Bouterse: ik denk dat we er half 2018 uit zijn

106

PARAMARIBO, 19 sep – “Wij Surinamers hebben de fout gemaakt, wij Surinamers moeten de fouten herstellen.” Dit zegt president Desiré Bouterse over de aanpak van de economische crisis. Hij noemt de financiële hulp die buitenlandse banken bieden een ‘gouden kans’. Die moet aangegrepen worden.

Het komt nu op motiveren van de samenleving aan. “De communicatie met de gemeenschap is belangrijk. De mensen moeten aanvoelen dat de zaken goed terecht komen. Het worden moeilijke tijden, de economie krimpt. We moeten eerlijk zijn naar de mensen toe”, zei Bouterse tijdens een persconferentie. Het kan nog enige tijd vergen. Maar ook weer niet al te lang. Vooral van de grootschalige goudwinning wordt veel heil verwacht.

“New Mont gaat binnenkort in productie en Iamgold zal de productie verhogen. In de komende twee tot drie jaar moet de zaak gaan rollen. Ik denk dat we er half 2018 uit zullen zijn.”, aldus Bouterse. De investering van de miljoenenleningen zal goed gecontroleerd worden. “Zodat de hele situatie van al tachtigduizend jaar, dat de overheid constant benadeeld wordt, tot het verleden gaat behoren.”

Bekijk ook:


106 REACTIES

 1. Beste President.
  U deskundige en zeer gewaardeerde minister van financien stelde 9 maanden geleden dat Suriname nu door de problemen heen zou zijn.

  Zelf beloofde u ooit gouden bergen toen alles begon in te storten en een verantwoorde president zoals uw voorganger per omgaande de bakens verzette en de import in balans bracht met de export.

  Uw trekpop in de DNA beloofde ooit een 2de dubai.

  Zelf beloofde u meerdere malen dat er geen devaluaties zouden komen en dat de koers weer teruggebracht zou worden.

  Recent stelde u dat er een overeenkomst was met de EBSers terwijl de vice president ze 2 dagen later dreigde met ontslag en u nu de EBSers ondanks u bezwering het kan niet toch geeft wat ze eisten.

  Nu doet u net als of met het inproductie gaan van Newmont er veel zal veranderen ja. Er veranderd veel namelijk dat er 1.800 mensen minder actief zijn voor Newmont en Newmont pas royalties betaalt en winstbelasting afdracht en dividend uitkeert als zij daar aan toe zijn.

  U doet voor als of IAM gold opstel en sprong meer gaat produceren terwijl IAM gold aangegeven heeft 2 jaar nodig te hebben voor haar exploratie

  Beste President wie denkt u dat er nog in uw geloven. U ben allang de keizer zonder kleren alleen niemand van uw hofhouding durft u dat te vertellen.


  Maak melding

 2. Deze lullo bouta is aan het dementeren, gelet op zijn uitspraken.
  Rob, verlos hem van zijn lijden. Haal de andere nier bij hem weg voor een stille landing. Geef de andere nier terug aan de boef Abrahams


  Maak melding

 3. Beste Lezers

  ik zal het maar kort houden.

  De strategie van Bouterse verloop volgens plan..

  Deze goede man die weet percies hoe hij met het Surinams volk moet om gaan.. Kortom

  Arm en dom houden en vervolgens Hoop geven

  Beste Mensen.. ik verwijs jullie naar het boek van..
  NICCOLO MACHIAVELLI.. De Heerser.. Ga aub maar kopen en lezen.. Hier heeft Bouterse die strategie over genomen..

  Of ga maar naar Google

  Als je jou onderdane arm en dom houd.. en vervolgens hoop geeft gaan die personen altyd in jou blijven geloven.


  Maak melding

 4. De zoveelste leugens van de president.
  Alles is gebaseerd op vermoedens indien new mont…en lams gold.
  Waarom bent u niet eerlijk naar de mensen die hun vertrouwen aan u gegeven hebben.
  Drie keer horen wij ik ga de koers omlaag brengen.
  Maar ieder keer gaat de koers omhoog.
  Wat hebben wij verkeerd gedaan om op u te stemmen.
  Als ik naar de geschiedenis terug kijk met alle respect natuurlijk.
  U bent een president die het volk leugens voorspiegelt.


  Maak melding

 5. Hhahha weer die leugenaar. eerst was het midden 2017 de economie volledig hersteld zijn en nu in 2018.De investering van de miljoenenleningen zal goed gecontroleerd worden. “Zodat de hele situatie van al tachtigduizend jaar, dat de overheid constant benadeeld wordt, tot het verleden gaat behoren.” Met 3 miljard heeft deze lafbek niks kunnen presenteren en nu praat hij over 80 duizend jaar die leugenaar.


  Maak melding

 6. Ik snap het niet, wie helpt mij,
  Waar zullen we uit zijn half 2018?
  Waarom gaat de president altijd op de amicale toer als hij zijn toehoorders wil paaien. Dit doe je met vrienden en in de kroeg. Wil hij hiermee aangeven: ik ben een van jullie?
  Ik lees wederom dat de kaarten worden gezet op de opbrengsten uit productie en verkoop van goud.
  Leningen zijn een gouden kans?


  Maak melding

 7. Ha ha ha, ‘a man Bouta e tyar en’, vroeger beloofde hij dat onze problemen snel opgelost zouden worden, nu denkt hij dat we er in 2018 uit zijn en hij denkt dat wij denken dat zijn denken meer waard is dan zijn beloften. Eens beloofde hij ons een gouden Kerst, maar nu mogen we blij zijn met de gouden kans die de buitenlandse leningen ons bieden. De kans is echter groot dat wij, met Bouta en zijn corrupte bende aan de macht, nog jarenlang gaan pinaren om de schulden af te lossen, waar hij, zijn familie en zijn kliek van gaan genieten. Bouta, doe ons een lol en beloof ons niets meer en we willen ook niet weten wat jij denkt, het enige waar wij in geïnteresseerd zijn is; wanneer verdwijn je van het toneel?


  Maak melding

 8. Whisful thinking van de president. De realiteit is anders dan hij voorspiegelt. Het is nog maar de vraag of de goudproductie in 2018 oplevert wat hij nodig heeft om de boel te redden. Een paar maanden geleden zou eind 2016 de crisis ten einde zijn, daarna werd het 2017 en nu 2018. Straks wordt het 2019 en 2020.

