‘Gebrek aan geld niet het probleem in Suriname’

61

PARAMARIBO, 15 sep – “Gebrek aan geld is niet het probleem in Suriname.” Dit stelt Jim Bousaid, directeur van de Hakrinbank. Mogelijkheden om aan financiering te komen zijn er altijd wel. Er speelt een groter, dieper snijdend probleem.

Het blijkt vooral als gebruik moet worden gemaakt van de financieringsmogelijkheden. In de tijd van de ontwikkelingshulp speelde het al. “Met alle internationale financiële instellingen die in de rij staan om het land te helpen uit de crisis, is er genoeg geld beschikbaar. Ons probleem is dat wij geen goede plannen kunnen maken”, zegt Bousaid tegenover de Ware Tijd. Een reeks banken en instellingen heeft zich aangemeld.

Onder meer de Islamitische Ontwikkelingsbank stelt geld beschikbaar. De vraag is nu of Suriname met goede plannen op de proppen kan komen. In het rijtje heeft nu ook de Europese Ontwikkelingsbank, EIB, zich gevoegd. Het laatste project van deze bank dateert van ruim twintig jaar terug. “IK zal tevreden zijn als wij tegen het eind van het jaar drie projecten hebben om te financieren”, zegt Pim van Ballekom, vicepresident van de EIB.

Bekijk ook:


61 REACTIES

 1. Geld is niet het probleem! ! Waarom kan het land dan niet uit de startblokken komen, waarom schieten de wisselkoersen omhoog ???
  Wat kan die bousaid toch aardig lullen. Er is op dit moment acute hu lp nodig !
  Een ding weet ik zeker, ze staan niet in de rij om geld aan de rovers bende te overhandigen. De Internationale banken zijn bezig OPTIE ‘ S te bekijken voor een lening.
  Dat betekent niet dat je het geld zal krijgen.
  Die hoefdraad heeft al gecalculeerd hoeveel hij zsl achteroverdrukken.
  Eerst de projecten indienen – daarna gaat het hof in europa (3 ronden) in vergadering en beslissen.
  Te langa bere….voordat die beslissing komt, zijn de paarse rovers al vertrokken.


  Maak melding

 2. Bousaid praat onzin hij heeft een injectie van bouta gekregen in zijn bil daarom praat hij waartaal zonder hulp van nederland gaat suriname nooit vooruit en bousaid je mag in kamelenland gaan graaiien naar geld word ook lid van isis klootzak


  Maak melding

 3. Ons probleem is dat wij geen goede plannen kunnen maken”, zegt Bousaid tegenover de Ware Tijd.
  Helemaal juist.
  Er zijn geen goede plannen om al het geld achterover te drukken.
  Dus mensen van de NsDaP: goede plannen indienen voor het legaal stelen van het geleende geld.
  Obilis gaat een generator fabriek bouwen.
  Steve Meye wil een kathedraal in Djoemoe bouwen.
  Herrenberg wil een bejaardencentrum in het Tibiti gebied neerzetten.


  Maak melding

 4. In alle landen waar het crisis was hebben ze de rente laten dalen tot wel 1% . Maar Suriname heeft crisis en daar moet de toch al torenhoge rente omhoog. Begrijpt u het nog ?


  Maak melding

 5. welke grote projecten er ook ingediend worden , de kennis moet altijd van buitenaf komen .kijk naar de olie-raffinaderij ,die bedrijven willen betaald worden in $ of Euro’s .kijk naar de Bosje brug ! idem dito .,zelfs nog erger ,Balast Nedam heeft steek-penningen betaald en is hiervoor veroordeeld in Nederland . Su kon de brug niet betalen en balast Nedam legde beslag op de inkomsten van Suralco . en toen begon de ellende de brug heeft wel zijn nut bewezen .maar bij grote projecten kan heel veel geld weggemaakt worden . men let er in Su niet in eerste instantie aan de terugverdiencapaciteit maar hoeveel tjoekoe kan ik krijgen .
  en wat wil de Islamic Bank in Suriname komen doen ? een land dat een kleine bevolking heeft waarvan het grootste deel niet hoog of middelbaar geschoold is .willen ze misschien via Suriname een terreur basis aanleggen want de Hezbollah was er toch ook mee bezig en ze hebben toch ook miljoenen betaald .ik denk dat de USA hun poging met argus ogen in de gaten houdt . Su is ook geen overwegend moslim land ,dus waarom doen ze een pogimng . ik vind het maar verdacht hoor .


  Maak melding

 6. ‘Gebrek aan geld niet het probleem in Suriname’
  Ja, aan srd’s hebben we meer dan genoeg en als dat niet genoeg kan Boefdraad zijn srd drukkerij weer overuren laten draaien.
  We kunnen daarna de srd’s afromen, dat het volk hierdoor armer wordt, daar maakt de regering zich totaal niet druk om.


