Ambassadeur VS bezoekt Nationale partij Suriname (NPS)

61

De ambassadeur van de Verenigde Staten, Edwin Nolan, bracht deze week een bezoek aan de voorzitter van de Nationale partij Suriname (NPS), Gregory Rusland. Tijdens dit bezoek in het partijcentrum Grun Dyari, werd er gesproken over ontwikkelingen die betrekking hebben op de V.S en Suriname. De VS heeft momenteel op verschillende gebieden een samenwerking met Suriname, waaronder de projecten ter ondersteuning van de politie. De VS geeft haar ondersteuning ook via het IMF, waar zij 20% van de fondsen bijdraagt.

Bekijk ook:

61 REACTIES

 1. Rusland heeft er flink van langs gekregen. De VS ziet niet graag dat men het IMF dwarsboomt om Suriname te helpen. Nadat de NPS het land failliet heeft achtergelaten moet paps nu alles weer rechttrekken. We zijn er bijna.


  Maak melding

 2. VS ambassadeur wilde face2face ontmoeting hebben met alweer een malloot. Het is toch schrijnend dat deze kabouter voorman van de nps is. Heeft deze wannabe partijleider ooit openlijk kritiek geuit aangaande beleid (?) van zijn broer?
  De vorige VS ambassadeur heeft wel duidelijk gezegd dat de verkiezingen van 2015 dmv corruptie zijn gewonnen. Wat was het commentaar hierop van de nps of überhaupt van welke partij danook? Volgende ontmoeting moet zijn met de moordenaar en cokedealer ddb met refereren aan zijn CTU-zoon in de VS bak en pappie die van SU een grote bende heeft gemaakt.


  Maak melding

 3. @Peggy
  Paps ,welke paps?!Paps met amnestie,paps die loopt te smeken om vergiffenis,paps die executies pleegt als hij denkt dat hij gedwarsboomd wordt,paps die overal onzichtbare vijanden ziet,paps wiens even criminele zoon in Alcatraz zit?!
  Laat je kop checken okay!!


  Maak melding

 4. Hopelijk geeft deze Rusland alle comedyspel/ struisvogel politiek door van deze Clown regering, welke zich voordoen in SU!! in details aan de Ambassadeur en dat Nolan heel veel mee kan doen!!
  En wie weet krijgt de Boef een uitnodiging in America!!


  Maak melding

 5. MISS Peggy

  “Rusland heeft er flink van langs gekregen.”

  Was u aanwezig bij het gesprek of halt u deze constatering uit de dikke duim.

  Het IMF is een onafhankelijke instantie waar de VS 20% aan bijdraagt. Als de VS ergens iets van vindt meld ze dat bij mevrouw Lagarde en niet bij ons.
  U kunt gerust zijn bij dit soort transacties als met Suriname maakt niemand zich druk. Dat regelt meneer Charap wel die laat Pappie wel na zijn pijpen dansen.

  U heeft de frustratie van Pappie over het IMF toch wel gehoord.


  Maak melding

 6. Er zijn methoden om te weten te komen wat er besproken wordt. Mevr. Veira heeft ook de opdracht gekregen actie te ondernemen tegen cybercriminaliteit en cyberlaster. U bent daar niet onbekend mee, evenals vele anderen hier.


  Maak melding

 7. @Peggy
  Veira is gewoon ,zomaar
  Cybercriminaliteit en cyberlaster,laat ons niet lachen.
  Niks is geheim in Suriname,er is geen behoefte bang te zijn voor cybercrimes!!


  Maak melding

 8. Sommige mensen die het Staatshoofd beledigingen toeslingeren staat een verrassing te wachten wanneer ze de komende jaren Suriname bezoeken. Alles wordt nu bijgehouden. New policies.


