Jogi: regering leidt Suriname met gokken en gissen

26

PARAMARIBO, 13 sep – Suriname wordt geleid met een beleid van gokken en gissen. Dit zegt parlementariër Mahinder Jogi (VHP). Het is aan alles te merken. Maatregelen worden getroffen om dan terug te nemen. Overduidelijk is dat president Desiré Bouterse zich geen raad meer weet.

Een pasklaar antwoord voor de crisis is er klaarblijkelijk niet. “De regering is niet daadkrachtig, ze weet niet hoe zij deze crisis moet managen en welke oplossingsmodellen er zijn en geformuleerd moeten worden om de crisis aan te pakken. Er zijn geen doelen, die de regering tot nu toe concreet heeft kunnen presenteren. Bouterse zit letterlijk te gokken en te gissen hoe hij deze problemen moet oplossen”, zegt Jogi tegenover Dagblad Suriname.

De aanpak van de wisselkoersen is een toonbeeld van het gokken en gissen. Publieke bank SPSB en wisselkantoren moeten samen de wisselkoersen gaan beïnvloeden via geldinjecties. De vraag is waar de benodigde dollars vandaan komen. “De regeling is onverantwoord, onreglementair en in strijd met economische spelregels. Ik ben bang dat dit de zoveelste gok is van de regering, die weer niet zal werken”, aldus Jogi.

Bekijk ook:

26 REACTIES

 1. Oppositieleden die via de media (niet in DNA) hun misnoegen/bezwaren ventileren naast het feit dat de coalitie als vanzelfsprekend de eigen regerende partij altijd blijft steunen duidt op disfunctioneren van politiek bestuur.
  Ziehier het manco van decennialang Surinaams politiekvoeren als fundamentele oorzaak van het niet functioneren van de democratie. Tekst van volkslied en wapenspreuk zijn gewoon letters zonder inhoud.
  Mede hierdoor is er nauwelijks of geen sprake van ontwikkeling.
  Zelfs CLAD-rapporten worden niet als bewijsvoering in DNA besproken en behandeld en eveneens door het OM opgepakt voor het opstarten van een gerechterlijk proces.
  Dit alles maakt dat verwijten naar het koloniaal verleden allang geen grond meer hebben omdat zelfbesturen evident is aan zelfverrijking d.m.v. manipuleren, nepotisme en diefstal. Verandering naar een democratische rechtstaat ligt hopelijk gezamenlijk als strohalm in de handen van de vakbeweging en het volk.

  Actueel is overtollig overheidspersoneel maar iedereen weet dat in aanloop naar verkiezingen van 2015 het record van partijgekleurden als ambtenaren is verbroken.


  Maak melding

 2. Dief diever diefst mijn keus valt voor no 1of2 als ik toch moet kiezen. Korupt korupst korupter. Rot rotter rotst. Duivel duiveliger duiveligst. Whahahaha paraman leuke woorden he


  Maak melding

 3. Dat weet een hond ook al, dat het gokken, valse beloftes, liegen, bedriegen en gissen is!! De Honden merken het ook, want die krijgen minder kluifjes op de grond gegooid!!


  Maak melding

 4. Ja, een puinhoop creëren gaat makkelijker dan opruimen. Ik geef Boefdraad overigens de schuld van deze economische/ financiële situatie. Als hij kennis en kunde in huis had had hij Bouterse moeten corrigeren. Dat heeft hij niet gedaan. Jammer. De wonderboy was dus geen moer waard.


  Maak melding

 5. Louis Vismale: “Ondernemer Kensenhuis als drugsverdachte behandeld”
  De ondernemer die samen met zijn gezin naar Suriname was afgereisd voor de oplevering van een woning, had bij zijn terugkeer naar Nederland nare ervaringen gehad met de douane. Kensenhuis vertelt het volgende: “Meneer, mogen we u wat vragen stellen en kunt u met ons naar de kamer meelopen?

  Inderdaad gissen en gokken of je een drugsverdachte bent.
  Ja ook ik ben door deze molen geweest.
  Ik zal een lang verhaal kort houden.
  De vragen en de attituden en de controle waren m niet te filmen.
  Alle klaargemaakte spullen na de controle weggegooid (roti, tjauw min, pinda sambel etc) waaraan is geroken (op 1 tot 2 cm afstand de neus erbij)

  En dan iets zeggen over de 100% controle te Schiphol.


  Maak melding

 6. De achteruitkijkspiegel die niet mocht worden gebruikt om schandalen en moordpartijen bloot te leggen heeft gewerkt. Dit is eigenlijk al 36 jrn het geval ongeacht welke pres aan de macht was.
  Procedures voor benoemingen in SU is steevast een regelrechte aanfluiting. SU had voor verkiezingen 2010 meer dan 1 miljard in kas maar in 2012 was er wederom sprake van roofpraktijken en alle denkbare criminele activiteiten die na de staatsgreep als fundament werd gelegd. Anno 2015/2016 is SU bankroet.


