Collectief: samenwerken met vakbeweging en politiek

46

Gisteren hebben een paar honderd personen gehoor gegeven aan de oproep ‘Alles Plat’ van het Burgercollectief in Suriname. De opkomst was aan de lage kant. Om meer massa te behalen en effectief te zijn moet het collectief samenwerken met de vakbeweging en de politiek. Dat zeggen de leiders van het Burger Collectief, partijleiders en Assembleeleden van de VHP, ABOP en NPS.

Bekijk ook:


46 REACTIES

 1. Beste mensen.

  Ik vraag me af wat de doelstelling van deze beweging is.. zijn ze standvastig..

  Een beweging moet bereikt zijn om offers te kunnen brengen, vervolgens moeten ze lange adem hebben als die de gewenste resulaten willen bereiken.

  ik vind dat deze gasten te amateuristisch te werk gaan. is meer losse flodder.. na een paar weken gaat deze beweging als een nachtkaars uit doven. let maar op..Read my lips


  Maak melding

 2. als de vakbeweging, meneer berenstein! een beetje slimmer was, dan had hij kunnen bedenken dat de tijd van aktievoeren NU is. omdat straks 1,5 miljard wordt losgelaten in suriname, wie gaat dat terugbetalen? het is al een probleem om een half miljard terug te betalen. je ziet wat er allemaal voor moet gebeuren. bouterse moet geld vragen aan Surinamers uit nederland op zanderij alleen maar om liquiditeit te hebben. ook hij kan niet meer uit de leningen roven.

  dus meneer berenstein, terwijl het gras groeit sterft het paard, zachte heelmeesters maken stinkende wonden, beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. nu je eenmaal de diagnose hebt, moet je beginnen met het genezen van de kwaal. het heeft geen zin dit te laten door-etteren. je weet wat er gebeurd wanneer je een won laat door-etteren. je moet dan je been of arm of elk ander lichaamsdeel laten amputeren. meneer berenstein. en hoe zit het met de anti corruptiewet? en zand erover? dat is ook een manier van het uitdragen van de anti corruptiewet, niet meneer berenstein? of is het een probleem dat u dit niet bedacht heeft? laat de ego’s achterwege, het belang is veel groter. de kans bestaat dat surname aan islamieten wordt verkocht, en het zou niet zo erg zijn als suriname al een islamitsiche staat was. meneer berenstein, wordt wakker.


  Maak melding

 3. Doorgaan met deze beweging !!
  Degenen die thuis blijven beseffen niet eens dat zij meer macht hebben dan deze criminele ndp regering!
  Ze proberen het niet eens en geven zich over gewoon zomaar!!
  Maar ook voor deze niet intelligente groep strijden wij.Ook zij gaan profiteren van de voordelen zonder ervoor hoeven vechten.Wij doen dat voor ze!!


  Maak melding

 4. Wanneer heeft Bouta geld gevraagd aan mensen uit ned,ju denki dati Bouta na Chan ,mi mati Su is helemaal niet gefocust op Nederland ,na lasting,droom lekker,Su pienaard niet sommigen mensen hebben het zwaar, maar dat hebben ze aan hun zelf te danken,er groeit van alles hier,zijn mensen die de import rotzooi willen vreten pienaren,keep on dreaming, en blijft de propoganda rotzooi van Chan en zijn rovers geloven, Het lang pienaard maar ze willen koste wat het kost aan de macht komen,zelfs met de duivel slapen als het moet,dus iets klopt niet,want vaderlands liefde hebben ze niet,probeer eerst antwoord te vinden daarop,voordat j begint te brullen


  Maak melding

 5. @Paul
  Met WIJ bedoel ik de rechtgeaarde surinamers,degenen die niet bang zijn om de straat op te gaan en te protesteren.
  Paul mijn stalker, jij zit toch ook achter je PC de hele dag mij te schaduwen?!
  ‘Pot verwijt de ketel….’


