Staking Bond van Leraren (BvL) in Suriname

45

De Bond van Leraren (BvL) heeft een staking aangekondigd. Voorzitter Wilgo Valies zegt dat er geen lessen zullen worden verzorgd bij de aanvang van het nieuw schooljaar op maandag 3 oktober. De vakbondsleider heeft woensdag met zijn mededeling eerdere geruchten over de aankomende staking bevestigd. De leraren staking valt samen met de actie “3 Oktober, Alles Plat”. Die actie wordt gecoördineerd door het Burgercollectief en is bedoeld om de regering duidelijk te maken dat het land niet goed wordt bestuurd. Burgers zijn opgeroepen om zich op die dag te verzamelen voor het gebouw van De Nationale Assemblee, met medeneming van zoveel mogelijk potten, pannen en blikken.

Bekijk ook:

45 REACTIES

 1. Dat moesten ze al lang doen want het land wordt al jaren slecht bestuur door Bouterse en zijn mannen.Die hebben zichzelf verrijkt ten kosten van alles.Het probleem van het land is Bouterse want hij heeft geen verstand van zalen en zijn adviseurs ook niet.Ze hebben de staatskas leeggeroofd want al die reserves van het land is weg en er is geen verklaring afgelegd aan het volk.Bouterse is een ramp voor het land en zijn aanhangers hebben spijt dat ze zo een man tot president hebben gekozen.Als Bouterse ballen heeft dan stapt hij onmiddellijk op want hij is niet instaat Suriname te besturen.


  Maak melding

 2. Alle leraren, docenten, onderwijsgevenden, etc etc die meedoen aan deze staking en zich op 3 Okt niet op hun school of opleiding aanmelden zouden een brief met daarin een zeer ernstige waarschuwing moeten ontvangen.

  Dit vanwege zeer ernstige plichtsverzuim en vanwege het negeren van de oproep van de Min van onderwijs, om aanwezig te moeten zijn op hun resp. school, opleiding of instituut.

  Zo zo ! Hen wordt nog spannend op 3 Okt a.s.


  Maak melding

 3. Als ik bouterse ben laat ik valies die leerkrachtten zelf uitbet dat doen ze in ned ook.valies lult gewoon
  Als ik leerkracht ben zou ik niet gn stakn
  Als ze een week en langer staken krygn ze geen bet vn de regering lt valies ze uit bet


  Maak melding

 4. a-sociale hermien
  in een democratie hebben mensen het recht om te staken
  alleen een rechter kan dit verbieden
  niet een of andere likkend ambtenaartje
  wat die vervloektelingen moeten doen, is hun eigen achterlijk salarissen halveren en de hard werkende belasting betaler gewoon zijn salaris geeft waar hij recht op heeft.
  die leraren hebben meer waarde voor su dan die zak stront vol ndp-ers


  Maak melding

 5. @Damsko

  Tjabaja, steun de NDP-pres en zet je in voor :

  Nog meer Decembermoorden !

  Nog meer Moiwana-moorden !

  Nog meer sabotage van een lopende strafprocessen !

  Nog meer Amnestiewetten voor NDP-criminelen !

  Nog meer miljarden aan Ongedekte SRD-biljetten drukken !

  Nog meer Inflatie en geldontwaarding !

  Nog meer internationale Handel in Harddrugs !

  Nog meer benoemingen van onnodige ambtenaren !

  Nog meer VIRTUELE volkswoningen !

  Nog meer MILJARDEN staatsschuld !

  Nog meer Leningen voor Onproductieve NDP-uitgaven !

  Nog meer loonDALINGEN voor de gehele bevolking !

  Nog meer NDP-corruptie !

  Nog meer criminaliteit door zware armoede !

  PS : Einde NDP-slavernij is nabij ! A VOLK E WIKI !!!!!


