Driejarig bestaan Kustwacht Autoriteit in Suriname

18

Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken(l) heeft onlangs bij de viering van het driejarig bestaan van de Kustwacht Autoriteit in Suriname een T-shirt cadeau gekregen van directeur kolonel Jeryy Slijngaard van de Kustwacht Autoriteit Suriname(r).

De Surinaamse regering heeft in september 2013 de Kustwachtautoriteit Suriname ingesteld. De Kustwacht zoals in de volksmond geldt, heeft als haar missie, het voorkomen, vaststellen en optreden bij noodsituaties en tegen ongewenst gedrag. Dit ter bescherming van de rechtsorde, de veiligheid en de persoonlijke levenssfeer. Specifieke missie van de Kustwacht is het voorkomen van illegale visserij en het beschermen van de natuurlijke hulpmiddelen in de Surinaamse wateren.

De kustwacht beschikt sinds het begin van de operatie over drie boten die heel het zeegbied van Suriname in de gaten moeten houden. Noersalim heeft Slijngaard gerust gesteld met de mededeling dat er werk van wordt gemaakt om de wet betreffende de kustwacht in orde te maken. Die wet moet de rechtszekerheid van de dienst veilig stellen en een eventuele uitbouw vergemakkelijken.

Bekijk ook:

18 REACTIES

 1. DD Bouterse heeft een jaar voor de verkiezing duizenden Huizen en grond papieren voor de heel arme bevolking van Suriname gegeven terwaarde van e.20.000 tot 60.000 per stuk, en dat is heel prestatie vind ik…… terwijl deze gronden kosten e.40,- per m2……. Deze arme bevolking tot de dood heeft aan hem te danken, ik heb zelf EEN gehad in van hem terwaarde van e.80.000,-

  een uw dan heren hebben jullie ook gekregen, wat mij betref mag hij 10 jaar blinven als Persident van Suriname……… Iedereen zoek voor een eigen belang jullie ook maar Meneer Bouterse niet, voor de arme bevolking van Suriname Ja.


  Maak melding

 2. Viering driejarig bestaan!
  Waar gaat dit over…….! Alles wordt aangegrepen om “een feestje” te organiseren. Suriname gaat nooit niet leren!!


  Maak melding

 3. Kustwacht 3 jaar,en toch slipt er zo een 1200kg coke vanuit suriname naar eindhalte rotterdam.waar was de kuswacht dan of is die coke van een “belangerijk figuur”


  Maak melding

 4. 3 jaar weer verloren en nog steeds geen wet die de Kustwacht formaliseerd.
  Suriname kan maar geen afscheid nemen van haar eigen gewoonten!

  Het blijft maar zaken traineren die het land op een ongelooflijke manier raakt, veelal economisch!


  Maak melding

 5. Bestaat een kustwacht in Suriname!!?

  De Kustwacht zoals in de volksmond geldt, heeft als haar missie, het voorkomen, vaststellen en optreden bij noodsituaties en tegen ongewenst gedrag. Dit ter bescherming van de rechtsorde, de veiligheid en de persoonlijke levenssfeer.

  Leugens alleen maar leugens!!


  Maak melding

 6. Noursalim hoeveel Surinaamse Javanen zijn al luitenant? En hoeveel Chinese Surinamers, en hoeveel Hindoestaanse Surinamers?
  5 jarig bestaan van de kustwacht wordt een nationale vrije dag.
  Jerry je mag nou wel op dieet hoor.


  Maak melding

 7. @ Prof. Misababoi

  Ik speur een beetje jaloezie bij jou, dus jij denkt dat de Javanen en de andere etnische groepen, voorgetrokken wordt. Dat zou wel gebeuren als Noersalim een neger was,dan zouden er alleen maar Negers de scepter zwaaien binnen de kustwacht !!!
  Negers trekken negers voor,zoals altijd !!!!!!

  @ Budayayawa

  Wil je ophouden met je K@ gel..l over en geleuter over gratis perceel en huizen die jou Baasje heeft uitgedeeld !
  Als je zelf niks hebt gehad, dan was Bouta in jou ogen zeker een Lul he ?? Hypocriete kloot zak !!!!!


  Maak melding

 8. Mijn visie is:
  Geen oppositie meer:
  DD Bouterse Persident.
  Ch. Santhokie Vice Persident,
  Rusland ook VC persident
  PL. Somohardjo Statenvoorzitter
  Ronny Brunswijk Minister van Binnenlandse zaken.
  MAAR hangt van stemmen die je krijgt ja, eerlijk delen en eerlijk verdelen ja.


  Maak melding

 9. @ Budayayawa

  En jij wordt mini-ster van gezondheid, dan kan je je, gelijk laten opnemen in het gekkenhuis !!!!!
  Jij met je huis, of perceel van 80.000€ van Bouta gekregen.
  En de weinigen die in Su belasting betalen, moeten nog voor jullie van NDP zorgen, stelletje bloedzuigers en profiteurs !!!

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 10. Hei is toch belachelijk voor woorden.
  Suriname heeft het economisch al moeilijk en deze man van de Kustwacht geeft aan de minister een t-shirt cadeau om over een paar maanden te z euren dat hij geen brandstof heeft om de boten te laten uitvaren.
  Het is misschien 1 t-shirt, maar er zal ook gegeten en gedronken worden. Tijdens een economische crisis moet je zuinig met de financiën omgaan.
  Het zou mij niet verbazen als de Kustwacht nu al niet uitvaart.
  Er zijn gebieden in Suriname waar piraten meerdere keren vissers overvallen, maar je leest nooit of nauwelijks dat de Kustwacht ze in de nek heeft kunnen grijpen.
  En wan heer heer minister fu Binnenlandse zaken gaat doodleuk voor een t-shirt naar een feestje.
  Heeft die man echt niks beters te doen?
  In Suriname, wanneer een minister op pad gaat, neemt hij/zij zijn/haar gevolg mee(meestal een stuk of zes man), terwijl hij/zij al genoeg heeft aan een secretaresse en een schauffeur. Zitten ze uren bij zo’n Kustwacht gebouw te eten op de kosten van de staat Suriname en over een aantal maanden zeuren dat er geen brandstof is om uit te varen
  Deze minister laat haar fijn zien waarom het nog stees niet wil lukken in Suriname. We weten niet welke zaken prioriteit horen te genieten. Zelfs niet tijdens een crisis.
  Volgend jaar zijn ze allemaal weer van de partij om het vierjarig bestaan te vieren, want je kan het niet maken om weg te blijven nu ze nog maar 1 jaar verwijderd zijn van het vijfjarig bestaan. Zonde van het t-shirt, al het eten en drinken.
  Gratis advies : Eerst presteren en dan vieren.


  Maak melding

 11. Ik dacht gelezen te hebben dat de Amerikanen drie boten en
  de chinezen twee boten hebben geschonken. Wat is er met de twee boten gebeurd? Sport vissersboten van ddb en dilip
  geworden?

  In drie jaar staf getrained? Zeevarende boten met sterke motors gebouwd? Zee varende Zeilboten gebouwd om staf te trainen in het varen in Surinaamse wateren?

  Er is veel werk te doen dan wachten op de wet kustwacht.


  Maak melding

 12. Die Haitijaane sijn goet vooruit gegaan. Vroger se ginge land verlaate met boote, maar nu sij koome met vliegtuig binne als Lord. Daarom nu kuswagt heef niks te doen.


  Maak melding

 13. As kijk jij op die footo, dang die kuswagt baas denk bij sigself, mang mie gie you sanie keba, ie gwe noo. En die minister denk dat hij krijg misgien nog meer dinges.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.