VHP: laten we samen een beter Suriname maken

40

PARAMARIBO, 12 sep – “Laten we samen een beter Suriname maken.” Dit stelt de Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP, bij de viering van Eid Ul Adha of het offerfeest. “Dit feest herinnert aan de liefde en gehoorzaamheid van Ibrahim voor Allah. Hij was Allah zo toegewijd dat hij bereid was zijn zoon Ismaël te offeren.”

Ook in Suriname is het brengen van offers niet vreemd. “De VHP is bijkans zeven en zestig jaar bezig opofferingen te brengen voor land en volk. Zij zal de strijd voeren voor welvaart en welzijn van het volk. De partij streeft ernaar om in harmonie te leven en als we niet leren in harmonie met anderen te leven, zullen we een hoge prijs betalen. Laten we samen, een beter Suriname maken”, stelt de partij.

God heeft de mens verheven boven andere wezens, waardoor de mens de plicht heeft goed te doen. “Vertaald naar de dagelijkse praktijk betekent dit: het betalen van de armenbelasting, je medemens helpen, goed zijn voor je buren, mensen in nood bijstaan. Kortom het gaat er niet alleen om een dier te offeren, maar het gaat er om dat je door alle opofferingen een beter mens wordt teneinde je dienstbaar te maken voor je medemens.”

Bekijk ook:


40 REACTIES

 1. VHP erg goed blijf hier en daar het voorbeeld geven in woord en daad laten ze hun kansen pakken maar goed en respectvol voor elkander zijn laat men elkaar omhoog trekken kijk niet naar naar kleur maar naar het hart wat het waard is laat het mix volk weten waar de fundering ligt voed ze weer op gooi de minderbedeelden niet weg haal de kinderen van de straat hou toezicht javaan binnelander creool indiaan Hindustan kunnen goede welzijn werkers zijn voor elkaar in de buurten sociale werkplaatsen geef de jonge mensen structuur en leiding


  Maak melding

 2. Leve:
  – De VHP,
  – Chan Santokhi,
  – Eenheid In Verscheidenheid,
  – Respect,
  – Samen Zijn Wij Sterk,
  – Democratische Rechtsstaat,
  – Internationale Verdragen, oa mensenrechten,
  – Alle Surinamers sluit u aan bij de VHP,
  – enz

  Time4Chan/ge!
  Chan4Pres!

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. Binnen de VHP zijn er personen die alleen maar uit zijn op persoonlijk gewin en zo snel mogelijk rijk willen worden. Lachmon heeft op een tactvolle wijze deze lieden buiten de deur kunnen houden. De VHP is wat de CDA in Nederland is. Een voorspelbare partij. Een partij met groot verantwoordelijkheidsgevoel. Als ik kijk naar de historie van de andere politieke partijen dan moet ik toegeven dat de VHP de meest betrouwbare partner in de politiek is gebleven. Tot op zekere hoogte kan je dit ook zeggen van de NPS. De rest van de partijen zijn Djompo foetoe partijen. Zelfs de progressieve partijen als PALU en DOE hebben in korte tijd verraad gepleegd naar hun achterban. Partijen die hun principes hoog houden kunnen altijd rekenen op een trouwe achterban.


  Maak melding

 4. De H in VHP stond vroeger voor hindoe. Hindoes respecteren elk leven, sommigen zelfs dat van mieren en andere insecten. Het offerfeest staat daar toch in flagrante tegenstelling mee. Dieren worden op weerzinwekkende wijze om het leven gebracht. De VHP kon hier beter over zwijgen.
  Bovendien praat men de moslims naar de mond. De bijbel is heel wat ouder dan de koran en in de bijbel gaat het om Izaäk, zoon van Abraham en zijn vrouw Sara.
  Ismaël, zoon van Abraham en de slavin Hagar was al eerder in opdracht van God de woestijn in gestuurd.

  Uiteraard is dit allemaal een verzinsel, de joden wilden de arabieren vernederen door ze te bestempelen als afstammelingen van een slavin, maar toch zijn ook de arabieren kinderen van Abraham.
  De moslims draaien het om, zoals zij zoveel omdraaien.


