‘Waarde Surinaamse dollar daalt door wantrouwen’

88

PARAMARIBO, 9 sep – De onrust op de markt voor wisselkoersen heeft alles te maken met gebrek aan vertrouwen. Dit stelt voorzitter Chandrikapersad Santokhi van de Verenigde Hervormings Partij, VHP. Wie de wisselkoersen wil stabiliseren, zal met veel meer op de proppen moeten komen dan alleen wat woorden.

President Desiré Bouterse zegt dat hij de wisselkoersen omlaag zal brengen. Maar hoe vaak hij dat ook herhaalt, het zal geen zoden aan de dijk leggen. “De ongecontroleerde wisselkoersontwikkeling is een gevolg van enerzijds gebrek aan vertrouwen van de samenleving in de economie en de regering en anderzijds gebrek aan daadkracht van de regering om de wisselkoersen onder controle te krijgen”, zegt Santokhi tegenover Dagblad Suriname.

Ook is overleg nodig met nationale en internationale financiële instellingen om de monetaire situatie te stabiliseren. “Wisselkoersen breng je pas onder controle met integer leiderschap, een crisisplan, vertrouwenwekkend beleid en een samenhangend pakket van monetaire, financiële en economische maatregelen. Al deze zaken ontbreken nu, waardoor de wisselkoersen niet onder controle gebracht kunnen worden”, aldus Santokhi.

Bekijk ook:


88 REACTIES

 1. Sinds wanneer kan een coupplegende sportleraar koersen omlaag brengen met aan zijn broek hangende veroordeelde drugstransporten, moordpartijen en het starten van een binnenlandse oorlog.
  Wie hierin heil ziet mag zn grootmoeder in het graf alsnog gaan neuken.


  Maak melding

 2. Ik ben zelf de dupe hiervan.
  Ik ontvang ieder mnd aow en pensioen 2500 srd.
  Koers nu 9.95 dus heb nu weinig te besteden.
  In 2016 jan was de koers 4.35 en in februari dus 7 maanden terug 5.40.
  Mijn buurman is een gepensioneerde van Nederland ik weet niet wat hij per maand verdient maar hij heeft een dienst.
  Tuinman 2 keer per maand en van maandag tot vrijdag een dienst.
  Dus strijken en koken huishouden hoef hij niet te doen.
  Heeft ook nog een auto staan.
  Hij is slim geweest om naar Nederland te gaan en nu geniet hij van zijn welverdiende pensioen in Suriname.
  Ik was mijn land trouw en ben letterlijk genaaid.
  Buurman maakt zich niet druk met de koers hij zegt al is de koers 1 op 50 voor hem maakt het niets uit.
  En inderdaad daar heeft hij gelijk in.
  Hij heeft ieder maand harde valuta euro dus.
  Dus surineds laat de mensen maar uit hun nek kletsen als jullie als minister President Rutte willen leven dan kan dat alleen in Suriname.
  Gebruik je verstand bouw je pensioen op en vertrek uit Nederland om als heer en meester in Suriname te leven.


  Maak melding

 3. Zet nu het nog kan je waardeloze SRD om in valuta. Luister niet (meer) naar deze veroordeelde drugscrimineel. Open uw ogen en stuur de NDP ratten terug naar het riool. Mijn hele pensioen verdampt met de dag. Ik word bedankt voor het dienen van mijn geliefd Suriname.


  Maak melding

 4. Santokie is op eigen gelegenheid in NL niet namens welke groep danook hij is niemand tekst en uitleg verschuldigd aangezien in SU geen enkele bewindsman of vrouw dit doet. Santokie mag als vakantieganger gebruik maken van elke gelegenheid waar het in SU er steevast sprake is van MISBRUIK. Dus aan allen die lullen over verklaring geven na terugkomst het volgende: Steek liever je stinkbek in de gepresenteerde rapporten van de CLAD en een grote bakbanaan in je aarshol.


  Maak melding

 5. Eens kijken wat de racisten nou over San Thoki gaan zeggen.

  De loze beloften van de lijder van de NsDaP werpt nou zijn vruchten af. Bijna niemand vertrouwt Hem meer. MisiKAba hoor je niet meer.
  WIE WIND ZAAIT ZAL STORM OOGSTEN.


  Maak melding

 6. @@ Roy!! neen, als ik met mijn €€€’s naar SU kom, proberen zij ook af te pikken!!! 1 voordeel is er wel en dat is dat SU beter van wordt!!! In Nederland zit je op Rozen!!! Ik wil niet genaaid worden door de boevenbende regering en de boef!!

  @@ Burki Na Fasi!! Laat eerst de boef en de moordenaar vertellen hoeveel moorden, valse beloftes, leugens hij niet op zijn geweten heeft!! Jawel! misschien een paar studie plekken voor de Ezels en de domme koeien uit SU!!!


  Maak melding

 7. Roy,
  De geschiedenis herhaalt zich en weer is Bouterse de veroorzaker. Mensen die soms meer dan 40 jaar hun krachten hebben gegeven om Suriname op te bouwen kunnen sinds de daling van de srd niet meer rondkomen.
  Vrienden van mij zijn in dezelfde situatie beland en trekken vrijwel dezelfde conclusies als u.
  Sterkte!!


  Maak melding

 8. Ach, Bouterses record kennen we allemaal wel intussen.

  Maar Chanpersan wint geen enkele kiezer erbij als hij niet kan vertellen dat hij naar Holland is geweest en de Hollanders of Surihols hebben toegezegd dat ze flink gaan investeren in een Suriname met Chanpersan als president.
  Hij benadeelt zichzelf door geen openheid van zaken te geven.


  Maak melding

 9. Hahaha, met de onafhankelijkheid zij de ezels achtergebleven en de renpaarden zijn vertrokken. De ezels zijn intussen niet vooruit te branden.


  Maak melding

 10. Bouta de vloek van Suriname. De GROTE VLOEK. drie maal aan de macht, drie maal het land naar bankroet gebracht. Zelf bezit hij meer dan een half miljard aan harde valuta. Het is een publiek geheim dat deze man de rijkste man is van Suriname. Goed voor al die Creolen die op hem hebben gestemd en de rest van de Aziaten. Zijn hele familie crimineel of niet, die zitten de eerste honderd jaar gebakken. Deze man brengt alleen wanproducten. Kijk maar naar zijn twee criminele zonen. Deze man is een producent van harde criminaliteit.


