Surinaamse leraren woest om ontslagdreigement

48

PARAMARIBO, 28 sep – Dreigementen vanuit het ministerie van Onderwijs Wetenschap & Cultuur zijn niet goed aangekomen bij leraren en andere onderwijzers. Volgens Wilgo Valies van de Bond van Leraren zullen strafmaatregelen niet worden gepikt. De protestacties aan het begin van het schooljaar gaan gewoon door.

Minister Robert Peneux kreeg tijdens een persconferentie de wind van voren. “Wij dagen de minister uit om maatregelen te treffen tegen één leerkracht. Wij dagen hem uit!” zei Valies. Peneux zou niet aan het recht op actievoeren mogen komen. De Bond van Leraren en de Associatie van Leerkrachten in Suriname houden een vergadering op de eerste schooldag. Maar volgens Peneux moet iedereen aan het werk zijn om de kinderen op te vangen.

Volgens Valies is de dreiging typerend voor het gedrag van Peneux. Die zou zich als dictator gedragen. Dat het tot acties moet komen, moet op rekening van de regering worden geschreven. De samenleving mag dan wel veel commentaar leveren als leerkrachten in staking gaan. Al drie jaar wordt gewacht op herwaardering van functies. De regering heeft dit beloofd, maar blijft uitstellen. Onderhandelingen leveren geen resultaat op.

Bekijk ook:


48 REACTIES

 1. Onze fascistoïde staat Suriname is weer aan het dreigen met ontslag. Deze dreiging is gematerialiseerd, geconcretiseerd en in beton gegoten in het persoon van Peneux, onze Pinoccio . Een intellectuele lilliputter deze gebochelde klokkenluider van de Notre Dame. Een stok in zijn reet a la het recept van Vlad de spietser verricht wonderen.


  Maak melding

 2. Sjang….. Peneux staat al in DUBAI, omringd door 7 schone maagden !!!

  Waarom is er geen manspersoon erbij: een gehuurde eunoch
  om te voorkomen dat anderen afsnoepen !!

  Geselcteerde maagden door awaridomri Misieka !!


  Maak melding

 3. De minister is een rommel hij weet zich niet te gedragen en hij moet niet dreigen we leven nu in modern tyd geen jaren 80 bananenwinkel tyd is voorbij dus mensen ga voor je recht en gij zult krijgen de recht zege vierd altyd


  Maak melding

 4. De regering Bouterse kan ministers afdanken alsof ze gebruikt toiletpapier zijn, omdat ze meestal niet de beschikking hebben over specifieke kennis, een minister in Suriname moet op de eerste plaats kunnen jaknikken en hij moet bereid zijn de lichaamsholten van zijn meerdere te likken. Een leraar, die over specialistische kennis beschikt, ontslaan is andere koek, we hebben in Suriname op dit moment al een groot tekort aan (bevoegde) leerkrachten, Peneux kan dreigen hoeveel hij wil, hij zal zijn dreigementen waarschijnlijk niet kunnen waarmaken.


  Maak melding

 5. De leerlingen worden opnieuw de dupe van acties van vakbondsleiders met politieke aspiraties. De leerlingen/studenten worden de dupe van deze acties. De minister moet nu opkomen voor de belangen van de studenten die steeds vaker worden geconfronteerd met slecht onderwijs dat gegeven wordt door slecht opgeleide docenten.De overheid pompt miljoenen in het onderwijs en het rendement is schrikbarend door de slechte kwaliteit van de onderwijsgevenden. De overheid dient thans hard op te treden tegen de mensen die werk weigeren.


  Maak melding

 6. Dat na Tori!! pak ze aan!! leer hen een lesje hoe het gaan moet!! Laat ze maar de kleur paars worden door de staking!!

  Kijk dat zijn daden!! laat de regering NDP je poepie ruiken!!
  Deze regeringsbende moet ergens in de jungle niemandskondre gaan beetje hersenen te verschaffen om tot verstand te komen!!!

  Jammer voor de leerlingen!! Dat neemt bouta ook van ze af!! Je ziet het maar waar toe hij in staat is!!

  Hij maakt de kids straks analfabeten!!! en dan gaan ze de straat op, of gaan ze andere wegen bewandelen, alwaar jij, ik en anderen niet meer veilig zijn!! Denk even na aub!!

