Sleutelen aan Surinaams regeerteam ‘niet nodig’

38

PARAMARIBO, 16 sep – Het heeft geen zin het regeerteam nu te wijzigen. Dit zegt parlementariër André Misiekaba (NDP). Vooral binnen de NDP gaan stemmen op pro vervanging van bepaalde ministers. Maar of het ook zoden aan de dijk legt.

Kennelijk heeft niet iedereen er zin in. Misiekaba zei na afloop van de presentatie van regeringsprojecten, dat het nut niet duidelijk is. Het heeft geen zin veranderingen aan te brengen als niet aangegeven kan worden hoe het land er beter van wordt. Als blijkt dat ministers vervangen moeten worden, moet dit passen in een groter plan. Tegenstanders van een kabinetswijziging vinden dat de onzekerheid er alleen maar groter van wordt.

Suriname zit midden in een economische en financiele crisis. Politieke instabiliteit zal alles alleen maar erger maken. Tijdens de presentaties is aangegeven dat er een investeringsinstituut, InvestSu, komt. Het instituut moet zorgen voor het versnellen van investeringen. De investeringen moeten vooral naar branches die langer meegaan dan mijnbouw. Misiekaba vindt het ook nodig dat er meer aandacht is voor sociale noden, zoals huizen voor jongeren.

Bekijk ook:

38 REACTIES

 1. Wat een blunder zeg.
  Ik vraag mij af als er genoeg gecommuniceerd wordt binnen de regering.
  Het lijkt een vertoning die veel op een politieke partij die in de oppositie zit in Nederland.
  Een persoon bepaald en de rest weet van niets.


  Maak melding

 2. Met of zonder een reshuffling..deze ndp regering moet weg!!! Misiekaba en al moeten weg!!!Genoeg van deze reshuffle ndp regering,genoeg van deze poppenkast!!


  Maak melding

 3. Mi siski kba wordt geen minister. Dus van hem hoeft deze
  re-her-shuffeling niet.
  Het gerucht gaat dat op Schiphol iemand van de NsDaP politiek asiel heeft aangevraagd.
  Hij wilde geen minister worden…..


  Maak melding

 4. Wat een stelletje amateurs zijn het toch bij de NDP.

  Ze zijn even dom als corrupt en misdadig.

  Een gevaarlijke combinatie maar daar is Suriname na 6 jaar wel achter……toch RobG?


  Maak melding

 5. Liever dat dan Dit onbetrouwbare ONDESKUNDIGE poppekast spelers de eer moet nu aan anderen worden overgelaten omdat er te veel is geschonden gezien de achtergronden handel en wandel van het bestuur en president niemand met een goed zakelijk barmhartige sociaal zakelijk nuchtere verstandelijke stelling gaat zijn vingers branden zelfs geen gun factor is aanwezig voor deze karakterloze veraders ..DE BEZEM MOET ER DOOR STOFFER EN BLIK ER BIJ liever vanaf bodem dan deze letterlijke landveraders DEZE MENSEN GAAN Hun PRIVILEGES/dikke salaris willen behouden en verdedigen ondanks hun grove onkunde en gebrekloze hart naar het volk afgelopen 6 jaar!!!!


  Maak melding

 6. Reeds een paar dagen doen er geruchten de ronde die rechtstreeks verband houden met de reshuffling van de ministers van het kabinet van president Desi Bouterse. Eén van de ministers wiens naam herhaaldelijk genoemd wordt bij deze geruchten om vervangen te worden, is die van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Robbert Peneux . De vervanger wordt ook genoemd en daarbij wordt de naam van de PL-overloper parlementariër Raymond Sapoen genoemd. Hij is ook de leider van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB).

  Dagblad Suriname heeft Sapoen op de man af gevraagd naar een reactie, maar hij wenste niet concreet in te gaan op het gerucht. Hij noemt het maar een gerucht. “Ik heb nog een hele rit te gaan binnen onze eigen gelederen. Ik ga die bijdrage nog leveren, voor zover ik kan”, was zijn korte reactie. Wat de hardheid van dit gerucht zo opmerkelijk en moeilijk maakt, is de vervanging van Sapoen in het parlement. Als Sapoen minister wordt, is hij parlementariër af. En dan moet er een opschuiving plaatsvinden. De vervanger van Sapoen kan worden Barkatoellah Mohab-Ali van de VHP. Critici stellen met een zekere mate van zekerheid dat Bouterse Sapoen nimmer zal doorschuiven naar een ministerspost, omdat hij daardoor zijn eigen stoelpoot gaat doorzagen. Want de krappe meerderheid van de regering in DNA zal daardoor nog krapper worden. De NDP heeft er veel meer baat bij om Sapoen zo lang mogelijk te behouden in DNA, ter wille van een betrouwbaardere meerderheidsverhouding in het parlement.