  Maak melding

 11. ik denk dat alle mensen het recht hebben om hun vakantie te houden op hun manier zo als zij dat willen ,, toch. !! of niet..

  dat die meneer Chandrieka Santokhi zijn vakantie aan de noord zee heeft door gebracht kort of lang, maakt geen donder uit.. wat hij gedaan heeft, moet ook niemand in de weg staan..

  daar heeft hij alle recht op. het is zijn vakantie../

  vraag aan je zelf,, waar heeft jou lijder de moordenaar zijn vakantie door gebracht, persoonlijk denk ik, niet verder dan achter zanderij, verder durft hij niet te komen..

  dat is ook zijn goed recht..


  Maak melding

 12. Santokhi mag maar hij mag ook beslissen geen mededelingen te doen.Velen willen natuurlijk weten waarom en wat er is besproken.Ze denken dat ze hulp mogen verwachten.De meesten hebben voor de NDP gekozen dus zing de periode uit zal ik zeggen.2020 ben je volwassen en weet je hoe en op wie je je stem uitbrengt.En misschien voor 2020 wie weet..Jullie vragen Bouterse na zijn bezoek aan Cuba toch ook niet wat er is besproken..raar volk…laat Santokhi met rust..gaan jullie verhaal halen bij jullie DEMOONCRATISCH GEKOZEN PRESIDENT.


  Maak melding

 13. den

  Burki Na Fasi
  9 september 2016
  Hahaha, met de onafhankelijkheid zij de ezels achtergebleven en de renpaarden zijn vertrokken. De ezels zijn intussen niet vooruit te branden.

  Beantwoorden land in ontwikkeling op weg maar derde wereld land ze snnuiven te veel kwik in paramaribo 3maal ’t toegestaande waarde in de lucht(lekker dyaliseren met z,n allen)no controle goudbranderijen hartje paramaribo..fff afwachten op heftige regen tijden moeder natuur heeft al waarschuwingstekens afgegeven als er 1 ding fout gaat dan gaat ook alles mis top economen hebben het al voorspelt de paarse lijkevreters hebben een georganisseerde aanpak bedacht en het is ze gelukt ook tot aan verandering van grondwet(IEDEREEN STOND ERBIJ EN STEUNDE HET CORUPTE SYSTEEM)Ben ik ff blij dat mijn ouders het lef Hadden om op de boot te stappen en het zinkende schip achter te laten met alle ratten(nu achteraf gezien)


  Maak melding

 14. DESI-LEY :

  Ik pak ALLE Corruptelingen stevig aan, ook die BOEFACHTIGE kopstukken van NDP, na CLAD-rapporten Carifesta en NSO, ik ben ontzettend BOOS !

  Anti-Corruptiewet komt direct !

  Pluk-Ze wetgeving en een effectieve FIOD komen er ook !

  Alle transacties Centrale Bank worden openbaar gemaakt, HET VOLK moet kunnen zien HOE Onze EEN MILJARD US/DOLLARS zijn VERDAMPT !!

  Ik ontsla vrijwel het totale personeel vh kabinet vd Pres, ZE ZIJN TE OUD !
  Ook verjaag ik MINSTENS EEN DERDE DEEL van het ambtenarenapparaat, ZIJ WERKEN NIET VOOR HUN GELD
  en ZIJ zijn vaak ONRECHTMATIG AFWEZIG !!!

  DE KOERS MOET OMLAAG, het vertrouwen zal terugkomen na deze maatregelen van mij, DESI !

  PS :
  OOK MIJN SNELTREIN ZAL RIJDEN, TEK YU AI LUKU !!!!!!

  De RECHTERLIJKE MACHT BLIJFT ONAFHANKELIJK, IK ZAL ZE GEEN STROBREED IN DE WEG LEGGEN !!!


  Maak melding

 15. DE VLOEK VAN SURINAME. Aan mijn paarse boom hangen paarse vruchten. Corruptie, geldontwaarding, armoede, roof van de staatkist, grondroof, het accommoderen van mijn familie en vrienden, sociaal- en economische achteruitgang, criminele zonen, haatzaaierij, etnische haat, achteruitgang opleidingsniveau, het accommoderen van harde misdaad (zie de liquidatie van mijn goede vriend de grote harddrugdealer), het land terugbrengen in de boezem van de blanke basja’s. Zie mijn trotste paarse producten.


  Maak melding

 16. Waar een wil is,

  De situatie is dat het Santokhi is die in een achterstandspositie verkeert en dat hij het volk moet overtuigen, de kiezers van de NDP moet afpakken. Dan kan hij het zich toch niet veroorloven om geen munt te slaan uit zijn bezoek? Hij had mensen hoop moeten geven dat het land hulp kan krijgen uit Nederland van de Surineds indien er een betere regering aan de macht komt.
  Persoonlijk vind ik dat hij dit niet genoeg uitbuit. Maar misschien weet hij meer dan ik, want ik speculeer alleen maar.


  Maak melding

 17. Het is niet gebrek aan vertrouwen, chan.
  het is een ongecoördineerd controle bij in – en uitstroom van het valuta verkeer. Er zijn geen vaste regels op papier.
  Meeste cambio houders w.o. die van de yokohama groep beschikken over een abnamro rekening nummer, vakantie gangers uit nederland gaan binnen op kantoorruimte ter plekke geld overmaken. En krijgen de waardeloze srd uitbetaald. Maar de harde euro komen het land niet binnen.
  Het blijft van rekening tot rekening in het buitenland. Dat is dekracht van internet. Het kan een land dus failliet maken.Een ander geval betreffende de Chinezen die suriname verlaten, is gebleken dat haast alle Chinezen dikke $ bij zich hebben op schiphol . Bij elke visitatie vinden de marechaussee 1000den $ bij de Chinezen. En die $ worden niet in beslag genomen , omdat het binnen de norm is .Als er per vlucht 10 chinezen 10.000 $ mogen meenemen, is dat 100.000 $ /vlucht
  controle op zanderij is baar slecht.
  Alsof dit soort fenomeen een normaal dagelijkse gewoonte is.


  Maak melding

 18. Nog even prolongeren!
  In de wandelgangen van het paleis van keizer Bigi Mofo I, heb ik vernomen dat de koers binnenkort op de VLUCHT omhooggeschoten zal worden.


  Maak melding

 19. Sommige Surinamers werken zich in de rondte om Suriname op te bouwen. Maar als ze pensioen krijgen is het weinig waard. Dat is heel zuur. Wie vroeger naar Nederland ging leeft nu als een prins in Suriname van AOW in harde valuta. En hij heeft niks gedaan voor Suriname. Zo gaan de dingen.


