Surinaamse ambtenaren krijgen loonsverhoging

58

PARAMARIBO, 30 sep – Ambtenaren krijgen een salarisverhoging. Dit heeft president Desiré Bouterse gezegd in het parlement. Hoeveel het loon wordt, is niet gezegd. De verhoging moet binnen een half jaar een feit zijn. Er is een begrotingstekort.

Het tekort bedraagt ruim een miljard Surinaamse dollar (ongeveer honderd miljoen euro). Dat is gelijk aan vier procent van het Bruto Binnenlands Product. Bouterse zei tijdens de presentatie van de begroting de samenleving dankbaar te zijn. Het wordt beter. Er zullen enkele grote projecten worden uitgevoerd. Met financiële steun van China zal de internationale luchthaven te Zanderij worden gemoderniseerd.

De Nickerie en Suriname rivier zullen worden uitgebaggerd. Suriname rekent op meer inkomsten uit de goudexport. De bauxiet- en aluinaarde industrie wordt nieuw leven ingeblazen in 2017. De laatste bauxietvoorraden in West Suriname gaan naar het publieke bedrijf Grassalco. De productie van kokos- en palmolie zal worden aangemoedigd. De bananenindistrioe krijgt meer grond voor uitbreiding.

Bekijk ook:

58 REACTIES

 1. Wat een lul verhaal van de paarserover, zoveelste losse beloofte van de zielige zieke domme President. Ik hoop dat de SURINAMERS zich niet weer laat naaien door hem. Hij moet weg, Surinamers ga op straat en voer actie.


  Maak melding

 2. Eerst zien, dan geloven.
  De grote projecten van Bouterse I zijn of halfslachtig of helemaal niet uitgevoerd en nu wordt tijdens Bouterse II gepraat over andere grote uit te voeren projecten.
  Het natten en paphouden is begonnen.


  Maak melding

 3. Hoe geloofwaardig moet je deze moordenaar nog nemen, bovendien is tegen die tijd april 2017 die hele srd geen moer meer waard. Dus laat hij die rotzooi voor ze eigen houden deze volksmisleider cq crimineel.


  Maak melding

 4. Wederom loze beloften. Wij laten niet met ons sollen. Wat een minachting voor het volk! Waar gaat Suriname dit van kunnen betalen? Denk na!!! Jaag die vent het paleis uit.


  Maak melding

 5. Bouta is een blijft de grote volksmisleider!!! Trap er niet in, laten wij de straat opgaan en hem en zijn roversbende het bos in trappen. Macht terug aan het Volk!!!


  Maak melding

 6. De regering heeft een andere geldbron aangeboord.Er is een nieuwe klapper uitgekomen..gronden zijn 5 tot 7 maal duurder.Dwz de landmeter,taxateur,notaris.Surinamers gaan geen perceel meer kunnen komen.Alleen de rijken en zijn vrienden.Op alle manieren zoeken ze aan geld te komen.Om de hun gecreeerde gaten te vullen.wie weet er meer over??


  Maak melding

 7. Ambtenaren zullen extra worden betaald (van geleend geld). En dat moet wel want dat is toch vooral zijn stemvee en dat moet hij tevreden houden anders is het hek van de dam.


  Maak melding

 8. Ik heb bouta jarenlang zijn billen schoongelikt. Zijn voetveeg ben ik jullie moeten niet over hem praten mang. Ik ben zen bitch. Hij neemt me diep in men mars


  Maak melding

 9. Een Volk Dat Voor De Tiran DDB Kiest Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  DDB Is Een Wolf In Schaapkleding

  DDB = De Nieuwe Kleren Van De Keizer

  Van Een Kale Kip Kan Men Geen Veren Plukken

  DDB = als bullebak!

  DDB liegt en bedriegt

  Sranan skeer, voor de derde keer onder DDB

  DDB is bezig met zijn enige eigen belang, uit de gevangenis van Suriname, Nederland en USA te blijven en zichzelf flink te verrijken. De armoede in Suriname zal zo lang zal die leven hem een worst wezen.