  Natuurlijk moet daarbij in acht worden genomen dat de rechtszaken rond de eventuele handhaving dan wel doorhaling van Sapoen en Chitan nog vervolgd worden. In augustus 2010 werd Sapoen minister van Onderwijs en Volksontwikkeling in het kabinet Bouterse 1, waardoor hij al afstand deed van zijn post in het parlement. Het uitwisselen van stoelen is voor Sapoen geen nieuwigheid. In 2012 werd Sapoen de minister van Handel en Industrie. Op 14 april 2014 werd Pertjajah Luhur uit de coalitie gezet, waarmee ook Sapoen zijn ministerschap beëindigde.

  NDP reshuffling style;
  ‘gewoon de andere verrader de laan uitsturen en de andere verrader binnenhalen ‘
  En het Trieste is dat de surinamers het niet erg vinden dat zulke klootzakken in de regering zitten.Van moordenaars tot drugs en wapenhandelaren,voor de surinamers is het normal.De surinamers hebben geen vechtlust,elke maand om de beurten staken is alles dat zij nodig hebben.


  Maak melding

 7. Aldus roept de Sprookjesverteller, DUBAI-belover, NEP-Amnestiewet-pusher, pusher anti-grondwettig Bevel tot staking VERVOLGING, Massamoordstrafzaak-saboteur, MISIEKABA !!

  KABINET PLUS PRES, MOETEN WEG, WIL SRANANG OP EERLIJKE EN OPRECHTE WIJZE, WEER AAN OPBOUW EN STABILITEIT GAAN WERKEN !!!!!

  OOK DEZE MISIEKABA, DOKT VOOR DE CLAD-RAPPORTEN INZAKE DE MILJOENEN-VERDUISTERING VAN STAATSGELDEN, DOOR OA NDP-KOPSTUKKEN, BIJ CARIFESTA EN BIJ HET NASCHOOLSE OPVANG-PROJEKT !!!

  PS : NDP, de ONTKENNERS van de MASSALE, openlijk blootgelegde CORRUPTIE, bespreekt NIEUWE stabilisatie-projecten !
  VALUTA O KOME, KOME PE ??????????????????????
  CAYENNA GRANMANG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 8. Niemand met gezond verstand gaat gezond zaken willen doen of hulp willen bieden onder deze regering..!!!LAAT DE PLEURIS LOS BREKEN EN zie HOE OPGERUIMD STAAT NETJES EEN VERLICHTING WORD VOOR lICHAAM EN GEEST de economie gaat zegen vieren DE WERELD GAAT RESPECT HEBBEN VOOR DE 500.000 GEMENGDE SURINAAMSE VOLK DIE VOOR HUN RECHTEN EN KINDEREN OPKOMEN *** VOOR ELKAAR MET ELKAAR***VREDE LIEVEND VOLK VAN SURINAME ik heb tranen van verdriet hopelijk gauw van vreugde


  Maak melding

 9. oh oh Dubai mooie stad achter de duinen , zou met niemand wille ruilah. Oh Oh Dubai mooie stad achter de duinen zou met niemand wille ruilah.

  Oh haiti arme land achter de duinen zou met iemand willen ruilah, oh oh Haïti arme land achter de duinen zou met iemand willen ruilah.


  Maak melding

 10. Jaja lekker slim ze proberen iedereen een beetje te laten eten want de salarissen van de vorige ministers worden niet stopgezet Bouta probeert al zyn vriendjes te accomoderen met een minister salaris en privileges ook als zy geen minister meer zyn Pe A Money De


  Maak melding

 11. De reactie van Misiekaba geeft aan dat men binnen de NDP dus niet op 1 lijn zit……., er wordt kennelijk niet afgestemd met elkaar ……dan willen deze gasten Su uit de crisis halen????


