Leider Nationale Partij Suriname: ik schaam me

61

PARAMARIBO, 10 sep – “Wij vinden het verschrikkelijk. Ik moet zeggen dat ik mij dood schaam om te horen dat men nu bedelacties gaat uitvoeren in Nederland om geld te verzamelen om Surinaamse ziekenhuizen tegemoet te komen met hulpmiddelen.” Dit zegt Gregory Rusland, voorzitter van Nationale Partij Suriname, NPS.

De politieke partij die Suriname leidde naar staatkundige onafhankelijkheid, moet het met lede ogen aanzien. De bedelcampagne van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo is zowaar het toppunt. “Dat is een model welke je alleen in de armste landen in de wereld zou meemaken. Dat is de situatie waarin wij vandaag de dag beland zijn”, zegt Rusland tegenover Dagblad Suriname. Het is typerend.

In de hele samenleving grijpt de verarming om zich heen. En het eind is nog lang niet in zich met de almaar stijgende wisselkoersen. “Op zich zou je kunnen zeggen dat deze ontwikkeling geen probleem is, maar je weet dat dit ook een directe werking heeft op allerlei zaken. Prijzen worden gewoon binnen één dag gewijzigd, vanaf basisbenodigdheden, voedingsstoffen, tandpasta, zeep tot bouwmaterialen”, aldus Rusland.

Bekijk ook:

61 REACTIES

 1. Heel tegenstrijdig als oppositie partij hoor je tij te keren met gebruikmaking van alle jou ten dienst staande middelen.
  Tot nu toe blijf je maar blaffen aan de zijkant Santokie heeft tenminste ballen. Ga hem steunen Lullo dat je bent.


  Maak melding

 2. Rusland hou toch op met dat gezeur. Teveel last van slappe knieën zeker. Door dit gezeur en het uitblijven van actie loopt iedereen weg bij de NPS.
  Aan de zijlijn staan en klagen helpt niet.
  Sluit je aan bij het breed platform van maatschappelijke organisaties en de politiek om deze regering weg te jagen.
  Het is duidelijk dat Rusland de NPS niet in beweging krijgt. Het is tijd dat de jongeren het roer moeten overnemen in de NPS.


  Maak melding

 3. Pas ná 36 jaren bekruipt deze nps leider het gevoel van schaamte? Eey Rusland degenen die jou als leider hebben gekozen hebben een hersenafwijking. Het hele systeem van politiek voeren in de oppositie en coalitie plus binnen de betreffende partijen deugt absoluut niet. Rusland jij bent een schaamteloze onbenul die ook debet is aan de situatie in het land. Wat jij Rusland moet doen is toneelspeler worden in de club van kwakkende lilliputters.


  Maak melding

 4. Wat voor woorden kunnen we nog vuil maken aan deze onmensen Ze snappen het nog steeds niet SURINAMERS IN SU; NEDERLAND HEEFT ANDERE PREORITEITEN WE HEBBEN HIER ASIEL ZOEKERS POLITIEKE VLUCHTELINGEN MENSEN DIE LEF EN DURF HEBBEN GETOONT OM WAT AAN HUN ERBARMELIJKE SITUATIE TE VERANDEREN DEZE MENSEN KRIJGEN VOORANG HIER IN NEDERLAND jullie daar met hoogmoed en gebrek aan naasten liefde…hebben een kuil voor jullie zelf gegraven jullie hebben meer kwaad dan goeds gedaan x op x blijven jullie nog maar ff in het sopje gaar koken tot er besef komt.


