Bouterse over lot ministers: schakels bedanken

51

PARAMARIBO, 21 sep – “Als je het tempo wil verhogen moet je bepaalde schakels bedanken.” Dit zegt president Desiré Bouterse naar aanleiding van berichten over het vervangen van bepaalde ministers. Het ingrijpen in de samenstelling van het regeerteam is onvermijdelijk.

Het team zit al ruim een jaar aan, wat aanleiding geeft tot evalueren. De resultaten zijn binnen. “Er zijn ministers die het uitmuntend doen, anderen goed en sommigen minder goed”, zei Bouterse tijdens een persconferentie. Het is een kwestie van tijd. Hoewel er buiten allerlei namen genoemd worden, wordt officieel niets los gelaten. Maar volgens het staatshoofd is er veel werk aan de winkel.

Onder meer moeten de grote projecten worden uitgevoerd. Deze worden gefinancierd door onder andere de Islamitische Ontwikkelingsbank, IsDB. Bouterse vindt dat het vervangen niet betekent dat de betrokkenen per se gezichtsverlies lijden. De omstandigheden zijn misschien wat veranderd. “Het zijn geen mensen die gevraagd hebben om minister te worden. Wij hebben ze in tegendeel gebedeld om de taak op zich te nemen.”

Bekijk ook:

51 REACTIES

 1. Door de vervanging van al die ministers in de afgelopen jaren wordt eerder pijnlijk de tekortkomingen van bouta duidelijk dan van de ministers. Over een jaar zal hij weer ministers gaan vervangen omdat hij zelf geen kennis heeft van zijn eigen mensen en zal weer ministers gaan benoemen die voor deze taak niet berekend zijn.


  Maak melding

 2. Gaat DDB nu weer andere mensen bedelen om straks de openstaande ministeriële posten in te vullen.Sarie torie…echt een bananen republiek ..hij heeft van Suriname echt een FATOE gemaakt.Las op Star nieuws dat een groot deel van het geleende geld is gereserveerd voor de EBS.Je leent toch om een keer te brengen in je situatie door nooit meer te hoeven lenen?Denk aan productiviteit en export!!Is er niemand van de posters van WKN die DDB het aan zijn verstand kan brengen?


  Maak melding

 3. DDB$€ : Beloven, beloven en niets geven, doet het naïeve en passieve Volk in hoop en vrede leven …… ” you can fool some People sometimes, but you can’t fool all the People all the time ” Peter Tosh….. Stop Corruption, Save the Poor, Save the Nature ….. YAHWEH SEE and KNOW THAT .


  Maak melding

 4. Ik word zooooooooo moe vn dat geleuter van Bouterse.

  De slechtste president van Suriname ooit.

  Voor de derde keer Suriname naar de kloten geholpen en het ligt NOOIT aan hem


  Maak melding

 5. Wat hebben ze mij ooit geleerd: Ja, de ketting is net zo sterk als de zwakste schakel. Bouterse, houdt toch op. U bent de zwakste schakel. U moet vervangen worden om de ketting weer sterk te maken. En uw ministers? Na één jaar regeren zitten ze tot hun dood gebeiteld met die riante uitkeringen. Ze zullen u in geen geval haten voor hun gereshuffel. Integendeel: ze zullen u hun verdere leven zeer dankbaar zijn.
  En dat u ze heeft gesmeekt om minister te worden? Dat duidt aan dat u en uw NDP partij niet meer geliefd zijn bij het volk. Deze mensen zouden juist moeten trappelen van ongeduld om u te helpen, als u geliefd was.
  Vraagt rijst natuurlijk welke figuren (vrienden) als minister benoemd zullen worden.
  Mag ik één gokje wagen? De voorzitter van de SOB, als beloning voor het doen uiteenvallen van de onderwijsbonden.
  Hetzelfde heeft u ooit gedaan met de heer Hooghart.
  Deze man heeft ooit beweerd op de eerste plaats vakbondsleider te zijn en pas op de tweede plaats politicus. Uit al zijn doen en laten blijkt het tegenovergestelde. Hij is de grootste leugenaar van Suriname gebleken. U heeft hem keurig omgekocht door hem te belonen met een conflicterende politieke benoeming. Ik hoop dat de SOB voorzitter zijn fout tijdig inziet.


