zondag, oktober 24, 2021
HomeOnderwerpenEntertainmentOpwindende kasekomuziek uit Suriname in RASA Utrecht

Opwindende kasekomuziek uit Suriname in RASA Utrecht

-

- Advertisement -

Kaseko is een van de bekendste muziekstijlen uit Suriname. Aan de basis ligt de percussieve kawina-muziek met z’n vraag- & antwoordzang. Met invloeden uit de New Orleans jazz, calypso en latin ontstond na de Tweede Wereldoorlog kaseko, een dansstijl die snel populair werd en nog steeds is. Een van de betere kasekogroepen in Nederland is de Corona Band en die staat op vrijdag 23 september in RASA te Utrecht.

- Advertisement -

De veelkoppige Surinaamse band Corona is vernoemd naar het district Coronie in Suriname, en werd in 2007 opgericht door enkele oud-leden van The Melody Travellers. De groep bestaat ook daadwerkelijk uit bijna 100% Coronianen en staat onder leiding van trompettist Clifton Ost, de zoon van Gusje Ost, voormalig leider en trompettist van The Melody Travellers.

Dit concert maakt deel uit de van CLUBserie in coproductie met de Stadsschouwburg Utrecht: vijf avonden in verschillende thema’s met een concert van een bijzondere band, hapjes en drankjes in de foyer en een dj na afloop.5 REACTIES

  1. Chaturdas, dat ze zeggen dat je er trots op moet zijn als je een motjo libi leidt, duidt er meer op dat ze aanhangers van Baas zijn dan hun paarse hemdjes. Paarse ezels schamen zich namelijk nergens voor; hun leiders mogen moorden, stelen, liegen en hoereren, in hun ogen neks no Fout’.


    Maak melding

  2. JZwartmans,

    Ik heb geen flauw idee wat ze ten gehore brengen, dus daar kan ik niks over zeggen. Wat ik wel zie op de foto is dat ze paars en rood uitzien.

    Vast niet al hun liefhebbers zullen gecharmeerd zijn van paars (NDP), dus misschien dat ze daar rekening mee kunnen houden.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.