  Maak melding

 7. De regering heeft in 2012- 2013 gegokt op een goudprijs van $ 3.000/troy ounce en heeft het beleid niet bijgesteld ondanks dalende prijzen.

  De regering heeft gegokt dat zij de kas van staatsolie eindeloos kon leggen en dat Suralco plotseling een geheime voorraad zou gaan vinden.

  De regering heeft gehoopt dat Staatsolie in december 2014 plotseling gouden eieren ging leggen terwijl de raffinaderij nu nog niet doet wat men verwachte.
  Ofwel Staatsolie is van een cashcow verworden tot een op de rand van de afgrond zwevende lichtgewicht.

  De regering heeft ingezet op nieuwe inkomsten uit Surgold nu Newmont Suriname en ook dat gaat tegenvallen omdat Newmont best weet dat het in troebel water kan gaan vissen als zij slechts mondjesmaat geld over maakt naar de regering.

  De regering is toen gaan gokken op de standby aggreement met het IMF en de leningen die daardoor mogelijk zouden worden bij ontwikkelingsbanken.

  Echter ook dat traject loopt u dood. Niemand hoort nog wat over de 2d tranche van het IMF (de rapportcijfers van augustus waren al niet hoop gevend). Ook binnen gekomen leningen van de ontwikkelingsbanken zijn niet gebruikt voor ontwikkeling maar voor het dichten van gaten.
  Van het Stabilisatie en Herstelplan horen we al niets meer en de adviezen van de SER lijken verdwenen.

  Ondertussen weet iedereen wat er net vervellende CLAD rapporten gebeurt.
  Ook is duidelijk dat de eigen munt verder wegglijdt, de inflatie woekert en de regering een fantasie suppletoire begroting heeft ingediend waar niemand iets mee kan en dat de linker hand van Bouterse geen idee heeft waar de rechter hand is, laat staan dat bekende is wat de recherhand van Bouterse doet.

  Zelfs het meest bevoorrechte staats bedrijf heeft men niet meer onder controle.

  Weten worden grof overtreden en niemand doet meer iets.

  Dit is geen gokken meer dit zijn de laatste stuiptrekkingen van een regime dat geen idee heeft wat regeren is.

  Een land krijgt de regering die het verdient. Het volk zal er zelf iets aan moeten doen om een echte regering te krijgen.


  Maak melding

 8. Bouta de crimineel gok,gist,liegt en bedriegt de bevolking met 1 doel alleen en dat is om zijn mars te redden.Jogi en gajadien deze 2 laten van zich horen en zij zeggen zoals het is.Van heks Simons worden ze monddood gemaakt in het dna.Maar daarbuiten heeft simons geen invloed op ze.En die 2 praten zonder amnestie aan hun zijde. Dat is toch geweldig integenstelling tot bouta die voor alles eerst amnestie aan zijn zijde moet hebben .Laat het Imf horen hoe we over ze denken ze moeten opdonderen en bouta meenemen.Ze zijn gemaakt voor elkaar.


  Maak melding

 9. Bigi Sma, waarom dacht Kensenhuis dat hij een andere behandeling moest krijgen dan de rest (ja, ook ik ben door deze molen geweest. Denkt hij dat hij God is?), welke gek neemt er in deze tijd roti, tjauw min en pinda sambel mee vanuit Suriname naar Nederland? Als de douane ambtenaren in Suriname er niet aan ruiken, doen de drugshonden op Schiphol het wel. Kensenhuis is misschien wel een slimme zakenman, maar hij is in dit geval wel heel erg dom geweest om etenswaren, die men tegenwoordig ook in Nederland kan kopen, mee te willen nemen.


  Maak melding

 10. Jogi heeft het nog niet begrepen.Deze regering heeft bij Newmont een dure vijf procent bedongen.En daaraan zijn schulden en verdiensten gehangen.
  Die vijf procent is voldoende voor de buitenlandse reizen van de assemblee leden.Het volk mag het bekijken.Ze mogen lange rijen vormen bij de moskeeen.


