Nationale Partij Suriname: afschaffen visum goed

45

PARAMARIO, 22 sep – Voorzitter Gregory Rusland van de Nationale Partij Suriname, NPS, noemt het een ‘positieve zaak’ als Surinamers visumvrij zouden mogen reizen naar Nederland. Het is weliswaar nog maar een wens. De politicus Ramon Ramsodit (PVDA) is de nieuwste pleitbezorger.

Ramsodit ziet het afschaffen van het kortverblijfvisum als een groot voordeel. Ook in Suriname zijn er politici die er positief tegenover staan. “Zakenrelaties kunnen geïntensifieerd worden, zaken in zowel de commerciële als in de sociale sfeer. Nederland is een logische partner vanwege de gemeenschappelijke taal en de familierelaties”, zegt Rusland tegenover Dagblad Suriname. Hij juicht het idee toe.

Het zakendoen zou er ook een stuk gemakkelijker door worden. Rusland ziet zelfs betere en meer zakenrelaties ontstaan. Ramsodit wil met zoveel mogelijk Tweede Kamer-fracties praten over zijn wens. Hij wil nog vóór de Tweede Kamerverkiezingen afronden. “Want wij krijgen een centrum rechts kabinet in Nederland, waardoor afschaffing van het visum voor Surinamers politiek niet haalbaar zal zijn.”

45 REACTIES

 1. Ik ben geen voorstaander van het afschaffen van visum.
  Werkzoekenden zullen in grote getallen hier zijn geluk komen zoeken.
  Het zou beter zijn dat ieder Surinamer hier voor twee jaar kan blijven.
  Met recht op uitkering en daarna voor drie maanden terug .
  Na die drie maanden mogen ze dan weer terug om werk te zoeken of zijn uitkering te ontvangen.
  Ook vind ik dat de mogelijkheid bekeken moet worden wat de meeste surineds gedaan hebben om samen te wonen of met iemand te trouwen.
  Uiteraad moeten ze dan gescheiden zijn.
  Dus surineds indien het zover is help je familie en vrienden.
  En uiteraard wat de meeste surineds gedaan hebben na het verkrijgen van de Nederlandse nationaliteit met de meeste spoed scheiden.
  Een oproep aan alle surineds om na te gaan hoe velen hier een Nederlandse paspoort gekregen hebben dus help ook anderen.
  De egoïstische mensen moeten goed erover gaan nadenken.


  Maak melding

 2. Sta ook niet afwijzend tegenover echter zullen dan op meerdere vlakken afspraken gemaakt moeten worden oa uitlevering van verdachten etc… vind dat de uitlevering van Bouterse een onderdeel moet zijn van de afspraken.


  Maak melding

 3. Dit is het laatste waar vriend Rusland zich druk over moet maken, want Suriname heeft de visumgelden heel hard nodig. Het gaat immers om vreemde valuta hoor van hem graag voorstellen, die het land uit de impasse kunnen helpen. Santhoki doet zijn best om hulp te zoeken, waar blijft de zogenaamde voorzitter van de NPS?


  Maak melding

 4. @ Surinamer: “Het zou beter zijn dat ieder Surinamer hier (in Nederland dus) voor twee jaar kan blijven. Met recht op uitkering…”
  Kijk dat is nu precies waarom dat visum niet afgeschaft gaat worden. Het eerste waar Surinamers aan denken bij het woord “Nederland” is blijkbaar “uitkering”.
  In Nederland wonen op kosten van de Nederlanders met regelmatig een vakantie in Suriname haha, denk je dat Nederlanders achterlijk zijn?

  De wereld is vol met landen waarvan de inwoners beter af zouden zijn als ze in Nederland zouden wonen en velen proberen dat doel ook te bereiken maar Nederland kan niet een paar miljard mensen opvangen, vooral niet het soort met jouw mentaliteit.

  Begrijp je zelf niet Surinamer wat een gebrek aan zelfrespect je posting laat zien en begrijp je nog steeds niet waarom veel Nederlanders niet zoveel respect voor sommige Surinamers hebben en op Wilders stemmen? Er is hier geen behoefte aan begiman.

  Onafhankelijk betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor je leven. Persoonlijk en als natie. Suriname heeft die weg gekozen maar blijkbaar heeft men daar nog steeds spijt van.
  Jammer Sranaman, maar er is geen weg terug. En jij, Surinamer, wees maar dankbaar dat jij wel in Nederland zit met je door Nederlanders betaalde uitkering.


