‘Discriminatie’ bij project Surinaamse schoolkinderen

39

PARAMARIBO, 30 sep – Bij de uitdeling van schoolpakketten wordt er gediscrimineerd. Dit zegt parlementariër Dinotha Vorswijk (ABOP). Kinderen van ouders die niet behoren tot de regerende NDP, krijgen geen pakket. Het ministerie van Sport & Jeugdzaken ontkent.

Er is juist op toegezien dat de distributie zo objectief mogelijk plaatsvindt. “Politieke kleur speelt geen rol, omdat we niet nagaan of de mensen bijvoorbeeld Pertjajah Luhur aanhangen. We verstrekken pakketten aan hulpbehoevende Surinamers”, zegt minister Faizal Abdoelgafoer tegenover de Ware Tijd. Bij de voorselectie wordt alleen gekeken naar het loon van de ouders. Ook het aantal schoolgaande kinderen telt mee.

Abdoelgafoer sluit niet uit dat er hier en daar wat misgaat, omdat jongeren het project uitvoeren. Kritiek op de manier van toewijzen gaat al geruime tijd rond. “Natuurlijk wordt er politiek bedreven met de schoolpakketten. Het zijn de kernvoorzitters van de NDP die belast zijn met de verdeling en als iemand geen band heeft met een kernvoorzitter, krijgt die niets”, zegt Vorswijk. Ze is wel blij, omdat de economische situatie veel ouders klem zet.

Bekijk ook:

39 REACTIES

 1. “NDP verplicht ambtenaren om vrijdag pro-regering te d

  Dagblad Suriname beschikt over informatie dat de paarse partij al dagen van tevoren bezig is om ambtenaren te verplichten om vrijdag aanwezig te zijn op het Onafhankelijkheidsplein of Ocer waar de president zijn jaarrede zal houden in het parlement. Voor de ambtenaren die in de verre districten wonen, zal behalve voor vervoer ook voor eten en drank gezorgd worden. “Vooral de ambtenaren, de niet-NDP’ers die geholpen zijn aan een baan door de NDP-regering, zouden verplicht gesteld worden om vrijdag op het plein aanwezig te zijn. Ze worden gechanteerd en bedreigd dat ze hun baan gaan verliezen indien ze geen gehoor geven aan de oproep van de NDP. Hun fysieke aanwezigheid wordt opgeëist door de NDP.”
  “Deze niet NDP’ers die een baan hebben gekregen gedurende de NDP-regering rest geen keus dan vrijdag aanwezig te zijn op het plein om mee te schreeuwen hoe geweldig goed het gaat in het land. Terwijl al deze ambtenaren ook gebukt gaan onder de financiële malaise en graag hebben dat de NDP-regering opstapt. Uit broodvrees en angst om hun baan kwijt te raken, gaan zij zich vrijdag als een kudde vee laten meevoeren naar het Onafhankelijkheidsplein. Opmerkelijk is dat de NDP beschikt over een namenlijst van de ambtenaren die aan een baan zijn geholpen. In deze tijd van financiële crisis willen de ambtenaren hun baan beslist niet verliezen. Rest hen geen keus dan het bevel van de paarse partij op te volgen.”

  De pro-regering-demonstratie die de NDP vrijdag zal houden, is ook bedoeld als tegenreactie op de protestdemonstratie ‘Alles plat’, die op maandag 3 oktober wordt gehouden.


  Maak melding

 2. Het zijn de kernvoorzitters van de NDP die belast zijn met de verdeling en als iemand geen band heeft met een kernvoorzitter, krijgt die niets”, zegt Vorswijk.
  NDP na wekelijk wang crimineel misdadig instituut, kortom wang mpp partij. Vervloekt zijn moordenaars en allen die moordenaars vereren, van awarie domrie tot verslaafde paarse junk. Do ka. Wahahahaahhahahha


  Maak melding

 3. Wat een grappenmaker is die Abdoelgafoer toch,als de ndp naar de lonen zou kijken zou geheel Suriname zo een schoolpakket moeten ontvangen.Niemand doet het beter dan de ndpers in Suriname!!
  Abdoelgafoer stelt de volgende vraag aan je;
  Ben je een ndper,,ja of nee?
  Als je nee zegt dan krijg je geen schoolpakket!