  Maak melding

 20. Dus privé reizen en gesprekken voeren staat gelijk aan verklaring geven bij terugkomst? Wat een malloten want geeft ddb bij terugkeer verklaring wanneer hij met die A340 naar Cuba afreist voor medische hulp? Nee toch.
  Heeft ddb vertelt wat er met de goud- en geldreserves is gebeurd? Nee toch.
  Santokhi mag als vrije burger vakantie waar hij wil zonder enige verklaring.


  Maak melding

 21. @Robert-A

  De koersen zijn niet in de hand te houden als gevolg van oa :

  == Overheidscorruptie en massale onbetaalbare ONPRODUCTIEVE overheidsuitgaven van Kabinet Desi !!

  == Het VERKWANSELEN door de Centrale Bank van ruim EEN MILJARD US DOLLARS uit de Monetaire Reserves , om het NDP-faillissement van Sranang GEHEIM TE HOUDEN !

  == Het drukken door kabinet Desi van ruim 2,5 MILJARD aan ONGEDEKTE SRD-bankbiljetten !!

  == Het WEIGEREN om ZWAAR TE BEZUINIGEN BIJ DE OVERHEID uit vrees voor ONRUST !

  == De MAANDuitgaven van de staat zijn NOG STEEDS, HOGER dan de maandelijkse inkomsten van de staat !

  == De president WEIGERT openlijk om door de CLAD vastgestelde CORRUPTIE en ROOF van staatsgelden aan te pakken. Er zijn veel KOPSTUKKEN van de NDP betrokken bij de MALVERSATIES en de ROOF van Staatsgelden bij de CARIFESTA- en bij de Naschoolse Opvanggelden !!

  Om de hiervoor genoemde redenen is er TOTAAL GEEN VERTROUWEN in DIT REGIME !!! Speculatie neemt toe !

  Chinese handelaren hebben goedkeuring van de Machthebbers om gelden terug te sluizen naar China !!!

  Ook sommige NDP-cambiohouders hebben toestemming vreemde valuta buiten Sranang te brengen !

  Waarom doet de regering Bouta GEEN ONDERZOEK naar de honderden miljoenen van Sranangmans op de Zwitserse bankrekeningen ????????

  Ziedaar een aantal STREKEN/WANBELEID van het REGIME, de leiden tot de VAL van de SRD !

  De cambiohouders en anderen spelen een MARGINALE rol bij dit debacle ! Zij krijgen van dir regime de ruimte om te handelen zoals zij doen !!

  DE REGERING FAALT OP VELE FRONTEN ! Zonder drastische bezuinigingen zal er TOTAAL GEEN SPRAKE ZIJN van beheersing van de koersen !
  HET A NO MI – GEDOE van DESI en de NDP MOET EINDIGEN !!!!!

  PS : Velen lijken liefst te vergeten of kunnen nog niet inzien dat Suriname DAADWERKELIJK FAILLIET is GEMAAKT DOOR DIT GEWETENLOZE REGIME van DESI !


  Maak melding

 22. Vrijetijdsbesteding,

  Het is toch Santokhi zelf die in de publiciteit bracht dat hij mensen gaat spreken in Nederland? Dan is het toch logisch dat mensen willen weten wat er besproken werd? Of is dit een heel kromme redenering?


  Maak melding

 23. Karma is met opa bouta!
  Bouta en fat todo silos hebben gefraudeerd
  Zwaar ook met de verkiezing in paramaribo.
  Er is gefraudeerd met 2 tot 3 zetels v de oppositie.
  Uit zeer betrouwbare bronnen vernomen.
  Bouta lafaard dong kaw koebie gods molen maalt langzaam maar zeker!!!!!
  Iem sabi!!!!!!


  Maak melding

 24. Sranang mang dong lik kouw bakavoetoe.
  Venetiaan moest toch weg.
  Venetiaan was gierig omdat hij geen cadeautjes weg gaf.
  Venetiaan had grote lippen en verkocht het land heb ik gehoord.
  Maar een ding was zeker.
  Venetiaan had stabiliteit in het land gebracht na weer alle ellende van de vorige regering.
  De valuta was op de 1e plaatst stabiel.
  Bedrijven konden zaken doen.
  Ambtenaren werden op tijd betaald.
  Staats kast was vol achter gelaten.
  Prijzen in winkels of energie bedrijven reisde niet de pan uit.
  Er was rust en stabiliteit in het land.
  Maar nee sommige Surinamers zijn verschrikkelijk lui ze willen alles gratis hebben zonder iets voor te doen.
  Ze hebben liever een crimineel als president die geen kaas leiding geven aan een land.
  Dus laat ze allemaal nu stikken met hun leider, laat ze gras eten ik vindt het helemaal niet erg dat het nu zo slecht gaat met Suriname, ze hebben zelf ervoor gekozen.
  Ze wilden baas een kans geven en nog eens 5 en nog eens 5.
  hahahahahahaaaaaaaaaa Kies ding mooiiiiiiii.
  Domme Surinamersssssssssssssssssssss.
  En voorlopig ga ik niet naar Su, als alles rustig is geworden, koers is stabiel, minder criminaliteit dan zal ik erover na denken om op vakantie te gaan in mijn mooie Suriname maar voor nu know weeee jose.


  Maak melding

 25. @Krobias
  Wie heeft officieel verklaard dat mensen op de vlucht zijn doodgeschoten? Wie heeft voedselschuur beloofd? Wie zou diepzeehaven aanleggen? En treinverbinding en 180.000 woningen voor de minderbedeelde Surinamers bouwen? Wie heeft met grove cokasmoelwerk staan schreeuwen beledigen en schelden?

  Hey Krobias jij kan er beter voor zorgen dat je niet gevangen wordt en levend gaar wordt gebakken want van gratis bbmetr is niemand wijzer doch armzalig geworden met overal begibegi. Wat een achterlijke mongolen zijn het toch!!!


  Maak melding

 26. WIE KAN ZICH NOG HERINNEREN HOE KUMAKOISI MET VEEL FANFARE HAD AANGEKONDIGD DAT HIJ ZOU STOPPEN MET ROKEN.

  NA EEN WEEK OF TWEE LIEP DEZE CHARLATAN WEER VROLIJK ROND MET EEN SIGARET IN ZIJN SMOELWERK.

  EEN GEGEVEN WOORD VAN KUMA IS VAN NUL EN GENERLEI WAARDE.

  CONCLUSIE: KUMAKOISI IS ONBETROUWBAAR NO HELL.