  Maak melding

 6. @hermien

  Hermien is dom. Zij klets maar wat.
  In Nederland worden leraren niet door de vakbond betaald. Hermien probeerd met haar leugens en duimzuigerij Bouterse te helpen om nog meer de staatskas leeg te roven.
  Bouterse is niet te helpen hermien. Bouterse heeft met zijn dagoe manieren figuurlijk en letterlijk zijn eigen graf gegraven.


  Maak melding

 7. Bouta ” koni-srefsfri” :

  Hij gaat Jopie Pengel na-apen :
  In de 60-jaren toe de Bond van Leraren op het Lyceum/Ams in staking gingen (ontslag van Ir.David) had Pengel gepensioneerden (o.a.Dr Einaar) en loyalisten ingezet op deze scholen om de staking te breken .

  En Bouta nu: Hij gaat zijn “beleidsadviseurs op het Kabinet en de NDP- DNA leden inzetten bij het middelbaar onderwijs
  en de RR-leden en DR-leden op de scholen in het land om de leerkrachten te vervangen. Hij breekt de staking !!!!!!!!


  Maak melding

 8. @@ valse en dolle wiep-ding Alweer de domme koe!! de nep wiep-ding!!! Yu ma pang pang!!! krijg de kolere!! Pak een kameel voor je stinkende stront reet!!! zit nog poepsporen op!! kijk achter in je onderbroek! Krijg de tering van mij!!!


  Maak melding

 9. @@ neppe, valse en dolle wiep-ding!! jou dag gaat vandaag beginnen met alleen maar pech!!! een hel;e slechte dag jou toe gewenst!! Echte Wiep-Ding!!

  valse wiep-ding, Kijk maar uit dat ze jou moeder ook van achteren niet pakken boko boko doen!!! en jij mag ook mee doen! vuile vieze en besmette rioolrat!!!


  Maak melding

 10. De begroting van de Surinaamse overheid heeft al een behoorlijk gat en deze vakbondsleiders willen het begrotingsgat nog groter maken door meer geld te eisen. De haalbaarheid van deze eisen is minimaal. Als de overheid aan deze eisen moet voldoen zal de geldpers volle toeren moeten draaien of men zal gedwongen zijn geld te moeten lenen om aan de eisen te voldoen. Dit is helemaal geen gezonde economische handeling. Deze vakbondsleiders, straatschreeuwvers en kabaalmakers zullen blij zijn met een loonsverhoging maar ze hebben door hun minimale intellectuele inzichten niet door wat de gevolgen zijn.Zij denken dat een andere regering wel voor de loonsverhoging zal zorgen.


  Maak melding

 11. Ja dan wie wil men zwarte kontje vanavond wiepen? Ik heb nogal last van diarree maar et komt allemaal wel goed hoor. Stront aan je paal is altijd lekker. Dan lik ik em lekker eraf hmmmm yummie. Wiep mi ernstiggg hahahah


  Maak melding

 12. Beste forummers, de wiep-ding die mij beticht van nepheid is de echte fake hier. Er wordt momenteel onderzoek naar je gedaan. Dat gewiep van je hier wordt hard bestraft! God zij met ons Suriname


  Maak melding

 13. Rob G
  Ik ben het met je eens. Er zal pijn moeten worden geleden. Dit kan niet anders met zo’n fors begrotingstekort (cijfers gisteren van Bigi Sma dacht ik).
  Je toevlucht moeten nemen tot leningen, je toevlucht moeten nemen tot het IM, betekent dat het geld op is.
  Maar, ik snap wel waarom men meer wil.
  Natuurlijk willen ze meer, hun koopkracht is gedaald. Ja het is niet anders, een ieder moet pijn lijden. Het kan niet anders. MAAR
  Het punt is dat niet een ieder pijn lijdt.
  Laat Bouterse het voorbeeld geven, laat hem wat adviseurs ontslaan, laat hem wat ministeries samenvoegen, laat hem de riante ontslagregelingen voor ex-ministers ongedaan maken.
  Dan zal het volk zien dat het echt menens is.
  Het bijkomend voordeel voor hem is dat hij minder ministers moet leiden/sturen. (Anders gezegd: kleinere klas(sen))
  Wie dan nog zijn/haar mond durft open te doen is in mijn ogen niet helemaal in orde. Om het netjes te zeggen


