Dalende import levert Suriname grotere reserve op

86

PARAMARIBO, 17 sep – De monetaire reserve is toegenomen. Dit meldt de Centrale Bank van Suriname, CBvS. De reserve bedraagt nu ruim driehonderd en vijftig miljoen dollar. Aan schulden is ruim honderd en twintig miljoen dollar betaald.

Volgens de bank is het betalen van de schulden bewust gebeurd. Dit jaar heeft de CBvS consequent ingezet voor herwinning van het vertrouwen in de economie. Het betalen van de schulden maakt daar deel van uit. Desondanks kon de reserve worden verruimd. Nu kan ruim drie maanden aan importen worden gedekt. Eind vorig jaar was de reserve nog maar goed voor iets minder dan twee en een halve maand import.

Ook is ruim honderd miljoen dollar besteed aan onder meer medicamenten en basisbehoeften. “De bank en de overheid werken gestaag aan stabilisering van de economie opdat wij ons, met het treffen van gerichte maatregelen, weer op het pad van groei kunnen begeven. Het vertrouwen blijft bestaan dat wij met vereende kracht zullen slagen een krachtige economie neer te zetten”, stelt de CBvS.

Bekijk ook:


86 REACTIES

 1. Boefdraad heeft een paar honderd miljoenen terug gestort om de surinaamse mensen blij te maken straks is het weer leeg blijf maar zo door gaan geen einde vaarwel


  Maak melding

 2. @ramba,
  Elk Nieuws dat positief is voor jouw en velen slecht nieuws.
  Ik vraag mij af of je een van de onderdanen van de bakras/Hollanders bent.
  Mensen van jouw soort gunnen anderen nooit wat.
  Jammer dat er zulke mensen zijn die nep Surinamer genoemd worden.
  Als je wat wil betekenen voor jouw land dan zit men hier niet te wachten op onzin.


  Maak melding

 3. Kunnen de paarse boeven aan de slag.
  Dalende importen: Nu gaan ze zo ver om minimaal of niet te importeren. Medicijnen worden pas geïmporteerd als Raymann aandacht aan besteedt.
  Mensen laten pinaren om de slag te maken. Ik denk nadat bepaalde figuren dit gelezen te hebben zij bij de voordeur van de CBvS hebben overnacht tot dat deze open gaat.
  Ze gaan over lijken.


  Maak melding

 4. Rampie, nu moeten de Surinamers, die elke dag ervaren dat het leven in Suriname steeds ondragelijker wordt, zeker in juichen uitbarsten na weer een nietszeggend verhaal van de CBvS. De regering Bouterse is zo’n notoire wanbetaler dat men iets normaal als het aflossen van je schulden, tegenwoordig in het nieuws brengt als een prestatie van wereldformaat, deze #€%& hebben een monetaire reserve kunnen opbouwen OMDAT ze de meeste schulden van de overheid NIET AFLOSSEN. Als ze b.v. ook de mensen, die hun krachten gegeven hebben om Carifesta tot een succes te maken, eindelijk uitbetalen, is de hele importdekking van drie maanden meteen verdampt.


  Maak melding

 5. @Rampie,
  “Dalende import levert Suriname grotere reserve op”
  Lees de kop goed. Door een dalende import ontstaat er een extra reserve. Dit zijn de verkeerde redenen om herstel aan te geven. Ik had gejuicht als er had gestaan dat door een grotere productie de importen konden dalen. Dan waren we op de goede weg. Die dalende importen zijn ontstaan omdat Surinamers niets meer kunnen aanschaffen. Het land gaat dus naar de klote. Die dalende importen gaan samen met een hoge inflatie, enorme koersstijgingen, geen economisch vertrouwen enz.


  Maak melding

 6. Het vertrouwen van het volk weer terug te winnen..HET ENE GAT MET HET ANDRE DICHTEN realiteit wereld nieuws het paars geslacht niet naar huis zo wie zo


  Maak melding

 7. Wie krijgt binnenkort een peperdure auto, is het the first lady, linscheerrr misschien of voor de duivel, monie dé.
  Baja wat een wagenpark hebben deze gasten.


  Maak melding

 8. in 2008=2009 deed men dit op eigen kracht. Nu zijn eerst alle reserves verdampt en heeft men het IMF nodig.
  Let wel de verhoging komt geheel voor rekening van geleend geld. en een reductie van import omdat de mensen op de straat niets meer kunnen kopen en Surgold nagenoeg gereed is en geen groot materieel meer invoert.

  Onder liggende is er niets gebeurd of verbetert


  Maak melding

 9. @Sabotage Franse,
  Het is in deze tijd van eminent belang dat er in goede auto’s gereden worden.
  Kogelvrije glas moet geen luxe zijn.
  Iedereen die tegen deze regime is zoals jij ook zou goed in het straatjes passen om maatregelen te treffen en met auto’s te rijden die kogelwerend zijn.
  Let wel dit moet alleen voor jouw president de first lady de ministers van Justitie en van economische Zaken gelden.


  Maak melding

 10. In de Vs en in Europa wordt dit een zieke economie genoemd. Geen geld om te importeren. Bij gelijkblijvende export leidt tot een toename van de deviezenvoorraad. Jezelf een dikke onvoldoende geven en je doodschamen.


  Maak melding

 11. Waarom zou de maatschappij zich enkel verantwoordelijk voelen voor de opvoeding van kinderen maar niet voor de opvoeding van volwassenen van alle leeftijden.


  Maak melding

 12. @Rampie,

  Dat vuile duivelse en pure haat gedrag van de Fronters komt telkens weer als stukjes stront in een beerput naar boven drijven. Suriname maakt een moeilijke economische periode mee en als de regering met structurele maatregelen haar best doet om een goede basis te leggen voor de toekomst mogen we blij zijn. Van onvoorziene fouten leert men. In Nederland hebben wij ook zware bezuinigingsperioden meegemaakt om de economie gezond te krijgen. De vuile, gemene en jaloerse Fronters willen de indruk wekken dat alleen Suriname het enige land in de wereld is dat een dergelijke ingreep meemaakt. Ik hoop dat ze stikken in hun eigen stront.


  Maak melding

 13. Weer zo een jan klaase en ka trijntje scenario. ..het verband tussen dalende importen en stijgende reserves ziet zelf een blinde niet inzitten.
  In Antwerpen (belgie) liggen tal van containers met allerlei handse goederen bestemd voor suriname, maar er is geen moni, doekoe ,paisa doewit of geld overgemaakt naar brussel.
  dus alla e pori.
  Ik reis namens Tata steel vaak naar België vanwege de staal industrie, ik weet ervan. Niemand kan me wijs maken dat het niet zo is. Ik heb zelf foto’s afgenomen. Wie wilt zien ??


  Maak melding

 14. Kan men ook een reactie geven over de verkeersveiligheid maand .

  Schrijf ook wat over het verkeer zo dat men dat ook in DNA weet .