  Maak melding

 27. RobG,
  Dat is toch het probleem van Suriname,ze hebben niets te verkopen.
  Alleen importeren.
  Er komt niets binnen in het land ondanks alle beloften gedaan door deze NDP regering.
  En kom a.u.b. niet met verhalen als lage goud en olieprijzen want die zijn wereldwijd.
  Er moet een zakenkabinet komen en wel zo snel mogelijk.
  Pedro.


  Maak melding

 28. Sommige dingen lekken uit in media het is ook te vroeg om je kaarten op tafel te leggen in deze multi toestanden in su zo als hij zei; deze situatie plan van aanpak heeft tijd nodig om tot actie te komen ik denk niet dat een hindustaan het type is van water naar zee dragen hier spelen meer factoren in mee ik heb vertrouwen in deze man hij straalt ook leiderschap bedachtzaamheid/zorg&verantwoording uit IK HEB ALTIJD AL GEDACHT DAT EEN HINDUSTAAN DE LEIDERSCHAP HAD MOETEN HEBBEN(men heeft zijn gebreken maar in vergelijking met de creool zijn ze verder in ontwikkeling OOK HUN STELEN MAAR HOUDEN BALANCE..MEER WAARDES EN PRINCIEPES


  Maak melding

 29. Er worden mensen vermoord om niets vaak.
  Maar deze crimineel komt overal mee weg.
  Hij die mensen en Suriname aan de rand van de afgrond heeft gebracht voor de zoveelste keer.
  Genoeg is genoeg mensen.


  Maak melding

 30. Prima verwoord…hier sta ik helemaal achter ik zou het niet anders hebben gezegd.Ik ben niet gelinkt aan geen ene politieke partij.Maar als er een partij is die het beste Suriname kan leiden is het de VHP.En ja ze stelen ook, en ja ze doen ook aan vriendjespolitiek.Maar de VHP zal Suriname noooooiiittt de vernietiging in sturen want hun toekomst en die van hun familie en vrienden ligt ook hier..Dus als een politieke partij Suriname hier uit kan leiden is het de vhp…onder dhr.Santokhi.


  Maak melding

 31. Bij Santokhi ontbreekt het aan de X-FACTOR. Hij heeft niet dat extraatje dat een leider zo uniek maakt. Hij heeft niet de uitstraling van een creatieve geest, een persoon die bruggen kan bouwen, een figuur die in een grote tegenstander ook een grote partner kan ontdekken.Hij heeft de uitstraling van een gemene deurwaarder.Nee, Santokhi is niet geschikt omdat hij ook gemanipuleerd wordt door tal van traditionele barrières. De mythe rondom de persoon van Santokhi moet verdwijnen.


  Maak melding

 32. Santokhi kan makkelijk praten om dat hij een betere denker is , hij had met Nieuw al wat achter gelaten op de CBvS .

  De voorbeelden en mogelijkheden om te produceren zijn er genoeg ,maar niet onder NDP .

  NDP doet aan slopen en niet aan opbouwen niemand gaat de laatste maanden gemotiveerd op het werk .

  Straks gaat NDP zeggen dat de koers stijging naar 1op 9 SRD door de CRESIS is gekomen .

  Domme Limbo van SRS Radio zeg dat de koers stijging door oppositie naar 1op 9 SRD is gebracht .

  Limbo SRS Radio Odi Odi Radio Pers Chef van Kabinet Kunstenaars vraag aan CBvS hoe het gekomen is dat de koers naar 1 op 9 SRD gegaan is .

  Komt het door de wereld CRESIS dat de koers zo hoog is geworden vraag aan de geleerden van NDP .

  Vraag aan Hoefdraad of de koers stijging van 1 op 9 SRD te maken heeft met wereld Gresis of diefstal op CBvS

  Centrale Bank van Suriname heeft de vaste koers los gelaten na dat de drie veiling dagen .

  CBvS moet weer naar een vast koers werken en niet al de eisen van IMF overnemen .

  Hoefdraad is ook in dienst van de IMF eerst het geld opmaken van CBvS en dan kan je komen lenen bij IMF .

  Niemand van Nieuw Front is gemotiveerd om onder NDP te produceren of te werken voor jan LUL .
  .


  Maak melding

 33. @Robje-het-Desi-slaafje,
  Volgens u heeft Chan geen X-factor , tja …….

  U sneert weer naar ANDEREN !!! (A No Mi-NDP-syndroom)

  UW DESI HEEFT de F-FACTOR :

  FAILLISSEMENTSDICTATOR !!!

  PS : Laat het tot u doordingen DESI-NDP-met-F-Factor heeft
  ons Mooie Land FAILLIET gemaakt door ZIEKELIJKE NDP-ONPRODUCTIEVE UITGAVEN, ENNN…..DOOR MEGA-CORRUPTIESCHANDALEN EN ROOF !

  CLAD-rapporten no mang doro na Brokobaka !!!!
  Stel NDP-IDIOTEN !
  SURINAME-HATERS !!!


  Maak melding

 34. LICHT en WAARHEID MAKEN VRIJ….ZORGEN VOOR INZICHT…ZELFREFLECTIE….EN GENEZING…TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  @RobG nog steeds GEEN GENEZING? Gezien de gif die je naar Santhoki spuit vanuit jaloezie….. blijkbaar niet! Denk dat wat je schrijft meer betrekking heeft op je afgod Bouterse. Vraag het nog eens na!

  MESSAGE from GREAT SPIRIT from LIGHT!


  Maak melding

 35. @ RobG
  Santokhi kan makkelijk praten maar hij weet heel goed dat de crises bezworen kan worden als het land wat te verkopen heeft en dat veel geld opbrengt.

  Ik zou zeggen “verkoop de president aan Nederland en of USA” dat kan nog wat geld opleveren door de bankrekening van hem te laten onteigenen en het openen van besprekingen om financiële hulp van die landen.
  Doet hij toch een positieve bijdrage aan de economie van Suriname ..

  RobG
  Ik verwacht wel wat positievere uitspraken van je en niet al die negativisme.
  .


  Maak melding

 36. Wat als iedereen arm is niemand heeft geld, waar leef Suriname dan van.
  Het is niet leuk als je je rot werk en niets overhoud.
  Maar als er geen geld binnen komt blijf het zo.
  Wees dus niet boos als er mensen die meer hebben dan jij.


  Maak melding

 37. RobG:

  Bouterse heeft de moordfactor.

  Bouterse is de slechtste president die Suriname ooit heeft gekend,. Hij heeft Suriname in amper 6 jaar van en stabiel en welvarend land gebracht naar een armoede staat en een bananenrepubliek


  Maak melding

 38. Beleid makers NDP gaan jullie zelf onder zoeken waarom de koers 1 op 9 gegaan is .

  Wij van V7 of nieuw Front hebben niets te maken koers stijging

  Niemand moet V7als schuldige zien voor de koers stijging

  De Domme beleid makers van NDP zijden stabiliteit kan je niet eten .

