Surinaamse ex-minister: politie is geen rechter

39

PARAMARIBO, 27 sep – “De politie, noch de minister is rechter.” Dit stelt parlementariër en ex-minister van Justitie & Politie Edward Belfort. Het kan er bij hem niet in dat zijn opvolgster, Jennifer van Dijk-Silos, in een jubelstemming verkeert. Drie verdachten zijn onlangs doodgeschoten.

Van Dijk-Silos reageerde al enkele uren later goedkeurend. “Deze vrouw is niet geschikt en dan komt ze in de media schreeuwen dat de politie nu met zwaardere wapens rondloopt om criminelen aan te pakken. De politie is niet geroepen om te doden, maar moet verdachten aanhouden en voorgeleiden, waarna deze eventueel op de strafzitting kunnen worden berecht”, zegt Belfort tegenover Dagblad Suriname.

Het was dan toch wel heel anders tijdens het vorige bewind. Verdachten werden opgeroepen zich aan te melden om erger te voorkomen. “Als je iets heb gedaan, meld je dan aan bij de politie”, zegt Belfort nog steeds. Hij vindt dat de politie niet moet ingaan op ‘de domme uitspraken’ van Van Dijk-Silos. “Niemand gaat roven goedkeuren, maar de politiemanschappen zijn geen moordenaars.”

Bekijk ook:


39 REACTIES

 1. laat belfort toch zijn bek houden
  als je schiet op de politie krijg je antwoord van elke politie in de wereld
  laat hij wat gaan doen aan die moordenaar die ongewapende mensen in hun rug dood schoot


  Maak melding

 2. @idioot
  Kom even met je kont op men lippen zitten noh. Je mag me daarna wiepen met je banaantje. Ik heb al me bil met glijmiddel gedaan. Wiep mie tranga!


  Maak melding

 3. @idioot”
  Bedoel je moordenaar Bouterse?
  Belfort is allang niet meer geloofwaardig. Eerst samenwerken (en zijn ogen dicht doen voor mistanden bij justitie ) met de corrupte lafaard en moordenaar die denkt god te zíjn.
  En nu hangt Belfort de gehoorZame gods vrezende held uit.
  Zoeveel poep hebben de burgers ook weer niet in het hoofd.


  Maak melding

 4. Beste Lezers

  Het word eens tyd dat De heer Belfort de volgende is die te samen met zijn gezin zwaar afgetuigt en gekneveld word in zijn huis.. oa moet hij toe kijken hoe zijn vrouw verkracht word..

  Ik denk dat deze DOMBO media geil is. hij vind het leuk om zinloos in de media te bleren.

  laten we maar door de vingers kijken, Deze Heer belfort heeft de IQ van een doorsnee garnaal, hij kan niet helpen.


  Maak melding

 5. Belly mi boi,
  moet je dit van Brunswijk zeggen?
  Jij en die Bessie Turf zouden een mooi duo samen zijn.
  De Surinaamse blakka Laurel & Hardy!
  Binnenkort in theater Thalia!


  Maak melding

 6. @ Derde Buitenvrouwenweg.

  Wat dacht je van Ot en Sien ; Bellie is gek, als je iets heb gedaan wat niet tegen het daglicht kan, moet je volgens Bellie je zelf gaan aangeven bij de Politie ! Dat is vergelijk- baar met het paard achter de kar spannen. Wat een idioot is die man eigenlijk, heeft ie soms te diep in het glaasje gekeken of zo ????

  Sari tori


  Maak melding

 7. Wat een idioot is deze “tigri-barba”.
  4 jaar lang (dus toen Belly minister was)liep een van de doodgeschoten rovers vrij rond tijdens het ministerschap van Belfort !!! Waarom had hij zich niet aangemeld bij de politie !!! of thuis bij Belly .Was hij een propogandist van Belly ??
  Afgelopen week/end, roof, moord verkrachting in en rondom Paramaribo : WAAR is HEWIT van mensenrechten en waar is de vader van FURGEL GRANT ????
  Zijn deze 2-klootzakken al bij de slachtoffers geweest om hun medeleven te betuigen en op zich genomem om alle medische kosten voor hen te betalen ???.
  Moet de vader van Furgel Grant niet voor verhoor opgebracht worden ???
  Al die tijd wist hij zijn zoon gezocht werd door de politie maar gaf hem onderdak en genoot natuurlijk ook van de buit van deze 4-criminelen !!! Waarom onderzoekt de politie dat niet !!!
  Waarom gaat Belly nu niet meer op de kleuter/basisscholen om aan te wijzen welke kinderen criminelen zullen worden ???
  Zijn achterban behoort tot de grootste criminelen !!!
  Skoto moet ze gewoon neerknallen !!!
  Alle steun voor Silos(Bessy) in deze !!!
  Bende Fergul heeft toch duidelijk geschoten op de achtervolgende safeguard (kogel inslag op zijn voorruit), maar niemand praat daarover(a-mang-ben-kan-dede !! ).


