Suriname moet meer gebruik maken van band met OIC

49

PARAMARIBO, 30 sep – Suriname zal veel meer gebruik moeten maken van de betrekkingen met de Organisatie van de Islamitische Conferentie, OIC. Dit zegt de secretaris-generaal van de OIC, Iyaad Amin Madanie. De concentratie nu is meer op het gebied van leningen en financiering.

Suriname heeft door de jaren heen leningen getrokken bij de Islamitische Ontwikkelingensbank. Deze bank vormt onderdeel van de OIC. De regering staat op het punt ruim anderhalf miljard dollar te lenen bij deze bankinstelling. “Maar we zijn meer dan dat alleen”, zei Madanie tijdens een persconferentie aan het eind van zijn bezoek aan Suriname. De mogelijkheden zijn ook besproken tijdens overleg met regeringsfunctionarissen.

Onder meer is gesproken met minister Gilmore Hoefdraad van Financiën. “We hebben gekeken naar de mogelijkheden. Suriname kan veel aan de OIC hebben als het aankomt op ontwikkeling. We zijn geen moslimorganisatie, maar zijn natuurlijk wel geinteresseerd in het wel en wee van moslims overal. We gaan er vanuit dat de loyaliteit van elke moslimgemeenschap eerst en vooral hun eigen land betreft”, aldus Madanie.

Bekijk ook:


49 REACTIES

 1. En nu gaan ze een lading zelfmoord terroristen sturen en sharia laten invoeren. En op elke hoek een moskee.
  Schoothondje van bouta, Badrising moest van bouta bij de oude madani slapen als dank voor de lening.


  Maak melding

 2. Wat verkoopt die scheet bek hoefdraad eigenlijk , “we zijn geen moslim organisatie ” of bedoelde hij moslim staat.
  Let op die madanie is absoluut niet achterlijk, hij weet wel heus wat er zich afspeelde in zuid Libanon tussen de hezbollah en dino. Watch out..!!!
  In de hedendaagse definitie omtrent moslims organisatie wordt verstaan : terreur, is …


  Maak melding

 3. Ja mensen gister was et lekker met oombert mang, a mang jang mie billuh ernstig hihihi. Daarna mi boekoendoe da a soeting go diep diepie hihihi doro boro mi hele galeblaas hahaha. Wie wil nog stront aan de paal? Wiehihihihi


  Maak melding

 4. De VERKOOP van de MENSENRECHTEN van Surinamers gaat gestaag verder !

  Het HOOFD-BELEIDSDOEL van regeringen DESI, is ONVERANDERD : HOU DESI UIT DE BAK, VOORKOMEN DAT HIJ WORDT UITGELEVERD AAN NEDERLAND EN VOORKOMEN DAT HIJ GEVONNIST WORDT VOOR ZIJN DECEMBER- EN MOIWANA-MASSAMOORDEN !

  SRANANG EN HAAR BEVOLKING TELLEN GELET OP HE ENIGE BELEIDSDOEL NIET MEE, DESNOODS WORDEN AL ONZE MENSENRECHTEN, BEZITTINGEN EN GRONDSTOFFEN WEGGEGEVEN en VEPATST !!!!!

  WIE DAT NIET INZIET IS WERKELIJK ZEER DOM !

  PS : PRODUCTIE NO E KOME, ZOGENAAMDE INVESTERING via IsDB-LENING BETREFT VOORNAMELIJK, CORRUPTIE-GEVOELIGE INFRA-STRUCTURELE PROJECTEN !

  IN ELK GEVAL EXPORT NO E KOME, WANT PRODUCTIE NO DE !

  Dus…….VALUTA OOK TU, NO E KOME !

  NDP FAILLIET A KONDRE !!!!! UN SA TANG PAI AFLOSSING PLUS RENTE FU DENG NDP-CORRUPTIE-
  LENING !!!!