  Waar zijn de staat Vijanden en Vijanden om de hoek gebleven en wie zijn ze .

  Politie en Militairen trappen jullie niet in Smoesjes of truckjes van NDP Partij van bedriegers .

  Kijk maar naar de ouderen hun PINSIOEN en AOV wat het nu waard is onder NDP, NA 40 bij een werkgever werken .

  Met de Herstelplan van NDP en de GOUD productie zal de koers weer dalen naar 1op 3,50 SRD .

  Wij van de Oppositie kunnen niets doen met de koers

  NDP heeft alleen de Regering gevorm met twee overlopers na de verkiezing met 26 zetels ,geteld na 21 dagen slapen

  NDP heeft voor gekozen Suriname een land 6x groter dan Nederland alleen te regeren of beleid te maken .

  Wij van V7 Wijken niet voor de schurken van NDP zij wouden het alleen doen na de verkiezing van 25 mei 2015

  Waar is Doekhie Vice President Coronie en Misiekaba President van Nieuwe Grond en Abdoel President van liegen .waar blijven jullie project voorstellen is dat zo moeilijk , bijft het bij Cocos project .


  Maak melding

 39. Nu moet ik even heel hard lachen.
  Alsof Bouta een leider, een creatieve geest en een bruggenbouwer is.
  Daar wordt in binnen- en buitenland door veel mensen toch heel anders over gedacht.
  Ik denk, dat hij meer wordt gezien als een soort dictator, een destroyer en een niet al te intelligente president, dus precies het tegenovergestelde.
  Ik rangschik dit maar onder de noemer: humor.
  Mijn dag is nu alweer goed.


  Maak melding

 40. RobG
  “Santokhi kan makkelijk praten maar hij weet heel goed dat de crises bezworen kan worden als het land wat te verkopen heeft en dat veel geld opbrengt.”

  “Bij Santokhi ontbreekt het aan de X-FACTOR. Hij heeft niet dat extraatje dat een leider zo uniek maakt”

  Een land kan ook een crisis bezweren als het niet wat te verkopen heeft wat veel opbrengt.
  Het moet echter transparant de tering naar de nering zetten en tijdig de bakens verzetten en vooral niet doorgaan met verspillen als alle signalen op ROOD staan.

  U heeft gelijk dat Santhoki niet de hoogste X factor heeft. Echter Venetiaan had die ook niet. Echter wordt ondertussen duidelijk dat Venetiaan een veel betere President was dan Bouters ooit kan dromen.

  zie slecht de waarde van de munt, de groei van de economie resp. de vernietiging van de economie, de gestage opbouw van deviezen versus de ultra snelle verspilling van deviezen.
  Zie de kilometers gerealiseert asfalt en de kilometers gedroomd asfalt om het tastbaar te maken.


  Maak melding

 41. Maar heeft Bouters ook niet geroepen dat hij van Suriname de graanschuur van Zd-Europa zou maken, wat is er van de verwezenlijking van de plannen voor graniet , en water export gebleve, hoe staat het met de casavefabriek, de leguanenkwekerij in Coronie De palmolieprojectem , het Project in de Kaaimanpolder , allemaal afgeblazen of een voortijdige dood gestorven, moet een goed functionerende overheid niet zulke plannen steunen en stimuleren om de export mogelijk te maken en een boost te geven


  Maak melding

 42. Bouterse heeft wel een andere factor de 666, en de mythe rond Santokhi moet verdwijnen?, is het niet veel beter dat Bouterse verdwijnt, misschien is Venuzuela wat voor hem


  Maak melding

 43. @Robje-het-Desi-slaafje
  U zegt: “Santokhi kan makkelijk praten maar hij weet heel goed dat de crises bezworen kan worden als het land wat te verkopen heeft en dat veel geld opbrengt.”

  jajaja, bedoelde Desi Cocosplantages ,Cacaoplantages OF
  COCA-PLANTAGES !!!

  PS : Desi heeft de F-factor van FAILLISSEMENT en de
  D-factor van DESTROY Sranang en de Sranangpeople !!


  Maak melding

 44. Alles wat Front olv Vene en wijlen Telly aan stabiliteit en ontwikkeling hebben gevracht is door Boefdraad olv van de baas der staatskas rovers te niet gedaan, met dank aan al die oerdomme paarse stommelingen. Wat een klote lijder, die ndp en oerdom paars volk vertegenwoordigt, terecht een misdadiger van het grootste kaliber. Moro ka e go kong. Ndp en lijder na wang mpp paarse vloek der misdaad die oerdomme zombies heebn verdiend. De ka moro buriki nanga krabita.


  Maak melding

 45. @ ROY,

  Je slaat de spijker op de kop !!
  Het volgende: Een goede kennis was tijdens de onafhankelijkheid op advies van Somo en de verhaltjes van Lachmon, naar Nederland vertrokken. Hij lacht zich nu rot als remigrant: zonder enige bijstand ontvangt hij onvolledige AOW
  plus zijn gewerkte jaren opgebouwde pensioen een bedrag van ca.1400,– euro per maand !!
  Heeft omdat hij bewijzen dat hij inkomsten had in 2012 een lening bij de bank gekregen van Srd. 185.000,–; hij lacht zich krom, want van de maand gaat hij 20.000,–euro wisselen tegen, waarschijnlijk 1 op 9,50 en betaalt gelijk zijn bankschuld af !!
  Plus had hij een stichting jaren terug opgericht op advies van een top PL-man en een groot terrein gekregen via ,via
  van Somo. Dat gaat hij in euro’s verkopen en verder als een millionair leven in Suriname !!
  Surineds die zijn geremigeerd lachen zich rot !!
  Bouta-moe-tang zeggen ze, dan krijgen we meer voor onze euro’s !!
  Oudjes nu, die tijdens de onafhankelijkheid Suriname hebben verlaten, die schudden met hun hoofd en zeggen, gelukkig oeng-de-dja-ini-blanda, gelukkig oeng-arki-Lachmon nanga Somo(was a-licht-oeng-op-in-blanda !!!


  Maak melding

 46. wat als straks bijv.blijkt dat de goud-en olie reserves niet groot genoeg zijn om de schulden te betalen ? deze grondstoffen groeien niet , op is op en dan mag je de aangerichte millieu schade gaan opruimen .

  landbouw -en toerisme sector dat is de oplossing maar dat is aan dove mansoren gericht .

  we gaan nog voor eens 5!


