Surinaamse oppositie komt met grote protestactie

99

PARAMARIBO, 5 sep – De oppositie bereidt een grote protestactie voor. Dit zegt voorzitter Chandrikapersad Santokhi van de Verenigde Hervormings Partij, VHP. De situatie in het land wordt met de dag erger en steeds meer groepen zijn te vinden voor protest. Daarom wordt niet alleen overleg gevoerd met andere politieke partijen.

Ook maatschappelijke organisaties, vakbonden en ondernemers worden geraadpleegd. “De oppositie is gereed. We vinden dat we geen geïsoleerde strijd moeten voeren. We moeten een goed georganiseerde en gebundelde strijd voeren om de regering te dwingen een ander beleid te voeren”, zegt Santokhi tegenover de Times of Suriname. Dat het zo stil is nu, wil niet zeggen dat de oppositie zwak is. Het laatste wordt weleens beweerd.

Het gaat er bij de oppositie om zo veel mogelijk steun te krijgen. Die steun is onontbeerlijk voor het realiseren van de doelen. “Heel vaak hoor je wel dat men graag actie wil voeren. Als puntje bij paaltje komt, zie je dat men niet massaal opkomt. Het moet niet één of twee dagen zijn, maar goed voorbereid. Als het moet, doen we het morgen al. Het moet een bepaald doel hebben en de continuïteit moet gegarandeerd zijn”, aldus Santokhi.

99 REACTIES

 1. Bouta gaat niks meer kunnen ondernemen,hij wordt in de gaten gehouden door de internationale gemeenschap en door de IMF,plesjident van Suriname!
  Dit is de kans voor ons als de brazilianen het kunnen,kunnen wij het ook!
  Het is NU of NOOIT!!
  Wij kiezen voor NU!!!


  Maak melding

 2. Ook de nationale dieven partij zal komen met een tegen prostest. Waarschijnlijk krijgen al die paarse gevangen van Santo Boma die dag vrij, om mee te protesteren voor hun grote voorbeeld in de misdaad. De paarse baas der misdadigers. Kondre klarie, didibri e bari…..et land en het oerdomme paarse volk is van mij, de rest bekijkt het maar enne……als ze tegen ons zijn krijste een awariedomie. Paars valse voorspoed prediker en tienden eisende, zich betalende adviseur van didibri…..bigi ai Stef me Anus..dan na staatsvijandig deng de. MPP. Wat een land, wat een lijder, wat een regering, wat een klote paarse bende kloters.


  Maak melding

 3. Hallo surinaamse broeders en zusters,laat nu massaal wat van jullie horen ben zeker niet bang.Desi wordt in de gaten gehouden door de amerikanen hij kan jullie niks maken hij heeft nu ook slapenloze nachten.Als jullie nu niet laten zien dat hij weg moet dan gaan jullie burgers nog meer lijden onder deze achterlijke regering met zijn domme ministers en vooral de vetgemeste jus/pol minister.De hele bende is crimineel,dat zie je aan de dagelijkse roofovervallen.
  Het is NU of NOOIT.


  Maak melding

 4. Er komt geen massale demonstratie want plotseling zal het spook van Staatsgevaar weer opduiken en komt er een verbod op samenscholing in het openbaar.


  Maak melding

 5. T volk heeft en zal altijd de meerderheid hebben en dat moet nu uiteindelijk bewezen worden anders is het dan echt gedaan met on geliefd suriname


  Maak melding

 6. kan iemand me vertellen wat het beoogde doel is van die demonstratie.
  tokkie is weer bezig om zich politiek te profileren.
  als somo wilt dan zal hij ook meedoen met die demo .
  hij en brunsie zijn er mede voor verantwoordelijk dat suriname aan het infuus ligt bij het imf.
  en vergeet die iamnastie niet waar somo voor gestemd heeft.
  als deze rovers weer aan de macht komen dan kan boterse net zo goed blijven waar hij is.


  Maak melding

 7. Een Volk Dat Voor Tirannen Kiest Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  DDB en de gangsters denken alleen aan hun enige eigen belang/en, oa niet in de gevangenis van Nederland, USA, Suriname gevangenisstraf(fen) uitzitten voor misdrijven tegen de menselijkheid of andere strafbare feiten, zij zich zelf verrijken en het volk bewust in armoede laten leven. Daarvoor wordt alles uit de kast getrokken om dit mogelijk te maken, oa de Trias Politica, Wetgevende Macht, Uitvoerende Macht en Rechterlijke Macht te kijk gezet. Centrale bank leeg geroofd, adviseurs worden duur betaald, het SLM vliegtuig wordt gebruikt om in de rondte te vliegen naar Cuba, Equatoriaal Guinee, Venezuela, voor snoepreisjes, de president van Guyana mag gratis meevliegen, eten en drinken in het SLM-vliegtuig, IMF, enz

  Gelukkig dat Internationale Verdragen, cq mensenrechten wel meer waarde hebben en krachtiger zijn en een vinger aan de pols houden en Suriname wel wijzen dat ze in de gaten worden gehouden.

  DDB en de gangsters zijn bezig met lijfsbehoud en creëren in Suriname daarom chaos om te kunnen overleven. Ze gaan vanuit hoe groter de armoede, , valuta, honger en dorst lijden bij de bevolking, geen medicijnen, ziekten, hospitalen/specialisten geen patiënten kunnen helpen, geen geld bij de bevolking, die fier ing in ding zakka, hoe meer zij zichzelf, familie en gangsters zichzelf kunnen handhaven.

  DDB en de gangsters na Bieg Shot, See the mang, ding man go zakke diepie, en tja monie no ka ka, mi taigie!. rijdt limousines, 4-wiel drives blakka Prado plus beveiliging.
  Pe A Moni Dé?
  Neks No Fout!
  Smeergelden, oa Ballast Nedam, Ministerie van OW daar is meer dan 110 miljoen us-dollar verdwenen toen Abraham daar Mini ster was, Abraham verkocht met slippers vis op straat en nu heeft hij helikopters, geld dat betaald is voor onderzoek Treinproject van Poelepantje – Onverwacht, verdwenen Goud van de Centrale Bank, Schoolboeken van Eddy Jozefzoon, winkelen in Parijs, Leven als een God in Frankrijk, dansen op jachten, Carolinebrug dat door de zandboot van Sardjoe is vernietigd en waarvoor niet betaald is, om het te herstellen, enz, enz.

  DDB heeft nooit gewerkt, maar is toch de rijkste man van Suriname. Hoe is hij aan dat geld gekomen?

  DDB en de gangsters Oe hoepel op!

  Surinamers kijkt u om u heen. Zie de prijzen van de EBS, waterleiding, kosten voor primaire behoeften, schoolgeld, tarieven voor bus, korjaal, benzine, zie uw hongerige loontjes, die al in de eerste week van de maand op zijn, hoge valutakoersen, ontwaarding van de srd, enz.

  Sranansma Oe Wiki No

  Time4Change
  Chan4Pres!
  Alle Surinamers moeten zich aansluiten bij de VHP, als dat nodig is.

  Ik vind dat de oppositie en andere groepen in Suriname nog niet hun krachten/spierballen moeten tonen. Laat de paarse kakkerlakken het eerst stevig aan den lijven ondervinden en van doordrongen zijn, dat ze door op DDB te stemmen armoede en achter uitgang hebben veroorzaakt in Suriname. Ze moeten bewust worden hoe ze als een kip zonder kop armoede en verval veroorzaakt hebben in Suriname. Ze moeten doordrongen worden dat het niet gaat om BB met R, een paarse vlag, paarse t-shirt, paarse pet, praatjes van DDB, muziek en grietie op het pleintje.