  Kom met voorbeelden hoe men problemen in het verkeer kan oplossen .

  Ik heb zelf geen rijbewijs ik ben voetganger die nooit haast heeft anno 2016


  Maak melding

 15. Robert-a, elk zwakzinnig persoon kan een willekeurige foto van een willekeurige container maken en z’n eigen verhaal aan koppelen.

  Dommie, stel jezelf de vraag of jij morgen nog bij Tata Steel werkt. Om je menig te geven over zaken alsof je uit een psychiatrische inrichting afkomstig bent, zou ik je aanbevelen je tijd nuttiger te gebruiken.

  Economie en in een warmte oven werken zijn twee diverse werelden. Door de Surinaamse economie te koppelen aan enkele containers die jij in België zag die in jou ogen zouden moeten worden verscheept, zeg genoeg over jou denkvermogen. Trouwens, niemand legt jou een strobreed in de weg om desbetreffende containers uit eigen beweging te verschepen als jou dwangneurose erom vraagt.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 16. Suriname gaat nooit vooruit komen, omdat de meeste Surinamers er zelf voor kiezen om met kluitje het riet in gestuurd te worden. Ze WILLEN niet beter weten. Als je de reacties leest op Waterkant en buiten hoort dan is het overduidelijk dat de gemiddelde Surinamer kortzichtig en niet realistisch is. Ze geloven nog steeds in luchtkastelen. En je kan ze met allerlei fantasie verhalen gemakkelijk om de tuin leiden. De meeste Surinamers kiezen niet voor kwaliteit maar voor gladde praatjes en bluf.


  Maak melding

 17. Robert-a,waarom moet de voorraad valuta van het land worden aangesproken voor figuren die voor de show Lamborgini”s en Ferari’s willen importeren.Deze bolides worden vanuit Antwerpen in containers vervoerd naar Suriname.Dus je punt om te scoren tegen de regering krijgt een deuk.


  Maak melding

 18. De importen zijn iets gedaald door GELDGEBREK bij de importeurs, zowel voor consumptiegoederen als voor investeringsgoederen !
  De consumptieve vraag is door de waardedalingen van de SRD op een zeer laag punt beland !

  ER is GEEN NAGENOEG GEEN EXPORT, laat staan EXPORTGROEI !!!!

  De economie zal verder krimpen !

  Trouwens, WIE heeft de deviezen, benodigd voor zeker stelling van tenminste ZES MAANDEN IMPORT, weggemaakt/laten VERDAMPEN ???????????????

  FEIT is dat deze regering olv faillissementdictator Desi, DE VORIGE MAAND WEDEROM, MEER HEEFT UITGE-GEVEN dan de staat aan INKOMSTEN HEEFT !

  Er is een PANIEKBELEID, dat nergens toe zal leiden zonder wettelijke financiele waarborgen behorend bij transparant en NIET-corruptief overheidsbeleid !

  De manier waarop de pres de CLAD-rapporten, die openlijke corruptie van kopstukken van de NDP blootleggen, NEGEERT, duidt er op dat deze machthebbers, lak hebben aan Land en Volk !

  De hele consultatie-ceremonie is een fopspeen, de MASSALE CORRUPTIE bij besteding van OVERHEIDSGELDEN, FNUIKT ALLE zogenaamde BELEIDSMAATREGELEN/PLANNEN die Sranang uit de FINANCIELE put moeten halen !

  PS : STOP met LENEN, u verarmt de komende generatie !

  MACHTHEBBERS, BEZUINIG en VOER DE PRODUCTIE OP, indien dat teveel gevraagd is, STAP OP !!!!!!!!!!!!!!!!
  Het behandelen van de bevolking als domme slaven, MOET EINDIGEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 19. Ik ga mee dat door de verminderde import meer deviezen is in kas is gebleven. De verminderde import is in nieuws bevestigd door de winkeliers vereniging. Er zijn minder goederen op de schappen en winkels zijn failliet gegaan. Er is geen verbetering in de economie. Niet voor de man die 2000 srds verdiend per maand.

  Off topic: Eindelijk zijn enkele projecten bekend. Palm olie project in Patamacca en school en woonunits in Para voor binnenland studenten. Verder een erkening dat de regels van isb moeilijk te kraken is.Maar niets is zeker voor de graai handjes.


  Maak melding

 20. Deze NDP regering weet te toveren!!
  Er is geen bewijs van wat Boefdraad en kliekje aan het uitspoken is.Het is net alsof de woorden van Boefie genoeg moeten zijn om ons nog een keertje te naaien!!Stel je voor bouta blijft lenen van alles en iedereen en Boefie zegt dat schulden zijn afgelost?! Als de donaties stoppen is het zo gedaan met ons.!!
  Mensen geloof deze ndp regering niet,het is meer liegen en bedriegen .Hoe kan je een amnestie regering geloven??!!!!
  Bedriegers zijn het de ndp regering en de ndpers,de billenlikkers van bouta!!


  Maak melding

 21. Dit is een COVER UP story
  Gisteren werd bekend gemaakt over de relatie tussen escobar en bouta en vandaag zegt
  Boefie dat schulden zijn afgelost’
  Yeah right,wij geloven boefie eenmaal niet.,hij doet zijn best om onze aandacht af te leiden,maar deze grap kan hij niet met ons uithalen.


  Maak melding

 22. De verklaring van ooggetuige Lichtveld;
  De krant baseert zich op een getuige verklaring van Leo Lichtveld. Lichtveld was destijds, als professioneel cateraar, verantwoordelijk voor de verzorging van het diner dat in het paleis voor het Colombiaanse gezelschap van Escobar werd aangericht. Volgens hem werd Escobar met alle egards in het presidentieel paleis aan het Onafhankelijkheidsplein ontvangen.

  ‘Er werden tijdens het diner in het presidentieel paleis door de Colombianen ‘twee koffers met tientallen miljoenen’ op tafel gezet’, aldus Lichtveld. Volgens Lichtveld was Escobar ‘met een twintigtal bodyguards en zestig hoeren’ in Suriname gearriveerd.

  Ai Baja eenmaal een pooier altijd een pooier,die bouta.


  Maak melding

 23. Robg:
  Lezen is één, begrijpen is bij jou wat anders.
  Jouw punt om tegen Robert-a te scoren gaat total-loss!
  Zoek jij je steun maar bij do the right thing rampie!
  Kwik, kwek en kwak!

  CBVS doet niets anders dan de bevolking misleiden.
  Als ik mijn personeel niet betaal en vervolgens roeptoeter dat ik geld overhou is ook een manier om me rijk te wanen!