  Maak melding

 12. Misiekaba zei na afloop van de presentatie van regeringsprojecten, dat het nut niet duidelijk is.

  Met de lening van 1.8 miljard in het vooruitzicht is het een vereiste dat allen die maar enigszins besmet zijn met de corruptie virus te vervangen en te vervolgen.
  Het nut hiervan is, Misiekaba, dat er naar verwachting dan niet meer zal worden gestolen uit de njang patoe want dat hbben de grote projecten zoals Carifesta en de naschoolse opvang bewezen.


  Maak melding

 13. Suri-invest is een doodgeboren kind. Reden: onder deze omstandigheden (hoge rente, hoge inflatie, politieke- en economische onzekerheden) lopen ondernemers te grote risico’s om te investeren. Ik zou het niet doen. Ik wil eerst een stabiele koers en een regering op wie ik kan bouwen en vertrouwen.


  Maak melding

 14. Awariedomri Misieka, -smeer-a-moni-foe-IsDB.!!!
  Was hij niet de man diefalikant tegen was in DNA als het ging om ratificatie/goedkeuring van samenwerking met Isl.Staten/landen ??? Ook Judas Carl was een tegenstaander !!

  Als beloning als hij zijn mond voorthan dicht houdt krijgt hij: 5 schone maagden uit het Midden-Oosten. Nog 1-voorwaarde waaraan hij moet voldoen (eis van de maagden), hij moet besneden worden ten overstaan van econoom Abdoel !!!
  En @ Ray, lacht zich krom !!!


  Maak melding

 15. In Indonesia worden de IDUL ADHAH vlees huis aan huis bezorgd op naam ja, iedereen krijgen minimaal 2 kilogram per gezin. Indonesia hebben 240 miljoen gezinnen.


  Maak melding

 16. De oppositie zou eens een document moeten maken van alle vragen die gesteld zijn die nooit beantwoord zijn.
  De oppositie zou een opstelling moeten maken van alle beloften die niet waar gemaakt zijn of die zelfs niet in uitvoering genomen zijn.

  Men kan er zeker van zijn dat die stapel heel hoog zal zijn.

  De aankondiging van de reshuffel actie is meer dan kolderiek. Nu ligt er druk op iedereen op het moment dat de begroting afgerond moet worden.
  Er worden nu allerlei rare uitspraken gedaan rondom personen. Wie ziet Hooghart als mini-ster. Hoe gefrustreerd zal Moestadja zijn als hij door clown Hooghart vervangen wordt.

  Miesikaba is ook komisch er hoeft van hem niet reshuffeld te worden echter in januari / februari mocht Hoefdraad van hem inpakken.

  Laat heel duidelijk zijn dit is een regering die niet regeert en kakelt als kippen zonder kop.


  Maak melding

 17. Dat Misiekaba, de grootste jaknikker in het parlement, dit zegt, wil niets anders zeggen dan dat hij Bouterse een brevet van onbekwaamheid geeft, in het Sranan zegt hij eigenlijk ‘Bouta, ye du wan lo #€%&.


  Maak melding

 18. Politiek bestuurlijk Suriname deugt absoluut niet het is een grote rotzooi met een hoofdverdachte moordenaar als pres zonder enige kennis van zaken. Met een uzi is hij groot geworden en vervolgens indoctrinatie en vele leugens.
  Een zakelijk kabinet ná screening zou voor onbeperkte tijd moeten regeren ondertussen zijn ALLE politieke partijen verplicht bezig met herstructurering welke onafhankelijk moeten worden getoetst.
  De huidige pres heeft als leeghoofd alleen maar narigheden gebracht. Welke maatschappelijke bijdrage heeft zijn teef geleverd? Aha zij laat de dildo pas liggen wanneer bijv China “geschenken” uitdeelt om met andersmans veren te pronken. Er is niks positiefs aan deze regering die crisis en wijdverbreide verloedering heeft gebracht.


  Maak melding

 19. Het is een en al een comedy ceeper!!

  Stan Laurel en Hardy doet het buitengewoon beter!!! een echte prof!!!! Bouta en de ndpers kan zijn kont gaan likken!!!


