Water uit de kraan op Bridge Village

49

Bewoners van het project Bridge Village in Suriname genieten eindelijk van water uit de kraan. Hier hebben zij twaalf jaar op gewacht. Dit heugelijk feit vond vrijdag plaats op het erf van Martha Muntslag aan de Dodostraat.

Bekijk ook:


49 REACTIES

 1. @B. Kranenburg,
  Dat wordt me wat; 1 kraan op 1 erf voor de goegemeente.
  Dat wordt dus filevorming voor 1 minuutje Dodo of Doidoi wassen.
  Misschien kunnen wij de hulp inroepen van @Water naar zee; Water naar Dodostraat lijkt me veel efficiënter.


  Maak melding

 2. We moeten blijven lachen beter iets dan niets!!wel treurig anno 2016 maar wel weer een druppel op een gloeiende plaat te gek voor woorden dat er geen enkele asshole,s met geld niet nog meer kranen plaaten in gebieden waar het broodnodig is.water naar zee doet graag bijdrage


  Maak melding

 3. Voor die Dodo’s is het een vooruitgang van betekenis. Ze hadden nooit gehoord ervan dat je regenwater ook kunt opvangen in tanks met een kraantje eraan.


  Maak melding

 4. DD Bouterse heeft een jaar voor de verkiezing duizenden Huizen en grond papieren voor de heel arme bevoling van Suriname gegeven terwaarde van e.20.000 tot 60.000 per stuk, en dat is heel prestatie vind ik. ……..terwijl deze gronde
  nm kosten e.40,- per m2


  Maak melding

 5. Budayayawa,

  Dhr. Bouterse heeft iets weggeven wat niet van hem was en waarvoor hij ook geen toestemming had om het weg te geven.
  Hij creeert rechtsongelijkheid door de een wel wat te geven en de ander niet. Hij heeft niet eens een behoorlijke criterium of criteria waarop hij z’n gulle giften baseert.

  Daarmee toont hij aan dat hij een bijzonder slechte manager is en maar doet wat hem stemmen kan opleveren. Hij heeft ook het goud voor een habbekrats weggegeven aan de buitenlandse bedrijven. Die man kan echt niks. Alleen vernielen, dat kan hij heel goed.


  Maak melding

 6. Zie je die microfoons op de foto? Die Dodson of Parmessar of wie ook verantwoordelijk is, weet wel hoe hij dit normaalste zaak van de wereld kan verkopen als een zeer grote ontwikkeling van het land.


  Maak melding

 7. DD Bouterse heeft een jaar voor de verkiezing duizenden Huizen en grond papieren voor de heel arme bevolking van Suriname gegeven terwaarde van e.20.000 tot 60.000 per stuk, en dat is heel prestatie vind ik…… terwijl deze gronden kosten e.40,- per m2……. Deze arme bevolking tot de dood heeft aan hem te danken, ik heb zelf EEN gehad in van hem terwaarde van e.80.000,-

  een uw dan heren hebben jullie ook gekregen, wat mij betref mag hij 10 jaar blinven als Persident van Suriname.


  Maak melding

 8. @P.Likaan
  Ja dacht van wel,de rekening is voor ons!!
  No spang de ndpers die laten zich gewillig voor de gek houden ,je zegt dat dit water uit de kraan vloeien een wonder is,en ze zien het als een wonder,

  Goedkope ndp werkiezingsstunt,water uit de kraan voor je stem!!


  Maak melding

 9. Is deze kraan aangesloten op de pijpleiding van SWM? In dat geval is het een goede zaak voor de Dodo’s. Nu moeten ze maar zelf een hydrofoor kopen.


  Maak melding

 10. De NDP doet haar best om de bevolking en met name zij die weinig bezit hebben te steunen in hun bezitsvorming. Dit stoot de Fronters tegen de borst. Voor hen mogen de arme sloebers en paupers arm blijven. Het moet tot de massa doordringen dat VHP-NPS de armen alleen willen gebruiken als stemvee. Het aanleggen van de water-infrastructuur in dit gebied kost geld.Pe a moni de? Wel mensen er is geld geïnvesteerd in de koppeling en het aanleggen van een water-infrastructuur voor dit gebied. REPEAT! Er is geld geïnvesteerd in de koppeling en het aanleggen van de water-infrastructuur voor dit gebied.