  Ook de kiezers die op overlopers gestemd hebben moeten aantonen dat zij niet gestemd hebben voor Sapoen en Chitan en dat het niet de bedoeling was die DDB moesten gaan ondersteunen na de verkiezing van 25 mei 2015.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 8. Belangerijk is dat deze regering het niet heeft kunnen bewijzen,integendeel juist t hele land naar de klote heeft gebracht,dus weg met deze regering en daarna zien we wate we met die overige loslopende npders gaan doen


  Maak melding

 9. ….moeilijk hoor je weet niet waar de vijand schuild aangezien men niet publieklijk het volk durft uit te LEGGEN OP WAT VOOR LEVEL VOLK EN LAND ZICH BEVIND HET UITLEGGEN EN BEWUST MAKEN WAT VOOR GEVOLGEN IMF HEEFT .ALS MEN DIT DOET ZAL VEEL PAARS ZICH KEREN MEN HEEFT GELIJK OM Tot in de puntjes GOEDE ALTERNATIEVEN UIT TE WERKEN voor men massaal drastische stappen gaan ondernemen


  Maak melding

 10. Bouta frei broko amerika houd hem in de gaten andere kant de europese unie mensen ga masaal op straat er moet een einde aan komen en opsluiten al deze regeringsoplichters alle NDP ers inclusief BEP en dodson


  Maak melding

 11. Volgens mij is het enigste wat Suriname kan redden is een zeer strenge anti-curruptiewet gecontroleerd door een wereldinstelling.

  Elk cent wat uit de staatskas uitgegeven wordt moet achterhaald kunnen worden waar het aan uitbesteed wordt…

  Een betere belastingstelsel om gronddiefstal te ontmoedigen en terug te geven aan de staat is ook een must. Ik kan wel tientallen onderwerpen bedenken waardoor het weer beter zou gaan… zeker weten….


  Maak melding

 12. LICHT en WAARHEID maken VRIJ …zorgen voor BEWUSTWORDING…..KRACHT …ZUIVERING en VERBETERING tot in den EEUWIGHEID!

  ‘ De regering dwingen een ander beleid te voeren?’
  Deze regering is NIET GESCHIKT om nog langer te regeren. Daarvoor is er al teveel gebeurd.

  Hopelijk wordt er MASSAAL gehoor gegeven aan de protestoproep!
  Elk volk heeft het RECHT zich te BEVRIJDEN van de ketenen van dictatuur en corruptie!

  Ook de kinderen, arme zieken en ouderen zitten te wachten dat er op een verantwoordelijke manier aan een beter toekomst voor hen wordt gewerkt.
  Het zal natuurlijk hard aanpakken worden met een ander regering, maar er zal meer gevoel van solidariteit onderling zijn en ook een betere- en vruchtbare samenwerking.

  Genoeg is genoeg! Het kan zo niet langer.
  Oppositie…. bedrijven…. organisaties….vakbonden, onderwijs…. burgers…..protestgroepen….etc.. zullen zich moeten bundelen om werkelijk politieke VERANDERING (Verbetering met een andere regering) teweeg te brengen! Het zal zich verder Leiden……

  Zo niet zal de situatie in het land met de dag onhoudbaar worden.

  LICHT en WAARHEID maken VRIJ …zorgen voor INZICHT en VERTROUWEN…tot in den Eeuwigheid!

  MESSAGE and POWER from GREAT SPIRIT OF LIGHT!


  Maak melding

 13. Ook deze storm zal de regering weerstaan. We leven nu in een moeilijke periode met economische stagnaties en ook de oppositie kan op dit moment het tij niet keren. Tenzij ze over een gekke suikeroom beschikken die goedkope dollars aan hen zal geven en die de kosten van hun leven op zich wil nemen kan het misschien beter met ze gaan. Ik zie dit echter niet gebeuren.


  Maak melding

 14. Bewerken

  Verschillende groeperingen hebben kritiek op het IMF. Zo beweert men dat het IMF geen problemen heeft met dictators en schendingen van mensenrechten, het arbeidsrecht en milieuwetgeving zolang dit economische voordelen voor het Westen sorteert.[bron?] Ook wordt beweerd dat het IMF te veel een liberale, open markteconomie voorstaat, waardoor sommige arme landen alleen verder in de schulden worden geholpen.[bron?] Volgens de econoom Joseph Stiglitz leiden de eisen tot herstructurering die het IMF aan zijn leningen verbindt wel tot bestrijding van inflatie, maar is dit beleid slecht voor economische groei en werkgelegenheid.


  Maak melding

 15. Het land heeft geld ..is alleen op de verkeerde rekeningen.Gewoon alles naar boven halen…doorspitten…en alles invorderen.Dan zal je zien dat we niet arm zijn…Bouterse..graanoogst…etc etc..Vertel op hoe komen jullie zo rijk..uit je salaris??


  Maak melding

 16. Dit land moet nu eindelijk eens gezuiverd worden van die moordenaar en dat andere paarse geboefte, en tevens al die jaknikkers in de de Dna, die zogenaamd dit volk vertegenwoordigen, ze hebben niets kunnen betekenen voor dit volk, alleen maar ellende en verval gebracht, na die zuivering, zal het nog wel wat jaren kosten, voordat dit land weer op de rails is vanwege al die gestolen miljoenen die door die paarse rotzooi in 6 jaar tijd verduisterd is.


  Maak melding

 17. HEHE WOORDEN JULLIE WAKKER SANTOKI en het werdt ook wel tijd hoor waarom duurt het zo lang ik hoop dat je dit goed door dacht hebt want nu je het gezegt hebt zal bouta ook maatregel nemen zoek steun in buiten land bij vrienden ik hoop dat het door gaat en goed komt


  Maak melding

 18. Eindelijk is het kwartje gevallen RobG is de reincarnatie van of de broer van Mohammed Saïd al-Sahaf de minister van propaganda van Sadam Hoessein.

  Het valt wel op dat alle hulptroepen van Mohammed Saïd al-Sahaf / aka RobG schijnbaar ook niet meer betaald worden. Z zijn weg geslopen.


  Maak melding

 19. TR
  ‘Dit land begrijpt niet wat winnen betekent’

  Interview | Letitia Vriesde, weggepest bij Surinaamse atletiekbond

  ‘Guerrilla-aanvallen, valkuilen, dolksteken in mijn rug.’ Het was een messcherpe toespraak waarmee atletiekkampioene Letitia Vriesde begin augustus afscheid nam van de Surinaamse sportwereld. Volkomen gedesillusioneerd stapte de snelste vrouw van Zuid-Amerika op de 800, 1500 en 3000 meter vroegtijdig op als voorzitter van de atletiekbond van haar land.

  Zo moegestreden door sabotage en persoonlijke aanvallen van de andere bestuursleden en aangesloten verenigingen, dat ze er pas na vier maanden over wil praten. “Ik had er helemaal geen zin in. Eerst wilde ik het allemaal laten bezinken, en voor mezelf nagaan wat er eigenlijk was gebeurd”, vertelt Vriesde bijna verontschuldigend. Waarna resoluut: “Mijn afscheidstoespraak had eigenlijk nog veel feller moeten zijn.”

  Vriesde doet al aan atletiek sinds de middelbare school in Paramaribo, maar ontwikkelt haar sporttalent pas echt wanneer ze in 1985 naar Rotterdam trekt. Weggestuurd door haar ouders, om de malaise die dan in Suriname heerst. In 1991 breekt ze door met een finaleplaats op de 800 en 1500 meter op de wereldkampioenschappen van Tokio. Op het WK in Göteborg in 1995 wordt ze tweede, de beste prestatie van haar carrière.

  Een jaar later wordt een grote laan in Paramaribo naar haar vernoemd, want al die tijd is Vriesde blijven uitkomen voor Suriname. ‘Domme Surinaamse trots’, noemt ze het nu. “Ik vond de behandeling van vreemdelingen door de Nederlandse vreemdelingenpolitie maar niks. Dat was voor mij reden om niet te kiezen voor een Nederlands paspoort, hoewel me dat meermaals is aangeboden.”