  Maak melding

 14. Hoi Diana..we hebben wel ons naam gemeen.Maar ik ben anti-NDP.Want ik houd van Suriname en van oprechte Surinamers…dwz geen corruptie,niet de staatskas leeg roven,geen vrienden politiek,geen zelfverrijking.En aub geen onbeschofte taal kwam in mijn opvoeding niet voor.Dus een heel andere Diana as you see..


  Maak melding

 15. Bouta gaat ze lekker laten staken en op blikken en pannen laten staan . ze krijgen geen geld bij staking. vakbond heeft geen sterke kasreserve , dus op den duur gaan ze eieren voor hun geld kiezen .voorheen konden ze geld drukken maar door IMF
  wordt dat sterk in de gaten gehouden .

  ze hebben gekozen voor nog eens 5 en velen hebben de NPS de rug toegekeerd en zijn overgestapt naar de NDP . dus kies joe moi.


  Maak melding

 16. “de begroting va de Surinaams overheid heeft aleen behoorlijk gat ” , tja ……………………………………………..

  Tja, de begroting DEUGT niet, TELT niet bij dit regiem, dat is de hoofdlijn van dit regiem ! Onproductieve-uitgavenziekte van de NDP heeft Ons land FAILLIET gemaakt !

  CLAD rapporten die MEGA-Diefstal van Landsgelden bevestigen, TELLEN NIET !

  NDP drukt , IN HET GEHEIM, MILJARDEN ONGEDEKTE SRD-bankbiljetten en men komt nu dan BABBELEN over BEGROTING ??????

  De MACHTHEBBERS moeten GEWOON OPDONDEREN !!

  DE RECHTSSTAAT moet terug IN SRANANG ! VERVOLG ALLE MOORDENARS en ALLE POLTIEKE ROVERS van STAATSGELDEN !!!!

  STOP A PINA FU ALLA SRANANMAN !!!!!!!!

  PS : ALLEEN DE NDP-CLAN leeft rustig van haar 20 000 SRD per maand !!! En van haar honderden MILJOENEN op de Zwitserse bankrekeningen !!!!!


  Maak melding

 17. Aangezien de oppositie in DNA niks betekent met Jenny de pimpelpaarse partijdige giraffe is het een vereiste dat ALLE buitenparlementaire opposities daadwerkelijk acties ondernemen. Er zit immers een hoofdverdachte drugsdealende moordenaar als pres samen met zijn zakkenvullende coalitie en wanstaltige regering aan het bewind in een land waar iedereen binnen mag wandelen totdat Frankrijk aan de bel trok. Alle gespaarde financien en overige door Telting en Hildenberg moeizaam opgebouwde goudreserves zijn zonder verklaring totaal opgemaakt. Dit is de voornaamste oorzaak van de steeds toenemende criminaliteit in een land bestuurd door CRIMINELEN.


  Maak melding

 18. Mie Gado als Valies deze actie gaat lijden dan vrees ik het ergste. Een paar rollen toilet papier en Valies is verslagen. De surinamers hebben 1 slechte gewoonte .Ze onderschatten hun macht en blijven als een kudde achter een mislukkeling aanlopen.Geen van ze durft de rol van LEIDER op zich te nemen.Ze zijn gewoon bang voor wraakacties die zullen volgen.
  Natuurlijk hopen wij op een actie die Suriname zal lam leggen maar daarvoor hebben we de juiste LEIDER nodig!!
  Als Valies wil bewijzen dat hij het in zijn mars heeft om als nog een succsess van deze actie te maken is de tijd NU!!