  Maak melding

 5. Betere Sjenne Naki, dan dat ie dédé.

  Er wonen Surineds in Nederland die hulp zullen geven en ook zal Nederland een bijdrage leveren, humanitaire ondersteuning

  Gegory Rusland kan beter in zijn paradijskostuum op een zinken dak gaan zitten bij veertig graden of meer in de zon, dan zullen we zien wat schaamte is.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 6. Vraag DDB hoe het voelde toen zijn huis met al zijn inboedel in een zijstraat van de Kruiskade in Rotterdam Nederland was afgebrand, toen hij in zijn onderbroek voor cafe Talk Of The Town aan de Kruiskade in Rotterdam Nederland stond in de avond, nl. verslagen. Alles was weg, zelfs zijn pornoboeken waren verbrand.

  Hetzelfde is nu ook met Suriname aan de hand, Sranan voor de 3e Skeer onder DDB net als hierboven is vermeld.

  Zijn dagen in Suriname zijn geteld.

  Recht En Waarheid Maken Vrij.

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 7. Rusland moet zich niet schamen. Hij doet zelf niets. Hij organiseert zijn jongeren niet voor acties. De NPS zogezien
  bestaat uit 2 personen. Die af en toe blaffen aan de zijlijn. Het is geen vibrant politieke organisatie meer.


  Maak melding

 8. Jagarnath Lakshman had toch tegen jullie gezegd dat er Oegandese toestanden zouden volgen in Suriname als het land zo onvoorbereid onafhankelijk zou worden? Maar jullie wilden niet luisteren en moesten per sé de onafhankelijkheid uitroepen. Wel je hebt het toch? Geniet er flink van en schaam je vooral niet!! Srefiedensie, srefiekiri, harakiri!


  Maak melding

 9. Ik ben zelf geen fan van de huidige regering, maar Rusland kletst uit zijn nek. Want ook onder de Frontregeringen zijn er diverse ladingen met hulpgoederen naar Suriname toe gegaan. Waarom nu dan niet. Ik verleen wel mijn medewerking aan een inzamelingsactie, om te voorkomen dat onschuldige mensen doodgaan. Het gezin van Rusland woont in Amerika, dus die hebben er weinig last van. Laat hij zijn winterslaap maar volbrengen.
  Zolang deze slapjanus de leiding heeft zal het met de partij niets worden. Ik hoop iedere dag dat er mensen opstaan, om hem de laan uit te sturen. Waar is Kruisland? Roep het congres bij elkaar om de situatie binnen de partij te bespreken. Doe dat voor het te laat is. Nu is de zaak nog te redden. Straks heeft een grotere groep de partij verlaten, dan kan je het tij niet meer keren. Rusland go home!!!!!!


  Maak melding

 10. Onzin Rusland.

  Bedelen voor een ziekenhuis of bedelen voor ontwikkelinhshulp (favoriete bezigheid van de NPS), is hetzelfde.

  Dus je snapt niet hoe zielig jij eruit ziet door deze uitspraak.


  Maak melding

 11. Het is slechts plaatsvervangende schaamte van Rusland. Meneer DDB had zich moeten schamen. Maar hij heeft geen gene-gevoel meer over. Hij is innerlijk dood.


  Maak melding

 12. laat de moordenaar zijn bek één keer open trekken en zeggen waar al dat geld naar toe is gegaan, om te beginnen bij abrahams, graan-oost enz enz..

  wat heeft hij gedaan met al dat goud naar horen zeggen, meer dan 12000 kg. die in de kluis lag bij de centrale bank s me..

  hoeveel goud had hij meegenomen naar Gunee Bissau bij obiangoo samen met zijn zoon die nu voor 16 jr en 3 mnd zit in New York

  wat doet zijn vrouw voor het land s me met een riante salaris van 10000 dollar per maand.. vergeet niet die z.g.n. geestelijke begelijder van hem persoonlijk ene steve meyer..


  Maak melding

 13. Deze lafbek geeft nu zijn mening maar zijn daden zijn nagenoeg niets waard. Hij wacht af het is nu niet de tijd.
  Waarom zo een grote (laf)bek om naar buiten te treden. Schaam je voor de bedelacties terwijl jij Rusland jezelf niet schaamt door niets te doen. Je bent de grootste angst hei (bos haas) van Suriname.