  Bouta hou de eer aan je zich zelf en maak je zelf van kant eeman bent!!


  Maak melding

 7. Laat de minister optreden…laat hij durven dan gaat deze regering versnelt naar huis.En is Suriname van deze dieven,corruptievelingen verlost.Straks krijg ik te horen dat het niet waar is…hoe komen ze aan al hun geld en goed?Wat hadden ze voordat ze aantreden en de Surinaamse kas leeg roofden?NADA…NIETS .Svp gelieve de ongeschoolde president niet achter te laten.Neem mee als souvenir…


  Maak melding

 8. Beste mensen,
  Ook in deze moeilijke tijden hebben wij alles onder controle.
  Veel geschreeuw van de vakbonden allemaal gebakken lucht.
  Wij zullen voor de veiligheid van leraren en schoolgaanden zorgdragen.
  Staking is een recht indien het op de juiste manier gebruikt wordt.
  Ik zou zeggen als je ballen hebt laat dan zien .
  De balans zullen wij binnen enkele dagen opmaken.


  Maak melding

 9. Mazda,

  Uit welke gestigt jij ben ontsnap? Als regering wil ontslaan dan zij gaat haar gang. Dan ik wil zien wie gaat kindere les geven. Jij misgien? Dat wort helemaal ramp voor die kindere dan.


  Maak melding

 10. Het is de beroemde soep die wederom niet zo heet gegeten zal worden als dat hij wordt opgediend.
  Dreigen, dan een beetje babbelen, misverstanden en alles gaat weer zijn gangetje. Bla bla bla

  Off topic.
  In de VS is de 9/11 wet aangenomen, ondanks dat Obama hier tegen was.
  Gevolg: olieprijs zal komende dagen gaan stijgen.
  In Su zal de polonaise worden ingezet en zal er worden geroepen dat men uit het dal is.
  Bouterse hou je ministers die dit gaan roepen in bedwang.
  Ik heb dit vaker gezegd en eerlijk heb ik het idee dat men eindelijk begint in te zien dat het verstandig is om te zwijgen en niet voortdurend de schijnwerpers op te zoeken.


  Maak melding

 11. @Zebrapaart,
  Misschien is het een goed idee als jij de kinderen les geeft.
  Zo kan je wat betekenen voor jouw land.
  Lees voortaan eerst goed alvorens te reageren.
  Nu reageer je wat niet in het context past.


  Maak melding

 12. Ze stellen alles zo lang mogelijk uit…IMF betaal nu pas weer als alle gevraagde stukken juist conform de afspraak zijn ingeleverd….tuurlijk voelt DB dit aankomen …door het uitstellen kan de olie en elektra kunst matig laag blijven….als hij mee zou gaan in de gestelde eisen…verliest hij zwaar….dus denk door wat hij doet…jullie zitten nu vast aan zijn schaakspel…..


  Maak melding

 13. Deze regering zit er alleen maar om zoveel mogelijk het onderste uit de kan te halen.De leningen die zij nu aangaan zullen voor het grootste gedeelte in hun eigen zakken verdwijnen. Ze hopen en denken dat geen enkele toekomstige regering ze ter verantwoording zal roepen. Er is, ondanks het ontbreken van een constitutioneel hof voldoende wetgeving om deze lieden te vervolgen. Volk van Suriname let op uw zaak. Hoe langer deze regering aan de macht is, hoe armer u zult worden.

  Leerlingen en studenten kunnen alleen goed onderwijs krijgen als de leerkrachten naar ratio betaald worden. Er worden nu door de regering allerlei dreigingen geuit tegen de vakbonden. Het zijn niet de leerlingen die er de dupe van van de stakingen worden, maar de de leerkrachten, als zij niet hun recht krijgen.

  Geen enkele regering is bij machte om alle leerlingen die van school verzuimen van school af te schrijven. Ook kan geen enkele regering alle leerkrachten die staken ontslaan….allemaal fabeltjes.

  Als deze regering power play wil spelen, alleen maar om het land leeg te roven en de president tegen vervolging te behoeden, wordt het tijd dat er ingegrepen moet worden door het volk.