  Bouterse zit gewoon klem tussen de afspraken met het IMF en de wensen van het volk.

  Het IMF verhoogt de druk op de regering om de energieprijzen te verhogen terwijl de samenleving een verdere verhoging niet zal accepteren en dreigt met acties.

  Bouterse wil onder de afspraken over prijsverhogingen met het IMF uitkomen want verdere stijgingen van de benzine en stroomprijzen leidt zeker tot een opstand. Dit vaag verhaal is waarschijnlijk de voorbode voor het opzeggen van de overeenkomst met het IMF.

  Het IMF wordt als de boosdoener neergezet terwijl bouterse 3 maanden geleden zelf de afspraken met het IMF heeft getekend. Het IMF houdt alleen vast aan de gemaakte afspraken.
  Voor de paarse meute is hij de held die de prijsverhogingen niet door laat gaan.
  Maar dat zal hem niet helpen want het stopzetten van de hulp van het IMF zal leiden het niet doorgaan van de leningen van andere banken en tot een forse daling van de waarde van de srd en een gierende inflatie.
  Ook de cambio’s die nu in feite de monetaire autoriteit zijn zullen de waardedaling van de srd niet kunnen stoppen.

  Bouterse heeft zich in de nesten gewerkt en probeert met allerlei kunstgrepen en leugens zijn hachje te redden.


  Maak melding

 9. DESI : EN BRADA NANGA SISA, de 17.650 VOLKS- WONINGEN DIE IK aan het Volk HEB BELOOFD, KOMEN ER OOK !

  OOK GA IK DE STAATSGELD-BOEVEN, GENOEMD IN HET CLAD-RAPPORT (Carifesta en Naschoolse Opvang), NDP-KOPSTUK OF NIET, STEVIG LATEN AANPAKKEN DOOR DE PG en de Justitie !

  UN NO E BRIBI MI MORO, Ne ???????????????????????


  Maak melding

 10. In het zelfde gesprek melde Bouterse ook dat het IMF koude rekenaars zijn en na een dag praten zeggen we hebben dat afgesproken.

  Hebben velen de president niet gewaarschuwd toen hij zo blij was dat het IMF ging helpen.
  Riep RobG toen niet dat het zo vertrouwen wekkend was dat het IMF de Surinaamse meesterlijke plannen goedkeurde. Heb vertrouwen in onze visionaire president.

  Hebben de critici niet gewaarschuwd dat het IMF Suriname aan de gemaakte afspraken houdt en dat President Josua Charap zijn assisent Bouterse wel bij de les zou houden.

  Nu na het eerste examen loopt deze hulplijn ook vast in de chaos van Bouterse Adhin Boefdraad.
  Zie wat er morgen met de koers gebeurt en welke aanvullende voorwaarden IsDB gaat toevoegen en hoe andere leners gaan tegen sputteren.

  De president heeft geen enkele uitweg meer anders dan op te geven.


  Maak melding

 11. Lies famirie soso lies…De “president ” verzet de datum steeds.Nu is het midden 2018.. dan wordt het 2020.Verkiezings tijd weer effe wat zout strooien in de ogen met wat geleend geld,bruine bonen met zoutvlees, muziek..en frauderen en zo de verkiezingen winnen.Ik zeg WAT zout omdat gebleken is dat Surinamers niet veel nodig hebben.Surinamers laat je niet voor de gek houden..volg de vieze politiek die gevoerd wordt en kies een keer voor je zelf!!


  Maak melding

 12. Bouterse vindt de overeenkomst met het IMF bij nader inzien verkeerd. Hij vindt het IMF koud en berekenend. Wat een domme idioot dat hij vooraf heeft gedacht dat het IMF een charitatieve instelling is. Wat een naïeve en domme president heeft Suriname, dit is toch onvoorstelbaar! Hoefdraad komt toch van het IMF. Er waren al twijfels over diens functie bij het IMF, die twijfels worden nu alleen maar versterkt. Hoefdraad dacht waarschijnlijk ook dat het IMF een charitatieve instelling was. En nu zoekt Bouterse zijn hoop bij buitenlandse banken. Wel, die zijn nog kouder en berekenender. Die banken zijn commercieel, zij willen verdienen aan het geld dat ze uitlenen en het liefste heel veel in korte tijd. Wat een stelletje amateurs die dit land leiden. Het was niks, het is niks en het wordt niks met deze amateurs!


  Maak melding

 13. Laat die leugenaar niets zeggen. De koers was 5 en zou omlaag gaan. En alles wat hij doet blijft half afgenouwd. Suriname is een broko pernassie. Maar dank zij deze boef zijn we nu voor de derde keer in problemen.


  Maak melding

 14. eindelijk goed nieuws .
  het imf trekt zn handen van suriname af .
  laat het ndp schip nu maar diep zinken dan zijn e daar ook weer vanaf.
  bouta zal straks de geldpers weer aanzetten want geen enkele bank zal bouta nog een stuiver lenen als het imf vertrekt.
  die suries zullen straks gaan schijten als een beer in het bos.
  ze gaan voor nog 5.


  Maak melding

 15. @ Ban KI-Moon: “steel niet van het volk ”

  VN-secretaris-generaal Ban Ki-Moon heeft de regeringsleiders van de VN-lidlanden dinsdag opgeroepen niet te stelen van hun volk. Hij deed de oproep in New York bij aanvang van de 71ste Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

  Ban Ki-Moon stelde dat de leiders zich dienen te realiseren dat de belangrijkste positie die ze bekleden een weergave is van het vertrouwen dat de bevolking in hen hebben gesteld. Die functies ” zijn geen persoonlijk eigendom “.
  Mijn boodschap aan iedereen is duidelijk: dien uw volk. Ondermijn de democratie niet, steel de middelen van uw land niet: ” stop uw critici niet in de gevangenis en martel hen niet ” hield de VN-chef de wereldleiders voor.

  NB de oproep van Ban Ki-Moon is een pak van mjn hart.
  De oproep is voornamelijk bedoeld voor de abanies
  van de NDP m.n. Master Killer Bouterse, Abrahams,
  Graanoogst, Misikaba en Bouva { na schoolse op-
  vang } ……… oen no moe foefoeroe san a no foe
  oenoe !!!