  Maak melding

 14. Het enige dat nog in de buitenlandse pers over Suriname komt is het verloop van het proces over de 8 December Moorden. Doe maar een search bijvoorbeeld op Daily Mail, kijk hierzo dailymail.co.uk


  Maak melding

 15. Pieter ieder z,n keus omdat het volk vaak gevoed is nooit op eigen benen heeft leren staan nooit preoriteiten of vooruit heeft leren denken(men staat ook bekent leven van dag tot dag)juist omdat men intussen tijds op paket en geld vanuit ned verwachten word men nooit kreatief en vindingrijk en zullen nooit opstaan voor rechten voor allemaal…dit doen we al erg lang(
  boek appart pfffff)fam&vrienden onbekenden steunen van uit ned.ik persoonlijk heb opgemerkt dat het water naar zee dragen is als er geen bodem is.. en dat het dubbel betalen is voor de particulier om de goederen of geld af te halen ik weet niet in welk potje dat geld weer komt wat men bij postkantoor betaald om vracht af te halen ik voed geen bodemloze putten meer om het negatieve beleid in stand te houden ik ga voor totale vernieuwing en zal deze regering niet helpen om slapend rijker te worden tevreden mensen gaan zich afzijdig houden en zullen ook niet opkomen voor de buren die geen suiker oompie of tante hebben in ned zo is grotendeels de mentaliteit daar


  Maak melding

 16. Schaamte waarvoor? Die oerdomme paars verarmde idiote aanhangers zouden zich moeten schamen om onberechte moordenaars, bij verstek veroordeelde drugsbonzen en bankrovers te blijven aanbidden en te vereren. Willens en wetens stemden ze voor dit paars misdadig gevolg ondanks waarschuwingen van Vene. Neks no fout krijsten jong en oud in 2010 en 2015 oerdom stemmend op de grootste misdadiger van het land. Anno 2016 a heri volk e ka, want de paarse vloek olv van didibri en trawanten houden het volk in hun demonische paars verdoemde misdadige greep. Wanneer grote delen van dat oerdom paarse volk blijft zwegen geven ze duidelijk te kennen……we houden van baas zijn paarse schijt en pis alla revo jare tachtig. Ai boi, hahahai mek baas en geboefte poeroe ka gi deng oerdomme paarse stommelingen. No merci, noch van baas, want na dati deng beng wanni……meki didibri regeri deng dongsma. Wahahahahahahaha. Baas e mek deng aanhangers foe eng ka. Wahahahahahaha


  Maak melding

 17. Gregory Ruslandje je schaamt je zich!! Ik kan mij voorstellen!!

  Dit alles heeft te danken aan je eigen partij!! De NPS wilde toch onafhankelijkheid in 1975!
  Dank zij jullie partij voor deze vruchten, die je aan plukken bent en de Surinaamse gemeenschap!

  Het enige waar jullie hebt voor gezorgd is, begie, pina, bedelen!! en nog eens bedelen en Su hebben jullie als bedelland van gemaakt!!!

  Wat is toch Nederland blij dat zij van al die ellende en shit van Suriname af is!! Ze hebben tenminste de toilet papier!! en als je goed concludeert, stinken zij niet aan hun reet maar de Surinamers wel!!!


  Maak melding

 18. Men overleeft wel alle crises. De vraag is of men een bevolking dit aan mag doen. In Suriname wel, want de bevolking vroeg zelf om nog vijf. En nog steeds wil een aanzienlijk deel nog vijf. Gun ze nog vijf, met een stok in hun kont, zodat ze het uitschreeuwen: NOG VIJF, O GOD AUB, SLECHTS NOG VIJF STOTEN!


  Maak melding

 19. Zij die zich behoren te schamen, schamen zich niet, simpelweg omdat hun referentiekader van een ndp kaliber is.
  Wat te denken over;
  “RobG
  Deze crisis overleeft men wel.
  zaterdag 10 september 2016 om 22:09 uur.”