  Maak melding

 8. In Suriname speelt een ieder voor rechter.
  Dit bedoelde Dora gewoonweg het eeuwen oude tactiek van oog om oog, tand om tand toepassen,!!
  Wat de surinamers niet snappen is het feit dat de politie korps meer op moordenaars lijkt dan degenen die ons moet beschermen..En dan zorgen zij ervoor geen getuigen achter te laten ,geen gehoor en wedergehoor dus,niemand weet wat waar is er is niemand die het verhaal van dora en haar moord commando kan tegen spreken.
  Degenen die zoiets juichen hebben zelfs niets persoonlijk zien gebeuren ,,,of zij hebben het verhaal van Dora gehoord en het is al goed genoeg voor ze.
  In Suriname is men onbekend met het feit dat deze politiemannen moordenaars zijn ,hun taak is niet om executies uit te voeren maar criminelen of verdachten voor het gerecht te slepen.
  Surinamers houden van sensatie,en sensatie daar zorgt Dora wel voor.
  Belfort is niet onschuldig in dit alles. Als hij de ,moed heeft Dora en haar moordcommando hierop te attenderen denk ik wel dat hij het besef heef dat wat hij eerder gedaan had met de 4 verdachten,absoluut ook een criminele daad was geweest van zijn part.


  Maak melding

 9. @@ Hallo< Hallo!! De BURAYAWALA MAAK MISBRUIK VAN MIJN NAAM!!!

  @@ Idioot!! Het is niet ik, die posting voor jou heb neer gezet hoor!! Ik weet al wie het is!! Trek niks van aan!!!

  De gene wier mijn naam hier gebruikt is iokre maai ke tjode!! Krijg de tering en kanker!!!! yu ma pangpang yu!! kaolo dagu!!!

  Het is achterhaald via de e-mail adres welke stinkende kameel het is!!! Die naam is nog niet verschenen op deze forum, althans nog niet!!! en die is het!!!!!


  Maak melding

 10. BROKO EDE OEKOE
  belfor moet zijn grote smoel dichthouden,tijdens zijn bewind ,toen dino werd aangehouden,moest hij de eerste zijn die een intern(binnenlandse onderzoek)moest verrichten.daar had hij de ballen niet voor


  Maak melding

 11. Geachte heer Belfort, helaas moet ik u in deze terecht wijzen betreffende uw commentaar naar de minister van Justitie toe. Als u ten tijde van uw Ministerschap gedaan had wat gedaan moest worden, zou de criminaliteit en ook de verruwing daarvan een dalende trendt vertonen heden ten dage. Maar nee u vond het nodig de opdracht te geven om 24 uur per dag met zwaailichten aan te rijden en zodoende de criminelen die bezig waren met hun snode daad voortijdig te alarmeren. Dus als u de wijzende vinger naar iemand steekt, zullen 4 van uw eigen vingers naar u wijzen, als schuldige van dit alles waarbij de eerzame en hard werkende Surinaamse burgers onder gebukt gaan. Uiteraard moet de politie daders arresteren en voor het gerecht slepen, maar als de daders menen dat zij op de politie mogen schieten zonder enige pardon, dan zeg ik chapeau voor het optreden van de politie. Laat het een teken voor de volgende criminelen zijn dat de politie geen schietschijf is maar dat de criminelen het zullen zijn. Ik persoonlijk ben voor het opheffen van de zwaailichten die 24 uur lang per dag aan staan en niets nuttigs hebben bewezen.


  Maak melding

 12. Wanneer men denkt dat de politie niet optreedt, vinden ze de politie slap. Wanneer de politie optreedt, zijn ze moordenaars. Wat willen deze klootzakken nou. Ik kan ervan meepraten. Meer dat acht keren ingebroken bij bij, een keer mijn vrouw zwaar mishandeld, ik loop rond met kogels in mijn lichaam. Voor mijn part, moeten ze alle boeven neerknallen. Dit volk weet niet wat het wil, vooral zij die het optreden van de politie afkeuren. Moeten de agenten zich laten neerknallen? Ach fuck you. Het moet jou een overkomen.


  Maak melding

 13. Het zou toch mooi zijn als de politie tevens rechter was? Dan kunnen ze de president goed aanpakken.
  Jullie weten niet wat de president allemaal heel diep in zijn tuin begraven heeft.