  Maak melding

 5. de man achter dit alles is errol alibux
  vanaf het begin, zijn geplande december moorden tot de islamatisering van suriname
  bouta heeft heen hersens
  eerst ruzie maken met de hele wereld en dan komen zeggen dat we met het ioc moeten samenwerken
  alles alleen voor de stem van su in de vn


  Maak melding

 6. wie bepaalt wat met dat geld gebeurt??
  juist ja, het oic, zo worden bepaalde bedrijven geen geld geleend van het geleende bedrag want het oic vindt het haram
  dit is discriminatie van andere geloven.
  dus als je moslim bent krijg je gegarandeerd een lening
  of wat zij het liefst willen is dat je je bekeerd tot de islam om een beter leven te krijgen
  vandaar een land eerst helemaal naar de afgrond brengen
  dit noem je nou de lange arm die diep in onze reet gaat zitten


  Maak melding

 7. vanuit de toekomstige islamitische republiek al Surinamya het volgende:

  Onze minister van Financiën en gouverneur van de IsDB voor Suriname, islamitische Amerikaan Gillmoremoney Boefdraad, vindt het een goede zaak dat er meer geleend wordt. Ook wordt besnijden gratis.
  Er komt een werkbezoek van:
  Islamic Centre for the Development of Trade (ICDT), Islamic Corporation for the Insurance of Investment and Export Credit (ICIEC), Islamic Corporation for the Development of the Private Sector (ICD), and the International Islamic Trade Finance Corporation (ITFC).

  Tevens komen er zendelingen uit de arabische wereld. Deze worden naar het binnenland gestuurd.
  Parlementarier Paula Amzaad Abdoel wordt klaargestoomd om de eerste islamitische president te worden in Suriname.
  Er komt een islamitische politieke partij.


  Maak melding

 8. Intensiveren samenwerking met OIC betekent nog verdere islamisering van Suriname met als kers op de taart invoering Sharia. Broodje geroosterd spek, bloedworst of Moksi Meti behoren straks tot de verleden tijd. Dat gaan we toch niet opgeven mensen ?


  Maak melding

 9. Madanie zegt: “We zijn geen moslimorganisatie, maar zijn natuurlijk wel geinteresseerd in het wel en wee van moslims overal. We gaan er vanuit dat de loyaliteit van elke moslimgemeenschap eerst en vooral hun eigen land betreft”.

  Dus waar het erop neerkomt is dat uitsluitend de moslims van Suriname profijt zullen hebben van deze leningen.
  De islamisering in wording van Suriname, heeft een begin gemaakt.

  Maar deze regering is zo dom, dat ze het niet doorhebben wat precies de bedoeling is van deze organisatie, dan enkel lenen.


  Maak melding

 10. er komt nu een tijdperk dat moslims altijd kunnen lenen en zich kunnen opbouwen ten koste van andere geloven.
  bij klein of groot projecten zullen ze altijd voorrang krijgen want zij zijn tenslotte hallal
  dat betekent dat wij, die geen leningen krijgen van dat geld, WEL MEE MOETEN AF BETALEN !!!!!! terwijl alleen de hallal moslims er voordeel uithalen en bedrijven kunnen opzetten
  en wij maar mee af betalen met ze allen terwijl we eigenlijk geen ene ka voor terug krijgen


  Maak melding

 11. In de categorie om misselijk van te worden.

  ===========================================

  Dagblad Suriname beschikt over informatie dat de paarse partij al dagen van tevoren bezig is om ambtenaren te verplichten om vrijdag aanwezig te zijn op het Onafhankelijkheidsplein of Ocer waar de president zijn jaarrede zal houden in het parlement. Voor de ambtenaren die in de verre districten wonen, zal behalve voor vervoer ook voor eten en drank gezorgd worden. “Vooral de ambtenaren, de niet-NDP’ers die geholpen zijn aan een baan door de NDP-regering, zouden verplicht gesteld worden om vrijdag op het plein aanwezig te zijn. Ze worden gechanteerd en bedreigd dat ze hun baan gaan verliezen indien ze geen gehoor geven aan de oproep van de NDP. Hun fysieke aanwezigheid wordt opgeëist door de NDP.”
  “Deze niet NDP’ers die een baan hebben gekregen gedurende de NDP-regering rest geen keus dan vrijdag aanwezig te zijn op het plein om mee te schreeuwen hoe geweldig goed het gaat in het land. Terwijl al deze ambtenaren ook gebukt gaan onder de financiële malaise en graag hebben dat de NDP-regering opstapt. Uit broodvrees en angst om hun baan kwijt te raken, gaan zij zich vrijdag als een kudde vee laten meevoeren naar het Onafhankelijkheidsplein. Opmerkelijk is dat de NDP beschikt over een namenlijst van de ambtenaren die aan een baan zijn geholpen. In deze tijd van financiële crisis willen de ambtenaren hun baan beslist niet verliezen. Rest hen geen keus dan het bevel van de paarse partij op te volgen.” De pro-regering-demonstratie die de NDP vrijdag zal houden, is ook bedoeld als tegenreactie op de protestdemonstratie ‘Alles plat’, die op maandag 3 oktober wordt gehouden.