  Hij/Zij vertoeft of in Groningen NEDERLAND, dat zit Hij/Zij hoog en droog. Of Hij/Zij vertoeft in Groningen Saramacca, dan heeft Hij/Zij flink mee gestolen.


  Maak melding

 20. D Bouterse Persident.
  C.Sandoki VC persident,
  G. Rusland VC persident.
  P.S. Somohardjo Statenvoorzitter.
  R. Brunswijk Min. Binenlandsezaken.
  Amaranta min.onderwijs
  Pieter min.Buitenlandsezaken
  Wieb ding Min. Justpol.
  Dit is heel sterk kabinet. eerlIJk delen eerlijk verdelen, hangt vanaf hoeveel je stemmen hebt, na 10 jaar verkiezingen ok., dat is mijn advies. en LET WEL OP alle Surinamers krijgen grond papieren en huizen dit is mijn advies ja.


  Maak melding

 21. Wij zullen altijd afhankelijk zijn van Nederland. Inzameling actie vind ik geen probleem , maar altijd zeggen Suriname heeft Nederland niet nodig. 500.000 inwoners in Su. maar toch geen stabiliteit in ons land. Alleen de armen lijden er onder ondanks ze hard werken . Goed dat front de verkiezing niet heeft gewonnen , anders waren zij de schuld van alle ellende in Su zo dom denken de Su. Vragen jullie Venetiaan om advies. Ja nog 5 Jaar.


  Maak melding

 22. Rusland bedient zich van goedkope en populistische politieke uitspraken om de aandacht naar zich toe te trekken. Rusland wil net als zijn VHP vrienden de indruk wekken als of de misère bij het Academisch Ziekenhuis veroorzaakt wordt door de regering. Voor velen is het onvoorstelbaar dat het Ziekenhuis thans in de gevarenzone is terechtgekomen. Niets is minder waar. Het Academisch Ziekenhuis is sinds jaar en dag een kwakkelende zorginstelling en het is uiteindelijk de overheid die altijd te hulp schiet. Onder de regering Bouterse heeft het ziekenhuis juist haar aanbod van diensten uitgebreid dankzij de steun van de overheid.

  Maar uiteindelijk zal ook het ziekenhuis aan moeten geloven dat de overheid niet altijd een minder efficiënt werkende zorginstelling moet blijven steunen. Ook het ziekenhuis zal moeten bezuinigen om het geheel financieel gezond te maken. Het aantal werkende handen aan de bedden moet teruggebracht worden. Daarnaast moet er een loonstop worden ingevoerd voor het personeel.


  Maak melding

 23. @@ budayayawa!! sa yu e lul tapa site djaso!! teki wan serum virodaan da yu mu go sribi, want yu weri ung ede djaso!! je bent moe , ga slapen!!! yu mappma yu!!!

  En als wiep-ding de minister van juspol was, zat je allan met vakantie in Santoboma!!!

  Mi bing sa wiep yu go gie


  Maak melding

 24. W.Whome, jij snapt toch niets van politiek. Jij loopt maar achter de achterhaalde ideeën van het Front. Maar ondanks de crisis gebeuren er ook goede dingen in Suriname.

  www.
  starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/37337


  Maak melding

 25. Wij van NPS Wijken niet voor bedriegers van het Volk

  NDP had ook scherp schutters op de daken gezet om op de demonstraten te schieten .

  Indien wij in actie komen, kunnen wij gewoon thuis blijven wij zijn geen schiet schijven van NDP ACRRESIEVITEIT .

  Beleid makers van NDP zijn Acressief dat zie je aan hun uit straling in DNA en nu meer daar het geld op 1op 9 SRD is

  Indien je beleid wel maken moet je de juiste gedrag tonen naar bevolking groepen voor al met deze generatie .