  Maak melding

 7. Had ik eerder gepost..ik kijk er ook met Argusogen naar.Hopelijk zorgt hun bemoeienis niet voor meer ontwrichting in de samenleving.We hebben ons problemen in Suriname maar laten de andere in hun waarde waar het gaat in een ander zijn religie keuze.En zo moet het ook blijven..


  Maak melding

 8. Ja maar JIM, het GROOTSTE PROBLEEM verzwijgt U, het OPENLIJK ROVEN en STELEN van OVERHEIDSGELDEN en GOEDEREN !!!!

  WAARBIJ WIJ OOK NOG MET EEN PRESIDENT OPGESCHEEPT ZITTEN DIE NDP-BETROKKENEN BESCHERMT EN NIET LAAT VERVOLGEN !!

  ZELFS MET GOUDEN PLANNEN KOMT SRANANG, die door POLITICI en Clan wordt leeggeroofd, NIET VERDER !!!!

  DE VOORBEREIDING EN DE UITVOERING van PLANNEN WORDEN VERNIETIGD DOOR DEZE CORRUPTE ROVERS VAN STAATSGELDEN !!!!!

  DUS JIM, ZOEK MINSTENS EEN CORRUPTIE-BESTRIJDENDE PRESIDENT !

  PS : JIM, niet vergeten, wij zijn als Land al FAILLIET gemaakt door GILMORE en DESI !!!!!!!!!!!

  Jim, niet vergeten, wij zitten met de GROOTSTE STAATS-SCHULD OOIT, veroorzaakt door GILMORE en DESI !!!!!!!!


  Maak melding

 9. Bousaid heeft niets gezegd wat niet waar is. Al de ‘sabi man’ die hem hier uitschelden, zouden, of met goede plannen op de proppen moeten komen, of gewoon hun kop moeten houden en vooral geen kritiek moeten leveren op Bousaid.


  Maak melding

 10. Ons probleem is dat wij geen goede plannen kunnen maken”, zegt Bousaid tegenover de Ware Tijd.

  Is niet het enige probleem:
  Tweede groot probleem is dat kennis en inbreng niet op waarde wordt ingeschat. Er wordt er steeds vanuit gegaan dat de DNA leden de wijsheid in pacht hebben inclusief de president en zijn zelf benoemde ministers (o.a. Hoefdraad de keuken econoom).
  Derde groot probleem is dat de kennis ontbreekt maar ook de eigen inschatting dat die er niet is waardoor de projectbewakers het grootste probleem zijn geworden dus is dit onoplosbaar.


  Maak melding

 11. Geld is niet het probleem?!
  Geld en bouta zijn het probleem ,Bouisad!!
  Bouta heeft intussen van de hele wereld al geleend ,deze zijn geen donaties maar moeten terugbetaald worden met rente!!
  Hoezo is geld geen probleem Bouisad!?


  Maak melding

 12. Bousaid praat in het Islamitische Straatje en valt hiermee zijn geloofsgenoten dus niet af.
  Verder valt op dat Bousaid praat over de ontwikkelingshulp tussen NL en SU maar gedurende deze periode was deze islamiet niet in Suriname. Deze “meneer” heeft topfunctie in SU nou moet er 1 naam genoemd worden van een geboren Surinamer die in een islamisch land dezelfde functie vervuld.
  Er zijn moskeeën in SU en dus genoeg plek voor belijden van geloof maar sinds begin 2000 gaan zij op massaal op de overbelaste grasmat van het onafhankelijkheidsplein zitten. Binnenkort is dit plein hetzefde als een woestijn alwaar kamelen en geiten ook een plek zullen hebben.


  Maak melding

 13. De vinger wordt pijnlijk op de zere plek gelegd. Geld genoeg maar geen goede plannen terwijl de regering nu presenteert tot zij een ons weegt met allerlei onvoldragen en niet doordachte plannen. Zie de reacties van zij die deel genomen hebben.

  De regering is zelfs zo ten einde raad dat zij na de 2de sessie 2 rare plannen voor volgend week een prioriteit geeft.

  1. prioriteitstelling bij outsourcing.
  2 export drinkwater.

  Het eerste kan slechts business as usual zijn is niet anders dan gewoon je werk doen.

  het tweede was toch allemaal al geregeld en zou door Amazone Resources in uitvoering gebracht worden. Zij hebben alle kennis, overeenkomsten etc. te verzorgen of was de eigenaar van Amazone Resources GmbH en honorair consul van Suriname die deze deal ontwikkeld heeft niet liquide genoeg zodat Suriname hem moet financieren voor dat er iets kan gebeuren.

