Help het wetenschappelijk onderwijs in Suriname!

16

De bachelorstudie Werktuigbouwkunde (WTB) van de Faculteit Technische Wetenschappen van Anton de Kom Universiteit Suriname(AdeKUS) is al geruime tijd op moeizame wijze bezig met accreditatie van de studie Werktuigbouwkunde. Met deze accreditatie wordt de erkenning van een Surinaams diploma aanzienlijk vergoot bij internationale universiteiten. Maar de accreditatie kost geld en daarvoor is een Crowdfund Project opgezet en is uw hulp nodig!

Na accreditatie ontstaat er internationale erkenning van de behaalde graad en kunnen studenten verder een masteropleiding doen in Nederland o.a. op technische universiteiten zoals Delft, Twente & Eindhoven. De Universiteit in Suriname heeft daarom een accreditatie-aanvraag ingediend, welke inmiddels al positief beoordeeld is en slechts de benodigde financiën ter aanvraag vereisen. Vanwege het ontbreken van de adequate financiën blijft accreditatie voor deze studierichting voorlopig nog slechts een wens.

Om de benodigde financiën binnen te halen is door de Surinaamse diaspora, in het bijzonder Surinamese Students Abroad en ApuraNetworks, een Crowdfund Project opgezet. U kunt doneren en hiermee het wetenschappelijk onderwijs in Suriname supporten. Vanaf € 5,- kunt u (gewoon met Ideal) al uw bijdrage leveren aan het succes van dit project op www.apura.org. Alhoewel de totale kosten voor de aanvraag van de accreditatie € 13.000 bedraagt, mikken de initiatiefnemers met deze crowdfundingscampagne op een doelbedrag van € 10.000 en gaan zij uiteraard voor overfunding! Geld geven kan hier…

Bekijk ook:

16 REACTIES

 1. Na soso begi kondre!!! Vraag het aan Bouta en zijn vrouw!! die hebben sjoveeeeeel! je wilt niet weten hoeveeeeeel!!!! Brunsie heeft een hele goudmijn en een eiland!!! Dino zit in de bajes!1 verkoop die Hummer van hem!! onlangs is eentje dood geschoten!! waarde van zijn auto € 400.0000,– en zo heb je velen!! waarom doneren zij niet en wel bedelen voor € 5,- aan iedereen!!!!

  Na mi mars srefi mi ne gi!! no wan kaulo kopro censi!! Go Aksi Bouta! na ding ung beng wani tog!!!


  Maak melding

 2. wat wil apura? water naar zee dragen? het zwarte gat vullen? de universiteitsstudenten helpen?

  maar wat is helpen? is het helpen wanneer je een lekke emmer vult met water? dan help je wel, maar het effect is nihil.

  laat apura eerst vragen om de emmergaten te stoppen en dan kunnen wij helpen. ik weet niet van jullie, maar ik vul geen zwarte gaten. sorry.


  Maak melding

 3. Naast de vele leningen bij bankinstellingen wordt er wederom een beroep gedaan op de diaspora voor financiele donaties?
  Diaspora mag geen dubbel paspoort om smerige politieke redenen zij moeten het doen met PSA.
  Remigranten worden verplicht om 38% (!!!!!!) van hun totale inkomsten af te dragen in een land zonder transparant beleid zonder integere capabele bestuurders en veiligheid van de burgers niet gegarandeerd kan worden door wanbeleid en diefstal van onze staatskas.
  Schelden op NL was toch retoriek van de ndp maar studenten in eigen huis volledig accomoderen is er niet.

  De lijder die gezorgd heeft voor staatsgreep, moorden, binnenlandse oorlog, moreel en financieel verval reist wel naar Cuba voor medische behandelingen. Parmessar was toch voorganger bij AZ waar nu Brahim zit. Dit alles is geregeld door de paarse ndp bende die onze munteenheid waardeloos hebben gemaakt op zoek naar U$ en Euro’s..


  Maak melding

 4. Niemand moet deze groep ondersteunen!!!
  Wij,studenten van de lagere school,de mulo school en de middelbare school ,wij hebben het land bevrijd uit de bloedige klauwen van bouta. Van deze groep was er geen enkele steun!!
  Nooit heeft deze groep van studenten de acties van andere mede studenten ondersteund,en nu zijn ze op de bedeltoer. Hofwijks,die was als een bobo deze groep gaan ondersteunen maar werd weggestuurd.
  Deze groep niet ondersteunen!!!! Brunswijk slaagde en kreeg een bachelors titel en de studenten daar protesteerden niet.Nee deze groep niet ondersteunen!!!