  Maak melding

 6. @Puffie de stinkerd

  Schaam je jij schaamteloze bouta aanbidder.Jou baasje bedelt geld van de hele wereld,ook van mijn arme voorouders ,de arme dalits,uit India om zichzelve uit de gevangenis te houden!!Maar raak niet in paniek,mijn voorouders de DALITS vewachten niet dat je baasje gaat terugbetalen,dus wees gerust.En mijn dalit broeder Preet Bharara heeft Dinootje,de beruchte en zogenaamde geweldige lijder van de CTU weggestopt en pappie de machtige amnestie lijder kon niks tegen hem beginnen!!
  Je moet je kop laten nakijken door de dalits in India er is nog hoop voor je daar,hier ben je een hulpeloos gevalletje!!


  Maak melding

 7. Ik ben al een tijd bezig om de Surinamers in beweging te krijgen. En laten wij uit Nederland ze ondersteunen.

  Nu is de tijd rijp. Kijk maar naar Oost Europa wat er toen is gebeurd.

  WEG MET BOUTA
  WEG MET BOUTA
  WEG MET BOUTA
  WEG MET BOUTA
  WEG MET BOUTA


  Maak melding

 8. Gaan jullie nu protestern dt de cambios gesloten moeten worden de koers is te hoog.
  Santoki heb 8cambios dt moeten jullie protesteren.
  Welke hindostaan zou vr neger opkomn die domme negers


  Maak melding

 9. Ray, kom terug in de bewoonde wereld en leg je neer bij de realiteit. Jij en je soortgenoten zijn bij voorbaat met een verloren strijd bezig. De mensen in Suriname zijn realistisch geworden en dat wil de oppositie niet begrijpen.

  De vakbondsleiders en de politieke aanhang die de protestdemonstratie op touw hebben gezet moeten de eer aan zichzelf houden en opkrassen. NPS/VHP of VHP/NPS zijn niet de oplossing voor de problematiek van Suriname. Dat weet de massa heel goed. Het volk heeft een beetje van het zoet mogen proeven en door de crises is de situatie veranderd. VHP noch NPS kunnen de bevolking er niet van overtuigen dat zij nu op dit moment voor beter kunnen zorgen.

  De oppositiepartijen kunnen de massa geen knollen voor citroenen verkopen. Wat is het alternatief dat zij Suriname op dit moment hebben te bieden? Het volk weet heel goed wat de oorzaken zijn van de economische malaise van dit moment.


  Maak melding

 10. Raytje toch ;schaamte vr j taalgebruik richting ons mooi land,dan bedoel ik de rechtgeaarde Surinamer,maar niet jou soort die altijd voor eigen belang ging,wij bedelen niet ,wij doen wat alle landen op deze aardbol doen,nl. geld lenen voor de opbouw van het land,jou geliefde land USA ,waar jou adorable soort preet bille zich omhoog likt om een waardige surinamer in het gevang te lokken ,waar jij zo trots op bent,zodat hij geaaid kan worden door de witte man,dat land heeft een schuld alleen bij China en Japan van 2400 miljard dollar,waar bij de dollar niet eens gedekt is,dat noem ik bedelen,of andermans gat likken,want dat bedrag kunnen zij niet terug betalen,Shame on jou man uit Bombay of Calcutta


  Maak melding

 11. Het is gedaan met Suriname. Suriname zal nooit meer vooruit komen. Gewoonweg omdat er te weinig verstandige mensen overgebleven zijn. Dat is de realiteit.


  Maak melding

 12. Beste RobG

  De vakbondsleiders hebben de protest actie niet opgezet maar wel, door zich weer niet te laten intimideren, Bouterse zijn eigen poep laten eten. De overeengekomen prijscompensatie die over augustus en september niet uitbetaald wordt, wordt nu over oktober, november en december uitgesmeerd
  De herwaardering wordt per januari met terugwerkende kracht uitgekeerd.

  Stevige actie ook al heeft Bouterse verdeel en heers toegepast is hij op z’n smoel gegaan net als bij EBS.

  Ook de politiek heeft bewust niet geparticipeerd in de eerste actie van het burger collectief. Dus je kunt hun ook niets verwijten.

  Dat de opkomst tegen viel heeft te maken met apathie en de Surinaamse inslag. Men is niet op tijd en men kijkt de kat uit de boom.
  Latere beelden geven een redelijke opkomst weer, zeker meer dan vrijdag in OCER. Daar van is geen enkele foto van lege stoelen getoond. Een enkele creatieve foto van Bouterse die binnen komt zonder zichtbare aanhang.

