‘Suriname mist leiding te midden van crisis’

40

PARAMARIBO, 9 sep – Suriname ontbeert leiderschap in een periode van zware crisis. Dit stelt voorzitter Robby Berenstein van vakcentrale C-47. De crisis blijft maar om zich heen grijpen, terwijl de regering niet thuis geeft. De samenleving kan het niet aan.

Stijgende wisselkoersen, de gezondheidszorg in problemen en prijzen die de pan uit vliegen. Aan de andere kant laten de autoriteiten nauwelijks of niets van zich horen. “De autoriteiten bieden geen licht in de tunnel. We hebben lang niets gehoord van de de president. Ook de minister van Financiën zegt niets. Er wordt geen richting gegeven aan de situatie”, zegt Berenstein tegenover de Times of Surianme.

President Bouterse liet weliswaar wat van zich horen. Hij heeft weer beloofd dat de wisselkoersen omlaag gaan. De samenleving zal het daarmee moeten doen. De Centrale Bank van Suriname verschafte in een bericht over de wisselkoersen ook niet veel meer houvast. Burgers werden opgeroepen om niet massaal dollars en euro’s te kopen. Berenstein wil meer realiteitszin: “De verarming neemt exponentieel toe.”

Bekijk ook:


40 REACTIES

 1. De cambio’s gaan toch weer een actieve rol krijgen om de koers te helpen stabiliseren en omlaag te brengen. President Desi Bouterse heeft intensieve gesprekken gevoerd met cambiohouders. De wisselkoers op de paralallelmarkt was donderdag ‘stabiel’ rond de SRD 8,50 voor de US dollar. Voor de euro werd SRD 9,50 neergeteld. Het is volgens valutahandelaren merkbaar dat nu er actie wordt ondernomen vanuit de president en Centrale Bank van Suriname (CBvS) er een afwachtende houding wordt aangenomen. Nog meer van hetzelfde dus. Ze hebben geen idee hoe het op te lossen. 6 maanden geleden heeft dit niet gewerkt, waarom zou het nu werken. Cambio’s bepalen de koers niet


  Maak melding

 2. Ze kunnen het niet.
  Omhooggevallen types die geen visie hebben hoe het nu en op de lange termijn verder moet met het land. Ze hebben geen flauw benul hoe de crisis aan te pakken, geen lef om de noodzakelijke maatregelen te nemen en nemen geen verantwoordelijkheid voor hun falen.
  Stoere praatjes wat ze willen bereiken aan de orde van de dag maar geen actie.

  Mooi voorbeeld van hun onkunde en onmacht is dat de cambio’s die gisteren nog de verfoeide speculanten waren vandaag de bepalende monetaire autoriteit zijn geworden in Suriname samen met de postspaarbank. Gersie heeft deze combinatie enkele maanden geleden, overigens terecht, naar de zijlijn van het monetaire centrum verwezen. Nu de CBvS ook met leningen van het IMF de waarde van de srd niet garanderen, grijpt Bouterse in en geeft deze kerntaak van de CBvS namelijk het stabiliseren van de waarde van de srd weer in handen van de cambio’s.

  De regering en de CBvS hebben duidelijk gefaald.
  De oorzaak van het falen ligt niet bij de CBvS maar vooral bij de voortdurende overheidstekorten van gemiddeld 120 miljoen per maand die monetair worden gefinancierd. Bouterse met zijn overspending is de schuldige en Gersie krijgt de gevolgen op zijn bordje. Hij moet zijn belangrijkste taak overdragen aan de cambio’s.
  Kortom, geen samenhang in het beleid van deze regering waardoor beleidsmaatregelen elkaar tegenwerken en we achteruithollen.

  Berenstein heeft 100% gelijk.


