Stroomopwekking Surinaamse krachtcentrale in gevaar

107

PARAMARIBO, 4 sep – Stroomopwekking in de waterkrachtcentrale te Afobakka loopt gevaar. Dit zegt minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen. Goudzoekers in nabijgelegen kreekjes sluiten de watertoevoer af.

Het water kan dus niet stromen naar het stuwmeer van de centrale. De kreekjes voeden het meer, maar dit gaat steeds moeizamer. “We kunnen in problemen komen met de stroomvoorziening vanuit Afobakka”, zegt Dodson tegenover de Ware Tijd. De energiecentrale in Paramaribo zal dan meer moeten opleveren. Dit betekent ook meer uitgeven aan diesel. Nu de zon vaker schijnt, wordt het gevaar groter.

De goudzoekers zijn vaker aangesproken. In feite zouden ze al een half jaar geleden moeten zijn vertrokken. Hun argument is dat ze geen andere mogelijkheden hebben. “De mensen willen niets horen. Maar we zullen het gevecht nu wel aangaan, want het is genoeg.”, aldus Dodson. De regering blijft wel de voorkeur geven aan overleg. De waterafvoer wordt afgesloten met provisorische dammen om goudvoorkomens bloot te leggen.

Bekijk ook:

107 REACTIES

 1. DD Bouterse heeft een jaar voor de verkiezing duizenden Huizen en grond papieren voor de heel arme bevoling van Suriname gegeven terwaarde van e.20.000 tot 60.000 per stuk, en dat is heel prestatie vink ik.


  Maak melding

 2. DD B heeft in record tempo het land bankroet gemaakt.
  Suriname is in de grootste recessie van de afgelopen 20 jaar.
  Hij heeft het arme volk effectief nog armer gemaakt dan zij ooit konden realiseren, en dat is ook een hele prestatie.

  Minister Dodson, je hebt een stok gevonden om te slaan, een mooie “a no mi ” reden gevonden.
  Ik heb ook een stok gevonden, goud sector was toch geordend en een verworvenheid van de NDP?

  Je zit op hete kolen omdat een hoger brandstof gebruik ongustig uitpakt vanwege de komende EBS verhoging.

  Ik heb meer slechts nieuws, terwijl de koers stijgt gaan de prijzen van goederen en diensten ook omhoog.
  De berekeningen zijn nu al achterhaald.


  Maak melding

 3. Budayayawa goed gezien en gratis zon&regen water ze moeten niet zeuren toch… moeder aarde doet haar werk en boutersen help een handje het is nu hangmatten tyd dus mensen relax


  Maak melding

 4. Dodson begint ook al te lijden aan het ‘a no mi’ syndroom; als de krachtcentrale straks niet meer functioneert, is het de schuld van iedereen behalve van de regering onder leiding van Bouterse, het is b.v. de schuld van kleine goudzoekers, die kreekjes die in het stuwmeer uitmonden afdammen (de regen valt dus niet meer rechtstreeks in het meer en de Suriname rivier levert geen water meer aan het meer), het is ook de schuld van de zon die vaker (?) schijnt in Suriname. In het verleden heb ik wel eens horen zeggen dat het stuwmeer minder water bevatte omdat het minder regende in Suriname, ik heb nog nooit gehoord dat het kwam omdat de zon vaker scheen in Suriname, voor zover ik weet schijnt in Suriname de zon elke dag + 12 uur en dat is nog niet veranderd, of misschien hebben we tegenwoordig in Brokobaka en omgeving pooldagen waardoor de zon per etmaal 24 uur lang niet ondergaat, met Bouterse aan het bewind, weet je het in Suriname namelijk nooit wie of wat de schuld krijgt wanneer er iets fout gaat in Suriname.


  Maak melding

 5. Wat doet de regering om de watervoorziening van de stuwdam te verzekeren?

  De goudzoekers willen een inkomen verdienen.Zover zijn ze op zijn minst gedoogd voor stemmen of omdat de paarsen ook wat aan verdienen.

  Komt Dodson met de noodkreet om de Suris te waarschuwen dat de electriciteit rekening weer omhoog gaat en dat het zijn schuld niet is?


  Maak melding

 6. Stroomopwekking in de waterkrachtcentrale te Afobakka loopt gevaar. Dit zegt minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen. Goudzoekers in nabijgelegen kreekjes sluiten de watertoevoer af.