  Maak melding

 4. DEZE MINISTER LIEGT VERSCHRIKKELIJK: IK HEB MET M’N EIGEN OGEN GEZIEN DAT DIE SCHOOLPAKKETJES UITGEDEELD WERDEN BIJ EEN NDP GEBOUW IN NDP KLEUREN MET VLAGGEN: DE KINDEREN KWAMEN IN AANMERKING VOOR ZO EEN PAKKET ALS ZIJ EEN PARTIJPASJE KONDEN OVERLEGGEN.

  HET NDP GEBOUW IS AAN DE INDIRA GHANDIEWEG


  Maak melding

 5. Waarom zijn die schoolpakketten alleen door de kernvoorzitters van de NDP uitgedeeld?
  Dat feit alleen al bewijst dat het geen zuivere koffie is.

  Alle kinderen van minderdraagkrachtige ouders horen in aanmerking te komen voor een schoolpakket.
  Daarom was het beter geweest dat kenvoorzitters van alle politieke partijen betrokken waren bij het uitdelen.
  Nu stinkt deze zaak inderdaad naar het dissen van kinderen van wie de ouders anders politiek gekleurd zijn.


  Maak melding

 6. Ik kan ervan meepraten. De anti-propaganda past in het geheel van activiteiten tegen de NDP. Er is helemaal geen vuiltje aan de lucht met het uitdelen van de paketten en toch zullen giftige tongen bagger rondbazuinen om de partij in diskrediet te brengen. Ik ben een sympathisant van de NDP en ik wordt ook voor van alles uitgemaakt omdat ik positieve denk over de doelstellingen van de partij.


  Maak melding

 7. RobG
  Ik kan ervan meepraten. De anti-propaganda past in het geheel van activiteiten tegen de NDP. Er is helemaal geen vuiltje aan de lucht met het uitdelen van de paketten.

  Vuilnisman kan deze Paarse zak ook mee.?

  RobG lult vanaf 3 hoog in Bijlmer en weet dat er niks aan de hand is 12.000 km verder,

  Er zijn mensen ter plekke die het met eigen ogen hebben gezien.
  Maak melding

 8. @@Jiyani!! het zal altijd zo blijven tussen deze paarse kakkerlakken!! Deze Hyena’s moeten bij elkaar gebracht worden en de IS op hun afsturen!! of de dolle pitbulls!!

  Het is altijd met twee maten meten!!! vandaar dat het nooit en te nimmer goed komt!!! Wie kan op een crimineel vertrouwen en inderdaad, eens een crimineel altijd een crimineel die bouta bendes & Compagnie !!! van mij mag hij en zijn zijnen de tering krijgen!!! naar de hel door een grote vuurzee heen!!!

  Iets voor de volgende verkiezing denk ik.


  Maak melding

 9. @ RobG,

  Hoe weet je dat het uitdelen van de pakketten vlekkeloos is verlopen? Was je erbij, heb je gezien dat de verdeling eerlijk is gegaan?
  Iemand schrijft dat hij gezien heeft hoe de verdeling in zijn werk is gegaan? Is dat een verzinsel van hem?

  Er gaat veel mis, maar jij weet er altijd een draai aan te geven dat het lijkt alsof alles juist goed perfect is geregeld.

  Steeds mensen geven hun mening over het beleid van de huidige regering. Zouden al deze mensen liegen alsof het gedrukt staat?

  Ik ben er ook niet bij en toch geloof ik dat alle negatieve kritieken waar zijn.


  Maak melding

 10. @Jiyani,

  Het gebouw waar die kinderen hun pakketjes moesten ophalen was een PUUR NDP GEBOUW MET ALLE KLEUREN EN GEUREN.

  Alleen kindertjes van NDP SYMPATHISANTEN kwamen in aanmerking. De Minister ABDOEL ING GOFOEROE kwam op de STVS ook zijn BS uitkramen.

  KUMAKOISI EN CONSORTEN ZIJN RONDUIT CRIMINELEN VAN DE ERGSTE SOORT.


