Verkiezingsschuld achtervolgt Surinaamse politieke partij

107

PARAMARIBO, 14 sep – Pertjajah Luhur, PL, wordt achtervolgt door een schuldenlast. De politieke partij van Paul Somohardjo heeft in 2010 geld geleend om de verkiezingskas te spekken. Het komt hen nu duur te staan.

Een bejaarenhuis van de partij in Nickerie is bezwaard. Het partijhoofdkwartier in Paramaribo staat op het punt geveild te worden. “Het gaat niet zo ver komen”, zegt Somohardjo tegenover de Ware Tijd. Op het hoofdkwartier is een hypotheek getrokken van bijna tweehonderd duizend dollar. Intussen is een flinke aflossingsachterstand opgelopen. Volgens Somohardjo waren er afspraken met de bank.

Er zou geen publicatie worden geplaatst over het veilen. Formeel staat de schuld op naam van het bedrijf Trailblazer. Dit bedrijf verkreeg het betreffende terrein nabij de Wijdenbosch brug. De overdracht wordt al jaren aangevochten door Havenbeheer. Volgens dit publieke bedrijf behoort het terrein haar toe. Er loopt een rechtszaak tegen Trailblazer. Volgens Somohardjo is de overdracht rechtmatig geweest.

Bekijk ook:

107 REACTIES

 1. Boeven en nog eens boeven. Alleen het feit dat hij banden heeft gehad met de nationale dieven partij olv didibri zegt genoeg. Een zeer onbetrouwbaar mens. A snake in the grass.


  Maak melding

 2. @Ambe
  Paarse idioot je zit je zelf maar belkachelijk te maken.Somo geeft openheid van zaken die is tenminste eerlijk. Gelukkig dat hij niet overal naar leningen loopt te smeken zoals je baasje die ervoor zorgt dat de schulden die hij maakt een last worden voor de bewvolking want het zijn tenslotte zij die de schulden gemaakt door je baasje moeten aflossen samen metr de nog te komen nakomelingen!! En Somo is iemand die de rechter en zijn uitspraken respekteert want dat verwachten wij van alle burgers maar niet van je paarse lijder,die is kampioen in het ne-geren van d bevelen en uitsparaken van de rechter!!
  Waarom jij je zo zalig voelt is ons nog steeds een raadsel!!
  En doe de groetjes aan sapoen en chitan voor ons de 2 verraders in jullie paarse club !!!


  Maak melding

 3. Het terrein naast Havenbeheer is door VHP en NPS onder het tapijt doorgeschoven naar Soemohardjo. Ik hoop dat Srafu een verklaring heeft voor deze onrechtmatige handeling van zijn partij.Het terrein was bedoeld als uitbreidingslocatie voor de haven.Triest,zeer triest.Dit zijn concrete de bewijzen van corruptie.


  Maak melding

 4. Als de PL had gewonnen dan was gegarandeerd de schuld betaald door de overheid.
  Ik denk dat alle partijen deze gedachte op na houden.
  Schulden tijdens de verkiezing worden bij een overwinning betaald door de overheid.
  Vervangen die oude garde lat nieuw en integer bloed Suriname leiden naar betere tijden.


  Maak melding

 5. Zat Somo in de coalitie dan was het probleem opgelost.Zo gaat het in Suriname…ook Somo hoeft van mij niet meer aan de macht te komen.In feite hoef ik geen van de oude politieke partijen.Ze hebben hun kans gehad.De enigste die ik nog een optie vind is de VHP.MAAR DE GROOTSTE BOEF ALLERTIJDEN IS DE NDP, DAAR VALT NIET OVER TE REDETWISTEN.👑👑👑👑👑👑👑👑👑


  Maak melding

 6. Hallo mijn naam is RoBotG en ik ga je nu iets vertellen: nps, vhp, front, front, nps, vhp, front, nps, vhp, vhp ,front , nps, front. En by the way alles is de schuld van front. Dat geld dat ze hebben gelaten was niet genoeg, het is daarom hun schuld.