  Alleen in mij omgeving hoor ik hoe mensen dood gaan door ziekten waar er geen MEDICIJNEN zijn of minder

  De laatste 6 jaren zijn mensen onnodig dood gegaan in ziekenhuizen in Suriname bijna in elk familie of kennis kreng .
  Mensen gaan zelf door verdriet dood weet je wat dat wel zeggen als mens .

  Laat NDP met beter beleid komen ze hebben al 6 jaren regeer macht jullie zouden het alleen doen Suriname is 6 tot 7x groter dan Nederland en met twee overlopers als Sapoen en Hooghart Suriname naar grote hoogte of klote brengen

  Hoe en Wanneer gaat de Regering loonsverhoging geven wanneer de vakbonden dat vragen ziet NDP dat als staatvijand of vijanden om de hoek .

  Wij van NPS WIJKEN niet wij zijn geen voeten veger of schiet schijven voor NDP

  Hoe komt het dat de koers zo hoog is ,wij van V7 hebben geen koers naar 1 op 9 SRD gebracht

  Indien er actie gevoerd word is het raadzaam .bij de Partij gebouwen of vakbond gebouwen actie te voeren om gewoon thuis of binnen het gebouw te blijven .

  Laat NDP jullie niet PROVOCEREN OF UITLOKEN om stenen te gaan gooien ,dat wel men graag vooral LIMBO SRS Radio .

  Bij actie voeren gaat valse fluiter Henk Herrenberg oproepen via SRS Radio er komt een Burger oorlog .

  Surinamers en bezoekers in Suriname blijf ALERT maak en krijg geen ongelukken want er zijn weinig Medicijnen de komende 6 jaren in de Ziekenhuizen .


  Maak melding

 26. Koers van 1 op 9 SRD is door de Crises op de wereld gekomen .

  Wanneer de Crises op de wereld weg is en goud en olie weer stijgen na 2020 zal de koers weer naar 1 op 3,50 komen .

  NDP hoe komt het dat de koers naar 1 op 9 SRD is gekomen komt het door de herstelplan van NDP

  Zo lang IMF zaken doet met NDP zal de koers zo blijven dat waren de voorwaarden van een lening bij IMF

  Geld is op gemaakt in 6 jaren en NDP heeft zelf geen MIDICIJNEN achter gelaten is een timmerman zonder spijkers .


  Maak melding

 27. Rusland, jij moet je diep schamen,want het zijn jou zogenaamde leiders(landman en aron) die ons in deze shit hebben gezet,omdat ze foto bij,s waren van Nederland die ze opdroeg wat en hoe het te doen,dus moet je je kop dicht houden om over schaamte te praten,zo hebben ze weer voor ze gingen(overleden)hebben ze die domkop(brunswijk) in het in het parlement gehaald die een Nog grotere schaamde is voor SU,DUS PRAAT NIET OVER SCHAAMDE, jij zou de laatste moeten zijn die moet praten.


  Maak melding

 28. BOUT PROBEER FOE OP NIGRI AI,domme lul,weer zo een stomme opmerking,bij Santos moet je zijn,want hij bezit de meeste Gambia,s ,dus lul niet over D.D.B, HIJ HEEFT ALLES GEDAAN OM HET LAND VOORUIT TE BRENGEN,MAAAAAAAAR HET ZIJN DE ROOF DIEREN EN AASGIEREN IN HET PARLEMENT EN BIJ DE POLITIE EN MINISTERIES


  Maak melding

 29. @Robje-de-domste-Desi-slaaf :

  u zegt : “Maar ondanks de crisis gebeuren er ook goede dingen in Suriname.”

  Uiteraard ROBJE, DDB heeft zojuist de CLAD-rapporten over de NDP-MILJOENEN-BOEVERIJEN bij CARIFESTA en bij het Naschoolse Opvang-project, in de PRULLENBAK GEDONDERD !!!

  Er worden TEVEEL NDP-KOPSTUKKEN genoemd in de CLAD-rapporten ! MASSALE-NDP-CORRUPTIE !

