OIC-missie bespreekt Islamitisch bankieren in Suriname

33

PARAMARIBO, 26 sep – De Organisatie voor Islamitische Samenwerking, OIC, stuurt een topdelegatie naar Suriname. De samenwerking zal onder de loep worden genomen tijdens besprekingen met Surinaamse regeringsvertegenwoordigers. Het Islamitisch bankieren komt ook aan de orde.

Suriname wordt naar alle waarschijnlijkheid het eerste land in het Caribisch gebied en Zuid-Amerika waar het Islamitisch bankieren wordt ingevoerd. Het systeem van kredietverlening zonder rente kan via Suriname ook worden geintroduceerd in andere landen. Met de financiele tak van de OIC, de Islamitische Ontwikkelingsbank, zijn al voorbereidingen getroffen. Ook is al gewerkt aan de structuur.

De Finatrust bank zal worden omgebouwd tot instelling voor Islamitisch bankieren. De aanlooptijd duurt iets langer dan verwacht. De OIC-delegatie onder leiding van secretaries-generaal Iyad Ameen Madani wil spijkers met koppen slaan. Er is ook overleg met het bedrijfsleven over samenwerking. Het ministerie van Buitenlandse Zaken verwacht een verdure verdieping van de betrekkingen met OIC.

Bekijk ook:


33 REACTIES

 1. Allahhhh..oe…akbar…
  Suriname is een islam staat geworden . Insha Allah..In Europa zou men denken, ah een zelfmoord terrorist blaast zich zelf op.
  Zullen de Arabieren echt eenheid kunnen bijbrengen in multi cultureel Suriname ? Amien…


  Maak melding

 2. Denkt men echt dat de Islamitische bank gewoon geld gaat lenen aan su terwijl er al problemen met de IMF zijn,Deze regering maakt aan het volk bekend wat zij maar willen,kijk maar zelfs op de website van het IMF en zie zelfs maar de overeenkomst van Suriname en het IMF,de Islamitische bank is deel van het IMF,dus ze gaan gewoon niet lenen of met heel stregere eisen dan het IMF

  Opo kondremang oe opo


  Maak melding

 3. Naast de geldautomaat komt er voor de heren een speciale besnijdenis automaat.
  Amerikaan Boefdraad houdt zoveel van Suriname dat hij als eerste mag.


  Maak melding

 4. @Ray
  brada Ray, ja echt het nieuws is in de ether gelanceerd op business media in brussel. Ik ben bek af van mn werk, ik lees het later wel, ik kan via het portal megazine van mijn werk gever binnen gaan in de business finance today.
  Misschien kan je ook op de site van rtlz business News gaan.


  Maak melding

 5. Net als het IMF zal de baas der bankrovers hen vroeg of laat bedanken, dan rest als laatste alternatief de Chinese bank. Ndp na wang mpp partij die alleen maar denken aan het belang van hun duivelse lijder en zijn elite paarse boeven en rovers. De oerdomme paars verarmde idioten zijn de klos. Tjies deng mooi, na deng e go pai alle megaschulden te deng kaka. Wahahahahaahahahhahaha waar blijven Stef Anus en Misjiesoso Kakalakka? Baas dididbri zijn valse paarse apostel en de andere een leugenprofeet.


  Maak melding

 6. het beste wat de bedrieger volks lijder leugenaar kan doen is,,, heel hard weglopen ..

  meerdere opties zijn er niet..

  langer aanblijven is alleen maar meer ellende voor iedereen..

  als de overeenkomst met de islaam bank doorgaat, wordt ddb de moordenaar als eerste besnijdt..

  weg met zijn hang tollie, die toch in de weg staat..


  Maak melding

 7. Deze NDP regering zal alles in het werk stellen om zoveel mogelijk te roven van het land en volk.

  Ze denken en hopen natuurlijk dat geen enkele toekomstige regering het zal aandurven hun ter verantwoording te roepen voor de puinhopen die ze gecreëerd en achtergelaten zullen hebben….

  Volk van Suriname let op uw zaak….


  Maak melding

 8. NOG VIJF, NOG VIJF, NOG VIJF MILJARD HOGERE STAATSSCHULD !!!!!

  A NO MI, BAJA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  PS : ARME BEVOLKING, WÓ PAI A SLAG !!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 9. 9000 voedselpakketten per maand voor de ndp stemmers van ddb. Economische crisis breker. Geen ndper lljdt honger.klaar om voor de npd te stemmen. Wie gaat demonstreren om ddb naar huis te sturen?Niet de 9000 in Paramaribo.