  Weet je wat trouwens heerlijk is? Schijt van ddb. Je moet t eten boi. Goed spul, je maakt kans op veel geld, smerig veel geld. Vraag maar aan al die adviseurs, fam leden en andere matties.
  En al het goede in dit land komt door Bouta, dat EBS weer werkt is dankzij bouta. Dat mensen niet dood gaan komt door bouta. Dat mensen kinderen krijgen ook door bouta. Dat je kan ademen komt door bouta. Wist je dat de maan en de aarde ook geschapen zijn door….. Ja je weet wel wie, vraag aan Meye. Boven wereld, onder wereld ,allemaal bouta.

  Gegroet ongelovigen.
  Het is duidelijk, Sakka sakka Sapoe en Chita gaan daar waar geld is, golddigger op ander niveau.


  Maak melding

 7. Nouw het komt goed hoor,stichting dieking en stichting tikking,kunnen gemakelijk de schuld aflossen hoor.

  Ze hebben goed geboerd in de periode 2005 – 2015.

  Dus ja somo laat ff een scheet,en kijk naar de reacties !!!!!


  Maak melding

 8. Somo had het al geflikt in Nederland, hij is failliet verklaart vanwege de torenhoge schulden die hij had opgebouwd.
  Nu overkomt hem straks hetzelfde, wederom hoge schulden die hij niet kan betalen.
  Een duidelijk teken dat je niet met geld kan omgaan, hoe wil je dan in de besluitvorming van het land zitten.
  Overigens, dit betekent niet dat ik sympatiseer met verraders als een Sapoentje en Cheatan.


  Maak melding

 9. Die koulo ndp heeft su falliet verklaard!
  Deze gasten zijn de grootste boeven allertijden!!!!!!
  Denk ma aan abraham lackin cassavefabriek leeg geplunderd bouta geld op zwitzerse bank etc.
  Totdat su falliet is verklaard!
  Ma moro shit foe kouw bouta ey doro!
  Nu loopt bouta overal leningen alladol te sluiten etc! Bouta soema ouw pai?
  Onze kleinkinderen?
  Rot op man!!!!


  Maak melding

 10. Kome ndp aan de macht!
  Nog 20 jaar!
  Hahahaha….. jo doro africa en haitie!!!!
  Bouta met zijn ndp na moro biegie foefoeroe
  Beest zodanig dat su falliiet!!!!!


  Maak melding

 11. Heren kennen jullie de tijd nog van:
  Gekookt rijst met zout eten of gekookt rijst met melk en een beetje suiker erin of gekookt rijst daarna bakken met maggi blok enz enz enz
  Jaja ik heb het over de jaren 70,80,90.
  Weten jullie nog wat de koers was tussen de jaren 80 en 96 ergens houden jullie mij dat ten goede het was 1 op honderd surinaamse guldens.
  Jaja 1 ned was 100 surinaamse guldens.
  Ik heb dit niet gehoord maar meegemaakt als kleineman die tijd was vele vele vele en nogmaals vele malen erger dan waarin Suriname nu in verkeerd.
  Als het bedrijfsleven enz enz enz de programma volgt war de regering van plan is konen ze echt eruit hoor.
  Er zijn leuke projecten gaande zoals grasalco nieuwe stijl staatsolie sinaasappel oogst die volgend jaar gepland is en de uitbreiding ervan de goudsector enz enz enz .
  Dus heren stoppen jullie nou eenmaal met het negatieve en vervloeken nab ons geliefd land Su a.u.b.
  Wat als het deze regering lukt om uit die dal te komen wat dan met al jullie verwensingen en toestanden negatief gepraat hebben daarover nagedacht wat JULLIE te wachten staat.
  En als het de regering niet lukt Dan HEBBEN JULLIE RECHT VAN SPREKEN.