  Maak melding

 3. Wat Bouterse nou voert , is een verkapte vorm van dictatuur . I.p.v naar het volk toe te stappen en sorry vraagt, gaat hij nog door met het uitbuiten . Het is 1 over 12 en het schip zinkt verder. Captain THE ship is sinking,; dat soort gebaren slingerde hij vaak naar de voormalige president Shankar op het onafhankelijkheids plein . Shankar werd fysiek gemolesteerd en kreeg weinig adem ruimte om te regeren, kort daarna de telefoon coup.
  Alles keert terug en het onschuldige volk wordt meegesleurd naar de stront.
  Na de coup van 25 feb 1980 zat in de kluis van de centrale bank 300 miljoen Nederlandse gulden (toen) , was restant geld van de eerste deel van de overbruggings hulp . In 1987 zat er 0 cent in de kluis. Daarna ging de koers de lucht in als een raket. tot heden. Als men vindt dat de voorgaande regeringen fouten hadden gemaakt, dan moet je dat corrigeren en niet verergeren . Toon passie en flexibiliteit . Bouta is een ordinaire dief en draag die eigenschappen over aan zijn dynastie. Foei en schandalig !!!


  Maak melding

 4. @ Boegoenirie
  Ze hebben inderdaad geen idee waar ze mee bezig zijn.

  Triest, maar vooral de kleine man is de dupe van deze lieden.
  Hopelijk komt gauw het moment dat het volk genoeg heeft van deze bende en massaal de straat opgaat om ze weg te jagen.


  Maak melding

 5. bouterse is mislukt in alles
  als militair, als vader, als vriend, als leider
  deze man zal nooit eenheid brengen en dat heb je nodig voor de opbouw van een land.
  deze man is nu eenmaal in niets te vertrouwen
  hij is voor niets geboren, zijn woord is bagger uit een riool


  Maak melding

 6. Ik geef de hoop niet op dat het goe d komt met su! Geloof me dit is een begin om een goede start te maken. Ik geloof in het surinaamse volk. Het volk zal nu ook op deze manier gaan voelen hoe dom ze geweest zijn om op deze monster ddb te gaan stemmen. Nogmaals laten wij dit gezegend land niet in de steek laten!


  Maak melding

 7. Ik denk dat deze Bouterse niet zomaar naar Suriname is gekomen na de onafhankelijkheid. Hij is door Nederland verzonden met een missie, en dat is Suriname :
  1.Suriname verdelen
  2.Suriname verarmen

  Met als doel dat Suriname op haar knieen terug zal gaan in de boezem van Nederland.


  Maak melding

 8. ‘Suriname mist leiding te midden van crisis’
  9 september 2016 • Door Paramaribo *OLD STORY*TREURIG/TRIEST/TRIEST/dit doet karma en de vraag is kunnen ze het dragen ik blijf zeggen het volk moet worden heropgevoed worden 90% zo als de president zo ook het volk Men zegt wijsheid komt met de jaren!dus niet met het volk in su..gneratie op generatie men houd de vloeken in stand door wat ze zelf in het leven hebben geroepen;wie bewust een kuil graaft voor een ander..Het is geen weg zonder voorbeeld.


  Maak melding

 9. @ Fred Wachter: Suriname terug in de boezem van Nederland? Haha, beste Fred, Nederland was dolblij dat ze van Suriname af waren. Suriname kostte Nederland handen vol met geld en altijd maar gezeur. Nederland was koloniaal, Nederland wilde de baas spelen, Nederland was racistisch. Nee Fred, Suriname komt nooit meer terug in het koninkrijk al zouden ze nog zo graag willen.

  De Antillianen speelden hetzelfde spelletje maar nu ze zien wat er in Suriname gebeurd en nu Rutte heeft gezegd dat ze maar hoeven te bellen als ze onafhankelijk willen worden zijn ze opeens een stuk rustiger.
  Antillianen begrijpen beter waar hun belangen liggen. Vrije toegang tot Nederland, Europa en de Bijstand, bescherming tegen Venezuela. Garantie voor fatsoenlijk bestuur en de rechtsstaat, toch zelfstandigheid in eigen huis, en Nederland lost de problemen wel op.

  Suriname hoefde dat allemaal niet, Suriname moest onafhankelijk worden. Fri, fri, fri!. Wel, jullie zijn “fri” het ga jullie goed.


  Maak melding

 10. Een Paarse regering die wordt gerund door corrupte bejaarde criminelen….met aan het hoofd een moordenaar.

  Wat krijg je danL Suriname 2016


  Maak melding

 11. Goedemorgen Henk Molenaar2016,

  Alles goed met je kerel ? 🙂 Terwijl het volk pinaart is Dora op staatskosten met lijfwacht en friends in Miami. De belastingbetaler betaald haar reis. Er circuleren foto’s dat ze aan het vreten is in de Dolphin Mall in Miami. Te walgelijk voor woorden.