  Maak melding

 9. Peggy to tell you the Truth,i JUST don’t give a damn…niet stiekem doen hoor je weet in het geniep iemand ophalen als heel het land slaapt.Haal me op als het vliegtuig landt.Een ieder mag dan zien hoe tof je vader is …hoop dat hij ook zo tof is als men op zoek gaat naar me.Niet zeggen dat ik in de vlucht ben neergeschoten he…ben maar een vrouw.Als je mij niet netjes aankan…pffttt


  Maak melding

 10. Ik beledig het Staatshoofd niet..ik herhaal gewoon de geschiedenis…DE Surinaamse geschiedenis…je vader heeft geschiedenis geschreven en schrijft nog steeds geschiedenis.Je moet eerder trots zijn..een bekende vader te hebben..👍👍👍👍👍👍


  Maak melding

 11. Onze president is wederom afwezig tijdens de 71st. V.N. vergadering in new york.Kan daar ook niet meer verschijnen.
  Hij zou zich ook niet op zijn gemak voelen na de openings speech van Banki Moon waarin hij vraagt aan de leiders niet van het volk te stelen en de democratie te respecteren.
  Zijn Boyke zit trouwens ook daar vast.Verdienen wij Surinamers echt zo een president?Is dit een verworvenheid van onze zogenaamde onafhankelijkheid.Tje potie sranang.


  Maak melding

 12. Straks krijgt men te horen……..ze zijn bezig met ………baas en mpp corrupte elite na dagu partij boeven gaan ervan uit dat als je tegen hen bent je staatsvijandig bent. Ndp en lijder na moro bigi vloek sinds de slavernij. Na wang mpp bende criminelen.


  Maak melding

 13. Peggy

  Sommige mensen die het Staatshoofd beledigingen toeslingeren staat een verrassing te wachten wanneer ze de komende jaren Suriname bezoeken. Alles wordt nu bijgehouden. New policies.
  wahahaha joe e njang eng krong tingie bana nanga bal, paarse schijtster.


  Maak melding

 14. Als de dag komt dat je vader jullie niet meer kan faciliteren met geld en goed.Ga je verlangen naar de lage landen.Vraag me af …of je echt Peggy Bouterse bent of het je Nick name is..want ohh wat kom je stom over meid.


  Maak melding

 15. Peggy,

  Ik denk, dat je heel erg met jezelf in de knoop zit.
  Je slaat namelijk wartaal uit.
  Van paps heb ik nog nooit gehoord in Suriname.
  Wij hebben daar hier een ander woord voor.


  Maak melding

 16. Ik heb besloten om mijn vakantie niet in Suriname, maar in Indonesië door te brengen. Dit betekent dat Suriname naar de deviezen die mijn vrouw en ik daar zouden uitgeven mag fluiten.
  Over hoeveel geld praten wij?
  Om te beginnen de vliegtickets . Ik vlieg liever KLM, dus niet van belang,
  Huur van een appartement 6 weken a euro 150 = € 900.
  6 weken (42 dagen) eten zeg maar tegen euro 10 = € 420.
  Vakanties in Suriname zeker 1000 euro per persoon= € 2.000 euro. Overige posten: geld geven aan familieleden, vakantie met familieleden etc, € 1.000. Aankoop van souveniers etc.
  € 1.000.
  Totaal gemiste deviezen door Suriname € 5.320.
  Vermeldenswaard is dat mijn vakantie in Indonesië slechts
  € 3.000 heeft gekost. U mag dus zelf uw conclusies trekken.
  Ik denk dat ik nog 1 laatste keer naar Suriname ga om afscheid te nemen. Reden: Ik heb van Suriname gehouden, Ik wilde na mijn studie zelfs terugkeren om mijn kennis en kunde ten dienste te stellen aan Suriname, maar die klote militairen hebben daar een stokje voor gestoken. Conclusie:Ik heb van Suriname gehouden, maar Suriname houdt niet van mij.


  Maak melding

 17. Heel goedkoop naar Indonesia:
  Mirah sanget Liburan ke Indonesia.
  Naar Indonesia met name Yogyakarta:
  Ticket met KLM/Garuda/Singapore/Arabische AIR.
  kost e.500,- voor 90 dagen 17000 km met 3 X warm eten
  visum e.20,- voor 90 dagen
  Hotel kost Rp.300.000,- per nacht inkl.onbijt.
  Warm eten, Nasi + Sayur + Ayam + Thee s.Glas
  betaalt men Rp.20.000,- bij Mbak Tinuk lan Pk.Agung
  Jl.Pasarkembang
  Bus stad te bezichtigen 6 uur lang bus 1 tot en met bus 6
  kosten Rp.5000,=
  Ze praten javaans kromo of ngoko en Engels, heel veel mooie
  Batik op Malioboro en heel goedkoop, ook op Pasar Binghardjo heel goedkoop.
  De koers is gelijkt aan e.1,- = Rp.16000,-