  Zie uw armoede, zie de prijzen dagelijks in de supermarkten, prijzen van de schoolartikelen, inschrijfgelden op scholen en de universiteit, 1 ste week van de maand is een loontrekker/arbeider skeer, zie bezineprijzen van van Gowtu aan de pomp, sranan na droge tijd, libie kon tranga no, ontwaarding van de srd, hoge valuta van us-dollar en Euro, enz, Sari (hiS)(tori.

  Wie houdt wie voor de gek?
  De Dief roept heel hard, “houdt de dief!”

  Nowtoe Foe Tide!, Hoe is dat ontstaan? Wie is hiervoor verantwoordelijk. Zie de overlopers, paarse Kakkerlakken, BEP, Chitan en Sapoen.

  Het Land wordt niet goed bestuurd door DDB en de gangsters, ze moeten opzouten.

  Alle Kracht Berust Bij Het Surinaamse Volk, Die Beslist En Bepaalt En Die Kracht/Macht Kan Niemand Het Volk Ontnemen.

  Sranansma Oe Bondroe!

  Time4chan(ge)!
  Sranansma Oe wiki!

  Fri, Fri, Fri!, Sranan(kondre) sranansma Fri!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding

 10. Een begrotingstekort van ruim 1 miljard.
  Er is geen geld, dus ,met welke lening wordt de loonsverhoging gefinancierd?
  De IMF ik denk het niet
  De islamitische Bank, ik denk van wel.
  Maandelijks zal een loonstijging van 100 SRD per ambtenaar betekenen dat er maandelijks 1 miljoen SRD op tafel moeten worden gelegd om 10.000 ambtenaren de verhoging te geven.
  Ik weet niet hoeveel ambtenaren de overheid in dienst heeft, het zullen denk ik meer dan 10.000 zijn.
  Dit is onvermijdelijk indien de president op zijn plaats wil blijven zitten.


  Maak melding

 11. Vanuit Nw.Nickerie vanochtend vertrokken 6 busjes met in het paars gehulde principeloze mensen die voor gratis vevoer een petje en een shirt plus een gratis portie hun ziel voor de zoveelste keer aan de duivel verkopen , ambtenaren met ontslag dreigen als ze niet op het Onafhankelijksplein verschijnen en de leraren het stakingsrecht willen ontnemen a.s. maandag 3 okt anders volgt ook ontslag dat is wat deze regering verstaat onder democratie volgens mij is dit toch echt dictatuur


  Maak melding

 12. het beste voor alles / iedereen is,,, deze moordenaar moet weg..

  nieuw bloed nieuw leven nieuw begin..

  deze clown kan er niks meer van maken, steeds het oude verhaal anansi tori herhalen wat nergens op slaat.

  dus weg ermee.


  Maak melding

 13. Bigi Sma

  de grote verleider is danig de weg kwijt als hij.

  Zegt de saldo van inkomsten en uitgaven presenteert een te kort van SRD 1.178.000.0000 het geen neer komt op 4% van het BBP.
  Dan pak ik direct, voor alle zekerheid, mijn smartphone en reken het BBP uit u weet wel te kort delen door het percentagen en we zien dat volgens de president op 30 september 2016 het BBP van 2017 op maar liefst SRD 29.450.000.000 uitgaat komen.

  Het land is in een recessie en dan tita tovernaar tovert de president er ongeveer SRD 12.500.000.000 BBP bij voor volgend jaar.
  Op die manier kun je enorm gaan bij lenen in SRD’s ten minste. Geen enkele buitenlander zal echter nog echte dollars willen lenen.

  Het ziet er naar uit dat de president in sprookjes gelooft dan wel bewust een 2de Zimbabwe plant.

