VHP ziet Suriname niet opschieten met beleid Bouterse

95
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 22 sep – Suriname zal niet erg ver komen met het zigzagbeleid van de regering Bouterse. Dit stelt de Verenigde Hervormings Partij, VHP. Een recente uitspraken van het staatshoofd ove het IMF duiden op twijfel. Toch werd het IMF eerst bejubeld.

Dat was kort na de overeenkomst over de financiele hulp. “Er werd fel uitgehaald naar de oppositie en het verwijt werd gemaakt dat de oppositie alles in het werk gesteld heeft om de deal met het IMF niet door te laten gaan. Vandaag de dag constateren we dat dezelfde president ons voorhoudt dat het IMF niet-haalbare eisen stelt. Het is triest”, stelt de VHP. De oppositie had juist tegen de eisen stelling genomen.

Nu heet het dat IMF ‘koud en berekenend’ is. Het is niet de eerste keer dat de regering van opstelling verandert. “Zo ligt ook de memorandum of understanding met Alcoa ons nog vers in het geheugen. Kort na de ondertekening werd besloten het memorandum te herroepen”, aldus de VHP. Suriname heeft nu ‘strak en doelgericht’ beleid nodig. Het lijkt er nu meer op dat het land nog dieper wegzinkt in zijn crisis.

Bekijk ook:

95 REACTIES

 1. Dit is een comedy regering! na popki patu!!! Wie heeft dan wel vertrouwen in deze kleuterklas politiek?? Hij veranderd als Lanti grassie bladeren in de boom!!! Gewoon met Clivozaat of grammasoon verdelgen, deze onkruid!!


  Maak melding

 2. VHP kom met acties.De hele wereld weet in tussen dat met een lijder als bouta het land dan gedoemd is. Nu,met het IMF aan de macht gaan we ten onder ,dat is zeker.
  Genoeg met al dat gepraat,acties NU!!


  Maak melding

 3. Bouterse weet heel goed waar z’n harde kern zit, nl bij de mensen die zijn aangewezen op subsidie. Als die subsidie stopt, zoals het IMF eist, dan zal hij inderdaad moeten vluchten. Niet naar Broko baka, maar naar Broko mars.


  Maak melding

 4. De VHP is achterhaald. Onze president heeft de zaak onder controle. Laat Chan maar bedelen bij de noord zee. Wij hebben die gasten niet nodig.

  Bouterse heeft meegedeeld dat een Amerikaanse multinational geïnteresseerd is in het opzetten van een industriepark in Suriname. Hij verwacht dat het bedrijf binnenkort zelf met een mededeling hierover komt. De president wilde op een vraag tijdens een ontmoeting met de pers dinsdag, niet zeggen om welke investeerder het gaat.

  Het staatshoofd merkte op dat buitenlanders meer vertrouwen schijnen te hebben in de mogelijkheden van Suriname, dan Surinamers. Hij vraagt zich af wat zij in het land zien, dat ‘wij niet zien’. Buitenlandse investeerders zien de potentie om een industriepark hier op te zetten. Er zijn reeds diepgaande gesprekken gevoerd, maar het bedrijf zal zelf de bekendmaking doen.

  In het investeringsplan is een grote hap ingeruimd voor infrastructuur. Deze hebben tot doel om de productiesector te ondersteunen. Het gaat om infrastructurele projecten die de landbouw en de industrie ten goede moeten komen. US$ 800 miljoen gaat naar de Energie Bedrijven Suriname. De president benadrukte dat zonder energie geen ontwikkeling mogelijk is.


  Maak melding

 5. IMF eist doorvoeren volgens afspraak,de president zegt als ik door voer al die subsidies afschaffen zit ik morgen thuis.maar dat is de bedoeling van IMF..en die boeroeki snappen niet!!wand als imf gaat twijfelen gaat andere financiële instellingen ook twijfelen..imf heeft naam op wereldwijd


  Maak melding

 6. @Parbo
  Nee man,bouta je baasje is meer bekend als INTERNATIONAAL BEDELAAR!
  Het lijkt alsof de rest van de wereld het land Suriname regeert en beheerd.Je baasje heeft ons land met inwoners in de uitverkoop gezet en de rest van de wereld hebben hun aandeel in stukken van Suriname,Het VEREINDIGDE AANDELEN LAND SURINAME!


  Maak melding

 7. @Parbo
  Nee man,bouta je baasje is meer bekend als international bedelaar!
  Het lijkt alsof de rest van de wereld het land Suriname regeert en beheerd.Je baasje heeft ons land met inwoners in de uitverkoop gezet en de rest van de wereld hebben hun aandeel in stukken van Suriname,


  Maak melding

 8. VHP had al in 2012 wel moeten doorhebben wat voor een paarse cholerazooi er is gecreeerd.
  Er is geen enkele politieke partij in SU die het kiesstelsel en het functioneren van het parlement uitermate kritisch ter discussie heeft gesteld en welke verbeteringen hieraan te zullen brengen.
  Dit land heeft gebrek aan onafhankelijke rechtsgeldige instanties alsook degelijk adviserende en controlerende instanties.
  Als een met Surinaams bloed aan zijn beide poten en cokesnuivende smoelwerk met opruiende retoriek alszijnde verkiezingscampagne voeren president mag worden zijn alle politieke partijen in gebreke gebleken omdat die MOORDENAAR als ongeneeslijk gezwel voor de 3e keer dit land in een nooit eerder gekende afgrond heeft gebracht.
  De vele torenhoge schulden en leningen ziet de oppositie met lede ogen en tegemoet met zo nu en dan effe kritiek leveren aan 1 of andere mongool met een microfoon. Oh ze gingen voor nog 5? Nou dan mogen ze allemaal diep in de paarse stront zakken!!!!