  Goede plannen vergen goede governance en daar ontbreekt het aan. Zie de CLAD rapporten die nu bekend geworden zijn. Zie hoe hard men achter de mensen aan gaat die genoemd worden in die rapporten.

  De Islamic Development Bank eisen verantwoording voor zij een cent uit betalen.
  Je moet eerst laten zien zelf te investeren (10%) voor dat zij bereid zijn geld vrij te maken. Geen enkele Surinamer durft er in Suriname te investeren en zelf het risico te lopen. Daarom wordt alles verborgen achter stichtingen. Daar trappen die arabieren niet in met hun Sukuk benadering.

  let wel Sukuk financieren is een soort van huurkoop. Je brengt jou deel in, daarna de financier zijn deel in brengt en eigenaar wordt tot dat de laatste termijn betaald is. Het is vergelijkbaar met Huurkoop. Het wordt onderpand wordt pas eigendom als de laatste cent betaald is.
  Als Suriname niet betaald is het land van IsDB. tot dat er incl. boetes betaald is.


  Maak melding

 14. Geld is geen probleem???grote probleem su kunnen geen plannen maken maaaar ze kunnen wel stelen!!zolang die rovers bende in de regering zitten gaat su nooit uit de crisis komen..wand oli en goud prijzen gaat voorlopig niet stijgen.ik vraag mij af hoe kunnen strax al die miljarden aflossen??wie weet mag zeggen!!


  Maak melding

 15. ‘Ons probleem is dat wij geen goede plannen kunnen maken”, zegt Bousaid

  Bouisad,zeg maar gewoon dat deNDP geen goede plannen kan maken.Er wordt naar niemand anders geluisterd!!Ze worden monddood gemaakt ,uit het DNA zaal verwijderd of uitgemaakt voor staatsvijanden !!De ndp schurken luisteren alleen naar de larriekoek van de ndpers zelf!!!
  Soort zoekt soort!


  Maak melding

 16. Volgens Bouterse hebben banken en verzekeringsmaatschappijen in Su genoeg geld. Dit kan hij weten, immers de Centrale Bank rapporteert aan Hoefdraad.
  Misschien heeft de heer Bousaid gelijk en wil het buitenland geld aan SU lenen, maar onder welke voorwaarden.
  (doet me denken aan het boek, Merchant of Venice van Shakespeare).
  Idioot hoge en variabele! rente, snelle aflossingstermijn, welk onderpand? Hoeveel zeggenschap?
  Overigens denk ik dat het wel klopt dat er geen goede projecten te bedenken zijn door de zittende groep. Niets mis mee. Het kan toch dat je te weinig kennis hebt op dit gebied.
  Maar wat doen al die adviseurs dan?
  Als je goed leest, geeft de heer Bousaid, de regering en haar adviseurs een dikke onvoldoende.
  Ik heb de president horen roepen dat Su heeft geleerd van het verleden en de economie zou gaan diversificeren.
  Daar is het bij gebleven.
  Overigens vraag ik mij af, of dit voor Su wel een slim idee is, gelet op de beroepsbevolking. Ik werk niet in SU en ga me daar dan ook niet in verdiepen. Ondanks dat sommige hier op Waterkant om oplossingen vragen, die zij vervolgens kunnen gebruiken. Als je iets niet kan moet je het ook niet willen en ook niet doen. (Ministertje spelen)
  Zo kook ik niet voor anderen, (dan voor mijn zoon en ik) en doe ik ook geen klusjes.
  Om terug te komen op het onderwerp: ik denk dat heer Bousaid niet zo blij is met de huidige regering


  Maak melding

 17. @ Henk
  ik denk dat ik het begrijp, zonder hoogmoedig over te willen komen.
  Een lage rente, om de economie te stimuleren, kan je alleen bieden als er vertrouwen is. Is dit er niet en je gaat de rente verlagen dan krijg je te maken met een ongekende kapitaalvlucht, met als gevolg instorten van de waarde van de valuta. Als je geen rentepolitiek (is onderdeel van monetaire politiek) kan bedrijven moet je je toevlucht nemen tot begrotingspolitiek.
  In de VS hebben ze na de crisis monetaire politiek gevoerd. Extreem zelf. Het heeft gewerkt.
  In Nederland hebben ze eerst begrotingspolitiek gevoerd, gevolg fors begrotingstekort.
  Werkte niet. DE ECB is toen ook maar monetaire politiek gaan voeren. Het gaat steeds beter
  Dit wil niet zeggen dat monetaire politiek altijd beter is dan begrotingspolitiek.
  In de jaren ’30 van de vorige eeuw voerde men monetaire politiek. Werkte totaal niet.
  De beroemde econoom J.M.Keynes (1883-1946) toonde aan dat al verlaag je de rente nog zoveel, als bedrijven niet willen lenen om te investeren zullen ze niet lenen.
  Hij noemde dit “animal spirits.”


