Typhoon reageert uitgebreid op zijn arrestatie

10

De Surinaams-Nederlandse rapper Glenn de Randamie, beter bekend als rapper Typhoon, heeft in augustus een nacht in de cel doorgebracht. De rapper werd gearresteerd omdat hij vergat te betalen na zijn tankbeurt bij een tankstation in Hazeldonk. Volgens de rapper was hij er met zijn hoofd niet helemaal bij, omdat hij net een telefoontje had gekregen dat zijn oom op sterven lag en hij afscheid moest nemen.

Het voorval gebeurde op 2 augustus jl. maar werd pas vandaag door De Telegraaf naar buiten gebracht. Typhoon heeft vanmorgen direct een bericht op Facebook geplaatst waarin hij zegt dat hij ‘iets stoms heeft gedaan’ en dat het voorval naar zijn mening niets met etnische profilering te maken heeft. “Het zou jammer zijn als die discussie zou worden vertroebeld door dit verhaal.”

Typhoon reageert waarschijnlijk zo uitgebreid omdat een eerder voorval tussen hem en de politie in mei veel ophef veroorzaakte. In Zwolle werd hij staande gehouden, omdat agenten zijn luxe wagen verdacht vonden, gezien zijn leeftijd en huidskleur. De politie bood toen excuses aan. Door dat voorval ontstond een discussie rondom etnische profilering. Volgens de rapper heeft de arrestatie in augustus niets met deze discussie te maken. “Het staat helemaal los van het maatschappelijke debat.”

Bekijk ook:

10 REACTIES

 1. Ach, ja jongen!! het kan gebeuren!! heb aantal jaren geleden ook mee moeten maken, maar dan lag mijn vader op sterven!!
  Ik kwam met alle haast toen ik dat hoorde!! parkeerde mijn auto op een invalide parkeerplaats onbewust!! kreeg vervolgens een boete en deed mijn preek later ter plekke bij de dienstdoende Surveillant, maar deze had geen begrip voor. Ik had beter moeten opletten!! met een ongewenste houding!!

  Ik heb later een brief geschreven, maar moest toch gaan dokken € 374,)!!!

  Na twee dagen overleed mijn vader, wier een oud gediende was in 1962!!!
  PS. Kent toevallig iemand een zekere Heume Frank uit Paranam, die in mei1958 naar Nerderland kwam en 1962 naar Nederlands Nieuw Guinea ging om te vechten??

  Zou ik vergeven worden als ik een blanke Hollander was??

  No spang brada!! be yourself!! We trust in GOD!!! GOD is for us all!!!!


  Maak melding

 2. Typhoon mag is na het zweven weer op beide benen teruggebracht in hokjesland. In dit land is rechts en rechtsextremisme niks nieuws gelet op de “ontdekkingsreizen” van niet langgeleden.
  Typhoon heeft niemand jou verteld dat niet witte bezoekers aan de deur van uitgaansgelegenheden werden geweigerd?
  Misschien moet je even nagaan als dit ook met witte Nederlanders in SU is gebeurd enkel en alleen vanwege huidskleur.
  Er zijn witte Nederlanders die op geenstijl hun mening over jou geven. Tanken en vergeten te betalen is stof tot praten geven aan het “beschaafde witte volk” dat nooit iets verkeerds doet wat jij Typhoon nog niet hebt begrepen. Zoek ook effe de namen van Joop Glimmerveen en Hans Janmaat op.
  Tolerantie obv huidskleur is puur Nederlands en niet Surinaams waar zij samenleven.


  Maak melding

 3. Hij heeft een fout gemaakt. Heeft betaald, zoals het hoort, maar de bak in voor 6 uur. (dat staat voor zo’n overtreding, langer mag alleen met toestemming van de oficier van Justitie), slaat nergens op.
  Hij is veel te bekend in Nederland om ook maar 1 milliseconde gedacht te hebben hier mee weg te komen.
  Ik denk niet dat het met racisme te maken heeft, wel met ongelooflijke domheid.


  Maak melding

 4. Wat een slap gelul. Als je tankt moet je ook betalen. En als je dan aangehouden wordt, wees dan een vent en betaal 2x het bedrag.
  Maar verschuil je niet achter zielige verhaaltjes. En laat dat etnisch profileren alstublieft over aan Astrid Essed.


  Maak melding

 5. Als een bekende in de samenleving moet je extra op je tellen passen en geen fouten maken want dat telt dubbel.

  Geloof alleen in jezelf . Succes, emoties en verstand gaan hand in hand.


  Maak melding

 6. Typhoon gewoon bekhouden en slikken als allochtoon weet je toch dat je geen fouten mag maken? Als inwoner van NL is klagen koren op de molen van de fascisten.
  Er zijn immigranten die huilend hebben gesmeekt om een paspoort of hun bek op de dam in A’dam hebben dichtgenaaid of zichzelf in de fik hebben gestoken.
  Vluchten om het minste en geringste uit eigen land naar de fascisten in Europa is echt geen unicum.
  Smoel houden likken en slikken is de altijd heersende norm of twee keer harder je best doen. Ga even na als dit ook in Su het geval is voor staginaires of voor witte immigranten.
  Tanken en niet betalen is hetzelfde als snoep stelen dan is er verschil tussen stout- en crimineelgedrag.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.