Surinaaamse politie uit de brand met geschonken airco’s

27

PARAMARIBO, 29 sep – Enkele politiestations in Paramaribo en Nickerie zijn weer van koeling voorzien. Een particulier heeft airconditioners geschonken. Politieagenten weigerden nog langer te werken in de hitte van de ‘droge tijd’.

Suriname’s heetste seizoen van het jaar kwam de agenten niet goed uit. In kleffe en te warme opmstandigheden moest worden gewerkt. De Surinaamse Politiebond pikte het op gegeven moment niet langer. “We hebben maatregelen genomen om onze te beschermen. Zij konden het werk op kantoor niet meer doen”, zegt bondswoordvoerder Revelino Eyck tegenover de Ware Tijd. De manschappen was geadviseerd geen aangiftes aan te nemen.

Dat was voor de warmere uren van de dag. Het ontbreken van luchtkoeling op politiestations is één van de problemen van het moment. Aan vrijwel alle voorzieningen en materiaal ontbreekt het. De regering bezuinigt en dat merken ook de politieagenten. Het accepteren van giften van burgers is in principe verboden voor politieagenten. Ook onder de omstandigheden van nu blijft het aannemen van geschenken een aangelegenheid die bindt.

Bekijk ook:

27 REACTIES

 1. Hmmmmmmmmmm,een gulle gebaar van een “weldoener”

  Daar gaan wij er wel vanuit!!!!
  Dus nu worden de aangiftens in rap tempo afgewikkeld,want anders vriezen onze zonen van hermandad straks gewoon aan als ze niets te doen hebben op kantoor.


  Maak melding

 2. Chapou gulle anonieme gever.
  Zelfs de regering die heel veel rijken herbergt zien niet af van hun riante beloning en emolumenten om de politieposten uit de brand te helpen.
  Het geven aan een groep onbekenden binnen de gewapende macht heeft niet met binden / verplichtingen te maken doch alleen als je het aan een bekende of enkele bekenden iets geeft.
  Heeft de vrouw van de president met al zijn geldmiddelen werkelijk haar maandelijkse gage nodig? Neen
  Heeft de dominee maandelijks zijn gage nodig? Ik denk het niet.
  Hebben de leden van de DNA 100% hun gage nodig ? Ik denk dat ze zeker 30% kunnen afstaan.
  Hebben de leden van het kabinet van de president (Sardjoe, Wijdenbosch, Abrahams, Graanoogst etc) hun gage nodig? Ik denk het niet want ze zijn allen miljonair in valuta nog wel.


  Maak melding

 3. Overheid koopt nieuwe airco;s om politie stakingen te voorkomen en zegt men dat een particulier ze geschoken heeft,want de samenleving mag dat niet weten anders hebben ze nog een probleem ,zie ebs leden tegenover de leerkrachten


  Maak melding

 4. Het zorgen voor goede werkomstandigheden bij de politie is de taak van de overheid, de gulle gever meent het goed, daar twijfel ik niet aan, maar met zijn gift aan de politie lost hij de strukturele problemen waar het land mee te kampen heeft, niet op. Een incompetente regering, die ons allemaal naar de afgrond leidt, moet je niet helpen om langer aan de macht te blijven, een kankergezwel behandel je ook niet met pappen en nat houden, je verwijdert het chirurgisch zo snel mogelijk, voordat er uitzaaiingen optreden en er geen redding meer mogelijk is.


  Maak melding

 5. En de boefdraad en de moordenaar bouta kunnen uit hun riante salaris geen airco voor ze kopen.
  En ook de boef Dilip sardjoe ook niet. Te veel boeven om op te noemen telt deze gangster regering


  Maak melding

 6. Bahbah henkes word je niet moe van om het volk telkens met waarheid te confronteren en dan als nog begrijpen ze niet hoe zwaar waarheid en realiteit wegen


  Maak melding

 7. silos bigi pilos waar ben je , kom met die kont dang mo loes kong in na poepe fie , deze moet na baas als eerst voor het gerecht , alles snel plat elke,dag is een veloren dag stront hoord bij stront weg met die boefe bende is genoeg , groetjes , bing bing


  Maak melding

 8. Elke werkgever hoort voor goede werkomstandigheden te zorgen voor zijn/haar werknemers.
  Zowel particuliere werkgevers als de overheid dient daar zorg voor te dragen.
  Het is heel erg treurig dat een particulier de politie airco’s heeft geschonken. De lachende derde is de overheid, die nu nog meer gaat denken dat anderen puin ruimen.