  @ To the right thing, Paraman, RobG en al die paarse pajong waaiers ….. wat is jullie antwoord … wat betreft
  de oproep van Ban Ki-Moono? We benne benieuwd !!!


  Maak melding

 16. Dit is nou welte gek voor woorden ! Heeft deze aardsleugenaar en imbeciele crimineel niet het volk gefeliciteerd met het IMF??? En heeft de oppositie en andere maatschappelijke groeperingen hem niet gewaarschuwd ? Het was toch hallelujah en nogmaaks hallelujah bij het binnen brengen van het IMF ? Een nu hij in een wurggreep zit en doodsbang is voor volksprotesten dan noemt hij het IMF koud en berekenend ?? Wel hijzelf is koud en berekenend toen hij de 16 mensen vermoordde en liet vermoorden !!
  Hij denkt ik krijg 1.8 miljard van de Islamitic Bank dus is ga uit due wurggreep proberen te komen van het IMF.
  We kunnen niet plannen, niet rapporteren, dus deze deal met het IMF is gedoemd te mislukken.
  En tot overmaat van ramp zegt die driedubbele ezel dat WijSurinamers de fout hebben gemaakt om in deze crisis te belanden terwijl hij al die tijd balkte dat hetaan externe factoren heeft gelegen !
  Denkt deze paarse idioot dat alle Surinamers geschift zijn ??
  Ik weet in ieder geval dat het niet mijn schuld is net als driekwart van het volk.Dit moet hij verkondigen aan Abrahams, Jozefzoon, Doekhie, Herrenberg, en al die nog grotere ezels van adviseurs die om hem heen hangen !
  Het A NO MIE SYNDROOM neemt groteske vormen aan bij deze imbeciel !!!!


  Maak melding

 17. De oproep van Ban Ki -Moon lijkt letterlijk te schreeuwen naar DIE PAARSE KWAL EN CO.!!!!!.Die schoen past ze meer dan perfect ! Stelletje hebzuchtige eerloze hebzuchtige , laag bij de grondse topcriminelen !!!!!!


  Maak melding

 18. “Wij Surinamers hebben de fout gemaakt, wij Surinamers moeten de fouten herstellen.”????????????????????????????????????????????? WTF heeft deze verderver het over? Wij Surinamers of hij en zijn corrupt criminele bende rovers? oeng tang teki moro paarse schijt en pis, oerdomme paarse idioten ie hebben gekozen voor dit gevolg. Wi e Ka olv van baas en paars geboefte. Oe tang ka. Wahahahahahaha


  Maak melding

 19. Volk van Suriname :Gefeliciteerd met het ondertekenen van de lening met het IMF !, meneer was zo trots als een pauw en had niet door dat het een Pirus overwinning was en dat hij in feite het Trojaanse paard heeft binnengehaald !
  Dit wordt zijn ondergang !!!!
  Boefdraad had je dit niet kunnen voorzien topdeskundige en financiele globetrotter ?????


  Maak melding

 20. Wat me ziedend maakt is dat die pajongwaaiers om hem heen zitten en verheerlijkt kijken alsof daar de Messias zit terwijl hij alleen maar onzin uitkraamt en denkt dat we geen hersenen hebben en dat we gewoon alles voor zoete koek aannemen als willoze zombies !!!.
  Oooh……i need fresh air to breeze !!!!!


  Maak melding

 21. De regisseur van de poppenkast vindt nu plotseling dat het IMF koud berekenend is. Deze paarse clown dacht dus al die tijd dat het IMF Sinterklaas, de Kerstman of Gudu Pa was.


  Maak melding

 22. Een hond heeft vijf dagen nodig voordat zijn ogen open gaan maar Surinamers hebben een hele leven voor nodig , zielig. Domste volk ooit die op dit aardbodem rondloopt . 1980, 1982, 1986, 1990,1996, 2010 en 2015 .ja als jedom bent ben je simpel weg dom


  Maak melding

 23. Klagen en klagen en discussieren al maanden lang,
  gaan jullie allemaal hier inclusief mezelf bij de volgende protest wel meedoen?Ik denk dat dat alleen heel wat hoop en voorspoed met zich mee zal brengen.

  free yourself from modern slavery


  Maak melding

 24. Zonder ddb voorgeschiedenis te kennen klinkt het hoopgevend.Je zit in de pinarie en iemand komt zeggen dat hulp opkomst is.

  Hoe durft hij ? Tegen die tijd moet het land lean zijn om de leningen af te betalen. IMF en all de andere. Mischien moeten we nieuwe leningen afsluiten om de oude aftebetalen net als Griekenland niet zo lang geleden.

  Off topic: Welke zijn de 34 bedrijven -parastatale- die verlies lijden en naar het particuliere sfeer afgestoten moet worden? De management is te gepoliticeerd om een welgefundeerde beleid te voeren. Zou niet eerst een evaluatie van leefbaarheid worden gehouden voordat het te koop wordt aangeboden aan particulieren?


  Maak melding

 25. Jojo Tunngak enz.. de droom van vele die ondanks alles inzet hebben getoond om volk en land te steunen valt in duigen.het verhaal en feiten zijn duidelijk.dit alles heeft kunnen gebeuren door de gebreken die de grootste criminieel van het land bij het volk in stand houd DE GEBREKEN BIJ HET VOLK BLIJFT CREEREN Om zich niet te hoeven te verantwoorden om zijn straf te ontlopen OMDAT HET VOLK ERGER IS DAN HEM..HET VOLK STEUNT BOUTERSEN IN WATHET ‘T DAGICHT NIET KAN VERDRAGEN..schoon SCHIP stoffer en blik ..NOODOPROEPEN OM NA 1 OKTOBER DEZE KABINET MAAR HUIS&GEVANG TE STUREN OF ALS SCHIET SCHIJVEN TE GEBRUIKEN HET IS MISDADIGHEID TEGEN HET VOLK VAN SURINAME om deze mensen kinderen te onderdrukken in vele vormen de mensen kinderen te onthouden van gezonde leef en denk vermogen.VOOR EIGEN BELANG HET LAND EN VOLK LATEN ZINKEN..kranten en radio wees kort en duidelijk naar het volk! machtsbeluste mensen en misbruikers van macht JULLIE ZULLEN ELKAAR GAAN VERADEN OP DE DAG DES OORDEEL