  Maak melding

 11. Vele oerdomme paars verarmde idioten blijven hoopvol en positief gestemd, ondanks het barbaars, crimineel, misdadig corrupt paars wanbeleid olv van hun afgod. Terecht kan gesteld worden dat deng sma disie en njang dringie baas eng paarse schijt en pis vol corruptie of hun oren en ogen zijn dicht van de paarse corrupte poepsmeer. Net als verslaafde straatzwervers zouden ze beter moeten weten, maar eenmaal een paarse debiel, altijd een idiote debiel. Soso lafu die vretende paarse schijtere en pissers die de baas der misdadigers aanbidden, Wahahahahaha


  Maak melding

 12. Dit is een bekende spelletje van de NDP,jaarlijks worden op bepaalde momenten activiteiten gehouden, om de arme bevolking met een dode mus blij te maken, deze mensen iet beter wetende lachen met hun dode mus, om weer opdeze groep te stemmen. Zijn het de echte werkers die zich zullen aanmelden op de berm??, of zijn het weer degenen de nietsnutters die door de belastinggelden van hard werkende burgers onderhouden worden die zich daar zullen aanmelden en degenen die verwachten weer vrij eten en drinken te zullen krijgen. Het zijn deze armlastigen die steeds zoet gehouden worden met dekruimels w.a. schoolpakketten etc.


  Maak melding

 13. Of er wel of niet gediscrimineerd wordt bij het uitdelen van de pakketten, het is en blijft een schande dat zoveel ouders en verzorgers in zo’n potentieel rijk land als Suriname niet in staat zijn op een normale manier schoolbenodigdheden voor hun kinderen aan te schaffen, maar zich moeten vernederen om bij dit regeringstuig de hand op te gaan houden voor een stom pakket. Maar dat krijg je wanneer zo’n groot deel van de stemgerechtigden stemt op moordenaars, criminelen, corruptelingen en bedriegers.


  Maak melding

 14. Ik woon al jarenlang in Suriname en zie en hoor, dat er veel niet goed gaat met de verdeling van de pakketten.
  In Suriname heb je meer aan een goede kennis, dan aan kennis.
  Zo langzamerhand is hier alles verpoliticeerd.
  Iemand die 7.400 km noordoostelijk van ons land woont, kan daar niet over meepraten.
  Eigenlijk kan ik het niet eenvoudiger verwoorden.


  Maak melding

 15. Ik woon tussen de javanen en ik zie hier in mijn omgeving echt geen schoolpakketten van de overheid langs komen. Ra ra hoe komt dat. Wat is de norm van het recht voor schoolpakketten. Misschien zijn de kinderen in mijn omgeving te slim om niet geholpen te worden. Want de kinderen deden en doen het goed op school en Ze behoren tot een van de beste leerlingen van Su. En ik ben toch heel trots op hen dat ze niet op schoolpakketten gaan zitten wachten om naar school te gaan. Deze kinderen weten heel goed wat aanpassen en overleven is zonder hulp van buiten. Nogmaals ik ben trots op deze kinderen.,


  Maak melding

 16. Zoveel kritiek op NDP(Na Didibrie Partij) en “a-ptjien-ingi-boi”,
  maar bij een oproep om tegen het beleid van deze vevloekten te betogen, kruipen Surinamers in hun ratten holen !!!
  Waar zijn de vakbondsleiders en waar zijn de NPS-ers ??
  Zijn ze nog niet bekomen van het verraad van hun achterban bij de afgelopen verkiezingen ??? Waar is Kruisland “Kroessoe” die graag NPS wil maken tot een Creoolse Patij terwijl zijn vrouw zelf een Javaan is (zus van Soemita)?
  Wie houdt wie voor de gek !!!
  @ Jyjani en @ Diana, me-biging-tek-wan-kiek-now”, want er gaat niets veranderen; het volk wil zelf uitgebuit en geknecht worden !!
  Weet je wat het betekent voor een gezin met 4 kinderen om iedere dag brood voor ouders en de hongerige kinderen te kunnen kopen ?? Ik ken de tijd nog in de 80-tiger jaren (ook van CIS tijdens Bruma en Derby), waarbij ik in de rij moest staan, uren om enkele broodjes bij Hollandia of bakkerij Beck te kunnen bemachtigen !!! Onze jongeren hebben dit niet meegemaakt: vraag het aan de ouderen(anderen zijn gevlucht naar Nederland met achterlating van have en goed )!!