  Het is ook kolderiek om de man te horen praten over rijstveredeling die verder gaat dan wat men in Wageningen (Nederland) voor 2030 mogelijk acht. Ook de opgenoemde vrienden die allemaal klaar staan met kennis, kunde en vooral veel gratis geld zijn vertederend.
  Welk land gaat iets geven aan een land waar men de spoorwegen en locomotieven in de jungle laat verdwijnen en pompen in magazijnen opslaat in plaats van ze te gebruiken, waar men tractoren onder vrienden verdeeld en gedoneerde ziekenhuizen na 6 jaar nog niet af heeft, etc.

  Hoe kan een regering die al jaren onder presteert nu plotseling gaan presteren.
  President het was een mooie poppenkast.

  Het fraaiste was echter dat de volkspresident het hele gebied rondom de DNA had laten leeg vegen en dus grote delen van de stad had laten afzetten om geen mensen op het ONAFHANKELIJKHEIDS plein toe te laten.

  De Volkspresident is plotseling bang geworden voor zijn VOLK.

  Wanneer mogen we zien hoe uitbundig het toegaat in OCER


  Maak melding

 14. ” Surinaamse ambtenaren krijgen loonsverhoging “……….. tenzij het IMF dat TOESTAAT !!!!!

  Desiderius, de PAARSE STRONTVLIEG, belooft de hele reutemeteut alweer de ZOVEELSTE ” PAARSE KOE met GOUDEN UIERS ” !!!!!
  Volgens mij is het deze keer de bedoeling om op die manier het protest ( ALLES PLAT/ BOUTA GO HOME ) van 3 oktober a.s. te beïnvloeden.

  Tot slot. Uit de zakken van de ” EUROSURIS ” gaat de PAARSE DEMENTERENDE SCHOFT, Desiderius, binnenkort GELD KLOPPEN middels de herinvoer van de WISSELPLICHT !!!

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 15. Meki Njang Nanga projecten bedoelen ze. Een excuus om nog meer te roven. Bouterse houd weer een worst voor. Mark my words bij Zanderij wordt hooguit 10 meter asfalt gelegd van de lening daar wordt de houdinie act uitgevoerd. Het graaien kan dan beginnen. Kan in het rijtje van carifesta.