  Maak melding

 9. Hoe serieus is een industriepark in het Suriname van nu ?

  Voor technisch simpele productie heb je veel goedkope arbeidskrachten nodig. Mexico en Midden-Amerika liggen dichterbij Amerika, hebben een veel grotere bevolking en arbeid is daar veel goedkoper. Dus heeft het niet zoveel zin om dergelijke bedrijven in Suriname te neer te zetten

  Een silicon valley in de bush zal het ook niet zijn. Voor high tech bedrijven is in Suriname weinig tot geen technisch hoog geschoolde arbeid aanwezig.

  En dan zijn er nog zaken zoals, de slechte energievoorziening, de instabiele politieke situatie, onveiligheid en niet in de laatste plaats de rechtsonzekerheid, slechte wetgeving, corruptie en onvoorstelbare bureaucratie.

  Een nieuw sprookje van de president.


  Maak melding

 10. @Parbo

  Elk VS bedrijf wil wel komen als Suriname alle vereiste cash in brengt zoals bij Newmont.

  Newmont heeft het exploratie onderzoek gedaan echte kosten $ 125.000.000 na wat herrekenen is het op $ 320.000.000 gewaardeerd.
  Daarna heeft Suriname $ 225.000.000 harde cash ingebracht voor een aandeel van 25%.
  Newmont had even daarvoor 20% aandeel van Alcoa/Suralco terug gekocht voor 18.000.000 of wel Suriname heeft 10 maal te veel betaald voor haar aandeel. Ze hadden $ 22.500.000 moeten inbrengen als aandeel en $ 202.500.000 als lening. Dan moest Surgold direct de rente betalen en niet Staatsolie en moet Surgold ook voor de aflossing zorgen. Nu moet Suriname wachten tot er dividend uitgekeerd wordt voor dat het uit deze deal de rente en aflossing kan betalen.

  Iedereen wil investeren met dat soort sukkels.
  Want Newmont heeft haar exploratiekosten die het reeds afgeschreven had nu met een bonus verzilverd en kan het resterende deel van de investeringen elders lenen op wijzen waardoor zij winst buiten Suriname kan maken.

  Wat denk je dat Monaco resources en Alcoa proberen.

  De President zit zo in nood dat hij zelfs de first lady en zijn dochter(s) verhypothekeert.


  Maak melding

 11. Wie was enkele maanden terug in het parlement nog de grote pleitbezorger voor het nieuwe, warmere IMF dat nu een socialer gezicht zou hebben, de redder van Suriname? Wie kwam op 27 mei nadat de IMF-directeuren de half miljard dollar steun hadden goedgekeurd in Bakana Tori om het volk en de regering te feliciteren? U raadt het heel goed: Desiré Delano Bouterse. De oppositie had gewaarschuwd. De vakbeweging had gewaarschuwd. Het bedrijfsleven had gewaarschuwd. Politiek commentatoren hadden gewaarschuwd. Al deze groepen werden door aanhangers en spreekbuizen van de regering en de NDP weggezet als dwarsliggers, mensen en organisaties die de regering een hak wilden zetten of die het niet menen met de ontwikkeling van het land


  Maak melding

 12. De opmerkingen van het staatshoofd dat we nu samen de rommel die de afgelopen tientallen jaren is geproduceerd moeten opruimen sloegen alles. Met geen woord is gerept over de redelijk vette staatskas die in 2010 van Ronald Venetiaan is overgenomen. Niet één woord over het feit dat de deviezenreserve in 2012 voor het eerste in de geschiedenis gestegen was naar meer dan 1 miljard US dollar. Door onvoorstelbare politieke beunhazerij is het geld links en rechts besteed alsof men El Dorado was. De financieel-economische rommel waarmee het land momenteel zit opgescheept, is echt geen accumulatie van decennia lang wanbeleid.

  Het is niet de schuld van Venetiaan. Niet de schuld van Jules Wijdenbosch. Evenmin de schuld van Henck Arron of Ramsewak Shankar. Het huidige debacle is de schuld van het koppel Bouterse-Ameerali dat van 2010 tot en met 2015 leiding gaf aan de regering. Ik denk dat de president het ultieme voorbeeld van schoonmakerij en opruimerij zal geven, wanneer hij op de eerste plaats verantwoordelijkheid neemt voor wat tijdens zijn eerste kabinet goed mis is gegaan en vervolgens de financiële charlatans, zelfzuchtige politieke souffleurs en zakkenvullende adviseurs aan de kant zet. Gewoon opvegen en wegzetten met het grof vuil. En liefst met een prasara sisibi.

  ivancairo


  Maak melding

 13. @Parbo, ik weet niet of je goed kan luisteren en vooral begrijpen!!! Kijk nog een keer naar het filmpje waar bouta aangeeft dat ze het tempo van IMF niet kunnen bijbenen…..dan heb je helemaal niets onder controle lijkt me!!!!


  Maak melding

 14. nu heeft die idioot die zich president van suriname noemt een industrieel die een industriepark wil opzetten in suriname. dat wil zeggen dat er alleen naar geld gekeken wordt en na verloop van tijd zitten wij met dezelfde ravage die de goudzoekers voor ons achterlaten. kan iemand hem niet stoppen?


  Maak melding

 15. Hahahaaaa die moordenaar blijft met zand in de ogen van de mongolen strooien. De couppleger van 1980 mag gewoon doorgaan volgens dezelfde mongolen die NU willen overleven. Hahahaaaa let op want hij komt met nog meer uit zn met bloedbesmeurde paarse toverhoed. Hahahaaaaa ahahaaaa wordt steeds leuker……


  Maak melding

 16. Rawlings moest 50% bezuinigen van het IMF en hij besloot voor 60% te bezuinigen. Maar Surinamers zijn lui. Ze kunnen zelf veel produceren maar willen alles voor gratis hebben.