  Maak melding

 24. Er zijn geen medicijnen en er is minder aan basisgoederen geïmporteerd hetgeen een grote meevaller was voor de regering.
  Meesterzet van Desiley en Boefdraad!!!!!
  Het lijkt er veel op dat de aandacht wordt afgeleid van de stijgende wisselkoers en de daarmee gepaard gaande armoede.
  Immers een paar maanden terug was er ook aangekondigd dat China had ingestemd met een miljardenlening, niets meer van vernomen.
  A moni de.
  We zullen niet devalueren.
  We zullen niet monetair financieren.
  Ik zal de koers laten zakken, believe me.
  Wi e dede zakelijk ini na film, na soso dem fistikill kang libi ete.


  Maak melding

 25. Weet dat Amerikaan Boefdraad het heeft over VIRTUEEL geld.
  Er hoefde minder ‘lettter of credits’ uitgegeven te worden wat inhoud dat er VIRTUEEL minder valuta is uitgegeven.

  Jezelf rijk rekenen met geld dat niet echt aanwezig is.
  Amerikaan Boefdraad gaat heel populair worden in de gevangenis


  Maak melding

 26. Eindelijk een bericht waaruit blijkt dat Bouterse iets goeds doet voor het Surinaamse volk; de perspectieven voor vooruitgang van land en volk zijn volgens de CBvS nooit eerder zo goed geweest als onder zijne Excellentie Bouterse; hoe minder we importeren en hoe minder we onze schulden aflossen hoe groter onze SCHIJNWELVAART is.


  Maak melding

 27. Off Topic

  Suriname heeft op Zanderijen een Internationale Luchthaven, ja toch? Er komen dagelijks vliegtuigen oa van Nederland, Suriname, enz aan en vertrekken met tientallen passagiers.

  Als je deze lucht haven vergelijkt met Internationale Vliegvelden dan zie je dat er heel veel ontbreekt, ondanks ze hun best doen om mee te gaan in de vaart der volkeren.

  Niet ver van deze luchthaven in Suriname heb je Colakreek een recreatie openlucht zwembad in de natuur. Hier zijn al enkele verblijfplaatsen die mensen kunnen huren om te verblijven.

  Mijn vraag is, waarom kan de overheid niet een hotel bij bouwen, waardoor mensen die op door reis zijn en op de luchthaven Zanderij aankomt, maar niets in Paramaribo moet zijn, dan niet daar overnachten, wachtende op zijn vlucht die een dag later aankomt op Zanderijen. Hierdoor kan ook werkgelegenheid worden gecreëerd voor de ITC, Hotelbranche, enz,

  De meeste personen die in Suriname op de luchthaven Zanderijen aankomen, komen vanuit Nederland, ja toch? De meeste van deze Surineds beschikken over hun eigen internationale rijbewijs, ze rijden met hun auto in de EU in heel EU, Groot – Brittainie, USA, Canada, Japan, kortom mogen ermee over de hele wereld mee rijden, ja toch?

  De meeste luchthavens hebben rent a car mogelijkheden. Op luchthaven Zanderijen heb je deze mogelijkheid niet. Wat zou het toch mooi zijn als Surineds, toeristen die op Zanderijen aankomen voor korte tijd in Suriname moeten zijn, op een website van Rent a Car van een Surinaamse onderneming in Nederland, buitenland, een auto kunnen huren, reserveren en betalen en als ze op Zanderijen aankomen en de luchthaven willen verlaten om naar hun bestemming, hotel, adres in Suriname wil gaan daar zijn auto, Prado ter beschikking heeft, zijn koffers inlaadt en weg rijdt.

  De auto is voorzien van meer dan voldoende brandstof, volle tank, waarvoor hij ook betaald heeft. Als hij weer moet vertrekken van de luchthaven, komt hij weer met deze gehuurde auto aanrijden, geeft het weer met een volle tank brandstof af aan de Rent A Car onderneming op Zanderij en laat zien waar hij getankt heeft en de hoeveelheid brandstof en het bonnetjes is dat ook het bewijs.

  Hierdoor ontstaat er ook weer werkgelegenheid, familie, vrienden, enz, hoeven dan beperkt mensen op te komen halen op Zanderij, omdat de meeste SuriNeds, toeristen over hun eigen Internationale Rijbewijs beschikken. Het moet toch mogelijk zijn dat er op zo een grote parkeerplaats een stukje terrein voor een rent a car-onderneming beschikbaar is of beschikbaar wordt gemaakt.

  Hopelijk dat mensen van het ministerie van Transport, Communicatie, enz, dit lezen en met wat ik hier schrijf aan de slag gaan. Hierdoor krijgt Luchthaven Zanderijen meer Internationale uitstraling, met Rent A Car en een hotel op Colakreek. Ook als vliegtuigen later vertrekken/een dag later, kunnen de passagiers keurig netjes worden ondergebracht in de hotelaccomodatie op Colakreek, Eten drinken, rust, veiligheid, ITC-mogelijkheden, enz.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 28. Robg:
  Als dat je enige verweer is dan maak je absoluut geen punt en heb je de score alleen maar in je nadeel.

  Ik pretendeer niet alles te weten, maar weet wel dat er met mijn verstandelijk vermogen niets mis is en dat ik zaken middels een transparante bril bekijk.
  Er gaat een wereld voor jou open als je die bril met paarse glazen èn bijhorende oogkleppen eens af zet.


  Maak melding

 29. Off Topic

  correctie:

  Moet zijn:

  Wat zou het toch mooi zijn als Surineds, toeristen die op Zanderijen aankomen voor korte tijd in Suriname moeten zijn, op een website van Rent a Car van een Surinaamse onderneming in SURINAME, Hun Website op het internet een auto kunnen huren, reserveren en betalen en als ze op Zanderijen aankomen en de luchthaven willen verlaten om naar hun bestemming, hotel, adres in Suriname wil gaan daar zijn/haar/hun auto(‘s), Prado’s, limousine ter beschikking heeft/hebben, zijn/haar/hun koffers inlaadt/inladen en weg rijdt/rijden.


  Maak melding

 30. Beetje verwarrend dat gepraat over dollars. Gaat het hier over Surinaamse dollars of over Amerikaanse dollars?
  Had Suriname geen Surinaamse naam kunnen kiezen voor haar nationale valuta, bijvoorbeeld de Paloeloe.


  Maak melding

 31. Robg.
  Zowel Robert als ook Astaman hebben volledig gelijk en dat weet jij net zo goed maar je kan,wilt en zal dit niet beamen.
  Als ondernemers goederen willen importeren hebben zij deviezen nodig.
  Zijn deze volledig te verkrijgen boj de centrale bank?
  Zo nee. Dan hebben zij.maar ook jojo en ik en anderen in postings hierboven je mat.
  Dit is een kant van de zaak.
  Zo ja,dan komen we bij kant 2.
  Deviezen volop te verkrijgen
  Importeurs, verdommen het om te importeren. Raar, zou je denken want dan kunnen ze toch veel verdienen. Toch doen ze het niet. Dan is er nog maar 1 optie over. Er is geen afzetmarkt. Men koopt niet. Waarom niet. Dat weten we.
  Nu een stuk lastiger. Ik heb je advies opgevolgd, aangezien ik er niets van snap(te) volgens jou. Stof van adek tot
  Harvard. Dus de voorraad deviezen neemt fors toe.
  Vraag 1. Waarom wordt dit niet weerspiegeld in een stijging van de wisselkoers. Geen revaluatie, maar slechts een appreciatie. Volgens waterkant bezoekers die in Su wonen verslechtert de koers.
  Vraag 2. Is het imf op de hoogte van dit greeldig nieuws. Ik zal je helpen, natuurlijk niet, want dan zou er Nooit zijn geroepen dat de renteomhoog moet.


