NPS: situatie nu in Suriname is één van overleven

32

PARAMARIBO, 29 sep – “De situatie nu in Suriname is er één van overleven.” Dit stelt de Nationale Partij Suriname, NPS bij haar zeventigjarig bestaan. Surinamers hebben het niet makkelijk en dat dankzij beleid van het vorige en het huidige kabinet Bouterse. De NPS verklaart zich solidair.

Solidair met alle slachtoffers van fout beleid. “Terwijl de wisselkoersen en de daarmee gepaard gaande prijzen in de winkels sprongen omhoog maken, blijven de salarissen van ambtenaren stationair,” stelt de NPS. Het roer moet drastisch worden omgegooid. Wat nu is moet getransformeerd worden naar een nieuw tijdperk van opbouw. Wat het laatste betreft heeft de partij een decennia oude reputatie van goed leiderschap en deugdelijk bestuur. De partij heeft bewezen politieke veantwoordelijkheid te kunnen dragen.

Gelijkheid, ontwikkeling en vrede behoren tot haar hoogste idealen. “Zonder die gelijkheid is ontwikkeling niet mogelijk en kan geen vrede worden bereikt”, wordt gesteld. “De NPS kent haar verantwoordelijkheid ten opzichte van het volk van Suriname en laat zich altijd leiden door het belang van de gehele samenleving. Daarbij sluiten wij geen enkele democratische partij of individu uit die de uitgangspunten van ons staatsbestel deelt, om samen regeringsverantwoordelijkheid te dragen.”

Bekijk ook:

32 REACTIES

 1. Niet lullen maar doen ons eigen land verknocht denk goed Na vroeger of nu zeiden we ai de kolonisator heeft alles gestolen maar hun hebben hun land groot gemaakt dus hersenen gebruik maar nu zijn Suriname eigen kinderen de grote dieven met hersenen van een awarie


  Maak melding

 2. De leiding van de NPS heeft een betonnen plaat voor haar hoofd. De arrogantie straalt ervan af. “Wij weten het beter” verkondigen ze nog schaamteloos uit. Als de NPS in de loop van de geschiedenis zo succesvol was geweest zat de partij niet met twee zetels in het parlement. Het falend succes van de NPS heeft ervoor gezorgd dat op de VHP na alle andere politieke partijen zijn voortgekomen uit de NPS.Deze partij van arrogante figuren ligt aan de basis van heel veel ellende in de samenleving. De haat tegen de NPS zit diep in de Surinaamse samenleving. Deze gasten denken dat ze een comeback gaan maken door de belabberde economische situatie in het land. Dit kunnen ze echter vergeten.


  Maak melding

 3. Surinamers hebben geen talent om land te draaien wij surinamers zijn gemaakt als slaaf onderdanig kijk wij zijn gekomen in Nederland en hier volgen we de regels zeer stirk bv vuil gooide we gewoon op straat maar in Nederland gooien we netjes in de vuilnisbak dus liever geeft dat land aan een bakra 500 procent binnen 10 jaaris ons suSuriname paradijs


  Maak melding

 4. Gefeliciteerd met 70 jaar bestaan ,wat NPS in 70 jaren heeft gedaan zal ik een andere dag beschrijven .

  Wij wijken niet voor onderdrukkers en dat is al 70 jaren .


  Maak melding

 5. NPS gaat het niet redden onder Rusland. Het heeft geen zin te blijven klagen en te blijven mijmeren over het verleden. Jullie hebben het waarschijnlijk niet in de gaten dat de wereld totaal veranderd is. Die oude politieke paradigma’s werken niet meer. Om nog mee te kunnen doen heeft de NPS een andersoortig leiderschap nodig. De partij moet een ondernemende partij worden en niet afwachten. Op geen enkele wijze wordt getracht nieuwe groepen te interesseren. Ik zie Santhoki zijn bewegingen in het binnenland en waar blijf die sufferd van een Gregory Rusland. Op dit moment volg ik samen met andere NPS’ers de ontwikkelingen van de nieuwe beweging met Wim Bakker. Ik acht het niet uitgesloten dat velen de oversteek zullen maken wanneer die beweging serieuze vormen aanneemt. Want de NPS heeft op deze wijze van besturen geen enkele toekomst. Gregory go home!!!!!!