  Maak melding

 19. Aan DDB En De Gangsters
  You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all
  the time

  DDB Tik Joe Bondroe Dai Hoepel op!, Graatie!, Gwe Nai Matie, Obiang Foe Eqautoriaal Guinee. Ie Hab A Stroto K’ba Foe Bata, Nanga A Sranan Gotoe!, US-Dollar. Joe Foerman!

  Het Surinaamse Volk Dat Voor DDB De Tiran Kiest Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  Sranansma Oe Wiki No!

  Sranasma Oe Bondroe
  Time4Change!

  Get Up Stand Up, Get Up For Your Rights!
  Don’t Give Up The Fight!

  Het gaat om uw leven, van uw kids en hun toekomst. U zult het gezamenlijk moeten doen

  Alle Kracht Berust In Een Democratische Rechtsstaat Bij Het Volk En Nergens Anders. U, het volk kiest en bepaalt, Ook wanneer de gekozenen weggejaagd moeten worden.

  Aan de gewapende machten wil ik zeggen, ook u voelt het en de mensen die lijden zijn ook uw mensen. U hoort daarom uw verstand heel goed te gebruiken. Let op! Alle macht berust in een democratische rechtsstaat bij het volk.

  Overal in de wereld trekken dictators aan het kortste eind.

  DDB & The Gangsters Gonna Run Too, DDB & The Gangsters are to bad! They Gonna Run Too!

  Fri, Fri, Fri! Sranan(sma) Fri!

  If ai bosz, wik a bosz

  Blame It On The Bosza Nova, the dance of Love SME!

  Het land wordt slecht bestuurd en iedere Surinamer mofina wan, paarse kakkerlakken, zijn de dupe hiervan, ja toch?!

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede

  Time4Chan(ge)!

  Martin Luther King Jr. :
  “Free at last, Free at last, Thank God almighty we are free at last.”
  Martin Luther King Jr., I Have a Dream: Writings and Speeches That Changed the World.

  Overal is het al dag, Suriname ziet tussen de grijs tinnen van dag en nacht, tussen het dauw de lichtstralen van een mooie toekomst.

  De dag van de democratische rechtsstaat, de grondwet van de republiek Suriname, internationale verdragen, mensenrechten.

  Leve:

  Surinamers

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 20. De paarse vloek heeft het gehele land in haar greep. Allemaal het gevolg van het stemgedrag van al die paarse debielen, die eindelijk de lijder hebben die hen zal doen lijden in zijn paarse verdoemenis. Soso paarse schijt en pis vol kommer en kwel baas en roverheid e gi deng. Ndp na letterlijk en figuurlijk een vloek. Wo ka dong dond paars burikie, niemnad zal helpen, want na gevolg foe eige keuze…..didibri aanbidden en zijn leugens als paars bittere koeken vrete oe beng wanni wo ka


  Maak melding

 21. @pico, op deze punten ben ik het met jou eens:::::

  Het punt is dat niet een ieder pijn lijdt.
  Laat Bouterse het voorbeeld geven, laat hem wat adviseurs ontslaan, laat hem wat ministeries samenvoegen, laat hem de riante ontslagregelingen voor ex-ministers ongedaan maken.
  Dan zal het volk zien dat het echt menens is.

  Helaas zal het NOOIT gebeuren zolang Bouterse baas blijft van het land en het komt nooit meer goed. Het zit letterlijk in zijn bloed dat hij een grote leugenaar is en het volk manipuleert.
  Een president is hij niet waardig.
  Hij mag samen met velen en “aanhang” zich zelf aan een tamarindeboom gaan hangen. Dit zeg ik, omdat ik pas uit Suriname terug ben en het is een grote zooitje. Ik heb veel gezien en meegemaakt.

  Lees hier een stukje tekst dan vraag ik mijn af wat voor waarde Bouterse heeft.