  Het maakt het Vriesde wel makkelijker om in 2007 met haar man en pasgeboren dochter naar Suriname terug te keren. “In tegenstelling tot andere remigranten ben ik nooit teruggegaan met de wil om de boel te veranderen”, beweert ze. “Door de hechte band met mijn familie en mijn geboortegrond is Suriname gewoonweg steeds mijn land gebleven.”

  En toch. Na een sportwinkel, liefdadigheidsstichting en atletiekclub in Paramaribo te hebben opgericht, wordt de voormalige atlete in 2012 alsnog voorzitter van de Surinaamse Atletiekbond. Het land kan haar ervaring, netwerk én naamsbekendheid in het wereldje goed gebruiken, want er is wel degelijk verandering nodig.

  In tegenstelling tot bij regiogenoten als Trinidad, Cuba of Jamaica bestaat topsport in Suriname niet. Er is zelfs geen atletiekbaan van 400 meter. “Ik wilde toch wat teruggeven, want er loopt genoeg talent rond. Het ontbreekt echter aan structuur en mentaliteit. Dit land begrijpt gewoon niet wat het voor het nationaal gevoel betekent om op een wereldtoernooi de eerste te zijn. Het gaat daar niet om de goede prestatie van een enkeling, maar om als land gezamenlijk iets positief neer te zetten.”

  Ook de atletiekbond blijkt een puinhoop te zijn. Vriesde treft een lege huls zonder eigen kantoor, zonder moderne statuten, zonder boekhouding. Ze wil de boel professionaliseren, maar stuit op de dubbele agenda’s van andere bestuursleden. “Mensen die er zitten om hun eigen belangen te dienen, die alleen maar willen zien dat jij faalt, zodat ze jouw positie kunnen inpikken. De Surinaamse atletiek blijkt nog erger verdeeld dan de Surinaamse politiek. In plaats van mijn bekendheid uit te buiten, waren ze er jaloers op. Ik werd zelfs beschuldigd van het stelen van fondsen, terwijl nieuw atletiekmateriaal dat ik met die fondsen voor verschillende clubs had gekocht, opgestapeld bij de atletiekbond bleef liggen.”

  Vriesde zag na twee jaar geen andere uitweg dan opstappen. Er klinkt ontgoocheling in haar stem. “Ik heb altijd voor Suriname gekozen, maar ik blijk niet welkom. Er kan van mij niet worden verwacht dat ik me na al die jaren als professional verlaag naar het niveau waarop hier zaken worden gedaan. Het is bovendien erg makkelijk om te zeggen dat ik dan maar moet opkrassen.”

  “Ik heb soms zeker spijt van mijn terugkeer naar Suriname, maar de stap is gezet. Wat niet betekent dat ik een eventueel vertrek uitsluit. Komt er een goede aanbieding, dan zal ik die zeker overwegen.”


  Maak melding

 20. @JoJo

  Ik denk eerder dat de meeste mensen met wat verstand zo langzamerhand snappen dat mensen zoals jij hier helemaal niet zijn om een dialoog te zoeken. Je zit hier ook een spelletje te spelen. Eigenlijk ben je een soort gecertificeerde Front trol. Ik lees hier nog wel soms maar ben het gezuig van types zoals jij zat. Dus praat hier maar voor eigen parochie. Mensen zoals Ray en Molenaar zullen het geweldig vinden. De mensen die er echt toe doen reageren allang niet meer op je rommel. Ik beloof je echter dat dit ook het enige is wat je kunt doen tot 2020 en waarschijnlijk ook na 2020. Kansloos hier je waarheid verkondigen voor een stel bavianen die het met je eens zijn zonder dat je ooit wat oplost. Ik wens je veel plezier met dat vooruitzicht. Ik ga verder met het daadwerkelijk leven offline. Heb geen beperkte website nodig om elke dag op te lopen mopperen.


  Maak melding

 21. @Buck fouta
  Jij bent ook nooit tevreden .Iedereen zit te wachten op de oppositie. Nu die acties heeft aangekondigd is dat ook niet goed voor je. Het surinaams volk wacht op een leider als Santokhi ,zelfs iets ondernemen dan geloven ze niet in hun zelf.Santokhi moet de boel mobiliseren de straat op te komen en massaal het land plat leggen .Het is beter dat we 1keer staken dan dat er maandelijks om de beurten gestaakt wordt zonder resultaten.De bevolking heeft er voor gezorgd dat corrupte dilma liefje weg is en ze heeft niet eens gemoord. Bij ons komt de lijder met een paar bonussen,hij is corrupt,heeft gemoord ,heeft amnestie en loopt te smeken om vergiffenis!


  Maak melding

 22. Waterhoofd.
  Ze willen weer aan de macht komen om te graaien en te stelen. Luku Somo fa ai luru fu tek den grong. Denki fu jogi nanga randjitsing sang sidong nanga bigi bigi djari.
  Loni nanga honderden concessies. Zij zijn geen haar beter. Was suma kong den aw klar a patu en leg uit tak na schuld fu den mang na den fesi.
  Sranan aw tang in a ban fu didibri…. Sorry……


  Maak melding

 23. RobG is back on stage welkom back ! Maar dit zal geen storm zijn die weer gaat liggen hoor maar een orkaan , het volk lijdt al veels te veel !
  Maak uw borst dus goed nat ! Het wordt een lange hete droge tijd voor uw geliefde ddb.


  Maak melding

 24. @Paul
  Jij kan namens de ndp met een tegenactie komen.Je kan alvast RobG,Paraman,Pannekoekman,de amnestie schenkers,de overlopers,de broederverraders als sandew Hira optrommelen en de Dodo’s.
  Jou baasje zijn einde naderd ,het is in zicht…Suriname heeft een kans en wij gaan het benutten ook!!
  Hup hup Santokhi,hup,hup,V7.


  Maak melding

 25. Het wordt een grote fiasco als de oppositie buiten parlementaire acties gaat voeren. De timing is verkeerd. Begrijp niet wie Santokhi dit advies heeft gegeven. Laat het volk nog meer pinaren. Hoe langer Bouterse zit hoe erger het zal worden. Dit moet het volk zelf ondervinden, anders leren ze het nooit! Wacht tot dat het volk zelf spontaan in opstand komt maar bereid je alvast voor op wat er daarna moet gebeuren. Wacht in ieder geval tot februari 2017 en bekijk de situatie opnieuw. De tijd werkt in het voordeel van de oppositie, omdat steeds meer Surinamers tot het besef komen dat de NDP een regelrechte ramp is voor het land. Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden krijgt de NDP zeker 15 zetels. Wacht tot deze 15 zetels verder verdampen. Surinamers zijn dom en opportunistisch ingesteld en ze moeten daarom een harde les leren. Door telkens de rotsooi van de NDP te gaan opruimen zal het volk niet beseffen dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor de situatie waarin het land terecht is gekomen.


  Maak melding

 26. Het moet geen eenmalige actie worden, de hele economie en het maatschappelijk leven (m.u.v. de gezondheidszorg) moet voor onbepaalde tijd worden platgelegd. Bouterse en de zijnen kunnen alleen voortijdig tot aftreden worden gedwongen wanneer zij bij de strot gegrepen worden en dus niet met zo af en toe een incidentele actie.


  Maak melding

 27. Santokhi is wel voorzichtig. Hij wil weten we met hem is.
  Werk langzaam zonder bomastisch te zijn.

  Als de oppositie de mond gesnoerd wordt in dna dan gaat het accent in de buiten parlementaire actie.Als andere groepen mee doen om te protesten tegen het pinaren dan is dat beter.
  Het is een nieuw begin voor Suriname.