  Maak melding

 17. beste Peggy, als ik de president een idioot noem dan wil ik de idioten niet beledigen. die hadden zich nooit verkiesbaar gesteld. sorry, idioten.
  ik heb jullie vergeleken met een leeghoofd die ook nog dom is.


  Maak melding

 18. … en verder heeft @Ray gelijk: stoppen met praten en beginnen met actievoren. en parbo snapt nergens niets van. en suriname zit totaal in de uitverkoop. en zoals het er nu aan toe is, kijken alleen maar criminelen en andere misdadigers, zij hebben vaak geld genoeg. en nog behoefte aan een wasmachine.


  Maak melding

 19. Bouterse komt nu pas achter dat een land zonder energie niet ver komt. Dit is waar, maar slechts voor de helft. Ook water zal in de toekomst heel belangrijk blijken te zijn. Dit zijn onderwerpen waarover wij in de jaren 60 en 70 op de MULO en AMS reeds bespraken onder de toen jonge intelligentia van Suriname. Ook hadden wij een aanval gedaan op het Surinaams kiesstelsel. Dat deugde niet. Pas in de jren 90 kregen wij gelijk van professor Ooft. Dit betekent dat wij onze tijd ver vooruit waren, als DDB nu pas, na 40 jaar, deze belangrijke dingen ontdekt. Ja wij moesten toen door gebrek aan kennis en informatie slechts een bepaalde kant uit redeneren. Wij dachten dat aardolie de oplossing van het probleem was. Nu weten wij beter. Mijn studiegenoten en ik zijn in de 21 eeuw natuurlijk totaal van gedachten veranderd. Wij denken niet meer aan fossiele brandstof, maar aan biologische. Dit betekent wel dat Suriname het totale systeem in het land moet wijzigen, zeg maar op zijn kop moet gooien. Te vergelijken met het overstappen van het links naar het rechtsverkeer. Iets waarvoor de Surinamers heel bang zijn. Het bewijs hiervoor is dat onze DDB het ethanolproject ( suikerriet) van Staatsolie te Wageningen heeft afgeblazen. Hij durft het niet aan om een ommekeer in de hele structuur in het land te brengen. Overstappen op biologische diesel levert in ieder geval een heel groot voordeel op. Het milieu. Het gebruik van benzine maakt Paramaribo tot een vieze, vuile stinkstad. Bij gebruik van biologisch diesel zou dit tot het verleden behoren. Ook zou dit een enorme deviezenbesparing voor Suriname kunnen opleveren. De export van Olie en olieproducten levert Suriname op dit moment jaarlijks slechts 30 miljoen dollars aan deviezen op, terwijl ze jaarlijks 500 miljoen dollars moeten uitgeven aan benzine en diesel. Natuurlijk heb ik een studie gemaakt op dit gebied en heb een soort wonderplant ontdekt, die ik niet met naam en toenaam ga noemen.
  Deze plant groeit overal en in Suriname zelfs langs de goten. Het levert zaden op. Hoeveel? Weet ik niet omdat ik op dat gebied nog de nodige experimenten moet uitvoeren. Van deze plant zijn de bladeren als groente te gebruiken. De zaden worden vermalen en leveren enerzijds een olie op die je in jouw autotank kan stoppen en wegrijden, zonder milieuvervuiling. Anderzijds ontstaat er een pulp, die als milieuvriendelijke kunstmest gebruikt kan worden. Bij opwarming van deze pulp ontstaat kookgas. Het restant is een soort houtskool, die -naast milieuvriendelijke kookdoeleinden- gebruikt kan worden in Houtskoolcentrales voor het opwekken van elektriciteit op natuurlijk een milieuvriendelijke wijze. Alle overschotten van dit product kunnen worden geëxporteerd. Over het werkgelegenheidsaspect wil ik het nu niet hebben, maar aangezien de zaden handmatig moeten worden geoogst praat ik over een hele grote werkgelegenheidaspect. Ik ga geen details over deze plannen publiceren. Dit ter voorkoming van diefstel, maar twee dingen wil ik wel vermelden:
  1 Er zijn nog Surinamers rondlopen die nog steeds het nodige denkwerk voor Suriname willen en kunnen uitvoeren.
  2. Als je dit leest kom je zeker tot de conclusie dat dit project weer de zoveelste gemiste kans voor Suriname is.
  Waarschuwing: dit project kost zeker 100 miljoen. Zeker reden voor de Surinamers om het af te wijzen. Jammer voor de gemiste inkomsten en deviezenbesparingen.


  Maak melding

 20. kodjo, noem de president geen ‘surinamers’ meervoud. noem hem minstens surinamer, enkelvoud. want als je bedoelt dat alle Surinamers zulke leeghoofdige dommeriken zijn, dan is alles nu al verloren.


  Maak melding

 21. hee, @John, ik sta volledig achter je plan. een voordeel van dat suriname nu volledig op zijn gat ligt, is dat je nieuwe dingen kunt doen. en je houdt zeker ook in gedachten dat je het tropisch regenwoud niet wilt vernietigen. dus biofuel is ook mijn idee van toekomst. suriname kan het, maar is aan het betalen om de grootste misdadiger die het land in 40 jaar gekend heeft, te beschermen a raison van 2 miljard usd of meer? zijn wij helemaal gek geworden?

  laat zeker wat horen van je project.