  Maak melding

 5. Ten minste vind ik dat de vhp met een goed duidelijk boodschap met de dag komt; wat voor boodschap heeft de ndp overgebracht.
  Nee, niks de paarse idioten hebben totaal geen respect voor de moslim gemeenschap.
  Te bedenken dat er vele moslims inclusief broeder @abdoel , die moordenaar meehielpen op de zadel te zitten.


  Maak melding

 6. @Paraman

  De NDP moet snel met een naamswijziging komen !

  Sowieso moet de F in de afkorting komen !

  NDP = FAILLISSEMENTSPARTIJ !!!!

  PS : ter verzachting kan Desi ook de D gebruiken,

  D = NDP = DEVALUATIE-Partij = NDDP !!!!!


  Maak melding

 7. @Paraman

  In relatie tot voorgaande reacties vind ik dat u met deze reactie een goede weg inslaat.

  U geeft aan dat de H herinneringen oproept. Associaties. Het geeft ook aan dat volgens u deze associaties en herrieneringen niet weg gespoeld worden door de huidige daden en acties.
  De waarheid kan ook in het midden liggen dat u wat zwaar naar het verleden kijkt en dat het in de huidige context niet duidelijk genoeg wordt dat er iets veranderd is.

  Voor mij is het verleden iets minder belangrijk omdat geen enkele etnische groepering in Suriname alleen heerser kan worden en er dus altijd sprake zal zijn van coalities waarin de partner te veel doorslaan zal MOETEN beperken. Vertrouw er op dat in een nieuwe context, Post Bouterse, de partners de regering echt nationaal kunnen maken, op een betere wijze dan de NDP dat kan (gemis aan kader n management).
  In een Post Bouterse regering moet ook plaats zijn voor de Verstandig NDPers. MISSCHIEN zijn Bouva en Abdoel wel heel verstandige mensen als zij ontsnappen aan het keurslijf en de charmevan Bouterse.

  Beste Paraman. Indien u naar de livesstreams van de DNA kijkt en de berichtgeving volgt zult u ook constateren dat de VHP (grootste organisatie/ meeste werkers) best redelijke oppositie voert op de inhoud. Bijvoorbeeld is het VHP standpunt jegens de getekende MOU met Suralco/Alcoa sluipend bijna geheel overgenomen door Simons.
  Ondanks de geringere ondersteuning kan gesteld worden dat Rusland. Etnel, Bee, Bink en Waidoe duidelijke oppositie voeren met inhoud.

  Paraman de beker is bijna leeggedronken. We horen niets van de 2de tranche van het IMF en wel van weer nieuwe lenigen van de Wereldbank om de belastingdienst etc op poten te zetten (volgens Hoefdraad was alles al in place).
  Nu de beker nagenoeg leeg is zijn er 2 oplossingen:

  1) De vakbonden en rest van de bevolking leggen het land plat tot dat Bouterse en vrienden weg gaan.
  2) Verstandige NDPers gaan Bouterse en vrienden duidelijk maken dat hij hun steun niet meer heeft en zij een regering van Nationale eenheid willen en dat Bouterse zich ziek meldt en 4 jaar op Brokobaka gaat verblijven en zijn mond niet opendoet.


  Maak melding

 8. De VHP de Valse Hoop op Paé-partij. Deze Verschrikkelijke Hypocriete Partij is in de ban van een Geesteszieke Paé. Laat de VHP dat eerst zien op te lossen om af te komen van meneer de SABOTEUR Somo. Als ze dat eerst hebben opgelost, zullen de WAARACHTIGE SURINAMERS ze MISSCHIEN een beetje serieus nemen. Een GOED begin is het HALVE WERK.

  Zo hadden ze bij deze Valse Hoop op Paé-partij het ooit over VERBROEDERINGSPOLITIEK, maar nooit hebben ze personen uit een ander bevolkingsgroep weten te interesseren voor hun RACISTISCHE partij. Logisch gevolg. Dat is deze Verschrikkelijke Hypocriete Paisa-dienaren DUUR komen te staan. Het inzicht van hun LIJDER Santhoki (lees: Sandopie) is voor de VUILNISBAK, welteverstaan NUL komma NUL.