  Maak melding

 28. 11 jarige bink pleegde bank roof bij rbc bank!
  Dat is de druppel die de emmer doet overlopen bij de oppositie, zeker . En die zelfde kerel kan je ook vermoorden op straat. De criminaliteit viert z’n hoogtij en de plegers zijn jonger.
  De oppositie mag de ebs-ers gaan steunen en het gevecht overnemen. Dit is het moment om af te rekenen met het wanbeleid. Iets wat ik ervoor duimde. Structurele aanpak is vereist en communiceren met het volk is echt absoluut belangrijk.
  De kiezers van de ndp zijn zwaar teleurgesteld m.u.v. een enkeling die zich ten koste van de ndp zich hebben verrijkt.
  Ze zijn fel gekant tegen elk actie van de oppositie en de negatieve woorden naar de oppositie schieten nou te kort. Ze moeten alles wat ze gestolen hebben terug geven aan de staat . Het komt zeker goed.
  Ik zie die schijters van pl en abop niet graag in de protest actie.
  Somohardjo en brunswijk , weg wezen.!!!


  Maak melding

 29. Jojo, de regering heeft de meerderheid in het parlement en men is niet afhankelijk van een andere politieke partij die zorgt voor een parlementaire meerderheid. Als deze partij zich terug zou trekken was de regering haar meerderheid kwijt. men Gooi de valse hoop overboord en wees realistisch. Wil de oppositie gaan staken wanneer de scholen moeten beginnen? We zien wel wanneer het zover is.


  Maak melding

 30. Paul:
  Ziende blind en horende doof, met je ‘leuk geformuleerde’ frasen en pseudo intellectuele nietszeggende prietpraat.
  Als het je tegenstaat op Waterkantnet, zoek dan naar de uit-knop op je device. Zo makkelijk als dat jij andersdenkenden (dan paars) beticht van onwaarheden en het niet aangaan van de dialoog. Ondanks eerdere opmerkingen (postings) om toch eens afstand te nemen van je (paarse) oogkleppen en je verstand te laten prevaleren boven je adoratie van een stelletje regerende supernono’s, blijf je volhardend en doe je niets met dat stukje verstand dat toch ergens nog moet zitten. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je er puur op uit bent om de gemoederen een beetje bezig te houden en te stangen! De cijfers liegen er in elk geval niet om, Bouterse en familie/vrienden/insiders hebben het land volledig verkracht en naar de sodemieter geholpen. Veelvuldig is er door mensen met kennis en visie, uit binnen- en buitenland aangegeven en gepoogd de coalitie in te laten zien dat het land de afgrond in geregeerd werd. O.a. de oppositie werd en wordt gewoon monddood gemaakt, heb je wel eens naar de streaming van de DNA gekeken? Plaatsvervangende schaamte als ik zie en hoor dat goed gefundeerde opmerkingen/reactie’s door de oppositie gewoon weggedrukt worden, Simons zet gewoon de microfoonknop uit!
  De DNA is verworden tot een a- democratische poppenkast die maar één doel voor ogen heeft en dat is Bouterse in het zadel houden!
  Dat het land er daardoor aan ten onder gaat zal hen allemaal worst zijn. Deze mensen zitten er al lang niet meer voor de bevolking van Suriname, maar alleen tot eer en meerdere glorie van hunzelf.


  Maak melding

 31. Goed dat dit gebeurt. Maar ik ben sceptisch, ik verwacht er niet zo veel van. Ik vrees dat de oppositie alleen maar met politiek correcte praatjes gaat komen. Men moet oproepen tot protest, gebouwen bezetten, radiostations, met name SRS, en nog veel meer. Geen politiek correct protest en ook niet schrikken van dreigende woorden van Bouterse. Hij gebruikt maar 1 middel, intimidatie. Als de oppositie in staat is dat te negeren, dan komt de verandering van zelf.


  Maak melding

 32. Landgenoten,
  Wij wachten de acties af.
  Wij hebben een passend antwoord al klaar liggen.
  Dus oppositie doen jullie wat jullie niet laten kunt.
  Laat zien dat jullie genoeg achterban hebben.
  Wij hebben alles onder controle en zijn al voorbereid op de komende acties.
  Hadden de acties eerder verwacht maar het volk staat nog steeds achter zijn president.


  Maak melding

 33. Hello Mazda geen corupte praktijken toch..in het belang van het mooie land en de zwakkeren moet er een ander koers komen anders gaat het land naar de kloten


  Maak melding

 34. Jullie hebben alles onder controle noh mi goedoe…hoe hebben jullie het zover kunnen krijgen dat een 11 jarige bink de rbc bank beroofde.???
  Heeft hij die talenten van de governor v d centrale bank gehad!!!
  Wat vind je daarvan???


  Maak melding

 35. hallo mensen,,

  als je toch wil reageren,, kom dan met je eigen naam en niet een z. g. n nik-name. die nergens op slaat..

  kijk maar naar al die namen die jullie je zelf geven,, is toch schandalig..

  waarom ben je bang om je eigen naam te noemen/schrijven ,, heb je wat te verbergen..

  schande ..


  Maak melding

 36. @Robje-G-enige-Sranang-slaaf op de NDP-plantage van Desi :

  IEDEREEN in Sranang die niet BOEFACHTIG is zal het beter doen dan de HUIDIGE CORRUPTE NDP-BENDE !
  SRANANG HEEFT VOLDOENDE EN BETERE REGEERDERS !!!

  NOOIT ZIJN AL ONZE RESERVES, AL ONS GOUD en GELD, VERKWANSELD door een Regering ! PLUS DAT DESI NOG RUIM 2.5 MILJARD AAN ONGEDEKTE SRD-BANKBILJETTEN IN OMLOOP HEEFT GEBRACHT !
  NOG NOOIT IS DE STAATSSCHULD ZO GROOT GEWEEST !!!
  ALLEEN DE NDP-CORRUPTELINGEN FLIKKEN ONS LAND en ONS VOLK, DIT !

  ZOUT EEN KEER OP MET UW DALENDE WERELD-MARKTPRIJZEN ALS ENIGE OORZAAK van ONZE FINANCIELE ELLENDE ! DE NDP-CORRUPTELINGEN HEBBEN SRANAN LEEG GEPLUNDERD !

  DAAROM GEEN ENKELE ACTIE VAN OPA DESI, NA HET LEKKEN VAN DE CLAD-RAPPORTEN OVER VOORAL NDP-CARIFESTA-GEBOEFTE en ZEER VEEL NDP-NASCHOOLSE-OPVANG-GEBOEFTE !
  DESI IS PLOTSELING ONGESTELD GEWORDEN !!!

  JENNI de trekpop van Desi, Voorzitter van de DNA, BETREURT de betrokkenheid bij de MEGA-CORRUPTIE van DNA-LEDEN ! JENNY IS TE BANG OM OPENLIJK MEDE TE DELEN DAT ZIJ WEIGERT MET GEBOEFTE IN DE DNA TE VERGADEREN !
  DOOR DIT SOORT SRANANGMANS ZONDER RUGGENGRAAT, KOMT SRANANG NIET VOORUIT !

  Vogens Robje de slaaf, zou Sranang niet zonder de NDP-deskundigen kunnen ! Robje je ziet het IETSJE verkeerd, wij kunnen de FAILLISSEMENTSDESKUNDIGEN van de NDP, MISSEN ALS KIESPIJN ! GO HOME DESI !!!


  Maak melding

 37. Venezolaanse president door woedende menigte belaagd, kopten de kranten, staat dit ook Bouterse te wachten, of schijt hij al in de broek en zoekt hij zijn toevlucht op Broko Bakka


  Maak melding

 38. NDP DNA leden en NDP beleid makers jullie komen van Timboektoe Universiteit ook de aanhangers .

  Met jas en das en hoge hak hebben de dames en heren van NDP 128 Miljoen SRD gestolen van kinderen naschoolse troep

  128 Miljoen SRD de koers was toen 1 euro op 4 SRD omgerekend was 128 Miljoen SRD tijdens naschoolse troep
  32 Miljoen EURO .