  Maak melding

 26. Het volk is bang om te lijden ze vrezen voor de veraders en het geweld van de politie die goed betaald krijgen laat men je geen zand in de ogen strooien vanaf dag 1 heeft boutersen het volk e zijn kansen bestudeerd met voorbedachte rade hoe geld/kapitaal te maken ..VERLOREN OMGEKOCHTE VOLK Kijken julie NU hoe jullie je grond/huis kinderen van de toekomst kan onderhouden kijk nu hoe jullie langslopen en mensen kinderen zien pinaren of stelen en door de armoe ongezond eten.LOOP VOORBIJ EN ZIE DE ZIEKTES ZIEKTES ZICH VERSPREIDEN ..LOOP LANGS EN KIJK WAAROM ONZE MOOIE GEVOELIGE MENSEN KINDEREN ZICH AAN ALCOHOL/DRUGS/LOSBANNIGHEID VERGRIJPEN ….LOOP LANGS EN KIJK HOE KINDEREN DE VOORBEELDEN OVER NEMEN ongeacht de afkomst…ZIJN JULLIE WEL MENSEN OM NIET STIL TE STAAN BIJ HET FEIT DAT JULLIE DIE MEER HEBBEN GODDELOZE CREATIE,S ZIJN VAN DE VERBITTERDE ONMENS die het onrecht steunen…ook JULLIE hebben en zullen nageslacht hebben..IK PERSOONLIJK HEB VREDE EN GEZONDHEID IN MIJN HART OOK MIJN FANTASTISCHE KINDEREN. WAAR IK KAN DOE IK GRAAG GOED OM VOOR MIJN KINDEREN&KLEINKINDEREN DE DEUREN TE OPENEN IN ALLER ALMACHTIGHEID mensen van alle rangen en standen kijk om naar het zinkende schip oordeel niet over het ras 123 .niet iedereen is slecht geboren.Suriname heeft een klein gemeenschap ..


  Maak melding

 27. Je vraagt je keer op keer af hoe deze man met zulke uitspraken wegkomt. Heeft hij helemaal geen zelfreflectie.
  Is hij zo slim of zijn de Surinamers zo dom om hem nog te geloven. Tja, als hij Surinamers wijs kon maken dat er een constitutioneel crisis heerst om je eigen hachje te redden zal hij ook hiermee wegkomen.


  Maak melding

 28. PARAMARIBO, 19 sep – “Wij Surinamers hebben de fout gemaakt, wij Surinamers moeten de fouten herstellen.” Dit zegt president Desiré Bouterse over de aanpak van de economische crisis. Hij noemt de financiële hulp die buitenlandse banken bieden een ‘gouden kans’. Die moet aangegrepen worden.

  Het komt nu op motiveren van de samenleving aan. “De communicatie met de gemeenschap is belangrijk. De mensen moeten aanvoelen dat de zaken goed terecht komen. Het worden moeilijke tijden, de economie krimpt. We moeten eerlijk zijn naar de mensen toe”, zei Bouterse tijdens een persconferentie. Het kan nog enige tijd vergen. Maar ook weer niet al te lang. Vooral van de grootschalige goudwinning wordt veel heil verwacht.

  “New Mont gaat binnenkort in productie en Iamgold zal de productie verhogen. In de komende twee tot drie jaar moet de zaak gaan rollen. Ik denk dat we er half 2018 uit zullen zijn.”, aldus Bouterse. De investering van de miljoenenleningen zal goed gecontroleerd worden. “Zodat de hele situatie van al tachtigduizend jaar, dat de overheid constant benadeeld wordt, tot het verleden gaat behoren.”

  Even dit betoog op haar merites beoordelen:

  Er had moeten staan

  “Ik, intussen de domste van de domste Surinamer gebleken heeft de fout gemaakt, deze Surinamer moet dus de fouten herstellen.” Dit hoort president Desiré Bouterse te zeggen over de aanpak van de economische crisis.
  Financiele hulp van Buitenlandse Banken. Meneer DDB: banken zijn er om met hun geld méér geld te maken, ze helpen niet. Welke gouden kans ? Ik zie die lening van 1,8 miljoen van de IDB weer als de zoveelste droom van u, die niet zal uitkomen. Iemand heeft het heel mooi verwoord op waterkant . Hij zei dat elke droom van u gedoemd is te mislukken. Mijn vraag aan u is natuurlijk welke droom van u is uitgekomen. En dan geeft u een uiteenzetting over motiveren, samenwerken, eerlijkheid, moeilijke tijden, economie krimpt, zaken moeten goed terechtkomen, Controle van de IDB- lening. Heb ik uw toestemming om hierop te reageren met: man stop je hand toch in eigen boezem en ga nadenken wat je in het verleden fout heb gedaan. En dan gaat u een betoog houden over goud alsof goud alleen de grote redder van Suriname is.

  Commentaar: Bouta: uw houdbaarheidstermijn is al lang verstreken. Het wordt tijd om op te stappen en het roer aan anderen over te dragen. Dit had u gezegd tegen Venetiaan toen hij 71 jaar oud was. Nu bent u 71 jaar oud.
  Ik zal daarom een eerlijke voorspelling doen. U haalt medio 2018 niet. U regering valt voor eind 2017.
  Reden: de door u gemaakte fouten probeert u te herstellen door het maken van andere fouten.
  Ga nu onder vredelievende omstandigheden weg. Dit ter voorkoming dat uw volk u met de harde hand moet verdrijven.


  Maak melding

 29. Het IMF is als een goede dokter. Die zegt: Dit en dat mankeer je en als je genezen wilt dan moet er dat en dat gebeuren. Het gaat pijn doen en het kan lang duren, maar er is een goede kans dat je weer helemaal beter wordt.

  Politici zijn als de kwakzalvers waar de angstige patiënt vervolgens naar toe rent omdat hij bang is voor de operatie. Nee hoor zegt de kwakzalver dan, je hoeft niet geopereerd te worden, neem maar elke dag dit drankje en over een paar maanden is de tumor weg en ben je weer helemaal gezond en je kunt blijven roken en drinken en eten zoveel je wilt.

  Drie maanden later is de patiënt overleden en heeft nergens meer last van De kwakzalver telt zijn geld. De onnozele nabestaanden zijn dankbaar voor zijn goede zorgen.