  Maak melding

 5. @Hans van den Broek,
  Dat bedoel ik nou jij bent een egoïstisch mens.
  Jij denkt alleen aan je zelf en niet aan je familie of vrienden.
  Waarom mogen geboren Nederlanders geen recht hebben op de faciliteiten die jij opnoemt.
  Wij zijn al genaaid net AOW omdat de meeste niet voor hun vijftiende jaar in Nederland gewoond hebben.
  Dus hou je waffel ga maar eerst proberen om dat recht te praten bij de beleidsmaker.
  Denk ook hoe jij hier gekomen bent als je geen schijnhuwelijk was aangegaan zou je vandaag niet hier zijn.
  Je weet donders goed dat jouw vrouw van je weg is gegaan omdat ze hier het leven anders zag.
  Jij dacht dat ze alleen het recht van aanrecht had en kinder baren wel als je geen schijnhuwelijk was aangegaan was ze misschien niet met een andere weggegaan.
  En als je vindt dat ik een uitkering heb wat is dan jouw probleem.
  Ga werken en betaal belasting ik zal dan zoals jij hierboven aangeven hebt gebruik maken van mijn uitkering en subsidies.
  Dus eind van de maand hou ik meer over dan jij met werken.
  Mijn buurman betaald 800 euro huishuur en ik de helft.
  Verder krijg ik zorg toeslag en een heleboel luxe.
  Dus waarom zouden onze Surinamers hiervan niet gebruik mogen maken indien de wet dat voorschrijft.


  Maak melding

 6. Dank zij de NPS van Aron en meneer Bruma aangedikt door Bouta moeten wij vandaag de dag een visum hebben om naar Europa te mogen reizen. Deze mensen zijn de grondlegger van de Surinaams ondergang.


  Maak melding

 7. Meeste mensen die interesseert is over Suriname zijn geboren in Suriname , waarom kan die mensen geen dubbel Nationaliteit krijgen van Suriname ?

  NPS is een slapende Partij ,ze kunnen zelf niets doen en wil profiteren wat VHP .

  V7- Bestaat niet meer ,iedereen moet voor zicht zelf bewijzen .

  NPS moet zijn handen uit zijn mouwen trekken en zelf wat doen ! en niet lullen !

  Ik vind dat IMF het goed doet , eindelijk is er iemand die baas van Bauta is. en hoop dat de ogen van de NDP kiezers nu open gaat !!
  Suri, boy


  Maak melding

 8. @ Surinamer. Verander je nick name snel, je geeft de Surinamer namelijk een heel slechte naam, jij schrijft hier je eigen biografie en je neemt zonder meer aan dat iedereen even verknipt is als jij, zelf in het geval Hans van den Broek (een Bakra lijkt mij) neem je aan dat hij een schijnhuwelijk is aangegaan om in Nederland te mogen blijven. Hans heeft gelijk; door mensen met jouw instelling zal Nederland zich wel een miljoen keer bedenken om ons visumvrij toe te laten, jij schreeuwt namelijk van de daken dat je een leugenaar en profiteur bent. Voor de Surinamers, die om eerlijke, zakelijke of familie redenen naar Nederland willen afreizen, is te hopen dat de Nederlandse instanties, die daarover moeten beslissen, jouw bijdrage niet onder ogen krijgen, want dan komt visumvrij naar Nederland reizen er de komende duizend jaar niet.


  Maak melding

 9. Visum kan blijven. Liever geen landgenoten naar dat letterlijk en figuurlijk lage land, ook niet voor kortstondig verblijf, want ze worden daar gehersenspeld en gerecruteerd voor spionage en sabotage. Zonder visum wordt dat alleen maar erger. De staatsveiligheid komt dan nog meer in het geding.


  Maak melding

 10. Ik begrijp de intenties van de mensen die Suriname op alle mogelijke manieren proberen te redden van de verdere ondergang. Aan de andere kant moeten wij ook beseffen dat er in de 2e kamer geen meerderheid te vinden zal zijn voor dit plan. Er is erg veel kapot gegaan in de relatie tussen beide landen omdat de NDP de Surinaamse massa altijd heeft opgehitst tegen Nederland. Zo lang de NDP aan de macht blijft is het water naar de zee dragen. Laat de bevolking zelf wakker worden. De VHP moet niet steeds oplossingen gaan zoeken voor de rotsooi die de NDP van het land maakt. Laat de NDP nu zelf hun eigen rommel opruimen. Ik begin nu echt genoeg te krijgen van de gebakken lucht van opa B.