  Maak melding

 11. Sunny,

  Niemand is tegen geld dat goed gespendeerd is. Het is tegen de corruptie dat mensen bezwaar hebben. Er is veel geld verdwenen dat niet verantwoord kan worden. Ook dat is de realiteit.


  Maak melding

 12. @Sunny
  Blaas niet te hoog van toren.
  Het geld komt niet uit de zakken van je baasje en zijn gevolg,allen partners in crime.Wij de vhpers ,de npsers wij van de V7,wij betalen ervoor met onze belasting centen.
  De Dodo’s hoeven alleen te baden en drinken van het water dat uit de kraan stroomt.Ze hoeven zich geen zorgen te maken door wie,wat ,wanneer de rekening betaald zal worden. Dat is ons 1 koppijn meer geworden !
  36 jaar geleden deden zelfs de Dodo’s het beter totdat je baasje een coup pleegde en de boel vernietigde voor iedereen en ook de dodo’s.


  Maak melding

 13. Sunny, good hit.Het moet voor de Fronters duidelijk worden waar het geld geïnvesteerd is.

  Ray,het is geld van de staat Suriname.Nu is en nu een mythe doorbroken over gestolen geld. Ray wij houden je een spiegel voor. Wij vragen ons af waarom NieuwFront dit project niet heeft afgerond.


  Maak melding

 14. @RobG

  O,je baasje maakte het onmogenlijk om deze projekten uit t voeren.Zijnpartners in crime deden deden even hard mee om de boel te stagneren.Alles wat Veetiaan voor de bevolking wilde doen was nooit goed voor je baasje en zijn meelopers. Nu steelt hij dezelfde ideeen van venetiaan nu de verkiezingen aan het naderen zijn en plotseling heeft je baasje geld ,waar komt het vandaan?Kanm je het verklaren RobG ?


  Maak melding

 15. @RobG

  O ja subsidies aan andere sociale instellingen zijn stopgezet en anderen zijn niet uitbetaald. Is het geld dan hiervoor gebruikt?! Wat een show wat een ontdekking,water uit de kraan in 2016,wat een ontdekking!


  Maak melding

 16. @RobG
  Veel leesplezier toegewenst,

  Ai brada Stuart, ‘Bouta, Bevel, Baas‘ is weer bezig. Zijn militairengedrag is weer helemaal terug. Kurt zegt: “Ala san a moro bigi yapyapi e du, Misiekaba nanga den NDP-fsiti e du tu.” Dictatuur is nooit weggeweest Stuart. Als beeldend kunstenaar word ik er altijd mee geconfronteerd. Zodra ik het heb over de gitzwarte bladzijde word ik door sommige van mijn landgenoten scheef met een priemende blik aangekeken. Het eerste wat ik dan hoor: “Het is al zo lang geleden, waarom haal je het verleden weer naar boven?”

  Ik heb door de jaren heen opgemerkt dat Surinamers niet van kritiek houden. Als je te veel vragen stelt over je eigen geschiedenis reduceren velen van ons zich tot de apenfamilie die hoort, ziet en vooral zwijgt. André Misiekaba is het perfecte voorbeeld hiervan. Hij zwijgt in alle talen over het verleden van Desi Bouterse. Hoort en ziet hoe het volk verarmt door het eigen wanregeerbeleid, maar luistert niet naar de corrigerende roep van de oppositie. Sinds Jenny Simons de hamer heeft overgenomen, heerst er ook dictatuur in onze nationale vergaderzaal. Hoe kan een assembleelid in twee minuten zijn punt maken als hij of zij analyses wil loslaten op wankele wetsontwerpen. Als de waarheid over het slechte beleid langer dan de twee minuten duurt, sluit Simons net als voor SWM- en EBS-wanbetalers de toevoer gewoon af.