  Maak melding

 11. Ik ben het dit keer niet geheel eens met de heer Jogi.
  Natuurlijk is er geen pasklaar antwoord. Dit is onmogelijk, omdat er niet slechts een probleem is.
  Teveel ambtenaren, crimineel gedrag van ministers en hoge ambtenaren, lage olieprijs, lage goudprijs., onkunde van minsters ( gebrek aan kennis), luiheid van ministers om zich in te spannen. Idem dito hoge ambtenaren.
  Miscalculatie van Hoefdraad en de governor (wiens naam ik nu even vergeten ben) en miscalculatie van het IMF.
  Ja, ook zij zitten er naast wat de ontwikkeling van de goudprijs en olieprijs betreft en samen met hoefdraad wat de devaluatie en verdergaande depreciaties betreft. Ze hebben het fout!
  Ik schrijf wel eens dat aanhangers van Bouterse cs, altijd de schuld willen leggen bij Front, (Nederland en de VS), maar het omgekeerde gebeurt ook.
  Je kan Bouterse onmogelijk overal de schuld van geven. Als hij zijn criminele ministers in de hand zou hebben/houden zijn we al een heel eind op weg


  Maak melding

 12. Met onberechte mensenrechten schenders, bankrovers, moordenaars en bij verstek veroordeelde drugsbonzen aan de macht is het land failliet. Oerdomme paarse aanhangers zijn de eigenlijke oorzaak, vanwege hun oerdomme stomme keuze, ondanks waarschuwingen, willens en oerdom stemgedrag. Baas en criminele nationale delinquenten partij zijn niet in staat om het land en volk te regeren. Veel oerdomme paars stommelingen beginne al te krijsen……mmp baas.mpp ndp…….wi e go brong a paars mpp fragga foe mpp basie, de paarse kolonisator der misdaad. Het is nog niet te laat hoor oerdomme paarse stommelingen. Tang teki baas en co. deng paarse ka. Wahahahaha te we ka.


  Maak melding

 13. @Bigi Sma,
  Al eerder heb ik op deze site aangegeven dat jouw handel achterhaald is.
  Wij weten dat je de meeste controle niet leuk vinden.
  Op Schiphol is het nog erg dan in Suriname.
  Ik reis ieder jaar tenminste 2 keer per jaar.
  Op Schiphol zijn ze onbeschoft vragen ook aan iedereen maar jij zal een uitzondering zijn dat ze je nooit gevraagd hebben.
  De vraag die ze stellen is meneer/ mevrouw wat bent u in Suriname gaan doen.
  Ze weten dat je een Surinamer bent en hebben je paspoort in hun handen toch vragen ze hoelang bent u daar gebleven.
  Dus jij bent een typisch voorbeeld die wij graag nooit in Suriname willen zien.


  Maak melding

 14. @15
  Een vriend heeft incorrect gedrag zodanig weten aan te kaarten dat de baas van het hele spul bij hem thuis langskwam om excuses aan te bieden.

  Hij heeft nooit meer last op Schiphol ook al is hij heel sterk gepigmenteerd. Als ze zijn paspoort aan pakken beginnen ze al met welkom meneer …

  Veel hangt af van gedrag hij heeft ooit, achteraf gezien, escalerend gedrag getoond en dat is aan hem blijven hangen, tot dat het gesprek met de verantwoordelijke manager alles een beetje duidelijker maakte.

  Veel gedrag kan van beide kanten verkeerd begrepen worden. Mijn vriend heeft ook dingen gezegd (toegegeven) die hem op in de juiste context een aanklacht en straf hadden kunnen opleveren.

  De escaleren, mee buigen, als jij zielig wil doen doe het maar is veel effectiever.
  Veel van de macho’s met een uniform kicken op de macht iemand staande te kunnen houden. Ben je verbaal goed weten ze heel snel dat je ze de baas bent en knippen ze als een scheermes.


  Maak melding

 15. @paraman

  U babbelt over hr Jogi, jaaaaah !

  Maaaaaarrrrr….Al Ons GOUD, Al Ons GELD en Al Onze MONETAIRE RESERVES, in totaal MILJARDEN, zijn
  door Uw Opa DESI VERKWANSELD, VERDAMPT zegt NDP-prof GILMORE !!!!

  YU NANGA DESI, GO SRIBI YERE !

  PS: ALLE SRANANGMANS zijn al 70% en meer van hun INKOMSTEN KWIJT, door WANBLEID en CORRUPTIE van Regiem DESi !

  NDP-LEUZE : MONI DE, is gewijzigd in UN SKEER !!!!

  DESI heeft de NDP-ROVERS van CARIFESTA-GELDEN en van de NASCHOOLSE OPVANG-GELDEN, vandaag AMNESTIE VERLEEND !!!


  Maak melding

 16. Iedereen wist al lang dat de regering het land leidt als zou het een casino zijn. Gokken, list, bedrog is daarbij schering en inslag. Onder deze regering kun je het land hernoemen naar Casurino.


  Maak melding

 17. Hillywood,

  Inderdaad. De mensen zijn ontzettend bang om hun gesubsidieerde zaken te verliezen onder een andere regering. Wat ze niet begrijpen is dat dat onder deze regering, onder de druk van het IMF, veel harder zal gebeuren dan ooit onder een andere regering. Daar nemen zij dan wel genoegen mee.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.