  Maak melding

 16. Bouterse is alweer door de mand gevallen.
  Hoe lang gaat men nog door met poppenkast spelen.

  ============================

  President Desi Bouterse dient vandaag de ontwerpbegroting in voor 2017 tijdens een buitengewone openbare vergadering. Assembleelid Asiskumar Gajadien, waarnemend fractieleider van de VHP, vindt dat de uitgaven die begroot zijn op SRD 8.145.657.000, bijzonder hoog zijn. De inkomsten zijn geraamd op SRD 6.967.275.000, terwijl het tekort SRD 1.178.382.000 bedraagt. Gajadien vraagt zich af op welke koers de regering de bedragen heeft gebaseerd. De begroting is niet realistisch en nu al kan gesteld worden dat er veel aanpassingen zullen komen. Gajadien zegt aan Starnieuws dat de uitgaven drastisch zijn toegenomen, terwijl er geen subsidie is opgenomen voor de Energie Bedrijven Suriname (EBS). “Er is ook duidelijk sprake van inconsistentie in het beleid. De president heeft onlangs nog publiekelijk verklaard dat de subsidie aan EBS niet afgebouwd kan worden per 1 januari 2017. Hij verwacht dat het bedrijf tot medio volgend jaar nog subsidie zal ontvangen. Maar in de begroting van Natuurlijke Hulpbronnen is nul cent subsidie opgebracht. Het lijkt alsof dit gedaan is om het Internationaal Monetair Fonds goed te stemmen. Als er niks opgebracht is op de begroting, betekent het dat de kosten verhaald zullen worden op de bevolking die het hoofd nauwelijks boven water kan houden,” stelt Gajadien. Hij vraagt zich af of het begrotingstekort gedicht zal worden door de voornemens van de regering om diverse verhogingen door te voeren. Voor 2016 had de regering de uitgaven begroot op SRD 4.969,8 miljoen en de inkomsten op SRD 4.520,6 miljoen. Het tekort was SRD 449,2 miljoen. Dit is 2,4% van het Bruto Binnenlands Product (BBP). Internationaal is een tekort van 3% gangbaar. Nu is het tekort ongeveer 5,8% van het BBP. Het BBP-cijfer is nog van 2014. Intussen zal het BBP veel lager uitkomen door de krimp van de economie. “Door de cijfers die gepresenteerd worden in de begroting lijkt het alsof de economie flink zal groeien, terwijl dat niet realistisch is. De voornaamste groei zal in het aantal leningen dat genomen wordt te zien zijn,” voert de politicus aan. Hij merkt op dat juist in een crisisperiode het belangrijk is dat de juiste data er zijn om continu bijstellingen te kunnen plegen. Zelfs het inflatiecijfer van juli en augustus ontbreekt en het nieuwe BBP is nog niet bekend. De VHP-topper merkt op dat begrotingen gezien worden als een verplichting die voortvloeit uit de grondwet. De gepresenteerde begrotingen worden niet gebaseerd op reële cijfers. In 2016 is er een krappe begroting aangeboden, toch blijkt dat veel ministeries geen autorisatie gekregen hebben terwijl De Nationale Assemblee de begrotingen heeft goedgekeurd. De suppletoire begroting is in augustus aangenomen, maar deze is nog niet eens afgekondigd en gepubliceerd in het Staatsblad. Gajadien vindt het jammer dat niet lukt om realistisch te begroten, terwijl juist in deze crisisperiode elke cent omgedraaid moet worden.


  Maak melding

 17. Verplichting om bij het binnenkomen van ons land bij de grens buitenlandse valuta te wisselen voor Surinaams geld.

  Wij gaan terug in de tijd. Ook toen de huidige president het land bestuurde in de jaren 80 was je verplicht bij het binnenkomen in Suriname als vreemdeling verplicht valuta in te wisselen tegen de door de Centrale Bank vastgestelde koers.
  U raad het al, De koers was veel ongunstiger dan die je kon krijgen op straat en onder de markt.
  Ja dit is weer een tap richting de revo gedachte.

  Kosten voor een visum is nog niet genoeg voor Suriname?
  Moeten jullie nu weer overgaan op verplicht inwisselen van valuta?
  Surineds en de toeristen moeten Suriname achter zich laten.
  En retour Orlando via Sanford waar ook de SLM land is goedkoper dan een ticket Suriname namelijk 389 euro.


  Maak melding

 18. Weer anasie tories van ddb voor zijn stemvee.

  De koopkracht van iedereen moet groter worden met deze hoge koers en inflatie. Maar hij heeft geen geld. Er is een tekort op de begroting. Schop hem en zijn bende uit de regering voordat we meer pinaren.. .


  Maak melding

 19. grond voor de bananen industrie? in Nickerie heeft de regering
  grond waarop bananen werden geteeld jarenlang laten verpauperen en nu verkaveld en aan de burgers uitgedeeld.
  waarom iets bestaan verwoesten en dan opnieuw aanleggen. moet zeker weer NJANG op verdiend worden.


  Maak melding

 20. Allemaal heilloze plannen.
  Bananen, bauxiet , baggeren. Bouterse ede boro. Voor de hand liggende kansen worden niet benut. Kansen die weinig investeringen behoeven en direct tot meer werkgelegenheid en hogere inkomsten leiden. Bijvoorbeeld houtverwerking.

  Tegen de wens van de gehele assemblee en ieder weldenkend mens exporteren we nog rondhout tegen een schijntje terwijl we meer kunnen verdienen aan de verwerking van hout en de export van houtproducten. Niks hierover gehoord van de president.