  Het SURINAAMSE VOLK heeft geen enkele boodschap aan RACISTEN die zich nog steeds in de vijftiger -, zestiger en/of zeventiger jaren WANEN. Het SURINAAMSE VOLK is vandaag de dag met ALLE OMRINGENDE COMMUNICATIE-TECHNOLOGIE, van een heel ander KALIBER. Toch denken deze RAS-RACISTEN bij uitstek dat PRAATJES gaten zouden kunnen VULLEN.

  Geen enkele CHANTEUR, SABOTEUR, RACIST en/of
  LANDVERRADER wordt meer in SURINAME aan de macht geholpen. Ook niet onder de bekende VERMOMMING van WOLVEN in SCHAAPSKLEREN.

  Daarom is Santhoki (lees: SANDOPIE) z’n V7 -Vieze 7 binnen een mum van tijd uit mekaar GESPAT.. Santhoki (lees: SANDOPIE) is nooit met z’n tijd meegegaan. Z’n Cowboy-hoed stamt uit de vijftiger jaren. Dat ILLUSTREERT genoeg met wie wij te maken hebben, namelijk: een OUDERWETSE, CONSERVATIEVE NEO-KOLONIALIST en BEDRIEGER die SURINAME en de WAARACHTIGE SURINAMERS geen ene M… te bieden heeft, behoudens PRAATJES, PRAATJES en nog eens PRAATJES.

  De Regering Bouterse/Adhin mag NOOIT en te NIMMER toegeven aan dergelijke LIST en BEDROG van deze Verderfelijke Hypocriete Paisa-monsters.

  SURINAME is ondanks alle LEUGEN, BEDROG, VALSE OBSTRUCTIES en CHANTAGE-praktijken vanuit de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij van hun RACISTISCHE LIJDER Santhoki (lees: SANDOPIE) op de GOEDE weg en VAART de juiste KOERS.

  Daarom; HOUDEN ZO!

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 9. Do the RIGHT thing!, PL Somo is de enige Javaanse partij die van binnen en buiten af goed kunnen pareren ja, niet zoals Pk. Iding Soemita die afgelopen 70 jaar door de NPS Pangel en VHP Lachman. geintimiderd, geprovoceerd en verpest een Schoonkamer zelf kan hij niet krijgen ok.


  Maak melding

 10. Haha deze ezel vergeet naar desilee te kijken die het hele volk belazert heeft en etnisch loopt te stoken. Despoot desi de man met de drugsconnecties. Jagi bout gwe


  Maak melding

 11. @ Abdoel,

  Ik ben het helemaal eens met U.
  Maar het probleem is dat een bepaalde bevolkingsgroep nooit een ander groep als president tolereert. Kijk maar in bijna 42 jaar welke groep de scepter heeft gezwaaid.
  Men lijdt liever honger of ze creperen maar ze zullen nooit een ander de kans geven om te regeren.


  Maak melding

 12. Ray(tje), Jou VHP9tje) – jou Valse hoop op Paé-partij(tje) heeft als LIJDER een Geesteszieke Paé op jou LIJDER Santhoki (lees: SANDOPIE). Dat is niet de schuld van President Bouterse. Dus begin die “GAST’ tot LAST eerst op te ruimen. Wist je niet dat jou LIJDER Santhoki (lees: SANDOPIE) SABOTAGE-lessen volgt bij deze GEESTESZIEKE Paé in ruil voor HYPOCRIETE les (gij zult zogenaamd verbroederen).

  Deze Paé laat jullie lessen volgen in: LIST, LEUGEN en BEDROG en is VOOR STRAF niet weg te krijgen uit jou Verschrikkelijke Hypocriete Paisa-monsters -partijtje.

  De WAARACHTIGE SURINAMERS slaan deze KOMEDIE met ALLE PLEZIER gaande. BOONTJE komt om zijn LOONTJE.

  Een GROTERE STOMMELING is NIMMER waargenomen binnen de Surinaamse politiek, dan je baasje Santhoki (lees: SANDOPIE).