  Maak melding

 32. @do the wrong wastefull thinking
  Natuurlijk gaat economie en ovens hand en hand, want wij produceren gekristalliseerde staal voor de automotive industrie en voor alle gerenommeerde merken, van jaguar, bmw , mercedes tot toyota.
  En die stomme containers staan ons in de weg, we kunnen onze rollen niet op een behoorlijke verladen in de schepen. Jij woont in ned, maar nog nooit kaas gegeten. Zeker.
  Jou corrupte instelling past sowieso in de economie.


  Maak melding

 33. Men.boe..ik ben geen econoom maar zie wel wat water naar zee brengt en de grootste oorzaak van economische toestanden onder 500.000 volk en land alles heeft met het geheel te maken goedkoop is duurkoop leg alle serieuze puzzel stukjes bij elkaar zelfs de onlogische(hier op waterkant)..whalllaaaa .daar uit heb je je antwoord al wat zich afspeeld JULLIE LEIDERS EN GEVOLG*VOLK*ZELFS GOEDE ECONOMERS ZONDER SAMENWERKING MET ANDERE TOPPERS zouden geen balance kunnen brengen voor welvarend land en ontwikkeling .wat voor logia zoekt U nog meer om het simpel te houden..er is geld roerend en ontroerend(maar geen fundering van goede leiders)*er word hoog politieke coruptie gespeeld met geld en goederen van volk*het volk heeft geen gots*politiek houd de mensen aan de praat met slappe was..alles zit vast nu afwachten totdat de ene gat niet meer met de ander te dichten valt.en er beslag gelegt gaat worden.boutersen moet de mensen die hem kunnen veraden flink doorbetalen getuigenissen hij weet dat hij geen eeuwig leven heeft juist daarom veel uitgaves om zijn gezondheid/clan/veiligheid deze leider is geen basis om mee verder te gaan hij zit aan alle kanten goed fout en hij trekt jullie kinderen mee het volk is al besmet ga suriname niet vergelijken met Andre landen waar ook economische crisis heerst om heleboel feiten al niet


  Maak melding

 34. @ oom Bert,

  Hoe kan het dat “wang-djadja-sranangmang-lek-joe” geen rijbewijs heft ??

  Heb je niet een Chinese vriend om je te helpen in deze, zoals de Chinezen uit China binnen de kortste keren een rijbwijs op zak hebben ( klein en groot rijbewijs) !!

  Maar als rechtgeaarde Surinamer wil je waarschijnlijk die weg niet bewandelen en onze tante Silos van J/P het leven niet zuur maken ., omdat je niet behoort tot de groep paarse kakkelaken !!


  Maak melding

 35. Wetten en structuren die ontworpen zijn bij het ontstaan van een staat toen de mentaliteit van de mensen nog goed was, zijn niet meer geschikt als die slecht geworden is.


  Maak melding

 36. Importen gedaald. Back in the eighties. Geen onderdelen, geen bouwmaterialen, geen medicijnen, geen buitenlandse levensmiddelen etc van a tot z. Die jonge oerdomme paarse stommelingen zullen spoedig weten hoe het was in de jaren tachtig. Maar dan zevenmalen erger. Wahahahahahahahahaahahahahahahahhaahahahahha


  Maak melding

 37. WANNEER DEZE MACHTHEBBERS, BINNEN EEN JAAR, RUIM EEN MILJARD VAN ONZ MONETAIRE RESERVES LATEN VERDAMPEN, ZOALS GILMORE ZELF HEEFT VERKLAARD, DAN IS HET VERKWANSELEN VAN DE LENING VAN 1,8 MILJARD (Islamic Development Bank) EEN PEULENSCHILLETJE !!

  PS : De IMPORT VAN PAMPERS ZAL STIJGEN WANNEER het Inter Amerikaanse Mensenrechtenhof een uitspraak doet over onze NEP-Amnestiewet !!!!

  VRAAGJE AAN DESI EN GILMORE :
  STIJGEN OF DALEN DE IMPORTEN EN/OF DE EXPORTEN, WANNEER WIJ, IN HET GEHEIM, WEDEROM 2,8 MILJARD AAN ONGEDEKTE SRD-BILJETTEN IN
  OMLOOP BRENGEN ??????????


  Maak melding

 38. Beste mensen.
  Het hoeft geen betoog lees reactie van jullie baasje hierboven.
  Goeroe Robg heeft het goed verwoord.
  Maar de Riool Ratten kijken niet verder dan hun neus lang is.
  Ik dacht dat de meeste posters die buiten Suriname wonen beter zouden moeten weten.
  Helaas is dat niet zo.
  Misschien moeten wij Goeroe Robg vragen om jullie gratis wat geschiedenis bij te brengen.
  Eventuele veranderingen waarvan jullie niet gehoord hebben zullen ook hoog op de agenda staan.


  Maak melding

 39. Oom bert misschien leest de ned.ambassade in su ook mee de problemen zullen wel niet zo erg zijn we moeten niet van een mug een olifant maken..maandag komt er weer een aap uit de mouw waar we op verder op kunnen borduren..ook de feestdagen zijn zo voor de deur je zult zien a feest o waka draai o draai


  Maak melding

 40. 17 Sep, 04:44

  DOE-topper Paul Brandon in gesprek met journalisten. (Foto: Raoul Lith) De politieke partij DOE is ‘positief kritisch’ over de voorgenomen investering die de regering heeft gepresenteerd. Bestuurslid Paul Brandon merkt tegenover journalisten op dat het belangrijk is dat de wetgeving in orde wordt gemaakt. De instituten die controle moeten uitoefenen, dienen te worden versterkt. Het is belangrijk dat het debat over de investering uitvoerig wordt gehouden in De Nationale Assemblee die het controleorgaan is.

  DOE pleit voor meer aandacht voor kleine ondernemers. Het is niet gebleken hoe zij aan bod komen. “Als wij pretenderen de voedselschuur te willen zijn, dan moet er meer aandacht komen voor de agrarische sector,” beklemtoont Brandon. Hij hoopt dat de sector ook zal inspelen op de mogelijkheden die de financiering van US$ 1,8 miljard door de Islamitische Ontwikkelingsbank (IsDB) biedt. “Als er geen voedselproductie is, is er ook geen eten,” stelt de DOE-topper.

