi, bouta , bedoel je schouders die ‘amnestie sterk zijn?!
  Bouta en co betalen geen belasting ,ze hebben een prive goudmijn,Broko baka,reizen en reizen en wij de belasting betalers hebben niks!!
  Bouta toch van wie heb jij deze bevelen.. van het IMF of IOC??!
  Want denken is niet je sterkste eigenschap!!
  Je hebt geen hersenen !!


  Maak melding

 24. Bouterse heeft geen geld om mensen uit te betalen en zegt dat er zand over al die corruptie gegooid moet worden. Geen onderzoek dus.

  Een stukje tekst, en er zijn nog vele bedrijven die op hun geld wachten. Boefdraad en familie zitten wel goed en Bouterse zijn adviseurs worden wel netjes op tijd uit betaald.

  -De overheid van Suriname moet het momenteel zonder tolken stellen. De tolken die voor de overheid werken hebben hun werk neergelegd omdat er, ondanks allerlei toezeggingen, al anderhalf jaar geen betalingen zijn gedaan.

  Vele Surinamers weten niet te communiceren en zie maar het geschreeuw van Misiekaba op het podium. De boodschap komt niet door, omdat men alleen maar hoofdpijn van zijn geschreeuw krijgt.
  Het volk hoort alleen wat ze willen horen vandaar dat deze boeven bende aan de macht is. Het woord GRATIS heeft ze nu kapot gemaakt.


  Maak melding

 25. @RobG
  O,heus ,is er echt iemand anders dan bouta die het te zeggen heeft in Suriname?!
  Baja zo iemand hebben we nodig om protestmanifestaties te organiseren en te leiden.
  Hey RobG kom ons geen nonsens vertellen .okay!!


  Maak melding

 26. @Henk Molenaar 2016

  Whahahaha Henk, stel je voor zo’n uitleg, in de 21ᵉ eeuw 🙂 🙂

  Gelukkig heeft mijn FM -teacher het nooit over beren gehad tijdens zijn college.
  Ik vermoed dat 99.1% was opgestapt.

  Heb je het gelezen, gisteren dierendag in Paramaribo Zoo, zonder dieren, net als in Venezuela.
  Trieste bedoening.


  Maak melding

 27. P-fractievoorzitter in De Nationale Assemblee Chandrikapersad Santokhi ziet af van deelname aan de vergadering van de Inter Parlementaire Unie (IPU) die van 23 tot en met 27 oktober wordt gehouden in Genève, Zwitserland. Dit wordt bevestigd door het hoofdbestuur van de VHP, aldus Starnieuws vandaag, woensdag 5 oktober 2016

  De vicevoorzitter van De Nationale Assemblee, Melvin Bouva, is de delegatieleider. Met hem reist ook mee zijn partijgenote Ruchsana Ilahibaks.

  Wij gaan Dora en haar rolstoel voorstelling van harte missen..

  .


  Maak melding

 28. Wie is bang voor wie?

  -Het volk is angstig om te protesteren, dus blijven ze thuis,
  -Hun pres, die is bang om zijn stemvee te verliezen, en pompt ze daarom vol met leugens en kleingeld.

  Wie is bang voor wie?

  In feite hoeft die man ze niet tegemoet te komen, want ze durven toch de straat niet op te gaan.

  Doordenkertje!


  Maak melding

 29. @Dong dond Dia,

  Qoute:

  als je niet oppast gaat hij zelfs de grondwet wijzigen om levenslang president te blijven en als hij niet meer kan dan staat Peggy in de startblokken tot dat baby Dock vrijkomt en kan overnemen .

  Als KUMA 34 ZETELS OF MEER HAD GEHAALD BIJ DE LAATSTE VERKIEZING dan was dit inderdaad Bewaarheid geworden.

  KUMA ZOU HET WEL GRAAG WILLEN MAAR DAT IS VOOR HEM HELAAS NIET MOGELIJK.


  Maak melding

 30. men vergeet dat de sterkste schouders ook de grootste verantwoordelijkheid dragen en de meeste slapeloze nachten kennen. Opa ligt nachten wakker hoe het voor de armen beter te maken. Ik hoop dat men daat begrijpt.


  Maak melding

 31. Ray, Salamander en Henk Moolenaar, jullie zijn aan het dwalen. De realiteit gaat voorbij aan jullie kippenverstand. Jullie roepen in koor dat de mensen massaal de straat op moeten en het resultaat is een domper op jullie lege hoofden.