  Trouwens ik ben geen aanhanger van wie dan ook. Waar ik wel AANHANGER van ben is: DE WAARHEID.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 13. Wat is dat voor onzin dat Santokhi een vader, die zijn zoon wilde vermoorden in naam van God, gaat bewonderen? Elke gelovige persoon die dat gedrag goedkeurt moet zijn zoon naar het onafhankelijkheidsplein slepen en aankondigen dat hij hem met een groot mes gaat kelen. Santokhi zou als politieagent, niet weten hoe snel hij die gek zou moeten arresteren en nu gaat hij doen alsof Ibrahim iets bewonderingswaardigs wilde doen.


  Maak melding

 14. @Do the right Thing blaf niet als een hond hoor en ga je diep schamen want zonder de hypocriete Hindostanen zou jouw mondje en buikje nooit gevoed worden. Jullie zwarten zijn niet alleen hypocriet en ondankbaar maar ook nog eens onbetrouwbaar en steeds maar een beroep doen op het verleden. Jouw soort zijn net als parasieten. Dus mondje toe en als jouw bevolkingsgroep werkelijk iets voorstelt dan was het op dit moment niet zo slecht met dat landje van jou. je hebt het steeds over de ‘waarachtige Surinamer’ ha ha bestaat die dan ? Zo een Surinamer die overal zijn handjes ophoudt ? Ga heen


  Maak melding

 15. Natuurlijk wilde God dat Abraham zijn zoon zou offeren. God was het zat dat Abraham als een lafaard steeds onschuldige dieren de keel doorsneed en n.b. aan Hem die die dieren gecreeerd had om in vrijheid te leven, ging offeren. Dus daagde Hij Abraham uit: als je zo’n offeraar held bent, offer dan je meest geliefde zoon op!
  Abraham ke g@@r phatat raha, maar toch besloot hij die moord te plegen: immers hij had er al zoveel gepleegd en het was een automatisme geworden. Bovendien vreesde hij straf als hij het niet zou doen. Dus deed hij het. God zag dat Abraham een dierenmoordenaar was, maar ook een mensenmoordenaar, want in z’n geest had Abraham z’n zoon al gedood. God dacht dat Abraham z’n lesje wel geleerd zou hebben en voortaan geen dieren (en mensen) meer zou doden en offeren, maar helaas.
  Eens een killer, altijd een killer…..wat een giller.


  Maak melding

 16. Somo is niet het beste maar hij is in ieder geval veel beter dan je baasje bouta.Je baasje is een plastic gangster,echt een wanhopige crimineel is hij.A no mi is zijn verdediging en klaar is hij,zo denkt hij tenminste.Intussen lacht de wereld hem uit.Nu weet die poepzak je baasje dus dat zijn rol als baasje spelen al lang voorbij is.Wij hebben een niewe lijder het IMf.Je baasje is nu het loopjongen van het Imf dus net een vloermat.
  Kijk Santokhi is nooit leider geweest maar zijn naam doet jullie ndpers al schijten.Santokhi is ex ere voorzitter geweest van het Cicad en je baasje werd niet eens gevraagd.Je baasje is een moordenaar een crimineel van het ergste soort!


  Maak melding

 17. Papajaro
  12 september 2016 escuus voor do the wrong think..moeilijk/zware jeugd kan de geest vertroebelen..papajaro niet de hele bevolkings groep is zo dus aub scheer ze niet allemaal over 1 kam(ook ik erger me rot aan mentaliteit van mijn volk) laat u niet verleiden tot zijn niveau het goede zal overwinnen ongeacht de bevolkingsgroep


  Maak melding

 18. B wakoef..pfffff het leven en de situatie nu is al zooo gecompliseerd in het land en ook nog tussen de bevolkingsgroepen terwijl al het bloed rood is ziektes voor een ieder kan zijn respect voor elkaar en met elkaar er is maar 1 allermachtige een ieder geeft hem zijn eigen naam iedereen belijd het op zijn manier zo ook er verschillende talen en dialects zijn..om het geloof breken er oorlogen uit..HEB JE NAASTE LIEF LATEN WE PUIN RUIMEN EN BLIJVEN RESPECTEREN&COMMUNICEREN ZONDER HAAT.