  Maak melding

 12. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ….ZORGEN VOOR INZICHT….EERLIJKHEID……..EN ZUIVERING TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  Blijkbaar doch vele ONZUIVERHEID in de vele gebeden die plaatsvinden in het land.
  De een bidt waarschijnlijk in VERANDERING IN HET GOEDE….. en om VERLOSSING VAN HET KWAAD. En de ander bidt voor VOOR BEHOUD VAN HET KWAAD…EN IS DAARBIJ ALLEEN GERICHT OP EIGEN BELANG, EEN GOEDE ECONOMIE EN WELVAART!

  Blijkbaar waar het grootste aantal mensen voor bidt of aanhangt zal gaan OVERHEERSEN in het land.
  HET KWAAD/ DE DUISTERNIS wordt in het land dus nog het meeste GEVOED EN ONDERSTEUND, als blijkt dat na de vele gebeden HET TOCH ALLEEN MAAR SLECHTER GAAT. Waarschijnlijk is er OOK ONDERSTEUNING VAN DUISTERE MACHTEN uit het BUITENLAND.

  Een INTEGERE PRESIDENT en NIEUWE REGERING en GOEDE GEBEDEN, is war WERKELIJK KANS BIEDT VOOR VERBETERING EN VERLICHTING IN HET LAND!

  INZICHT en WAARHEID leiden tot HELDERHEID….VERBETERING EN GENEZING!

  MESSAGE FROM GREAT SPIRIT OF LIGHT!


  Maak melding

 13. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ….ZORGEN VOOR INZICHT….EERLIJKHEID……..EN ZUIVERING TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  Blijkbaar doch vele ONZUIVERHEID in de vele gebeden die plaatsvinden in het land.

  De een bidt waarschijnlijk VOOR VERANDERING IN HET GOEDE….. en om VERLOSSING VAN HET KWAAD. En de ander bidt voor VOOR BEHOUD VAN HET KWAAD…EN IS DAARBIJ ALLEEN GERICHT OP EIGEN BELANG, EEN GOEDE ECONOMIE EN WELVAART!

  Blijkbaar waar het grootste aantal mensen voor bidt of aanhangt zal gaan OVERHEERSEN in het land.
  HET KWAAD/ DE DUISTERNIS wordt in het land dus nog het meeste GEVOED EN ONDERSTEUND, als blijkt dat na de vele gebeden HET TOCH ALLEEN MAAR SLECHTER GAAT. Waarschijnlijk is er OOK ONDERSTEUNING VAN DUISTERE MACHTEN uit het BUITENLAND.

  Een INTEGERE PRESIDENT en NIEUWE REGERING en GOEDE GEBEDEN, is war WERKELIJK KANS BIEDT VOOR VERBETERING EN VERLICHTING IN HET LAND!

  INZICHT en WAARHEID leiden tot HELDERHEID….VERBETERING EN GENEZING!

  MESSAGE FROM GREAT SPIRIT OF LIGHT!


  Maak melding

 14. ‘Suriname mist leiding te midden van crisis’

  Een rare zin eigenlijk!!!!.

  Suriname is door gebrek aan visie en leiding door deze regering (zakkenvullers) in een ernstige crisis beland.

  Het is dus een natte droom om te denken dat zij Suriname uit de crisis zullen helpen. En dat weten ze; ze zijn ze al vanaf het eerste jaar van bestuurlijke macht ongeschikt verklaard.

  Natuurlijk zijn er mensen in Suriname met visie en kennis om het land veel beter te besturen (lees leiding geven aan het proces) en uit de crisis te helpen

  Helaas staan ze machteloos aan de kant omdat een groot deel van de surinamers ervoor hebben gekozen om deze roversnest/-bende “nog 5” te gunnen.


  Maak melding

 15. De heer Berenstein zegt:
  “De crisis blijft maar om zich heen grijpen, terwijl de regering niet thuis geeft. De samenleving kan het niet aan.”
  Ik denk dat het moet zijn:
  de regering kan het niet aan. Geen schande als je iets niet kan. Sommige dingen kan je leren.
  Oom Bert heeft van zijn vrouw geleerd hoe te timmeren. Al zou zij mij dit proberen te leren, het zou mij niet lukken.
  Deze regeringsfunctionarissen kunnen het nietleren, willen het niet leren en zullen het nooit leren.