  Maak melding

 17. “Abdoelgafoer sluit niet uit dat er hier en daar wat misgaat, omdat jongeren het project uitvoeren”

  ja, natuurlijk geef de jongeren de schuld
  hij bedoelt te zeggen dat zelf bij zo een simpele klus hij geen leiding kan geven.
  maak plaats voor iemand die wel leiding kan geven.


  Maak melding

 18. De doelstelling van Bouterse(lees moordenaar)is het land weer failliet met enorme schulden achter te laten voor
  de volgende de regering.
  Iemand met oogkleppen op, die elke dag op deze site te vuur en te zwaard deze regering verdedigt is geen sympathisant van de NDP maar een NDP-er.
  Deze regering is echt niet in staat het land te besturen.
  De president(lees moordenaar) heeft zich omringd met heel wat losers die hij ook nog tot topfunctionarissen heeft benoemd. Soso zakkenvullers die hopen dat een wonder het land kan redden. Alleen hard werken kan Suriname redden.
  Ja, de olieprijs is stijgende sinds Iran en de Saoedisch voor het even de strijdbijl hebben begraven.
  Nu is het afwachten wat ze(de debielen regering en DNA) met deze onverwachte meevaller gaan doen.
  Ik ben geen fan geweest van Vene en zijn sukkels, maar wat deze zak(lees moordenaar) presteert is ver beneden de maat.
  Deze regering heeft integere mensen nodig en geen ja knikkers. Maar ja, het geld is goed.
  Het zijn altijd anderen die er een puinhoop van maken, terwijl de president het zo goed met het volk voor
  heeft. Wat een joke.


  Maak melding

 19. @ Mohamed en Henry,

  Jammer dat ik niet in Suriname woon.
  Ik zou mijn omgeving wakker schudden en porren te gaan protesteren.

  Surinamers klagen en zeuren je de oren van het hoofd, maar als het erop aankomt daadwerkelijk een vuist te maken, zijn ze niet thuis. Ze laten zich intimideren en zijn bang. Waarvoor en waarom eigenlijk?
  Dat Bouterse weer mensen van het bed laat lichten en vermoorden.
  Dus terecht dat er gezegd wordt: het volk verdient deze regering. Ze hebben voor een president gekozen, die amper in staat is zijn eigen kont te wassen, dus zullen ze ook nog 4 jaar met hem opgescheept zitten. Ik zal er ook niet van opkijken als over 4 jaar ze hem weer gaan kiezen.
  Want Bouterse gaat natuurlijk weer pappen en nathouden, dat is eigenlijk het enige waar hij goed is.
  Ze zoeken het maar uit daar in Suriname. Wel jammer voor degenen die niet op de NDP hebben gestemd.


  Maak melding

 20. Iemand die luidkeels roept dat Bouterse weg moet, wordt door de politie in de kraag gevat met als reden dat hij de orde verstoort.

  En de adepten van Bouterse maar roepen dat Suriname een democratie is.

  30 Sep, 11:13

  loading foto
  previous Radjen Kisoensingh wordt afgevoerd door twee politieagenten. next

  Radjen Kisoensingh is door de politie afgevoerd naar bureau Keizerstraat. “Bouta go home. Weg met Bouta”, riep Kisoensingh toen de president de erewacht van het Korps Politie Suriname inspecteerde. Hij stond op het Onafhankelijkheidsplein toen hij luid riep dat Bouterse weg moet.

  Kisoensingh heeft via de app laten weten dat hij wegens het verstoren van de orde is opgepakt door de politie. “Free speech is dead”, stelt Kisoensingh. Hij vindt dat hij het recht heeft in een democratisch land zijn mening te uiten.

  Kisoensingh zit op het politiebureau aan de Keizerstraat. De app die hij stuurde worden door vrienden doorgestuurd.