  Maak melding

 12. Out of the box; De regering heeft een andere bron aangeboord…Er is een nieuwe klapper uitgekomen dus alle gronden zijn 5 t/m 7 maal in prijs verhoogd.Dwz de taxatie kosten,de landmeter kosten en de notaris kosten..Lang leve de NDP.dwz Surinamers kunnen geen grond meer kopen..slechts de rijken.NOG 5 JAAR…


  Maak melding

 13. Vanavond massameeting OCER .. We gaan onze leider Bouterse een riem door zijn hart steken. Want we zijn blij, we gaan vooruit. Dit keer geen BB met R, maar … Jawel, GRATIS SHOARMA van echte schapenvlees .. ekte ekte .. zie je, onze Bouterse en de NDP zorgt voor eenheid, we worden allemaal moslim .. En nog meer goed nieuws wij worden ge-upgreed van 50 SRD naar 450 SRD. Dit heeft niks te maken met de koersstijging hôr. Het is gewoon de goedhartigheid van onze gulle president.
  Dus vanavond niet vergeten massameeting in OCER let wel Christenen, Hindoes, Joden, vrouwen zonder hoofddoek en homo’s moeten zich even apart melden.
  Lang leve de NDP !! Bouterse is onze Leider !! Hoera !!


  Maak melding

 14. In su kennen ze niet dat btw,belasting onroerende goederen,wegenbeladtingen,toeristenbelasting enz..er wordt tijd dat dingen moet gaan veranderen zoal gebruikers belasting…wie gebruikt die betaald zo simpel is dat benzine prijs naar 9 srd wil je een ritje maken met je vrienden dan betaal je tog.ga je chillen dan betaal je tog..de moviewanna niet niets te betalen zei hebben geen auto’s om te gaan chillen


  Maak melding

 15. Hoe kan Madanie zaken doen met een drugsdealer, met een corrupte land en een moordenaar. Mensen wij moeten Madanie waarschuwen ( via twitter, FB) aan wie hij geld wil lenen. Voor drugs krijgt men in Islamtische land een dood straf, hoe is het mogelijk dat men zaken wil doen met een DRUGSDEALER.
  Met een President wie zijn hele familie in drugs zit.


  Maak melding

 16. Mi dat mi seti !!
  Na mi neng me kisie wang bigi lening !!

  Jiyani e-trong-mi-njung-dienstmeid. Hahahah !!!
  Als haar voorouders in India !!

  Ding dong Sramang e-balk-lek-wan-boerki, weer !!


  Maak melding

 17. Bouterse is een hoer. Hij verkoopt Suriname aan de hoogste bieder.

  Al zou de Klu Klux Klan morgen een lening aanbieden dan zou Bouterse direct aanhanger worden


  Maak melding

 18. In een islamitisch land de doodstraf voor drugs?Ze weten donders met wie ze dealen.Ze hebben hun eigen agenda en weten precies waarom ze met deze drugsdealer,hoofdverdachte in serie moordzaken in zee willen.Ze krijgen alles doorgespeeld van hun contacten in Suriname.Neem van me aan straks is Suriname geen Suriname meer.Nog de verschillende geloven tegenover elkaar krijgen en de bom kan letterlijk en figuurlijk spoedig barsten.Dit hebben we allemaal aan de NDP/DDB te danken.Door het verbrassen en gebedel..principeloos.Ik ben een Surinamer met principe,leef niet boven mijn stand,ben gelukkig en daarom hoef en zal ik nooit hoeven te bedelen.De president kan die cursus bij mij komen volgen.