  Maak melding

 18. Niet blij met huidige regering? Volgens zit SU voor de 3e keer in de schijterij door toedoen van bouta en zn kutNDP of gaan we doen alsof?
  Deze hele toestand in SU komt door de coup van 1980 gevolgd door moorden in 1982 en een binnenlandse oorlog in 1986 of niet soms? Voor het eerst had SU in 2010 meer dan 1 miljard aan reserves en in 2012 waren er al financiele problemen vanwege grof spenderen en diefstal door tiefuslijers die denken dat eigenbelangen altijd relevant zijn die alle geleende bedragen beslist niet zelf hoeven te betalen. Als de paarse lijder mijn vader had vermoord dan zou een deel van mijn gespaarde geld plus lening worden besteed aan een buitenlandse huurmoordenaar na regelmatig overleg en degelijke planning voor welgeslaagde definitieve geslaagde actie. Ze noemen een mulo-leerling zijne excellentie daarom zijn zij vandaag zo diep gezonken.


  Maak melding

 19. LICHT EN WAARHEID maken VRIJ…ZORGEN VOOR INZICHT……ZUIVERING en GENEZING…tot in den EEUWIGHEID!

  De VLOEK in het land moet nog UITGEROEID worden. Met geld alleen kun je een land NIET GOED op bouwen, daar is MEER VOOR NODIG! Sowieso ook niet met een moordenaar als president, en ook niet met de vele VERRADERS en HYPOCRIETEN die allen IN EIGEN BELANG DENKEN.

  Alleen EERLIJKHEID EN RECHTVAARDIGHEID kunnen WERKELIJK een GOEDE- EN HARMONISCHE SAMENLEVING/ WERELD CREEREN!

  TOON RESPECT VOOR DE GROND/ MOEDER AARDE WAAR JULLIE OP LEVEN, EN VOOR HAAR EERSTE BEWONERS! EN TOON JE DANKBAARHEID!

  Richt je niet alleen op economische belangen, maar VOORAL ook op MILIEU- en GEZONDHEIDSBELANGEN.
  Richt je niet alleen op praktische zaken, maar vooral ook op GEESTELIJKE VERRIJKEND VOEDING!

  De EERSTE BEWONERS van SURINAME brachten hun dank uit aan ZOWEL VADER HEMEL ALS aan MOEDER AARDE!

  GOED INVESTEREN IN KINDEREN…IS TEVENS INVESTEREN IN EEN GOEDE TOEKOMST VOOR HEN!

  LAST MESSAGES FROM GREAT SPIRIT FROM LIGHT!!!


  Maak melding

 20. Ik wil vanavond op de tv, de radio en de sociale media met Bousaid een discussie aangaan over zijn LUL-verhaal.
  Er klopt werkelijk geen draad van wat hij zegt.
  Het is weer zo’n geregisseerde story om ons allemaal rustig te houden.
  Meneer Boisaid: als alle Surinamers morgen naar de banken gaan om hun tegoeden op te eisen, dan zult u zien, dat er een geweldig geldprobleem ontstaat in Suriname.
  Voorbeelden te over in de wereld.
  De Scheringabank in Nederland en alle banken in Griekenland.om nog niet zover terug te gaan in de tijd.
  U lult uit uw nek.


  Maak melding

 21. Inderdaad!

  Bij nog te veel ontbreekt de goede wil om de handen aan de ploeg te slaan.
  Er zijn o.a. een batterij aan blote kavels, die met afstemming met de eigenaar zouden kunnen worden beplant al dan niet voor eigen consumptie. Die noniplant ziet kans om op beton te groeien en fruit te dragen ook nog..


  Maak melding

 22. Wat de rups het einde noemt, noemt de rest van de wereld een vlinder.Zelfkennis is het begin van alle wijsheid en het einde van de meeste illusies.HET IS EEN KWESTIE VAN TIJD…BOUTERSEN KAN GEEN KANT OP DUS HOUD HIJ HET VOLK HIER EN DAAR VIA DE MEDIA ZOET(onzinnige oud nieuws zonder toegevoegde waarde)de tijd verstrijkt de extra aasgieren hebben alle tijd tot dat er 1 gaat buigen.BOUTERSEN DENKT ZINKEN MET HET SCHIP of het 1 ne gat met het andere dichten om als nog zo lang mogelijk aan de macht te blijven voor Hem staat er onzettend veel op het spel..Het volk geeft hem macht*In een dictatuur: ‘Gelieve de planten geen water te geven, anders roesten de microfoons…*Wanneer de democratieën niet overgaan in militaire dictatuur, eindigen zij in plutocratie, een zeer drukkende vorm van despotisme voeg nepotisme er bij dan krijg je PAARS IS DE BAAS. PFFFFFFFFF..WANNEER GAAT HET KWARTJE BIJ JULLIE VALLEN blablabla alles is al gezegt en ontleed en herhaald onder deze leider komt niks van de grond HET LAND HEEFT WERELD GEORIEENTEERDE PROFF’S NODIG MET HART VOOR LAND EN VOLK(eerst screenen onbesmet achter gronden eer ze het land en volk mogen vertegenwoordigen)