  Bron: Starnieuws.


  Maak melding

 21. Ja jammer voor ons; wij die niet op die kwal hebben gestemd.we gaan het allemaal voelen maar ik ben bereid het te voelen tot en met totdat het paarse gespuis weg is en dat deel van de paarse zombies uit hun lethargie
  ontwaakt is om hem door de straten van Paramaribo te vegen !!!


  Maak melding

 22. @Jiyani,

  Ik hoop ook van harte dat de Suri`s de stoute schoenen aantrekken en daadwerkelijk maandag massaal gaan demonstreren.

  Surinamers hebben inderdaad de gewoonte om te KLAGEN maar als het op aankomt niet thuis geven om KUMAKOISI het vuur na aan de schenen te leggen.

  IK HOOP DAT HET DE SURI`S DUIDELIJK IS DAT KUMAKOISI WEG MOET.

  KUMA, YOU WILL HAVE TO GO!!


  Maak melding

 23. Had de schoolpakketten aan de scholen geleverd.Daar weten ze precies wie en welke kinderen dit het hardts nodig hebben.Laat de kinderen van de hogere klassen zelf op papier aangeven/vertellen waarom zij denken in aanmerking te komen voor zo’n pakket.Laten ze ervoor werken dan waarderen ze het ook meer.En komt het pakket bij het juiste kind terecht…


  Maak melding

 24. Eerder had een krant een artikel geschreven over Nickerie waar een rr lid geprotesteerd hah over de uitdeling van de schoolmiddelen. De tassen warden alleen uitgedeeld in de raden waar de ndp de meerderheid had. De ndp vlaggen en paarse kleuren waren uit. Andere rr raden warden over geslagen. De raadslid zei dat in geval de schoolmiddelen met belasting geld waren gekocht en niet bij de ndp.Zo ieder kind dat behoeftig was zou een moeten krijgen.

  Ik verbaas me dat ze zo openlijk ongestraft kunnen doen.
  Ik hoop dat God deze boeven bende naar huis stuurt voor goed. Dat is toch geen beleid? God weet wat anders ze doen.


  Maak melding

 25. Robg@
  Ik heb gelezen in jou posting dat NDP doelstellingen hebben dubay autobanen 4baans 18000 huizen rijst schuur van het Caraïbisch gebied.
  Zou jij er een kunnen noemen die gerealiseerd is ik zou het knap vinden .
  Dijken verhoogd vis teelt garnalen teelt.spoorrails naar Zanderij
  Ik ben benieuwt


  Maak melding

 26. Terwijl een deel van het volk met een lege maag zit, zegt de NDP-GEK :

  “De anti-propaganda past in het geheel van activiteiten tegen de NDP.”

  Dus………zing mee :

  Wij hebben het Land NIET FAILLIET gemaakt !

  IK heb geen 2,8 MILJARD aan ONGEDEKTE SRD-blijetten GEDRUKT met GILMORE !

  Ik heb jullie RUIM EEN MILJARD US-DOLLARS, NIET verspeeld bij de Centrale Bank ! A No Mi !!!!!

  Ik heb de 19.644 VOLKSWONINGEN wel degelijk gebouwd,
  het zijn casas de carton ! De kartonnen dozen afhalen bij de groothandelaar/miljonair die mij ondersteunt !

  De Sneltrein PARAMARIBO-ONVERWACHT rijdt heel binnenkort, vraag het maar aan mijn schoolboekenspecialist, dhr Jozefzoon !

  Ik wil verjonging in de politiek, DINO komt zeer binnenkort !

  Mevrouw Jenny, mijn dictator in de DNA, gaat u binnenkort VERPLICHTEN de HUREN vast te leggen in SRD ! Huren die in VALUTA betaald moeten worden zorgen namelijk voor de ECONO-MISCHE en FINANCIELE CRISIS in Ons land ! A NO UNU !

  Wij de NDP, hebben IMF niet nodig ! Wij kunnen GOEDKOOP geld lenen bij onze Islamitische vrienden, zij hebben mensenrechten die meer in lijn liggen met onze
  verworvenheden zoals de 8 december-massamoorden en de Moiwana-massamoorden !