  Maak melding

 19. Als je deze gasten binnen laat,krijg je ik weet niet wie binnen.Ze zijn niet de Surinaamse moslims,die in vrede met de andere geloven en visa versa leven.Je weet niet wie ze zijn en met wat voor motieven zij Suriname geld willen lenen.Ik zie de toestand en de toekomst van Suriname steeds treuriger tegemoet.Ik hoop dat ze van de lening af zien en Suriname niet meer lenen willen.Ik hoop dat geen ene land Suriname lenen wil.Laat de bevolking deze harde les leren.De volgende verkiezing denken ze 10 keer na voor hun stem uit te brengen.


  Maak melding

 20. @ Mohamed,

  Leef vooral niet in het verleden en kijk vanuit het heden naar de toekomst. De tijd dat mijn voorouders in India zich hebben laten vernederen door moslims is voorbij!!!!!
  Foei, foei, foei, Mohamed, ik dacht met een leuke moslim te maken te hebben.
  Je gaat er vanuit dat ik je nieuwe dienstmeid word???
  Ik zal je tot op je bot uitbuiten, er zal werkelijk niets van je overblijven. Hihahahaha!

  Maar goed ik vertrouw geen enkele moslim organisatie en dat is mijn goed recht, vooral gezien het feit dat ze hun eigen geloofsgenoten de vernieling in helpen, omdat ze van andere stromingen zijn en dus anders denken en handelen.

  Er is maar 1 moslima die volledig mijn vertrouwen heeft, bij de rest kijk ik vooral eerst de kat uit de boom.


  Maak melding

 21. @ Diana,

  Geld stinkt niet, zegt men. Mensen met geld willen steeds meer geld verdienen, het maakt ze geen ene moer uit met wie ze een deal sluiten.

  De OIC wil meer geld hebben en de uitspraak van Madanie heeft mij de haren in mijn nek recht overeind doen staan.
  Hij gaat er vanuit dat Suriname een moslimland is, daar begint het gedonder met deze OIC.

  Spijtig voor Mohamed, maar ik kan het niet anders vertalen dan dat de OIC van Suriname een moslimstaat wil maken.
  Zo is het haast overal gegaan.


  Maak melding

 22. O,wee, als de leningen niet terugbetaald worden op tijd,dan komen de terroristen en de rest is geschiedenis…

  Allah ho Akbhar….zeggen ze en dit is het laatste dat je te horen krijgt en daarna is het RIP.


  Maak melding

 23. EN zo zal het paars bedelen door gaan tot al die oerdomme paars verarmde zombies gaan inzien van …mpp baas e leni monie ma no wang ka verlichting e kong, integendeel Boefdraad e verrijke baas en marionetten regiem, ma oenoe oerdomme verarmde idioten no e kong vooruit. Alla sang e kong moro diri, schaarste e go kong, Fuck ndp en Boefdraad.


  Maak melding

 24. Dit spelletje heeft Bouterse geleerd van zijn vriend Pablo Escobar. En natuurlijk Noriega . We weten allemaal hoe dat is afgelopen. De VS blijven treiteren betaalt zich straks wel uit. Zoon zit al in de lik.


  Maak melding

 25. Ze zijn in Su verstoken van internet en weten dus niet wat er gebeurd in het Midden Oosten . de moslims moorden mekaar uit en uiteindelijk vluchten ze naar het ongelovige Westen om te komen profiteren van dat ongelovige geld . ze sturen ook terroristen naar EU en daar hadden ze voor gewaarschuwd .
  nu is zuid-Midden-Noord America en het Caraibisch gebied overwegend Christelijk en daarom wil men voet aan de grond krijgen in dit gebied en om terroristen-cellen te herbergen om
  acties te ondernemen . Dino was toch ook bezig met de Hezbollah ,gelukkig waren de Americanen er vroeg bij . maar er zijn nog 2 personen die Dino genoemd heeft .

  ze halen de duivel binnen . maar Su volk jullie slikken maar alles als een braaf hondje . ga nog eens voor 5 .