  Maak melding

 11. Is er iemand die vertalen kan wat deze mw.bedoeld?Ik zie gehersenspoeld,gerekruteerd,spionage,sabotage,staatsveiligheid…Beste Peggy,lijkt mij dat je zelf gehersenspoeld bent door je vader.Het is precies zijn terminologie!!


  Maak melding

 12. Afschaffen die visumplicht.Dat wil zeggen geen koppijn meer voor het aanvragen van een visum en juist als de visum plicht er meer bestaat i gaan de surinamers niet wegtrekken want een visum krijgen is iets van geluk daarom dat men niet terugkeert bij de eerste keer als ze een visum krijgen.
  Voor een vakantie van 3 maanden moet de visumplicht niet gelden als men langer dan 3 maanden naar Nederland op reis wil gaan moet een MVV ingediend worden.Visum afschaffen is wederzijds.


  Maak melding

 13. @Peggy
  Als de mensen het land verlaten doen ze dat voor een beter toekomst!
  Jij ziet spoken overdag en dat noemen wij het bouta syndroom!Zelfs de hatianen verlaten hun land en kiezen voor een westerse land, ze komen in ieder geval niet met de bedoeling om zich in Suriname te vestigen. Ze gaan zich niet andermaal in een soortgelijke misere storten als eerder meegemaakt in Haiti zelf!.


  Maak melding

 14. Laat ze maar visumvrij naar nl komen laat su ook visumvrij maken dat Nederlanders hele jaar vrij kunnen blijven in. Su komt su aleen maar ten goede er komt geld binnen wat ze uitgeven die 35 euro toeristenkaart is niks vergeleken met wat ze uitgeven aan tripjes en nl hoeft niet meer bang te zijn voor gelukzoekers want je kan niet zomaar meer uitkering krijgen en zeker niet als je geen verblijfs vergunning hebt de stroom Surinamers is niks vergeleken met al die illegalen die via bootjes enz over land naar nl komen die mensen zijn eeen grote last want die vragen asiel aan een Surinamer die asiel gaat aanvragen worst gelijk afgewezen omdat suriname geen oorlogsgebied is dus er is geen vrees het is juist goed Surinamers zullen hun boodschappen doen in nl en spullen kopen om naar su te posten Ik ben voorstander van afschaffen van visum


  Maak melding

 15. Mensen verlaten het land vooral voor het avontuur. Ze willen dingen meemaken die niet kunnen in Suriname. Maar na een tijdje komen ze er achter dat het zo slecht nog niet was in Suriname en willen ze terug. Dan merken ze dat ze het niet zo goed voor ellkaar hebben dat ze ook zonder te werken in Suriname overeind kunnen blijven en keren dan niet terug en leven de rest van hun leven in het buitenland waar ze zich ook niet meer prettig voelen. Als loonslaaf van meedogenloze uitzuigende bedrijven en een meedogenloze overheid die er niet voor terugdeinst mensen met nieuwjaar te overvallen en op te pakken omdat ze nog verkeersboetes open hebben staan. Zoveel humanisme daar, in het lage land.


  Maak melding

 16. @ peggy
  Mensen moeten hun boetes betalen maar mensen een gouden kerst beloven en tezelfder tijd hun inkomen met 100 % devalueren. Hoe noem je dat in Suriname? O ja een ware nationalist, sinterklaas stijl.


  Maak melding

 17. Jij hebt helemaal nergens recht op maar misbruikt het Nederlandse systeem wat er is om mensen op te vangen die niet kunnen werken of even zonder baan zitten. Parasieten als jij laten het land nog verder naar de kl*te gaan. Maar nog erger, je geeft de Surinamers een slechte naam.

  Ik mag voor mijn werk meerdere keren per jaar naar Suriname en dan lachen ze in Nederland altijd een beetje om de luie Surinamers en hoe relaxt het dat wel niet moet zijn daar. Dan moet ik ze altijd uitleggen dat alle luie Surinamers in Nederland zitten, niet in Suriname.