  Maak melding

 18. Budayayawa…ik vind dat je niet loyaal bent naar je meester.Iemand die je onlangs nog grond heeft gegeven twv.40.000 euro.Ipv John over de streep proberen te trekken zodat de gemiste deviezen toch het land inkomen.Be krachtig jij zijn plannen om zijn deviezen te spennen in Indonesia.Te beginnen met de ticket die goedkoop is…Of heb jij “baas”ook al de rug gekeerd en heb je het licht gezien..😨


  Maak melding

 19. diana,

  Je kunt een slang vertrouwen, maar een javaan nooit. Een slang zigzagt maar loopt wel altijd vooruit.
  Een javaan loopt voor je, dan duikt hij achter je en steekt een mes in je rug.
  Aangezien je javanen hebt in je familie moet dat je toch bekend zijn. Kijk maar hoe Somohardjo met de borst vooruit liep in paars I en daarna Bouterse een mes in de rug duwde.
  Zo heeft hij dat altijd gedaan en ook al die andere javanen zoals soemita, sapoen en noem ze maar op.
  Very slick people, or maybe very sick people.


  Maak melding

 20. Waar stage?in de memre boekoe kazerne..Heeft hij het aangeboden of heeft het gesprek onder ambassadeur Nolan zo een wending genomen..Bouta je moet oppassen hoor …je einde kan vanuit onverwachte hoek komen.Budayayawa hoe kom je aan deze losse flodder…Rusland verkeerd niet in die omstandigheden.


  Maak melding

 21. Whahahahhaha.

  John is al afgeschrikt door Peggy en durft geen voet meer te zetten in Suriname.
  Alsof de mensenrechten in Indonesie zo geweldig zijn. Ze hebben daar honderden keren meer moorden gepleegd dan Bouterse.


  Maak melding

 22. Peggy, onder Venetiaan was er nog enige hoop dat Suriname er zou komen, het is eeuwig zonde dat het Surinaamse volk zo stom was om Bouterse nog een kans te geven, de kans dat wij, die nu leven, Suriname vooruit zien komen, is door toedoen van Bouterse, Abrahams, Lackin, Misiekaba, Simons, Bouva en de rest van de roversbende, nu wel heel erg klein geworden. Venetiaan liet een deviezenreserve van meer dan 1 miljard USD achter en binnen vijf jaar was dat verdampt, het geld van de Islamitische Ontwikkelingsbank is hetzelfde lot beschoren als deze schurken het voor het zeggen blijven hebben in Suriname.


  Maak melding

 23. De NDP (coalitie van het regeringsteam) is redelijk want zonder hun toestemming mag geen enkele buitenlandse diplomatie met een oppositiepartij gesprekken voeren. Toen Front aan de macht was mochten buitenlandse diplomatie niet met de NDP gesprekken voeren over ontwikkeling van Suriname. NDP stelt zich humaan op.


  Maak melding

 24. Francepain,

  De grootste fout die Venetiaan heeft gemaakt is de marrons niet terug te sturen naar hun oorspronkelijke dorpen.

  In de stad hadden deze mensen geen werk, waren ziek en armoedig en zeer ontevreden.

  Toen kwam Bouterse en hij beloofde hen gouden bergen, elke dag BBmetR en zoutvlees, kinderbijslag, aow, gratis ziektekosten, school, vervoer enz. en ze stemden uiteraard op hem.

  Dus het was politiek gezien niet zo slim van Venetiaan.

  Als je het vergelijkt met Bouterse, die recent zei dat zijn politieke survival boven het beleid van het IMF gaat, dan zie je hoe politiek naief Venetiaan wel was en hoe politiek vastberaden Bouterse is.


  Maak melding

 25. Blinde Muur, waar heb je deze wijsheid vandaan, in Suriname mogen politieke partijen zonder toestemming praten met wie ze willen, er is in Suriname (nog) geen sprake van dictatuur. De NDP neigt er wel naar, maar het Front heeft die neiging nooit gehad, ze waren zelf te suf om een wet aan te nemen om Bouterse, als verdachte van moord, te verhinderen aan de verkiezingen mee te doen, dan zouden ze de NDP en buitenlandse diplomaten verbieden om met elkaar te praten? Laat me niet lachen.