  Maak melding

 23. “Er moeten zodanige maatregelen getroffen worden, dat de pijn verdeeld wordt. De sterkere schouders in de samenleving moeten de grootste bijdrage leveren”, zei Jim Bousaid, voorzitter van de Bankiersvereniging,

  Ik denk dat dit een vraag is in een normale samenleving waar samenwerking en een ieder iets gunnen centraal staat, dit in tegenstelling tot Suriname waar het grootste deel van de rijken geen tijd hebben voor armen en juist de armen uitknijpen.

  Bousaid geeft een nobele gedachte weer maar in Suriname geldt:
  De breedste schouders hebben de grootste zakken dus is het voorstel van Bousaid gedoemd te mislukken.
  Zelfs belastingen willen de rijken zo weinig mogelijk betalen (overal ter wereld is het zo en Suriname vormt geen uitzondering)


  Maak melding

 24. Een mulo-leerling die vanaf 1980 het land 3x kopje onder laat gaan na democratische verkiezingen waarbij fraude een rol heeft gespeeld maar in ons land niet als ongeldig zijn verklaard. Een geboren smeerlap met een uzi die dood en verderf heeft gezaaid met domme praatjes voor de onwetende jongeren met gratis vreten betaald uit staatskas.
  Ocer was het voormalig jaarbeursterrein geoccupeerd door paarse rovers. Dit vb is opgevolgd door binnenlandse bewoners. Buitensocieteit Het Park moest ook gedwongen vertrekken na brandstichting door de dictator van het parlement aan de Gravenstraat. Het is nog steeds een rovershol dat alweer verlegen zit om valuta maar schijt heeft aan een waardeloze SRD. Dit noemen zij geloof in eigen kunnen.


  Maak melding

 25. De Surinaamse regering moet het slim aanpakken. Zeer deskundige Nederlandse planters interesseren om de bloementeelt in Suriname te beoefenen. Deze planters kunnen ook nog subsidie van de EU krijgen bij het opstarten van hun bedrijf.


  Maak melding

 26. Robg de conditie daar in het land met volk en leider is niet de tijd om er zaken te gaan doen of je energie/tijd/GELD te gaan verspillen .Nederland/surinaamse zaken lui hebben wel maar opties dan alleen su


  Maak melding

 27. Als het geld geen gebrek is in Suriname, waarom worden de mensen niet tijdig of op tijd uitbetaald!! bepaalde instanties en of werknemers moeten paar maanden op hun geld wachten.

  Ga dit soort struisvogel politiek aan je gelijken en de domme koeien vertellen!!

  @@ henk molenaar2016!!
  Heb al eerder aan deze domme koeien verteld dat je aan hun plannen een 10+ kan geven omdat het buitengewoon uitstekend is, maar de uitvoering gewoonweg CUT is en zal ook zo blijven!!! en inderdaad, zijn zien Pinksteren en Hemelvaartsdag op 1 dag plaatsvinden! Tja, wat doe je?/ het zijn Surinamers!!! en dat blijven zij ook!!!
  Zelfs een Ezel stoot zich niet twee keren in de kar !! De SUUS wel!!! en het is ook bewezen!!!

  Hopelijk zijn er wel melk te verkrijgen in SU voor de arme Surinamers, omdat op de slachtfeest Ramadan zijn al die koeien afgeslacht!! In NL is het overtollig, misschien kan ik paar liters versturen voor hen!!! en zeker wel voor de Boef met wat Virodaan gif erin!!! iedereen is dan bevrijd!!


  Maak melding

 28. De bankdirekteur Bousaid heeft gelijk. dat wij Suries niet kunnen plannen. Waarom zouden wij dat doen Dat hebben wij toch niet nodig. Wij leven van dag tot dag en daarvoor hoeven wij niet te plannen. Deze direkteur heeft een luxe probleem. Hij wil de btl vermogen binnen halen om – zijn luxe leven te finanancieren en om te bestelen. Deze crisis is niet het probleem van gewone volk maar het probleem van elites zoals de heer Boursaid en hun rovende vrienden. Deze mensen moeten leren over de funktie; Beheer, Bewaar en Controle.Het vollk van Su heeft geen vreemd geld nodig, want su is rijk aan voedsel en daar kunnen ze goed van eten. Het volk drinkt liever gemberbier ipv heinekenbier en coca cola.