  Maak melding

 22. @ Peggy
  Je gebruikt een voornaam, dus ik zal je gebruiken in plaats van u.
  Mag ik je een advies geven?
  Ik ben geen voorstander van de economische politiek zoals die door de regering wordt gevoerd. Hier zal ik dan ook tegen ageren. Waarom? ik heb geen enkel persoonlijk belang in Su, maar toch doe ik dit. Ik heb er geen verklaring voor.
  Mijn advies aan je is, niet reageren op dit forum.
  Je hebt niets te winnen wel veel te verliezen. Ik las al iets dat over jou persoonlijk gaat. Dit keur ik af.
  Ik kan me niet voorstellen dat je familie bent van Bouterse overigens
  Het levert je alleen een hoop ergernis op.

  NB
  Ik kan me niet voorstellen dat je familie bent van Bouterse overigens


  Maak melding

 23. Forumschrijvers,

  Feit is dat alle “knippa verkopers, inbrekers,roofmoordenaars en corrupte ambtenaren” en de handophouders die op hun wenken worden bediend door het gebroedsel van de paarse kakkerlakken via sociale zaken,op de hand zijn van “a-ptieng-ingi-boi”
  Hoe slim intelectuelen in Suriname ook zijn, de verkiezing zullen ze niet winnen van “a-ptjie-ingi-boi” want de meerderheid wordt gevormd door deze sub-ondergroep.!!!
  En gebruiken jullie je ogen, een groep die altijd er voor zorgt
  dat ze deel uitmaken van de Regering(zij die lijken op Sapoentje) zal zorgen dat deze “nazaat van de Zeeuwse slavenhandelaar”, de komende verkiezing weer wint !!!
  Trouwens Brunsie en Belly zwijgen als het graf !!
  Waar is Tigri-Barba nu??
  Het land heeft geen geld maar “Katrijntje” en haar man zitten gezellig op kosten van de belastingbetalers bij de vleespotten van Cina in China.
  Binnenkort zullen de awaridomris Misieka en Carl,de Judas
  ook afreizen naar Dubai en Kuwait om besneden te worden, voordat geld door IsDB wordt overgemaakt.
  Zelfs de vakbondsleiders laten het afweten;hebben ze ook al wat “lekkers” gekregen van de bende, zoals vroeger C.Daal woningen opeiste en kreeg op Flora-projekt voor zijn buitenvrouwen en vriendinnen ????


  Maak melding

 24. Peggy

  De nieuwe Cybercell houdt alles bij. Het is in uw eigen belang geen beledigen te uiten jegend de Staatshoofd. Kritiek mag, beledigen niet. Wahahahaha jouw staathoofd is en blijft een misdadiger net als zijn zonen en vele oerdomme paarse idioten die de misdaad als beroep hebben. Ndp en lijder na wang mpp misdaadvloek sa all deng oerdomme paarse zombies e verdien. Wahahahahaha Vervloekt zijn moordenaars en alle oerdomme paarse stommelingen die de moordenaar aanbidden, hij zal hen doen lijden. Wahahahahahaahhaahahahahahahha Suribabwe zit vol paarse verarmde zombies. Baas en boevenbende e poeroe ka gi deng sa stem didibri foe sranang, ai mek deng njang paarse schijt en pis vol kommer en kwel. Wahahahahaahahahha, ondertussen peggy e njang baas paars owroe bana foe overleef, die geile paarse teef. Wahahahahaha


  Maak melding

 25. @Dre
  De reeks op basis van een afnemende IQ wordt aangevuld. Het wordt nu: zwakbegaafden – debielen – imbecielen – idioten – Bouterse


  Maak melding

 26. VHP snapt t nog niet baya. Suriname heeft een lager tempo nodig zegt onze leider Bouterse toch. Maar dan waarom opschieten? We gaan straks zoveel geld verdienen middels leningen als we opschieten dan kan onze leider Bouterse geen onbekende internationale multinational opzetten om projecten aan te nemen voor UIT-frastructuur en funderingen voor Peggy en Dino en onze First Lady en niet te vergeten de intellectuelen van Suriname de NDP … kort gezegd .. de economie raakt oververhit … En dan, alla san e nak panya ..
  We moeten vooral rustig blijven zitten en afwachten niet moeilijk doen, mang ..
  Onze leider Bouterse gaat alles voor ons regelen .. zijn vrouw en kinderen en natuurlijk al zijn ministers gaan genieten en onze kinderen gaan betalen en dat heet in balans en dat is nu belangrijk in de boekhouding, tôh .. in ’t Engels heb je een heel moeilijk woord “a-kauw-tek-sinsie” ofzo .. daarom toh .. Oe no moes brokko oenoe èddè laat ’t aan die intellectuelen, de NDP, over ..
  Lang leve de NDP !! Bouterse is onze leider !! Hoera !!


  Maak melding

 27. Zelfs een wc worm is van nature slimmer dan al die oerdomme paars verarmde parasieten en paarse poepvliegen samen, die in leven blijven dankzij de paarse corruptie en corrupte roverheid. Ai gi deng oerdom tot op hun bot, paarse stommelingen, paarse schijt en pis foe overleef. En hen die het paars wanbeleid uitmaken, paarse kruimels vol corruptie. Kondre klarie, na soso misdadigers oerdomme stommelingen stem tapoe sa e mek deng ka. Wahahahahahahahahahahaha, vraag maar aan peggy, de paars verslaafde teef. Ndp en lijder na wang mpp misdaadvloek gi heri kondre.