  Maak melding

 6. @ james bond: Het is treurig dat je er zo over denkt. Het zou inderdaad beter geweest zijn voor het volk als Suriname niet in 1954 voor het statuut had gekozen maar geopteerd had om een volwaardige provincie van Nederland te worden met Nederlands staatsburgerschap en actief en passief stemrecht voor het Nederlands parlement. Net zoals in Frans Guyana.
  Nederlandse politici hadden dan rekening moeten houden met hun Surinaamse kiezers en dat zou Suriname veel voordelen en ontwikkeling hebben gebracht. Alle sociale voorzieningen van Nederland zouden bovendien ook van beschikbaar zijn geweest voor Surinamers.

  Na ondertekening van het statuut was Suriname niet meer interessant voor de Nederlandse politiek en werd het verwaarloosd. De Surinamers waren hun kiezers niet, dus waarom moeite voor ze doen?

  Suriname is nu onafhankelijk en dat is onomkeerbaar. Surinamers moeten hun zelfrespect terugvinden en beseffen dat ze offers moeten brengen om er wat van te maken. Er is potentieel genoeg.
  Nu heerst er een soort renteniersmentaliteit, men wil van het land leven zonder er wat voor te doen. Dat kan niet. Welzijn en voorspoed kunnen alleen bereikt worden door werken. Na het zuur het zoet zeggen ze in Commewijne.

  Surinamers zouden ook wat assertiever moeten zijn naar hun leiders. Accepteer geen incompetentie en corruptie, Roep ze ter verantwoording, Stuur ze weg als ze het niet kunnen.

  De NPS kan ook beter wat bescheidener zijn. Ze hebben vanaf het begin alles fout gedaan en mede dank zij hen verkeert het land in de toestand van nu.


  Maak melding

 7. NPS je kan wel gelijk hebben, maar zoek de schuld ook bij je zelf, voer oppositie de waardig is voor land en volk en laat je horen met daadkracht. Er zijn voldoende democratische middelen . om deze rotzooi op te ruimen.


  Maak melding

 8. NPS eens zo een grote partij is verworden tot een dwerg met 2 zetels in DNA .het grootste deel van je kiezers is overgestapt naar de NDP. je wilde onafhankelijkheid hebben , kijk wat het resultaat is . jullie maakten de mensen wijs dat ze uitgebuit werden door de kolonisator ,maar we hadden wel goed onderwijs,gezondheidzorg ,harde SFl 1 voor NFL 2 ,veiligheid en men kon gaan studeren in Blanda en de afgestudeerden keerden allemaal terug . zoveel zekerheid had men .

  en wat nu eigen mensen buiten hun eigen mensen uit .

  NPS hef je partij op en ga een andere sport doen . its over.


  Maak melding

 9. @James Bond, Nederland heeft niets gestolen…..ze hebben verbouwd destijds op de plantages en verhandeld!!! Alle rijkdommen zoals goud en olie zitten nog in de grond en worden nu pas eruit gehaald…..waarvan het grootte gedeelte van de winst naar de buitenlandse investeerders gaat omdat Su zelf geen geld en kennis heeft!!!!!


  Maak melding

 10. Je moet niet alleen SOLIDARITEIT verklaren Rusland maar ook deelnemen aan acties en de oppositie ondersteunen!!
  Je gaat toch niet solidariteit verklaren en aan de zijlijn staan kijken wie sterk is en het gaat overleven en wie het zal opgeven en dood neervallen!!@!
  NPS zoek een leider binnen jullie gelederen die meer durf heeft dan Rusland!!!