  Maak melding

 32. RobG,

  Die betaalde betoging van de NDP was ook maar door enkele tientallen uitgevoerd. Ondanks dat men geld kreeg.
  Surinamers kunnen kakelen als kippen, maar wanneer het aankomt een echte man of vrouw te zijn en daadkracht te tonen, dan trekken ze zich als eerste terug.
  Dan heb ik toch meer respect voor deze mensen die onbetaald kwamen demonstreren. Ondanks de kans op intimidatie en pesterijen in de toekomst, zijn ze toch de straat opgegaan.


  Maak melding

 33. Men strooit hier heel wat stront over opa heen, maar haast niemand weet dat opa zeer sober en spartaans leeft. Hij gebruikt nog niet eens de helft van alle gemakken die de gemiddelde Surinamer gebruikt.


  Maak melding

 34. Afgezien van de parabels die RobG gebruikt , zit er een kern van waarheid in zijn posting.
  De elite heeft inderdaad macht. En wellicht misbruikt zij haar macht
  Misschien heeft zij beleidsbepalende ambtenaren in haar macht. Misschien zelf ministers, misschien zelf de president.
  Zij heeft macht dat staat vast.
  Maar dan wijs je wederom, Rob, op de feilen van de minister(s).
  Ik heb je hier al meerdere malen mee geconfronteerd.
  Zou de minister van Justitie haar werk goed doen dan zou ze moeten beginnen met het afbreken van de macht.
  Los van het feit of de president vervolgd moet worden of niet, feit is dat in no time een wet in werking kon worden gesteld om vervolging tegen te gaan.
  Dan zou het toch zeker mogelijk moeten zijn om de macht van de elite te breken.
  Kan de minister dit niet? Dan rest slecht één optie.
  Opstappen!


  Maak melding

 35. “De breedste schouders…..” Zij dragen niet de zware lasten. In de meeste gevallen niet. Ik ben in de literatuur gaan zoeken en heb artikelen gevonden.die uitlegde wat het betekent.

  Wilkerdijk zei dat de belasting dienst hoe het in elkaar zit dat niet kunnen laten gebeuren.. DDB had een NL consultative bureau in dienst genomen om de belasting dienst te hervormen en 1000,000.00 Euros voor betaald. De resultaten warden in de prullebak gegooid omdat het niet goed was. De ambtenaren werken niet mee.

  Zo het system werd gehandhaafd. Grote bedrijven geven contributies aan politieke partijen om verkiezingen te winnen. Niets nieuws onder de zon. De VS en NL doen ze dat ook. Soms geven ze aan beide kanten.

  Maar in Su willen de grote bedrijven geen of weinig belasting betalen. Eerst prive kosten als bedrijfskosten aanmerken. Als de winst nog te groot is dan naar de polliticus gaan die regelmatig bij je over de vloer komt. Die gaat naar de President of naar de Minister van Financieen en maakt dat de belastingen kwijtgescholden wordt of ze kijken de andere kant op wanneer een lagere belasting wordt aangeslagen door de ambtenaren.

  Een rapport onderschept door journalisten over zei dat de corruptie in alle lagen van de bevolking aanwezig is. Bij overheid en het bedrijfsleven moet je tjoekoe betalen om voorbij een station te komen. Een tientje voor de secretaresse tot miljoenen voor een topman is de fee.

  Zo daarom dragen de zwaarste schouders het minst en gaat Su ten onder aan corruptie. Deze regering heeft zoverre de meest grijpige handen getoond. Vandaar de economische crisis.


  Maak melding

 36. @ Mohamed.

  Op je vraag of Rukshana Illahibaks toestemming heeft van haar voorzitter heeft, is het antwoord ja ! Echter ze moet de wilde zwijn zelf vangen en halal slachten.
  O jee RobG en Mazda zijn weer terug, eerst genoemde zal alles recht breien wat krom is, vooral als het om zijn baas gaat. Nu geeft hij de elite de schuld dat het in Su niet goed gaat, alsof deze lieden het beleid maken ! Wat een pathalogische leugenaar is die vent mang, als hij komt te overlijden, moeten ze hem niet begraven noch cremeren.
  Hij moet opgezet worden en in de Museuem tentoongesteld worden als volksvermaak …

  Sari tori met deze L.l

  Jacko.
  .


  Maak melding

 37. Inkomstenbelasting, loonbelasting, rioolrechten, afvalstoffenheffing, waterschapsbelasting, wegenbelasting, btw, onroerendgoed belasting op grond en huizen, vermogensbelasting, erfbelasting, accijnzen, invoerbelasting om maar een paar te noemen. De minderbedeelden moeten ontzien worden.