  Suriname wordt pragmatisch en dat is dat het niets meer gelooft dat Bouterse te melden heeft. zie de panels van deskundigen die hun ding zeggen.
  Luister naar August Boldewijn die over het algemeen heel neutraal is in zijn oordeel over de Bouterse prestaties.

  Hoe serieus kunt u een president nemen die tegen de eigen achterban stelt dat hij weet wie van hun pakketten achter over gedrukt hebben en dat hij zelfs weet waar zij hun buit bewaren. Welke president bekend dat hij weet van misdrijven en dat hij er niet tegen optreedt.

  Beste RobG
  Het zou goed zijn als u eens breed en met een openmind naar Suriname kijkt.

  Beste RobG
  Luister eens naar de jaarrede van de president en probeer er eens koek van te maken.
  Het is slechts gezwets.

  Welke president kun je serieus nemen als hij in de DNA zegt dat het IMF het compas in handen heeft om daarna bij de eigen achterban te vertellen dat het IMF niet nodig is.

  Ondertussen is Suriname aan het IMF infuus gelegd want er komt vooralsnog geen 2de tranche van het IMF in kader van de Hulp overeenkomst.

  RobG heeft u zich verdiept in hoe islamitisch bankieren in elkaar steekt. Het maakt de IsDB niet uit als een gefinancieert project faalt want dan is IsDB eigenaar van het project. Pas na betaling van de laatste termijn wordt Suriname of de initiatiefnemer eigenaar.

  Surinamers worden realistisch en dat houdt in dat de protestclub nog geen maximale steun geniet maar dat Bouterse zelf zegt dat de NDP weer op poten gezet moet worden.

  Bouterse heeft zelfs niet de lef om een bestuursverkiezing te houden want hij is al sinds 31 maart 2016 demissionair voorzitter. Herkozen worden zal wel eens tot enige commotie kunnen leiden


  Maak melding

 13. Sorry,maar nu breekt mijn klomp…een waardige Surinamer in de val gelokt?Waardige mensen kan je niet in de val lokken want daar moet je bewijzen voor hebben.Doe je dit bewust die onzin uitkraaien?Wat een poppenkast..wat een kolder!!


  Maak melding

 14. Een Volk Dat Voor De Tiran DDB Kiest Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  Zij die vanuit gaan dat de Actie van 3 oktober 2016 nada, notie niets was, moeten zich niet rijk rekenen en achterover rusten en denken dat alles in kannen en kruiken is.

  De sociaal, economische, financiële situatie in Suriname is zeer zwaar voor het Surinaamse volk.

  Daarom moet men deze actie van Burger Collectief zien als, Pas OP! Stilte Voor De Storm, windkracht 10 op komst, totaal catastrofaal op de schaal van Richter, voor DDB En De Gangsters. Waar is hier de nooduitgang? Na Droge Tijd, volgt de Siebie Boesie. Code? Kleur rood! Hoogste Staat Van Paraatheid.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 15. Als het volk haar lot in handen heeft gelegd van een moordenaar, drugsveroordeelde en boef, is dat haar goed recht. Het zegt meer over het volk zelf dan over diegene die over het volk regeert. ‘Geef het volk brood en spelen’ en ze houden hun waffel. Dit volk heeft zich stilzwijgend berust in haar lot en toekomst, hoe slecht die ook moge zijn. Misschien hebben de Boutisten gelijk: ‘Laat ons met rust, we hebben jullie niet nodig’.


  Maak melding

 16. Jojo, gij moet realistisch naar de opkomst kijken. De Surinamers laten zich niet meer voor het karretje spannen van welke oppositionele politieke partij dan ook. Men moet dit vraagstuk benaderen vanuit een economische -, sociologische-, en psychologische invalshoek om de moverende redenen van de mensen beter te begrijpen.

  Gij moet bij het maken van een analyse rekening houden met het volgende. Elk individu laat zich leiden door een eigen ingecalculeerde koste-baten analyse bij het nemen/maken van beslissingen. Men maakt een individuele afweging van de kosten en inzet van de eigen inbreng en de inbreng van anderen bij de protesten en dit zet men af tegen de te verwachten baten/opbrengst/nut van een dergelijke actie. Een aspect wat hierbij een belangrijke rol speelt is het verlies van reputatie of gezichtsverlies als het te verwachten nut wegblijft of niet goed gedefinieerd wordt in een tijdskader..