  Maak melding

 11. Het gros der oerdomme paarse debielen zijn het niet mee eens, want ze houden zo veel van hun paarse lijder en zijn paarse schijterij en pis dat ze liever deze kommer en kwel vreten, dan te klagen en WE ZIJN MOE te joinen. Al die paarse debielen zijn de oorzaak van dit paars misdadig maatschappelijk verval. Niet ddb aka didibri is te beklagen, want ze waren duizendmaal gewaarschuwd voor het gevolg als ze zouden stemmen op de lijder van de nationale debielen partij, maar al die paarse oerdomme stommelingen. Wahahahahaahhaahha. Didibri e mek deng ka


  Maak melding

 12. Velen hadden jullie gewaarschuwd waarom cout ke cout onafhankelijk worden, waarvoor die haast?
  Waarom niet alles rustig op een rijtje zetten en goed over nadenken?
  Als een kind met grote bek het ouderlijk huis verlaat moet je ook voor de consequenties instaan !!!
  Waar zijn de nationalisten van toen gebleven die een grote bek hadden, vertrouw op eigen kunnen, me mars noh !!!!


  Maak melding

 13. ALS DE PRIJS VAN BRANDSTOF MARKTCONFORM WORDT GEMAAKT IS KUMAKOISI HISTORY. KUMA ZIT IN EEN SANDWICH TUSSEN HET IMF EN HET SURINAAMSE VOLK.

  KUMAKOISI IS GOING DOWN: WEG MET KUMAKOISI,WEG MET KUMAKOISI!!

  HIEPIEPIE,HIEPIEPIE: IK ZAL ALVAST M’N RUM COLA UIT DE KOELKAST HALEN!!


  Maak melding

 14. Moderator/webmaster,

  Waarom krijg ik te lezen, dat mijn (beschaafde) posting is geplaatst, terwijl dat niet het geval is.
  Publiceer eindelijk eens, wat de spelregels zijn op deze site.
  Volgens mij is er sprake van volstrekte willekeur.


  Maak melding

 15. Oom Bert, zeventig jaren geschiedenis NPS is geen jubileum om er trots op te zijn.De neergang van de partij om van meer dan 30-40 zetels te kelderen naar de huidige 2 zetels is geen fraaie trofee. Het is een dieptepunt voor de geschiedenis van de partij der arrogante partijregenten.De NPS is een partij van mensen die vol wrok invulling geven aan hun dagelijkse hoogmoed.Het neerkijken op anderen zit hen in het bloed.


  Maak melding

 16. Mooie woorden. Alleen kennen we de NPS als een partij die de afgelopen 30 jaren alleen een partij is van mooie woorden, die niet in de praktijk worden gebracht. Als zij op een waardige manier terug willen in het machtcentrum zullen zij heel eerlijk bij zichzelf te rade moeten gaan. De vraag is dan; Hoe het kan, dat een partij in 1987, 20 zetels had en is teruggevallen naar 2. Het is heel arrogant wanneer G. Rusland zichzelf steeds wenst te vergelijken met J.A.Pengel. De situatie in de jaren vijftig toen de NPS ook terugviel was een heel andere en had de NPS toen een heel andere leider. De persoonlijke eigenschappen van Pengel heeft Rusland niet en ik heb binnen de NPS nog steeds niet iemand gezien, die dat wel heeft.


  Maak melding

 17. De NPS mag zich actiever opstellen in de strijd tegen het maatschappelijk verval/armoede. Zij is ook debet aan dat Bouta ondanks zijn record weer in het machtscentrum kon treden met nu desastreuze gevolgen. Lang geleden moest deze man reeds de pas zijn afgesneden dit heeft men niet aangedurfd. En nu!!!!!!Hebben wij de poppen aan het dansen.


  Maak melding

 18. De overlopers van NPS zijn naar NDP gegaan daar hebben zij het nu beter door de devaluatie .

  Onder NPS zal de koers weer naar 1 op 3.50 SRD komen

  Door dat NDP geen arrogante mensen herberg is de koers naar 1 OP 10 SRD gegaan .

