Moslims vieren offerfeest op Onafhankelijkheidsplein in Suriname

29

Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken heeft maandag tijdens de viering van Eid Ul Adha (offerfeest) Surinamers in het algemeen, en moslims in het bijzonder, opgeroepen om de deugden van deze offergezindheid aan te grijpen ter ondersteuning van de eenheid onder alle groepen in de gemeenschap. Noersalim heeft na een nationale boodschap op het Onafhankelijkheidsplein in Suriname en een khutba (preek) van ustadz Wasino Karsan, verschillende moskeeën bezocht waar runderen werden geslacht en verdeeld onder vrienden en behoeftigen.noersalim

moslims2016

offerfeest-moslims2

Bekijk ook:

29 REACTIES

 1. Bloed moet vloeien , jazeker. Alleen niet van henzelf, maar van arme dieren. Ipv naar de bloedbank te gaan en bloed te doneren (offeren) gaan ze onschuldige dieren vermoorden. En dat wil dan in de hemel komen!


  Maak melding

 2. Dieren mishandeling
  wat is er zo leuk aan,om de dieren te doden en te offeren ????
  Het is ook een ziel een levende wezen.Die ga je niet doden voor je plezier en om te feesten.De moslims geloven in veel fabels zoals deze offers.Ja doneers zelf eens bloed i.p.v te nemen en te offeren.
  schandalig is dit.


  Maak melding

 3. Die ziel kom terug in menselijke gedaante en moorden weer daarom heb je terrorisme zijn die zelfde dieren die de moslims hebben geofferd denk goed Na mensen wat je plant krijg je terug in je bord


  Maak melding

 4. Pffffff…..weer een probleem er bij tussen het volk van su WIL DE GENE ZIJN HAND OPSTEKEN DIE HELEMAAL ZUIVER IS VAN LICHAAM & GEEST *potten verwijten de ketels*wees een held treed in de voetsporen van ghandi of moeder theresa zoek vrede/goedheid in je zelf om beter te oordelen/veroordelen(laat moeder natuur en al machtige zijn werk doen nu is het een preoriteit om solidair samen te te staan als mens en het paars onheil te verwijderen van zijn status.


  Maak melding

 5. Offer feest is naast ied ul fitre (suiker feest) de 2de id feest in de islam.
  Het wordt gevierd ter nagedachtenis aan de profeet Ibrahim (Abraham ) die bereid was zijn zoon te offeren in opdracht van god (Allah).
  Dat is gebeurd voor de tijd van profeet Mohammed . Staat in de Koran en dat is een soort document van vroegere gebeurtenissen.

  In opdracht van wie heeft Bouterse gehandeld om de moorden te plegen.


  Maak melding

 6. @ baba, @ pk,

  Kennen jullie de bijbel wel, vooaral het Oude Testament ??

  De aartsvade Abraham (van Joden, Christenen ) heeft het voorbeeld gegeven voor het offeren van een dier ,in navolging hiervan wordt deze traditie voortgezet !!! door de Moslims !

  Als ik het wel heb offeren de Hindoes ( aan Kali-Mai ) ook een dier als bloedoffer !!

  En wie heeft 15 Surinamers, “op de vlucht” opgeofferd??


  Maak melding

 7. Hebben we niet genoeg problemen in het land.Laat de moslims Surinamers toch hun offerfeest houden net zo vrij als jullie naar de kerk of de synagoge of tempel gaan.Ik vind het zo raar..zijn jullie plots allemaal veganisten?Wordt er geen kip of doka meer geslacht?Zo beginnen de problemen he …over de schutting kijken bij een ander terwijl je de balk in eigen oog niet ziet.Laat de mensen met rust..als je niet samen kan leven,leef dan langs elkaar.Dit is een land ontwrichten waar er al geen stabiliteit heerst…of is dat jullie afleidingsmanoeuvre?


  Maak melding

 8. Hopen dat de moslims nu beseffen dat ze hun eigen volk niet meer zullen moorden.
  Dat de terreur door deze grote groep achterwege gelaten word.
  Niet alle moslims zijn terroristen.
  Maar alle terroristen zijn moslims.


  Maak melding

 9. Ik kan me nog goed herinneren ; sinds jaar en dag, wordt er ieder jaar een Stier of schaap, geslacht voor de offerfeest !
  En nu komen allerlei mensen die de Moslim veroordeelt voor moord, iedereen die vlees consumeert is een moordenaar. Dus mensen laat iedereen die vlees lust met rust, als je een kip of doksa slacht heb je ook een moord gepleegd. Om maar te zwijgen over mensen die in het binnen land beesten doodschieten voor consumptie.
  Mensen laat iedereen in zijn /haar waarde, dat is het beste !