  Maak melding

 47. De vroege onafhankelijkheid is funest geweest voor het land.
  Bepaalde mensen uit de politiek hebben de nationalisten gewaarschuwd waarom zoveel haast met de onafhankelijkheid !!!

  Denk je dat de Hollanders niet wisten dat het een zooitje zou worden in Suriname??????

  Coute ke coute wilden deze vernietigers srefi densi worden maar wat deze mensen vergeten dat ze de competenties niet hebben om een land welvarend te maken.
  Waarom is Haïti het armste land in het Caraibisch gebied?
  Welk volk woont daar !!!!


  Maak melding

 48. Wat mensen in DDB zien heb ik nooit begrepen. Zeer waarschijnlijk geldt voor die groep mensen, één oog Koning.
  Gelet op het opleidingsniveau van deze paarse kakkerlakken waarvan meer dan 95% nauwelijks hun naam kunnen schrijven en tot 10 kunnen tellen, kan ik mij daarbij iets voorstellen.

  Laat:
  – DDB zijn curriculum vitae zien,
  – waarom verkocht hij pornoboekjes in kroegen in Rotterdam Nederland?
  – wat zijn z’n opleidingen, hoogste in Suriname en in Nederland?

  Die man stelt nada notie, nunca, niks voor. Gewoon voor de paarse kakkerlakken en overlopers als Sapoen, Chitan en Waterberg van BEP, ea is hij één oog koning.

  – mulo,
  – handelsschool in Suriname niet afgemaakt,
  – probeerde in Nederland bij Lips slotenmaker (hang- en sluitwerk van sloten) in Dordrecht een baan te krijgen,

  sergeant in het leger, hardloper 10 km afstand, een
  sportinstructeur-opleiding gedaan, Zo’n MBO-opleiding volg je in Nederland in 6 maanden, Ja! zo ken ik er velen.

  Heb je die toespraken van die man gevolgd in het Surinaams- Nederlands, zijn Engels, enz, is gewoon belachelijk?, ja toch!? Het is gewoon om je dood te schamen als die man op internationale podia Suriname moest vertegenwoordigen.

  Voor iedere Surinamer met een klein beetje opleiding is die man een schande, dan heb ik het niet eens gehad wat die man allemaal gedaan heeft sinds 25 februari 1980 tot heden in Suriname. Ziet u zelf wat er van Suriname terecht gekomen is en toch zijn er paarse kakkerlakken die klappen voor die man. Ik snap er niets van.

  Was als sergeant gestationeerd bij de landmacht van Nederland dat is in Seedorf in Duitsland.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 49. Santhoki (lees: SANDOPIE) LULT maar een eind weg. De situatie in Suriname is te danken aan de SABOTAGE- acties van de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij.

  Wie houdt Santhoki (lees: SANDOPIE) VOOR de GEK? Kijk wie rondom hem heen zijn. Met wie hij zegt het beter te doen. NEVER. De BEDRIEGER is hier BEDROGEN.

  Santhoki (lees: SANDOPIE) dacht de GROOTSTE CHANTEUR in huis te halen met z’n V7 gezicht. Het SURINAAMSE VOLK heeft ze RADICAAL afgewezen.

  Wil deze Santhoki (lees: SANDOPIE) beweren dat de WAARACHTIGE SURINAMERS opeens allemaal op hun achterhoofd waren gevallen. Hij heeft tegelijk de GROOTSTE BANKROVER (R(L)onny ) naast z’n zijde. Is dat het vertrouwen waar Santhoki (lees: SANDOPIE) het over heeft.

  Santhoki (lees: SANDOPIE) ziet het geld vanwege zijn MISREKENING van de Hindostaanse ELITE ofwel de SCHURKEN van de VHP verdampen en kan het niet meer volhouden.

  Dat Santhoki (lees: SANDOPIE) nu op de SCHOPSTOEL zit in z’n eigen VHP, zal zeker de schuld van Bouterse zijn ja. Daar ben ik het dan VOLKOMEN met hem eens.

  OMRINGD door de GROOTSTE BOEVEN en SCHURKEN en zelf ook de GROOTSTE BEDRIEGER en LANDVERRADER zijn, dat gaat volgens deze MISLUKTE politicus een land opbouwen en het buitenland vertrouwen geven.

  Zelfs de IMF-lening heeft deze MISLUKKELING Santhoki (lees: SANDOPIE), willen afkeuren. Hoe zal het buitenland dan vertrouwen in zo’n BEDRIEGER van de EERSTE ORDE hebben.

  Niet nu: sinds MAANDEN is deze POLITIEKE NIETSNUT op hol geslagen. De Regering Bouterse/Adhin moeten blijven VOLHARDEN in hun STANDPUNTEN en BELEID.

  Santhoki (lees: SANDOPIE) dacht het SURINAAMSE VOLK knollen voor citroenen te verkopen en het is hem VOLLEDIG MISLUKT.

  Suriname heeft geen enkele baat bij een VHP – een Verschrikkelijke Hypocriete Paé-partij.

  Het is nu een Paé die deze RACISTISCHE nog verder naar de VERDOEMENIS LIJDT. In dat opzicht voelen alle WAARACHTIGE SURINAMERS zich DOLGELUKKIG. De VHP – de Valse Hoop op Paé-partij. Deze partij is binnenkort op STERVEN na DOOD. Dan heeft Bouterse met z’n NDP SURINAME een WARE DIENST bewezen.

  SURINAME is vele malen beter af zonder deze RACISTEN, waar een GEESTESZIEKE Paé, hen nu de LES voorleest. Dat deze VHP – RACISTEN worden VERNIETIGD, zal geen KIP zich druk om maken. Noem ze gerust: Somo-VHP. En nog DIEPER zullen ze zakken, deze RACISTEN bij uitstek.

  Bouterse/Adhin, NEVER give it up!


  Maak melding

 50. @ rob g
  ik ben het voor de 2e keer eens met je .
  tokkie is geen optie.
  ik wil er nog wat aan toevoegen.
  tokkie vertegenwoordigd alleen de belangen van een bepaalde etnische groep.
  de stank van zelfverrijking en corruptie danst om het karkas van tokkie .
  helaas en tot mijn spijt bakt boterse er helemaal geen gehaktbal van.
  het lijkt alsof lucifer de raadgever en rechterhand van boterse is .
  met de enkele hersencellen die boterse nog in zn kale kop heeft probeert hij het land te besturen.
  door dit wanbeleid is tokkie voor velen opeens een optie geworden.
  thanks to boterse.