  Maak melding

 17. De natuurlijke aanhang van het burgercollectief zijn de mensen die pinaren en lijden onder het beleid van de paarse regering. Deze group zou volgens de laatste enquete 67% van de bevolking zijn. het zou nu meer zijn met het aanhouden van de economische depressie.

  De te recruiten pool van demonstranten wordt verminderd door de blockade van door de paarsen van de ambtenaren (als je mee protesteer dan heb je morgen geen werk meer) en vakbonden die hun deal met de regering niet in rook willen zien opgaan .

  Het collectief moet de blockade open forceren. Hoe weet ik niet. In iedergeval niet met zoete beloften die niet nagekomen kan worden. Beter zou zijn zoiets als als we het niet samen doen komen we er nooit uit.(meer leningen etc.)

  Ook de mensen uit de buiten districten moeten gerecruteerd worden. Alleen de bussen die mensen naar de demonstraties brengen zou anderen stimuleren mee te doen.

  Werken met de vakbonden en de oppositie partijen is een goed idee. Mischien kunnen de Marrons hun civiele guerilla tactieken toepassen voor het algemene belang. Ik geloof niet dat Ghandi passiviteit hier van toepassing zou zijn. Door de zwarte politie geknuppeld te worden gaat alleen maar rassenhaat aanvuren. Hebben we nu niet nodig. We moeten zij aan zij voorwaarts.


  Maak melding

 18. BRADA ROB G …DIE EZELS,ZULLEN/WILLEN DEZE ANALYSE NOOOOIT BEGRIJPEN. ZE ZULLEN JE ALTIJD VOOR ROTTE VIS UITMAKEN…OMDAT HET ALLEMAAL PANNENKOEKEN ZIJN …ZIJ WILLEN BOUTERSE NANGA TRANGA WEG HEBBEN. MA A TORIE NO LUK.


  Maak melding

 19. @TUNGGAK
  GA JE HET NU OP DE RACISTISCHE TOER.? DOORDAT JE ERG GEFRUSTREERD BENT MIE MANG . EN DAAROM LUKT HET NIET BIJ JULLIE…..BOUTERSE NO E DISCO..GELUKKIG NIET. HIJ IS GOED BEZIG HET IS DE ZOVEELSTE LUCHTBALLON VAN EZEL VALIES DIE PLAT GELEGD IS.LETTERLIJK EN FIGUURLIJK. BRADA VALIES WEEERIE.


  Maak melding

 20. Brada Damsko, ik vind de bewering van Jojo ook zeer zwak als hij zegt dat de opkomst laag is geweest omdat mensen zich geïntimideerd voelden. Ik wil aan hen het advies geven om hun analyses over een andere boeg te gooien. Aan bashen hebben we niets.Het is een hoofdpijn gedoe van de Fronters.


  Maak melding

 21. Damsco ben je terug hoe was het in Suriname.,

  Ben je bij Abrahams en Henk Herrenberg gegaan zij zouden je Cocos Bomen leren klemmen .

  1 Liter Cocos Olie kost tot gisteren 75 SRD onder de markt

  NDP gaat het maken met Cocos Olie het geld van Centrale Bank van Suriname 1.2 miljard USD word voor 2020 terug gestort door NDP .

  Damsco hoe moet je een Cocos boom klemmen ik kan alleen mango bommen klemmen .

  Damsco blijven je ballen in je broek nog heel bij Cocos bomen klemmen

  Ik hoor het van je Damsco ben je bij vrouw Cilos langs gegaan .
  Heeft vrouw Cilos Akang Zwarie de staat vijanden al gevonden je hoort niets meer van de vijanden om de hoek .

  Blijven jullie goed sparen NDP ,Damsco gaat ook helpen .


  Maak melding

 22. Hermien @ laat Damsco je een werk overal geven en hij kan je ook Cocos bomen leren klemmen .

  Hermien je heb geen ballen dus je kan de Cocos bomen beter klemmen bij Damsco of Bouterse .

  Voor jou geld Abrahams en Graanoost en Doekhie gaan je uit betalen Hermien .