  Deze president maakt zich zorgen om naar huis gestuurd te worden door het volk als hij het stabilisatie plan, zoals afgesproken met het IMF, volgens schema zou uitvoeren….

  Dan ben je dus niet bezig met een stabilisatie plan, maar eerder met eigen lijfsbehoud…

  Alle dreigementen ten spijt, zou Ik zeggen laat de regering dan ballen zien als het land plat wordt gelegd…niets, nada, nunca gaat deze regering eraan kunnen doen….


  Maak melding

 14. Ai is goed vr valies hy lult mr om te zeggn alles plat gooien .de hele vakantie hoor ik dt .als ik die leerkrachten ben stuur ik hem nr huis hy lult.
  Hy heb niks mr te zeggn


  Maak melding

 15. @Mohamed,
  Mini ster Peneux zal zich niet zo gauw laten omringen door een stel schone maagden.
  Eerder denk ik dat hij de voorkeur geeft aan een paar stevige ladyboy’s. Robert is namelijk boeler.


  Maak melding

 16. Eerst kreeg de EBS een dreiging van de VP. Vakbond leiders boos. Nu krijgen de leraren een bedreiging van Pe-neut. Koffertje is heel boos. Wie nog meer?


  Maak melding

 17. @ Pie Neut,
  Dat had ik ook begrepen (zijn hobby) van personen die hem goed kennen, maar ik wilde mij niet verlagen om zoiets te zeggen.
  Wie weet waarom hij ,sedert hij Mini ster is geworden geen mannen benoemd in top functies op het ministerie ???
  Is het zo dat vrouwen hem beter p…pen dan mannen ??


  Maak melding

 18. Valies is aan het einde van z’n latijn ! Hij is heel slinks binnengedrongen in de groepen van Hofwijks en Boerleider, en heeft die jongens hun idee weggekaapt om er politic wise mee aan de haal te gaan.

  Heel sluw en gewiekst heeft hij deze jongens misbruikt en die zijn er met hun open ogen ingetrapt omdat ze jong, onnozel en dom zijn !
  En dan roepen deze jonkies ‘dribi’ om zelf het land over te nemen en te gaan besturen !!!!

  Nou, maak je borst nu maar al nat mijne mensen want met deze nono’s gaat het land helemaal naar de klote !

  Valies heeft zelf uitgehaald naar de ouders van de scholieren en studenten dus vraag ik me af of hij bezig is met egotripperij of de belangen van leraren en studenten.

  Voorts moeten vooral de eindejaar studenten, hun leraren en docenten verantwoordelijk houden en stellen voor het geven van afdoende onderwijs (zonder stakingen tussendoor) vooraf hun examens.

  Studenten en hun ouders moeten afrekenen met leraren en docenten die enkel de vakbond volgen zonder de belangen van hun pupillen in ogenschouw te nemen.


  Maak melding

 19. @delano
  Wat had men dan verwacht als de president een incompetente corrupte zak is.
  Bouterse zegt tegen figuren als Peneux “je ziet maar hoe je het oplost maar ik kom mijn beloften aan die groepen etc niet na. Je lost het op of je verliest je werk en grote salaris”
  Simpel gezegd. Bouterse schijt op peneux, Dodson, Geerlings en al die figuren die door Bouterse zijn benoemd/aangesteld in een bepaalde functie. Deze onbekwame schertsfiguren die proberen vervolgens met hun domme opmerkingen de mensen die onder hen vallen met intimidatie/bedreigingen naar hun pijpen te laten dansen.

  Dus de knechten doen het baasje na.


  Maak melding

 20. @ RobG
  De leerlingen worden opnieuw de dupe van acties van vakbondsleiders met politieke aspiraties. De leerlingen/studenten worden de dupe van deze acties. De minister moet nu opkomen voor de belangen van de studenten die steeds vaker worden geconfronteerd met slecht onderwijs dat gegeven wordt door slecht opgeleide docenten.De overheid pompt miljoenen in het onderwijs en het rendement is schrikbarend door de slechte kwaliteit van de onderwijsgevenden. De overheid dient thans hard op te treden tegen de mensen die werk weigeren.