  Wisselplicht in plaats van stimuleren en investeren in eco toerisme.

  Waarom doen we makkelijk als het moeilijk kan.


  Maak melding

 21. PARAMARIBO, 30 sep.

  – “Ambtenaren krijgen een salarisverhoging.”
  -“Hoeveel het loon wordt, is niet gezegd.”
  -“De verhoging moet binnen een half jaar een feit zijn.”
  -“Er is een begrotingstekort.”

  Dit alles in 4 zinnen, 1 alinea…
  De volksmisleider heeft weer gesproken. Het lijkt mij verder onnodig e.e.a. nog in jip en janneke taal aan de paarse massa uit te leggen…

  Nergens in de jaarrede concreet uitgewerkte plannen, een hoop luchtkastelen dat wel. Verder niets, nada, nunca…


  Maak melding

 22. Bouta so so ka Ye taki hij weet het heel goed hoe dom het volk is ga je zelfe ophangen you saka saka je ben gewoon een misdadiger binnen een paar maandenwwordt je ook op gesloten in Amerika ha ha ha


  Maak melding

 23. Pres jokt weer een boel bij mekaar !

  Over de OPENLIJKE CORRUPTIE van Kopstukken van ZIJN PARTIJ, GEEN WOORD ! Desi is gevangen in het NETWERK dat hem uit de BAJES tracht te houden !

  Daarom heeft hij OPENLIJK zijn stroman ingezet bij de onderhandelingen met SURALCO, om ONZE AFOBAKA-DAM, in prive-bezit te verkrijgen !
  De stichting en de NV daarvoor waren al opgericht !

  Desi is wanhopig en babbelt over wereldmarktprijzen, terwijl iedereen weet dat deze daling al ruim twee jaar en langer aan de gang is !

  Desi heeft TOEN echter niet GEINVESTEERD in nieuwe PRODUCTIE en doet NU vage pogingen, met instant-projecten, die NIETS VOORSTELLEN !

  Integendeel heeft deze FANTAST, DESI, toen de kas LEEG WAS, IN HET GENIEP ruim TWEE EN EEN HALF MILJARD aan ONGEDEKTE SRD-BILJETTEN IN OMLOOP GEBRACHT !
  A BROKO UN SRD-MUNT !!!!!

  En nu ga je zogenaamd OPBOUWEN met WEER een NIEUWE LENING ?????

  Alle landbouwproductie die nu in gang zou worden gezet zal hooguit, indien de projecten werkelijkheid worden, NIET OP KORTE TERMIJN VALUTA voor Sranang opleveren !
  En wij hebben juist een ZWAAR tekort aan VALUTA ! !

  Suriname zal dus volgens DESI ten minste RUIM DRIE jaar GEEN VALUTA verdienen !

  De afpersing van TOERISTEN zal ook weinig zoden aan de dijk zetten ! (zogenaamde revo-wisselplicht komt terug !)

  DESi belooft AMBTENAREN een niet gespecificeerde of nader aangeduide VERHOGING van hun salaris ! LACH-WEKKENDER EN BELEDIGENDER STATEMENT van een PRESIDENT, BESTAAT NIET !

  Wordt het TWINTIG of VIJFTIG SRD ?????????????
  (Drie AWARA’s of drie NAPPI’s per maand ????)

  Dezelfde DESI heeft namelijk ALLE AMBTENAREN en de GEHELE BEVOLKING in de afgelopen twee jaar RUIM 70% van hun reeele inkomsten AFGEPAKT, met de NDP-Devaluaties en NDP-prijsstijgingen !!!

  Uit VREES voor zijn postie en vrees voor de NDP-Clan die hem uit de bajes wil houden, is besloten om het WOORD RESHUFFLEN niet te gebruiken in de Jaarrede !
  Wanneer Desi ga jij EEN KEERTJE WAARMAKEN, WAT JE AAN HET VOLK WIJSMAAKT ????? Reshuffle JEZELF !