  Maak melding

 12. Cokesnuiver Bouta heeft checkre checkre Somo al een voorstel gedaan. Als Somo zich aansluit bij de dievenpartij wordt zijn schuld afgelost.
  Let maar op. Somo gaat een van dagen een sprong maken naar de dieven partij.
  Dieven zoeken elkaar altijd op


  Maak melding

 13. Democratie is iets waar politici over praten zoals een hoer over de liefde Politici zijn overal hetzelfde. Ze beloven bruggen te bouwen, zelfs waar geen rivier is.VOLK:SlAAP KINDJE SLAAP DAAR BUITEN LOOPT EEN SCHAAP…🌚🎶🎵🎼🎻🎹🎷🎸🎺〽〽〽🐑🐑🐑


  Maak melding

 14. @ Ray @ Diana,

  Somo had een schoolterrein ingepikt, geschonken door Cultuurmij.Ma-Retraite ,speciaal voor een scholencomplex aan de Gompertstraat(oude koffiefabriek) aan Minov !!!!
  Door Somo heeft dit terrein ingepikt toen zijn Chinese partijgenoot Minister was op ROGB en zijn Minister op Onderwijs !!
  Hij heeft het terrein verkocht aan chinezen voor 2.000.000,–
  U.S. doolars !! Belasting-vrij !!!
  Groot winkelcomplex opgezet door de kopers, tot overlast van de omliggende scholen (gebeurd tijdens NPS (VENE) en VHP (Shanti Baba, Ram Sardjoe ) !
  Wij Surinamers zijn kort van memorie !!
  Dus Somo heeft genoeg geld om alle hypotheken afte lossen !!


  Maak melding

 15. Er zijn veel mensen aan de politiek gestorven, doch slechts weinig politici.Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal.
  Origineel: Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere.We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt.


  Maak melding

 16. Mohamed en Ambe
  Juliie beiden zijn de laatsten die moeten praten over recht en wet. Somo heeft geen amnestie en gaat naar de rechtszaal om zijn zaken te volgen ,waaren tegen je baasje bibbert om zijn huis te verlaten zonder broer Amnestie aan zijn zij.. Hij gaat de grondwet telkens verkrachten zoals het goed voor hem uitkomt. Jullie beiden Mogen ziel en zaligheid schreeuwen hier maar het is Somo die telkens weer een klap geeft in het gezicht van je baasje.Wat is jullie probleem eigenljk?!
  Er is een afspaak met de bank gemaakt vooraf over aflossingen. Nergens staat vermeld dat Somo het stukje grond gratis heeft gehad..Boi de ndpers,echt jullie zijn echt dom ,ik heb medelijden over jullie domheid,misschien wten jullie niet eens wat hypotheek inhoud.En jullie baasje is niet slimmer dan jullie dus heb pret.See you in court….
  Somo gaat ok deze zaak uitvechten bij de rechter en winnen!!!
  Hup,hup Somo!!
  Waar zijn de 2 bobo jantjes sapoen en chitan?
  Hahahahaaaa…ze hebben laatst een pakslaag ontvangen van Somo en riepen ;;;help pappie bouta…help….


  Maak melding

 17. @Mohamed
  Begin de wit was praktijken van je baasje op papier te zetten. Als je denkt dat je dat van Somo kan moet je ook van je baasje kunnen…ik wacht!!Vn Dino hoeft niet want hij zit netjes achter de tralies te boeten…nu nog pappie


  Maak melding

 18. Bouta heeft Somo te pakke via die bank. Nu Somo moet gaan beedelen bij Bouta voor verlossing en amnestie. Ene dief moet dekken andere dief, zegt Bouta dan.


  Maak melding

 19. Laat een ding duidelijk voor jullie allen zijn. Vooral voor de mensen van het Front , de onnozelen, de straat-politicologen en de cafe-financiele specialisten die niets van economie snappen. Je kan de politieke partijen niet los zien van de samenleving. Ze zijn een onderdeel van de samenleving waarin ze functioneren. De economische recessie eist daarom ook haar tol bij de politieke partijen. Maar natuurlijk zal men zoals altijd iemand de schuld geven voor deze moeilijke situatie waarin vele politieke partijen in komen te verkeren.