  RobG
  Ik wil hetgeen je neerzet enigszins aanpassen.
  De mensen in Suriname worden opnieuw de dupe van leugenachtige acties van de NDP coalitie en hun leiders met niet alleen politieke aspiraties maar ook de schrikbarende zelfverrijkingsaspiraties.

  De vakbonden moeten nu opkomen voor de belangen van de studenten die steeds vaker worden geconfronteerd met slecht onderwijs dat gegeven wordt door slechte omstandigheden en de lage salarissen die goed opgeleide docenten niet uitnodigen om te doceren.
  RobG
  Jij hebt ooit gepost dat je docent bent. Waarom draag je geen steentje bij en ga terug naar Suriname om als (goed opgeleide) docent te doceren en studenten te begeleiden.

  Opmerking
  De overheid dient thans hard op te treden tegen de mensen die werk weigeren.
  Je weigert werk als het aanbod van werk de vraag overtreft dan ben je in een luxe positie.
  Je weigert geen werk als je werk kunt krijgen in een land met een werkeloosheid van 50% uitgaande van een geschikte werkende bevolking van 300.000 is dat dus een werkeloosheid van minstens 150.000 personen

  Dus RobG
  Enigszins gedempt een mening geven is toch niet veel gevraagd?
  .


  Maak melding

 21. @Bigi Sma
  Bigi Sma als je niet ophoudt met onzin kraaien hier da mo boel ie mars dalijk. Schaam je je niet? Zo oud en bekrompen met 1 poot hangend in et graf en dan hier nog je waardeloze mening geven? Na klap mo klappie tegen de vlakte


  Maak melding

 22. Iedereen moet staken om de regering naar huis te sturen want ze functioneren niet goed.Het land gaat alleen maar achteruit.Zien die dommen massa van de NDP het nog niet.Bouterse heeft zichzelf verrijkt met al die reserves van het land die verdwenen is.Bouta pe a monnie de is mijn vraag als burger van Suriname.Mensen pienaren en komen hun maandelijkse verplichtingen niet meer betalen.


  Maak melding

 23. @Milton

  Valies heeft Hofwijks of Boerleider niet gekaapt. De actie van BVL en FOLS loopt al jaren en gaat nu naar een climax omdat de regering haar afspraken niet nakomt.
  Nu Minister Peneux ook nog eens aan powerplay gaat doen heeft de regering het helemaal verspeelt en er zelf voor gezorgd dat het land zich steeds meer samen gaat vinden in actie tegen de regering Bouterse.

  Denk aub eens verder na.

  Het IMF heeft verklaard nog geen datum te hebben bepaald voor haar volgende storting.
  De inkomsten qua belastingen over 2016 vallen zwaar tegen.
  De Suppletoire begroting blijkt dan een stukje fantasie te zijn want daarin waren de inkomsten stevig verhoogd.
  De begroting 2017 is dan nu al achterhaalt want in die begroting zijn de inkomsten bijna 50% hoger dan men in 2016 zal realiseren.

  Geen geld van IMF, een president die droomt van gratis IsDB geld (= een waanidee), begrotingen die minder waarde hebben dan het papier waar op ze gedrukt zijn.

  Beste Milton iedere verstandige NDPer ondersteund het Burgercollectief


  Maak melding

 24. @Robje-de-NDP-slaaf :

  U zegt :”De leerlingen worden opnieuw de dupe van acties van vakbondsleiders met politieke aspiraties.”

  HEEL SRANANG is de DUPE van het WANBELEID EN GEBREK AAN BELEID van Desi en NDP-clan !
  Sranang FAILLIET door DESI en de NDP ! Smerige Ongedekte SRD-Drukkers !

  Iedere Sranangman heeft ruim 70 % aan KOOPKRACHT verloren door het NDP-Mega-uitgavenbeleid, gevolgd door DEVALUATIES en PRIJSSTIJGINGEN ! NDP-Uitgaven voor ONPRODUCTIEVE en veelal Consumptieve zaken !

  Momenteel tracht de clan zoveel mogelijk binnen te halen door Leningen af te sluiten bij buitenlandse banken, waarvoor HET VOLK MOET OPDRAAIEN !