  In de VS kan je op de internet zien dat de IsDB adverteert voor leningen voor huisvrouwen om hun budget rond te krijgen. Voor studenten om studenten leningen aan te vragen. Ook auto leningen voor vaders.

  Ik denk dat we zoiets krijgen in Suriname. Non haram projecten binnen de Saria wet. Wel waarom niet. Zolang ze goede bankers zijn en geen imams van madrasas..


  Maak melding

 10. Die Riool Ratten en Stront vliegjes hebben het hoogste woord.
  Lees eerdere posting en die van vandaag zoals hierboven.
  Dat de meeste posters niet op de hoogste zijn wat er allemaal in de wereld gebeurt.
  Misschien hebben deze mensen nooit van Farc gehoord en ook niet van de columbiaanse guerrillias.
  Dat de moord brigade zitting gaat nemen in het parlement en dat ze 2 jaar vijf zetels krijgen .
  Dus mensen als jullie het over moordenaars hebben dan moeten jullie het nieuws goed in de gaten houden.


  Maak melding

 11. Bouterse zijn wens is uitgekomen toen hij de Surinamers slapeloze nachten toewenste.Door zijn wanbeleid zijn grote delen van de bevolking in armoede komen te verkeren en hebben hierdoor inderdaad slapeloze nachten.
  Deze president heeft niet vaak gelijk maar in deze zeker wel.


  Maak melding

 12. zolang de Islamitisch bankieren geen haram dinges doen zijn ze welkom. maar als ze de laatste stukje van de kadaver nog willen kaal plukken bezorgen ze voor de goed vrome islamieten in suriname geen dienst. in europa moet men nu al niets meer van de islam hebben . laat het in suriname met de gebroederlijk leefwijze die ze nou hebben niet verzuren met geld. anders gaan de mensen in suriname vooral al ze in armoede moeten leven alles haten wat met islam gerelateerd is. weet waar aan je begint.


  Maak melding

 13. Ik denk dat dit een grote kans is voor Suriname om kennis te nemen van ander type bankieren, waar men terug gaat naar de basis, beginsel en essentie van financiële dienstverlening.

  De huidige bankinstellingen en instituten zijn getransformeerd naar fabrieken die alleen maar geld genereren.
  Men denkt enkel aan het binnenroeien van klein en groot vermogen. Geld uitlenen tegen de hoogste rente is het grondbeginsel van ons huidig bancair systeem

  In de Koran is deze zgn ‘Riba’ streng verboden en worden mede door het Islamitisch bankieren alternatieven hiervoor aangeboden.

  Door dit systeem wordt het component van woekerrente en het graaien geëlimineerd, en is er weinig tot geen ruimte meer voor uitbuiting en exploitatie van mensen op financieel gebied.

  Voor Suriname zal dit systeem zeker een toegevoegde waarde hebben vooral voor de kleine en middelgrote ondernemingen.


  Maak melding

 14. @ Milton: Wat je zegt klopt wel, maar de bank zal niettemin willen verdienen aan de lening, die wordt er echt niet goedkoper door. Het gaat er op neerkomen dat de bank zeggenschap houdt over wat er met het geld gebeurt en eigendomsrechten houdt. De Surinamers gaan als het ware voor de bank werken.

  Soorten constructies zijn:

  Murabaha (cost plus)
  Musharaka (partnerschap)
  Mudaraba (partnerschap met beheerder)
  Ijara (lease)

  Misschien is het maar goed ook. Als je Surinamers het beheer over geld geeft en ze maar hun gang laat gaan dan weet je wat er gebeurt. Een strenge meester, dat hebben ze nodig.


  Maak melding

 15. Suriname is de hoer van Zuid Amerika.

  Voor een lening verkopen ze hun ziel.

  Als morgen de Klu Klux KLan ze een lening aanbiedt, gaan ze ook op de knieen en draagt heel Suriname een witte kap over het hoofd.

  Geen enkel zelfrespect heeft deze Paarse Roversbende onder leiding van Bouterse.


  Maak melding

 16. je moet je afvragen wat de reden is dat de IsdB zo graag een niet Islamitisch land geld wil lenen ? normaliter lenen ze alleen geld aan islam landen , dus waarom een Caraibisch land dat overwegend christelijk is . heel Zuid America en Caraibisch gebied , Midden -en Noord America is overwegend christelijk , dus waarom ? IsdB is van de Arabieren (Soenitische moslims) en ze willen een basis leggen in deze regio om toe te slaan ,net als de Hezbollah beweging die bezig was een terreur-cel op te zetten in Su om in de regio ,met name America, terreur daden te kunnen plegen .de zoon van de president zit hiervoor een jarenlange straf uit in de US .
  dus mensen er schuilt hier meer achter maar ik denk dat de US deze zaak nauwlettend in de gaten houdt . in het verleden heeft Cuba en Gadafi ook invloed proberen uit te oefenen in Su totdat de US ingreep.