  Volgens Desi zzullen zijn opvolgers moeten werken aan bestrijding van CORRUPTIE, hij heeft nu geen tijd, werkt
  hard aan het TERUGFLUISTEREN van de KOERSEN !!!

  PS : Nog een positief NDP-beleidsbericht , de MAANDELIJKSE NDP-ONPRODUCTIEVE-STAATS-UITGAVEN OVERTREFFEN NOG STEEDS de Sranang-MAAND-INKOMSTEN !
  DE KOERSEN GAAN OMHOOG , HOERA !
  DESI zegt : NOG EVEN GEDULD VOLK, als u nog niet bent omgekomen van de honger !!!

  SOMMIGEN hebben helaas NIETS GELEERD uit de verschrikkingen die onze voorouders hebben moeten meemaken tijdens de vreselijke SLAVERNIJ-PERIODE, zij leveren hun VRIJHEDEN gewoon weer in bij CRIMINELE
  LEIDERS !!!!!!!!


  Maak melding

 30. @JAJJAID

  DAAROM laat Desi deze (voor het merendeel) NDP-boeven niet vervolgen, ija Tok !!

  GO SRIBI YERE !!!

  PS : Ook geen onderzoek iov DDB naar bankrekeningen
  van Surinaamse onderdanen bij banken in Zwitserland, waar 600 MILJOEN US-DOLLAR IS GEPARKEERD !!!


  Maak melding

 31. Rusland moet in actie komen wordt er geroepen.

  Maar voor je in actie komt moet je wel een Plan B hebben!!!
  Santokhi heeft nog geen plan B maar is zich aan het oriënteren over de vraag of er draagvlak is of niet. Doet de bevolking straks echt mee en zo ja welk deel van de bevolking??( vakbond, deskundigen, ambtenaren, winkeliers, etc, etc)
  Als het helder is dat de straat opgaan een succes zal zijn zullen andere partijen zich ook aansluiten.

  Wat is het plan B van de mensen die om actie roepen??
  Is er dan geld voor terug dringen van de armoede, de wisselkoers, etc??

  Bouterse heeft op alle ministeries en parastatale bedrijven zijn eigen mensen in grote getallen op belangrijke posten geplaatst. Deskundig of niet.

  De enige organisatie die er iets aan kan doen is het IMF. door de geldkraan op stop te zetten en bestuurlijke verandering te eisen zoals in Griekenland is gebeurd, bv.
  Het halfslachtig beleid dat men in Su voert zal met de straat op gaan geen zoden aan de dijk zetten Nu.


  Maak melding

 32. Wij van NPS wijken niet voor geen duvels wij voeren actie wanneer het nodig is .

  Wij werken met voorbeelden van Mahatma CHANDHI van INDIA dat is geweldloos .

  Zie stand beeld van Chandhi hartje Paramaribo .

  Wij zijn geen taliban of ISIS dat er onnodige doden vallen

  Mensen die NPS laaf vinden moeten aan Mantelzorg gaan doen voor NDP .

  Begin alvast wat voor je familie naar Suriname te sturen blijf niet schelden tegen NPS

  lees geschiedenis van Mahatma het is zondag je heb tijd genoeg om het te lezen .


  Maak melding

 33. Ja meneer Rusland. Schaam je niet. Dat is te passief. Doe iets. Laat er iets gebeuren. Zeggen dat je je schaamt is bijzonder laks want je weet best wel wat er moet gebeuren. En in plaats van je te schamen kun je beter je dank uitspreken naar degenen die geven. Want ik geef niets meer, zolang je mensen hebt zoals u die zich schamen of ratten zoals uw tegenstanders die de rest opmaken.