  Brandon wil ook weten wat de condities zijn voor de lening die verstrekt wordt door IsDB. Aangegeven is dat de president hierover verdere mededelingen zal doen. Brandon gaat ervan uit dat dit zal gebeuren in De Nationale Assemblee. De president moet uiterlijk 1 oktober de jaarrede houden en de begroting voor het komende jaar presenteren.

  DOE vindt dat controle belangrijk is. Mensen die zich schuldig maken aan corruptie dienen kaalgeplukt te worden. De anti-corruptiewet, de aanbestedingswet, investeringswet en de comptabiliteitswetten zijn een noodzaak. Ook met het Internationaal Monetair Fonds is afgesproken dat deze wetten in orde moeten worden gemaakt en waar nodig aangescherpt. De lening die de Staat aangaat met de IsDB moet door De Nationale Assemblee worden goedgekeurd.


  Maak melding

 41. Ai mang, we gaan vooruit. Dus als je geen geld uitgeeft dan verdien je. En als je verdient dan kan je sparen. Dat is wat Chan bedoelt toch. Je moet sparen wel nu. We gaan niet meer importeren enzo. En we kunnen nog meer geld lenen bij de islamitische Bank. Dan neemt de reserves ook toe. We hoeven niet te werken want onze leider Bouterse zorgt goed voor ons.
  Geld is geen probleem en zolang je kan lenen heb je geen ander plan nodig.
  Waarom moeten we moeilijk doen? We hebben hard genoeg gewerkt voor die bakra basie !! We hebben nu het recht om te lenen !!
  Lang leve NDP !! Bouterse is onze leider hoera !!


  Maak melding

 42. Dus omdat Peggy geen dure spullen meer importeert uit Frankrijk bespaart de staat daarmee tientallen miljoenen. Goed zo. Volhouden Peggy. Je bijdrage aan ’s lands kas is groot!


  Maak melding

 43. Asta man hier op wk half leeg surinamers zeggen toch aanpassen dus wat is het probleem.. de rest kan ik niet ontcijveren oud poster r…..o*of zie jij problemen die anderen niet zien *relaxe*gewoon geen ouwe schoen die al jaren lang pijn doet behouden als er geen andere optie,s zijn waar ballen voor nodig zijn en de krijsende moeders uit argentina..???DOE doet dat ook gewoon roeien met de riemen die er nog zijn en blijven praten tot wat krom is recht te krijgen ik pas me aan het volk..zelfs DOE ZIET PAARS


  Maak melding

 44. op 15 september 2016 was dit het nieuws.
  VHP-leider gaat met de pet rond voor Suriname

  PARAMARIBO, 15 sep – Chandrikapersad Santokhi, voorzitter van de Verenigde Hervormings Partij, VHP, is op zoek naar buitenlandse hulp. Suriname is in nood en kan elke cent gebruiken. Hij praat met onder meer Surinamers in Nederland.

  Dat er sprake is van een toename van armoede en dat de gezondheidszorg in gevaar is.

  “Laat men niet vanwege trots de samenleving kansen ontnemen.”

  17 september gebeurd dit. het bericht van de CBvS

  PARAMARIBO, 17 sep – De monetaire reserve is toegenomen. Dit meldt de Centrale Bank van Suriname, CBvS. De reserve bedraagt nu ruim driehonderd en vijftig miljoen dollar. Aan schulden is ruim honderd en twintig miljoen dollar betaald.

  Ook is ruim honderd miljoen dollar besteed aan onder meer medicamenten en basisbehoeften. “De bank en de overheid werken gestaag aan stabilisering van de economie opdat wij ons, met het treffen van gerichte maatregelen, weer op het pad van groei kunnen begeven.

  het moet ons toch wel aan het denken zetten.


  Maak melding

 45. Pico, er zal nog veel meer water moeten stromen door de oceanen willen jij, Robert-a en astaman gelijk van mij krijgen. Jullie staan niet bij stil dat het huidig beleid niets anders is dan het beleid dat Venetiaan 10 jaren heeft gevoerd. Alleen was het beleid van Venetiaan ver doorgeschoten of anders uitgedrukt overdreven. Als een overheid prioriteiten stelt en de importen afremt heeft men ook minder valuta nodig voor importverplichtingen aan het buitenland. Zo simpel is het. De wisselkoers zal uiteindelijk dalen als het huidig herstructeringsbeleid stabielere vormen gaat aannemen en de voorraad deviezen een veilige marge heeft bereikt. Deze veilige marge bereikt men 1, door bezuinigingen op importen 2, extra verdiensten door toename van de exporten. Vergeet niet dat Suriname door een ” high level ” leerproces gaat. Het herstructureringsbeleid werpt haar vruchten af.

  Maar jullie zijn boos en geagiteerd. Deze regering kan dezelfde maatregelen treffen als alle andere regeringen om een terugval in de economie op te vangen. Het steekt jullie dat het gras voor de voeten van het Front wordt weggemaaid. Idioot ontken dit niet.


  Maak melding

 46. Rob g als het volk massaal niet meer voor deze regering kiest als men schoon scip wil maken omdat men geen bevrediging vind in de gang van zaken is het dan niet normaal in een “democratische” land dat de president en aanhang opstapt?


  Maak melding

 47. Crisis en seksuele intimidatie
  Politie-en-Justitie Suriname

  Seks toerisme in Suriname nee man dat kan niet. Helaas ja dat kan wel ook in Suriname wordt de seksindustrie steeds zichtbaarder. Tot tien jaar terug was het in Suriname ondenkbaar dat er sekswinkels waren. Vandaag de dag zijn er meerdere die ieder voor zich voorzien in een behoefte want ondanks de economische crisis sluiten deze winkels, in tegenstelling tot vele andere, hun deuren niet.

  Op zich is er met de aanwezigheid van deze winkels niks mis, zoals gezegd voorzien zij in een behoefte. Waar wij voor moeten waken is de opkomende jeugdprostitutie en de verloedering van de normen en waarden. Door de crisis, die Suriname nu in zijn greep heeft, zie je dat steeds meer vrouwen en mannen hun lichaam tegen geld aanbieden. Beangstigend hierbij is dat de leeftijd dat dit gebeurd steeds lager wordt en dat er steeds vaker jonge meisjes en jongens zijn die zich voor deze diensten aanbieden.

  De armoede, welke er op dit moment onder grote groepen van de Surinaamse samenleving heerst, laat de mens rare dingen doen. Tot 2010 was er in Suriname een relatieve rust en groeide de economie gestaagd. Er waren voldoende nationale reserves en Suriname was voor de financiële wereldhandel een betrouwbare partner. Na de overname van de huidige regering is de economie jaarlijks achteruit gegaan welk geleid heeft tot het economische diepte punt waar het land zich nu op dit moment in bevindt.