  Daarnaast verdenk ik hen ervan dat het ze geen ene moer kan schelen wat met het volk gebeurd.
  Na mij de zondvloed wordt er gedacht en hun credo is:
  zo snel mogelijk zoveel mogelijk binnen halen voordat er een andere regering aan de macht komt. Dit heb ik uit betrouwbare bron


  Maak melding

 16. Dora is op vakantie met geld van de belastingbetalers.
  Wat een onzin alsof zij geen belasting betaald.
  Is het jaloezie of iemand die het verdiend niets te gunnen.Deze dame heeft tot nu toe getoond dat ze stevig in het zadel staat en de regering van advies dient.
  Suriname staat in top 10 van vakantie land.
  Dus waar hebben wij het over.
  Nog even geduld dan gaat de koers omlaag 1 op 6.10.
  En over 10 jaar moet het beter gaan dan nu.
  Ik twijfel er niet over.
  Krijgen jullie slapeloze nachten denk aan jullie pillen slikken


  Maak melding

 17. Surinamers maken jullie één vuist en ga massaal de straat op om te protesteren.

  WEG MET BOUTA
  WEG MET BOUTA
  WEG MET BOUTA

  Alleen zo kunnen jullie van hem af.


  Maak melding

 18. Dre Ai,
  De naam zegt het al.
  “Suriname staat in top 10 van vakantie land.”
  Altijd zit Suriname ergens in een top 10. Top tien ”SCHURKENSTATEN” zal je bedoelen. Nog even geduld zegt Dre Ai. Wat geduld. Als je kinderen niet te eten hebben telt er geen geduld. Voedsel op tafel. Punt uit.


  Maak melding

 19. Robbie Berenstein voelt nattigheid in zijn kruis. het beste advies wat ik hem nu kan geven is Ik adviseer hem om naar een ander beroep uit te kijken. Hij gaat een toontje lager moeten zingen. Veel werknemers in overheidsdienst en bij de parastatale bedrijven dienen ontslagen te worden om de economie gezond te krijgen en om de overheidskosten te drukken. Als deze werknemers hun werk kwijt zijn heeft Berenstein ook geen werk meer. Geen werk, dus ook geen contributiebetalingen meer aan de vakbond.Daarnaast ben ik van mening dat de overheid de subsidies aan de vakbonden stop moet zetten.Een ieder moet inleveren, dus ook de vakbonden.


  Maak melding

 20. Kan best dat bepaalde figuren in Nederland een rol hebben gespeeld.Denk dat ze de oude politiek in Suriname geen warm hart toedragen…maar als ze hadden geweten dat dit het vandaag zou zijn.Dit is absoluut geen alternatief.Let wel niet Nederland maar enkele figuren.Maar dat Nederland Suriname weer tegen hun boezem willen drukken.Dat is verre van..Suriname levert Nederland niks op dan hoofdpijn en een bron van ongemak.Of ze moesten een algehele bijscholing geven aan elk individu ten eerste hoe de samenleving in elkaar zit.


  Maak melding

 21. Een leider zijn heeft bepaalde kwaliteiten vannode.Het ontbreekt DDB aan geen van alle.Geen liefde voor vaderland en volk,geen inzicht,geen empathie..zo kan je maar door gaan.Wat Suriname nodig heeft is een krachtige leider die mee voelt met het volk en zijn schouders eronder wil zetten om Suriname uit deze ellende te halen en weer op koers voorwaarts te zetten…we moeten af van de bloedzuigers die het land onteigenen en alleen voor zich zelf aan.Geen NDP,geen ABOP,geen SOMO.Ondanks ik aan geen ene politieke partij gelieerd ben ga ik voor de VHP..Ik denk dat Santokhi van alle de meeste inzicht heeft..maar dan moeten wij er helemaal voor gaan.Zodat hij niet hoeft samen te werken met een ander politieke partij.Want ik wil Brunswijk net als Bouterse niet meer terug hebben.Ze kunnen in s’landsbelang geen ene bijdrage leveren.En SOMO in aktie hebben we ook al gezien.