  Maak melding

 29. GEBREK aan geld is niet het probleem in Sranang !

  PROBLEEM IS :
  Het TEVEEL aan ROOFDIEREN die GELD, GOUD, HOUT, VIS en andere GOEDEREN, VAN DE STAAT ONGESTOORD WEGROVEN, DAT IS HET !!!!!!!!!!!

  Met dank aan de PRES die CLAD -RAPPORTEN in de PRULLENBAK DONDERT zodra blijkt dat NAMEN van
  NDP-BOEVEN er in voorkomen !

  Wat wordt het AMNESTIE of VERBOD tot VERVOLGING ??

  PS : Een nieuwe lichting NIET-CORUPTE Sranangmans moet OVERNEMEN !
  Zet een goede Anti-corruptiewet in werking, in combinatie met een STERKE ONAFHANKELIJKE FIOD ! Voeg daarbij een KEIHARDE PLUK-ZE-WET !

  PLUS invoering CONSTANTE SCREENING van MINISTERS, DNA-LEDEN en TOP-AMBTENAREN !!!!!!

  Sranang zal dan spoedig weer opklimmen uit het FINANCIELE NDP-RAVIJN !!


  Maak melding

 30. Het probleem is het ontbreken van de Waarheid en de Gerechtigheid. Willens en wetens hebben oerdomme paarse stommelingen, hihi van drs.,mr.,ig.,prof, wc duiker, bankrovers,drugscriminelen, zelfs die paars verslaafde junks en zuiplappen in het land, gestemd op moordenaars, drugsbonzen, bankrovers, leugenaars en onrechtvaardige mensen. Met ndp en baas na soso wang mpp paarse misdadige pina teng doro bakka, zevenmalen erger ai go kong na tijdens a mislukte mpp revo olv de baas der misdadigers. wiens zonen zijn verworden misdadigers, hihi, evenals vele oerdomme paarse stommelingen van drs. tot paarse zwerfaap. Hahahahahaahhaha


  Maak melding

 31. Wiep_Ding@
  Dit is met k en het betekend kwalitatief uitermate teleurstellend. En dat geld voor de in woners van Suriname.
  Bevolking te divers jaloezie lui corrupt discriminatie gunnen elkaar het licht in de ogen niet . Projecten die te klein zijn om te kunnen concurren . Sinaasappels planten met hoge transport kosten terwijl op Zanderij voldoende ruimte is op de savanne geen bonen rooien ,dus geen Buzz vernietiging
  Of is er dan weer belangen verstrengeling van een regering persoon .maar we hebben een kosgrondtje met groente en zo
  Waarom zal ik me druk maken.
  Het is diep triest wat ik op deze site leest .wat is er de laatste 40 jaar in het rijkste zuid _amerikaanse land foutgegaan afgunst en hebberigheid Sorry dit wilde ik even kwijt.
  En ROBG en consorten gaat niet zeuren over de fronters ,alle Surinamers zijn hier debed aan slap gedoe gemakzucht ,de suris die naar Nederland verhuist zijn zagen het niet meer zitten om hun verantwoordelijkheid te nemen, in Holland was het een stuk eenvoudiger,tot ze er achter kwamen dat het niet zo was
  Ze moesten weer een slaven bestaan aan vaarden om te eten en te leven.
  En nu maar zeuren dat het in sur niet goed geregeld is .
  Makkelijk hoor op 7800 mijl van Suriname.en geen gelul van jij er van ,ik heb in de goedetijd in sur gewoonte , twee jaar goed om me heen gekeken en met diverse bevolkings groepen bevriend geweest .met De de onafhankelijkheid is de ellende begonnen ,Bouterse jeugdige overmoet en branie.niet wetend wat de gevolgen waren die hij teweeg bracht.
  Ik wens jullie veel sterkte en wijsheid toe


  Maak melding

 32. Suriname is niets meer dan een land met prototype Afrikaanse regeer en beleidsmentaliteit.

  Kijk naar wat er zich allemaal gebeurt en vergelijk.

  Er zijn erg veel synoniemen. En de gevolgen op lange termijn zijn voorspelbaar.


  Maak melding

 33. RobG

  U kakelt weer onzin. Voor bloemen heeft men enorm veel heel goedkope werknemers nodig en veel ruimte en een goede verbindingen. Suriname heeft geen van deze basis voorzieningen waardoor investeren voor deze teelt in Suriname ONZIN is en paarlen voor de zwijnen.