  Maak melding

 26. In Bouta tijd is maar een ding, dat wel heerlijk is en dat is dromen!!! alleen, het bijft maar bij dromen. Wordt dus niet wakkerrrrr!!!!! en jawel hoor de Suries slapen echt te lang!!!

  Deze Suries moeten massaal hem verjagen! het land uitzetten!!! Hij is niet Surinaams waardig!!! en als kan ook zijn bendes & Co.


  Maak melding

 27. Ik heb er maar 1 woord voor SCHAAMTELOOS.En dan de NDP ers opdracht geven om in Ocer te komen, wat ga je daar zeggen?? a no mi??? Domme Domme Man,de hele wereld kijkt naar je en ziet hoe je als een kat in het nauw rare sprongen maakt. Ga maar dansen op het toneel, spreek je mensen met een dubbele tong maar toe, gelukkig zijn er in Suriname nog mensen die je door hebben domme domme man.


  Maak melding

 28. @@ Jiyani!! De moslims vreten hun eigen gebroeders, gezusters ook op!! Kijk naar de moslims werelden!! waar en met wie hebben zijn dan geen oorlog, gevecht en ruzie.

  Maar als je de Couran leest, moet ik zeggen! het is zo mooi!! je wilt echt van gaan houden, maar deze mensen gedragen en treden op als ik weet niet wat!! heb geen woorden voor!! Het zijn gewoon dolle Paria Hyena’s in mijn optiek!!!

  Overal en met iedereen hebben zij wel wat!!! waar je dan ook ziet en beluisterd.

  Ik hou van mijn Suri moslims!!!! die zijn wel heeel anders! het is wel een verschil tussen onze moslims in SU dan van de andere werelden. Wel een verschil tussen hemel en aarde!!!!!


  Maak melding

 29. Ndp na moro vloek ai tja gi kondre. Isis leden zullen dit land zien als veilige vluchthaven. Dolgedraaide fundamentalistische Imams vol buidels geld zal baas binnen halen en binnen no time polarisatie onder de Suribabwaanse ,moslims. Ndp zal zorgen voor verdere verdoemenis. Wo ka, oerdomme paars verarmde stommelingen. Als die oerdomme idioten niet inzien dat ze baas en criminele roversbende moeten wegjagen verworden ze paars gedrogeerde zombies.


  Maak melding

 30. Ja mang, we gaan vooruit. Bouterse onze leider gaat ons up-greden. van 50 SRD naar 450 SRD. Niet omdat de wisselkoers stijgt hôr, maar gewoon door de goedhartigheid van onze gulle leider. En zie je, de NDP zorgt voor eenheid, we gaan allemaal moslim worden.
  Onze leider zorgt goed voor ons. Later vanavond geeft hij een massameeting in Ocer speciaal voor ons. En dit keer geen BB met R maar gratis shoarma van ekte schapenvlees.
  Lang leve NDP ! Bouterse is onze leider ! Hoera !


  Maak melding

 31. @ Jiyani, en anderen….

  Je moet je niet zo gauw uit je tent laten lokken !! Mie-tek-wan-mooi-fatoe !!! Hahaha….
  Maar serieus, ik heb veel Moslim vrienden, en we kunnen heel goed met elkaar omgaan en elkaar begrijpen; vooral de Moslims die een Moskee hebben naast de Joodse synagoge aan de Keizersstraat. Overal , bij iedere religie heb je fanatieken die de boel opjutten: ook bij Christenen en Hindoes.
  Kijk maar naar Modi, de Vp van India die Suriname hulp wil geven, terwijl hij de ophitser is geweest van Hindoes tegen Moslims in India. Jiyani, kijk naar Geertje Wilders,de Christen; Kijk naar Trump in USA.
  Laat je niet meesleuren in dit soort zaken: het dorpsdenken en stammen gedoe hebben we achter ons gelaten
  De “inquisitie” zoals in Europa uitgevoerd en ook toegepast op de Indianen in Zuid-Amerika is ook verleden tijd.
  Mijn vrouw heeft van hindostaanse buren ook geleerd dat bij schaarste aan aardappelen, door de “Paarse bende” veroorzaakt, zij man-bredebong- vruchten, kan gebruiken on lekkere roti te vullen Eet smakelijk !!!!