  Maak melding

 34. @Oombert,
  Uw vergelijk met de ISIS en de Taliban slaat als ene tang op een varken. Blijkbaar weet u zelf niet hoe beide bewegingen zijn ontstaan. Vertelt u mij eens, is uw land ooit met bommen platgegooid ? Heeft Uw volk ooit voor zijn vrijheid moeten vechten ? U lult poep !


  Maak melding

 35. Rusland ik schaam mij ook voor jouw houding.
  Nationale Poepejantjes Scheiterds dat heb je van jouw partij gemaakt.
  Ergens in je achterhoofd heb je nog steeds de hoop om aansluiting te vinden bij de NsDaP


  Maak melding

 36. Ze vonden dat ’80 lang geleden was en ze het niet meegemaakt hadden en hebben voor vijf gestemd.Dan maar voelen hoe ’80 was.De NPS moet niets doen.


  Maak melding

 37. Wij van NPS werken met voorbeelden van Mahatma van India en dat is geweldloos actie .

  Ik hoeft niet te weten hoe groepen zijn ontstaan ,wij gaan niet demonstreren of vechten als taliban en isis .

  Indien je jou doel met geweld wel bereiken koop je wapen en ga in eerste rij staan met demonsteren .

  Indien je Cocos water in je hoofd zal je dat niet begrijpen .

  Ga liever Cocos Bomen voor NDP klemmen meld je bij Abrahams je kan ook mailen .


  Maak melding

 38. Aan de ene kant is het misschien goed dat de jeugd die massaal op de Ndp heeft gestemd nu aan den lijve ondervindt hoe het in de jaren 80 was…..ook onderleiding van bouta……want ook de jeugd ziet sterretjes nu in Su!!!


  Maak melding

 39. “RobG
  W.Whome, jij snapt toch niets van politiek. Jij loopt maar achter de achterhaalde ideeën van het Front. Maar ondanks de crisis gebeuren er ook goede dingen in Suriname.

  www.
  starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/37337

  zondag 11 september 2016 om 01:10 uur.”

  Het is overduidelijk dat ik het wel snap en U het niet snapt. Militaire coup, land totaaaaal naar de filestijnen. Regering Keizer Bokassa II (Wijlenbos, ook ndp) het land failliet. Regering keizer Bigi Mofo I (de leugenachtige MOORDENAAR) het land wederom aan de rand van de afgrond. U snapt het wel, in uw perceptie wil een volk NIET vooruit maar ACHTERUIT.


  Maak melding

 40. Wat schaft de pot morgen welk aap komt uit welke mouw we moeten niet vergeten dat wie niet beter weet of heeft geproeft niet kan helpen vele mensen/kinderen zien het onheil niet hebben zware lasten en traumatische ervaringen men leeft van dag tot dag de vele armen en zieke leven in troosteloze erbarmelijke situaties het volk daar moet zorg voor elkaar dragen De sterke helden van su kijk en bedenk oplossingen on elkander te helpen laat zien dat er naaste liefde en sociaalheid nog aanwezig is laat het aan elkaar zien zodat men weet dat goedheid meer moet overheersen dan slechtheid ga naar de kerk niet alleen om te bidden maar bespreek hoe de minderbedeelden te kunnen helpen 1 goede daad doet al wonderen en geeft de ontvanger kracht bespreek dit met je pastoor of Andre gelovigen..hou toezicht op de kinderen van suriname


  Maak melding

 41. Ik schaam mij niet want het volk heeft voor die domkop gekozen als president van het land zonder om bij stil te staan dat die man geen verstand heeft van zaken.Het volk moet massaal de straat op om zijn aftreden te eisen.Hij heeft Suriname leeggeroofd met zijn adviseurs.Al onze reserves zijn op en niemand weet niet waar aan want de president geeft een antwoord op de vraag waar dat geld is.Zolang Bouterse de president is in Suriname komt het nooit meer goed.Het land is failliet en het buitenland moet ze helpen anders wordt het een drama in het land.