  Maak melding

 14. Mohamed, men zegt weleens dat in Suriname alles mogelijk is. Maar een doodgeschoten rover die vrij rondloopt, kan zelfs in Suriname niet (zie bericht 14.12 uur).


  Maak melding

 15. Ik verkoop mijn kontje voor een kwartje. Aanbetaling graag vooraf. Ik doe pijpe neuke baffen, alles omvattend. Ben zowel man als vrouw. Soema wani yang mi pingatjawa💪🏾👊🏿hihihihihi ps poepsexe doe ik ook je mag men bek vol skijten😊 Wiep mie billuh hahahah


  Maak melding

 16. SLM ACTIE BINNENKORT! WIE NU EEN TICKET BOEKT NAAR SURINAME MAG GRATIS MIJN KONTJE BONGKEN HIGH IN THE SKY. BOEK NU JE TICKET BIJ SLM!!!!! DA WIEP MIE BILLUH


  Maak melding

 17. @wiep-ding

  Dit platform is geen plek om je sexuele frustraties te uiten. Als ik je berichten zo lees lijd je aan een ernstige persoonlijkheids stoornis met nog al behoorlijke tekortkomingen. Raadpleeg met spoed een arts. Succes en beterschap!


  Maak melding

 18. @@@ Mensen! nogmaals via mijn naam wordt er misbruik gemaakt!!!

  Haco/ Missikaba~!! trek niks van aan!! er is een kankerlijer op deze forum wier misbruik maak onder mijn naam!!
  Ik heb de redactie al gecontact wie het is en wordt achterhaal via hun e-mailadres!!

  Dus no spang nanga tori!!! Degen die het doet, is hun mama gedekt door een Ezel!!!


  Maak melding

 19. @@@@ Beste forummers, budayayawa is degene die misbruik maakt onder mijn naam!!! en zet alleen maar rommels op deze forum en probeert allen te beledigen.
  .
  @@ budayayawa yu ma piema yu!! wil je mee ophouden aub!! anders wordt er aangifte gedaan!!! De administratie en de redactie van waterkant.net heeft het achterhaald!!

  Volgens mij heeft de Ezel goed van achteren gepakt!1 ze is de weg kwijt!!!

  @@ Missikaba/Haco a no mi yere mi mati!!! Na a mapiema budayayawa!!!!

  Het volgt!!!!


  Maak melding

 20. @Lani
  Je verwacht van de politie professioneel en geen amateurs,of stoerdoenerij werk!
  Wees blij dat jij je gif nog kan uitspugen hier anderen kunnen hun zijde van het verhaal niet vertellen. Bij ons thuis was zo een 15 jaren geleden ook ingebroken en in 2016 wachten we nog steeds op de politie die beloofd had fingerprints te komen lichten.


  Maak melding

 21. @@@@@forummers,

  Ai baya mensen da mo go smok a bille foe mie effe. Volgende klant ie sabi tok😆😊. Ja maar die actie geld nog steeds mensen kwartje voor mij shwietie gaatje.
  Komop gaan met die banaan hahaha
  Wiepingggggggggg.
  Na sani lolo sani barie le le le hihihi


  Maak melding

 22. Wiep-Ding,
  Je gebruikt het woord kanker.
  Hoop dat je het niet voor eind van het jaar krijgt .
  Respectloos ben je en zeker geen manieren van je overleden moeder en vader geleerd.
  Hoe dom kan je zijn om zulke woorden in je bek te nemen.
  Uilskuiken pannekoek


  Maak melding

 23. De politie heeft het geweld monopolie. Maar wordt in check gehouden met een review van politie regels van handelen in gevallen waarin zij gehandeld hebben.

  Op een enkele uitzondering na heeft de politie altijd correct gehandeld. Zelfs wanneer een video het tegenovergestelde toont. Daarom zie je protesten tegen de politie.

  De authoriteiten mogen het geweld door de politie niet aansporen. Zo ze moeten kalmerend optreden.Dat was het kritiek tegen dikkertje geweest. Ik vind dat de politie een losse hand beginnen te krijgen met hun vuurwapens.


  Maak melding

 24. Mijn Visie
  7 Ministers voor (NDP+ABOP+SPS)
  4 MInsters voor (VHP)
  3 voor (PL)
  DOE (1)
  LALU (1)
  Eerlijkdelen eerlijkverdelen om mooie Suriname op te bouwen ja., mag ook extra ministerie creeren , maar niet heftig uitschelden man, is niet correkt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.