  Maak melding

 28. Vandaag weer schik met jullie ray je bent goed op dreef jojo zelfs jij kan je ergenis niet inhouden…Ff afwachten damens en heren na 1 okt hoop ik dat het volk hun verstand en lef laten zien


  Maak melding

 29. “President Desi Bouterse heeft meegedeeld dat een Amerikaanse multinational geïnteresseerd is in het opzetten van een industriepark in Suriname. Hij verwacht dat het bedrijf binnenkort zelf met een mededeling hierover komt. De president wilde op een vraag tijdens een ontmoeting met de pers dinsdag, niet zeggen om welke investeerder het gaat. ”

  Wie houd deze idioot voor de gek. Volk van Suriname, dit geloof je toch niet. Welke industrie?


  Maak melding

 30. @boe,
  We kunnen de komende tijd nog meer idioterie verwachten van deze president die zichzelf in de nesten heeft gewerkt en geen kant meer uit kan.

  Het zijn de laatste stuiptrekkingen van een verslaafde gokker die hoog heeft ingezet en alles heeft verloren. Hij kan nog alleen maar fantastische verhalen rondstrooien in de hoop dat men zo gek is om hem geld te lenen.


  Maak melding

 31. Miss Peggy
  “De nieuwe Cybercell houdt alles bij.etc”

  Wat is dit voor los dreigement. Om mensen te kunnen identificeren zult er eerst ingebroken moeten worden bij een webhosting bedrijf ergens buiten Suriname. Niet dat dat onmogelijk is echter het lijkt mij dat er hogere prioriteiten zijn.

  Ik verwijs graag naar hoe de actie alles plat en hoe de busschaufeurs Caracas helemaal vast gezet hebben. Wellicht een idee voor 3 oktober om alle bus houders rondjes te laten rijden door de stad op kritische plaatsen.


  Maak melding

 32. JoJo,

  Is gewoon een fake Peggy die ook z’n dagje fun wil hebben. Ik kan me niet voorstellen dat de Peggy Bouterse enige zier geeft om wat de mensen vinden, denken en hoe het hun vergaat. Ze zal meer bezig zijn met de nieuwste Guccitas dan met wat anders.


  Maak melding

 33. De oppositie van SME verschilt niet veel met hun gemiddelde aanhanger hier op deze site.

  Kleine maar zeer strategische moves kunnen zij niet inzien. De mogelijkheid is ook dat ze het misschien wel inzien maar weten hoe dom hun achterban is en doen alsof om hun mensen te bespelen en goedkope politiek te bedrijven. Linksom of rechtsom het is en blijft een zielig verhaal.


  Maak melding

 34. De uitlatingen van president Desi Bouterse over het IMF, wijzen in de richting van een “brevet van onbehoorlijk bestuur”, zegt bestuurskundige August Boldewijn. Het staatshoofd heeft op een persconferentie dinsdag geklaagd over de harde economische eisen van het Fonds en zijn opstelling die hij ‘koud en berekenend’ heeft genoemd.
  Als dit zo blijft aanhouden, sluit de regering niet uit om naar alternatieven uit te kijken om uit de crisis te geraken. Boldewijn waarschuwt ervoor dat het IMF de regering juist een stapje voor zal zijn, door haar als eerste de rug toe te keren. “Suriname is niet geïsoleerd. De ambassades hebben ook vertalers die wat is gezegd kunnen omzetten naar hun taal, dus het IMF is op de hoogte van wat er is gezegd.”
  De bestuurskundige wijst erop dat het IMF geen rekening houdt met sociale of politieke kwesties, maar puur vanuit zakelijk belang handelt. Hij vindt dat degenen die de regering hebben geadviseerd om met het instituut in zee te gaan zich eerst goed hierover hadden moeten laten informeren alvorens de overeenkomst te laten tekenen. “De oppositie heeft trouwens hiervoor ook gewaarschuwd.”
  Met zijn opmerkingen heeft Bouterse nog net niet toegegeven dat de regering de gevolgen van de gang naar het IMF heeft onderschat, maar NDP-parlementariër Amzad Abdoel geeft dat in halfslachtige bewoordingen toe. “De impact van die maatregelen, dát hebben we onderschat”, zegt Abdoel die aanvankelijk net als Bouterse ook optimistisch was over de stap naar het IMF.
  Voorstellen van het IMF zoals het afbouwen van subsidies en het verder aanpassen van de benzineprijs, zijn volgens hem wel uit te voeren, maar niet zonder politieke consequenties.

  Wahahahahaahahaha al die oerdomme paarse stommelingen, helaas ook het anti paars volk zijn wereldwijd belachelijk gemaakt door de nationale Dieven partij en hun lijder. Venezolaanse wantoestanden liggen in het verschiet voor eind van dit jaar. Ondertussen schijten en pissen al die oerdomme idioten zich paars van kommer en kwel. Tjies deng dong ndpsma mooi beet dat baas en corrupte rovers e poeroe ka gi deng. Wahahahahaahahahahahahahha


  Maak melding

 35. De Verenigde Hindoestaanse partij, want dat is het, heeft het primaat niet en wordt vriendelijk verzocht om niet langer te sabotteren doch een positieve bijdrage te leveren in de ontwikkeling van dit land. Wij weten dat alle wijsheid uit het oosten jullie en jullie alleen toekomt.


  Maak melding

 36. Een wc worm is slimmer dan al die paarse kommer en kwel schijtende pissers samen, die op de nationale dieven partij hebben gestemd. We ga nog vo vijf, tien te wi e ka, Wahahahahahahha neks no fout, baas gaat ons lijden, hij is onze grote lijder in ons paars vervallen samenleving. We ga nog vo vijf in 2020 Wahahahaahahha


  Maak melding

 37. Kijk eens naar die misselijke NDP’ers. Ipv aan het belang van het land te denken, denken ze aan hun eigen hachje, aan de politieke consequenties. En dit zijn dan mensen die beweren om Suriname te geven!