  Maak melding

 22. Inm deze zwijgt het IMF terwijl ze de koers bepalen in Suriname!.Bouta is hun loopjongen.Hij heeft nog geen nieuwe bevelen ontvangen van het IMF zo te zien ,hij maakt zin bek alleen open als het IMF hem opdracht geeft om zo te doen !
  En dan heb je de surinamers,die schreeuwen als de besten dat er verandering moeten komen,maar of ze bereid zijn de straten op te gaan als de brazilianen,wel dat laten ze over aan Hofwijks.Ze nemen aan dat Hofwijks namens hun vecht .Alleen de surinamers zijn zo geduldig en lief,ze lijden en pinaren en ze vinden het niet erg,ze klagen maar de volgende dag zijn ze vergeten waarom ze klaagden gisteren en morgen gaat hun klaagzaam weer beginnen met een ander onderwerp.En zo brengen ze hun dagen door..bidden ,klagen en hopen.


  Maak melding

 23. @@ Koos!!
  @@ Henk molenaar!! is het geen goed idee om een dusdanige vuurpijl in de kont van Bouta en zijn hongerige debielen te stoppen en afvuren richting de maan, zodat het daar boven ontploft?

  Deze uitgehongerde hyena’s kunnen alle kanten op behalve de goede!! het zijn geboren ongewenste rioolratten en wordt nooit menswaardig!!

  Je weet toch wel!! de staart van een hond is altijd krom en gebogen. Je mag ze net zo hard en lang trekken van Paramaribo naar Coronie om recht te krijgen, maar als je los laat, wordt het weer krom en gebogen!!! zoals de tand van een olifant eenmaal buiten is geschoten, krijg je hem nooit meer binnen!! zo zijn deze rioolratten ook!!! De taak van de rioolrat is om alles maar dan ook alles te vernietigen!! Daar zijn zij voor geboren!! en is ongewenst ook nog!! daar moet je gif voor hebben!!!


  Maak melding

 24. PARAMARIBO – “De volkspresident dokt voor het volk.” Dit constateert DNA-lid Mahinder Jogi (VHP) op grond van de steeds stijgende koers en dat president Desi Bouterse nergens te horen is. Jogi zegt dat Bouterse als laatst is gezien bij zijn presentatie van het Stabilisatie- en Herstelplan in De Nationale Assemblee (DNA) en daarna niet meer. Het staatshoofd was afwezig bij de behandeling van het plan en de suppletoire begrotingen

  Jogi beschikt over informatie dat de Nationale Democratische Partij (NDP) een bureau in Trinidad had gevraagd om een peiling te houden in Suriname, maar die zou in het nadeel van de partij zijn uitgevallen. Volgens de VHP’er viel de peiling van de Nikos al in het nadeel van de NDP uit en wees aan dat de populariteit van de partij is gedaald, waarna de peiling door het bureau van Trinidad is gehouden

  Hij denkt dat de president al weet dat zijn dagen zijn geteld als staatshoofd en dat het einde van de regering al nabij is, waardoor hij spoorloos is geworden. “Dit was verwachtbaar. Je ziet geen beweging. De volkspresident dokt gewoon.

  En Jogi heeft gelijk!!


  Maak melding

 25. Suriname heeft wel een echte lijder. Heil Bouterse!
  Hij is geweldig!
  Hij kan alles: Hij veroorzaakt chaos, Hij heeft corruptie tot staatsgodsdienst en kunst verheven. Hij is de schepper van alle ellende in Suriname. Hij belooft van alles en doet niets.
  Hij is de vernietiger van de economie. Aan al dit NsDaP moois heeft hij leiding gegeven. Dus Berenstein kletst gewoon.
  Suriname is Zijn akker. Een akker wordt af en toe in brand gestoken zodat het daarna als nooit tevoren zal bloeien.
  dus laat Hem doorgaan met vernietigen.
  Hij kan ook toveren. Onder Zijn bezielende lijding is 1,2 miljard verdampt!. Zomaar. Om trots op te zijn.
  Bouterse zij met ons, en niet God


  Maak melding

 26. Terwijl opposanten van de regering zich opmaken voor een massaprotest tegen het huidige bewind, heeft politicoloog Hans Breeveld weinig geloof dat dit effectief zal uitwerken. Het uiteindelijke doel is om de regering te dwingen op te stappen. “De sterkte van de protestbeweging zal bepalen hoeveel kans van slagen het protest zal hebben”, zegt Breeveld. Hij twijfelt eraan of die sterkte er is. De politicoloog neemt in ogenschouw de benadering van oppositie partij NPS, die nu nog niet het juiste moment vindt voor een protestmanifestatie.