  In Suriname werkt niemand 60 uur per week met een glimlach voor $ 100/maand.
  De planters waren al aan het verkassen naar Ethiopie omdat daar genoeg mensen zijn en genoeg honger.

  Uit Addis Abeba, Nairobi en Arusha vertrekken dagelijks tientallen vluchten richting Europa of Midden Oosten. Uit Suriname vertrekken 10 vluchten per week en op die vluchten moet ook andere vracht mee.

  Uw verhaal is weer een luchtballon die al leeg is voor dat die opgeblazen is.


  Maak melding

 34. Haco.waar hebben jullie het nou telkens over slaven bestaan in ned???????huhhuhhuh mischien voor die GENE DIE WAAR ZE ZICH OOK BEVINDEN OP DE WERELD ZICH ALS SLAAF OF MINDEREN GEDRAGEN/BESCHOUWEN… HIER IN NEDERLAND HEEFT EEN BUITERLANDER MEER KANS VAN SLAGEN ALS HIJ OF ZICH ER VOOR INZET EN ZICH AANPAS WAAR HET NODIG IS..WAAR HEBBEN JULLIE HET NOU TELKENS OVER????DE BLANKE HEEFT OOK Z,N KLASSE,S!!! De feiten zijn we hebben een ander pigment we weten waar onze roots liggen en het zit in onze dna dat de warmte en liever lui dan moe in onze bloed zit .hier heerst weiniger discriminatie en meer tolerantie dan daar in suriname daar jullie niet leren van de fouten en nog meer gebreken vertonen onder de 500.000!!!


  Maak melding

 35. De Regering en de Pres zouden de gemiddelde Sranangman moeten informeren over de juiste Financiele stand van zaken in het Land !

  Deze houdt in dat begrotingen niet werken, dat er geen controle is op de overheidsuitgaven, dat de Rekenkamer is UITGESCHAKELD en dat er GEEN VERANTWOORDING wordt afgelegd ! ! Staatsschuld bedraagt RUIM 12 MILJARD !

  Momenteel worden zelfs CLAD-Rapporten in de PRULLEN-BAK gesmeten door de president !

  De OVERHEIDSUITGAVEN zijn ook de VORIGE MAAND, NOG STEEDS TE HOOG GEWEEST ! De Maandelijkse UITGAVEN zijn VEEL HOGER dan de maandelijkse staats-INKOMSTEN !

  Maar een ECHTE SANERING van de OVERHEIDS-UITGAVEN BLIJFT NOG STEEDS UIT !

  De huidige sessies over plan-schetsen zullen indien goed-gekeurd en goed uitgevoerd, PAS OVER DRIE a VIER JAAR VALUTA KUNNEN OPLEVEREN !

  AL DIE TIJD ZAL SRANANG HOEGENAAMD NIET OVER VOLDOENDE VALUTA KUNNEN BESCHIKKEN !

  Verder is aangekondigd (waarschijnlijk als gevolg van de IMF-eisen) dat er nog meer kostenverhogingen, zullen worden opgelegd aan burger en aan het bedrijfsleven !

  CONCLUSIE is, dat de GEMIDDELDE BURGER door dit WANBELEID, nog jaren lang, FINANCIEEL GEZIEN, VERDER ZAL WORDEN GEWURGD DOOR DE OVERHEID !

  PS : Aan NDP-gebabbel (Hoorzitting, Consultatie, uitleg door onze projecten-specialist van de CASAVE-FABRIEK, dhr LACKIN) heeft de burger TOTAAL NIETS !!!


  Maak melding

 36. @Srafu,

  Petje af voor wat je schrijft. Bousaid praat kolder, hij lult in de ruimte.
  Het grootste probleem van Suriname is Desie Bouterse en zijn intiemi. Zolang Bouterse president is zal het nooit goed gaan met Suriname. Zonder NDP in een coalitie zal het floreren in Suriname, Venetiaan en Adjodja/Sardjoe lieten dat zien.
  Deze man , Bouterse, is een halve alfabeet, totaal niet geschikt een land te leiden en heeft ook geen moreel gezag.
  Wat verwachten wij van een moordenaar drugsdealer die alles maar dan ook alles doet om niet in de gevangenis te belanden.

  Na de verkiezingen van 2010 zei ik tegen kennissen toen in Suriname dat het land weer failliet zou gaan, want dat gebeurde reeds 2 keer onder NDP regeringen. Ik werd bijna gelyncht toen en nu heeft slechts één man mij gebeld en toegaf dat ik toen gelijk had.
  De meeste Surinamers zijn zo dom dat zelfs als Bouterse die 4800 miljoen US dollar van het land laat verdwijnen deze mensen hem nog steeds steunen; het is zo erg dat Bouterse wordt gesteund door een nabestaande van mensen die Bouterse liet vermoorden.
  Ten tijde van Venetiaan was Suriname een midden inkomen land geworden en nu zijn door toedoen van Bouterse op het niveau van Haïti beland.
  Door toedoen van één man en een handvol intiemi zijn wij terug in de jaren 80 van de vorige eeuw, diep triest.