  Maak melding

 26. @@Budayayawa, wil je niet met mij naar Indonesia gaan? ik betaal alles, maar dan ook alles voor je en ik geef je een grote beurt welke jij van jouw baasje De Boef niet en nooit heb gehad!!! in dat zelfde hotelletje welke jij zelf heb opnoemt!!!! A tori sa spang!!!!

  Laat mij niet vallen!!! Ik mag wel een vieze mond hebben van jou, maar het geld stinkt niet!!!


  Maak melding

 27. Parinaga, in Suriname hebben we geen apartheid, een president kan mensen die in de stad willen komen wonen, niet zonder meer terugsturen.

  De grootste fout die Venetiaan gemaakt heeft is het Bouterse niet onmogelijk te maken aan de verkiezingen deel te mogen nemen. Het Front had na Bosje een absolute meerderheid en toch namen ze geen wet aan om een van moord verdachte en een couppleger/schender van de grondwet, te verhinderen aan de verkiezingen deel te mogen nemen. Venetiaan heeft waarschijnlijk gedacht dat Bouterse, na de eclatante overwinning van het Front, een gepasseerd station was en daar heeft hij zich dus lelijk in vergist.


  Maak melding

 28. Franchepane,

  Je zegt hetzelfde als ik alleen zeg je politieke vergissing en ik noem het politieke naiviteit.

  Kijk eens naar Bouterse. Zodra hij aan de macht kwam is het eerste wat hij deed een Amnestiewet voor zichzelf in elkaar flensen. Daarbij geholpen door Somohardjo en Brunswijk.
  Later, toen deze 2 hun hulp wilden verzilveren, heeft hij ze keihard gedumpt.
  Men kan heel veel zeggen over Bouterse, maar niet dat hij (politiek) naÏef is.


  Maak melding

 29. Ik Sta nog steeds achter bp.P.S. Somohardjo ja, waarom: PL. is de enige javaanse Partij die van buitenaf en ook van binnen GOEDkunnen pareren ja , niet als Bpk. Iding Sumita die 70 lage jaren worden gedomineerd, verpest geitimideerd door J.A. Pengels NPS en J.Lachon van VHP, een schoonmaker zelf kon hij niet krijgen. foei foei domboooo.


  Maak melding

 30. Budayayawa,

  Mooi voor jou. Weet je zeker dat je die grond van Bouterse hebt gekregen en niet van Somohardjo? Want je geeft tegenstrijdige berichten af. Je weet toch dat Bouterse en Somo momenteel als water en vuur zijn? Of denk je dat dat gespeeld is? Dat Somo stiekem de VHP moet saboteren en intussen wel met 2 van zijn mensen de NDP aan een meerderheid helpt?


  Maak melding

 31. Peggy net als iedere andere Bouterse spoor jij niet. Je hebt het wel lang volgehouden he?
  desondanks heel tof van je om onze bezwaren aan te horen en door te spelen aan je seniel.


  Maak melding

 32. De kinderen zijn er nog nooit geweest 25 jr 23 jr en we geven alleen geld uit aan eten en verblijf. En vliegen KLM. Want we willen terugkunnen en anders willen wij professioneel worden opgevangen.


  Maak melding

 33. Edwin Nolan kan zich liever bezig houden met de problemen in eigen land.Elke week zien wij hoe de Afro Amerikanen worden uit gemoord door blanke politie agenten dat is 1 voorbeeld. Het 2 is als het waar is Amerikaanse militairen bestookt met mosterdgas.Ook bezorgt Donald Trump deze clowns slapeloze nachten.Dit zijn slechts een paar van de problemen die deze cowboys niet kunnen oplossen.Ik voorspel dat er in de toekomst een burgeroorlog uitbreek in de VS,als zij niet gauw komen met een oplossing voor het uitmoorden van de Afro Amerikaan.


  Maak melding

 34. @peggy
  Veira kan niks. Weet niks van ict.
  Zij werkt nog met wordperfect 4.1
  Veira’s voorganger is een crimineel.
  Een bankrover en overvaller.
  Veira’s nieuwe functie stelt dus geen reet voor. Haar functie is een papieren functie. Dacht jij dat zij nu een soort FBI/CSI hoofd is geworden. Ga kleuters bang maken met jou verzonnen nonsense.
  Komt ervan als je jou duim vóór het uitzuigen in jou ongewassen gaten stopt.