  De Gigantische ROOF van gelden van het Volk moet worden AFGESTOPT ! Aan de hand van oa de CLAD-Rapporten kan de Bevolking duidelijk zien wie de Politieke Rovers zijn !

  De NDP en Desi sluiten hun ogen voor oa het NDP-topkader-geboefte dat heeft gesjoemeld met de Carifesta en de Buitenschoolse Opvanggelden !

  En deze NDP-corruptie op hoog niveau, zal volgens personen zoals NDP-slaaf Robje, WELVAART BRENGEN IN SRANANG !!!!!!!!!!

  PS : Onder dit NDP-Sjoemelregiem, NEKS NO E KOME !
  PRDUCTIE No De, EXPORT No De !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 25. Staken is nog steeds een recht, ook in Suriname.
  Je kunt het oneens zijn met het moment, waarop de leraren het werk neerleggen, maar we kennen wel stakingsrecht.
  Dat recht onder druk zetten door te dreigen met ontslag is niets meer of minder dan initimidatiebeleid.
  Daar is deze regering heel goed in.
  Je kunt de stelling ook omdraaien door te zeggen, dat de leraren teveel is beloofd, wat nooit is nagekomen door de regering.
  Dat geldt overigens niet alleen voor het onderwijs.


  Maak melding

 26. Luister dan. Mooie woorden. Als wij niet opkomen voor ons eigen belangen wie zal dat doen? PENEUX komt alleen op voor studenten. Zijn wij honden. Hij zit met zijn kont in boter. Wij met een karrig loon. 3 jaar langa mang. Hou op.


  Maak melding

 27. Wat denkt die boeler Peneux wel niet dat hij is?!!! Laat die flikker oprotten!!! Leraren hebben het recht om hun voor rechten op te komen!!! 1 advies aan de Surinaamse leraren ga massaal naar het buitenland, daar wordt je beter gewaardeerd en krijg je tenminste een salaris waar je recht op hebt…….een leraar verdient in su tussen de 1600 en 2000 srd …….dat is bizar weinig!!!!!!


  Maak melding

 28. Leerkrachten wees solidair in deze strijd en laat jullie niet intimideren. Als er nu niet geprotesteerd wordt zullen er in breder verband geen veranderingen in Suriname komen. Bouta is de schuld van alles dat fout gaat in Suriname, een typische misleider die thans aan het einde van zijn latijn is. Dit kun je ook zien aan de onzin of het onsamenhangend gelul die hij uitkraamt. Laat je daarom niet leiden door loze beloften, want deze ziekelijke demagoog en narcist heeft niets te bieden. Het gaat slechts bij hem om zijn eigen hachje te redden en daar betaalt Suriname en de bevolking thans een hoge prijs voor. DDB is in feite bang voor alles wat hem nog te wachten staat. Hij is meester in manipuleren en het traineren van zaken en daar is men gelukkig achter gekomen omdat men het voelt in de portemonnee.

  We mogen niet zwichten, maar zullen met z’n allen hoe dan ook offers moeten brengen om Suriname weer tot bloei / welzijn en welvaart te brengen, maar onder geen beding met DDB en zijn consorten. De opportunistische alsook de verdeel- en heers politiek van DDB moet tot einde komen, want de democratie is om zeep geholpen. Diegene die hem steunen worden door hem goed betaald maar zijn evenzo corrupt en acteren slechts om het eigen financieel gewin en doen alles wat hun broodheer bepaald. Stree de foe stree wie no sa frede.

  Het volk heeft de macht. Onderschat dit niet, want er zijn genoeg voorbeelden in de wereld hoe dictators aan hun einde komen. Suriname wacht betere tijden, want de Surinamers in diaspora waaronder investeerders hebben daarbij ook veel te bieden. Het is nochtans zaak om eerst zelf deze regering naar huis te sturen en dat valt en staat door volharding in de strijd tegen DDB en met de solidariteit van de plaatselijke bevolking.


  Maak melding

 29. Hopenlijk is dit de MOTIVATIE die de leerkrachten nodig hebben om een actie te beginnen!!
  Dit kan het begin betekenen voor the end van bouta!!
  En nu volhouden leerkrachten en kom met acties!!
  Stel ons niet teleur ,2 keren is 1 teveel!!!