  Maak melding

 42. Ik denk dat alle protest demonstraties on hold zijn.De toestand in het land moet nog deplorabel zijn of worden.Anders gaat een deel van de bevolking toch niet tot het volle besef komen en alsnog op de NDP stemmen.Dan zou het zo kunnen zijn dat de nieuw gekozen partij met ze moet samen werken.Nog effe wachten totdat de nood zo hoog is dat ze met hun volle verstand gaan stemmen.Een bordje BB met R zal geen rol meer spelen.Het geld is op…dus ook het feest want het was de belasting geld van het volk niet van “Baas”


  Maak melding

 43. De NDP met haar voorzitter als president heeft het land naar de klote gebracht. En nog proberen die eeneiige hersenen hier het tegengestelde te beweren…..goed maar daar zij ze natuurlijk eeneiige voor…


  Maak melding

 44. Als je geen familie in het buitenland hebt, is de kans dat je in het ziekenhuis dood gaat heel groot. Ik geef hier een voorbeeld.
  J.H. ( 23 jaar) werd in het Academisch ziekenhuis opgenomen. De specialist vroeg aan de ouders van J.H. of ze familieleden in het buitenland hebben, omdat de medicijn die voor de behandeling nodig is niet voorradig is. De ouders zouden hun best doen om een familielid in Utrecht te benaderen. Deze was echter op vakantie en andere mensen wilden ze niet lastig vallen omdat ze hoopten dat de specialist een oplossing zou vinden door met een andere medicijn te proberen. In een paar dagen verslechterde de situatie en de ouders van J.H. besloten daarom via andere kanalen de medicijnen te krijgen. Een paar dagen later is J.H. overleden. J.H. was een 2 weken voor zijn dood nog een kerngezonde jongeman die altijd actief was. Het was een onschuldige ontsteking aan de been die zo fataal werd voor J.H.


  Maak melding

 45. @ Rehana

  Uw reactie is in en in triest voor niet alleen zij die het directe leed ondergaan maar voor het hele volk.
  Hoe het ook is kunnen ontstaan een dergelijke feit geeft aan dat de gezondheid zorg kapot is.

  Hoe groot het leed ook is lijkt het mij zinvol dat een dergelijke zaak goed onder de aandacht van de DNA gebracht wordt, incl. de verklaringen van de artsen. Wie kan wensen dat anderen het zelfde leed moeten ondergaan.


  Maak melding

 46. Volgende verkiezing 2017:
  NDP haalt 18 zetels
  VHP haalt 18 zetels
  ABOP haalt 6 Zetels
  PL haat 6 zetels
  Doe haalt1 zetels
  BEP haalt 1 zetel
  NPS haalt 1 zetel


  Maak melding

 47. Hi Rusland. Over schaamte gesproken. Begin jaren 70 als wijlen Pengel aan de macht is gebeurt het volgende. Een stelletje zakenvullers hebben toen al diefstal gepleegd . In die jaren had je wijlen palem.
  Palem had een winkel aan de tourtonnelaan
  Hier werd van alles verkocht. Maar palem mocht stelen op grote schaal en de opbrengst delen met aapjes uit de politieke partij NPS. Het ging als volg. Op groot schaal mocht palem personeel van openbare werken gebruiken om op grote plantages arbeid te verrichten.In die tijd ging nog enorm veel handel per schip naar Europa. Grote hoeveel heden koffiebonen maar ook andere landbouw producten werden verscheept. De arbeidsloon voor het personeel werd door de overheid betaald.
  De opbrengt in vele vreemde faluta werd verdeeld door Pengel/Palem en de aapjes.
  Dus Rusland waar heb je het over. Schaamte.
  Toen al werd er voor enorme bedragen geroofd.
  Als al dat geld naar financiën was gegaan en de boeven daar er goed mee zouden omgaan. Ja dan zou het misschien vandaag anders zijn.
  Ook de VHP met de 6 machtige Hindoe familie’s hebben er een dikke finger in
  Things to thing about.

  Tjee


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.