  Naschoolse opvang is gelijk aan kinder mishandeling een kind moet 6 uur op staan om 8uur op school te zijn ,past om 5uur in de middag komende kinderen weer thuis .

  Het is bijna 12 uren dat kinderen van huis zijn alleen om een beetje rijst met groenten en kip .

  Wanneer krijgen ze de ruimte of tijd om te leren of ze dood moe thuis aankomen na 5 uur in de middag .

  Naschoolse Troep is opgezet om geld te verduisteren van kinderen .

  Zelf een werknemer blijf niet zolang van huis als de kinderen .

  Paul je heb zeker ook gezeten op Timboektoe Universiteit ga NDP helpen met projecten uitvoeren meld je
  bij ABRAHAMS Ocer of mail naar NDP

  Daar kan je Cocos bomen leren klemen en later Cocos exporteren naar Nederland van NDP .


  Maak melding

 39. Bouta ie fuck a kondre helemaaaaaaal up!
  Betre ie gwe want ie no mang!
  Telek dec a fucking koers doro kba 1 op 10
  Dus…… weg met mordenar!!!!!!
  Time for change!!!!!!!


  Maak melding

 40. @ RobG
  Jojo, de regering heeft de meerderheid in het parlement en men is niet afhankelijk van een andere politieke partij die zorgt voor een parlementaire meerderheid.

  U heeft helemaal gelijk.

  Echter hoeveel NDP stemmers van 25 mei 2015 zullen dat vandaag nog herhalen als ze voor de zelfde keuze staan. Ik wil daarmee zeggen dat de stem van het volk altijd sterker is dan de stem van de Volksvertegenwoordigers.
  Als het volk er genoeg van heeft kan geen enkele parlementaire meerderheid daar iets aan veranderen. De kiezer is bedrogen het is aan Santhoki en partners de actuele verhoudingen onder het volk op straat duidelijk te maken als hij daar kans toe ziet.

  Als het volk niet meer wil heeft de regering niets meer te doen. Bouterse en co kunnen het volk niet permanent voor belazeren.


  Maak melding

 41. Sommige NDP’ers zijn nu al begonnen met billenknijperij zoals @Mazda, @Paul, @Marcell.
  Vrees niet, het gaat alleen maar erger worden, Je zult straks elke dag een onderbroek moeten kopen.


  Maak melding

 42. @ Paul

  U analyse is vrij scherp en zou confronterend zijn als u niet de gelijke vorm hanteert.
  Dank u voor de spiegel die u voorhield. U had alleen het woord Trol niet moeten gebruiken om serieus genomen te worden.

  Dialoog is met zij die informatie en feiten negeren of ronduit ontkennen niet mogelijk.
  Ironie en Sarcasme zijn vormen geworden die ik voor hardleerse types hanteer. U mag/kunt daar van stellen dat het de dialoog onmogelijk maakt.
  Het is echter een gegeven geworden dat heel veel blinde volgers van Bouterse verdwenen zijn. Iemand als Pero heeft duidelijk onderkend dat hij vindt dat Bouterse zijn mensen in de steek gelaten heeft en het falen van zijn (raads) adviseurs toedekt.

  Uw reactie maakt duidelijk dat Macht verworden is tot Onmacht.

  Dat u denkt dat er niets opgelost wordt is uw mening. Echter het aantal compagnons van RobG is aardig uitgedund geraakt.


  Maak melding

 43. Mijn visie is:
  Geen oppositie meer:
  DD Bouterse Persident.
  Ch. Santhokie Vice Persident,
  Rusland ook VC persident
  PL. Somohardjo Statenvoorzitter
  Ronny Brunswijk Minister van Binnenlandse zaken.
  MAAR hangt van stemmen die je krijgt ja, eerlijk delen en eerlijk verdelen ja.


  Maak melding

 44. Mijn visie is:
  Geen oppositie meer:
  DD Bouterse Persident.
  Ch. Santhokie Vice Persident,
  Rusland ook VC persident
  PL. Somohardjo Statenvoorzitter
  Ronny Brunswijk Minister van Binnenlandse zaken.
  MAAR hangt van stemmen die je krijgt ja, eerlijk delen en eerlijk verdelen ja.


  Maak melding

 45. @Paul

  In eerste instantie is uw reactie geen dialoog nastreven confronterend en een spiegel die ik mij zou kunnen aantrekken.

  Echter de woorden Front trol maken uw reactie ook van een niveau dat dialoog in de weg staat. Uw mening is geen analyse maar een poging zonder inhoudelijke dialoog mij als lastpak weg te zetten.

  U heeft gelijk mijn bijdrage kan niet tot Dialoog leiden en is ook niet zo bedoeld omdat de input die ik verschaf aan dovemans oren is gericht. De mensen die supporter zijn van de ze coalitie resp. regering horen geen nuance en negeren de feiten. Ze zien en horen slechts beschuldigingen die met tegen verwijten (zonder feiten) bestreden worden.

  Het was recht op de kaak toen u melde dat ik niet uit was op dialoog. In de normale wereld ben ik namelijk heel erg van de dialoog en het bezien van de ene kant en van de andere kant en de waarheid van het midden.

  Als u goed leest weet u dat ik geen Front mens ben en ook de fouten van Front onderken. Ik doe een poging (uitvergroot, zwart wit, met ironie) te laten zien wat de beloften van de regeringen Bouterse waren en wat de resultaten zijn.
  Er komt geen reactie op het gegeven dat Hoefdraad stelde dat de regering in 2012 – 2013 is blijven plannen met Goudprijzen die richting $ 3.000/tray ounce zouden gaan. Zo iets is wanbeleid en is de basis onder het bezwijken van de economie toen ook de olieprijzen onderuit gingen.

  Beste Paul zij die dit beleid verdedigen zijn blind en doof en niet tot DIALOOG in staat.
  Kijkt u maar eens naar een livestream uit de DNA en dan ziet u het gebrek aan DIALOOG aan beide zijden van het Parlement. Belfort, Abdoel, Hooghart, Girjasing, Jogi, Doekhi, Waterberg, Somohartjo, Misiekaba zijn voorbeelden van mensen die slechts zenden en niets horen.

  Ik heb ook een boodschap en zend. dat is geen Dialoog echter ik weet dat de boodschap aankomt. Ook bij de beleidsbepalers.


  Maak melding

 46. budayayawa

  Mijn visie is:
  Geen oppositie meer:
  DD Bouterse Persident.
  Ch. Santhokie Vice Persident,
  Rusland ook VC persident
  PL. Somohardjo Statenvoorzitter
  Ronny Brunswijk Minister van Binnenlandse zaken.
  MAAR hangt van stemmen die je krijgt ja, eerlijk delen en eerlijk verdelen ja.

  ============================================

  MIjn visie: liquideer Bouterse, het liefst vandaag nog of lever de man uit aan Nederland. Probleem opgelost.


  Maak melding

 47. Koning Willem-Alexander opent dinsdag in Westzaan de grootste en modernste gevangenis van Nederland. Het complex heet officieel het Justitieel Complex Zaanstad (JCZ) en is 68.000 vierkante meter groot. Ook staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid & Justitie) is aanwezig.

  Het complex bevat een huis van bewaring, een gevangenis en een psychiatrisch centrum. Er kunnen duizend mensen worden ondergebracht, ‘justitiabelen’ zoals het ministerie ze noemt. Het gebouw vervangt verouderde gebouwen in de regio Amsterdam/Haarlem. Het psychiatrisch centrum is al in gebruik, de rest volgt later dit jaar.

  Uitgangspunt in het JCZ is ‘binnen beginnen, om buiten te blijven’. De mensen worden ook aangesproken op hun eigen verantwoordelijkheid.

  ============================================

  Onderkomen voor Bouterse is gereed. Bevrijd Suriname van deze hebie. Stuur de man naar de Noordzee kust.


