Aandacht voor geweld tegen vrouwen en meisjes

15

Jongeren uit Nickerie en omgeving hebben onlangs samen met de dependance van het Bureau Gender Aangelegenheden van het Ministerie van Binnenlandse Zaken in Suriname oranje ballonnen opgelaten en vliegers opgezet. Dit deden zij in het kader van de HeforShe campagne en Orange Day. De oranje kleur vertegenwoordigt een toekomst vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes.

Bekijk ook:


15 REACTIES

 1. Noersalim en zijn glazenbol!!
  Noersalim ,waarom hou je de samenleving voor de gek?Ga eens werk doen ,echte werk,dan alsmaar oranje ballonen te blazen en loslaten in de ruimte!!


  Maak melding

 2. Onze vader des vaderland kan geen erelid worden van dit clubje, hij liet namelijk op de dansvloer zien hoe een vader zijn jonge dochters niet mag behandelen en bekijken.


  Maak melding

 3. @@@@ Beste forummers, budayayawa is degene die misbruik maakt onder mijn naam!!! en zet alleen maar rommels op deze forum en probeert allen te beledigen.
  .
  @@ budayayawa yu ma piema yu!! wil je mee ophouden aub!! anders wordt er aangifte gedaan!!! De administratie en de redactie van waterkant.net heeft het achterhaald!!

  Volgens mij heeft de Ezel goed van achteren gepakt!1 ze is de weg kwijt!!!

  @@ Missikaba/Haco a no mi yere mi mati!!! Na a mapiema budayayawa!!!!

  Het volgt!!!!


  Maak melding

 4. Het had beter kunnen heten: aandacht voor vrouwen en meisje die mishandeld worden in hindustaanse gezinnen.

  We weten allemaal dat die vrouwen geen moer te zeggen hebben. Worden als beesten opgesloten in hondehokken. Ik heb het zelf gezien in calcutta suriname. Het zijn veelal koelies… Of zwarte joden betergezegd op de foto te zien.

  Verkocht, verkracht,mishandeld. De meest schrijnende gevallen.

  Misselijkmakend.


  Maak melding

 5. Oude gewoonten gaan niet gauw weg. In de meeste culturen zijn de vrouwen en meisjes ondergeschikt aan de mannen. Zo als ze niet luisteren mag je hun een schop geven.

  De nieuwe orde van de VN wil het anders. Mannen en vrouwen zijn gelijk. NL is veel verder ontwikkelt dan Suri bijv.

  Aan lonen moet nog veel gewerkt worden. De vrouwen krijgen nog steeds minder betaald dan mannen. En niet alle posities zijn open voor vrouwen. Bijv. De president van de VS is sinds 1776 alleen voor mannen. Hillary Clinton is een experiment.

  We gaan vooruit met vallen en opstaan. De strict Islam is het verst achter. Vrouwen in burka en alleen de ogen te zien. Ze mogen alleen maar thuis werken. Als de man dood gaat mogen ze nog niet buiten werken. Ze mogen wel bedelen om aan inkomen te komen. Ik heb een muslim achter grond maar ik vind dit erg. De minister van buitenlandse zaken van Indonesia is een vrouw in business dress. Zoiets is veel beter.


  Maak melding

 6. Gaan jullie voor de deur van Somo demonstreren.
  Deze pedo heeft jonge meisjes van wie hij de overgrootvader had kunnen zijn, meerdere malen onzedelijk betast.


  Maak melding

 7. @ tunggak,

  Tot nu toe ben je de enige die een juiste reactie heeft gegeven op dit onderwerp. De rest maakt er maar grappen om.

  Het is verschrikkelijk dat vrouwen en meisjes nog steeds door mannen worden mishandeld, verkracht, zich niet mogen ontwikkelen, kortom klein worden gehouden, alsof zij geen volwaardige mensen zijn die mee moeten tellen.

  Het is goed dat er aandacht aan wordt besteed.
  Maar of het ooit helemaal zal verdwijnen, betwijfel ik.
  Zolang bepaalde culturele aspecten worden gehandhaafd ben ik bang dat dit nog generaties zal blijven bestaan.

  Niet alleen onder moslims worden vrouwen geacht alles te doen wat mannen willen, ook onder de hindu’s is dit nog steeds aan de orde van de dag.
  Zolang geestelijke blijven roepen en prediken dat de vrouw haar man dient te gehoorzamen, zal deze ellende doorgaan.
  Wat mannen vergeten dat ze wel uit de vrouw zijn geboren.

  Zelfs in Nederland komt het bij bepaalde gemeenschappen voor dat ondanks we in een hypermoderne maatschappij leven, vrouwen hebben te doen wat de mannen hen opleggen.

  Er kan nooit genoeg aandacht besteed worden aan de positie van de vrouw.
  Ik juich deze actie van harte toe.


  Maak melding

 8. Luister mensen, ik ben het gewoon Wiep-Ding die soms even door et lint gaat hier. Ik lij aan schizofrenie en heb vaak travestiete trekken. Ik zoek hier gewoon een dildo, gebruikt geen probleem. Als ik maar mezelfve mee goed kan Wiepe.


  Maak melding

 9. @robg
  Wat ben jij toch een idioot. Waar ben je mee bezig? Zielig
  Wist je trouwens dat je baas Desie Bouta ook zijn vrouw regelmatig aftuigt. Dit is geen leugen, uit betrouwbare bron. Heb je zeker van hem geleerd. Daarom heeft hij een zoon die Downy is. Wist je dat?


  Maak melding

 10. @Jiyani,

  Fraue zijn ezels. Wie voed op die kinderen? Die frauwen toch. Dan waarom frau leert niet aan haar zoon dat hij moet met respk behandele alle frau en meisje?

  Maar jij weet ook wat gebeurt, heel goet.
  Als een frau zedig is, dan tien fraue zijn onzedig. Ze rolle met hun ogen, billen, buiken, borste, lippe, stem. Dan wat moet man dang? Zijn hormoon begin ook te rolle. Dan iedereen gaat rollebolle. Met of zonder toestemming.

  Dang jij moet niet alleen die man schult schuife in zijn peenus.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.