  Dankzij de Nationale Democratische Partij is het parlement een verlengstuk van Ocer geworden. De oppositionele minderheid heeft tevergeefs niets om in de zure pap te brokkelen. De geschiedenis herhaalt zich. Er wordt alles gedaan om de rechterlijke macht uit te schakelen. Net zoals in de jaren tachtig, toen het leger het alleen voor het zeggen had. Minister Jennifer van Dijk-Silos schreeuwt: “Ik heb een kapotte plantage overgenomen”. Maar zij vergeet er bij te vermelden dat haar Baas Bouterse al zes jaar er maar aan rotzooit. Ja brada Stuart, Kurt zegt weer: “Dankzij Desi Bouterse, is Suriname allang geen pot met honing meer maar een chaotische varkensstal.” Hun zogenaamde revolutie is zelfs door de bedenkers niet begrepen.

  Alles is weer terug. Koersen zijn hoog als de beloofde wolkenkrabbers van Dubai. Stakingen worden opgevolgd door stakingen. ‘Geen brood, geen school’, onze enige nationale trots de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij verandert langzaam in een vleermuizenbedrijf dat ons langzaam uitzuigt en ’s nachts met zijn vleugels koel houdt. Ook hier zie je het ingeslopen gevaar dat dictatuur heet. Als er vertragingen zijn, durft niemand je in de ogen als gedupeerde klant aan te kijken om je de waarheid te vertellen. Grappig dat juist een man als Doekhie anderen de les wil voorlezen en op hun blote billen wil geven terwijl zijn persoon nul komma nul waard is en zelfs kans ziet onder de nul te presteren.

  Voor alle duidelijkheid: “A no mi taki. Na Tigribarba-sondro-nangra-Belfort taki”. Het alarm op zijn door Interpol geschonken horloge slaat constant af en maakt slapende honden uit zijn vorig beleid vanzelf wakker. Intussen heeft hij niet door dat dankzij de Interpol-gift hij overal traceerbaar is. “Mijn God toch, we zijn weer beland in een militaire staat.” Suriname is een nieuwe fase ingegaan met helaas oude uitgerangeerde bekenden


  Maak melding

 17. DD Bouterse heeft een jaar voor de verkiezing duizenden Huizen en grond papieren voor de heel arme bevolking van Suriname gegeven terwaarde van e.20.000 tot 60.000 per stuk, en dat is heel prestatie vind ik…… terwijl deze gronden kosten e.40,- per m2……. Deze arme bevolking tot de dood heeft aan hem te danken, ik heb zelf EEN gehad in van hem terwaarde van e.80.000,-

  een uw dan heren hebben jullie ook gekregen, wat mij betref mag hij 10 jaar blinven als Persident van Suriname.


  Maak melding

 18. Bridjvillage is een corrupt project uit de tijd van de Front regering. Gelukkig lost deze regering de rommel van het Front nog op voor de mensen die er wonen.


  Maak melding

 19. We hebben een groot probleem op WKN ….BUDAYAYAWA heeft ons hulp hard nodig.Hij schreeuwt het over de daken dat hij grond twv 80.000euro van DDB heeft gekregen.Het frustrerende is dat hij niet over financiën beschikt om te bouwen.Want dat kan Bouterse hem niet geven..er is geen geld.Er kan nog alleen met gronden gestrooid worden.Zullen wij posters van WKN met de pet rondgaan…??😅😆😀😁😂😃


  Maak melding

 20. Sunny / RobG

  Dit is een minimaal ding dat in het niet valt bij Carifesta miljoenen die verdwenen zijn of de na schoolse opvang of bij de brug bij Carolina.of de woningbouw fabriek die geen woningen produceert maar allang betaald is door Suriname, of de Cassave fabriek.
  Wat te denken van Dalian IV dat al in 2013 begonnen is maar waar nu blijk de overeenkomsten nog niet gesloten zijn.

  Wat te denken van alle waardeloze grondbeschikkingen die zo weer terug vallen naar de staat als men geen plan indient en geen beheersdaden onderneemt.