  Deze minister weet wat “uit je nek lullen” is dat doet hij in figuurlijke zin maar soms denk ik dat hij het ook letterlijk doet want zijn tong spreekt soms zoveel shit en onwaarheden.
  Is hij niet degene die de scaliens zou aanpakken om het kwik en natuurprobleem aan te pakken
  Is hij niet degene geweest die afspraken heeft gemaakt met de goudzoekers
  Is hij niet degene geweest die de eigenaren van de scaliens geen strobreed in de weg heeft gelegd
  Is hij niet degene die niets bijdraagt in de ordening in deze sector door muisstil in de DNA te zitten en heeft bijgedragen de terugroepwet snel goed te keuren
  Man los van het EBS en SWM problematiek vind ik deze man een vat die niks bevat en zichzelf te kijk zet.


  Maak melding

 7. De elektrische prijs moet om hoog,dus moeten ze iets verzinnen zon schijn te vaak krachtcentrale afobaka leverd weinig stroom ebs moet op volle toeren draaien en kost meer onderhoud en diesel…dus prijs gaat omhoog…Leve de afspraak IMF..


  Maak melding

 8. Met dit artikel wordt duidelijk gemaakt wie de baas is in Suriname.

  De ministers worden betaald voor hun rol als clown in het Kabinet.

  De echte bazen in het Land zijn Bouterse en zijn innercircle die uit gewetenloze criminelen bestaat.

  Feliz domingo!!


  Maak melding

 9. He he dat was toch al 10 tallen jaren zo geweest, ga maar toch even kijkje nemen wat lie paw sam doet, hij 2 belangrijke oorsprong kreken (de sara -en de gran kreek) van de suriname rivier doet.
  Hij heeft die 2 afgesloten en het water massa naar de saramacca rivier gedirigeerd. Met als gevolg dat af en toe de boven loop van de sarca rivier buiten haar oevers treedt bij grote regen val.
  hoe kun je dat in godsnaam maken ?
  Ik heb voor de gmd gewerkt en ik ben zelf getuige van al die shit. Als ik wat zei, krijg ik een draai om me oren. ; hou toch je smoel maar dicht.!!!
  Ik ben zo een iemand dat niet tegen onrecht kan aankijken, daarom zit ik in Nederland, jammer dat ik een enorm bagage aan mijnbouw ervaringen heb meegenomen.
  oh oh nee toch mi sranang mi ati e kre…
  Er is geen regelwetgeving in de mijnbouw, zeuren alleen over onbelangrijke wetten, dat nergens neerkomen…..


  Maak melding

 10. Dodson meer bekend als de “kleine A-NO-MIE ” opgeleid door Carl, Judas Iskariot die samen met Bouta op het podium stond
  op Onafhankelijksplein tijdens de tegen betoging tegen “We zijn moe” !!, als ondersteuning van de “grote A-N-Mie ” !!

  Dodson, je zou de Skalian-houders toch aanpakken en de illegale goudzoekers ???
  Intussen richten ze een ravage aan in het binnenland, verrijken zich, zonder belasting te betalen !! Ook durf je niets te ondernemen tegen Brunsie die geen belasting betaalt, bij de goudwinning !! En evenzo bij Bouta en trawanten !!
  Jij schijt een buffel in je broek, steeds als Bouta de telefoon pakt !!


  Maak melding

 11. IMF trekt aan de poppetjes IMF is aan de leiding IMF staat achter de schermen IMF ZORGT ER VOOR DAT IEDEREEN OP DE KNIELEN GAAT jullie hadden de tering voor en aan elkaar NU is het schaak spel begonnen(de witte boorden crime gaan voor.. SCHAAKMAT)DIPLOMATISCHE uiteraad😆bouta en kornuiten zullen PlATZAK eindigen(WIE EEN GAT GRAAFT VOOR EEN ANDER…dit doet hebzucht en egoisme*het maakt blind*misbruik van macht geeft slapeloze nachten*een kat in het nouw laat niks van zich horen(de rare sprongen zijn uit gesprongen)DE KANSEN WAT DE NEGER NIET KON BENUTTEN DOOR HOOGMOED EN VERRAAD KORTZICHTIG DOMHEID de IMF GAAT ALLES NU GOED IN KAART BRENGEN TOT OP DE BODEM MEN ZAL HET LAND OP ORDE BRENGEN EN MEEGENIETEN VAN DEZE ZO VRUCHTBARE LAND om orde te brengen moet het land helemaal vallen SCHAAKMAT (zo word alles zichbaarder)slachtoffers horen daar bij ook DESI&AANHANG BUITELANDSE KRACHTEN ZULLEN IN HET LAND KOMEN WERKEN de goed gesorteerde surinamers zullen een functie krijgen enzenz MAAR BAAS IN EIGENLAND WORD VERLEDEN TIJD misschien is dit het beste??surinamers gaan zich weer terug trekken(die niet mee kunnen komen met de drastische veranderingen)in de Buzz buzz DEZIBEL&PAARS AANHANG GAAN GEPLUNDERD WORDEN ON THE RIGHT TIME..