  Maak melding

 48. Hebzucht kent geen grenzen , waarom gaat inke dat geld niet afdragen aan AZ of Ashiana.
  Mensen laat je niet bang maken , jaren 80 is al lang voorbij.
  Wie gaat en kan het land besturen als deze klik weg is?
  Ik ben benieuwd..


  Maak melding

 49. A TING FU YORKA DORO-NO PLEI NANGA FAJA..
  WAN YO BRUNG YU FINGA..
  SA YU BEN DU NANGA LIBI-NA SO YU MUSU PAI NANGA
  LIBI..KIBRI NO MANG..GADO WAN KANG JEPI…

  DIT IS WAT JE MET MENSEN HEEFT GEDAAN,JE KAN BERGEN GELD-GOUD-OLIE…DE MACHT VAN HET LAND..MAAR GAAT JE OOK NOOIT LUKKEN OM ‘T LAND TE REGEREN.JE HANDEN IS BESMEERD MET MENSEN LEVENS BLOED…VERDOEMD EN GEVLOEKT..GOD IS MACHTIG..SARI TORI..


  Maak melding

 50. Wat het nu in ons land gebeurt is zeker geen schuld van Bouterse, maar onze eigen bevolking, niemand komt mij vertellen dat wij ingetrapt zijn in de mooie woorden van MIS kaba, botro en andere leugenaars van NDP, iedereen heeft op Bouta gestemd voor zijn eigen belang voor gratis YANG DRINGIE-grondpapieren ect ect. Bijna niemand denk aan het vooruitgang van Suriname. Áls je van je land houd kan je nooit iemand president maken die een strafblad heeft, zelf familie van Bouta zijn CRIMINEEL, zie zoonslief, iedereen wist dat maar toch!! .
  Surinamers houden niet van betalen, alleen gratis krijgen. IMF doet het heel goed wie niet wil luisteren moet voelen. Front regering was de domste regering geweest, toen ze in de macht waren moesten ze Bouta opruimen.
  Sarjoe gaf het roer aan Santokie toen de boot al verzonken was, op Saramacca was een B.O mevr. Gisaidobe ze behandelde de mensen van Saramacca als honden.
  Mensen hebben tegen front gestemd omdat ze ook moe waren van dit soort sukkels als Gisaidobe.
  Dus hoofdverantwoordelijke is:
  1- FRONT, heeft zijn huiswerk niet goed gedaan
  2- Surinaamse bevolking gekozen op een Crimineel
  Suriname kan weer beter worden, maar dan moet harde koppen gaan rollen. Alle pionnen van Assemblee moet gescreend worden op- corruptie – strafblad.
  Nieuwe eerlijke en hoog geschoolde mensen moeten Suriname over nemen .


  Maak melding

 51. Jojo, natuurlijk zijn er mensen die teleurgesteld zijn door de economische ontwikkelingen in het land. Maar dat wil nog niet zeggen dat deze mensen bij een volgende verkiezing hun stem gaan uitbrengen op VHP-NPS-PL,enz. Vergeet niet dat de mensen wel heel goed weten dat deze partijen toen zij het voor het zeggen hadden ook niets van gemaakt hebben. De tijden zijn veranderd en het volk kan men niet meer als stemvee gebruiken.


  Maak melding

 52. UN WIKI GO NA STRATI SRANAN MANG..KONDRÉ BRUNG
  ALA SANI KONG DIRI- NO TANG SEDONG NA OSO..
  BUNDRU KONG NA WAN -TIS NO KANG GO SO DORO..
  ALA DEI YU MUSU NJAN-DA FA FF MONI NO SARI..

  TORI MUS TAKI-TORI MUS BARI..STREE DE FU STREE
  GI SRANANG-GI ALA MANG-FU KANG NJAN.. TIS NO KANG GO SO DORO..ALA ANU KONG NA WAN BUNDRU.!


  Maak melding

 53. RobG

  Jojo, natuurlijk zijn er mensen die teleurgesteld zijn door de economische ontwikkelingen in het land. Maar dat wil nog niet zeggen dat deze mensen bij een volgende verkiezing hun stem gaan uitbrengen op VHP-NPS-PL,enz. Vergeet niet dat de mensen wel heel goed weten dat deze partijen toen zij het voor het zeggen hadden ook niets van gemaakt hebben. De tijden zijn veranderd en het volk kan men niet meer als stemvee gebruiken.

  =========================================

  Volgens mij ben je van de plee pot gevallen. Koers staat 1 op 8.


  Maak melding

 54. @RobG….je propaganda werk niet meer hahaha,kondre kon brung ala sani kong diri…da yu aba bribi ete .met je economische ontwikkelingen zeker weer je anansi tori,go dok jeré hahaha.Schande kan je nog in de spiegel kijken,je vertelt alleen maar leugens hahaha lucht ballonnen verkopen.LUKU FA MENSEN KLAGEN ELKE DAG ..MONI NO SARI-ALA SANI KONG DIRI…SCHANDE DENG NA TORI GADO SA WAN DEI O KARI YU VERANTWOORDELIJK UIT TE LEGGEN..


  Maak melding

 55. @RobG
  Tenzij ze over een gekke suikeroom beschikken die goedkope dollars aan hen zal geven en die de kosten van hun leven op zich wil nemen kan het misschien beter met ze gaan. Ik zie dit echter niet gebeuren.

  Kom kom RobG, wees nu eens eerlijk tegen jezelf. Er si geen suikeroom die enkelen (NDP) die de regering vormen wilt blijven voorzien van valuta want ook dar komt een einde aan.
  IMF is commercieel dus is geen suikeroom, ook de IDB niet.
  Wie dan wel?
  Al die SuriNeds die jaarlijks familie steunen met geld / valuta en dozen die blijken de kleine suikerooms en tantes te zijn (massaliteit x futiliteit = grote bedragen) die de economie van Suriname dobberend boven water houden.
  En nog wilt de coalitie niets weten van de SuriNeds noch recht geven om hen ondersteuning positief aan te wenden.
  Dus RobG
  Zie daar de suikeroompjes en tantes.


  Maak melding

 56. Dat is tijdverspilling. Wat willen ze daarmee. Laan ze een brief of petitie schrijven en geven aan onze Jennifer Geurlingam – Simons.
  Want onze leider Bouta e gwe neks !! Wij, het volk, hebben hem democratisch gekozen. Hij heeft volmacht om te boelen wie, wanneer en hoe hij maar wilt.
  VHP had criminaliteit, corruptie, drugsdealers en moordenaars allang al kunnen aanpakken. Dat hebben ze niet gedaan. En dan komen ze nu met protestactie. Dus als de doks op is dan zetten rijst.
  Wij hebben een leider nodig !! Een leider die onze doks op eet èn onze rijst en onze sof opdrinkt. Meer hebben wij niet nodig, want wij hoeven niet te ontwikkelen. Wat denken die Hollanders dat ze geweldig zijn. Boi, eten vinden we gratis in het bos dus wij pienaren niet. Holland heeft dat niet dus in Holland pienaar je, mang.
  Lang leven NDP !! Bouterse is onze leider !! We gaan voor nog 5 !! Nog 5 miljard Euro extra schulden opbouwen !! Hoera !!


  Maak melding

 57. Yes, lets do it opposition en de regering zo snel mogelijk eruit trappen!
  Wie de cel in moet ook gelijk de cel in zonder aanzien des persoons.


  Maak melding

 58. Als het aan mij ligt word een Chinees pres van Suriname…een Chinees met goede bedoelingen.
  Geen creeol/hindoestaan als pres voor su.

  GEVEN JULLIE EEN CHINEES DE KANS.LIEVER VEEL CHINOS IN SU DAN HAITIANEN.ZE HEBBEN HUN EIGEN LAND NAAR DE VERDOEMIS GEHOLPEN.