  Maak melding

 6. laat hij het eens over de eenheid hebben die hij nooit zal kunnen brengen
  hij snapt maar niet dat hij het gezwel is dat met wortel en tak moet worden verwijderd.


  Maak melding

 7. Iedereen heeft zowat een mening over DDB, hij blijft echter aan her roer. De grote vraag is waar ligt dit aan. Laten wij hopen dat dit niet aan de bevolking ligt. Hopelijk gaat passiviteit spoedig plaats maken voor ACTIE.

  Laten wij niet de geschiedenis ingaan als een Lamgeslagen volk.

  Stredefstre…..


  Maak melding

 8. die man is een psychopaat en kan doden
  de meeste mensen willen of kunnen dat niet
  je leven geven voor mensen die toch niet dankbaar zijn
  kijk maar hoe ze die 15 mensen verloochen en gewoon op hem hebben gestemd
  terwijl die 15 mannen voor onze rechten schreven en daarvoor zijn gedood.
  zijn aanhang moet je vooral zoeken bij mensen met een iq van 80 en natuurlijk ook zijn maties , de zakkenvullers


  Maak melding

 9. Brada john,
  Ik heb nog nooit zo een slechte smid gezien. Binnen 1 jaar een verdomde verroeste ketting, hallo murder bouta hou toch op met die jeuk katrijntje smoes.
  A no mi dan na soe ma ?
  Bouta kan even bij mij langs komen bij tata steel , ik heb aan genoeg professionele smederijen. Ten minste als hij schiphol mag binnen komen.
  Schuld aan andere verschuiven is een karakter dat in vele surinamers zitten. Elkaar sorry zeggen ook zelfde, elkaar respecteren ook. Onder bouterse is er geen eenheid in het land. Samen denken, beslissen en doen, welke hij gepropageerde in de beginnende jaren 80, is in het vetschiet, omdat hij alleen het idee heeft om te stelen van het land en het volk.


  Maak melding

 10. ALLE geld dat Sranang kan lenen, moet direct bijdragen aan en geinvesteerd worden productieve doelen, die op korte termijn VALUTA voor Sranang opleveren !!! ANDERS NIET LENEN/NIKS LENEN !!!!!!!!!!!!
  AL HET ANDERE (grote bedragen voor infra-structuur oa) IS GEWOON GE-OUWEHOER !!!!!!!

  De pres blijkt een zeer ZWAKKE SCHAKEL, nu hij GISTEREN pas heeft ontdekt, dat het IMF medogenloos is ! Hij heeft IMF met slaande trom binnengehaald, met feest in Ocer ! Hoe dom kun je zijn ???

  De geloofwaardigheid van DESi is naar een NULPUNT gedaald, nu hij duidelijk laat zien dat de CLAD-rapporten met
  namen van oa NDP-prominenten, door hem in de VUILNISBAK zijn gedonderd ! NUL KOMMA NUL ACTIE TEGEN DE OPENLIJKE POLITIEKE ROVERS VAN STAATSGELDEN !!!!!

  ONGELOOFWAARDIG is ook, dat de pres en zijn kabinetje het PRESTEREN om ook, DE VORIGE MAAND, NOG STEEDS MEER UIT TE GEVEN DAT SRANAN in die maand HEEFT ONTVNGEN AAN INKOMSTEN ! Waar ben je dan IN HEMELS NAAM MEE BEZIG ????????

  ALLEEN EEN EZEL DENKT NOG, GELET OP DIT IDIOTE UITGAVENGEDRAG van het REGIEM, DAT DE KOERSEN ZULLEN DALEN !!!!!!!!!!


  Maak melding

 11. Ui zijn woorden proef ik dat het IMF aandringt op minder ministeries. Schakels moeten worden overgeslagen. Misschien moeten ook overheidsinstellingen eraan geloven. We zullen zien.
  Wie had hij gebedeld? Hoefdraad toch? En Rusland. Gaan die gezichtsverlies lijden?


