Suriname onderhandelt over lening Wereldbank

77

PARAMARIBO, 6 sep – Suriname is onderhandeling met de Wereldbank. Het land wil honderd miljoen dollar lenen van het wereldinstituut. Volgens de Wereldbank zal het geld in twee delen beschikbaar worden gesteld. Het doel is al bekend.

Het geld is voor het project Verbetering Fiscaal Beheer & Economisch Concurrentievermogen. “Onze stafleden werken nauw samen met de autoriteiten om maatregelen te identificeren binnen het economisch herstelplan van de overheid, die ondersteund kunnen worden door de voorgestelde lening. Wij zijn nog aan het begin van de onderhandelingen”, zegt Wereldbankwoordvoerder Christelle Chapoy tegenover de Ware Tijd.

Het project moet onder meer helpen de uitgaven van de overheid transparanter te krijgen. Ook moeten wetgeving en dienstverlening zodanig dat ondernemerschap gestimuleerd wordt. Suriname is leunt nu zwaar op leningen via onder meer het IMF en de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank. Het land heeft zelf niet genoeg dollars om ontwikkelingen te financieren. Door het gebrek blijven de wisselkoersen haast oncontroleerbaar.

Bekijk ook:


77 REACTIES

 1. Ai mi gado nog een lening.
  Mijn kleinkinderen zullen dat nog moeten aflossen.

  Heeft de regering al aangegeven hoe ze het geld van de IMF gaan aflossen.
  Is er al aangegeven ( periodiek) hoe het geld besteed wordt aan de projecten.
  Is er een actieplan?
  Is er een korte-midden en lange termijn plan?
  Wie is directeur van het project.
  Hoe heet het project?
  En hoe het gaat.
  Is er stagnatie, zijn er knelpunten..
  Zo ja.
  Hoe deze te tackelen.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 2. Dit is geen 1 april grap.
  Directeur is Dilip Sardjoe.
  Motto is wees gerust landgenoten alles komt in onze zakken terecht.
  Wij zullen erop toezien dat het geld goed besteed wordt.
  Wij zijn trouwens Surinamers en omdat ik vertrouwen heb in Suriname heb ik mij gemengd met deze lening.
  Dus vertrouw op ons.


  Maak melding

 3. DESI DELANO,

  HERLEES DE CLAD-CORRUPTIE-RAPPORTEN (CARIFESTA EN NASCHOOLSE OPVANG) MBT
  JOUW PARTIJBONZEN EN DOE WAT !!!!!!!!!!!!!!

  STOP UW LEENZIEKTE, BRENGT SRANANG VERDER IN DE FINANCIELE AFGROND !

  LAAT NIET-CORUPTE MENSEN, MET ECHTE KENNIS VAN ZAKEN, OVERNEMEN !!!

  DESI GO RUST, NEKS NO E WORDE FU YU ANANSI-TORI PLANNING !!!!

  PS : HAAL GELD WEG BIJ HET GEBOEFTE, DAT GELD EN GOEDEREN VAN DE STAAT HEEFT GEROOFD !

  HELAAS HEEFT U MAAR EEN ZORG, WAARVOOR ALLES MOET WIJKEN :
  HOE BLIJF IK, DESI, UIT DE BAJES !!!!!

  A VOLK NANAGA A KONDRE NO DE NA TERI !!!!!!!!!


  Maak melding

 4. Het project moet onder meer helpen de uitgaven van de overheid transparanter te krijgen. Ook moeten wetgeving en dienstverlening zodanig dat ondernemerschap gestimuleerd wordt.

  Is dit nou een Alibaba verhaal? Je steelt al en het is publieksgeheim. Een ieder mag het weten. Hoe transparanter moet je dit uitleggen dat het doel reeds is bereikt.
  Alleen moeten ze in het DNA komen uitleggen of de wil er is om het geldverkeer transparant te krijgen.
  Zo lullig deze opmerking van wet en regelgeving hoe transparanter nog terwijl je willens en wetens wetten inbrengt, goedkeurt alleen om jezelf vrij te pleiten. Hoe zielig en verdrietig is het niet om door je eigen voorzitster te laten wijzen op goedkeuring in het DNA als straf omdat je (coalitie) zaken tegenhoud en of niet meewerkt en dus een koek van eigen deeg krijgt.
  Dus welke wet en regelgeving heb je nodig?

  Ik wens zo vlug als mogelijk om1 wet in te brengen en goedkeuren:
  corruptie bestraffen en kaalplukken.