  Mede door deze ontwikkeling is er in Suriname een groei van de seksindustrie te zien die men eigenlijk nu, zeker als het om kinderen gaat, de kop in moet drukken of moet reguleren. Maar helaas er gebeurd nagenoeg niks, het lijkt dan ook dat seksuele delicten bij de Surinaamse politie en justitie geen prioriteit hebben. Is er al een aangifte dan wordt hier veelal laks en zeer traag op gereageerd en wordt de aangever niet echt serieus genomen. Actief dienende politie ambtenaren wisten ons te vertellen dat zij nagenoeg niks kunnen doen omdat men van hogerhand dit soort zaken niet als een prioriteit beschouwen. Daarnaast zijn de opleidingen van de politie de laatste 6 jaren zo dramatisch slecht geworden dat er ook nauwelijks nog vakbekwame agenten zijn.

  van een ons bekende agent vernamen wij dat ongeveer 3 maanden terug een Nederlandse vrouw op middelbare leeftijd, omdat zij volgens haar zeggen, was aangerand op de pier van het Torarica door een Nederlandse politicus, aangifte heeft gedaan bij de politie in Suriname. Tot de dag van vandaag is er niets met deze aangifte gedaan en is een verzoek om rechtshulp, door de procureur in Suriname, aan Nederland uitgebleven. De agent melde ons ook dat de dame na haar aangifte op geen enkele manier door welke instantie dan ook is bijgestaan, waarop zij besloten heeft om terug te keren naar Nederland. Helaas kon hij omdat van hogerhand dit soort zaken geen prioriteit hebben niks voor haar doen.

  Dit voorbeeld zegt genoeg over hoe de Surinaamse politie en justitie met dit zedendelicten omgaat. Eigenlijk geeft justitie hiermee een vrijbrief aan personen die met voorbedachten rade naar Suriname komen. Kom maar je kan doen wat je wilt want misschien op een klap na zullen er weinig consequenties zijn als je iemand dan wel of niet gevraagd in ons land aan het lichaam zit.

  Deze ontwikkelingen moet Suriname niet willen zeer zeker niet als het hierbij naast aanranding ook om jeugdprostitutie gaat. Kinderen, meisjes en vrouwen moeten ten alle tijden koste wat het kost beschermd worden. Een kind op jeugdige leeftijd ziet alleen het geld dat hem of haar wordt aangeboden en denkt niet na over de consequenties die dit met zich meebrengt. De perverse figuren die op deze vorm van seks uit zijn, moeten onmiddellijk opgepakt worden en na het uitzitten van hun straf ons land uitgezet worden met de aantekening dat hij of zij nooit meer terug kan komen.

  Helaas is daar een politieapparaat en justitie voor nodig welke goed en adequaat functioneert. Agenten en medewerkers van justitie hebben het in deze crisistijd ook moeilijk en te druk om het hooft boven water houden en pinare. Velen hebben meerdere banen iets dat hun bij het uitoefenen van hun eigenlijke job ook weer in problemen kan brengen. Kortom de crisis in Suriname zal snel moeten worden opgelost. Gebeurd dit niet dan zullen randverschijnselen als seksuele intimidatie en sekshandel ook in Suriname verder de kop op steken .

  Tan boeng


  Maak melding

 48. Mohamed@ ik heb geen behoefte aan rijbewijs vooral in Europa niet ,in Suriname rij ik bus en taxi .

  jaren terug had ik 4 vracht gestuurd naar Suriname de ene was een Daf afzet systeem een Benz drie zijdig kipper .

  Een van de wagens heeft onder wijdenbosh regering 7 maanden gewerkt ik moet nog steeds 7 Miljoen Gulden toen ontvangen de Koers was toen 1 NFwas 3000 Surinaamse gulden .

  Kijk wat een Daf afzet systeem vracht wagen is het was ook de eerste wagen in Suriname ,dat als voorbeeld was voor de overheid .


  Maak melding

 49. Vijf voorbeelden waaruit blijkt dat de PAARSE FAILLIET-MAKERS van het land, geen goede plannen kunnen maken en ook niet in staat zijn te zorgen voor een eerlijke en efficiente uitvoering :

  A. Het 20.000 Volkswoningen-plan, falikant mislukt !
  Er zijn slechts ongeveer 140 gerealiseerd !

  B. Het plan dijken en bruggen te bouwen. Totaal mislukt, gelden verdampt. Met nieuw geleend geld worden de dijken misschien nu wel gerealiseerd. Voor de bruggen is in totaal ongeveer DRIEMAAL betaald ! Disaster !

  C. Sneltreinproject ! Heeft alleen maar vele tonnen aan voorbereidingsgelden gekost. NEKS NO WORDE ! Mislukking !!!

  D. Het Cassave-fabriek-project. Staat te verpieteren. Gelden zijn weg, verdampt ! Partner van Lackin betrokken !

  E. Aankoop GENERATOREN voor EBS ! Aanschafprijs veel hoger dan de offerte (makkelijk zelf startklaar te kopen bij een Nederlands bedrijf) en betaald via een lening, van een bevriend NDP-bedrijf, tegen een MOORDRENTE van
  22 % !!!!!!!!!!!!!!!!

  Dusssssss…. …..NDP-slaven en zogenaamde deskundigen van de NDP, zoals Lackin, moeten ons niet de les komen lezen, het regiem moet wegwezen !

  Laat eerlijke en vaderlandslievende techneuten ons land leiden !
  De massale onaangepakte CORRUPTIE wurgt Ons land
  haar het Bevolking !

  DESI is ONGESTELD en SPRAKELOOS sedert de verschijning van de CLAD-rapporten ( CARIFESTA en NASCHOOLSE OPVANG ) met namen van prominente NDP-ers !

  PRIORITEIT heeft het STOPPEN DE ROVERS VAN STAATSGELDEN !
  NOSO SRANANG KANG FRIGITTI ONTWIKKELING !
  NEKS NO E WORDE !!!!!! VALUTA NO E KOME !!!!!!!!!!


  Maak melding

 50. RobG

  u lijkt last te krijgen van enorme incontinentie of bedoel ik inconsistentie.

  Nu voert de regering Bouerse plotseling het Venetiaan 2,0 beleidt uit om het land weer op de rails te krijgen
  Laat baas Bouterse dat niet horen want u zou wel eens het Walhalla uitgezet kunnen worden.

  Laat duidelijk zijn dat Venetiaan op eigen initiatief de bakens verzette en snel tot resultaat kwam
  Laat duidelijk zijn dat Bouterse in 2012 een enorm veel aanwijzingen gemist heeft en anno 2016 niet op eigen initiatief de bakens verzet maar op bevel van zijn regiseurs in Washington.