  CHINO FOR PRES!GO CHINO GO!


  Maak melding

 59. Wie gaat geloven dat su betere tijd gaat doormaken. Dit is een illusie. Met geafricaniseerde volk zal Su nooit meer beter worden. Deze bevolking kunnen alleen grote woorden produceren zoals wees gerust alles komt terecht en even geduld de bus komt zo, maar daartussen doen ze helemaal niks, Bovendien wachten ze in de hangmatten alleen op de grote stad Dubai. Bab re bab.


  Maak melding

 60. HET VOLK VAN SURINAME SAMEN MET DE OPPOSITIE IS STERKER DAN DE BENDELENDEN VAN DE NDP REGERING!!!
  Dilma hield dezelfde filosofie voor,ze was gekozen door de bevolking en zou nooit afgezet kunnen worden. Heden is ze VERLEDEN TIJD.
  Het volk heeft getoond dat zij bereid zijn te vechten en ze hebben gewonnen!!
  Wat zij gedaan hebben gekregen kunnen wij ook!!


  Maak melding

 61. @ RobG

  “Maar dat wil nog niet zeggen dat deze mensen bij een volgende verkiezing hun stem gaan uitbrengen op VHP-NPS-PL,enz. Vergeet niet dat de mensen wel heel goed weten dat deze partijen toen zij het voor het zeggen hadden ook niets van gemaakt hebben.”

  Tenzij er een Alternatief voor Suriname (AvS) opstaat zal er helaas (is schrijf helaas) geen alternatief voor de NDP zijn om op de VHP en de NPS te stemmen. ABOP en PL zijn wel machten maar irrelevant.

  U blijft volharden dat ze niets gebracht hebben.

  Ze hebben in 1992 de dieppe van van de SF van 0, 5 naar 416 voor een Nederlandse gulden weten te stoppen.
  Ze hebben in 2000 de val van 413 naar 3.600 voor een Nederlandse Gulden weten om te draaien naar 2.800 en hebben zoveel vertrouwen gekregen dat er 3 nullen vanaf konden.

  Ze hebben de schulden van Wijdenbosch betaalt en het land geasfateerd (Dalian I t/m III zijn onder hun uitgevoerd. of in uitvoering genomen).
  Staatsolie is behouden en de rafinnaderij renovatie en uitbreiding en financiering is geregeld.
  De formele Goudbusiness incl. Surgold in opgezet en tot ontwikkeling gebracht bij veel lagere prijzen dan nu.
  Surgold lag klaar voor uitvoering voor een veel betere deal dan de huidige. Als de President niet eigenwijs geweest was had Surgold al 2 jaar gedraaid.

  beste RobG hoe lang moet ik de lijst maken om aan te duidelijk te maken dat Venetiaan en Co ondanks hun beperkingen (clientisme/ Somo/Brunswijk) veel meer voor elkaar gekregen hebben.
  Hoe lang moet ik door gaan om duidelijk te maken dat het wanbeleid van Bouterse alles weer kapot gemaakt heeft waar door het dal nog steeds dieper wordt en de Schuldenberg steeds hoger.


  Maak melding

 62. @Paul

  helaas komen mijn reacties op u niet door

  U heeft een leuke spiegel voor gehouden. Alleen had u het woord Trol niet moeten gebruiken.

  U kunt dus beter zelf in de spiegel kijken.


  Maak melding

 63. Waarvan gaan de suries nu leven. Sins de regering Pengel wordt er geen voedsel meer verbouwd. Integendeel, alles van rijst t/m suiker is vernietigd. En nu ook worden de mineralen en bomen worden voor gratis weg gegeven aan brazilianen en chinezen. En ze laten een vergiftig natuur achter waar het volk van su en toeristen bang voor zijn. Land, rivieren , zee en ook het volk zijn ziek vergiftigd en de ziekenhuizen kunnen die niet helpen, want ze hebben geen middelen voor. Paé Badayaya U droomt van de tijd van Paé Iding soemita en Hij zei; sang lakserie you………..mi abi sambal terri en you abi notie. angri e kirie you, kong mi hoso mangan segoh goreng hmmm enak enak .yam yam.


  Maak melding

 64. Ook nu zal blijken dat er weinig slagkracht is vanuit de oppositie….dan heb ik het nieteens over het volk die liever alles slikt ipv opkomt tegen deze ellende …


  Maak melding

 65. Jojo, ik houd ervan om in de tijd te graven om achter waarheden te komen en om verklaringen te vinden voor specifieke gebeurtenissen. De perioden die ge opsomt over de moeilijke tijden die Suriname meemaakte waren juist in perioden toen Nederland de ontwikkelingsgelden als machtsinstrument inzette tegen de regering van Suriname. Probeer deze perioden in de Surinaamse geschiedenis niet te ontkennen.

  Gij kan ook niet ontkennen dat Nederland de ontwikkelingsgelden NIET als machtsinstrument heeft ingezet tegen regeringen van NPS en VHP. Ondanks deze grote voordelen is het de regeringen van NPS en VHP niet gelukt om Suriname duurzaam economisch weerbaar te maken. Probeer dit ook niet te ontkennen.

  Daarom ben ik van mening dat VHP en NPS geen alternatief zijn voor Suriname. Het is niets anders dan oude wijn in nieuwe zakken overhevelen. Met andere woorden je moet geen nieuwe denkbeelden verkondigen in kringen die niet het verstand hebben om er iets zinnigs mee te doen.


  Maak melding

 66. Zware protesten kunnen verandering brengen in de failliete vastgelopen neerwaarts hollende economie. Het juiste accent leggen op die sectoren die meteen deviezen genereren en elimineren van het kwaad te beginnen bij de grootste criminele vissen zijn een must.


  Maak melding

 67. @Chu Hung, ik ben het volkomen met je eens ! Alhoewel ik het ook voel zal het goed zijn nog even te pinaren.wanneer we in aktie gaan moet het tot het bittere eind zijn met het doel dit regiem weg te werken.

  Ik woon hier en peil ook dagelijks de stemmingen en de mensen zijn nog niet zo ver om tot het uiterste te gaan.Die kwal heeft nog wat credits bij zn lethargische aanhang en dat moet eerst verdwijnen wil je een succesvolle revolte hebben.
  Fail je in deze , dan zijn wij voor altijd verloren, overgeleverd aan de paarse ellende voor decennia !,
  Dus oppositie ik zit ook te springen maar even geduld tot februari zowat !
  Ga de geschiedenis na tot in het verleden, februari is meestal de beginmaand van protesten !( zelfs die van die ouwe seniele paarse crimineel helaas)


  Maak melding

 68. Beste RobG

  Alle gelden die in West Suriname, Victoria, Phedra, Landbouwmaatschappij Patamacca geïnvesteerd zijn als gevolg van de revolutie en het daarvan afgeleide binnenlandsconflict vernietigd Niet door de zittende regering maar door een stelletje sergeants die ruzie hadden met hun meerdere. (Arbeidsconflict over een vakbond om het in het juiste perspectief te zien).

  Hierdoor is minimaal dfl 500.000.000 verloren gegaan als het niet aanzienlijk meer is aangezien er heel veel ingekocjt materieel, bruggen staal, etc. ergens terwereld verdwenen is of in d jungle geparkeerd is.

  Bouterse heeft toen hij Chin A Seng een burger regering liet volgen per omgaande dlf 500.000.000 noodhulp gehad. Dat geld is onverantwoord verdwenen.

  Pas na de dictatoriale aanpak en zijn moorden als mede het zoeken van de confrontatie met Nederland is de geldstroom van uit Nederland naar Bouterse volledig terecht opgedroogd. Wie gaat iemand financieren die je van alles en nog wat beschuldigd, die zijn volk onderdrukt, die geen enkel gevoel voor verantwoording afleggen heeft, die rare relaties met cocaïne kartels aangaat en daar zelfs de militaire politie voor inzette.