  @ Robert-a

  Bouta ; heeft geen opdracht van niemand gekregen, hij heeft eigenhandig gehandeld na het nuttigen van Kasirie en
  poririe tegelijk.

  @ Diana

  Je hebt het helemaal goed geformuleerd toppy.


  Maak melding

 10. @ diana,

  Je reactie is tenminste als van iemand die geen olie op het vuur gooit ! Verschillende volgelingen van relies kunnen goed met elkaar omgaan in Suriname !! Laat het zo blijven !!
  Diana,waarom kunnen personen ook niet jou voorbeeld volgen met hun posting, tenminste zijn ze dan ethisch / moreel goed bezig


  Maak melding

 11. Beste meneer mohammed maakt u niet druk mensen zijn zo misschien zijn ze ook geen surinamers want ik denk dat niet alleen surinamers gebruik maken van dit site


  Maak melding

 12. Black People the BIBLE is Your History book, Your Ancestors were the People of the book, the book of Henok (Enoch) before Slavery time…..They changed Your Hebrew names to Hide Your Identity ( Deuteronomy 28 : 15 – 68 ) Hebrew – Yisraëlites ( Jews : the Worlds Best Kept Secret ) Seek for Your Roots BC in ABBESSIË AETHIOPIÄ the old name of AFRIKA ….A People without the Knowledge of their Past History, Origin and Culture is like a Tree without Roots Marcus Garvey .


  Maak melding

 13. @ B. Wakoef,

  Je redeneert vanuit het Hinduïsme naar de Islam.
  Laat de moslims hun Islam belijden zoals zij dat denken te doen.

  Volgens het Hinduïsme horen hindu’s geen vlees te eten, maar jij weet donders goed dat heel veel hindu’s gewoon vlees eten. Tegenwoordig eten hindu’s ook allerlei soorten vlees.
  Zelfs in India, bakermat van het Hinduïsme eten hindu’s gewoon vlees.


  Maak melding

 14. Jiyani,

  Je kunt niet zomaar zeggen ‘laat de moslims hun geloof belijden zoals zij dat willen’ want anders kom ook jij straks in een harem van een moslimman terecht, want hij belijdt gewoon z’n geloof door een harem te hebben.

  Of ben je al eens in die fuik gevangen geweest?

  Het ging mij er in eerste instantie om wat de geschriften zeggen en niet wat de mensen doen, want mensen zijn altijd al ongehoorzaam geweest aan de wetten.

  Bijbel en Koran keuren dierenoffers (vleesoffers) goed, Hindoeistische geschriften vertellen dat vleesoffers door mensen met een demonische aard gedaan wordt, door de Rakshasas en de Asurs en dat de mensen met een goddelijke aard zich onthouden van zulke lage praktijken. Zij offeren ook, maar zij offeren hun kennis, wijsheid, bezit, ijver, goedheid, plicht, rijkdom, kracht, moed, goede karma enz. op aan God, in het algemeen belang.

  De mensen die vlees offeren gaan na hun dood naar de planeten (niet-fysieke sferen) van de Rakshasas en de Asurs, alwaar hen geweld, constante bedreiging van slachting en andere ellende wacht.

  Dus een dag geen dier gegeten is een heel positieve dag.


  Maak melding

 15. Weet weinig van andere geloven maar het Christendom dus de Bijbel is me met een paplepel ingegoten.In het oude testament dus voorde geboorte van Jezus was een dierlijk offer aanvaardbaar.Maar toen de Heer aan het kruis zei het is volbracht scheurde het voorhangsel van boven naar beneden.We hebben geen hogepriester of wie dan ook nodig om een offer te brengen.We mogen vrijelijk tot het altaar gaan.EN ONS LEVEN OP HET ALTAAR LEGGEN ALS EEN WELRIEKEND GEUR IN ZIJN NEUSGATEN….


  Maak melding

 16. Kan er iemand uit leggen wat het verschil is op een door de weekse slachting van een stier en dan speciaal op een dag dat offer feest genoemd wordt …ik zie geen verschil…dus ik het afwachten …slachten is slachten of het nu van daag of morgen is het is en blijft het zelfde …op die bewuste dag heet het offeren en op een andere dag slachten …naar het is het zelfde….gooi het maar in me petje….of hoe ze zich zelf voor de gek houden…ik weet het niet meer


  Maak melding

 17. Peter voor jou maakt het niets uit, maar het heeft speciale betekenis voor hen. En die speciale betekenis zal er heus wel zijn.
  In de VS hebben ze Thanksgiving, in Nederland dierendag, en zo zijn er nog veel andere feestdagen overal op aarde.
  Gewoon respecteren


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.