  Maak melding

 30. @john
  brada je komt zeker uit Utrecht, in domstad wonen de meeste intellectuele mensen van nl. Ik volg de postings van jou en heerlijk om te lezen. Top brada .
  MAAR, reeds uit de titel kan men heel wat analyse maken, nl “ik denk” , als crimineel bouta echt overtuigen over wil komen, dan moet hij deze 2 woorden onverbiddelijk moeten gebruiken.
  Mannen met echte teel ballen , praten niet op een homo achtige wijze.
  Sterker nog in 2018 beginnen de verkiezing perikelen al, its too late!!!
  En john grt uit Noord holland.👍👈


  Maak melding

 31. Uitnodiging aan de President van de Republiek Suriname:

  Geachte heer Bouterse. Hierbij bet u van harte uitgenodigd om in het Katshuis te samen met andere Europeesche regeringsleiders de financiele problemen in uw land te bespreken en op te lossen
  Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld.

  DE Surineds.


  Maak melding

 32. Hij denkt haklf 2018 eruit te zijn. Ik denk het niet.
  Bovendien, met wat precies wil hij eruit zijn? Met verder lenen, met de crisis, met bezuinigen…..


  Maak melding

 33. meestal roepen posters die-hard paarsen op om te reageren, paraman, robg, nu wil ik dezelfde nicks en meer oproepen om hierop te reageren. jullie vonden dit toch zo een goede stap van het presidentje? nu laat hij de minder grote lening en stapt hij over naar een grotere lening, omdat hij denkt dat dan de voorwaarden minder streng worden en hij dan mag doen waar hij zelf zin in heeft.
  laat hem vallen, nu!


  Maak melding

 34. DDB💰” Soema no wani jere, sa firi “bigisma taki…..beloven,beloven en niets geven, doet het naïeve, passieve Volk in hoop en vrede leven…..babylonsysteem IMF heeft u in zijn wurggreep, via de mollen van IMF door hebzucht en hoogmoed via wurgcontracten het Volk als Debt slaves te knechten…..als Jamaica en andere Derde Wereldlanden door corruptelingen als u…..Jeugd en Studenten van Suriname weest bewust en zoek en kijk op YouTube als “The Truth About Jamaica and Jamaicans ” and Wake Up and Stop Corruption .


  Maak melding

 35. Het 1-2 spelletje is al gespeeld bij EBS, over de ruggen van de belastingbetalers en de mofinawang, tussen Bouta en zijn trawanten en de voorzitter van de Bond !!Het was gewoon een afleidingsmaneuvre van Bout en Geerlings !!!
  Kijken nog of zijn buitenechtelijke kinderen en buitenvrouwen ook beloond zullen worden met een job bij EBS !!

  De Surinamers zijn wel kort van memorie !!!

  Niet werken, spelletjes doen en toch over de niet gewerkte dagen uitbetaald worden !!! Ook nog een lumpsum en verhoging !!! En krijgen de leerkrachten ook wat ???
  Ze voeden op, brengen kennis bij, spelen politieman/vrouw indien nodig in de klas cq op het schoolterrein; thuis met gebruikmaking van extra stroom/energie stellen ze rep./s.o’s
  op; doen aan lesvoorbereiding!!!
  Gaan zij ook korting op stroomgebruik krijgen .

  Het is toch van de zotte dat EBS-ers, 80% korting krijgen op een gebruik van 1500 Kwh, terwijl ze de stroom gebruiken voor verhuurde appartementskamers onder hun woning en kamers op het erf achter hun woning !!Kan de belastingdienst dit niet controleren???
  Of zou het niet beter zijn om te kijken naar de “grootte” van het gezin en dan te bepalen op hoeveel Kwh verbruik de EBS-ers korting kunnen krijgen !!!


  Maak melding

 36. TJA : Ik denk dat we er half 2018 uit zullen zijn.

  Ik hoop dat Sranamangs half 2018 HUN HOOFD HALEN UIT HET HOL VAN DIEGENEN,

  — die het land OPZETTELIJK in een FAILLISSEMENT hebben GESTORT !!!

  — die ons IMF als Sinterklaas en weldoeners aanprezen !

  — die, de politici die gelden van Ons roven(Carifesta en Naschoolse Opvang) bejubelenen en CLAD-rapporten in de vuilnisbak deponeren !

  — die, toen ons land al FAILIET was, IN HET GEHEIM meer dan TWEE MILJARD aan ongedekte SRD-biljetten hebben gedrukt !!

  — die RUIM een MILJARD US dollar bij de Centrale Bank hebben verkwanseld !! ALA UN MONI NANGA ALA UN MONI GWE !!!

  — die, ELKE MAAND weer MEER UITGEVEN, dan de staat Sranang aan INKOMSTEN HEEFT !

  — die DENKEN dat de IsDB geleid wordt door idioten ! Productie-zal door deze ONZINNIGE-PLANNEN niet groeien. DEVIEZEN NO E KOME !

  Dus A KIL DESI e bedoel 2081 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 37. Amaranta,

  You got a point there.
  De oorzaak van de precaire situatie waarin we nu verkeren werd telkenmale toegeschreven aan de commodityprijzen, een wereldcrisis.
  Nu stelt deze oen dat wij Surinamers het zover hebben laten komen.
  Bouterse vergeet wel erbij te vermelden dat HIJ de root cause van deze crisis is.
  En nog altijd komt zijn verdorven mentaliteit naar boven, anderen de schuld geven van hetgeen hij heeft misdaan.
  Nu is het volgens Boutersezoals altijd “A NO MI” in dit geval “a no mi wawang, na wi allamala”.


  Maak melding

 38. Inderdaad. De Surinamers hebben zelf de fout gemaakt door op een klein indiaans jongetje te stemmen. Baas heeft gelijk het ligt niet aan hem maar aan het volk.


  Maak melding

 39. “Wij Surinamers hebben de fout gemaakt, wij Surinamers moeten de fouten herstellen.”
  Eens met @Sabaku.

  Als het goed is mág en kán geen enkele suri hierin trappen….
  Deze veelvoudige moordenaar, crimineel en drugsdealer heeft vanaf 2010 in zijn eentje alle beslissingen voor alle suri’s genomen. He act like he’s God.

  Waar zijn al die schreeuwers van het item ‘rovers gekilled’.
  Nu mag je reageren…
  Nu mag je boos zijn..
  Dit is je kans…
  Deze veelvoudige moordenaar, crimineel en drugsdealer is een sluipmoordenaar neemt dagelijks een fatoe op jullie suri’s.