  Maak melding

 5. DD Bouterse heeft een jaar voor de verkiezing duizenden Huizen en grond papieren voor de heel arme bevolking van Suriname gegeven terwaarde van e.20.000 tot 60.000 per stuk, en dat is heel prestatie vind ik…… terwijl deze gronden kosten e.40,- per m2……. Deze arme bevolking tot de dood heeft aan hem te danken, ik heb zelf EEN gehad in van hem terwaarde van e.80.000,-

  een uw dan heren hebben jullie ook gekregen, wat mij betref mag hij 10 jaar blinven als Persident van Suriname……… Iedereen zoek voor een eigen belang jullie ook maar Meneer Bouterse niet, voor de arme bevolking van Suriname Ja. … Hij mag de koersen naar 12 srd brengen voor een USD, en Euro naar 16 USD zijn redelijk vind ik.


  Maak melding

 6. Wisselkoers is op hol geslagen

  De wisselkoers is totaal niet meer onder controle. Zo ook de goederen in de winkels. Prijzen blijven schrikbarend de lucht in gaan. Bouwmaterialen, waaronder cement, is zodanig gestegen dat mensen die met het bouwen bezig zijn, nauwelijks meer verder kunnen. Er is haast geen vreemde valuta te koop. Maandag werd voor de US dollar SRD 8,20 gevraagd. De euro is al rond de SRD 9.

  Met dank aan de Paarse Roversbende…

  RobG…. kom er maar in…


  Maak melding

 7. Budayayawa

  Jij bent zo’n typische oerdomme NDP stemmer die er voor heeft gezord dat Suriname volledig naar de kloten is.

  En jij staat nog steeds te applaudisseren voor je grote meester..

  Je bent no dommer dan zielig

  En je hebt nu zeker een lap grond en geen woning en geen rooie srd om een woning te bouwen?

  Aan je taalgebruik te zien heb je niet eens je lagere school afgemaakt.


  Maak melding

 8. De Paarse Formule volgens Theo Para:

  “De president heeft zelfs zijn vrouw, alsof Suriname een koninkrijk is, van een topsalaris voorzien. Terwijl hij ook zijn zoon, die inmiddels als oud CTU- topman voor drugshandel in een Amerikaanse gevangenis zit, en dochter, vanuit de pot van het kabinet, heeft bediend.

  HET IS EEN gegeven dat telkens als een regime van Bouterse signatuur aan de macht kwam, het slechter ging met de economie en sociale toestand van de bevolking.

  Lees zijn column op DWTonline en huiver


  Maak melding

 9. Zien jullie de ironie?

  De Paarse Roversbende wil het geld gebruiken om “onder meer helpen de uitgaven van de overheid transparanter te krijgen.”

  Als het niet zo treurig was zou je dit als de beste joke van 2016 kunnen betitelen.

  De Paarse Roversbende steelt het Surinaamse vol straatarm en wil nu 200 miljoen lenen om te kijken waar het geld is gebleven….

  RoBG kom er maar weer in…


  Maak melding

 10. Iedereen leent geld aan bouta de bedelaar en iedereen weet dat niet hij maar de bevolking en de komende generaties de schulden zullen aflossen,
  Wij moeten deze trend stopzetten.Laat de wereld weten dat wij niks gan aflossen .De schulden worden gemaakt door bouta en co ,zij moeten het aflossen en niet wij !!

  Alsof de uitgaven van de ndp regering niet transparant genoeg zijn…..
  Wij zouden idd gelachen hebben als de realiteit niet zo grimmig was.


  Maak melding

 11. Een mentaal verscheurd en verzwakte samenleving is een prooi voor machten die zogenaamd helpen maar als aasgieren op de loer staan om toe te slaan.

  Wie aasgieren om hulp vraagt wordt een skelet.


  Maak melding

 12. De waarde van de srd is in een vrije val beland.
  Het is al zover dat er sprake is van een ochtend koers en een avond koers die hoger is . Als je even wacht krijg je meer.


  Maak melding

 13. Ik benne benieuwd hoeveel van de 100 miljoen besteed zal worden om de uitgaven van de overheid transparanter te maken.
  Te zielig voor woorden, is het nodig om hiervoor geld te lenen?
  Indien zou blijken dat uitgaven ten eigen bate zou zijn gebruikt, wat zou dan het vervolgtraject zijn??
  Zie maar wat er gedaan wordt met de resultaten van de CLAD rapporten. (Carifesta en Naschoolse opvang).
  Door de leiding van de NDP in de Doofpot gestopt en daarna tegen een blinde muur aangereden. En de leiding zegt dit te betreuren.