  Maak melding

 19. @ B. Wakoef,

  Santokhi, de partijleider van de VHP, discrimineert het Hinduïsme niet.
  De door jou genoemde hindu feestdagen zijn in Suriname geen nationale feestdagen zoals in India of in Sri Lanka.
  Bij alle religieuze feestdagen die in Suriname een nationaal karakter dragen, geeft Santokhi zijn boodschap door.

  Wat mij betreft mogen politieke leiders van Suriname per direct ophouden met het verkondigen van boodschappen die op religie zijn gebaseerd.
  Hou een politiek en religie gescheiden van elkaar.


  Maak melding

 20. @ B. Wakoef,

  Waar je mij verwijt om eens kritisch te zijn, loop jij over van te veel kritiek.

  In de laatste zin van mijn vorige reactie is het woord ‘een’ overbodig.


  Maak melding

 21. CV Chan vs CV Bouta.
  Politieman in hart en nieren vs misdadiger in hart en nieren.
  Veel oerdomme paarse aanhangers zijn verworden misdadigers alsook zoon en stiefzoon. Het land wordt terecht geregeerd door misdadigers die alle oerdomme paar verarmde idioten verdienen.


  Maak melding

 22. Precies religie en politiek gescheiden houden.En een ieder in zijn waarde laten ook tav zijn of haar godsdienst.Anders krijgen we van die rare toestanden als in andere landen.Waar mensen elkander uitmoorden om zgn.om hun Godsdienst.Dat kan Suriname er niet bij hebben,het is zo nooit geweest.Ik ben christen en mijn beste vriendin (ik heb er niet veel)is hindoe.Ze is een super vriendin…we zijn als zussen.Dus please laat dat gedoe rusten…alsof de God die wij dienen er enige baat bij heeft of zijn goedkeuring aan zou geven…


  Maak melding

 23. Jiyani,

  Santokhi hoeft niet de Hindoes te feliciteren alleen op Nationale Feestdagen. Als hij zelf een gelovige Hindoe is, dan kan hij op Raamnavmi en Janamashtami zelf een stimulerende boodschap aan de Hindoes geven. Maar waarschijnlijk doet hij dat alleen op Dayanand Saraswati Jayanti. Of misschien is hij een atheistische Hindoe.
  Overigens wel schrikbarend dat er zoveel christelijke nationale feestdagen zijn. Waarom eigenlijk? Want de christenen vormen geen meerderheid in Suriname.


  Maak melding

 24. Bouta 18 zetels?
  Ik denk v niet zoniet gaat ie weer frauderen zoals hy gedaan heeft met dora in paramaribo en para!!!!!!
  Maar vergeet karma….. niet rioolrat bouta!
  Ze moesten jouw slachten vandaag ipv
  De koeien!!!!!


  Maak melding

 25. @ B. Wakoef,

  Nogmaals alleen op religieuze feestdagen met een nationaal karakter spreekt Santokhi zijn felicitaties uit. Daarbij maakt hij geen onderscheid tussen geen enkel geloof dan wel religie.

  Buiten de 2 hindu feesten met een nationaal karakter, zal hij bij andere hindu feesten zijn felicitaties niet publiekelijk brengen, (althans ik heb daar nooit iets over gelezen), maar in besloten hindu kringen.

  Wie of wat is een atheïstische hindu?
  Een athëist is een persoon die het bestaan of het kunnen bestaan van goden ontkent.
  Een hindu is een persoon die het hinduïsme belijdt en dus wel gelooft in niet in 1 God maar in meerdere Goden.

  Dus een athëitische hindu kan nooit bestaan.
  Een hindustaan hoeft niet perse hindu te zijn, maar kan ook moslim, jain, budhist, christen etc. zijn, en kan ook athëist zijn, dus niet geloven in god/goden of hun bestaan ontkennen.

  Heb al vaker hindustanen horen praten over een atheïstische hindu. Ik schud dan enkel met mijn hoofd over deze onzin.

  Een atheïstische hindustaan daarentegen bestaat.
  Er zijn genoeg hindustanen die het bestaan van god/goden ontkennen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.