  Maak melding

 12. ik ben benieuwd wie bouta allemaal als dombo ziet
  je zal maar als zwakke schakel opzij worden gezet met een iq van 80 door een man die nog stommer is
  ha ha ha
  wat een pret, alvast een paar nietsnutters te zien
  en nog gratis ook


  Maak melding

 13. De grootste Dombo is Bouterse zelf, die mensen niet capabele mensen aanstelt. En dit is bewust beleid.

  De ministers die straks mogen oprotten lachen zich rot om de naïviteit van de surinamers.

  Ze wisten en weten dat hun inkomen gegarandeerd is, ook na hun ministerschap zoals de velen die hun zijn voorgegaan.


  Maak melding

 14. Off topic.

  Vandaag gelezen op NPO teletext 125.
  Bouterse wil 1.8 miljard dollar lenen van de ISDB voor de infrastructuur en energieleveringen.
  Nog een lening.

  Bouta heeft het land al financieel failliet gemaakt.
  Dus waarom niet nog een lening erbij.

  Het probleem van de regering Bouta is dat het grootste gedeelte van het geld in de zakken van hem en zijn trawanten gaat.

  Kijk maar naar de rekeningen van sommige Surinamers bij banken in Zwitserland.

  Toen de regering van Vene een lening nam deden ze dat goed.
  Want het grootste gedeelte van het geld werd aan de projecten besteed.
  Ik ben een realist.

  De jeugd van Suriname heeft geen geduld.
  Alles moet snel gaan.
  De Aarde is ook niet in 1 dag gebouwd.
  Maar in 6 dagen. En de zevende dag…………

  Mi ati e broedoe djie sranang.

  En bij deze wil ik een grote gedeelte van de jeugd in Suriname bedanken dat ze deze Bouta weer in het zadel hebben geholpen.

  @RobG ook bedankt voor jou commentaar van uit Nederland.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 15. Sommige ministers kunnen goede technocraten of vakkrachten zijn. Maar het kan voorkomen dat ze net dat extra beetje chemie missen om de X-factor binnen hun departement te zijn. Er moet chemie zijn tussen de minister en de verantwoordelijke taken die hij/zij op het departement hebben te vervullen.Het mooie van het kabinet Bouterse is dat de ministers zich minder of helemaal niet met de politiek bezighouden. Ze doen gewoon hun werk voor volk en vaderland.Het zijn vakkrachten.Ik ga ervan uit dat er in goed overleg met de bewindslieden overlegt gaat worden en dat zij hun kostbare kennis ter beschikking stellen voor een andere dienst binnen de overheid.


  Maak melding

 16. De zwakste schakel is Bouterse.
  Deze man meent het niet met het volk .
  Bouterse moet weg en niet met smoesjes komen over reshuffeling en dat er invloeden zijn die staatsgevaarlijk zijn .
  Zolang Bouterse aan de macht blijft zal Suriname een land zijn van corruptie en rovers.
  Iedereen komt aan de beurt als je een vriend van Bouterse bent om een goede baan of ministers te worden.
  Ben je een jaar ministers dan mag je jouw hele leven ieder maand geldt ontvangen.


  Maak melding

 17. Benne benieuwd naar RobG zijn reactie op dit artikel.
  Mijn reactie is dat ik denk, hetgeen naar alle waarschijnlijkheid ook zo zal zijn, dat een deel van dit geld wordt toebedeeld aan meerdere overlopen a la Sapoen en Doorson en Chitan. Hierna zullen herbenoemd worden en of een verbeterde functie krijgen de heren Abrahams, de top van Palu en het in ere herstellen van enkele eerder bedankte meelopers van de coalitie.
  Want er is weer wat om te (be)stelen


  Maak melding

 18. “Het zijn geen mensen die gevraagd hebben om minister te worden. Wij hebben ze in tegendeel gebedeld om de taak op zich te nemen.”

  Vergeten de nadruk te leggen op “gebedeld om naast hun taak tegelijkertijd hulp te bieden aan het leegroven van de staatskas”.