  Maak melding

 14. ” De verwachting is dat de lening rond 15 september zal worden goedgekeurd door de raad van bestuur van de bank. Wereldbank-woordvoerster, Christelle Chapoy, zegt tegen de Ware Tijd: “Onze stafleden werken nauw samen met de (Surinaamse) autoriteiten om maatregelen binnen het economisch herstelplan van de overheid te identificeren, die ondersteunt kunnen worden door de voorgestelde lening. Wij zijn nog aan het begin van de onderhandelingen”.

  Op haar website benadrukt de Wereldbank dat Suriname zwaar getroffen is door de fors gedaalde internationale prijzen van grondstoffen. Met dit plan wil de bank Suriname helpen om weerbaar te worden voor dergelijke schokken. Het geld zal pas beschikbaar worden gesteld als het land maatregelen, die nog worden bediscussieerd, zal hebben getroffen.”

  Ik sanp het absoluut niet meer!!!

  wat heeft het IMF gedaan??

  Zijn er projecten geindentificeerd of nier??

  Heeft Bouterse ook al invloed bij de Wereldbank.

  Met welk geld gaat Bouterse de vele schulden terugbetalen.??


  Maak melding

 15. Ipv met onmiddellijke ingang de export-infrastructuur op te krikken, gaat men het geld uitgeven aan minder belangrijke zaken. Geweldige staatsadviseurs!

  Hoeveel rente moet Suriname eigenlijk betalen over die leningen? Ik neem aan meer dan 1%?


  Maak melding

 16. Heb net contact gehad met Su.

  Een goede kennis van me schreef : “Ze liegen zo erg en houden het volk vreselijk voor de gek dat ik niet weet of het waar is.

  Misschien is dit een actie om de financiële markt te kalmeren. “


  Maak melding

 17. Ze zijn weer opzoek naar een pot om te roven. Als het geld eenmaal gegeven is, komt het terrecht in handen vancrimmenelen, zie sozavo pakketendien, Jeugdzaken schoolpakkettendienst, naschoolseopvang voedingsdienst,Cariefesta laseshow teveel om op te noemen, Zimbabwe,Haiti, VENEZUELA, DIE GRAPPENMAKER VAN eQ.gUINEE HIER OPONZEKOSTEN EEN PAAR DAGEN DOORGEBRACHT KAN OOK NERGENS ANDERS GAAN MET VAKANTIE. sAME FRIENDS SAME SHITS


  Maak melding

 18. henk molenaar2016 en Ray
  ook ik ben wachtende op RobG om een reactie om te mogen vernemen hoe en met wat de leningen terug betaald zullen worden en hoe wanneer en waaraan deze leningen zullen worden besteed.
  Het is alsof een sinkhole zonder zichtbare bodem ineens onder de leningspot opdoemt en NIET transparant (onzichtbaar) het leningsbedrag verdwijnt als sneeuw voor de zon.
  Ai boi even ter herinnering
  PARAMARIBO, 14 apr –
  De regering is op zoek naar ongeveer een miljard dollar. Dit zegt president Desiré Bouterse. Het geld is onder meer nodig voor een de uitvoering van een crisisplan. Onder meer moeten de valutareserves worden aangevuld.

  PARAMARIBO, 28 mei
  Met de Islamitische Ontwikkelingsbank wordt nog onderhandeld over een lening van ruim anderhalf miljard dollar. “Ook bilaterale crediteuren zullen zich meer openstellen om met Suriname samen te werken”, meldt Financiën. Suriname leent bijna een half miljard bij het IMF.

  Waar gaat al dit geld naartoe?


  Maak melding

 19. Bouterse en zijn Nationale Dieven Partij verdienen op deze manier op een “legale” manier meer dan met handel in drugs.

  Stomme volk van Suriname (Bouta lovers en NDP stemmers),
  jullie, jullie kinderen en kleinkinderen zullen nog jaren jullie go moeten pieren om deze schuld in te lossen. Stelletje poepzakken !! Jullie zijn te laag en te goedkoop om zelfs bespuugt te worden !! Jullie hebben jullie eigen moeder verkocht !! Gaan jullie je schamen !!


  Maak melding

 20. P.S.

  Het is ook bijzonder dat juist nu het Parlement op reces is. dit bericht naar buiten komt.