  Vraag hem wanneer die tralies weg mogen, ken je ze verkopen voor een broodje sardien met zuur en peper!


  Maak melding

 40. Nog meer lijden.Tot half 2018.En bouta heeft bepaald.Voor de surinamers is het zwijgen maar.
  Ik zie de surinamers niet in opstand komen,zoveel durf hebben ze niet.


  Maak melding

 41. “Wij Surinamers hebben de fout gemaakt, wij Surinamers moeten de fouten herstellen.” Dit zegt president Desiré Bouterse over de aanpak van de economische crisis.

  Wij Surinamers “Fouten gemaakt”? Heb je ooit een leidinggevende horen zeggen “ik heb fouten gemaakt waardoor wij naar de klote zijn”? Neen toch!
  Burgers die werken maken geen fouten in de planning zowel voor toekomst als de uitvoering op werkniveau van plannen.
  Wat voor onzin vertelt deze man?
  De coalitie en de rovers in het kabinet hebben fouten gemaakt echter fouten die ze moedwillig niet willen herstellen (het vervolgen van de boeven en het vorderen van de gestolen en gefraudeerde gelden)


  Maak melding

 42. Bouterse: ik denk dat we er half 2018 uit zijn.

  Wat een onzin. Eruit zijn wat betreft de neergang in Suriname wordt waarschijnlijk bedoeld.
  Maar niet eruit zijn met hoe en wanneer alle schulden zijn voldaan en dat zal hij Bouterse niet meer meemaken want het interesseert hem geen ene reet want hij zal er toch niet meer zijn.
  DE 2e en derde generatie na de huidige zullen het gelag betalen en hopelijk zullen er personen aanwezig zijn die dat kunnen en willen.
  Want de nakomelingen van Bouterse dragen ook zijn genen en hij schittert niet in enige bezit van enige intelligentie.
  Wel de genen van een verslaafde aan sigaretten en alcohol en vrouwen (gezien zijn vele nakomelingen en buitenechtelijke kinderen) etc.


  Maak melding

 43. @water naar zee . .

  Bouterse zegt “wij Surinamers hebben de fout gemaakt en wij Surinamers moeten de fouten herstellen”. Dat is geklets. Dat is weer een nieuwe leugen en afleidingsmanoeuvre van Bouterse.
  Immers Bouterse had toegang middels zijn marionet Hoefdraad tot ’s lands schatkist. Economische crisis ? Opeh ! De door Bouterse en zijn roversbende “wintie waai lantie pai” gedrag heeft ons in de afgrond doen storten.
  En nu noemt Bouterse het een economische crisis. Alsof “de economische crisis” een onbekende entiteit is die wij machteloos over ons heen moeten laten gaan.
  Je moet je diep schamen Bouterse voor alweer je zoveelste slappe leugen.

  Nu zegt Bouterse niet met het IMF te willen werken omdat hij zijn zin niet krijgt. “Het IMF is koud, zakelijk en hard” zegt Bouterse. Wat had hij dan gedacht? Dat het IMF bestaat uit dommies zoals hij? Toen Bouterse bij het IMF aanklopte kreeg hij van diverse kanten te horen dat deze instelling niet mals is met haar eisen.
  Maar Bouterse overrulde alles en zette zijn zin door.
  Vermoedelijk hoopte Bouterse de IMF vertegenwoordiger in Paramaribo middels legale of illegale methoden over te halen zijn goedkeuring te geven. Maar beuuuu a no luk. Zelfs zijn domste adviseurs hadden Bouterse verteld dat ook het mannetje van de IMF in Paramaribo ook door het IMF in de US wordt gecontroleerd.
  Desie dat is allemaal politiek en economie dat je petje te boven gaat.
  Jou joka in a oloh methode werkt niet. Ga maar in een hoekje huilen.
  Of ga maar je 11 jaar verlof in hotel bijlmer uitzitten.

  Bouterse laat nu allerlei soorten belastingen op de bevolking los. Toeristen zullen weer verplicht euro’s en us dollars moeten inwisselen. Dat klinkt bekend. De jaren tachtig zijn weer terug.
  Vermoedelijk gaan visumkosten weer omhoog.
  Haitianen kan hij niet meer uitmelken dus de Holland en US suri’s maar.

  Een beetje links stelen, een beetje rechts uitknijpen en deze moordenaar heeft dan weer wat zakgeld voor zichzelf en zijn amorele meelopers.

  De islamitische ontwikkelingsbank (ISDB) laat zich ook niet belazeren.
  Voor goed gekeurde orders wordt er geld overgemaakt naar de leveranciers. De opdrachtgever in Suriname krijgt niets. Zij moeten juist in Surinaamse dollars vooruit betalen.

  Bouta dacht van zowel het IMF en de ISDB geld overgemaakt te krijgen.
  Ze zijn beiden gelukkig op de hoogte van Bouterse’s grijpgrage handen.


  Maak melding

 44. Esmerald Waar zijn al die schreeuwers van het item ‘rovers gekilled’.
  Nu mag je reageren…
  Nu mag je boos zijn..
  Dit is je kans…
  Deze veelvoudige moordenaar, crimineel en drugsdealer is een sluipmoordenaar neemt dagelijks een fatoe op jullie suri’s.


  Maak melding

 45. @boro

  Niks met vhp samen werken.
  Vhp heeft haar kansen gehad en die stalen, bedrogen, bevoordeelden familie kennissen met pacht gronden en hoge functies. Santokie stribbeld nu weinig tegen omdat hij weet geen haar beter te zijn dan boef Desie.

  Alle geboefte moet maar aftreden
  Gewoon weer verkiezingen houden.
  En hopen dat wij in Suriname niet weer dom stemmen.