  Maak melding

 9. Wie mag deze weldoener dan zijn? Hij mag de kosten van zijn inkomen aftrekken als hij een zaken man is. Verder zal de politie hem voordeel geven in de toekomst.

  Hij moet wel een ndper zijn. De politie bond verontschuldigt zich dat het geen actie had gevoerd maar de noodzakelijke maatregels had genomen.


  Maak melding

 10. “RobG
  Deze gasten snappen het nog steeds niet. De overheid moet bezuinigen op de energierekening. Ook zij zullen er aan moeten geloven. De perioden van een luxe airco op een kleine werkkamer is voorbij.”

  Wie weet deze nog uit een andere posting? RobG had gelijk, wie gaat nu de rekening betalen??? Ik gun die gasten een airco, dus moet de overheid maar de rekening betalen….hahaha.

  @Hermien
  Jullie lulln vr alles.op alles hebbn jullie komentaar.kyk eerst in je gat voordt he lul over een ander….

  De meeste van ons hier op dit forum hebben helaas niet zo’n groot gat als de jouwe, dus kunnen wij er ook niet in kijken…als je iets post, probeer het een beetje constructief te houden ipv te schelden.


  Maak melding

 11. de regering bezuinig niet als ze dat beweren is het een leugen.
  kijk door de lage olie prijs en lage inkomen heeft de regering van saudi arabia op de overheid uitgaven bezuinigd. alle minister daar leveren 1 derde van hun salarissen in. alle topambtenaren en groot verdiener leveren een deel van hun salarissen in. ook de directeuren van overheid bedrijven moeten in deze moeilijke tijden hun buik riemen aanhalen. kijk dat doen fatsoenlijke regeringen. wat voor actie heeft deze regering in die richting gedaan niets. bezuinigen ja geeft dan het goede voorbeeld ander ben je de burgers aan het besodemieteren.


  Maak melding

 12. @ Sabaku

  “RobG
  Deze gasten snappen het nog steeds niet. De overheid moet bezuinigen op de energierekening.”

  Beste Sabaku.
  De begroting van de regering voor 2017 omvat SRD 8,100.000 .000 en dan heeft men de energie subsidies, volgens Dodson SRD 1.000.000.000 door gestreept en naar de bevolking door geschoven.

  De Suppletoire begroting was ook al enorm verhoogd.

  Iedereen bezuinigd behalve de regering.

  Venetiaan deed het met minder dan de helft die deze regering nodig heeft en subsidieerde de energie.

  In echt geld (USDollars) was het BNP toen $ 4.700.000.000 en nu $ 2.500.000.000 met dank aan deze regering die:

  1. Geen rekening houd met de realiteit .
  2. De deviezen voorraad verbrast heeft door de tering niet naar de nering te zetten zoals Venetiaan in 2008 wel deed.
  3. De schulden last verdrievoudigt heeft volgens de nieuwe wet staatsschuld maar in realiteit de staatsschuld volgens de echte koers verviervoudigt heeft.
  4. Gedevalueerd heeft zodat terug betalen van Schulden heel moeilijk gaat worden.
  5. De begroting verdubbeld heeft en er niets voor geleverd heeft.

  Beste Sabaku een paar airco’s is symboliek. Echte bezuinigen doe je door het kabinet van de president te reduceren tot het niveau van dat van Venetiaan. Min honderden miljoenen.
  Echt bezuinigen doe je door heel veel nutteloos liggende leningen voor projecten die niet uitgevoerd worden, die ook geld kosten op te zeggen.
  Echt bezuinigen doe je door EBS te saneren en de echte tarieven te berekenen.

  Echt aan de toekomst werken en verbeteren doe je door Alcoa aan al haar verplichtingen te houden.

  Sabaku ik hoop dat u begrijpt dat deze regering niet bezuinigd en dat gaan alle externe hulporganisaties zien. Hoewel IMF geen politieke organisatie is gaan zij gegarandeerd deze regering waterboarden en van hun laatste uitweg ontdoen.


  Maak melding

 13. Dit is mijn Visie:
  Eerlijkdelen eeerlijkverdelen:
  8 Ministers voor (NDP+ABOP+NPS)
  4 ministers voor (VHP)
  3 minsters vorr (PL)
  1 minsiter voor (DOE)
  1 Minister voor (PALU)
  Samen om het mooie land Suriname op te bouwen, niet verwijten en niet op heftige manieren schelden ,dat is niet Correct vind ik ok.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.