  Hoeft het Parlement niet mee in te stemmen??
  discussiëren erover mogen ze niet maar stemmen toch wel


  Maak melding

 21. Er zijn meerdere landen die een beroep doen op leningen van de Wereldbank. Onder regeringen van VHP en NPS kon het land rekenen op gratis geld (ontwikkelingshulp) beschikbaar gesteld door Nederland. Die periode is voorbij en VHP en NPS brachten geen duurzame economische ontwikkeling voor het land.

  De Wereldbank wil door middel van leningen de ontwikkeling van arme landen bevorderen. De Wereldbank zegt over Suriname het volgende. ” Overall, the medium-term economic outlook for Suriname is favorable “.

  De deskundigen van de Wereldbank zijn van mening dat Suriname economisch goed tot ontwikkeling gebracht kan worden. Een lening van de Wereldbank zal nu na deze leerperiode voor de regering een ander duurzame stimuleringsbeleid tot gevolg hebben.


  Maak melding

 22. Mie jezus!!!!!!!
  Bouta mek wagie blaas ie mars kierie!
  Volksbedrieger!!!!!!
  Ie na mpp visie da ie gwe toch!!!!
  A heri mpp kondre bankroet!!!!!
  Soso lening alleemaar erger!!!!!
  A volk no mang moro!
  Volk v su: komenen jullie massaal op straat net als in brasjon!


  Maak melding

 23. de wereldbank heeft in ieder geval een onderpand. dus zal ze suriname zoveel geld geven als nodig is om omver te laten vallen. ha ha! wie is hier verantwoordelijk voor?


  Maak melding

 24. Kan iemand mij nu nog vertellen hoeveel leningen wij moeten aflossen. Ik ben de tel al lang kwijt. In Suriname heerst werkelijk een leencultuur. Hopelijk worden deze leningen wel afbetaald, Mijn Familie zei altijd: leen mij geld terwijl ze bedoelden : geef mij geld, want ik werd nooit terugbetaald.


  Maak melding

 25. RobG: “Een lening van de Wereldbank zal nu na deze leerperiode voor de regering een ander duurzame stimuleringsbeleid tot gevolg hebben.”

  Mag ik een teiltje….. ?


  Maak melding

 26. Het moge geen betoog dat al het geld niet terug betaald hoeft te worden.
  Op papier heeft Suriname een lening die lening zal door jullie kleinkinderen betaald worden.
  Maar elk verstandig mens weet dat een deel van het geld kwijtgescholden moet worden.
  Landen lenen nu geld uit en zien wat wij niet zien .
  Wel ze zien in de toekomst dat ze ook een graantje kunnen mee pikken.
  Dus ze investeren in lang termijn en nemen een gok Indien ze niet kunnen profiteren dan hebben ze pech.


  Maak melding

 27. Maar mijn hemel, kan dit zomaar ??? Geld links en rechts lenen zonder tussenkomst van de assemblee?( maakt eigenlijk niks uit want de coalitie stemt blindelings voor alles)
  Onze kleinkinderen zullen alvast geen goede start in hun leven maken, want ze worden bevrucht met schulden, geboren met rente en leven met een hypotheek de rest van hun leven !!!!


  Maak melding

 28. Ennnnnn nu wordt suriname de echte tweede Dubjai van zuid-amerika met mooie snelwegen treinen metro’s etc. dus onze kaoso econoom.Rob.Gay had gelijk,,, aai ete vijf……


  Maak melding

 29. Die man is de weg totaal kwijt !!!.
  Zn adviseurs, die ouwe geitenbreiers, zijn mogelijkerwijs totaal seniel en incompetent om ook maar 1advies ten goede te geven.
  Deze mensen moeten onderzocht worden op hun mentale gesteldheid en zonodig onder curatele worden gesteld vanwege het verkeren in een voortdurende staat van onnozelheid !!
  Dan denk ik aan de verjaarde bejaarden : van der San, de Staatsrechtsgeleerde, Jozefzoon de treinmachinist, Herrenberg de Algerijnse terrorist van weleer nu een zielige schuifelende vrijedagen commissielid.Wijdenvosch de whiskey expert, Abraham de graaier die weet waar de mosterd vandaan kom en nog een aantal van die dubieuze gasten daar op het kabinet inclusief het copietje(dochter) van Dora de explorer die 250.000 per jaar ontvangt !