  Wie twee auto’s op zijn erf heeft staan t.w.v. 5000 us, is volgens mij niet arm.

  Voor de roverheid moet er natuurlijk een vrijstelling komen, voor al het geplunderde en gestolen vermogen, anders zullen de belastingwetten nooit goedgekeurd worden.


  Maak melding

 38. En alweer krijgen we van RobG college vanuit Nederland, wat wij hier allemaal verkeerd zien en niet begrijpen.
  Ik heb altijd geleerd, dat er meerdere wegen naar Rome lopen en dat er meerdere waarheden zijn.
  Ook in ons land.
  Het is te gemakkelijk om op 7.600 km afstand van ons land alles beter te weten als jezelf in een land van melk en honing woont en leeft, want dat is Nederland nog steeds.
  Zeker ten opzichte van ons land.
  Voor al die betweterigheid kopen wij hier helemaal niets.


  Maak melding

 39. als de sterkste schouder de zwaarste lasten moet laten betalen,,, deze vervolgens hun tent sluiten en naar buiten vertrekken,, wat blijft er dan over..

  wie gaat dan de lasten betalen.. de mofina wang..

  dan wordt het echt lachen..

  of is het gewoon zand er over.. sluit de tent voor altijd..


  Maak melding

 40. RobG

  Beseft u eigenlijk wel wat u zegt. U zegt feitelijk, wat wij allemaal al wisten, dat Bouterse niets te vertellen heeft en naar de pijpen van Djilp Sardjoe danst.

  U kunt het elite noemen. We kunnen de elite gewoon een naam geven.


  Maak melding

 41. Jojo, gij zegt het en gij noemt namen. Ik heb gewoon een beperkte uiteenzetting gegeven over de macht van elite groepen in bijna alle samenlevingen. Wat dacht gij van de grote handelaren die achter de schermen binnen de VHP/NPS van alles doen om er voor te zorgen dat Suriname geen eigen Surinaamse industrie kan ontwikkelen? Dit informatie om over na te denken.


  Maak melding

 42. Waarom hadden zij geen Industrie van af 1980 tot Regering Wijdenbosch opgezet , moesten ze nog studeren tot 2016 .

  Para Industrie kosten 50 miljoen USD opgestart door NDP in PARA ,Fabriek heeft niet eens 15 jaren gedraaid .

  Vraag aan de NDP Kabinet van President wat met het Fabriek gebeurt is .
  Het staat in een bos is gesloop door drugs verslaafde .

  Voor dit Fabriek heeft VENE nog 50 MILJOEN USD betaald aan BRASIL .

  Lees goed VENE heeft 50 miljoen USD betaald of afgelost aan Brasil

  Telkens lullen over VHP en NPS al heeft NPS 1 zetel daar zal ik blijven ik hou niet van onder drukking .

  In Noord Korea zelf heeft men het beter dan onder NDP TELKENS VIJANDEN lopen zoeken onder je eigen bevolking groepen .


  Maak melding

 43. NDP heeft Saramaccca Kanaal gegraven in 1968 project leider was Bouterse .

  Wakay zoet water Kanaal 68 km gegraven 1970 project leider Doehkie alles prater .

  Radio SRS gebouwd in 1969 project leider Limbo .
  Limbo wanneer ga je Papa Touwtje liederen draaien ik wacht nog ik geef je 200 Euro voor een nummer .


  Maak melding

 44. RobG

  Het gaat om nu en een president die zich het profiel/ etiket VOLKS PRESIDENT op plakt. De grote geniale leider die ook in uw, zoals altijd generieke benadering, niet meer is dan een trekpop.

  Uw generieke benadering geeft aan dat deze bluffer niets heeft weten te veranderen.

  Deze bluffer is niet eens in staat de NDP ordelijk te laten functioneren anders had hij zich voor 31 maart 2016 laten herverkiezen tot voorzitter van de NDP.
  Om het generiek te stellen de NDP heeft geen bestuur.en zal op nieuw op poten gezet moeten worden.


  Maak melding

 45. Terecht, ben geen econoom want dat is wat jij bent toch?De grote econoom op dit forum.Maar wat ik wel weet is dat je geen 75 euro kan verdienen en 100euro uitgeven.Dat moet jij je baas aan zijn verstand brengen.Daar moet jij de econoom gaan uithangen.En leer hem ook nog dat overal bedelen niet staat voor een president.En helemaal niet een met groot praats


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.