  Best Sunny en RobG een kinderhand is snel gevuld.
  Hoeveel erfkranen zijn er niet al geplaatst met veel vertoon echter niemand denkt er over hoe er water in het systeem komt. Allemaal show en geen enkele inhoud.

  Denk eens terug naar de opening van de powerplant aan de saramacca straat. Na de opening storte alles in elkaar omdat men vergeten was het ding goed aan te sluiten op het Grid. Strukton heeft toen tegen woekerprijzen een en ander moeten repareren.

  Houtjes touwtjes werk.


  Maak melding

 21. DD Bouterse heeft een jaar voor de verkiezing duizenden Huizen en grond papieren voor de heel arme bevolking van Suriname gegeven terwaarde van e.20.000 tot 60.000 per stuk, en dat is heel prestatie vind ik…… terwijl deze gronden kosten e.40,- per m2……. Deze arme bevolking tot de dood heeft aan hem te danken, ik heb zelf EEN gehad in van hem terwaarde van e.80.000,-

  een uw dan heren hebben jullie ook gekregen, wat mij betref mag hij 10 jaar blinven als Persident van Suriname……… Iedereen zoek voor een eigen belang jullie ook maar Meneer Bouterse niet, voor de arme bevolking van Suriname Ja.


  Maak melding

 22. In plaats van water had ik liever bloed van de boef zien stromen uit de de hersenen alwaar geen verstand is!!

  Die heeft al heel veel bloed zien vloeien en laten stromen. Je weet toch wel een uitgehongerde wolff!!!!! hoe zijn actie is!!


  Maak melding

 23. In een prassie ver heel ver weg in een tijd lang lang geleden keek ik over de venster naar een alledaagse
  gebeuren. De eigenaar van de prassie door iedereen baboe genoemd zat bij de kraan en riep pani, pani. De prassie
  bewoners komen uit hun huisje met lege emmers. Om de beurt leggen ze hun emmer onder de kraan. Ze gaven de baboe
  een dubbeltje en hij draaide de kraan open en vulde de emmer vol met water. Met een dubbeltje kon je van de
  Saramacca straat bij de markt naar Poelepantje rijden in een wilde bus.

  Margo leefde in deze tijd als niet de kalender wijst 2016. In een andere krant stond dat ze 12 jaar lang moest
  wachten voor de kraan. De verkavelaar van de percelen had contract breuk gepleegd en de hoofd lijn niet geplaatst.
  Zijn winst was omhoog gegaan met het niet zetten van de main line. Wordt hij voor de rechter gesleept? Wel nee,
  waarschijnlijk een ndper.

  Margo moet naar de dna. 12 jaar heeft ze hard gelobied voor een kraan.Wat een vrouw ,wat een persoon.Waterkant zegt
  niet of er een watermeter is geplaatst. Zakelijk gezien moet er een zijn met Margo als rekening houder. Maar het is
  Suri. Veel plezier met het water Margo. Ik hoop dat de buurt gauw allemaal een kraantje krijgt.Het zal wel 2116 zijn
  wanneer hun huisjes stromend water krijg. Nog 5 en nog meer.


  Maak melding

 24. Pe a moni de…?Al het geld en goud is weg!! Er is geïnvesteerd..je bedoeld dat de Staatsschuld alleen maar hoger wordt.Geef me een brik,zo kan ik ook een land besturen ,misschien wel beter.


  Maak melding

 25. Jojo,

  jij zoekt naar redenen om alle verworvenheden van de mensen ongedaan te krijgen. Wat staat de mensen te wachten indien VHP / NPS weer regeermacht krijgen? Er is wel een lichtpuntje. De eerstkomende vijf jaren krijgen VHP / NPS geen regeermacht in handen.