  Maak melding

 35. @sid de raal

  Hij hoeft geen Nederlands te leren.
  Er werken Surinamers op de us ambassade.
  Die kunnen voor hem tolken en kranten en andere Nederlandse stukken vertalen
  .


  Maak melding

 36. @peggy

  Rusland van langs gekregen?
  Je klets uit je nek peggy.
  Nps dus Venetiaan had veel geld voor Suriname op de centrale bank gespaard.
  Moordenaar, boef, drugsdealer, Bouterse kwam aan de macht en de centrale bank van Suriname werd door Bouterse leeg geroofd. En nu geeft Bouterse een economische crisis de schuld.
  Het is altijd een andere die dingen doet volgens Bouterse. Hoe kan iemand zoveel pech hebben? Desi Bouterse is zelf de crisis.
  Als je hem ondanks alles zo bewonderd dan ga je zeker met hem het graf in als het zover is ?
  Ga snel. Suriname is dumbo’s en parasieten als jij liever kwijt.


  Maak melding

 37. Baldew of Dew-Bal, of Varken Bal of Kao Bal of Hagoe Bal of Dagoe Bal of Kaferie Bal zijn allemaal het zelfde hebben een viese mond, foei foei toch.


  Maak melding

 38. Volgens een ex-Ambassadeur van de VS moest hij de President een mooie som geld betalen om Ambassadeur in een midden oostenland te worden. Er was toen geen oorlog in dat gebied.

  Ik vraag me af hoeveel geld Nolan aan Obama moest betalen. Amerika stuurt geen Ambassadeur als hij niet overal in het land kan gaan om mensen te ontmoeten. De Surinaamse kan hetzelfde doen in de VS. Als de politie hem stopt kan hij zijn diplomatieke paspoort laten zien.

  Off topic: De burgerinitiatief en anderen beginnen pressure op ddb uit te oefenen na de presentaties. Wat is een goed idee.


  Maak melding

 39. De Zwart tegen Wit is een diep gewortelde problem in de VS. Van de 300 miljoen inwoners zijn Wit nog steeds de meerderheid. De politie heeft een los handje met vuurwapens speciaal met Black Americans.

  Sinds Maarten Luther King zijn er succesvolle Sportslieden, medical doctors, business mensen(Opra), politici, congressmen, senatoren en zelfs een President van het land.

  Er is nog armoede in de African American groep. Maar voor sommige is er rijkdom en welvaart. In Atlanta (CNN) is er een hospitaal voor alleen rijke zwarten. Zij zijn erg invloed rijk in sectors van de maatschappij.

  Ik denk niet dat er burger oorlog komt. De meeste generals en luchtmacht generaals en admiraals en soldaten zijn wit.


  Maak melding

 40. DD Bouterse is niet zo slecht als men denkt hoor, heeft voor de verkiezing duizenden huizen en grondpapieren verstrekt aan de arme Surinamers de waarde e.20,000 tot e.60.000 ok. Dus de volgende verkiezing komt hij met 28 zetels in het Parlement van Suriname.


  Maak melding

 41. Ik Sta nog steeds achter bp.P.S. Somohardjo ja, waarom: PL. is de enige javaanse Partij die van buitenaf en ook van binnen aanvallen GOEDkunnen pareren ja , niet als Bpk. Iding Sumita die 70 lage jaren worden gedomineerd, verpest geintimideerd door J.A. Pengels NPS en J.Lachmon van VHP, een schoonmaker zelf kon hij niet krijgen. foei foei domboooo. GOBLOK GOBLOK


  Maak melding

 42. De Rijkdommen van Suriname moeten wij eerlijkdelen en eerlijkverdelen onder de Afrikanen, Hindoestanen, Javanen en andere ja, wat Bouterse nu doen gronden verdelen onder de arme bevolking is heel goed ok.


  Maak melding

 43. Mijn Visie
  7 Ministers voor (NDP+ABOP+SPS)
  4 MInsters voor (VHP)
  3 voor (PL)
  DOE (1)
  LALU (1)
  Eerlijkdelen eerlijkverdelen om mooie Suriname op te bouwen ja., mag ook extra ministerie creeren , maar niet heftig uitschelden man, is niet correkt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.