  Maak melding

 32. Iyaad Amin Madanie, deze meneer is “geestelijk”gestoord.

  Suriname is voor Surinamers, deze kabinet verkoop de burgers zonder dat deze het weet!!!!!

  Slaap lekker “Surinaamse” bevolking

  En als jullie wakker worden roepen jullie “NOG VIJF”.


  Maak melding

 33. No spang bouta laten de mensen lullen paisa ke mai pe haar chehere mik a Money kong moslim of geen moslim moneys talk bouta je heb echteee een awarie hersenen


  Maak melding

 34. Mag ik een kotszakje…?

  De volgende keer moet Bouterse IS aanslagen in Europa goedkeuren…

  Henk ik ben niet eens met jou Argument:
  Miden oosten met name Irak, Libie, Syrie etc etc. zijn gebombardeerd door NAVO en Amerika ja, 2 miljoen doden, 5 miljoen gewonden en 20 miljoen vluchtelingen met achterlating van arme kinderen zonder voedsel en zonder schonen drinkwater ja.


  Maak melding

 35. @Mohamed,

  Ik heb ook een fatu op jou genomen.
  Ben het volledig eens met je reactie van 16.52.
  Al dat gedoe van geloven, gelovigen, agnosten en atheisten en dat neerkijken op elkaar is nergens voor nodig.
  We moeten gezellig met elkaar door een deur kunnen en van elkaars gezelschap genieten.
  Dat is echter een utopie en zal ook een utopie blijven.
  Daarom wantrouw ik eerder de mens dat te vertrouwen.


  Maak melding

 36. @Jiyani,

  Blijf maar dromen. Christen en m.n. moslims zijn geen mensen van de redelijkheid.

  Redelijke mensen geven het verstand de voorkeur boven sentimenten. Moslims en christenen mogen NIET tegen de koran en de bijbel ingaan, zelfs al zijn hun argumenten nog zo logisch. Wie dat toch doet wordt door deze gemeenschappen gedemoniseerd.

  Je kent toch het verhaal van Adam en Eva, waar ze niet mochten eten van het Boom der Kennis? De basis van Islam en Christendom is dat geen va deze mensen KENNIS mogen hebben, maar alleen maar GELOOF moeten hebben. Geloof in wat hun geschriften hen voorkauwt. Wijk je daar vanaf dan ben je een ketter of een kafir, fit to be killed!


  Maak melding

 37. @Mohamed,

  Je bent een echte liegbeest.
  Je verwijt Modi dat hij mensen tegen moslims ophitste terwijl het tegenovergestelde het geval was. Het waren moslims die een trein vol Hindoepelgrims hadden vergrendeld en in brand gestoken waarbij 58 mensen – vnl vrouwen en kinderen – levemd verbrandden en toen de politie van Modi niets deed om deze criminelen te pakken zijn Hindoes de straat opgegaan om wraak te nemen. Hierbij zijn onlusten uitgebroken tussen Hindoes en moslims en heeft de politie van Modi flink wat Hindoes doodgeschoten.
  Ik begrijp wel dat jij als korangelovige de opdracht hebt de waarheid te verdraaien, maar verwacht niet dat iedereen daarin trapt.


  Maak melding

 38. Peter reed met z’n brommer een hond aan.
  De hond bleef liggen en beter scheurde weg.
  Thuis aangekomen begon hij te huilen.
  Z’n vrouw vroeg wat er aan de hand was.
  Ik heb hem aangereden, zei Peter.
  Wie?
  Jouw minnaar van vroeger.
  Jozef?
  Nee, die andere. De Hond.


  Maak melding

 39. Mijn Visie is:
  6 Minsters voor (NDP+ABOP+NPS)
  4 Minsiters ( VHP)
  3 (PL
  DOE (1)
  PALU !1)
  Eerlijk delen eerlijkvedelen, samen het mooie Land Suriname opbouwen Ja..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.