  Maak melding

 19. Waarom moest Bouta mensen bedelen om minister te worden, hij is toch de beste president ooit? Ik denk dat de coach van the Warriors of de coach van Barcelona niemand hoeft te bedelen om zich aan te sluiten bij het winnend team onder leiding van een goede coach. Bouta mag bij mij komen bedelen hoeveel hij wil, maar ik ga nog liever bij Bronbere werken dan dat ik minister word onder hem en daarmee het risico loop dat ik hem eens de hand moet schudden.


  Maak melding

 20. Hahaha,hij is vergeten te zeggen dat hij niet deugd.De slechste schakel is hij zelf.Surinamers verdienen hem niet.Sapoen en Chitan moeten weg zo klinkt het vonnis van de rechter.Bouta ziet ze als een sterke schakel omdat het goed voor hem uitkomt.Wat een contrast.Baasje bouta is snel om de bevelen van baas boven baas,het IMF,uit te voeren!


  Maak melding

 21. Whahahahaha,

  Zoals gewoonlijk; he was totally wasted, met zijn tachtig duizend dinges.

  Slip of the tongue, hij bedoelde: KABELS bedanken!
  kabels of matties.

  Waardeloos sujet!


  Maak melding

 22. @ RobG

  “Het mooie van het kabinet Bouterse is dat de ministers zich minder of helemaal niet met de politiek bezighouden. Ze doen gewoon hun werk voor volk en vaderland.Het zijn vakkrachten.”

  U heeft gelijk deze ministers houden zich zelden met Politiek bezig. Ze zitten te dokken onder hun bureau in de hoop dat de problemen zich ergens anders melden.
  Ze dokken voor Baas om hun jaar uit te dienen en daarna van de staat verder te leven.

  U stelt dat het vakkrachten zijn. Wie van de ministers heeft bestuurlijke ervaring en vak inhoudelijke kennis. Slecht Peneux heeft feeling met het werkveld. De anderen zijn grappenmakers. Een advocaat is niet de aangewezen minister voor Juspol tenzij gepokt en gemazzeld in handhaving of het produceren van Wetten.

  Het is voor een minister van het grootste belang dat de ambtenaren weten dat ze de minister geen kool kunnen stoven.


  Maak melding

 23. Bouterse heeft vanaf zijn bemoeienins met Suriname het volk alleen met leed bezorgd.Daarvoor had je de NPS en de VHP en de KTPI.Ze hadden ook hun rotzooi en gedoe.Maar de afgelopen jaren vanaf Bouterse zijn overname heeft hij verderf gezaaid.Hij heeft het land tot op de bot vernietigd.In alle gelederen is het voelbaar en zichtbaar.Nooit was Suriname zo diep gezonken..Ik vind het in en intriest…wat voor een mens moet je zijn dat het je niks doet..dat je leeft van de ene leugen naar de ander.De mensen om je heen zullen je roemen om je competenties..zij zijn het die genieten en zich verrijken.Ik zie op je neer want ik had al mijn zinnen gezet om terug te keren naar Suriname.Had al mijn huiswerk gedaan lijk daarin totaal niet op je Chaoot.Maar jij zit me dwars..ik wil niet in een land wonen waar er geen beleid is maar chaos overheerst en waar jij de president van ben.Dan kies ik voor de “witte”man…


  Maak melding

 24. Dora (Bessie Turf) blijft zitten en liggen

  Boi, ze heeft in Miami een cowboyhoed, een holster voor 2 pistolen en cowboylaarzen gekocht. Werkelijk.
  Alleen dit heeft ze aan als ze Bouta gaat verwennen.
  Ding kar ing fellatio Bessie.
  Ai Bessie yu tja go! Na heavy duty


  Maak melding

 25. Kan niemand een 10 tal krassie dagu( pitbulls) op hem los laten in een gesloten hok!!

  Het zijn geen mensen die gevraagd hebben om minister te worden. Wij hebben ze in tegendeel gebedeld om de taak op zich te nemen.”

  Alweer bedelen! Hij is gewoon een bedelmens!!! Geboren voor een duppie!! Die kwartje kan hij nooit maken voor de Suries!!!

  Suries, pak nu de hakbijl!!!!