  Maak melding

 20. Er zijn schulden bij de PL die gemaakt zijn voor de verkiezingen van 25 mei 2015

  Sapoen en Chitan waren toen nog leden van PL.

  De vraag is of zij dan niet ook onderdeel zijn van deze PL schuld. Je kan wel weglopen, maar dat wil nog niet zeggen dat dje dan niet een onderdeel ben van de schuld. Ik ga wel vanuit dat hij kennis van zaken heeft van deze schulden en een onderdeel was van de gemaakte schulden als leden van de PL.

  Dit zou nader onder de loep moeten worden genomen door journalisten en Chitan en Sapoen kunnen hierop ook een verklaring geven aan het volk, als ex- Pl-leden wel of niet schuldig aan deze schulden.

  Het kan m.i. niet zo zijn dat deze moderne marrons wel de lusten wilden hebben, maar niet de lasten willen dragen. Deze 21 ste eeuw marrons/paarse moesoes moeten duidelijkheid geven.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 21. De geschiedenis van de mens is een begraafplaats van grote culturen die catastrofaal eindigden omdat ze te onbekwaam waren om rationeel, met een plan en uit vrije wil te reageren op uitdagingen.*
  De slotsom der oordeelvellingen van veel onbekwame mensen, waarborgt niet meer de kans op juistheid, dan ’t oordeel van één onbekwaam mens.Wie zich te veel toelegt op het kleine wordt gewoonlijk onbekwaam tot het grote.*Tegenwoordig blijft een kind heel lang kind, omdat het door de ingewikkelde samenleving tot zijn twintigste moet blijven leren. Toch tellen kinderen net zo hard mee als mensen van vijftig.Als een vrije samenleving de vele armen niet kan helpen, kan zij niet instaan voor de weinige rijken.


  Maak melding

 22. Hoe zit het met de aansprakelijkheid?

  Alle leden van de PL of anders? Hoe zit de vork in de steel?

  Kan op het privé vermogen van de leden ( let op voor de verkiezingen van 25 mei 2015) een beroep worden gedaan en het privé vermogen na de verkiezingen, oa smeergelden van de moderne marrons? wel of niet onderdeel van de schuld van PL?

  Stof voor (onderzoek)journalisten en advocaten derden, waar de PL in het krijt staat.

  Recht En Waarheid Maken Vrij?

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 23. ROBGtje Domheid en traagheid, hoogmoed en haat doen de samenleving wankelen.We kunnen helen noch bouwen als, enerzijds, de rijken van onze samenleving de armen zien als een horde irritante figuren of, anderzijds, de armen achteroverleunen en liefdadigheid verwachten.


  Maak melding

 24. ALOHA…….Aay mi Pae Somo. Goede raad is altijd duur geweest bij Pae. Beste oplossing bij Pae is een Super TOKO te openen met Amina op de Toko Kas. Nou dan zie je geld als regen binnen komen. CHE


  Maak melding

 25. @@ Pajeh Somo yu mapan.. pa..g!! Yu kaol.. fufurman! na soso yolong yu sabi!!

  Ga Pinda sambel maken en petjel, verkoop die vervolgens en wie weet kan je de schulden afbetalen!!

  Yollong gwa SantBoma! limolasie sadino!!( als je steel ga je naar SantoBoma en ze betalen je 3,50 srd per dag!! daar mee kan je de schulden terug betalen wanneer je uitgezeten bent!! hon de lull!!!! een echte domme koe ben je!!

  Melk is er zelfs niet te verkrijgen!! want al die koeien zijn op ramadan afgeslacht!! Varken!!!!!!