  A SARi, GO NA OSO ! A PEOPLE NO WAN YU MORO !!

  NEKS NO E WORDE !! PRODUCTIE NO DE !!!
  NDP-CORRUPTIE LAI !!!!!!


  Maak melding

 24. Het volk arm en dom houden,en steeds sprookjes vertellen mensen met lage iq houden van mooie verhalen en su heeft genoeg van zulke mensen..lang leve Bouterse..nog 5 jasr


  Maak melding

 25. Wat een mooie belofte weer van deze Paulus de bospooier.

  Ga toch in je hangmat liggen janken joh, verschrikkelijk persoon, zoon van de duivel dat is Bouterse!
  Je hebt je eigen land naar de klote geholpen met al je mooie beloftes, maar er is totaal niets van terecht gekomen!

  Hoe dom kun je zijn nog maar één woord van dit stuk vuil te geloven?


  Maak melding

 26. Mazda reed in z’n mazda langs een mooie huis versierd met vele mooie rode lichtjes.
  Plotseling zag hij z’n vriendin Hermien voor het huis staan, zonder broek en slipje aan.
  Wat doe jij nou, vroeg Mazda.
  Hermien wees hem op de gevel, waarop stond: wintie waai, lantie paai, peorie broekoe, no go naai.


  Maak melding

 27. cacao plantages : in sommige afrikaanse landen worden de cacao vruchten geoogst door kinderen omdat ze goedkoper zijn dan volwassenen. Zo kunnen de maatschappijen winst maken.

  Gaan de coroniaanse kinderen de cacao vruchten oogsten? Er zijn geen contract arbeiders meer? Illegale haitianen mischien?


  Maak melding

 28. De beste loonsverhoging is een stabiele koers en het terugdraaien van de devaluatie (revaluatie). Maar ja, deze klootzak heeft ooit gezegd dat je stabiliteit niet kan eten. Wat deze dombo vergeten was is dat stabiliteit wel voor eten kan zorgen. En in zijn laatste betoog had hij het over stabiliteit, wie gelooft deze klootzak nog. Weg met hem.


  Maak melding

 29. ” WAT EEN ZIELIGE MAN”!!!
  allemaal “BULSHITT” verhaal(en)!!
  met zijn droge ogen worden de mensen voor de gek gehouden!!Maar tja er zijn die er in trappen!
  men wordt zo kotsmisselijk van deze man!!
  Hij gelooft zo in zich zelf!!!
  De z.g.loonsverhooging en uitvoeren van projecten???
  MIK A MANG NJANG MIE MARS!!
  een paarden lul in zijn reet en smoelwerk!! saka-saka.
  het hele land heeft niet eens een behoorlijk of helemaal geen”infrastructuur”!!!
  vooral het “ONDERWIJS” hij heeft geen benul wat het inhoud!
  het doet zo pijn dat hij het land naar zijn verdoemenis heeft gebracht!!
  hij en zijn ratten krijgen jullie allen de tering!!!


  Maak melding

 30. Weet je hoe de medewerkster Jennifer govaard werkt op ministerie van natuurlijke hulpbronnen zelfs dat personeel neemt geld aan en liggen de stukken boven op de stapel zo komt zei en de andere aan extra geld hoe erg is su gezonken een ieder gezond mens met verstand en opleiding weg wezen daar wordt nog veel erger


  Maak melding

 31. Al geeft deze imbeciel mij 1miljoen salarisverhoging het kan mij niet schelen !! Wat mij interesseert en wat er toe dit is dat hij moet opdonderen uit dit land en zo ver mogelijk moet gaan !
  Hij heeft mijn geliefd land tot de grond gebracht in alle facetten, moreel, ethisch, financieel, economisch, Suriname is geen Suriname meer sedert 1980 !!.
  Zolang deze persoon hier op deze grond op Mama Sranang rondloopt zal er geen verbetering komen !!
  A PORIE A SRANANG DOTIE VANAF A KIRIE DEN 15 MAN!!
  A VLOEK DE TAPOE SRANANG GRON !!!