  Maak melding

 37. Waarom goede plannen maken voor de projecten? Het is gemakkelijker de fondsen te plunderen wanneer het troebel is.

  Waarom wordt de DNA niet op de hoogte gebracht van de lening van de isbank en inzage gegeven van de projecten en discussie tijd gegeven?

  Met zoveel geld van de buitenlandse banken te leen is het beter de paarse regering naar huis te sturen per onmiddelijk.


  Maak melding

 38. Tegen een redelijke vergoeding ben ik bereid om plannen te schrijven voor de Surinamers. Ik wil wel vooruit betaald worden. Ik heb al 10 grote plannen geschreven, Van medicinale planten tot en met biologische diesel. U noemt het maar en ik schrijf het plan voor u. Ik heb momenteel wel een probleem en dat is tegen welke koers. 1 op 10 of 1 op 100. U zegt het en ik doe het, Daar ben ik voor opgeleid,


  Maak melding

 39. @afro
  Bousaid zegt toch, weliswaar niet direct, bang voor zijn positie? dat er geldpotten zijn, maar dat zij die plannen moeten maken dit niet doen! Dat zijn de regeerders.
  Een steek onder water? Na alles wat er pas is gebeurd bij de bank.
  De minister van Justitie was toch naar het buitenland gegaan en had geroepen dat er zoveel subsidiepotten zijn? Ze zou ze allemaal volledig benutten. Maar dan moet je met goede plannen komen. Die komen er niet.
  Voor Nederland geldt het ook een beetje. Frankrijk komt/kwam met veel plannen en kreeg veel geld van de EU.
  Nederland niet en is daarom een nettobetaler en Frankrijk een Nettoontvanger. Gelukkig is het geld niet zo broodnodig als in Su. Ik wil dus geenszins deze landen vergelijken. Ik wil alleen aangeven dat je met plannen moet komen.
  En geen luchtkastelen.
  Zeker weten doe ik het niet. Hij is de enige die het zeker weet


  Maak melding

 40. BUDAYAYAWA
  240 miljoen inwoners krijgen 2 kilo vlees, Dat is 480 miljoen kilo vlees.
  Wat weegt een slachtkoe? 200 kg (inclusief ingewanden). Dan hebben ze nodig meer dan 2.400.000 slachtkoeien. Een gigantische hoeveelheid koeien.
  Als dit waar is vind ik het een geweldige geste van Indonesië. Suriname kan hier niet aan tippen omdat onze totale veestapel op 50.000 koeien wordt geschat..


  Maak melding

 41. Geld is een listige macht. Zonder wijsheid is het aal glad en verdwijnt als water tussen de vingers. (Gat in de hand)
  Of laat het zich koesteren als een kunu/afgod.
  Bid om wijsheid om geld de baas te zijn!!!!!.


  Maak melding

 42. Budayawa,

  En daarmee graven de Indonesiërs hun eigen graf. Die arme dieren hadden ook een ziel en wie een ziel zomaar pijnigt en uit eigen belang voortijdig de ziel scheidt van het lichaam, is niet goed bij z’n hoofd en wekt de toorn van God op! Ik hoop dat de Indonesiërs dat beseffen. Ze zullen karmisch zeker boeten voor deze misdaad. Zowel de slagers als ook de consumenten.


  Maak melding

 43. Interessante opmerking van een vakbondsleider. Terugkijkend op een periode in Suri met vergelijkbare situatie als de huidige
  zegt hij dat met zoveel geld te investeren wij een tekort kunnen hebben van werknemers. Ze hadden toen Guyanezen aangetrokken. Nu waarschijnlijk Haitianen om in te vullen.

  Dat was een verborgen effect zonder good governance.


  Maak melding

 44. @ Amsranta.
  Je posting over iemand die zomaar wat opschrijft:
  Misschien is die man ziek en kan hij hier dus niets aan doen
  Je hebt een ziekte genaamd:Gilles de la Touret. Dit is een ziekte dat men zomaar uit het niets gaat brullen. Dit is hiermee te vergelijken


  Maak melding

 45. Nou we aan het lenen zijn en we kunnen dat doen tegen lage rente bijv. bij de EUbank zouden wij een tweede brug bij de stad kunnen hebben. Vier baans tolweg totdat de schuld betaald is. Laat het bouwen doen door kundige Suri aannemers. Een maatschappij of een consortium van Suris.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.