  Maak melding

 26. @ Wiep -Ding
  Lache

  @ RobG
  “Er moet chemie zijn tussen de minister en de verantwoordelijke taken die hij/zij op het departement hebben te vervullen”
  Waar heb je het over?
  Chemie tussen personen ken ik, maar niet tussen personen en taken.
  en dan die hij/zij op het departement hebben…

  Bedoel je soms: er zou chemie moeten zijn tussen de minister en de werknemers/afdelingshoofden?
  Dit is niet van het niveau Adek tot Harvard. Maar wel van het niveau VMBO
  Bijscholen is mijn devies, of omscholen. Nog beter gewoon scholing.
  Probeer geen volzinnen te schrijven als je de taal niet machtig bent.

  Afgezien van je grammatica wil ik je erop wijzen dat er volgens jouw dus geen chemie is en dat daardoor de minister zijn/haar biezen moet pakken?
  Mooi beroep, minister.
  Ik heb hier op waterkant begrepen dat als een minister zijn biezen moet pakken, hij zijn loon blijft ontvangen tot zijn pensioen of zijn dood. Welke eerder komt.
  Geen probleem, geld zat. De begroting van de overheid kan dit ook nog wel aan.


  Maak melding

 27. Alle kracht berust bij het Surinaamse Volk.

  Het Surinaamse Volk is de enige macht, die bepaalt wat er moet gebeuren en wanneer dat moet gebeuren. Ook de omstandigheden spelen hierin een rol.

  Anders gezegd, de tijd en de omstandigheden bij het Surinaamse Volk is er nog niet, waardoor dit moment van de bevrijding er nog niet is.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 28. Zucht, wat heeft het volk te lijden en wat zal ze te lijden krijgen onder deze lijder en misleider. Met dank aan aan die oerdomme paarse zombies wo ka.


  Maak melding

 29. Het groot deel van het volk stond achter paps …nu staat een klein imi mini deel nog achter hem.Deze hebben nog geen grond toegewezen gekregen.Dus moeten ze geduld betrachten en net doen alsof..WIENS BROOD MEN EET WIENS TAAL MEN SPREEKT!!


  Maak melding

 30. Miss Peggy

  Peggy Paps heeft zelf gezegd dat het volk hem naar huis stuurt als hij doet waarvoor hij getekend heeft.

  Miss Peggy
  Is RobG ontslagen en neemt u waar.


  Maak melding

 31. Er is niemand in het land die het volk zo aanspreekt als paps. Zelfs een zieke pa is nog vele malen beter dan een gezonde Rusland. Alleen paps kan het IMF aan. De rest heeft zwakke knieën.


  Maak melding

 32. Miss PIGGY, je papsi heeft 1nier, je papsi is door en door gedrogeerd en dementeert ook al, je papsi heeft een boel geld achterover gedrukt, je papsi heeft mensen VERMOORD!!! Je papsi heeft dit land vanaf 1980 naar de verdoemenis gebracht !je papsi weet van tittel noch jota af omdat hij een ongeschoolde, ordinaire, pornoverkoper was die zichzelf omhooggeschoten heeft ! Je papsi gaat gegarandeert de gevangenis in en jij die zn genen heeft geerfd zal drugsbolletjes in zn vreten voor hem brengen in het gevang !
  Weet 1 ding en knoop het goed in je oren : JE PAPSI IS BINNENKORT HISTORIE !!!


  Maak melding

 33. Je paps heeft geen moer begrepen van de voorwaarden van het IMF ,hij was totaal stoned en nu hij redelijk bij is krijgt hij een schok en wil terugkrabbelen maar dit is geen poppenkast waarnaar je kijkt en naar believen handelt.Dit zijn keiharde afspraken met een gerenommeerd instituut !
  Wat denkt je criminele paps wel ??dat hij een potje brokobana speelt op Brokobaka? Je paps kan niks aan in dit land NIETS !
  JE PAPS MOET GEWOON OPKRASSEN ZODAT WE HEM NOOOOOIIIT MEER HOREN OF ZIEN !!!OH, EN VOOR HET GEMAK JIJ ERBIJ !!!


  Maak melding

 34. IMF heeft geen leger. Als welk land ook de samenwerking met hen opzegt, zullen ze terug moeten krabbelen. Of anders gaat die Charap Santo Boma van binnen zien!