  Maak melding

 32. Wie nog steeds hopen en geloven dat de baas der misdadigers en zijn roverheid rust, vrede en voorspoed zullen brengen hebben paarse schijt in hun hersenen.


  Maak melding

 33. Tja,hij weet het ,wie gaat in opstand proberen te komen tegen het oic?! Nu het oic zijn nieuwe liefde is en niemand iets tegen het oic kan beginnen gaat hij doen wat hij het beste kan doen namenlijk..Liegen en Bedriegen!~
  Het oic gaat niet aarzelen om je voor het vuurpeleton te plaatsen,bouta heeft het reeds eerder gedaan!SOORT zoekt soort.


  Maak melding

 34. Er is een begrotingstekort van meer dan 1 miljard SRD….maar de ambtenaren krijgen een loonsverhoging……..je moet echt een mongool zijn om dit te geloven!!!!!


  Maak melding

 35. Het volk luchtkastelen, hangende worstjes voorhouden is een misdaad. Luisteren naar deze bagger is zonde van de tijd welke beter gebruikt kan worden om te overleven. Er zijn geen perspectieven met deze regering, omdat het maar een kleine groep oud bekenden is die zich ontiegelijk verrijkt tegenover 80-90% van het volk pinaart.


  Maak melding

 36. @ snippi

  De president maakte melding van verbetering van de houtsector en rekende hoeveel hectares bos Suriname wel heeft. Hij melde ook dat er netjes gewerkt werd met herbebossing.

  Helaas gedroomd. Om hout duur te kunnen verkopen met het FSC gecertificeerd zijn. Alleen aan de chinezen kan gecertificeerd hout verkocht worden. Daarom is de prijs laag.

  Gecertificeerd hout kan niet gekapt worden op basis van herbebossing omdat het minimaal 60 jaar duurt voor de basis van een tropisch woud is hersteld. Herbebossing doe je met snelgroeiend productie bos maar niet met tropisch hout.
  FSC gecertificeerd hout betekend dat je bomen zoekt en per ha 30 m3 hout kapt over een periode van 60 jaar.

  De bosbouwdeskundige in Bouterse zijn adviseurs groep heeft mij persoonlijk voor gehouden dat alle Surinaamse concessies vernield zijn en geen gecertificeerd hout kunnen leveren.

  Bouterse vertelt op dit dossier een fabeltje


  Maak melding

 37. 50.000 ambtenaren !!!
  Bij een verhoging van 200 p/mnd is dat 10.000.000,– p/md
  dus 12 miljoen extra p/jr.
  ” Foe-pa-amonie-e-go-kong”???
  Uit Zwitserland, van de paarse rekeningen !
  Bouta kies-ding-boerika-bakka !!!


  Maak melding

 38. En als de kont van bouta een oven was, had een ieder elke dag verse brood!!

  Na soso anansie tori ey taki djaso!!! Die anansie schaamt zich ook over, want die voelt zich ook belazerd!!!


  Maak melding

 39. Mijn Visie is:
  6 Minsters voor (NDP+ABOP+NPS)
  4 Minsiters ( VHP)
  3 (PL
  DOE (1)
  PALU !1)
  Eerlijk delen eerlijkvedelen, samen het mooie Land Suriname opbouwen Ja..


  Maak melding

 40. Dit is mijn Visie:
  Eerlijkdelen eeerlijkverdelen:
  8 Ministers voor (NDP+ABOP+NPS)
  4 ministers voor (VHP)
  3 minsters vorr (PL)
  1 minsiter voor (DOE)
  1 Minister voor (PALU)
  Samen om het mooie land Suriname op te bouwen, niet verwijten en niet op heftige manieren schelden ,dat is niet Correct vind ik ok.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.