  Maak melding

 26. Jehu,

  Als kan maken einde aan crisis deze regering, dan zij verdient schouderklop voor goed beleid. Maar voor alle dingen dat zij doet niet goed, zij moet verantwoorden. Want regering heeft de beste deskundigen tot beschikking, dus eigenlijk zij kan nooit doen iets fout. Als gebeurt dat toch dan alleen door hebsugt en slecht verstand.
  Dus als volk kiest mensen met hebsugt en slecht verstand, dan volk wil ellende zelf. Als jij kan nemen als huisdier poes of tijger en jij neemt tijger en op dag die doodt jou kind, dan jij moet niet klagen.


  Maak melding

 27. Ik stel voor laten we rustig afwachten,want een hardloper is een doodloper we kunnen alle voorspellingen doen enz enz enz maar aan het einde zullen zien als deze regering het waard is.
  Zijn jullie daarmee eens.
  Rustig wachten


  Maak melding

 28. Jehu,

  Wanneer dan is einde? In 2020? Of als Suriname is aan einde van latijn of in 2017? Als wil jij wachten dan jij moet hebben veel geld broeder. Want elke dag je moet eten en dat kost geld en waar ga jij geld halen en dan hoe lang jij wilt wachten als kan jij geen werk vinden en inkomen.


  Maak melding

 29. Ik kan het mis hebben maar jij kan het ook mis hebben.
  Dus vandaar door dat ik zeg laten we voorspellingen achter wege laten want niemand en ook niemand kent de eindslag nog.


  Maak melding

 30. @Ambe heb je last van aambeien???!! Geniet je lekker van je uitkering in Nederland……waarom ga je niet naar su….bouta gaat je ook huis en uitkering geven toch?!


  Maak melding

 31. @ Ray,
  Waar was jij toen Soerindra Mungra als rechterhand van Roy Horb hem bijstond bij het verhoren van mensen als bv.Dr.Ir.F.Essed; met militairen met aan iedere kant met een Uzi aan je slaap !!
  Ray, gelukkig ben ik geen aanhanger van “a-ptjien-ingi-boi”
  Als ik iets schrijf, dan zijn dat vaststaande feiten en geen verzinsels !!!


  Maak melding

 32. wanneer de wereld Crisis voor bij is gaat de koers weer naar beneden volgens de Beleid makers van NDP .

  Met ondersteuning van IMF gaat de koers tot 2021 naar 1 op 10 SRD goed zo Hoefdraad ga zo door je ben de slimste Surinamers ook Bouterse dombo

  Kijk niet naar Somo PL kijk maar naar Naschoolse TROEP van de kinderen kosten project 128 miljoen SRD koers was toen 1 op 3,50 SRD .


  Maak melding

 33. @ Ray,
  Sjonge… sjonge…. ik had geen vermoeden van, dat jij ook nog een helderziende was om personen in een bepaald hokje te plaatsen.
  @Ray, kan je ons ook vertellen als helderziende of waarzegger wanneer Suriname verlost zal zijn van het juk van “die-ptjien-ingi-boi” , en hun trawanten ???

  Ik betwijfel of je ook weet waar het schoolerf van de AMS is,
  waar Santoki zijn middelbare schoolopleiding heeft afgerond
  voor zijn andere hogere opleidingen !!
  Hij is tenminste iemand waar je gerust “U’ tegen kan zeggen.
  Ik denk niet dat zo iemand jouw ondersteuning nodig heeft of zal hebben !!
  Maar lever rustig je kritiek, het is goed te weten hoe en wat Surinamers denken over de toestand in het land !!
  Mie-e-go-bai-wan-gron-foe prani-5-mang-bredebong; pina-ting-e-loeroe -kaba;lek-Pertj.Luhur !!!!