  Alle ambtenaren krijgen binnenkort LOONSVERHOGING, u kunt daarmee dan TIEN EIEREN OF TWEE ECO-KIPPEN KOPEN !! (Ik weet niet of Onze Boomkip-kwekerij al levert)

  PS : Over ongeveer VIJF JAAR zullen wij weer VALUTA verdienen met EXPORTEN !

  Daarom zal ik VOORLOPIG, ALLE VAKANTIEGANGERS en ALLE BUITENLANDSE ZAKENLIEDEN, KAALPLUKKEN via een Revolutionaire VALUTA-WISSELPLICHT !!!

  MI KONNI YERE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 27. @ NDP-voorzitter, president Desi Bouterse, vrijdag, in Ocer. Bouterse zei dat hij weet dat er mensen zijn in de partij die pakketten hebben gestolen. Daarom komen zij niet meer in aanmerking voor het verdelen van pakketten.
  De partijleider merkte op dat hij op Leonsberg zit, maar weet wat er gebeurt. Pakketten worden achtergehouden. Hij kan zo aangeven in welke containers ze bewaard zijn. De politicus merkte op dat er geen vertrouwen meer is in mensen met dit gedrag. Wat Bouterse betreft, doet hij daar zand over.
  Wat Bouterse betreft, doet hij daar zand over??.
  One moment please … ik moet overgeven! Master Killer Bouterse weet dus dat er gestolen wordt en wie de NDP-dieven, abanies zijn en Master Killer doet daar zand over?
  No mang … willens en wetens vertrapt Master Killer Bouterse de fundamentele rechten van de surinamers.
  Master Killer Bouterse moet dubbel, drie dubbel gestraft worden: voor zijn misdaad tegen de mensheid { verjaart niet }, gelegenheid aan andere NDP-abanies geboden
  om het volk verder uit te buiten.

  @ Bouterse zei dat hij weet dat er mensen in de partij zijn die paketten hebben gestolen. Bedoelt Master Killer Bouterse misschien: DtRt, Mazda, RobG, Parbo en al die andere paarse rattenvangers van zijn kabinet?


  Maak melding

 28. off topic: Wat is het doodstil met Pertjaja Luhur. De Javaanse kinderen worden niet overgeslagen voor schoolmiddelen. De ouders zijn rijk genoeg om hun spullen zelf te kopen. Wow. Geen klacht nodig. Alle drie DNA leden op vacantie geweest.

  Ook geen kick gehoord van de KTPI. De javaanse kinderen zijn goed verzorgd. De Javanisten hebben ook niks gezegd.

  Gaan jullie achteraf klagen? Achter de ruggen van mensen?


  Maak melding

 29. Ook stel voor om alle bevolkingsgroep die niet tot de zwarte ras behoren, dus o.a. Javanen, Chinezen, Hindoestanen, Indianen, om zo snel mogelijk hun spullen in te pakken en SU te verlaten. Het zal niet meer lang duren voordat in dat land een etnische oorlog naar het model van Rwanda / Congo uitbreekt. Lekker een hek om SU bouwen en laten ze elkaar afmaken.


  Maak melding

 30. Wie worden gediscrimineerd? Helaas is dat niet duidelijk of houden de mensen die gediscrimineerd worden hun mond. Tsja, ze denken dat een mond alleen ervoor is om water en voedsel in te stoppen en te spugen.


  Maak melding

 31. Mijn Visie is:
  6 Minsters voor (NDP+ABOP+NPS)
  4 Minsiters ( VHP)
  3 (PL
  DOE (1)
  PALU !1)
  Eerlijk delen eerlijkvedelden, samen het mooie Land Suriname opbouwen Ja..


  Maak melding

 32. Mijn Visie is:
  8 ministers voor (NDP+ABOP+NPS)
  4 ministers voor (VHP)
  3 Ministers voor (PL)
  1 minister voor (DOE)
  1 minsiter voor (PALU)
  eerlijk delen eerlijk verdelen, samen het mooie Land Suriname op te Bouwen ja, geen heftife ruzie en schelden, dat is niet correkt vink ik.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.