  Maak melding

 17. slamitisch bankieren staat voor het aanbieden van halal, verantwoorde of reine producten door financiële instellingen. Deze producten moeten altijd aan drie eisen voldoen, namelijk:

  De financiële instelling werkt niet met rente, omdat dit een onaanvaardbare vorm van vermogensvermeerdering is volgens de Koran. Worden er lening aangeboden, dan zijn deze leningen bij een bank volgens het principe van Islamitisch bankieren dus altijd zonder rente.
  De financiële instelling doet geen zaken met onethische bedrijven, zoals bedrijven die varkensvlees aanbieden of actief zijn in de gokbranche.
  De financiële instelling doet niet aan speculatie, want speculatie is niet toegestaan volgens de Koran.

  Bij deze banken vraag je bijvoorbeeld geen lening aan met rente, maar wordt er een extra tussenstap gemaakt. Zo koopt de bank het product dat de lener graag wil hebben, om het product vervolgens aan de lener te verkopen met een opslag. Technisch gezien wordt er dus geen rente gebruikt, maar kan de klant het bedrag alsnog in termijnen terugbetalen door middel van een lening plus opslag.

  IK weet zeker dat militairen gaan vragen voor ‘vredes operaties’ in het Midden Oosten of Afrika. we hebben toch meer dan genoeg Luitenant Kolonels


  Maak melding

 18. Islamitisch bankieren?
  Nee ze vragen geen rente maar een opslag boven het aankoopbedrag.
  B.v. moet er voor ebs een en ander worden aangeschaft dan koopt deze bank het betaald het en het wordt verder door verkocht aan de ebs tegen een prijs dat veel hoger ligt dan de prijs van aanschaf. De verkoopprijs van deze bank ligt meestal 30 tot 30% boven de aanschsfprijs. Zijn geen filanttopen toch. Dus Su maak je borst maar nat en verkoop geen praatjes aan het volk.


  Maak melding

 19. renteloos bestaat niet
  als ze geld lenen aan su dan willen ze mede bepalen naar waar dit geld naar toe moet gaan
  bv de varkens teelt in coronie mag niet geholpen worden van die lening want het is haram
  pure discriminatie dus van andere geloven
  ten tweede, behalve die vinger in de pap die ze willen hebben over de verdeling van die lening willen ze natuurlijk ook geld zien.
  ze vragen geen rente maar wel een winstaandeel
  als je niet betaald krijg je geen boete zoals bij andere banken maar je moet ze weer een winstaandeel aan ze geven.
  tot je bedrijf niet meer van jouw is
  aangezien die zgn leiders geen bal verstand hebben van deals, hou ik mijn hart vast


  Maak melding

 20. @ dagga en haram,

  Je moet maar zo denken: een kinderhand is gauw gevuld.
  Alleen hebben de leiders van Suriname hele grote ‘kinderhanden’ die niet makkelijk te vullen zijn, vandaar dat overal leningen worden afgesloten.
  Zij hoeven die leningen niet terug te betalen en het volk is hardhorend.


  Maak melding

 21. Ze moeten eisen dat Su wordt omgedoopt tot een Moslimstaat en iedereen verplicht Moslim moeten worden in ruil voor de lening van 1.8 miljard US……, kunnen eindelijk een beetje lachen!!


  Maak melding

 22. Islamitisch bankieren horen we nu wel. Maar hoe zit het met Islamitisch neuken? Moeten ze dat doen met een boerka aan en een grote slipje met een gaatje waardoor de tollie heen kan en de borsten blijven bedekt en je mag elkaar niet aankijken want dat is haram? Kan iemand er meer over vertellen.


  Maak melding

 23. je moet straks niet raar opkijken, als binnen kort sme een hubbel / bubbel wordt voor vluchten naar Amerika, waarbij sme als tussen landing functioneert..

  de zoon was er al mee bezig de vader is aan het afronden, zonder dat jij het in de gaten hebt. lang leve onze lijder ..bouta dinastie.. nog 5 …

  zo gaat dat.. dank toch zelf ook na.. .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.