  Maak melding

 26. Robg@
  Wat bedoel met verworvenheden .armoede en ellende .
  Een andere regering kan het niet slechter doen dan deze.
  Geld weg ,goud verkwanseld bosbouw op zijn rug ,cacau waarzo,suikerriet nou zo zoet heb ik het noch niet gegeten.
  Jij beweert hoog opgeleid te zijn handel er dan naar suf


  Maak melding

 27. @ RobG

  “jij zoekt naar redenen om alle verworvenheden van de mensen ongedaan te krijgen. Wat staat de mensen te wachten indien VHP / NPS weer regeermacht krijgen? Er is wel een lichtpuntje. De eerstkomende vijf jaren krijgen VHP / NPS geen regeermacht in handen.”

  Ik zoek helemaal geen reden om welke verworvenheid ongedaan te maken. De regering maakt alles omgedaan en u staat te jubbelen bij een erfkraan waar voor het foto moment water uit kwam.

  Ik nuanceerde door het waterstraaltje in relatie te brengen met de actueel bekende onverantwoorde uitgaven.

  Over welke verworven heden heeft u het eigenlijk.

  1) Koopkracht (extra AOV/ KB)
  2) het vervallen van het Schoolgeld.
  3) Gratis ziektekosten verzekering.
  4) Na schoolse opvang.
  5) Energieprijzen.
  6) Devaluatie van ondertussen 300%.
  7) Verloren gaan van de deviezen.
  8) De fata morgana projecten die niet verder gekomen zijn dan start ceremonies (Academisch Ziekenhuis Wanica, Ziekenhuis Albina, Snelweg met Flyovers vanaf Zanderij, Treinproject, Woningbouwfabriek met Export, 18.000 woningen, Cassave multinational, etc. etc.)
  9) Geëxplodeerde schulden.
  10) IMF hulp.
  11) Fraude onderzoeken die verhuld en verstopt worden.
  12) Gelegenheid wetten waar door Suriname internationaal met de rug wordt aangekeken.
  13) Gezondheidszorg op niveau Venezuela.

  beste RobG het voorgaande zijn een paar van de verworven heden van de regeringen Bouterse die de komende tijd met de President afgerekend gaan worden.

  u bent weer eens de weg kwijt want tenzij Bouterse nog denkt aan een staatsgreep of een Chavez of Mugabe trucje is hij over 3 jaar en 9 maanden demissionair. Ik vertrouw er op dat het volk niet meer zo lang zal wachten omdat alles beter is dan deze Keizer zonder kleren.

  Ik heb geen glazenbol en weet niet wie er zal opvolgen echter Venetiaan en zijn regeringen hebben bewezen op te kunnen ruimen en een internationale crisis wel te kunnen aanpakken:

  1) de schade van militaire tijd hebben ze gestabiliseerd.
  2) de ellende van Wijdenbosch is gerepareerd en omgebogen naar groei.
  3) de crisis van 2008 is opgevangen en omgebogen.

  Geen van dit soort prestaties kan men op het conto van Bouterse schrijven.

  Laat 1 ding duidelijk zijn de volgende regering (zonder Bouterse) eventueel met de goedwillende NDPers zal kunnen rekenen op echte hulp in de rest van de Wereld.


  Maak melding

 28. @JoJo

  De ellende van Wijdenbosch heeft een brug opgeleverd waardoor Commewijne enorm in ontwikkeling is. Dat heeft inderdaad geld gekost. Maar soms moet iets wat kosten. AOV is omhoog. Komt nu niet goed uit maar als de economie aantrekt is dat nog steeds een verworvenheid die Front nooit gaf. Evenals de andere sociale maatregelen. In 2020 zal de NDP opnieuw voldoende stemmen trekken. Let maar op. Front kan alleen maar bedelen in het buitenland en hun eigen vriendjes goed bedienen. Voor het volk betekenen ze niets. Bovendien hebben ze geen aansprekende leiders.

  Het is nog lang geen 2020. Er is nog tijd. Het volk hoeft maar iets van herstel te merken en de oppositie is klaar. Die worden dat afgerekend op hun obstructie en politiek vandalisme.


  Maak melding

 29. Ik heb van een goede bron vernomen, dat het nu aan de Dodostraat een frisse wind waait !
  Ja mensen ;12 jaar geen Dodo gewassen is ook wat, a mang bin sa skopoe dapé.

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.