  Maak melding

 38. Het idee van een Cybercell is goed. Zo kun je nagaan wat er allemaal leeft bij de mensen in het buitenland inzake Suriname. De regering kan daar iets van leren en z’n voordeel mee doen, want soms worden er op sites als deze goede ideeën gepost over economie, productie, veiligheid enz.


  Maak melding

 39. Haast alle landen hebben tegenwoordig een Afdeling Cyberpolitie. Die houdt criminele activiteiten in de gaten, maar ook politieke tegenstanders, spionnen, hooligans, uitkeringsontvangers, mensen in de ziektewet enz worden allemaal op internet nagepluist.


  Maak melding

 40. Ik Sta nog steeds achter bp.P.S. Somohardjo ja, waarom: PL. is de enige javaanse Partij die van buitenaf en ook van binnen GOEDkunnen pareren ja , niet als Bpk. Iding Sumita die 70 lage jaren worden gedomineerd, verpest geitimideerd door J.A. Pengels NPS en J.Lachon van VHP, een schoonmaker zelf kon hij niet krijgen. foei foei domboooo.


  Maak melding

 41. @Parinaga
  Ik weet niet wat het beleid Bouterse is. Is er wel een beleid Bouterse? Zo ja, dan heeft de VHP gelijk. Zo nee, dan heeft de VHP ook gelijk.

  Tapie go domme pannenkoek,jij lult maar wat in de ruimte !


  Maak melding

 42. @ paraman

  Probleem waar jij al jaren mee zit is Jaloezie je hebt er maar moeilijk mee dat de hindu broeders het goed hebben en daar doen ze veel moeite voor. Je ziet ze in hun mooie huis wonen ziet ze in hun nieuwe mooie auto rijden en daar wordt je gek van. Jij als Lowlife broeder zou dat ook allemaal graag willen hebben maar aangezien je niet zo slim bent qua vooruit denken en alleen maar Cognac drinkt aan het eind van de maand en de volgende dag een sigaretje moet bedelen omdat je niks meer hebt. Probleem is het gene waar jij alleen goed in bent is in woord en geschrift.
  Je hele bloedlijn zal tot ver in de toekomst creperen.


  Maak melding

 43. VHP retoriek ten top. Hopend op een kans weer aan de vleespotten te komen. Ze zijn al heel lang verstoken van gelegenheid tot dieverij, het water staat ze aan de lippen. Vandaar de soloacties van Chan, hopend zo de gunst van de kiezers te verwerven. Zo ook de acties in Nederland.
  Alweer die bedrieger! Ja, ja fotootje maken voor en in het Europa Huis en dat aan de niet beter wetende Surinaamse gemeenschap verkopen als te zijn een geweldige zaak, Santoki als eerste en enige Surinamer ontvangen in het Europa huis. Wat een stel valse nichten! EEN IEDER die het wil kan het Europa Huis binnen gaan, met anderen daar afspreken en foto’s en of selfies maken, ook in de 2e kamer kan je als gewone burger elke dag binnen treden. Maar deze bediegers brengen het als een geweldige daad van Santoki. Ze hadden even goed in Blokker de foto’s kunnen maken, want ook daar komt een ieder binnen als hij dat wil. Gelukkig zijn er nog genoeg mensen die de Surinamers de ogen kunnen openen zodat ze de strategie en plannen van deze bedrieglijke partij, de VHP kunnen doorzien. Ze zijn het gelieg en bedrog zo gewoon, dat ze echt denken dat we erin gaan stinken. Daarom zullen ze het nooit redden in de Surinaamse politiek! De Surinamers hebben ze langer dan een halve eeuw zien roven en bedriegen en weten precies wat voor onbetrouwbare partij de VHP is en Chan de bedrieger is hun gezicht!


  Maak melding

 44. Pipo, welke moeite? Het handelen in harddrugs? Het uitknijpen van mensen middels wurgende voorwaarden door jullie geldschieters? Jou bloedlijn overigens begint en eindigt in India uit chamaars geboren. Nu weer een jongedame vermoord terwijl men toekijkt (fimpje op nieuwssites) Macht der gewoonte in India waar vrouwen minder waard zijn dan ratten. Geldt ook voor hun nazaten in Su!


  Maak melding

 45. Henk Molenaar 2016,
  Was het niveau van dit stuk te hoog of schrik je van de gemiste kans. Ik heb nog 10 van zulke plannen op de plank. Specifiek voor Suriname uitgedacht. Als je deze niet begrijpt is het natuurlijk niet zinvol om die andere te publiceren. Jij bent niet de enige die problemen heeft om mij te volgen. Ik ben wat men zegt mijn tijd te ver vooruit. Een ding wil ik jou wel nageven. Als de NPS wint verkoop ik deze pannen aan de NPS. de NDP mag mijn m..s eten. Als je niet kan dansen zeg je toch dat de muziek niet goed is.


  Maak melding

 46. DESI verklaart plotseling dat zijn IMF-vrienden KOUD en BEREKENEND zijn !

  Hij, DESI, heeft groot feest gegeven ter ere van de komst van de witmangs van IMF naar Sranang, heeft iedereen die tegen IMF was, tot Anti-Surinaams bestempeld !
  Desi tekende snel een GEHEIME deal met IMF, die niet aan de BEVOLKING werd bekendgemaakt !

  Hallo DESI, de UITGAVENZIEKTE VAN JOUW EN JE POLITIEKE NDP-Clan, zijn KOUD en BEREKENEND, WANT ALLES KOMT TEN KOSTE EN TEN LASTE VAN DE BEVOLKING VAN SRANANG !

  Het Volk moet de afbetalingen/aflossingen opbrengen voor de schulden die ontstaan door JULLIE NDP-LEENZIEKTE !