  Maak melding

 23. @RobG

  U verdraait mijn woorden. Ik heb niet gezegd dat de opkomst gering was vanwege intimidatie maar vanwege de Surinaamde inslag (relax), de apathie ( familie en vrienden spreken dat letterlijk uit er is niets meer te winnen Bouterse maakt alles kapot), de kat uit de boom kijken.

  Ik er nog aan toevoegen te laat komen waardoor de NDP met een Drone foto een ander beeld kan presenteren dan de situatie om 11 uur toen het gezellig druk was.

  U redeneert uit modellen en de ratio. De ratio van Suriname is dat er heel veel mensen honger hebben en dat zijn vooral NDP stemmers.

  Als de voorzitter van de NDP misdrijven in eigen gelederen in het publiek toe dekt, Als de voorzitter van de NDP in het publiek stelt dat de NDP weer op poten gezet moet worden.

  Als u zelf kunt vaststellen dat de NDP eigenlijk geen Voorzitter heeft omdat deze voor 31 maart 2016 gekozen had moeten worden.

  Dan hoop ik dat u kunt begrijpen dat ik niet Bash maar dat de NDP zich zelf te gronde richt.

  Het Burger collectief is duidelijk, transparant en teleurgesteld in de opkomst.
  Wanneer laat Bouterse zien dat hij in OCER naar lege stoelen zwaaide.


  Maak melding

 24. Bouta moet blijven. Laat het volk zien wat je waard bent.

  Dat jij alleen en de NDP Suriname voor honderden jaren naar zijn malemoer kan helpen. Dat hebben jullie verdient.. 😉 😉

  Alle paarse grote bekken hebben het verdient.

  Groet ,Ram Ram, Goeda Hafies (Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 25. America Ambassade nieuw gebouwd kosten 168 miljoen USD .

  Bij de opening van de Ambassade gebouw van America zijn uit ge nodig NDP Beleid mede werkers en Bouterse ook .

  Gaan jullie kijken wat de America gebouwd heeft NDP Beleid medewerkers .

  Bouterse praat over Renovatie DNA gebouw dat al 125 jaren staat .

  Zelf huizen gaat NDP niet bouwen met het geleend geld alleen wegen aan leggen in plaats van huizen bouwen .

  V7 zou met zo een bedrag een nieuwe DNA gebouw neer zetten en een nieuwe Handel Centrum .

  5000 Huizen in elk groot District van Suriname werk gelegenheid voor een ieder District

  Een Ziekenhuis in elk groot District en Basis School en Mulo School en Zwembad en Sporthal

  De weg van Nickerie naar Apoera zou ook aan geleg door V7 volgens planning zou dit 2018 klaar zijn .

  NDP heeft gewonnen met de gestolen verkiezing zonder een plan te maken .

  America Ambassade word geopend door Doehkie ,Misikaba Hooghart .Abdoel ,Abrahams ,Graanoost
  Henk Herrenberg ,Hans Breeveld Jozefzoon ,Wijdenbosch AliBus Raadgever ,Jenny Simon , Bouva ,en Panca en Cilos Akang Troesoe en BEP voorzitter .

  Gaan jullie kijken hoe je een land opbouw of een nieuw gebouw neer zet voor je VOLK .

  Indien NDP eis dat de mensen moeten produceren en werken moeten de bevolking GROEPEN eerst goede HUIZEN hebben dat is de belangrijkste .

  Lacking van NDP gaat de opening verrichten van de nieuwe Ambassade van AMERICA ,Bouterse is ook bij want hij woont niet eens 1 km van het gebouw .

  Heeft president BOUTERSE niet gezien wat America gebouwd heeft ,hij gaat DNA GEBOUW RENOVEREN .

  Dank je wel verkiezing winnen zonder een PLAN .


  Maak melding

 26. Tijdens het Parade met de Politie en President is er geen enkel publiek gaan kijken .

  Alleen veiligheid diensten heb ik zien rond lopen rond het plein , wat was de bedoeling van hun .

  Waarom zijn de mensen van NDP in OCER gaan zitten in plaats op de plein je President komen onder steunen .

  Er zijn geen Staat vijanden gevonden en vijanden om de hoek , die zijn er nog niet gevonden volgens Henk Herrenberg van Noord Korea .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.