  Maak melding

 51. Robg
  Hou je vast, want je hebt me uitgedaagd en dat ga je op economische gronden verliezen.

  We beginnen met je zin:
  “Jullie staan niet bij stil dat het huidig beleid niets anders is dan het beleid dat Venetiaan 10 jaren heeft gevoerd.”

  Ok, dan gaan we nu een beroep doen op je geheugen.
  kan je je herinneren wat het IMF heeft gezegd en wat je op hun site kan terugvinden, over het beleid van Venetiaan.
  Nee, twee opties
  1. Ik vertel het je
  2. Je gaat het zelf lezen (te vinden op hun site). Ik heb het rapport denk ik indertijd gedownload en kan het je geven als je het niet kan vinden.

  Het IMF kwam naar Su, één of twee jaar nádat Bouterse tot president was benoemd.
  Zij voorzagen, BIJ ONGEWIJZIGD BELEID, dat wel, hele goede toekomstperspectieven voor Su.
  Waar is dat gebleven?
  Nee, geen lulverhaal over tegenvallende export, noch over dalende goudprijs, noch over dalende olieprijs. Die spelen nu pas een rol, terwijl het al lang bergafwaarts gaat met SU
  Waar lag het aan dat de gouden toekomst veranderde in een …… toekomst.

  Je volgende zin:
  “Als een overheid prioriteiten stelt en de importen afremt heeft men ook minder valuta nodig voor importverplichtingen aan het buitenland”

  Je veronderstelt dat de overheid andere prioriteiten stelt dan import (van onder andere geneesmiddelen).
  Nu doet ze dat ineens wel
  Twee opmerkingen
  1. Welke prioriteiten? En wegen deze zwaarder dan de volksgezondheid?
  2. Frappant dat ze nu na zoveel jaren aan het bewind te zijn geweest opeens het licht ziet en andere prioriteiten stelt.
  Of kost het teveel gezichtsverlies om te zeggen
  – we hebben geen keuze (het IMF bepaald en we hebben geen geld om te importeren)
  – we hebben geen kennis

  Zin nummer 3, die ik niet geheel overneem vanwege de lengte:
  “De wisselkoers zal uiteindelijk dalen als het huidig ..

  Ook hier maak je een denkfout
  Je veronderstelt dat als de export de import overtreft de wisselkoers zal dalen
  (in economische termen., het saldo van de lopende reking is positief.) MAAR
  Twee opmerkingen
  1. Je vergeet een zéér belangrijke deelrekening
  de kapitaalrekening
  Su zal forse schulden moeten gaan afbetalen aan het buitenland. Hierdoor vloeit er geld af naar het buitenland en zal de door jou verwachte stijging van de wisselkoers niet plaatsvinden.
  2. Zolang er geen vertrouwen is in de Surinaamse economie/politiek zal er kapitaalvlucht plaatsvinden.

  Kort om de invloed van de kapitaalrekening op de lopende rekening verwaarloos je/ wil je niet aan denken.

  Je laatste opmerking, nu insinueer jij dat ik Frontman ben.
  Ik ben volgens jullie hier voor alle partijen.
  Gek dat niemand mij VHP’er noemt
  1. ik ben Hindoestaan
  2. Wat Santoki zegt, daar kan ik mij in vinden, maar
  ik ben voor geen enkele partij.
  Ik hou van de discussie. Zolang men niet scheld. Doet men dit wel dan lees ik die postin niet.
  Ik hou van SU
  Ik zal dan ook niet roepen dat het volk Bouterse heeft gekozen en dat zij op de blaren moeten zitten.
  Nee, ik heb altijd te doen met anderen.
  (een zwak punt van mij, vinden anderen)


  Maak melding

 52. Alle ndper’s zijn aanhangers van de misdaad, leugen, bedrog, moord, drugshandel, roof en corruptie. Ze stemden op een meervoudige misdadiger, hun lijder en paars roversbende die hen laten lijden. Tjies deng oerdomme paarse verarmde lijdende stpmmelingen mooi beet, deng ne viering alleen in deng sakka ma tap alla gebied. Haihaihaiiwahahahahahaha. Ze moete neks klage want ze krijsen nog steeds…NEKS NO FOUT.


  Maak melding

 53. DENKI BUN,

  DE IMPORTEN VAN VENEZUELA ZIJN OOK ZEER HARD

  GEDAALD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  PS : DESI doet de groeten aan MADURO, zijn vriend en tevens ook MASSALE-UITGAVENSPECIALIST !!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 54. @water naar zee,
  In jouw posting staat dat 10 jaar terug het ondenkbaar was dat in Suriname een sek winkel was.
  Volgens mij weet je weinig van Suriname.
  Langer dan 13 jaar was er in Suriname een sekswinkel.
  Zijstraat van de mahonielaan richting parbo noord.
  Bekeken vanaf lekkie slagerij was er een pomstation/benzine niet ver vandaar was een seksshop.
  Als je binnenging waren er speeltjes en zweep tentoon gesteld.
  Dus jouw verhaal klopt niet.
  Voortaan hoop ik dat je jouw beter moet laten informeren.
  Dus niet als een varken proberen mensen wijs te maken.
  Jij moet zeker nog veel van Suriname leren.


  Maak melding

 55. In Indonesia worden de IDUL ADHA vlees Huis aan huis bezorgd op naam elk gezin krijgen minimaal 2 kilogram vlees. waren er 240 miljoenen inwoners. Slachten van vee in de maand IDUL ADHAH behoort tot de Moslim geloof ja, elk Moskee mag 20 koeien en 30 schapen/kaning slachten ja, de helf is voor familieleden en andere helf is voor de arme Moslim ja.


  Maak melding

 56. ?? Dank voor de kennisgeving inderdaad ik Ben nooit te oud om te leren en weet beslist(als mooi mager speen varken)niet alles van su en sexshops/toerisme/laat staan wat er voor zweepjes men verkoopt!ik ben ook geen poepvlieg die overal langs vliegt of een wormpje dat stilstaat bij 10 of 13 jaar..en inderdaad u bent lokaal bevolking kruipen/vliegen er nog meer van jou rond..de punt is dat het erg is dat het verderf van kinderen bergafwaarts gaat door armoe


  Maak melding

 57. ROBG verblijf jij illegal in ned of is 30 jaar gelee dat jij een ticket na su kon permiteren HEB JIJ EEN WATERHOOFD om appels met peren te vergelijken1!jou woorden:: in nederland hebben wij ook ook bezuingingsperiode meegemaakt(zielepietje)koeiestrond in je hoofd om de bezuinigingen van een ontwikkelingsland te vergelijken met een land als nederland die al die 400 jaar al lekker heeft gegeten en gedronken ik zie geen bezuiniging in ned laat staan leef conditie vergelijken met su gaat het goed met je..