  Maak melding

 20. Budayayawa…een keer in het jaar 2 kg vlees.In Suriname een keer een paar ha’s grond.Als je geluk hebt krijg je meer als een keer toegewezen..Vind je leuk hoor…😂😅😃😀


  Maak melding

 21. Onlangs is er een team uit NL naar SU gegaan om de specialisten in SU wijs te maken, hoe zij schedels moeten opereren.
  Nu moeten de artsen in SU aan de schedel van bouta sleutelen en heel veel hondenpoep in stoppen en dicht naaien!! Wel eerst de hersenen wegzuigen, tenminste als die had of heeft!!!


  Maak melding

 22. ddb denkt het is nu tijd om nieuwe leden bij de njang patu toe te laten. De VHP mag ook bij de njang patu als het regerings verantwoordelijkheid wilt dragen.


  Maak melding

 23. Het IMF sleutelt wel. Zijn hebben de sleutels. Jullie moeten met je vingers daar vanaf blijven. Wil je toch wat met je vingers doen, stop het dan in Bouta z’n ……….!


  Maak melding

 24. Volgende verkiezing 2017:
  NDP haalt 18 zetels
  VHP haalt 18 zetels
  ABOP haalt 6 Zetels
  PL haat 6 zetels
  Doe haalt1 zetels
  BEP haalt 1 zetel
  NPS haalt 1 zetel


  Maak melding

 25. Bouta die pufzak moet zichzelf reshuffelen!
  Deze man is ongeschikt in alles wat hy doet!
  Sorry, behalve in moorden en drugspraktijken!
  Ze moesten bouta ook geliquedeerd hebben samen met brielle!
  Opgeruimd staat netjes!


  Maak melding

 26. Jojo, als het dikke boek van jou gepubliceerd wordt krijgt men bij aankoop het boekje van Henk Molenaar 2016 er gratis bij. Titel van zijn boek ben ik kwijt, maar het was het dunste boekje ooit gedrukt.


  Maak melding

 27. Wahahahaahha tot Zimbabwe. De zoveelste paarse show alla revo stijl. Wahahahahaha. Zolang de paarse satanisten aan de macht blijven, zolang de oerdomme paarse aanbidders en vereerders van didibri zwijgen, wahahahahahaha zolang do njang paarse schijt en pis van de paars kwade macht. De nationale Delinquenten partij sekteleden e schijt dee nanga dee wang paarse buffel. Wahahahahaha foe baas. Wahahahahahaha


  Maak melding

 28. @ray
  Reshuffeling is de zoveelste afleidingsmanoeuvre om meer tijd te winnen. Dit is al zo vaak gedaan in het buitenland. En heeft ook nooit gewerkt.
  Oplossing voor de problemen in Suriname? Bouterse met zijn rovende bende moeten het gevang in. En dan maar hopen dat de nieuwe regering competenter en niet corrupt is


  Maak melding

 29. In Indonesia worden de IDUL ADHA vlees Huis aan huis bezorgd op naam elk gezin krijgen minimaal 2 kilogram vlees. waren er 240 miljoenen inwoners. Slachten van vee in de maand IDUL ADHAH behoort tot de Moslim geloof ja, elk Moskee mag 20 koeien en 30 schapen/kaning slachten ja, de helf is voor familieleden en andere helf is voor de arme Moslim ja.


  Maak melding

 30. Misiekaba heeft geen verstand van zaken.Hij lul net als die domkop die president is van Suriname.Het hele probleem van Suriname is Bouterse punt uit.Hij heeft Suriname leeggeroofd.Laat hij het volk verstellen waar al die reserves van het land is gebleven.Dan pas is hij een man met ballen.Suriname is al jaren failliet zonder dat het volk dat weet.Voor mij is het geen verrassing als Surinamer.Al die vakbondsleiders weten niet meer wat ze moeten doen om die werknemers te motiveren.Ze moeten de boel platleggen zodat de regering aftreedt want ze functioneren toch niet want het land komt niet vooruit.Brunswijk en Somohardjo zijn mede aansprakelijk wat er in Suriname is gebeurt want ze hebben 5 jaren meegeholpen om het land naar de kloten te helpen.


  Maak melding

 31. Ik vind dat de Rijkdommen van het Land moeten eerlijk verdeeld worden, en ook de minsters posten 5 (NDP/NPS/ABOB) , 4 (VHP), 3 (PL) om samen het land op te bouwen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.