  Maak melding

 30. Bouta bouta bouta ai jongu ie fuck a kondre up he!!!!!!!!
  Ie sab omen sma ey vloek joe nowde?
  Djompo lieba da a kba!!!!
  A heer natie ow fierie feest!!!!!


  Maak melding

 31. Wordt het niet eens tijd dat ze Boefdraad opsluiten.

  Met een daling van het reële binnenlands product en al de leningen die deze regering al is aangegaan moet de staatsschuld van Suriname toch al ruimschoots boven het leningenplafond zijn uit geschoten? Boefdraad houdt zich niet aan de bankwet. Opsluiten die nietsnut!!


  Maak melding

 32. Neks v wereldcrisis!
  Bouta heeft flink gesjoemeld met staatsgelden door alles gratis gratis weg te geven etc. Njangpayoe na schoolse opvang gratis dit gratis dat mensen omgekocht per vlag keer j 100 etc. Alleenmaar om kost wat kost de verkiezing te winnen wat ook is gebeurd door omkopery!
  En nu komt het sranan skeer no mpp
  Bouta kies a herie natie!
  En alles intussen afgeschaft het waren verkiezingsstunten!
  En nu a volk ey kaaaaaaa behoorlijk!
  Nog 20 ja!
  Jo doro lpi!!!!! Met bouta a de macht!


  Maak melding

 33. RobG,

  Tijdens Venetiaan was alles onder controle.Venetiaan had alles onder controle.Hij had de leiding.
  Heden is het IMF de baas ,en dat kan nooit goed zijn .!
  Bouta en het IMF beiden even slecht!!

  De Wereldbank wil door middel van leningen de ontwikkeling van arme landen bevorderen , schrijft RobG.
  Zo RobG je bedoeld dat de leningen niet terug betaald hoeven te worden?!Wij gaan niet terugbetalen ,jij en je baasje moeten het terugbetalen!!

  @Bigi Sma
  Het is officieel ,RobG is knettergek!


  Maak melding

 34. Wat?? Weet niet wat ik hoor..Maar ik schrik nog meer van het feit dat de grote boef Dilip Sardjoe de directeur is.Ze konden niemand beter vinden om de miljoenen te “bewaken.”Lang leve de Surinaamse idioterie..we zakken steeds verder de riool in.Lenen ..ja RobG zegt alle landen lenen.Ja maar alle landen weten uit welke pot zij het gaan terug betalen.Weet de NDP/DDP ook uit welke pot zij al deze schulden gaan aflossen??Ik ben niet licht gelovig, geloof er geen klap van.DDP is een ONVERANTWOORDELIJKE president..te ver gelijke met een man des huizes die aan het eind van de maand zijn salaris weg zuipt in de kroeg en daarna wanhopig probeert overal wat te lenen om met zijn gezin door de maand te komen.Maakt niet uit hoe hij de schulden aflost.Op dit moment is alleen belangrijk dat de gesprekken en papier werk rond zijn zodat het geld snel wordt gestort. Ben jij ook zo’n vader/echtgenoot dan ben je in mijn ogen net zo waardeloos als onze president.


  Maak melding

 35. Jan matroos dat kan een hele goede zet… zijn en misschien heeft bouta een meesterlijk plan?? De bonte was mooi wit aan de lijntjes hangen met feestelijke wasknijpers


  Maak melding

 36. Nog zo een lening. Intussen zijn er miljoenen aan Srd’s uitbetaald aan salarissen aan de top. Dit moet toch worden omgezet in deviezen,vandaar de lening. De aflossing zal geschieden in baar goud,dus de wereldbank heeft niets te verliezen.

  Dan is er nog zo een joker die loopt te verkondigen dat hij een woning heeft gekregen van de ndp leider. Was maar waar hij lost net als een ieder inclusief mijn persoon elke maand af voor deze woning die gebouwd zijn met geld uit China.

  Dus wie houd wie voor de gek.