  Maak melding

 58. Dat Oom Bert geen rijbewijs heeft is dat hij niet mee is gegaan met de ontwikkeling.
  Deze man liegt dat hij zichzelf geloofd.
  In Nederland aangekomen is het hem ook niet gelukt.
  Reden.
  Zijn hersenen vertonen teveel lucht bellen.
  Hij fantaseert teveel en is nog bezig om projecten te schrijven voor de regering.
  Wie in Oom Bert gelooft gelooft niet in zichzelf.
  Oom Bert is een kale opschepper.
  Zelf zijn eerste vrouw heeft hem gelaten en met zijn beste vriend vandoor gegaan.


  Maak melding

 59. Jojo / Pico,

  De bezuinigingen van nu en van voorheen zijn het gevolg geweest van verminderde inkomsten van de overheid. Hierdoor kwam de uitgaven kant van de overheid sterk onder druk te staan. Nederland gebruikte de ontwikkelingsgelden en haar internationale economische vertakkingen als machtsinstrument tegen de regering van Suriname waardoor het land in zware economische en financiële problemen verzeild raakte. Nu spelen internationale marktfactoren Suriname parten. Jullie gaan dit echter ontkennen en dat is je volste recht om het aan het verkeerde eind te hebben. Er wordt nu bezuinigd door de overheid en de importen worden beperkt. Dit levert automatisch deviezen op. Dit heeft Venetiaan ook gedaan.

  Voor jullie is het wondermiddel geweest waarmee de hele dag mee wordt gekoketteerd terwijl het eennstandaard handeling is die bijna overal wordt toegepast als de inkomsten van een overheid/ land afnemen.

  Maar jullie zien de bui al hangen. Ik hoorde Wayne Telgt al zeggen dat een nieuwe Front-regering wel 15 tot 20 jaren nodig zal hebben om de economie te corrigeren als zij de macht in handen krijgen. Nu ziet men dat het Front uit is op machtsverwerving en hun streven is erop gericht om de macht zo lang mogelijk te behouden door de boel te gaan traineren en om spelletjes te spelen waarin de bevolking moet trappen. Bij het Front leren ze het nooit.


  Maak melding

 60. Robg
  Je richt je tot Jojo en plakt mijn naam daar gemakshalve bij.Edoch, je gaat totaal niet in op mijn posting.
  Overigens ben ik het wel volledig met je eens.dat de allocatie van de schaarse! Deviezen op de juiste wijze dient te geschieden. Namelijk in het belang van het volk.


  Maak melding

 61. Wanneer de NDP en haar TOP, ook nog de door haar VERDAMPTE DEVIEZEN, ONZE MONETAIRE RESERVES, van RUIM EEN MILJARD, TERUGSTORTEN IN ONZE STAATSKAS dan beschikken wij weer over ONZE NORMALE STAATSRESERVES !!!!!

  Dan kunnen wij weer deviezen besteden aan IMPORTEN, voor goederen en diensten, die de samenleving DRINGEND NODIG heeft !

  PS : DRIE ROVERS in gevecht met de politie doodgeschoten ! Wanneer gaat Sranang iets doen tegen de ROVERS van STAATSGELDEN en STAATSGOEDEREN, die in nette pakken opereren ???????????????????????

  What’s the DIFFERENCE ?????????????????????????

  ENKELE NDP-SLAVEN HEBBEN NOG STEEDS NIET DOOR DAT HUN STAATSBOEVEN (Carifesta /Naschoolse Opvang, OW-jaarbudget, Ongedekte SRD-drukkerij etc etc ),
  ONZE STAAT FAILLIET HEBBEN GEMAAKT !!!!!!!!!!


  Maak melding

 62. Pico:
  Het mag algemeen bekend zijn dat Robg niet ingaat op kritische en goed gefundeerde vragen. Het enige antwoord dat we van hem krijgen is die inmiddels al lang grijs gedraaide langspeelplaat: A/ Het is de schuld van Nederland, B/ het is de schuld aan het teruglopen van de goud- en olieprijs, C/ het is de schuld van alles wat niet NDP (gelieerd) is.

  De bewijzen van mismanagement, zelfverrijking, corruptie, kiezersbedrog etcetera door Bouterse en aanhang liggen daar, maar daar wil zelfbenoemd orakel Robg niet aan!


  Maak melding

 63. RobG

  U kakkelt weer onzin uit. U heeft het over bezuinigingen in het verleden en nu en vraagt zich af wat Venetiaan gedaan heeft.

  Om met het laatste te beginnen in 2008 heeft hij direct de bakens verzet met als gevolg vrijwel directe afname van de Import met als gevolg een veel minder diep dal en een snel herstel.

  U spreekt over actuele bezuinigingen. Ik hoop dat u bereidt bent de actuele suppletoire begroting eens in ogenschouw te nemen. Dan zult u vast kunnen stellen dat in SRD ’s rekening houdende met de al deels vervallen subsidies aan EBS en SWM er niet bezuinigd wordt en dat de begroting slechts gegroeid is.

  Let wel Venetiaan subsidieerde EBS en SWM ook maar dan uit een begroting die ongeveer de helft was dan de eerst begroting van Bouterse in 2011.

  Wat heeft Venetiaan gedaan en Bouterse niet. Op tijd de Tering naar de Nering zetten. Venetiaan heeft heen fabeltjes vertelt en Bouterse wel. Venetiaan heeft geregeerd op basis van de feiten en Bouterse heeft potverteerd op basis van droom denken.

  Om een voorbeeld van de Show regering van deze president aan te geveb. Bouterse opent een brug terwijl de weg er naartoe 2 jaar later deels gerealiseerd wordt.
  De brug was wat goed koper maar de extra wegen er naar toe en het omrijden wordt vergeten.

  Het verschil wordt dagelijks pijnlijker, kapotte wegen, toegeven aan de bond van EBS, militairen die moeten stelen om eten in huis te hebben, fors geweld tegen een stelletje marginale overvallers, etc.

  Beste RobG
  Geeft u aun antwoord op de vragen die Pico u op uw eigen vakgebied heeft voor gehouden.

  Indien u dat niet doet of niet kunt onder schrijft u niet slechts de incompetentie van de regering maar ook van uw eigen gebrek aan kennis of inzicht in de materie


  Maak melding

 64. Is het US dollar of SRD dollar of canada dollar

  of-of-of-of-of-of-of-of

  Australische dollar
  Bahamaanse dollar
  Barbadiaanse dollar
  Belizaanse dollar
  Bermudaanse dollar
  Bruneise dollar
  Canadese dollar
  Fiji-dollar
  Guyaanse dollar
  Hongkongse dollar
  Jamaicaanse dollar
  Kaaimaneilandse dollar
  Liberiaanse dollar
  Maleisische dollar
  Namibische dollar
  Nieuw-Zeelandse dollar
  Oost-Caribische dollar
  Saint Vincent en de Grenadines)
  Salomon-dollar
  Singaporese dollar
  Sumatradollar

  nieuwe Taiwanese dollar
  Trinidad en Tobagodollar
  Zimbabwaanse dollar


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.