  Maak melding

 46. Onderaannemer Errol Veldbloem is radeloos. Ruim 2 en een half jaar loopt hij met reçu’s rond van werk dat hij geleverd heeft voor het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc). ‘Jammer genoeg dat mijn regering mij in deze positie heeft geplaatst. Het lijkt alsof de kleine man zijn geld niet mag ontvangen, terwijl de ministers wel maandelijks op tijd hun vergoeding krijgen uit onze belastingcenten voor de poppenkast die ze spelen’, zegt Veldbloem. ‘Ik probeer contact te maken met de NDP-toppers, maar allemaal zwijgen ze of dokken. Als ik ze bel, nemen ze hun telefoon niet op’, ergert de in hart en nieren Boutist Veldbloem.
  Veldbloem zegt dat hij als onderaannemer zijn diensten levert op diverse scholen op de rand van Paramaribo en daarbuiten. ‘Mijn arbeiders verrichten schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden op de schoolterreinen. We zijn met zo’n 20 onderaannemers, die geld moeten krijgen’, geeft Veldbloem aan. Per maand ontvangt een onderaannemer voor zijn geleverde diensten ongeveer SRD 1.200. ‘Ik neem de mensen van het onderdirectoraat Administratieve Diensten (ODAD) van Minowc niet kwalijk. Ze zijn ook aan handen en voeten gebonden. Maar ik neem Minowc-minister Robert Peneux en Financiën-minister Gillmore Hoefdraad wel kwalijk hiervoor. Hoe moet ik mijn arbeiders betalen, die het al heel moeilijk hebben met de huidige situatie van het land’, vraagt Veldbloem.
  ‘Ik ben teleurgesteld dat de regering op het IMF wacht om maatregelen te treffen. Het IMF kan voor ons niet bepalen wat te doen, terwijl de kleine man pienaart. En ons geld is helemaal gedevalueerd. Ik heb nu een reçu in de hand van 2014, waar ik SRD 3.600 moest ontvangen. Dat kwam toen neer op US$ 1.000. Als ik dat geld nu krijg, is dat niet eens US$ 500 waard. Ik vraag me af waarom de schoolbushouders van OBS wel geld krijgen, maar wij niet’, aldus Veldbloem.


  Maak melding

 47. @bika

  Half 2018 ?
  Gelul. Is weer een vertragingstactiek.
  Bouterse kan niet eens de huidige problemen oplossen en nu verteld hij na opzegging van IMF afspraken wel een einddatum te hebben voor een door hem veroorzaakt probleem. De andere door hem genoemde banken zijn nog lastiger, kouder en zakelijker.
  Dus zijn volgende oplossing wordt weer het exporteren van drugs, grond en stukken bos verkopen, zijn volgevreten dochters prostitueren ?


  Maak melding

 48. Bouterse speelt een spelletje met het volk.Een misselijkmakend spelletje,door neer te kijken op de mensen die hem hebben verkozen.Hij komt altijd met een of ander rot verhaal dat inhoudelijks niets voorsteld en kant noch wal raakt.Dat ontstemd me nog het meest als de ene mens de ander niet acht en zich ver boven verheven voelt.Ik schaar me altijd achter de ene die vernedert en waar er op neergekeken wordt.Bouterse wist hoe de Imf werkte maar op dat moment heeft hij het geacccepteerd denkende dat de machtige Bouterse het systeem kan overtroeven zoals hij zovaak heeft gedaan.De amnestie wet;dan de wet omzeilen door een artikel in te zetten.Omdat niemand hem wat kan maken dendert deze trein van ongeluk,leed,en corruptie maar voort.De algehele toestand van en in Suriname baart me erg veel zorgen.Een president die zijn volk voor de gek houdt en openlijk in hun gezicht uitlacht als zijn ze minderwaardige nietsnutten ,een stelletje stommelingen die zo volgzaam zijn.En hij voelt zich dan supérieur, intelligent en belangrijk.Zonder hem kan Suriname niet bestaan.WAT EEN HOOGMOED LIJDER (EI).’


  Maak melding

 49. Wie houdt wie voor de gek,
  Hoe denkt deze grappemaker dat wij in 2018 eruitkomen, zal hij alle gemaakte schulden reeds terugbetaald hebben???, Hij weet bliksems goed waarmee hij nu bezig is, het volk te laten verpauperen en zichzelf en vriende,familie te verrijken. Schoolgaande klein zoon heeft een huis met alle gemakken, de duurste auto en alles wat bij de watersport hoort, heeft hij dit alles met zijn studie verdient.
  Waarom is het noodzakelijk en nodig dat de pres. ook op zijn buiten plaats de beschikking heeft over gepanserde voertuigen, Mogeliijk ook bang voor zijn eigen personeel


  Maak melding

 50. #snippi

  Leugen op leugen op leugen op leugen . . .
  Anderen de schuld geven. De laatste versie daarvan is ‘wij hebben er een puinhoop van gemaakt dus wij gaan het opruimen’

  De goede versie is ‘ Ik Desie Bouterse heb weer opnieuw de boel verkloot en belazerd en ik Desie Bouterse weet het niet meer, dus schuif ik Desi Bouterse alles van mij af en geef anderen de schuld’.
  Wat een schijterd. Waardeloze nul.
  Moordende jokkebrok.


  Maak melding

 51. !!Wij Surinamers hebben de fout gemaakt, wij Surinamers moeten de fouten herstellen.”

  Heeft niet deze klote huichelaar de Suries in de maling genomen! Wie maakt Fouten?/ a no a ma pang pang kauolo moerschont disi!! Suting mars zonder enige genade!!! Maj ke tjodo!!!


  Maak melding

 52. Op 1 rijtje zetten. Staatsgreep, moordpartij FortZ, binnenlandse oorlog en vluchtelingen naar Fr Guyana tussen dit alles door vele wreedheden. Jaren 90 met bosje die Su bijna failliet heeft gemaakt maar toch zeggen velen wijdenboschbrug ipv surinamebrug. Geldontwaarding begon in 1980 en staatskas leeg is 3 x gebeurd. Wat zagen wij in 2010 alle veroorzakers van deze malaise werden (incl. verkiezingsfraude) weer gekozen. Ongeldigverklaren van verkiezing is niet gebeurd. In 2015 nog 1 termijn met intimidaties en agressie. Bankroet was in 2012 al een feit. De politieke arena functioneert niet het OM is illegaal schaakmat gezet ondertussen lijdt iedereen onder een nooit eerder vertoond nationaal schandaal. Corruptie (openlijk) nepotisme leugens en bedrog namen vanaf 2010 zeer ernstige vormen aan. Vanaf 1949 is er slechts 1 persoon afgetreden ivm verwikkeling in drugszaken van neef Andy. Amafo werd verwijderd maar kwam toch terug. Geen enkele door fraude verworden miljonair is ooit voor een rechter verschenen met een terechte veroordeling!!!! Alle CLAD-rapporten worden genegeerd. SU in potentie rijk maar met zoveel vrijuitgaande rovers zal er geen sprake van vooruitgang zijn voor land en volk.