  Maak melding

 37. Het werd nog stiller in de grote kamer waar de dialyse machines 2 keer in de week de donornier grondig aan het spoelen was ……met gratis stroom, terwijl de bevolking zuchtte en kreunde onder de zoveelste mokerslag van de desastreuse keuze, die ze iets meer dan een jaar geleden gemaakt heeft.
  De grote lijder lag op het bed aan de slangen en keek een beetje versuft om zich heen, wie allemaal aan zijn bed stonden……jaja ze waren er allemaal zijn schoonzoon, die de staatsfinanciën nog sneller dan de Titanic naar de zeebodem joeg….het oude mannenkoor presidentiele adviseurs……waarvan sopie Jules in een hoekje zat met een Blue Label in zijn hand ;
  De lijder keek nogmaals rond met zijn opgezette (bijna chinese) ogen en vroeg moeizaam: boys, san na a koers????
  Boefie keek op zijn smartphone en zei…..paps, us 8zoveel en euro….9,10 srd……..het gaat de goeie kant op; we hebben het onder controle…no spang….u kunt uitrusten van die dialyse paps!!!!!
  Hoofdschuddend keerde de lijder zich naar de andere kant om en keek naar Ramon, die hem een nier had geschonken en zei…..rampie , wat een ondankbaar volk; ik heb hun bewust denken al die jaren op het juiste spoor gezet en loekoe fa deng ondankbaar….ai boi….me njang mi niri!!!!! Rampie zei….no spang desi!!!!!! de andere adviseurs kwamen dichterbij en krong smoel Herrie zei….dit is een scenario vanuit Ned. enne……… Tap joe mofo zei de lijder geirriteerd…….toen kwam Eddy Jozef zijn zoon………ik ka nieuwe skoolboeken bestellen…..a boeng baas????? Nog grotere ergernis bij de lijder…….de machines begonnen sneller te draaien…want baas e njam eng niri met zoveel onbenul om zich heen……..ik weet wat …riep alibux………ik ga weer een paar overheidsgebouwen 4 keer verkopen…dan hebben we weer een njang gemaakt……..ai…brulde Rampie…goed idee mang……..wat joe Jules……..Jules, tussen 2 slokken Blue Label door…hikte even en zei……..ik ben bezig weer te kijken om een paar bruggen te slaan als handreiking naar het volk; want mi no fergiti sang deng doe nanga mi in 99……….want sang o psa if baas no de moro????? Geschokt keek een ieder naar Jules, hoe hij het in zijn hoofd haalde om zo oneerbiedig over de man te praten, die hen allen stinkend rijk gemaakt heeft met staatsgelden…….mi gado….sang baas o doe nanga sopie Jules????? Het was doodstil in de kamer…alleen het snorren van de dialyse machines was te horen…….Baas lag als een zielig hoopje en dacht effe na, waaraan hij het te danken had omringd te zijn met zulke onbenullen , die de revolutie niet begrepen hadden…….zijn grote medestander Ivan Grantjie had de oplossing al….hij zou de telefoon pakken en de president(!!!) naar huis sturen zoals toen met ramtezwak in 1990……….Dan zou hij opnieuw een staat van beleg uitroepen …de grondwet en de assemlee schorsen…….en als klap op de vuurpijl…..dochter Peggy als interim president laten fungeren…..want dinosaurus had geen gratie gekregen en de clan moest geleidt worden door een telg van de grote lijder…..
  Sopie Jules sprong op en zei dat hij het niet eens was met de oplossing van grantjie………en dat hij zijn ervaring van 96-2000 graag tbs van land en volk wilde stellen…….boeroe gaf aan, dat hij maar van zijn eigen brug moest gaan springen met een fles Blue Label in zijn hand en dat hij nog niet genezen was van hij had opgelopen toen in Torarica van Simone B……. er ontspon zich een heen en weer gekrakeel tussen al de leden van het schaduwkabinet in de kamer…..de grote lijder deed zijn ogen uit ergernis dicht en vrat zijn nieren op………terwijl het arm Surinaams volk zuchtte en zuchtte en het echoode……..nog 5….nog 5…nog 5……srd erbij op de koers……..TIME WILL TELL!!!


  Maak melding

 38. Heeft iemand enig idee hoeveel schuld men inmiddels heeft opgebouwd en tegen welke rente deze schulden uitstaan?
  Ik kan mij er nog geen voorstelling van maken maar ben zeer benieuwd en vrees het ergste.


  Maak melding

 39. @ Get a life

  aub www voor voegen en u komt bij de meest actuele overzichten van de staatsschuld.

  .sdmo.org/cms/index.php/statistieken1

  Binnenlandse schuld SRD 3.500.000.000′
  Buitenlandse schuld $ 1.050.000.000 welke omgerekend wordt tegen 3,35. U zult begrijpen dat de gehanteerde omrekenkoers niet echt realistisch is op het moment dat er terug betaald moet gaan worden tegen een koers van 8.

  Voor hoefdraad is de schuld nog net geen SRD 7.000.000.000 voor de Surinamer die voor de aflossing opdraait is de schuld echter bijna SRD 12.000.000.000.