  Door dat NDP geleerde als Misikaba Abdoel ,Hooghart ,
  Bouva en Panka heeft gaat de koers 2021 weer naar 1 OP 3,50

  AZ Ziekenhuis is door NDP gebouwd in 1964
  Weg naar Nickerie 280 km is door NDP geasfalteerd in
  1968 project leider was Doehkie

  Weg naar Brokopondo of Brokobaka geasfalteerd 8 jaren terug project leider Hooghart .

  Weg van Meerzorg naar Albina 180 km geasfalteerd 8 jaren terug project leider Abraham grijzen .

  Flora project gebouwd 1974 door project leider Abraham grijzen .

  Santo Boma straf inrichting gebouwd in 1969 project leider Hooghart .

  De rest van de projecten geef ik een andere keer nog een project .
  Dat is weg naar West Suriname 400 KM kosten 5 gulden

  Anton De Kom Universiteit gebouwd door NDP in 1970

  Jullie van NDP leven met de hoop dat het goed komt met ALGOHOLISTEN kan je geen land besturen .


  Maak melding

 19. Meer projecten zijn de oude haven naar nieuw haven gebouwd 1970 Project leider Henk Herrenberg .

  Palm olie aanplant en Fabriek gebouwd in 1974 gesloop door Binnenlandse Oorlog kosten 3 gulden .

  Alle vliegvelden in het binnenland en vliegveld van Nickerie en van zorg en hoop gebouwd jaren 60 Project leider Bouterse .

  SRS Radio station staat radio gebouwd in 1968 project leider Limbo

  NDP gaat 100 huizen bouwen wanneer men 1.8 miljard gaat lenen volgens Lackin beleid medewerker .

  Er was al geld en goud op de CBvS NDP heeft alleen Carolina burg gebouwd voor 5 miljoen euro .

  NDP gaat 1.8 miljard lenen voor 72 projecten wie gaat ze dan uitvoeren in 3 jaren tijd .

  Nederland had 3 miljard gulden gegeven aan Suriname dit bedrag heeft Nieuw Front van 1975 tot 2010 besteed er is nog 85 miljoen over gebleven .

  Dat van NDP is 1.8 miljard USD
  Dat van Nieuw Front was 3 miljard GULDEN in 40 jaren

  Indien je project leider ben van NDP hoe gaat men I.8 Miljard besteden dan moet je Abraham Grijzen zijn .

  Wij van NPS Wijken niet voor bedriegers al hebben wij 2 zetels

  De mensen van NPS komen van zelf weer terug want ze houden niet van onderdrukking van NDP .

  Wij gaan naar grote KLOTE met NDP DRINKERS maar geen DENKERS .


  Maak melding

 20. HET MOOISTE CADEAU DAT RUSLAND DE NPS KAN GEVEN TER GELEGENHEID VAN HAAR 70 JARIG BESTAAN, IS OPDONDEREN. HIJ MOET DE WEG VRIJMAKEN VOOR INSPIREREND LEIDERSCHAP. VANDAAG VIEREN WE GEEN 70 JARIG BESTAAN, MAAR HET HEENGAAN VAN DE PARTIJ. EN DEGENEN DIE DAARVOOR VERANTWOORDELIJK IS, IS DE LULLETJE RUSLAND.


  Maak melding

 21. Een verkiezing organiseren op 25 mei 2015 en de uitslag was na 21 dagen .

  230000 stem kaarten heeft men in 21 dagen geteld en er zijn 60000 stem kaarten niet uit gedeeld

  Zelf kinderen van de basis school tellen 230000 in 5 dagen onbetaald .

  Een eerlijk verkiezing ga je toch geen stem kaarten in dozen zitten .

  Ik blijf er bij de verkiezing is door DIEFSTAL door NDP gewonnen .

  Ga lekker naar Pipel Radioom 19.00 uur luisteren en geen SRS Radio van Limbo de als kunner .

  26 zetels en nog met overlopers werken jullie gaan het alleen doen Suriname is geen Delf .