  Maak melding

 5. Geen ene aktie van Suriname zal ik (onder)steunen.Laten de Surinamers het geld halen waar het zit.Als bekend is waar het geld/goud is gebleven of/en hoe het met de financiën van Bouta en consorten is gesteld… dan mogen jullie bedelen.Ik ben ervan overtuigd dat veel SurinNeds bereid zullen zijn te steunen.Maar eerst de feiten…


  Maak melding

 6. Als iedere goudzoeker, die toch geen belasting betalen, 5gram goud zouden schenken is het hele probleem opgelost !!! Zo makkelijk is het !!! Waarom weer op de bedeltour bij diaspora/surineds ???
  Waarom grijpt de belastingdienst niet in bij de goudzoekers met ondersteuning van de zich vet-vretende Dora, en met behulp van militairen die toch geen “bal uitvoeren” in het belang van de gemeenschap !!
  Ondanks alle praatjes , zie ik nog steeds geen politie en militairen samen surveilleren, ter beveiliging van de buregers


  Maak melding

 7. Nee mensen zolang die paarse ratten aan de macht is in Su geen steun aan deze bedelaars. Van mij geen euro meer richting Suriname. Laat Baas effe doneren. Wat is 10.000 euro voor die boeven als Bouta en Abrahams. Abrahams heeft niet eens een Mavo diploma. Die honden hebben alles daar vernietigd en leeg geroofd. De universiteiten leiden paarse ezels op die als zogenaamde intelligentsia het paarse bewind schragen. Het land laten leegroven en helpen de Surinaamse rechtstaat te verkrachten. Zie de NDP onder leiding van ene grote H in het parlement. En zie de zogenaamde intellectuelen als Bouva en Misi Kaba. Geen knip voor de neus waard. Deze misdadigers met al hun helpers moeten ze na de periode Post
  Bouta allemaal strafrechtelijk vervolgen. Denk dat de scholieren geen schrijfgerei op dit moment in Su hebben. Dit dank zijn paars. Ik heb gewaarschuwd voor de jaren 80. Ik heb gezien hoe lelijk, vies en wreed armoede heeft kunnen zijn. Hoeveel hebben we de jeugd niet gewaarschuwd voor deze situatie. Wie niet horen wil moet voelen. Echt voelen.
  GEEN EURO RICHTING SU. JE HOUDT ALLEEN MAAR DIE GEBOEFTE IN STAND. DAN BEN JE MEDE VERANTWOORDELIJK VOOR DE SITUATIE IN SU.


  Maak melding

 8. ik heb al vandaag 40 ct gegeven aane een schoolkind dat voor het schoolprojkect geld moest ophalen. Schandalg dat ze zulke kleine kinderen hiervoor misbruiken!! Drie piepkleine meisjes stonden voor de deur en geen volwassene in zicht!! Waar zijn die scholen mee bezig|?


  Maak melding

 9. ja het is jammer in welke situatie het land is gevallen. Het is om medelijden te hebben met die kleine kinderen op de lagere school in Su. Hoe ze al kinderen niet exploiteren om een beetje geld binnen te halen. Mijn hart bloedt ook. Als ik steun zou moeten geven dan is het misschien aan deze kleine kinderen, maar dan moet dit face to face gebeuren. Ik moet weten aan wie ik geef en hoe mijn geld besteed wordt. Ik ben ook niet in beton gegoten. Maar van mij mogen de Amerikanen een verdwaalde bom op het parlement laten vallen als de collectieve oppositie buiten het parlement is.
  Armoede is wreed. Maakt de mens fysiek en moreel tot slaaf. DE NDP HEEFT DE FYSIEKE EN GEESTELIJKE SLAVERNIJ IN SURINAME WEER GEINTRODUCEERD.


  Maak melding

 10. Wie zei ook al weer dat SU een paradijs is??? o jawel! een paradijs in de hel!!!! Een land als Su heb je nergens!! en dat klopt ook wel!!

  NDP ke maai ke boerland!!!!

  Mensen niet naar Su gaan, anders kom je de hel tegen!!!


  Maak melding

 11. Ik heb geen woorden meer kan niks goeds meer verzinnen ik zal niks meer uitgeven aan fam en ‘vrienden’daar! Ben hun gedrag/mentaliteit NAAR elkaar toe zat


  Maak melding

 12. Jaren geleden zag ik het moreel en economisch verval al in Suriname.En als ik Surinamers vroeg zeiden de meeste ohh Bouta doet een goede job het land gaat vooruit.Als ik dan vroeg waar dat op gebaseerd is …de huizen,mooie auto’s,winkels.Heb je ook naar de infrastructuur gekeken en naar de staat van de landsgebouwen?Ik kan me nog herinneren dat er pal op een kruising in het centrum midden op straat een groot gat in het straatdek was waaruit een post stak.Schooljeugd die niet naar huis gingen maar in de stad rondslenterden en flikflooien.Nee,ik had het zien aankomen voor mij was het duidelijk.Woorden schieten echt tekort jammer voor Suriname..ik zeg geen SurinamerS.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.