Feestje met senioren voorproefje Brasa Dey in Ahoy

13

Op 25 november 1975 werd Suriname officieel onafhankelijk en daarom vindt op zondag 20 november 2016 weer het grote Brasa Dey evenement plaats in Ahoy Rotterdam. Als voorproefje plaatste de stichting Brasa Makandra, organisator van dit grote Brasa Dey evenement, Surinaamse senioren van het Rotterdamse verzorgingscentrum Humanitas De Leeuwenhoek in het zonnetje.

Wat is de Brasa Dey? Brasa is een omhelzing. Figuurlijk werd er dan ook een knuffel gebracht naar de mensen. Het warme Suriname omarmde de senioren residentie één volle middag lang. Onder leiding van de heer Roy Erwin Lieuw A Sie(FOTO onder), Consul-Generaal van Suriname in Nederland werd de dag geopend, waarna zanger Edje Rust bewees dat de heupen nog soepel genoeg zijn bij de ouderen.

Met overheerlijke en typische Surinaamse hapjes van Surinaams eethuis Swiet Accontrihtjie, komediant Eric van Deng Boi en Mc Mookie van Radio Stanvaste werd een geslaagde middag afgesloten. De lach was meer dan aanwezig en het was dan ook een succesvolle dag.

Het Brasa Dey event vindt plaats op 20 november in Rotterdam Ahoy en is voor iedereen. Voor meer informatie en kaartverkoop kunt u gaan naar de website www.brasa-dey.nl.

[Foto’s by: © VNL Fotografie]

Bekijk ook:

13 REACTIES

 1. Ik ben niet in de mood voor enige feestvreugde.De situatie in Suriname is erbarmelijk en er is geen zicht op herstel en rust.We zijn onafhankelijk geworden moet dat mij in de feeststemming brengen verre van.Ik ga niet feesten om het feesten…Het is meer een dag om tot bezinning te komen met name de regerende partij.Alle regeringen die na de onafhankelijkheid zijn geweest zie je zelf in de spiegel,kan je jezelf een klop op de schouders geven.Ik vind dat elke regering heeft gefaald en dat het beter kon.DE PARTIJ DIE NIET HEEFT GEFAALD IS DE NDP.DIE HEBBEN HET LAND VERNIETIGD EN GESTRIPT VAN ELKE WAARDIGHEID.De bevolking gedraagt zich alsof ze nooit met beschaving in contact zijn gekomen.STELLETJE VAMPIEREN,BLOEDZUIGERS…😈😈😈😈😈


  Maak melding

 2. Ja hoor het zullen wel senioren zijn die geen geloof hadden in de onafhankelijkheid, de coup en allicht ná 2010 of 2015 hun kleinkinderen hebben laten overkomen voor iets “beters”.
  Surinaams feestvieren buiten SU is dus leuker dan in eigen failliet land. Onderzoek en rapporten mbt de niet waardevast vrijgemaakte 3.3 miljard ivm onafhankelijkheid is nergens uitgebreid besproken.
  Senioren zullen zich in Ahoy aan de regels houden itt eten drinken gezelligheid en vernielen in eigen land waarna koffers werden gepakt voor vertrek uit SU voor beter leven vanwege voorzieningen die thuis wel bestonden en nog steeds worden gesloopt.


  Maak melding

 3. @ Sanjay.

  Ik zie ook geen Javaanse ouderen, terwijl dit ( feest ) voor iedere ouderen toegangkelijk is.
  Jammer ; in Su is het idem dito !!!!
  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 4. Maar wij hindos,Javen,Chinezen horen ook bij de suri samenleving. Ligt het eraan dat de creool evenementen heeft ter bevordering van verbroedering en sociaal karakter tonen naar de ouderen op hun oude dag,of doen wij asiasuri’s niet mee.. Waardoor de schijn word gewekt dat het niet wederzijdig Is van de asiasuri’s. In Nederland.

  Terwijl er word vermeld dat het voor elke oudere Is. Ongeacht kleur van het Surinaams palet of ras.

  Ik denk dat het het laaste Is. Meer initiatief zou hier het toverwoord voor moeten zijn.

  Tan bun nanga yu srefi en makandra!


  Maak melding

 5. Sanjay er is zoveel gebrek aan alles dat de samenleving zich ook gaat splitsen dit zou ook een aandachtspunt moeten zijn om in kaart te brengen want het is 1 volk


  Maak melding

 6. Legers zijn niet voldoende om een volk te redden, terwijl een natie, door het volk verdedigd, onoverwinnelijk is.**
  Natie: een groep mensen die één taal spreken en dezelfde kranten lezen.**
  Het is niet de functie van de overheid om de bevolking te corrigeren, maar de taak van de bevolking om de overheid te corrigeren.


  Maak melding

 7. Even voor de duidelijkheid. Ik ken de Leeuwenhoek van de Kruiskade Rotterdam. Ik ben een paar keren daar geweest en heb alleen witte Nederlanders en zwarte Surinamers gezien. Waar de Javanen , Hindoestanen en Chinezen zijn is mij onduidelijk. Kennelijk hebben zij gekozen voor een andere seniorenhuisvesting omdat zij het eten daar niet lekker vonden., Dit is een foto van Leeuwenhoek. Waarom jullie dit etnisch gaan benaderen is mij onduidelijk. Dat er geen Javanen, Hindoestanen en Chinezen op de foto zijn is overduidelijk. Zij hebben doelbewust gekozen voor een andere bejaardentehuis. Ga het waarom eerst onderzoeken en dan pas kritiek leveren.


  Maak melding

 8. @ John

  Wat versta je, onder kritiek ???
  Sanjay en ik Jacko ; geven alleen een mening dat deze 3 etnische groepen overduidelijk niet aanwezig zijn (waren. )
  John ga nou niet negatief denken, het heeft totaal geen zin !
  Misschien is het bij jou niet helemaal duidelijk, maar ik persoon zie dit niet als negatief richting wie dan ook !

  Jacko


  Maak melding

 9. Als je dat niet hebt bedoeld wat ik uit jullie reacties begrepen heb: mijn verontschuldigingen. Het is een foto van de Leeuwenhoek en daar zijn alleen witten en zwarten. Andere etniciteiten zijn er niet.


  Maak melding

 10. Javanen, chinezen, hindustanen hangen hun eigen identiteit aan. Ze willen hun eigen voedsel, hun eigen cultuur behouden, hun normen en waarden zijn voor deze etnische groepen heel erg belangrijk. Naarmate de mens ouder wordt, blijkt dat juist aan genoemde feiten meer behoefte ontstaat.
  Bovendien speelt de taal barriere vooral onder de ouderen een zeer belangrijke rol. Zo zijn er oudere hindustanen die nog steeds het nederlands niet beheersen en ook het sranan niet. Dus met elkaar communiceren zal moeizaam zijn.
  Daarom zal men deze groepen Surinamers niet gezamenlijk tegenkomen in een opvanghuis.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.