  NEKS NO E WORDE, PRODUKTIE NO DE !!!!!!!!!!!!

  PS : Door de WEIGERING van Desi, de corrupte clan om hem heen aan te pakken, zal het grootste deel van de nieuwe LENINGEN, VERDAMPEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Zij er al GEHEIME Bevelen naar de PG om de corrupte NDP-kopstukken (Carifesta en Naschoolse Opvang) NIET TE VERVOLGEN ?????????????????????????????????


  Maak melding

 47. Ik lees net bij Unitednews Suriname dat de 1,8 miljard onder toezicht blijft van de Isl. Bank. De aannemer(s) wordt betaald door de bank en de Surinaamse overheid krijgt geen cent uitgekeerd. Voordat men overgaat tot beschikbaar stelling van dit bedrag wordt door de bank alles nogmaals gecontroleerd en uitgeplozen. Dit is in ieder geval een goede zaak alhoewel ik mij afvraag hoe men dit gaat terug betalen?


  Maak melding

 48. @Lucien

  Wat er in India gebeurd zal mij een zorg zijn en heb er totaal niks mee. Als of er in Afrika niks gebeurd volgens jouw daar vinden namelijk nooit moorden en verkrachtingen plaats.

  Jij bent de zoveelste gefrustreerde persoon.

  Zal mij ook een zorg zijn hoe en waar men zijn of haar geld mee verdiend heeft. Heb je daar moeite mee stuur ze dan een Email en leg je problemen aan hun voor.

  De awaries hebben het namelijk nu moeilijk nu het niet zo goed gaat in su want tien kinderen opvoeden gaat beetje moeilijk nu vooral als je niet meer weet welk kind bij welke vader hoort.om een bijdrage te bedelen voor de zorg.


  Maak melding

 49. @ Lucien
  Zit liever in categorie jullie dan in categorie awaries zoals jij.
  Opvoeding is namelijk ver te zoeken in jouw categorie vooral als je grootouders,opa/oma/moeder/vader ezels waren dan worden je kinderen namelijk nooit paarden geldt voor elk volk.


  Maak melding

 50. @ Lucien

  Het volk heeft zelf voor deze ellende gezorgd dus kom niet met JULLIE.
  Als je iemand aan de macht wil hebben die totaal niet geschikt is voor deze functie zal dat strontvliegen aantrekken met geld you get what you want dus nu niet gaan lopen zeuren met JULLIE.


  Maak melding

 51. ik zie de VHP niet opschieten met het verzet tegen het huidige wanbeleid.
  Ik zie de VHP niet opschieten met oppositie voeren.
  Ik zie de VHP niet opschieten met het komen van alternatieve plannen.
  Ik zie alleen Chan opschieten van de ene naar de andere plaats in het buitenland.


  Maak melding

 52. Iedereen even stop, vhp ook stop.

  Bouta zegt dat een groot industrie complex komt en Suriname heeft een gouden kans met de 1,8 miljard lening.

  Vergeet diepzeehaven, trein, 18000woningen, geen diefijzer, en gouden kerst, vergeet al deze leugens want dit keer…. Dit keer….. Dit keer spreekt bouta de waarheid.
  Echt, geloof me.
  En alle andere zaken maken ze ook in orde.
  A no wroko deng e wroko maar wroko de fu du.
  En als zaken later beetje fout gaan, dan is het door andere bellemerende zaken, je weet wel. A no mi.
  We hebben de zaak onderschat maar we hebben alles onder controle.
  We draaien recente maatregelen terug maar deze voeren we later weer in.
  Dit is geen djompo foetoe beleid maar echte beleid van de beste deskundigen.
  Want alleen de besten worden gekozen.
  Dus, er komt geen devaluatie, maar maak je niet druk, bouta breng die koers omlaag.
  Het is een beetje koel maar ik feliciteer jullie.
  Hoe betaal je de leningen terug? No spang, het is alsof je een vijfje leent.

  Peggy en RobbG volg je het nog?


  Maak melding

 53. Jerry Rawlings van Ghana moest van het IMF tot 50% een bezuiniging doorvoeren en hij besloot voor 60% te bezuinigen. Surinamers zijn echter lui.Ze klagen steeds en been als men een beetje moet inleveren. Ze lopen te klagen in de hoop dat men medelijden met ze krijgt en dat men hen gratis geld en eten geeft.Luilakken, pleur op en ga werken.VHP/NPS/PL voeden hun achterban om lui te zijn.


  Maak melding

 54. @Kopje ?????????????????????????????

  En de Sranang DICTATOR DESI, is wel LUI maar heeft het Land OOK NOG FAILLIET GEMAAKT !!!

  PS: NDP POT A MONNI FU A SRANANG PEOPLE BAKA !!
  STELLETJE ROVERS VAN STAATSGELDEN EN STAATS-GOEDEREN !!!!!!!


  Maak melding

 55. Paraman en Lucien e.a. die alleen maar op de VHP en hindustanen schelden, lijden aan het hindustanen-syndroom.

  De NDP bestaat louter en alleen uit de letter D van DIEVEN.


  Maak melding

 56. @ Lucien,

  In India zijn binnen 1 week 2 vrouwen vermoord. Bij de 21-jarige onderwijzeres hebben Indiërs er bij gestaan, toegekeken en zijn haar niet ter hulp geschoten.

  Wil je mij wijsmaken dat dit soort gruwelijke daden zich alleen maar in India afspelen.
  Dit soort afschuwelijke gebeurtenissen spelen zich af over heel de wereld, India is daar beslist geen uitzondering in.
  De wereld is al lang niet meer heilig. En tot die wereld behoren helaas voor jou ook Suriname en Afrikaanse landen waar men totaal geen respect meer heeft voor de mens, net als jij.