  Maak melding

 18. @Surinamer, jij bent dus een egoïst……..jij geniet lekker in Nederland……maar jij gunt je mede landgenoten geen goed leven…….die mogen lekker verrotten in Su…….schaam je!!!


  Maak melding

 19. Bepaalde mensen zijn aan het LOBBYEN over dit onderwerp en is dus totaal geen nieuws om je over druk te maken voorlopig of het nu wel of niet wordt toegepast dus we zitten te zeuren over iets wat niets is.

  @ Peggy
  Ben je bang dat er iemand uit Ned verkleed met een zonnebril en hoed op met een vijl verstopt in een gebakken banaan in su een lichtmast omver gaat zagen om te boel zo te saboteren of de blauwdrukken van de denkbeeldige cassave fabriek gaat komen stelen wat de staatsveiligheid in gevaar gaat brengen…..

  Je moet bang zijn voor @ Deny die zich voordoet als slimme witteman maar in werkelijkheid gewoon een domme surie is.


  Maak melding

 20. Visum afschaffen no e go kong zolang de baas der misdadigers en paarse rovers de macht hebben. Na wang leegloop e go pasa, ook het gros der oerdomme paars slaafse stommelingen zullen het land verlaten bij de vleet. Soso pina e go kong. Mek baas njang ka, wi e ka ma a mang en roversbende e tang roof. Wi e gwe. Visum e go tang, oe tang schijt paars na Suribabwe, want na oenoe e verdien a lijder sa e miki oeng lijde paars vol van zijn misdadig schijterij. Wahahahahahahahaha


  Maak melding

 21. Een mier heeft geen leider nodig. Maar al die oerdomme paarse stommelingen een lijder die hen zal doen lijden Wahahahahahaha, Een mier is van nature slimmer dan alle paarse zombies samen bij elkaar. Wahahhaha vraag het peggy, baas zijn paarse teef. Wahahahahahahahaha ai njang baas slap bana foe overleef. Wahahahahahahahaha


  Maak melding

 22. Daar moet ik je gelijk in geven.Onlangs zijn er nog 15 man opgehaald van hun bed gelicht vanwege openstaande verkeersboetes.Daarna heeft niemand nog wat van ze gehoord…misschien in hun vlucht om de boetes niet te hoeven betalen…doodgeschoten??


  Maak melding

 23. Heel goedkoop naar Indonesia:
  Mirah sanget Liburan ke Indonesia.
  Naar Indonesia met name Yogyakarta:
  Ticket met KLM/Garuda/Singapore/Arabische AIR.
  kost e.500,- voor 90 dagen 17000 km met 3 X warm eten
  visum e.20,- voor 90 dagen
  Hotel kost Rp.300.000,- per nacht inkl.onbijt.
  Warm eten, Nasi + Sayur + Ayam + Thee s.Glas
  betaalt men Rp.20.000,- bij Mbak Tinuk lan Pk.Agung
  Jl.Pasarkembang
  Bus stad te bezichtigen 6 uur lang bus 1 tot en met bus 6
  kosten Rp.5000,=
  Ze praten javaans kromo of ngoko en Engels, heel veel mooie
  Batik op Malioboro en heel goedkoop, ook op Pasar Binghardjo heel goedkoop.
  De koers is gelijkt aan e.1,- = Rp.16000,-


  Maak melding

 24. Volgens mij heeft Nederland geen enkel belang bij het zonder visum toelaten van Surinamers, ook al waren het voormalige Nederlanders. Alle fantasieën daarover getuigen m.i. niet van realiteitszin.
  En mevrouw Peggy beweert dat paps een van de weinigen is die niet is gehersenspoeld. Misschien geldt dat wel voor paps maar voor haar zeker niet.
  Je blijft lachen met (sommige) Surinamers.


  Maak melding

 25. Strategie Braindrain.

  Na onze jongeren met moeite en vele staatskosten te hebben opgeleid wil men de deur opengooien zodat zij het land verlaten. Het is vaker gebeurd en zal zich steeds weer herhalen.

  Men kan zich beter inzetten voor de beëindiging van de mensonterende 100% controle.
  Wat heb oma en opa eraan als ze straks “visumvrij” voorover mogen bukken om zich in de naad te laten voelen?


  Maak melding

 26. Strategie Braindrain.

  Na onze jongeren met moeite en vele staatskosten te hebben opgeleid wil men de deur opengooien zodat zij het land verlaten. Het is vaker gebeurd en zal zich steeds weer herhalen.