  Maak melding

 34. Spannend he😀
  De onderhandelingen zijn nu bezig vergaderingen enz enz enz.
  Die Arabier die de ISDB bank Will openen in Su nu als ik mij niet vergist..
  Er staat nu een deal van 1.8 miljard us dollar voor de deur als deze deal doorgaat denk maar na wat er kam gebeuren vandaar dat ik zeg rustig wachten .
  Volg de nieuws rustig .
  Nogmaals ik kan het mis hebben maar wat al
  deze deal slaagt wat dan .
  Ik weet niet aan welke kant jullie staan maar ik ga er vanuit dat jullie de wens koesteren net als ik dat het mooie land onze swietie Sranan eindelijk eindelijk vooruit zal gaan of niet ja toch tenzij als jullie surinamers zijn in hart en nieren.😀


  Maak melding

 35. Met de rijkdom-creatie-talisman kan Suriname $2 miljard lenen, het direct uitgeven en dan komt er ineens, uit het niets, 6 miljard $ het land binnen.

  Deze krachtige talisman moet dan wel geinstalleerd worden in het hart van Suriname, DNA en in het gebouw van de Centrale Bank van Suriname.


  Maak melding

 36. Ik zie het niet zo zonnig in.In Suriname hebben we onze problemen maar in vergelijking met sommige landen vliegen we elkaar onderling nog niet in de haren.Ik weet niet wat dit zal betekenen voor Suriname..je geeft omdat je op zwart zaad zit toch een” deel” uit handen.Omdat je wat terug verwacht….


  Maak melding

 37. Mohamed…denk jij dat ik in Somo de verlies er zie ,de leider voor Suriname?Somo heeft voor mij ook afgedaan.Omdat er geen andere optie is ga ik voor de VHP.DE NDP MAG NOOIT MEER AAN DE MACHT ZE HEBBEN NIET ALLEEN GESTOLEN OF AAN VRIENDJES POLITIEK GEDAAN MAAR HET LAND VERNIETIGD.GEWOON GESTRIPT VAN ALLE WAARDIGHEID!!


  Maak melding

 38. Soemohardjo wil overleven en dit noodzaakt hem om de kant van overwinnaars te kiezen.Hij heeft thans onderdak gevonden in het kamp van de verliezers en hoe langer dit duurt hoe groter de kans dat de partij failliet verklaard zal worden. Als de VHP Soemohardjo financieel te hulp schiet om een dreigende faillissement van PL te voorkomen zal de achterban hem dit niet vergeven. Zijn achterban ziet liever een samenwerking met de NDP. Men wil geen voet-veeg van de VHP worden.


  Maak melding

 39. Water naar zee,

  Geen korting vragen, dat werkt averechts. Hoe meer je uitgeeft, hoe meer je krijgt, remember? Dat is de kracht van die rijkdom-creatie talisman.

  De Polen moeten eerst toestemming van de Paus krijgen.


  Maak melding

 40. Bouta a klootzak falliet a kondre helemaal!
  Soso lening hier en daar!
  Zie j mensen wat e een verkeerde keus kan doen?
  Nu pinaaaaaart het hele volk!
  Toen front aan de macht was hadden we
  Een gouden toekomst met e koers v 1 op 2.8!
  Bouta djompo lieba rotzak!


  Maak melding

 41. Grapjas ik ga zitte denken….denken…denken…..mischien kan paus ons doekoe lenen dan koop ik alles bij je op volk van polen weer blij en krachtig


  Maak melding

 42. Somo achter baan is al overgelopen dat zijn Sapoen en Chitan in de stem hok hadden zij al op NDP gestemd

  Zelf Naschoolse kinderen mishandeling heeft men 126 miljoen gestolen van de kinderen .

  President Bouva ,Panca vice President van Para ,en President Doehkie van Coronie waren de projectleider van de Naschoolse TROEP.


  Maak melding

 43. Dat de PL met een solide achter ban en veel activiteiten financieel in de problemen komt vind ik vreemd en dom.

  Dat de PL in verkiezing tijd toen de SRD nog stabiel was leningen neemt in USD vindt ik vreemd en dom
  Dat de PL deze leningen niet per omgaande omgezet heeft naar SRD toen de adminisratie van het land vast begon te lopen is ook dom

  Echter wat RobG allemaal uit zijn grote duim tovert overtreft alles voor iemand die zich als wetenschappelijk opgeleid presenteert.
  Nu lijkt het er op of hij in het hoofd van Somo zit mee te luisteren.

