Benefietavond t.b.v behandeling borstkanker in Suriname

14

Het Enterprise Ambassadors Network Suriname en Edhelmund Social and Healthcare organiseren een benefietavond ten behoeve van de behandeling van borstkanker in Suriname. Deze avond vindt plaats op zaterdag 17 september in theater De Meervaart in Amsterdam. Met dit evenement wil het netwerk geld inzamelen voor het project ‘Borstkanker van Poli tot Nazorg’.

“Borstkanker maakt verhoudingsgewijs veel slachtoffers in Suriname. Belangrijkste oorzaken: het taboe rond borstkanker en een gebrek aan kennis en apparatuur voor borstonderzoek en behandeling. U kunt helpen om deze ongewenste situatie drastisch te verbeteren”. benadrukt Grace Boldewijn voorzitter van het Enterprise Ambassadors Network Suriname.

Doelgroepen van het project zijn vrouwen met en zonder borstkanker, huisartsen, specialisten en verplegend personeel. Naast sensibiliseren en opleiden, wil het project apparatuur aanschaffen, een dagpoli opzetten in de binnenlanden en een dagopvang inrichten voor vrouwen met borstkanker. Er zijn ook bijeenkomsten voorzien met vrouwelijke scholieren waarin ze leren zelf hun borsten te onderzoeken. Dit is belangrijk om de ziekte in een vroeg stadium zelf te kunnen ontdekken.

Naast toespraken bevat het programma van de benefietavond ook optredens van topartiesten als Denise Jannah, Edgar Burgos, Ed Rust, Kenny B, Jeannine La Rose en Angel ArunA.

Bekijk ook:

14 REACTIES

 1. Goed initiatief.
  Laat onze vrouwen niet in de steek.
  Kijk niet naar dikke bigi sma.
  Deze hebben geen manieren zelf hun eigen kinderen opvoeden was een probleem.
  Dank zei de buurman die hindoestaans was kreeg ze wat voor haar diensten.
  En ze leert het nog niet kijk maar naar al haar commentaar.
  Ga toch wat aan je uiterlijk doen.
  Met jouw soort is nu ook geen verbetering mogelijk.


  Maak melding

 2. 1,2.3 en je hebt een benefitavond.Dat schijnt de mode ,de trend te zijn deze dagen. De ziekenhuizen in Suriname moeten een beoep doen op de ziekenhuizen in het buitenland om apparatuur en medicamenten te doneren en dokters te sturen ,specialisten ,netals de groep’DOKTER ZONDER GRENZEN’.
  .


  Maak melding

 3. ja ja jullie lezen het goed!!! In NEDERLAND wordt geld opgehaald om borstkanker in Suriname te bestrijden!!!! Alle hulp komt uit Nederland…….toch hebben sommige suris veel te lullen over Nederland!!!


  Maak melding

 4. Ach schei toch uit. Particuliere initiatieven houden de incompetente Suriname regering in stand. Het land leeft alleen nog bij de gratie van bedelen en leningen.


  Maak melding

 5. @Counter, met je reactie sla je spijker op zijn kop. De surineds verdienen eigenlijk meer credits. Deze groep wordt keer op keer weggezet als landverraders. In mijn ogen onterecht. Suriname leeft onder deze groep.

  Natuurlijk is dit een fantastische initiatief.


  Maak melding

 6. Die kanker moet eruit!! al hoe dan ook!! heel goed initiatief!! echt. Na het weghalen moet je ze inplanten in de reet van Bouta en zijn zijnen!!!


  Maak melding

 7. Counter—koos klopt helemaal non-stop heb ik hoogmoed kritiek ondankbaarheid en lage streken ervaren ze schelden en discrimineren de surined het creoolse paarse hoogmoed voor de Val typetjes houden niet van hun volk maar we moeten ze vergeven ze kunnen niet helpen ik pleit voor geen ondersteuning vanuit ned wel met toezicht maar niet in eigen handen want deze mensen hebben geen verstand van preoriteit/emphatie ze stoppen alles in eigen zak ze hebben schijt aan hun arme medemens waarom bedelen terwijl de zoveeeel rijken daar wonen??? Laat ze maar eerst acties ondernemen dan gaan we steunen ze hebben het nog te goed


  Maak melding

 8. @ Burki Na fasi,

  “Misschien kan met hand opleggingen teelbalkanker of een ander vorm van kanker ook genezen worden.”
  Het gaat bij jou enkel om de borstjes.
  Hopelijk begrijp je dat je aan het spotten bent met 1 van de nog steeds meest gevreesde ziekten.


  Maak melding

 9. Goedkoop voedsel is duurkoop am.bouten hormoon kip kinderen met welgevormde borsten maggiblok/ketjap/top rames/vetsiĕn aginomotto/bbq/frisdranken/ KANKER VOED ZICH MET SUIKERS google gerust naar al het boven genoemde..kanker verwekkende artikkelen dagelijs eet men goekoop buitenshuis goedkoop bewerkte voedsel bespoten gewassen alles bij de chinees is bewerkt fruit groentevom het langer houdbaar te houden CHINEZEN ZIJN MEESTERS OP DE WERELD MARKT IN DUPLICATEN/GENETISCHE GEMANIPULEERDE VOEDSEL!!!!DEZE MENSEN ZIJN MIEREN EN ERG VER IN TECHNOLOGIE in landen als ned worden ze streng gecontroleerd in suriname vergftigen ze het volk kanker krijg je buiten voedsel om ook van bloostaan/inademen van bv kwik uitlaat gassen enz..Gezond en simpel etennis met zo llekker zondervde beeerkte stoffen er bij ipv aroma/magie zeezout


  Maak melding

 10. Surineds vouw uw (uit)gaven, ondersteuning, anders na Hamdard als u ((en) gezin) in AZ in Su op vakantie ben.

  sari (his)tori!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding

 11. Erger dan de borstkanker – wat al erg genoeg is – is de inborstkanker van figuren zoals Bouterse, Dora, Simons, Herrenberg etc. Ze zijn verrot van binnnen, lijkt mij.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.