  Men kan zich beter inzetten voor de beëindiging van de mensonterende 100% controle.
  Wat heb oma en opa eraan als ze straks “visumvrij” voorover mogen bukken om zich in de naad te laten voelen?


  Maak melding

 27. Oude(re) mensen zijn wel vaker gebruikt/misbruikt om drugs te smokkelen. Waarom zouden zij niet moeten worden gecontroleerd? Voor zover mij bekend, heeft men nog geen misbruik gemaakt van kinderen maar het zou mij niet verbazen als ook zij worden ingezet. Die dealers gaat geen zee te hoog.


  Maak melding

 28. Volgens Peggy is paps de enige in Suriname die niet gehersenspoeld is, dat kan waar zijn, want paps heeft niets onder zijn hersenpan dat gespoeld kan worden, ik heb nog nooit zo’n grote stommeling gezien, die zoveel beslissingen, die hij met zoveel bravoure genomen en afgekondigd heeft, binnen zo een korte tijd zien terugdraaien. Ik heb geen zin om al de miskleunen van paps op te noemen, ik volsta met de afspraken gemaakt met de bond van de EBS, de Bond Van Leraren en de deal met het IMF, alleen iemand die volstrekt hersenloos of harstikke idioot is neemt beslissingen waar hij de consequenties van niet overziet.


  Maak melding

 29. Ik Sta nog steeds achter bp.P.S. Somohardjo ja, waarom: PL. is de enige javaanse Partij die van buitenaf en ook van binnen GOEDkunnen pareren ja , niet als Bpk. Iding Sumita die 70 lage jaren worden gedomineerd, verpest geitimideerd door J.A. Pengels NPS en J.Lachon van VHP, een schoonmaker zelf kon hij niet krijgen. foei foei domboooo.


  Maak melding

 30. Denken jullie echt dat die gigantische hoeveelheden drugs die in NEDERLAND worden geconsumeerd en verhandeld, door jullie opa’s en oma’s in hun achterste of onderste daarheen wordt gebracht?

  Wordt wakker Idioten!!


  Maak melding

 31. wat een nonsens, achterlijke nps partij… jullie debielen hersens zit vol met cocaine en drugs en zuip problemen. als je gemene best denken wilt aanzetten, bent u helaas wel erg laat, dat had henck arronck “” MET VUIST OP TAFEL MOETEN HANTEREN IN 1973″” TIJDENS HET AFDINGEN VAN DE ONAFHANKELIJKHEID, dan waren wij surneds en surinamers hem dankbaar geweest, maar hij had helaas een grote smoel alleen… je stierf in nederland aan een overdosis viagra gebruik…


  Maak melding

 32. @ Hans van der Broek
  Suriname heeft niet voor onafhankelijkheid gekozen, dat is ze door Den Uil, Pronk en Arron door de strot gewrongen.
  Verreweg het grootste aantal Surinamers hebben die onafhankelijkheid in 1975 niet gewild.
  Een referendum hierover is het Surinaamse volk onthouden.


  Maak melding

 33. @ Cornelis Timmer: Toen Suriname in 1954 het Statuut tekende was de weg naar onafhankelijkheid onomkeerbaar ingeslagen. Nationalistische drammers, gedreven door haat, zoals Bruma en Derby dreven Arron ook die weg op zonder stil te staan bij de consequenties.

  Suriname had in 1954 ook kunnen opteren om een provincie van Nederland te worden met alle rechten en plichten die Nederlanders hebben. Ze zouden dan als Nederlands staatsburgers, en dus kiezers, veel meer invloed hebben gehad om Suriname tot ontwikkeling te brengen.

  Na ondertekening van het Statuut was Suriname van geen belang meer voor de Nederlandse politiek, alleen maar een blok aan het been.


  Maak melding

 34. Ik Sta nog steeds achter bp.P.S. Somohardjo ja, waarom: PL. is de enige javaanse Partij die van buitenaf en ook van binnen aanvallen GOEDkunnen pareren ja , niet als Bpk. Iding Sumita die 70 lage jaren worden gedomineerd, verpest geintimideerd door J.A. Pengels NPS en J.Lachmon van VHP, een schoonmaker zelf kon hij niet krijgen. foei foei domboooo. GOBLOK GOBLOK


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.