  ==“NDP verplicht ambtenaren om vrijdag pro-regering te demonstreren”

  Dagblad Suriname beschikt over informatie dat de paarse partij al dagen van tevoren bezig is om ambtenaren te verplichten om vrijdag aanwezig te zijn op het Onafhankelijkheidsplein of Ocer waar de president zijn jaarrede zal houden in het parlement. Voor de ambtenaren die in de verre districten wonen, zal behalve voor vervoer ook voor eten en drank gezorgd worden. “Vooral de ambtenaren, de niet-NDP’ers die geholpen zijn aan een baan door de NDP-regering, zouden verplicht gesteld worden om vrijdag op het plein aanwezig te zijn. Ze worden gechanteerd en bedreigd dat ze hun baan gaan verliezen indien ze geen gehoor geven aan de oproep van de NDP. Hun fysieke aanwezigheid wordt opgeëist door de NDP.”
  “Deze niet NDP’ers die een baan hebben gekregen gedurende de NDP-regering rest geen keus dan vrijdag aanwezig te zijn op het plein om mee te schreeuwen hoe geweldig goed het gaat in het land.


  Maak melding

 22. Tja Ira
  Als ik mijn gezin zou moeten onderhouden zou ik ook gaan.
  Weliswaar als een boer met kiespijn en m’n vlaggetje maar ik zou gaan.
  Nu weten we wat hun aanwezigheid waard is.


  Maak melding

 23. Pico, ik heb het verhaal vab Bigi Sma gisteren gelezen en ik kan me verplaatsen in haar mening. Ik denk ook dat een ieder zal moeten inleveren. Ook de bewindslieden zullen hun bijdrage moeten leveren. Loonsverhogingen, compensaties en gratificaties dienen uitgesteld te worden tot betere tijden. De overheid kan de werkers ook compenseren door hen te belonen met extra verlofdagen. Deze extra verlofdagen zullen de toch al lage lage arbeidsproductiviteit van m.n. ambtenaren zeker niet goed doen. Maar op dit moment heeft men geen keus.


  Maak melding

 24. Tsja, als die leraren van vroeger beter hun best hadden gedaan, dan hadden ze de kleine Bouterse zaken geleerd als respect voor de medemens, respect voor de wet, geen corruptie, geen drugsgebruik, geen machtsmisbruik, geen aloholmisbruik en tal van andere zaken.
  Bouterse is het product van het falende onderwijzers uit de zestiger jaren van de vorige eeuw. Of is hij gewoon een monster? Is het toeval dat de generatie van Bouterse zo corrupt is? Wie weet is Bouterse destijds ook sodomized door de priesters.


  Maak melding

 25. Velen van de “vrienden” van de president die door hem zijn binnengehaald in diverse functies / posities hebben een riant salaris en dito overige emolumenten.

  Weet je wat mij verbaasd en mateloos irriteert?
  Deze zogenaamde vrienden, ik kan er zo 20 opnoemen, hebben een privé vermogen waar je U tegen zegt (ik kan weet niet hoe zij eraan komen en ook niets bewijzen) en ik reken hen tot de miljonairs (in valuta noch wel) van Suriname.
  Sardjoe, Abrahams, Graanoogst, Linscheer etc
  Deze personen zouden onbezoldigd Suriname in deze moeilijke financiële periode moeten helpen om het probleem op te lossen.
  Maar wat zien wij, deze lieden bulken van het geld en de emolumenten laten ze niet liggen want hun telefoonrekening en de autokosten en hun representatiekosten zijn één van de hoogste.
  Je zou zo enkele honderd duizenden SRD’s kunnen bezuinigen.
  Zelfs de first lady wier echtgenoot miljonair is zou een besparing van 100.000 SRD betekenen want zij heeft het geld niet nodig.


  Maak melding

 26. Je reactie is verstuurd maar moet eerst goedgekeurd worden.

  Dit is een bericht van gisteren en één van mijn reacties is nog steeds niet goedgekeurd!!!!!