  Maar aangezien je lijdt aan het hindustanen syndroom c.q. Indiërs syndroom, neem ik het je niet kwalijk dat je niet meer in staat bent rationeel te denken.


  Maak melding

 57. @ Lucien,

  Het rationeel denken bij jou is totaal op hol geslagen.
  Die chamaars waar jij het over hebt, zijn wel nakomelingen van Afrikanen.

  Wat ben je toch een domoor. trouwens jij hebt toch ook hindustanen, eeeh chamaars in je familie.


  Maak melding

 58. Voorlopig mag ik de VHP oppositie binnen en buiten parlement met acties wel. Maar houdt het wel krities in de gaten.

  Een industrie park bouwen kunnen de Suri ingenieurs ook plannen en bouwen. Magazijnen en koeling plaatsen ook.

  Het aanwijzen van producenten kan alleen de overheid met joekoe en al. Lichte industrie met minum loon werkers of lichte industrie met BS geschoolde ingenieurs. Wie gaat nu investeren in Suri met zijn klimmende koers en unstabiele munt? Op zijn minst een stabiele koers. Bijv. 1 op 100. Verder hebben de banken een te strikte lening programma met hoge rente.


  Maak melding

 59. Baldew of Dew-Bal, of Varken Bal of Kao Bal of Hagoe Bal of Dagoe Bal of Kaferie Bal zijn allemaal het zelfde hebben een viese mond, foei foei toch.


  Maak melding

 60. Jiyani,

  Hoe kom je er toch bij dat chamaars nakomelingen van Afrikanen zijn? Wat voor boeken lees jij?

  Lees jij boeken van idioten die beweren dat Hindoes 330 miljoen Goden hebben? Wie heeft die Goden geteld dan? Hun vader?


  Maak melding

 61. Jiyani,

  Hoe kom je er toch bij dat chamaars nakomelingen van Afrikanen zijn? Wat voor boeken lees jij?

  Lees jij boeken van idiyoten die beweren dat Hindoes 330 miljoen Goden hebben? Wie heeft die Goden geteld dan? Hun vader?


  Maak melding

 62. @ B. Wakoef,

  Heb leesvoer voor je:

  Ga naar de Ware Tijd van 22 september, gisteren dus, en lees daar dat het overgrote deel van de wereldbevolking afstamt van een bepaalde groep Afrikanen.

  Ik had vandaag een reactie gegeven op Brokabaka met verwijzing naar dit bericht, maar die reactie is niet geplaatst.

  Zoek verder Ethiopië op Google en lees dat dat land de wieg van de wereld wordt genoemd.
  De link verwijzend naar Ethiopië had ik ook geplaatst.

  China heeft als ik me niet vergis vorig jaar ook bekend gemaakt dat ook zij afstammen van de Afrikanen.

  Ik heb het over chamaars omdat wij hindustanen volgens velen chamaars zijn, ook al heb ik uitgelegd dat het kastenstelsel is ontstaan naar het verdelen in beroepen en niet bestemd was als discriminatie. Helaas hebben de brahmanen dat wel gebruikt als discriminatie, omdat zij zich verheven voelen.
  In elk geval ik wist het al jaren dat we onze eigenlijke voorouders Afrikanen zijn.

  Raad je sterk aan het bericht op te zoeken en goed te lezen.
  Blijf niet bij je standpunt dat de blanken dit hebben verzonnen.
  1 Van de 10 beste universiteiten van de wereld, de Harvard University heeft onderzoek gedaan en dit ook naar buiten gebracht.


  Maak melding

 63. Pipo

  @ paraman

  Probleem waar jij al jaren mee zit is Jaloezie je hebt er maar moeilijk mee dat de hindu broeders het goed hebben en daar doen ze veel moeite voor. Je ziet ze in hun mooie huis wonen ziet ze in hun nieuwe mooie auto rijden en daar wordt je gek van. Jij als Lowlife broeder zou dat ook allemaal graag willen hebben maar aangezien je niet zo slim bent qua vooruit denken en alleen maar Cognac drinkt aan het eind van de maand en de volgende dag een sigaretje moet bedelen omdat je niks meer hebt. Probleem is het gene waar jij alleen goed in bent is in woord en geschrift.
  Je hele bloedlijn zal tot ver in de toekomst creperen.
  =
  =
  Jaloers, waarom en waarop?
  Schijn bedriegt!!!
  Dat zieke, zwakke en misselijke hoef ik niet jo domme daliet jo!


  Maak melding

 64. @ Paraman,

  Laat je behandelen, immers je lijdt aan het hindustanen syndroom. Wie is er ziek, zwak en misselijk.
  Je loopt wel alle hindustaanse feesten af om te vreten van de dalits.
  Vieze racist!


  Maak melding

 65. DD Bouterse is niet zo slecht als men denkt hoor, heeft voor de verkiezing duizenden huizen en grondpapieren verstrekt aan de arme Surinamers de waarde e.20,000 tot e.60.000 ok. Dus de volgende verkiezing komt hij met 28 zetels in het Parlement van Suriname.


  Maak melding

 66. De volgende verkiezing gaan DD bouterse gaan samnewerken met bpk.Somohardjo NDP heeft 200.000 stemmen en PL heeft 50.000 stemmen dus 35 zittels gegarandeer.


  Maak melding

 67. Ik vind dat de Rijkdommen van Suriname eerlijkverdeeld worden onder de Afrikanen,Hindoestaten, Javanen e.a. wat Bouterse nu doet is heel goed, gronden verdelen onder de arme Surinames. Ook de Minsiters posten 4 Afrikanen, 4 Hindoestaten, 3 Javanen e.a. om het samen te bouwen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.