  Daarnaast merkt hij op dat Ronald Hooghart als belangrijke “trekker van de massa” nu regeringsgezind is. “Dat is de reden waarom men hem heeft ingepalmd. Omdat hij de massa trekt”, zegt Breeveld overtuigd. Hij neemt ook mee dat de regering een meerderheid in het parlement heeft. Wil de tegenstander dat de macht wordt overgedragen, dan moet ze eerst een alternatief regeringsprogramma presenteren om de huidige situatie te stabiliseren, stelt Breeveld

  Zo ziet het schrik effect eruit bij de ndpers wanneer Santokhi aan het woord is.Hans Breeveld is er heilig van ovetuigd dat de protestmanifestatie zal falen.Geen enkele Rusland of Hooghart zal ons stoppen.
  De protest demonstraties gaan door !!
  Met of zonder Rusland van de NPS!!


  Maak melding

 27. We follow the leader te wi e dede gi. A wiens we ka en njang dringi baas en trwawanten deng paarse schijt en pis vol loze beloften. misdaad, corruptie, armoede, onrust, megaschulden en alles wat paars ndp verdoemd is…….soso lobi, want neks no fout, we hebbe wille en wete gestemd op deze grote lijder van et gehele land. Is daarom we ga nie protestere want, neks no fout, wiens baas e poeroe ka gi oenoe oerdomme paars verarmde verworden zombies, is nie erg. Whahahaahaha neks no fout. We geve hem nog vijf. tien, vijftien te we ka. Hahahahahaha


  Maak melding

 28. Eerloze, Nutteloze Psychopaat, ik ben het niet met je eens dat Bouterse in alles mislukt is, hij is namelijk cum laude geslaagd als standup comedian, bedrieger, currupteling en niet te vergeten massamoordenaar.


  Maak melding

 29. Bouta- e-tang-pa-de !! Niemand in Suriname kan hem weg jagen van de de stoel van Pres. Hij heeft ervoor gezorgd dat alle trawanten van hem goed geregeld zijn, dus ook hun familie, genieten mee !!! Zo heeft hij een grote achterban opgebouwd en vooral de rovers en criminelen steunen hem !!
  Waar is zijn CID en Countergroep ?? Waarom weten zij nooit wie de criminelen zijn ??
  Heeft de PG, de Staatsgevaarlijke personen al verhoord ???
  Rusland-e-plasje-in-eng-broekoe-te-ai-see- Bouta !!!


  Maak melding

 30. de volks pres. had zijn volk ” slapeloze ” nachten toegewenst en nu onder gaat hij het zelf ook..

  zo hoort het ook te zijn, we moeten hét samen doen..

  ik hoop alleen, dat hij nog lang leeft, zodat hij zijn volk langer kan dienen dan ” nog 5 ”..

  dus volk met je volks lijder er staat nog een hele ontbering op jullie te wachten de komende nog 5 jarie …


  Maak melding

 31. Deze president is niet dom, maar hij heeft de capaciteit niet om zelf eens een plan in elkaar te draaien en de gevolgen daarvan te overzien. Omdat hij dat niet zelf kan, moet hij steeds dansen naar de pijpen van anderen en kan hij ook niet adequaat ingrijpen. Want ik geloof niet dat hij het fijn vindt dat het economisch maar niet beter wil gaan.
  Natuurlijk denkt hij ook aan zijn eigen zak, maar het liefst zou hij willen kunnen opscheppen met goede resultaten.
  Helaas kan hij dan niet tot de conclusie komen dat hij de leiding over moet geven aan een ander. De mie-na-baas, mie-ei-tang-baas gedachte zit te zeer eringebakken.


  Maak melding

 32. Niemand is dom..maar bij gebrek aan inzicht en leiderschap moet je het ambt aan een ander overdragen.Dat heeft hij ook niet ..gevoel voor land en volk anders had hij allang het mandaat terug gegeven.Maar hij blijft vasthouden om zijn eigen gezicht en lijf te redden.Hij ziet toch ook hoe het volk pinaart en struggled.Dat is beneden elke peil…dat heeft te maken met egoïsme,de I DON’T CARE mentaliteit


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.