  In normale landen worden de schulden van staatsbedrijven en ander organen van de staat ook meegerekend.

  Het zal u duidelijk zijn dat de Schuld boven de wettelijke plafonds is opgelopen indien men de echte koers rekent.

  De rentes vallen wel mee. Die kunt u ook bij het bureau van staatsschuld terug vinden per lening. Wat men niet meerekent zijn de verstopte verzekeringen en de marges die in de bij behorenden leveringen verwerkt zijn. Bijvoorbeeld:
  Men leent van China 100, men betaald een Chinees bedrijf 100 voor iets wat 50 kost. De marge wordt terug gestort door de leverancier aan de Chinese financier en Suriname betaald jaren aflossing en rente op basis van 100.


  Maak melding

 40. De leningen zullen wel hergefinancierd worden als ze betaald moeten. Daar gaan de kleinklein kinderen.

  Het parlement is op reces. Moeten ze niet op de hoogte gebracht worden en discusieren of het wel nodig is om deze lening te nemen?

  Deze wereld bank lening lijkt er op dat het grabbel geld wordt voor de coruptelingen. Terwijl de ziekenhuizen, arme schoolkinderen en binnenlandse marrons om geld zitten te snakken. Ik vraag God om in te grijpen, A.u.b.


  Maak melding

 41. Zak cement tussen de 60 en 70 en veranderd dagelijks per winkel ook Henk Molenaar.
  Velen zijn gestopt met bouwen of verbouwenn.Als je dit leest is de prijs reeds achterhaald.


  Maak melding

 42. @Waarheid, heel mooie post.
  Ik zag het zich gewoon voor me afspelen ! Straks heeft hij helemaal geen nieren meer.geen donornier , geen eigen nier !
  Het gevolg laat zich niet raden !!!


  Maak melding

 43. Ik denk wort niet goet lening want Surinaam-mangs kunne niet goet onderhandele. Alleen bij de straatfraauwe wel, maar anders niet. Bij die straatfrauwe sij kunne toone hun groote stok, maar bij die gierige Wereltbang sij kunne niks toone. Niks als onderpant, ook geen underpant.


  Maak melding

 44. De Stand van de schuld (definitie Wet op de Staatsschuld) per 30 juni 2016 ziet er als volgt uit:
   Buitenlandse schuld: US$ 1.038,6 mln. = SRD 3.479,3 mln.
   Binnenlandse schuld: US$ 1.040,3 mln. = SRD 3.485,2 mln

  UItgaande van gemiddeld 7% rente per jaar bedraagt deze per jaar exclusief aflossing 145.000.000 US$ tegen een koers van circa 8,50 SRD is dit 1.232.500.00o SRD in woorden dus één miljard twee honderd twee en twee en dertig miljoen en vijf honderd duizend SRD’tjes


  Maak melding

 45. Wat ik wel weet is dat de wereld bank geen lening verschaft voor zulke projecten.
  Het land is ook zo corrupt, onstabiel, on transparant met de boekhouding en crime.
  Bouta en boefdraad mogen de volgende 2 woorden vet-dik graveren op zijn kale kop : ” No Way”
  Deze gasten denken zomaar geld te troggelen vsn de wereldbank en dan moeten hun terug betalen met hun bal haren. Mits ze die ook hebben. Foei toch man !!


  Maak melding

 46. Hopelijk krijgt deze Boef nog eens 5 jaren!! dan gaat hij zelf zijn eigen gat graven!!! Ik denk dat hij nu al bezig!!

  Vaarwel boef!!!

  @@Budayayawa!! hopelijk krijg jij een serum Virodaan van je bassie!!!


  Maak melding

 47. Wahahahaha….Waarheid…i tja deng boi tap a froekoe manting disi in sranang….hahaha…..maarre volgens mij ben je een van de inner circle zelf…..ai boi..i picture het……waar blijft Dora dan???? Maar effe serieus kondremangs…..als dit niet de ultieme dolkstoot voor land en volk is….dan weet k ht niet……radeloos..reddeloos….redeloos!!! Inderdaad stijgt alles dagelijks…we worden wakker met de wetenschap dat de werknemer in de winkel mt als taak Prijsaanpassing nightshift heeft gedraaid….dit bedoelde DiDiBrie met…ik wens u slapeloze nachten toe……ai sranang mi moi switi kondre…NOBRUYA