  Pas toen de revo alles vernietigd had en er een regering zat waar wel nette (ging beslist niet makelijk) afspraken te maken waren zijn de verdragsmiddelen weer beschikbaar gekomen. Echter hele grote delen verdwenen in de gaten die de Revo en Wijdenbosch achter gelaten hebben.

  Het geld kan dan wel bij Venetiaan terecht gekomen zijn maar is voor een heel groot deel aangewend voor herstel van de schade van de revo en van Wijdenbosch.

  Dat VHP en NPS niet gepresteerd hebben is banale onzin en wordt door onder andere uw vakgenoten van de VSE nadrukkelijk anders gezien.

  U praat de als de minister van Propaganda van Saddam Hoessein.


  Maak melding

 69. Er moet een verandering er komen zowiezo.Maar met Somo,Brunsi komen we er ook niet ,die zijn opportunisten. Santhoki kan geen herstel realistisch plan op tafel leggen.
  We zitten diep in de shit en op dit moment kan niemand ons eruit halen.Ook Santhoki niet.Mie no las bribi ien mi kondre ma mi las bribi ien a sranan mang.Sorry!


  Maak melding

 70. JOJO@ Wat je beschrijft is de juistheid en duidelijkheid over de zaken van Suriname .

  Ik weet niet hoe oud je ben ,maar in jouw schrijven zie ik dat je de geschiedenis van Suriname heel goed kent .

  Het is ook goed voor jong en oud daar zulke zaken niet in boeken staan ,het is ook goed dat kinderen op school zulke Geschiedenis leren .

  Vele moeten nog hun e Geschiedenis van af 1600 tot 2016 nog gaan leren .

  Na hun studie moeten ze niet komen leven en praten net DNA leden van NDP


  Maak melding

 71. Whoehaaaa,ha,ha,ha die oombert, kan zich ineens beter uitdrukken in het Nederlands. Hij heeft vast een basiscursus Nederlands schrijven gevolgd bij het Front.


  Maak melding

 72. Oombert

  Men hoeft slechts Anton de Kom’s “Wij Slaven van Suriname” te lezen om. aardig op weg te komen. Leg de Kom naast de “de geschiendenis van Suriname” van Hans Buddingh en er zijn niet zoveel geheimen.

  Ik geniet nu van “Reize naar Surinamen” Dagboek van John Gabriel Stedman.

  Een heel groot deel van de problemen van Suriname is dat de verbale overdracht van informatie (onder natuurolkeren heel normaal en betrouwbaar) misbruikt wordt voor eigen interpretaties die tot absolute waarheid gemaakt worden.
  Vriend RobG is daar het voorbeeld voor.


  Maak melding

 73. @ RobG

  “Jojo, ik houd ervan om in de tijd te graven om achter waarheden te komen en om verklaringen te vinden voor specifieke gebeurtenissen. ”

  U graaft zelden diep en blijft stekken in aannames en generieke modellen die niet op Suriname van toepassing zijn maar op landen met markten met 30.000.000 afnemers en geen 500.000.


  Maak melding

 74. ALOHA………AHA nu of nooit.Als het Volk geen gehoor gaat geven om te Protesteren. Dan zijn ze de grote bangerikken ooit.Ik ben zeker ,dat die Pae in de WC gaat zitten om met Mencherit (Poepen)bezig te zijn .Dat is een laffe idoot. Hij hoort bij de Oppositie. Dus hij moet met zijn achterban op straat zijn.Mensen Masaal de straat op voor de protest. Dat is One People fu Suri. Die Lonnie zal ook bij de buitenvrouwen pret houden. Die Somo en Lonnie die zijn de Lafaards. Che Mi Gado.


  Maak melding

 75. JOJO@ De boek van Aton de Kom zal ik lezen hopend dat de DNA leden NDP en Beleid makers van NDP en aanhangers NDP dat ook doen .

  Ik ga Limbo van SRS Radio Odi Odi Radio vragen om de geschiedenis van Anton de Kom door te geven aan de bevolking groepen via Radio SRS van de STAAT.

  Bij staat radio SRS van Limbo macht men geen muziek meer van Papa touwtje afspelen .
  Het is verboden Papa touwtje liederen te laten beluisteren via SRS al wel je voor betalen als verzoek nummer .


  Maak melding

 76. RobG , je bent zo in het verleden aan het graven om maar dingen boven water te halen die je kunt kunt gebruiken als argument dat deze regering niet deugde, maar graag nog wat dieper dan kom le vanzelf wel bij de regering Wijdenbosch/Bouterse uit, die toen hun periode er op zat een lege schatkist, en lege goudkluizen achterlieten, maar je bent zo bezig met dit verleden dat je de werkelijkheid van het heden niet wilt of kunt zien en aanvaarden dat Bouta en de zijnen en er complete puinzooi en chaos van gemaakt hebben en Suriname naar een financieel bankroet, en waarom het doel was tweeledig , criminele zelfverrijking van een kleine groep en niet het onbelangrijkste bouterse in zijn Beschermde positie houden, zodat hij de straf kan ontlopen die hij verdient voor zijn misdaden, en dat verdedig jij. oetlul


  Maak melding

 77. Bouterse heeft het land kapot gemaakt met zijn beleid.Het volk moest al lang de straat zijn gegaan om het aftreden van hem te eisen maar Surinamers zijn bang voor wapens omdat ze weer doodgeschoten kunnen worden als in 1982.Zo lang Bouterse in Suriname is als president komt het nooit meer goed in het land.
  Suriname is failliet gemaakt door de president en zijn handlangers.Het komt ervan als je een domkop kiest als president van het land.Die man heeft geen verstand van economie om het land te besturen.Alleen in Suriname kunnen ze Bouterse onder druk zetten om op te stappen.Het volk heeft spijt dat ze deze idioot tot president hebben gekozen.


  Maak melding

 78. In Surinaam is soveel winkels dat als gaat fajiet een paar, dang is niet eens so erg. Mense sijn dik geworde omdat se hoef niet te loope naar winkel. Iedereen heef een winkel naast sijn huis, so veel winkels er sijn. Hoe kang soveel winkels die selfde spul verkoope, allemaal blijf draaie, is wonder.


  Maak melding

 79. Wat kunnen jullie precies betekenen voor het volk? Het is belangrijk dat te weten. Als je omgerekend 500 USD verdiende per maand is dat nu 200 USD en daar miet nog van af EBS, SWM, Telesur, Gas, vervoerkosten, eerste levensbehoeften(een extraatje schijnt niet echt meer te lukken), medicamenten, enz enz.
  Je kan een andere niet lastig vallen want ook die heeft het moeilijk. Bedorven fruit, vervallen producten worden gretig aan de man gebracht voor absurd hoge prijzen. Waar is onze controle dienst? Of is dit de bedoeling geweest? Systeemmatisch uitmoorden van het volk?
  Ondervoeding zal als noot tevoren optreden als dit zo doorgaat.
  Op straat gaan lijkt me geen optie. Lamleggen van het betaalverkeer van de overheid en particulieren is een betere optie. Sit-downstaking. EBS werknemers nemen geen meterstanden op en verwerken geen gegevens, de klant betaald daardoor geen rekeningen. Zo ook de andere bedrijven. Lever wel stroom aan de burgers wat jou actie is gericht tegen de staat en niet de burgers.
  De burgers moeten minimaal 2 maanden zo min als mogelijk inkopen doen. Slechts voor je driemaals daagse voeding.
  Stop van kopen bij de automarkten
  Bouwmatrialen stop totdat deze genoodzaak zijn terug te gaan naar de oude prijzen.
  If ung mus tai ung bere voor de IMF voorwaarden de langer duren en steeds erger worden, kunnen we even goed dat doen tijdens deze acties om het doel van de gemeenschap te bereiken.

  Strey de strey wi no sa frede!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.