  Maak melding

 51. Santoki veroorzaak al deze problemn .hy is een bille likker by de ned.wacht mr praat mr slechte dingens over je eigenland ga je schyten als lachmon en aaron.


  Maak melding

 52. Do the RIGHT thing,

  Tot 3 keren toe heeft Desiley met zijn Nationale DEVALUATIE Partij Suriname, naar de afgrond geleid.
  De eerste 2 keren zat Santhokie niet eens in de politiek.
  Probeer dus jouw baasje niet te verdedigen, hij kan het gewoon niet, hij mist de competentie met zijn gymleraar getuigschrift.
  Desiley zou Suriname een grote dienst bewijzen als hij zijn functie zou neerleggen en alle gestolen tegoeden zou terugstorten in de boezem van de staat.
  Want dat is het grote probleem van deze regering; “CORRUPTIE” met hoofdletters.

  So, just SAY the RIGHT thing


  Maak melding

 53. De SRD wordt weer veel waard als de vierde nul eraf gehaald wordt.

  Dan wordt de koers E1,– op SRD 0,90 cent, Suriname krijgt dan een waardevollere munt dan de euro, dollar en pond.


  Maak melding

 54. Budayayawa
  10 september 2016
  Ai mi boi soso soso kosi sranang mang, komt met je visie.😂😂😂😂😂😂😂😂😂BEN JE NU EEN ANDER KOERS UIT AAN HET PROBEREN NET ALS JE PAARSE LUIZEN GA LEREN LEZEN DAN KOM JE VISIE TEGEN


  Maak melding

 55. Vertrouwen is het enige wat een munt overeind kan houden

  Een president die aan de ene kant de EBS bond bedreigt met doorlichting door internationale consultants en een minister die beweert dat gezien de nieuwe energie wet EBS feitelijk niet meer bestaat en ondanks de die houding (EBS ers u bent onderdeel van een sterfhuis en ontslagen) krijgt de president de middelvinger van het personeel. Die president wekt de indruk geen vertrouwen te hebben.

  Een president wiens trouwe achter ban begonnen is het verbranden van de NDP vlaggen. Blijkt zijn achter ban t verliezen.

  Een president die bijna geen enkele vraag die aan hem gericht wordt, zelfs door zijn eigen coalitie, niet beantwoord verdient geen vertrouwen.

  Het zou een goede zaak zijn dat het volk van Suriname bij het indienen en uitspreken van de jaarrede van de regering zich naar de DNA begeeft en duidelijk maakt wat het van de regering verlangd.
  Laat de democratie haar werk doen. Volk van Suriname breng u vertrouwenstem uit op de dag dat de regering haar jaarrede presenteert in de DNA. Als het u niet aanstaat zal de president in discussie moeten met HET VOLK voor hij naar huis kan.


  Maak melding

 56. basmatie,

  In geval je het nog niet weet, de VHP komt op voor de belangen van ALLE Surinamers. Het is jouw ingebakken wantrouwen dat jou anders doet menen.


  Maak melding

 57. @DoTheWrongTHING

  “Suriname heeft geen enkele baat bij een VHP – een Verschrikkelijke Hypocriete Paé-partij.”

  Sranang heeft BAAT bij het NDP-FAILLISSEMENT,
  DOMBO !

  Sranang People heeft BAAT bij de MILJOENEN-NDP-CORRUPTIE die is blootgelegd door de CLAD bij de CARFESTA-activiteiten en bij de Naschoolse Opvang-activiteiten ! Vele NDP-KOPSTUKKEN zijn ZWAAR verantwoordellijk voor de VERDWENEN MILJOENEN,
  DIE TOEBEHOREN AAN HET VOLK !
  DESI DB IS ONGESTELD GERAAKT, WEIGERT DE MASALE NDP-CORRUPTIE AAN TE PAKKEN !

  A MANG E DOK !!!!!! A NEP-Volkslijder E DOK !!

  NDP, POT UN MONNI BAKA !!!!!

  HOEZO VERTROUWEN?? IN SANG , IN SUMA ??
  In de Nationale DEVALUATIE PARTIJ (de NDP) EN HAAR LIJDER met MEGA-STRAFBLAD ?????????


  Maak melding

 58. @Hermien

  Lik maar rustik door, blijf maar wachten op zem 17.888 volkswoningen, zem fly-overs, zem voedselschuur, zem
  highways oa naar Brazilie, zem sneltrein naar Onverwacht, zem wij gaan niet DEVALUEREN, zem wij hebben ze op de vlucht doodgeschoten, zem MILJARDEN aan Ongedekte Bankbiljetten en zem mega-staatsschuld van DERTIEN MILJARD !!!!

  PS : Hij heeft zem bankrekeningen buiten Sranang, schatje !
  Sneltreintje komt zo !!!!!


  Maak melding

 59. JO JO @ Wij van V7 of Nieuw Front gaan niet in discussie met de NDP of President .

  Na 6 jaren NDP rommel beleid kunnen wij niet komen praten hoe de koers naar beneden moet gaan of over Herstelplan NDP is nu aan de beurt om te regeren .

  Door dat de Beleid makers van NDP ACGRESIEF zijn kan je nooit met zulke gasten in discussie zie toneel in DNA .

  VHP heeft een visie tot 2030 ontworpen niemand anders heeft het kunnen doen zelf Bouterse was naar toe gegaan om te luisteren maar niet om samen te doen of uitvoeren .

  Hans Breeveld is ook vergeten hij was ook gaan luisteren naar VISIE van VHP tot 2030 .

  Hans Breeveld als wetenschapper kan je niet zeggen dat oppositie geen plan heeft om het land te draaien .

  Hans Breeveld NDP heeft de verkiezing gewonnen zonder een plan te schrijven, na verkiezing komt men met een Herstelplan van IMF

  Hans Breeveld kan je aangeven of de koers van 1op 9 SRD
  te maken heeft met de Wereld Crises of het wan beleid van NDP .

  Hans Breeveld voor bewustwording politiek moet je bij Henk Herrenberg zijn hij kan je bewust maken van Revolutie naar onafhankelijkheid 1975 .

  Waarom had Henk Herrenberg en anderen van NDP geen Revolutie in 1970 of voor 1975 begonnen weet je dat Hans Breeveld .

  Waren ze bang of durven ze toen niet daar de blanken kolonisten nog in Suriname waren .

  Henk Herrenberg heeft tot 1980 gewacht met E .Bruma en E Krolis van Palu en de Militairen Dombo om hun eigen Surinamers weg te schieten met geweld .