  Maak melding

 53. Rare uitspraak als hij het heeft over WIJ Surinamers.
  Deze regering is gekozen door een meerderheid in de Assemble.
  Je zou verwachten WIJ regering hebben fouten gemaakt.
  Een regering van wat voor signatuur ook moet voor ons de zaken zo goed mogelijk regelen, maar nee naar goed Surinaams gebruik worden de fouten afgewenteld op ONS.
  Dergelijke uitspraken verwacht je niet van een president.
  Maar goed, ons is al slapeloze nachten toegewenst en dit kan er ook nog wel bij.
  Wat een zeldzaam onnozele man is deze president.
  En dat noemt zich staatshoofd van ons land.


  Maak melding

 54. “Wij Surinamers hebben de fout gemaakt, wij Surinamers moeten de fouten herstellen.”

  Heeft de MOORDENAAR wanneer hij ‘wij’ zegt het over RobG(oebbels), Para de moordenaars vriend Man, en de overige Nationale Debiele Personen?!


  Maak melding

 55. Deze zak verdient de eeuwige hel en met hem al zijn adepten en paarse kontlikkers. Een debiel van jewelste en iemand die duidelijk aan het dementeren is. Jammer, deze man moet met een ticket geholpen worden. One way ticket to the hell.


  Maak melding

 56. Alsof alle Surinamers het beleid hebben gemaakt in het DNA, wat een speech !!!!!!!
  Ik begin te geloven, dat deze man flink aan het dementeren is. Man man treedt toch af, laat je functie door iemand anders uitvoeren die verstand van zaken heeft.

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 57. In Su blijkt dat: you can fool a lot of people all of the time.
  Mensen vinden het fijn hier als er voor hen word gedacht dan hoeven zij hetzelf niet te doen.Een hoofpijn minder denken ze.


  Maak melding

 58. Alle kracht berust bij het Surinaamse Volk.

  Het Surinaamse Volk is de enige macht, die bepaalt wat er moet gebeuren en wanneer dat moet gebeuren. Ook de omstandigheden spelen hierin een rol.

  Anders gezegd, de tijd en de omstandigheden bij het Surinaamse Volk is er nog niet, waardoor dit moment van de bevrijding er nog niet is.

  Op dat moment zullen de leiders die Suriname naar de vrijheden zullen leiden opstaan en ten strijden trekken. Het kan een easy going strijd worden, maar het kan ook een strijd worden tegen een kat die in het nauw gedreven is die dan rare sprongen maakt.

  De Surinaamse Lente of beter gezegd, Surinaamse kleine regen tijd. Een periode dat alles tot leven en bloei komt. Het jonge nieuwe leven, een zonnige toekomst voor Suriname/rs

  De omstandigheden, tijd en het moment, moeten samen vallen bij het Volk.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 59. Bouterse neemt het volk in de mailing.Deze domkop heeft geen verstand van zaken en daarom begrijp ik niet hoe de domme massa hem hebben gekozen tot president van Suriname.Dat is vragen om problemen want die man heeft alleen maar verstand van wapens om te doden als in 1982.Ik heb die man nooit horen praten over economie.Hij heeft het alleen maar over onzin waarop niemand staat te wachten.Bouterse is de slechtste president die Suriname ooit heeft gehad en een ramp voor het land.


  Maak melding

 60. Telraam, je vergeet de moorden van Mooi Wanna, de kettingzaagmoorden op de indianen te Apoera en het uit de lucht schieten van de helikopter van van Embrics te Sipaliwini, die per ongeluk de verkeerde stembiljetten moest ophalen. Deze man (DDB) is een beest en moet verdwijnen.


  Maak melding

 61. Cochise

  De uitspraken van de President maken in het algemeen duidelijk dat hij ongelukkige uitspraken doet en weinig zelfreflectie en in zijn geheel geen verantwoordelijkheidsgevoel heeft. Geen verantwoordelijkheidsgevoel als functie/instituut of als persoon.

  Er zit wel een basis van waarheid in namelijk 45% van de kiezers ongeveer 33% van de stem gerechtigden hebben de partijleider van de NDP in staat gesteld zich te laten kiezen tot president.
  Hoeveel van de stemmen berusten op manipulatie van het systeem, list en bedrag, verleiding of misleiding zal een nooit meer te beantwoorden zijn.

  Duidelijk is dat een land de regering krijgt die het verdiend. Want als er wat meer mensen waren gaan kiezen of zich wat minder hadden laten omkopen of waren overgelopen zou het er nu heel anders uit zien. Helaas achteraf krijgt iedereen gelijk.en wie het niet heeft houd vaak z’n of haar mond.

  De president heeft echter persoonlijk duidelijk gemaakt waardoor hij naar huis gestuurd kan worden, namelijk de luide stem van het Volk.
  Hij zei in zijn presentatie dat indien hij deed wat het IMF eiste Hoefdraad blij zou zijn en hij naar huis (wellicht Santa Boma) gestuurd zal worden.

  Het volk kan dus herstellen wat er fout gegaan is. Maak de wereld van Bouterse klein. Omsingel z’n huis en de DNA met protest, geen geweld maar zoals Ghandi het zou doen.

  Dan weten zowel het IMF, de Caribean Development Bank, de Wereldbank en de Islamic Development Bank dat de handtekening van Bouterse niets meer waard is.


  Maak melding

 62. Ik denk dat ik morgen de lotto win…

  Wie gelooft deze aartsleugenaar nog…..

  Bouta: “IK heb uw land naar de kloten geholpen en WIJ gaan het oplossen”


  Maak melding

 63. Waar komt Bouterse met deze onzin dat wij in 2018 eruit zijn dan zijn we nog erger geworden dan zijn wij definitief failliet president.Dat kan ik je mededelen president want dan is de economie helemaal kapotgemaakt door jouw als domkop.Dat is mijn mening als Surinamer die het dagelijks voelt.


  Maak melding

 64. Als u denkt Bouterse datcin acht is om De Heerser te lezen, acht u hem hoger in dan mij. De Heerser is namelijk geen kinderoek met plaatjes.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.