  Maak melding

 27. @ RobG

  Helemaal eens dat er aan de top ingeleverd moet worden. Wat denk u van het top zware kabinet van de president dat ongeveer 10 maal meer kost dan dat van Venetiaan.
  Dat kabinet van de President dat als regering boven de regering functioneert, nergens verantwoordelijk voor is en maar doet wat het wil.

  Vroeger kon je zien wie er allemaal rondhingen nu is dat verborgen. Om een voorbeeld te noemen de chef van het presidentiële secretariaat Ivan Graanoost. of is het Clair Linger of zijn ze het beide,
  Veel functies worden verdoezeld en mensen die niet te handhaven zijn worden gewoon door betaald.

  Deze regering laat veel meer geld verdwijnen dan welke voorgaande regering dan ook zonder nog ooit een stuiver verantwoord te hebben.


  Maak melding

 28. Out of the box;De regering heeft een nieuwe bron aangeboord.Er is een nieuwe klapper uitgekomen.Alle gronden zijn verhoogd wel 5 t/m 7 maal duurder.Dwz de landmeter,de taxateur,de notaris.Is er nog een Surinamer die een stuk grond kan kopen?Alleen de vrienden van Bouterse…Nog 5 JAAR.


  Maak melding

 29. Als eerste ECHTE bezuiniging, kan het PEPERDURE Kabinet van de President, met ONMIDDELLIJKE INGANG, WORDEN OPGEHEVEN !!!!

  Het levert geen bijdrage aan de Samenleving, de ministeries kunnen de zaken behartigen ! Kabinet president traineert, falsificeert, manipuleert en saboteert, hetgeen soms al besloten is ! De MEERWAARDE van deze ZOGENAAMDE DESKUNDIGEN is NUL KOMMA NUL !!!

  De presIdent kan volstaan met twee a drie GOEDE, DESKUNDIGE ADVISEURS !

  PS : Heeft de Pres, de CLAD rapporten over de MEGA-corruptie bij Carifesta en Naschoolse Opvang, al kunnen ontcijferen ????????????????????
  De daarin genoemde namen van NDP-toppers moeten toch wel kunnen doordringen tot de Coca-Cola-Cabeza van de president !


  Maak melding

 30. Baas en paarse corrupte rovers hebben letterlijk en figuurlijk ka, kaolo te maken met het volk en al die oerdomme hongerige paarse stommelingen die op de nationale DAGOE partij hebben gestemd. Vervloekt is dan ook dat paars oerdom volk, van awarie domrie tot paarse zwerver, ze stemden op een moordenaars partij, op drugscriminelen, op mensenrechten schenders, op staatskas- en bankrovers. Die oerdomme paarse burikies en krabitas waren gewaarschuwd door de zeer gerespecteerde heer Vene, ma hoe meer men die stommelingen erop wees, des te harder krijsten die oerdomme paarse stommelingen….wi want bouta, neks no fout. Oe tang ka dang. Wiensi pot nanga pan we go nakki, baas no e go zakka, want na didibri pot ing foe tjieri oenoe. Valse pastoors en profeten olv didibri zijn verantwoordelijk voor deze paars verdoemde misdaad/armoedevloek. Heulen met de paarse duivel en vreten uit zijn paarse klauwen doen ze al te graag, die paarse snoodaards die met de Bijbel in de hand mensen bedriegen en zichzelf verrijken wacht een grotere straf. Geen wonder dat het gros der oerdomme paarse stommelingen misdadiger zijn verworden, zoals Dino en Meriba, en vele mpp boutisten die oerdomme paarse misdadigers. Wahahahaha wo ka


  Maak melding

 31. 7 Minister voor (NDP+ABOP+SPS)
  4 MInsters voor (VHP)
  3 voor (PL)
  DOE (1)
  LALU (1)
  Eerlijkdelen eerlijkverdelen om mooie Suriname op te bouwen ja.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.