  Maak melding

 22. De NPS is de grote boosdoener want het waren prominente NPS ers die advies gaf om op de ndp te stemmen en zie daar 80% NPS ers zijn nu bij de ndp . NDP en NPS is het zelfde. ze hebben samen een rotzooi van gemaakt. Het is Venetiaan schuld dat bouta vandaag president is geworden. Hij had de kop van slang allang vermorzeld moeten hebben maar ja , soort beschermd altijd zijn eigen soort


  Maak melding

 23. Laat ze daar blijven bij NDP daar hebben ze beter want NDP heeft toch gewonnen .

  Wie niet wel horen moet het VOELEN zo spraken ouderen vroeger geld ook voor BOUTA .

  Laat NDP ze zo motiveren tot 2020 en voor 32 zetels gaan maar niet met overlopers als Sapoen en chitan gaan werken .

  Venetiaan heeft niets te maken dat Bouterse president is geworden in 2010 en 2015
  Venetiaan had ook gezeg WIE NIET WEL HOREN zal het voelen wanneer ze naar op NDP stemmen .

  Verkiezing winnen na 21 dagen tellen van maar 230000 stem kaarten die in karton dozen zaten .

  President zijn is geen kunst ,het uitvoeren van het werk als President daar zit het .

  Beleid van jou land moet niet een straf worden anno 2016

  De wereld kent Burgerrechten ,Zeevaart rechten , Luchtvaart rechten .

  Bij NDP kennen deze rechten niet ,men wel zelf RECHTER spelen ,maar men heeft geen Rechten gestudeerd


  Maak melding

 24. Laat Misiekaba en de rest van NDP nu op een podium komen vertellen hoe goed het gaat in Republiek Suriname .

  Zelf kinderen vragen waar is het geld van CBvS gebleven .

  Men heeft geen enkel project uitgevoerd met het geld van CBvS

  Noem jij maar een paar projecten die uitgevoerd zijn van af 2010 onder de kunstenaars van NDP .


  Maak melding

 25. beste RobG

  Het is heel duidelijk dat de NPS en partners het niet heel goed gedaan hebben maar wel vele malen beter dan het Militaire gezag/ de Wijdenbosch regering en nu Bouterse I en II.

  Zie slechts de koersontwikkeling in de betreffend perioden

  1980 – 1992 van 2 dfl voor 1 slf maar 1 dfl voor sfl 460
  1992 – 1996 stabiel.
  1996 – 2000 van 1 dfl voor sfl 460 naar 1dfl voor sfl 3.600.
  2000 – 2010 stabiel $ 1 voor SRD 2,80.
  2010 – 2016 van $ 1 voor SRD 2,80 naar $ 1 voor SRD 7,80

  Zo wist de regering Venetiaan zich incl. EBS subsidies te reden met een budget dat ongeveer 50% was van de huidige regering.

  De NPS is ijdel door te stellen dat ze het beter deden het zijn de feiten die niet liegen.


  Maak melding

 26. JO JO @ Heel goed de duidelijkheid en juistheid beschreven .

  Met mij basis school opleiding zou ik het niet beter kunnen doen .

  Ik moet je nog bellen ik ben bezig Amsoi zaden te vermeerderen als proef .


  Maak melding

 27. Mijn Visie
  7 Ministers voor (NDP+ABOP+SPS)
  4 MInsters voor (VHP)
  3 voor (PL)
  DOE (1)
  LALU (1)
  Eerlijkdelen eerlijkverdelen om mooie Suriname op te bouwen ja.


  Maak melding

 28. Dit is mijn Visie:
  Eerlijkdelen eeerlijkverdelen:
  8 Ministers voor (NDP+ABOP+NPS)
  4 ministers voor (VHP)
  3 minsters vorr (PL)
  1 minsiter voor (DOE)
  1 Minister voor (PALU)
  Samen om het mooie land Suriname op te bouwen, niet verwijten en niet op heftige manieren schelden ,dat is niet Correct vind ik ok.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.