  Daar naast is hij elders over gegaan tot pluralis majestatisch of wel hij schrijft nu in majesteitelijk meervoud.


  Maak melding

 44. @geldwolven

  Een hypotheeek aanvragen op verkregen. staatseigendommen?? Ik zie de coalitie reeds een hypotheek aanvragen op het gebouw van bijv justitie. Zou je ze horen op deze site!

  waarom niet zijn huis?


  Maak melding

 45. Ik woon al jarenlang in Suriname en als ik iets zeker weet, is het wel, dat de PL een enorme fout heeft begaan door met de NDP in zee te gaan.
  Zo ervaren verreweg de meeste PL-ers het ook.
  Er kan wel iemand uit Nederland beweren, dat het grootste deel van de PL met de NDP samenwerking wil, maar dan denk ik dat hij de situatie hier niet goed inschat.
  Dat gebeurt overigens wel vaker.


  Maak melding

 46. Volk van suriname jullie moeten bidden elke dag weer blijven bidden alles komt goed morgen nieuwe dag nieuwe kansen blijf gezond bid voor goede gezondheid ga jullie je nog meer ontspannen en blijven bidden het leven is mooi de mens heeft veel goeds de feestdagen zijn in aantocht begin nu opzij te leggen .


  Maak melding

 47. Ik hoop dat Somo zijn lesje geleerd heeft. Bij een volgende verkiezing vraagt hij zijn stemmers een bijdrage voor de verkiezingen. De Akmerikanen doen dat ook. Verder vraagt hij zijn kapitaal krachtigen ook om een bijdrage. Nu is de tijd om Javanen naar voren te schuiven als ondernemers zodat ze jou in pinarie tijd kan helpen.
  Verder niet alles in je Eigen zak stoppen.


  Maak melding

 48. In Indonesia worden de IDUL ADHA vlees Huis aan huis bezorgd op naam, elk gezin krijgen minimaal 2 kilogram vlees. waren er 240 miljoenen inwoners. Slachten van vee in de maand IDUL ADHAH behoort tot de Moslim geloof ja, elk Moskee mag 20 koeien en 30 schapen/kaning slachten ja, de helf is voor familieleden en andere helf is voor de arme Moslim ja.


  Maak melding

 49. Ik Sta nog steeds achter bp.P.S. Somohardjo ja, waarom: PL. is de enige javaanse Partij die van buitenaf en ook van binnen goed kunnen pareren ja , niet als Bpk. Iding Sumita die 70 lage jaren worden gedomineerd, verpest geitimideerd door J.A. Pengels NPS en J.Lachon van VHP, een schoonmaker zelf kon hij niet krijgen. foei foei domboooo.


  Maak melding

 50. Heel goedkoop naar Indonesia:
  Mirah sanget Liburan ke Indonesia.
  Naar Indonesia met name Yogyakarta:
  Ticket met KLM/Garuda/Singapore/Arabische AIR.
  kost e.500,- voor 90 dagen 17000 km met 3 X warm eten
  visum e.20,- voor 90 dagen
  Hotel kost Rp.300.000,- per nacht inkl.onbijt.
  Warm eten, Nasi + Sayur + Ayam + Thee s.Glas
  betaalt men Rp.20.000,- bij Mbak Tinuk lan Pk.Agung
  Jl.Pasarkembang
  Bus stad te bezichtigen 6 uur lang bus 1 tot en met bus 6
  kosten Rp.5000,=
  Ze praten javaans kromo of ngoko en Engels, heel veel mooie
  Batik op Malioboro en heel goedkoop, ook op Pasar Binghardjo heel goedkoop.
  De koers is gelijkt aan e.1,- = Rp.16000,-


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.