  Maak melding

 35. @Peggy,

  Did you read the link @Blauw posted?

  The link is from NY, you know the city where your little brother is jailed.

  Have a peak little sister:
  mobile.nytimes.com/aponline/2016/09/21/world/americas/ap-cb-suriname-economic-crisis.html

  “Recent polls say Bouterse’s popularity rating is now around 17 percent, about that of President Nicolas Maduro, the socialist leader in struggling Venezuela.”(New York Times)

  Soo, I think his popularity is going down and will end somewhere under the Goslar.

  “Bouterse, who has expressed admiration for the late Venezuelan President Hugo Chavez, ran Suriname as a military dictatorship in 1980-1987, then returned as president in a 2010 parliamentary election. In 2000, he was convicted of drug trafficking in the Netherlands in absentia. He has been charged in Suriname with orchestrating the killing of 15 political opponents in 1982, but as the economy crumbled this summer, he invoked a clause of the constitution to suspend the trial, citing national security. “ (New York times)

  This is what we’ve been saying over and over again and again.

  Sorry little sister, he’s not somebody to be proud off.


  Maak melding

 36. Zonder paps valt het land uit elkaar. Soms moet je dingen doen om het land bij elkaar te houden. Dan worden mensen wier belangen zijn geschaad daarbij ineens bitter en gaan collaboreren.
  Alleen paps heeft een volksbeweging voor elkaar kunnen krijgen waarbij iedere groep Surinamers zich welkom en prettig voelt. Eerder ging het land al richting verdeling.
  Het land heeft veel te danken aan paps. En mag hem daarvoor belonen ook.


  Maak melding

 37. Er is een bekend spreekwoord dat zegt; Als de vos zijn passie preekt, boer let op je kippen. Bouterse is niet slim, doch slechts sluw en alleen om zijn eigen hachje te redden. Hij is een ziekelijk manipulator die telkens de schuld buiten zichzelf legt. Naar mijn volle overtuiging heeft deze man diagnostisch gezien,diverse persoonlijkheidsstoornissen / Cluster B persoonlijkheidsstoornissen,bestaande uit 4 persoonlijkheidsstoornissen, een Borderline-, antisociale-, een narcistische- en een theatrale persoonlijkheidsstoornis.

  Een zieke geest zoals DDB kent geen beterschap en ook geen mededogen. Het volk heeft de macht en daar moet men ondertussen van doordrongen zijn. Zolang DDB met zijn opportunistische politieke vrienden aanblijft zal het nooit met Suriname goed komen, maar dat men steeds meer ellende zal ervaren. Het enige dat zal moeten gebeuren is, dat DDB en consorten het veld moeten ruimen. Ik ben van mening dat, diegene die deze man blijft joinen ook debet zijn aan de ellende die Suriname op alle leefgebieden meemaakt. Ook deze mensen zullen mijn inziens later vervolgt dienen te worden.


  Maak melding

 38. Miss Peggy

  U doet net als of u enige kennis van zaken heeft.

  Paps heeft nooit een volksbeweging georganiseerd hij was de leider van een Populistische club die over lijken gaat en onder tussen leuke dingen doet.

  Paps beheerst tot in zijn vingertoppen het spel van verdeel en heers, waardoor uiteindelijk alles wat hij doet KAPOT gaat. Ook zijn regering voor zo ver er sprake is van een regering.

  Paps is niet meer populair, zie hoe weinig mensen er waren bij de wandelmarsen en bij zijn IMF bejubeling in OCER. Bij het laatste liepen de mensen gewoon weg tijdens de voordracht van de hoofdact Paps maakt grappen.

  Dye hard NDPers verbranden vlaggen en paraplus of wel de NDP bestaat slechts uit de mensen die baantjes hebben via de NDP en die het land dagelijks bestelen.

  Tot slot u droomt dat IMF geen leger heeft en dat Charap wel eens naar Santo Boma zou kunnen moeten verhuizen.
  Het IMF heeft iets belangrijkers als een leger. Het heeft de benzine voor landen en legers. Het IMF kan Suriname per direct geheel droog leggen van elke toegang tot GELD.

  Daarnaast Charap heeft diplomatieke immuniteit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.