  Maak melding

 48. De honderd Venozolaanse vissersboten die aan Surinaamse bedrijven vis leveren voor de export, waardoor we nogwat schaarse dollars verdienen dreigen te vertrekken want ze worden niet betaald voor geleverde diensten.Deze mensen wachten al 3 wejen op hun geld en horen niets van de overheid.Zij moeten ook geld naar hun gezin sturen in hun failliete land dus begrijpelijk dat ze des duivels zijn.
  Daryl Boetoe, de omhoog gevallen vroegere jeugdparlementarier van de NDP is nu direkteur bij deze visserijdienst als beloning.
  Deze vent is om de haverklap uitlandig ! Ook nu en de vissers hebben geen enkele aanspreekpunt voor hun problemen want ook de minister van LVV is doof.
  Deze Daryl Boeto heeft geen kaas gegeten van hoe een visbedrijf te managen en te runnen.hij kent volgens mij niet eens het verschil tussen een kandratikie en een bang bang entoch zit hij daar als direkteur want hij moest en zou gefaciliteerd worden !
  Zo werkt het hier ! Als je genoeg propaganda maakt voor de paarse gang dan ben je verzekerd ervan dat je voor de rest van je leven breed kan leven ook al ben je een uilskuiken !
  Intussen denken de Venezolaanse kapiteins uit te wijken naar Trinidad en Guyana waar ze wel tijdig betaald worden.
  Daar gaat dan onze visserijsector haast de enige sector die nog wat deviezen opbrengt.
  En zo wordt ons land systematisch kapot gemaakt door die criminele paarse barbaren !!
  Deze mensen moeten voor het gerecht gesleept worden na de machtswisseling !
  Het zijn allemaal Economische Criminelen stuk voor stuk !!!


  Maak melding

 49. @Bigi Sma

  Als je bij bureau staatsschuld kijkt dan zie je bij de aangegane schulden (er zijn lijstjes) dat de rentes relatief mee vallen; Euribor o.i.d. plus een paar procent.

  De monetair gefinancierde SRD 2.500.000.000 is op 30 jaar gezet tegen een vrij lage rente.

  Wat ook duidelijk is dat Banken beschikbaarheids fee’s in rekening brengen (bij voorbeeld de lening van Siena aan de AdeKus). Deze leningen kunnen vaak niet gecalled worden omdat de projecten niet in uitvoering zijn. Het betekend echter wel dat de verzekeringspremie en de beschikbaarstelling betaald zijn/ worden en de bank op de handen kan zitten.

  Je ziet dan ook dat de Oppenheimer deal weinig meer was dan het door rollen van een lening bij een bank op Trinidad alleen dan wel tegen 8,75% oid.

  Uw punt is echter duidelijk zodra men het BNP van 2015 bepaald heeft moet men met een hogere koers rekenen en vliegt de schuld om hoog.
  Zodra het BNP van 2016 vaststaat vliegt men door alle plafonds indien men geen kans ziet het BNP met ruim 35% te laten stijgen.

  Medio 2017 loopt alles vast als het IMF al niet eerder een rode kaart geeft en het volk het land stil legt en in Leonsberg of op Brokabaka langs gaat voor een verhelderende uitleg.


  Maak melding

 50. Staatsschuld perhoofd van de bevolking
  24758.srd alleen imf en Wereldbank.
  Alles word duurder dus reken maar uit hoeveeljaar je bezig bent met te leven en aflossen.
  Suriname succes


  Maak melding

 51. INVESTOR voor uw project
  (Myriampellissier@hotmail.com)

  Hallo,

  Ik ben een intermediair bedrijf, mijn taak is om alle winstgevende projectontwikkelaars, ongeacht de sector met potentiële investeerders om commissies te verdienen op de beleggers te brengen. De voorwaarden van de contracten is afhankelijk van de investeerder of geldschieter. Ik hoop ook dat je een serieuze persoon die haar verbintenissen respecteert.
  Daarom zou ik graag uw project business plan of op zijn minst een samenvatting van het dus ik kon studeren alvorens een voorstel aan de investeerder of geldschieter die uw project onmiddellijk kan financieren.

  Ik moet ook de volgende gegevens:
   
  Voornaam:
  beroepsgroep:
  Stad van het land:
  Telefoonnummers:
  Investeringsbedrag:
  Aflossingsperiode:
  Verschillende talen gesproken:

  met vriendelijke groet

  Myriam Pellissier
  (Myriampellissier@hotmail.com)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.