  Maak melding

 30. @Robg
  Speciaal voor jou!

  Dagblad Suriname beschikt over informatie dat de paarse partij al dagen van tevoren bezig is om ambtenaren te verplichten om vrijdag aanwezig te zijn op het Onafhankelijkheidsplein of Ocer waar de president zijn jaarrede zal houden in het parlement. Voor de ambtenaren die in de verre districten wonen, zal behalve voor vervoer ook voor eten en drank gezorgd worden. “Vooral de ambtenaren, de niet-NDP’ers die geholpen zijn aan een baan door de NDP-regering, zouden verplicht gesteld worden om vrijdag op het plein aanwezig te zijn. Ze worden gechanteerd en bedreigd dat ze hun baan gaan verliezen indien ze geen gehoor geven aan de oproep van de NDP. Hun fysieke aanwezigheid wordt opgeëist door de NDP.”
  “Deze niet NDP’ers die een baan hebben gekregen gedurende de NDP-regering rest geen keus dan vrijdag aanwezig te zijn op het plein om mee te schreeuwen hoe geweldig goed het gaat in het land. Terwijl al deze ambtenaren ook gebukt gaan onder de financiële malaise en graag hebben dat de NDP-regering opstapt. Uit broodvrees en angst om hun baan kwijt te raken, gaan zij zich vrijdag als een kudde vee laten meevoeren naar het Onafhankelijkheidsplein. Opmerkelijk is dat de NDP beschikt over een namenlijst van de ambtenaren die aan een baan zijn geholpen. In deze tijd van financiële crisis willen de ambtenaren hun baan beslist niet verliezen. Rest hen geen keus dan het bevel van de paarse partij op te volgen.”
  De pro-regering-demonstratie die de NDP vrijdag zal houden, is ook bedoeld als tegenreactie op de protestdemonstratie ‘Alles plat’, die op maandag 3 oktober wordt gehouden.
  Asha Gajadien-Bhagwat

  Boi als bouta je bedreigd en je geen gehoor geeft dan boi,je wordt uit je bed gesleud met je piama aan en voor het vuurpeleton geplaatst!!en dan is het RIP!


  Maak melding

 31. @@ Anomiem!!! je bent gewaarschuwd!! doe dat niet en je weet niet dat hij aids heeft! en een stinkende honde kont!!! uchhhhhh!!!! geef mij die po.. ntje hoor!!!!


  Maak melding

 32. @zebrapaard

  Zebrapaard ik heb jou tekst gecorrigeerd.
  Voortaan eerst jou stukjes goed nalezen voor het verzenden.

  ” Uit welk gesticht ben jij ontsnap? Als de regering mensen wil ontslaan dan gaat zij haar gang. Dan wil ik zien wie de kinderen les zal geven. Jij misschien? Dat wordt dan een grote ramp voor de kinderen. ”

  Beantwoorden


  Maak melding

 33. VALIES !!
  OO MY GOD !
  Een ieder die deze EZEL volgt is een nog grotere Boeriekie ! ik snap (ook hier) deze PANNENKOEKEN niet ! ma ja ze willen chaos hebben in het land,ma a no go luk ! NDP ers sta achter onze president de zaken beginnen al weer op de rails te komen.en dat willen deze oliebollen niet zij houden niet van Suriname.!!!!!..ze willen de macht terug ze zijn al afgeschreven.


  Maak melding

 34. Robg@
  Hoogleraar net als Bouta ROBG heeft voornamelijk leren copieeren en plakken uit studie boeken zoeken van vrienden in Nederland.ezel , als leraar bent mag je je wel eens verdiepen op manier zoals jij je posting formuleerde.ezel
  En beheers je een beetje ezel


  Maak melding

 35. Damsco@
  Fantastisch hersenloze clown de ene lening na de andere .
  Fantastisch wat een hersens
  Je bent gewoon te lui om dingen uit pluizen ,moet je wel hersenen hebben ezel


  Maak melding

 36. Mijn Visie
  7 Ministers voor (NDP+ABOP+SPS)
  4 MInsters voor (VHP)
  3 voor (PL)
  DOE (1)
  LALU (1)
  Eerlijkdelen eerlijkverdelen om mooie Suriname op te bouwen ja.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.