  De koers zal door de geleerden van NDP naar1op3.50 terug gebracht worden wanneer er geen Wereld Crises meer is .

  Nieuw Front of V7 hebben niets te maken met koers of valuta handel .

  CBvS heeft zelf de vaste koers los gelaten op advies van IMF daarom zal de koers nooit onder NDP naar beneden gaan .

  Limbo SRS Radio wanneer ga je een CD van PAPA Touwtje via jou Radio SRS laten horen
  SRS Radio station ,staat Radio is door Limbo en NDP gebouwd in 1968 dan was limbo al geboren .

  Wij van V7 wijken niet voor de NEPPE Revolutie telkens lopen schelden tegen Nederland dan kan DOEHKIE en LIMBO goed doen .


  Maak melding

 60. D Bouterse Persident.
  C.Sandoki VC persident,
  G. Rusland VC persident.
  P.S. Somohardjo Statenvoorzitter.
  R. Brunswijk Min. Binenlandsezaken.
  Amaranta min.onderwijs
  Pieter min.Buitenlandsezaken
  Wieb ding Min. Justpol.
  Dit is heel sterk kabinet. eerlIJk delen eerlijk verdelen, hangt vanaf hoeveel je stemmen hebt, na 10 jaar verkiezingen ok., dat is mijn advies. en LET WEL OP alle Surinamers krijgen grond papieren en huizen dit is mijn advies ja.


  Maak melding

 61. Hermien@ ik was vergeten jou te zeggen ,ga alvast Cocos bomen leren klemen NDP zoek meer mensen om Cocos bomen te klemen mail naar NDP Ocer meld je bij Abrahams

  Indien je Cocos noot water in je hoofd of hersen heb komt het goed uit bij NDP MELD JE .


  Maak melding

 62. Hermien@ indien je een vrouw ben krijg je een broek van Abrahams of Graanoost zo dat je met je jurk hoeft te klemen .

  Lachman en Aaron hebben een beter geschiedenis dan al de beleid makers en aanhangers van NDP .

  Als mens maakt het niets uit waar je overlijd of dood ga in Nederland of Suriname .
  Wel zijn deze dappere Surinamers niet door laffe Militairen gedood .

  Hermien@ voor jou bewustwording moet je bij Henk Herrenberg zijn hij weet als over Revolutie en Koloniale tijd .

  Hans Breeveld kan je ook bewust maken hij was ook een Minister onder de knoppen draaiers Militairen hij ging ook wetten maken of mee denken .


  Maak melding

 63. Er is een ministers vacant voor de heer Budayayawa.
  Hij zou kunnen kiezen tussen;
  Minister van onbelangrijke zaken of
  Minister van onbenullige zaken.
  Gezien zijn Krontjong en Djaran Kepang diploma’s kan hij ook opteren voor minister van Financiën.
  Hij zou ongetwijfeld een betere job doen dan Boefdraad


  Maak melding

 64. SANTOS DE EIGENAAR VAN ALLE GAMBIA,s ,praat over vertrouwen SCHAAM JE DOOD SANTOKI,WANT JIJ BENT HET DIE DE KOERS OMHOOG HAALT , en steeds DDB de schuld geven van de rotzooi die jij en partij genoten hebben gecreëerd voor eigen belang,en misbruik te maken van de situatie,””IN TROEBEL WATER IS HET HEERLIJK VISSEN HÈ SANTOKI


  Maak melding

 65. Tante Hermien is de kluts kwijt.Te lang in de zon gezeten?Dat is het enigste wat er nog is Hermien.De rest is foetsie..richting Zwitserse banken.💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰


  Maak melding

 66. Voor Winti Waai Pai,
  22 jaren mijn krachten gegeven in Suriname .Vertrokken uit Suriname wegens vriendjes politiek .Nu is mijn sur pensioen totaal verzuurd…
  Christus viel 3 maal onder het kruis ,misschien zal Suriname voor de laatste keer onder het kruis vallen.
  Winti waai dus niet meer generaliseren.


  Maak melding

 67. Waarom zeuren mensen toch over de wisselkoers van de su munt. Men weet dat geld geen vaste waarde heeft. Niets in het leven is waarde vast. Dat weet toch iedereen en nu niet zeuren meer.


  Maak melding

 68. @brokobaka
  Wat een asociale mentaliteit. Je bent zeker een van de profiteurs uit de omgeving van Bouterse.
  Wacht maar tot je een pensioen van 1200 srd hebt en alle prijzen verdrievoudigen door stijging van de wisselkoers dan zal je anders piepen idioot.


  Maak melding

 69. De vakbonden pikken de intimidatie tegen de EBS werkers niet !
  Ze zullen zeker in het geweer komen ! Ik zei het al : het wordt een lange hete droge tijd en : I ‘M READY FOR ACTION !!!


  Maak melding

 70. Beste Jojo,
  Je schrijft grofweg dat een munt stabiel zal zijn, respectievelijk in waarde zal stijgen als er vertrouwen is, maar je weet ook:
  vertrouwen komt te voet en gaat te paard.
  Er zal dan ook veel moeten veranderen aleer het vrtrouwen terugkeert


  Maak melding

 71. @Pico

  Helemaal gelijk. Het vertrouwen is zelfs binnen de NDP helemaal weg. NDPers sturen ingezonden brieven met de boodschap Bouterse ga. NDPers verbranden hun vlag en plaatsen het op Faceboek incl. hun rap.

  Het IMF zal een dezer dagen af moeten komen met haar 2de trancee. Een maand geleden was het IMF niet blij en er is niets veranderd.
  Er is slechts duidelijk geworden dat er::
  1) Er geen gedragen Stabilisatie en Herstelplan is,
  2) De SER geen positieve adviezen geeft en
  3) Het volk de straat op gaat als er de EB S tarieven omhoog bijgesteld worden.

  Samengevat niets van Bouterse werkt nog.


  Maak melding

 72. DDB : Ik hou van Het VOLK !

  DAARM BESCHERM IK DE BOEVEN DIE STAATS-GELDEN HEBBEN VERDUISTERD !!
  Velen zijn nl NDP-ers, mijn mati’s !

  Ondanks de bewijzen in de CLAD-rapporten !

  Ma moro fara MI NO SABI !

  MI NA VOLKSPRESIDENT, DUS A VOLK MUS FU PAI !!!!!


  Maak melding

 73. Volgende verkiezing 2017:
  NDP haalt 18 zetels
  VHP haalt 18 zetels
  ABOP haalt 6 Zetels
  PL haat 6 zetels
  Doe haalt1 zetels
  BEP haalt 1 zetel
  NPS haalt 1 zetel


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.