  Maak melding

 12. Laat rond het stuwmeer bewaken..Wie verdient er elke maand en hoeft zich niet in te zetten? Er is geen oorlog zet de militairen maar in.Wie salaris ontvangt moet er wat voor doen.Een kleine basis bouwen…en vandaar uit verder totdat het binnenland niet meer een free for all is…


  Maak melding

 13. Ahhh…die RobG die eet uit Bouta’s hand.Die vindt alles van de Ndp/DDB regering oke.Ziet niet dat elke dag een stap dichter bij Haïti is.Dit volk is voor het grootste deel ziende blind horende doof.Durven geen stappen te zetten naar ontwikkeling en vooruitgang omdat ze bang zijn kiezers/stemmen te verliezen.Als ik aan de macht was zou ik werkgelegenheid creëren voor een ieder..beginnende met de ambtenaren die doelloos aan het eind van de maand cashen.Ik heb plannen zat in mn hoofd..door de overtollige ambtenaren in te zetten zou ik ook de toerisme sector verbeteren en Suriname aantrekkelijk maken ook voor de mensen die er wonen.Er is geen geld ..maar je hoeft niet altijd veel geld te hebben om ergens te beginnen.Psssstttt..ambtenaren een batch zodat je bij onbeschoftheid een klacht in de bus kan deponeren…Ik zou die gasten manieren leren ook dat is een stapje voorwaarts…


  Maak melding

 14. Het schijn dat in een emmer kwikwater sit meer stroom dang in een emmer sgoon water.
  Als maak je groote akwarjum en je stop veel loglogos daarin en die stroom draat, dan je krijg ook stroom.


  Maak melding

 15. @Budawaya, duizenden huizen gebouwd ? Door wie? En tegen die prijzen ? Luister ik woon hier dus ik weet het.een paar honderd huizen zijn idd.gebouwd en wie krijgt ze ?demeesten kunnen het niet betalen.teveel voorwaarden waaraan ze niet kunnen voldoen.velen verdienen te weinig.
  Kom maar een kijkje nemen in Commewijne.honderden huizen als kippenhokken staan leeg op percelen met manshoog gras er op.En waar erbetere huizen staan worden die aan familie, kennissen en Ndpers gegeven en Nietaan de mensen die jarenlang ingeschreven staan.
  Gelukkig dat ikreeds lang mijn eigen huis heb.
  De echte mofinawang komt hier niet in aanmerking ! Geloof me !


  Maak melding

 16. Dodson is gewoon een hol vat die besmet is met het ndp virus en daar zit voor de twijfelachtige eer minister te zijn in een regering van een topcrimineel.Hij is jong en denkt zn toekomst zo veilig te stellen.
  Hij is gewoon verworden tot een arrogante blaaskaak die praat en luistert at his criminal masters voice !


  Maak melding

 17. precies dit is schuld van de domme massa front regeringen.
  De front regeringen hebben nooit het beste voor Suriname gewild.
  Waren allemaal zakkenvullers en bedelaars richting Nederland.
  Hoe verklaar je dat Suriname nog geen zonnepanelen had tijdens front.
  Nu zijn enkele panden dank aan onze President voorzien van zonnepanelen.
  niet de president heeft het bekostigd neen maar hij heeft het wel mogelijk gemaakt.
  Zelf ik heb zonnepanelen thuis.
  Wij gaan Suriname teruggeven aan de echte Surinamers als wij vinden dat de tijd daarvoor rijp is.
  Het zal niet lang meer duren zelf schat ik nog 10 jaar dan hebben wij een leefbaarder Suriname.
  Bouta je hebt helemaal gelijk de mensen krijgen slapeloze nachten.
  Wij regeren en daarmee zullen jullie het moeten doen.


  Maak melding

 18. Het wordt een lange , hete droge tijd !!!
  Letterlijk en figuurlijk !
  En als ik smorgens op staat en mn ramen opengooi en opkijk naar die prachtige wolkenloze blauwe hemel, als ik om me heen kijk naar die manjabomen, amandelbomen, de bloemen en planten , dan zeg ik aai mijn mooi Suriname, mijn mooi land !!!!! Maar ………. dan schrik ik …..komt tot mijn positieven en dan denk ik ……waar gaan wij naar toe ???? Waar denderen wij naar toe in sneltreinvaart ????? Is dit die trein die men zou hebben? Bedoelde men dit ??? Ik hoop dat heel het volk nu zal inzien dat we liever vandaag dan morgen aan de noodrem moeten trekken alvorens wij in de peilloze afgrond storten !,
  Aai mama Sranang ! Mi mooi kondre ! Mi e kre nanga joe !!!


  Maak melding

 19. @ water naar zee helemaal corruptie; als je nagaat dat die Boerenveen in de commissie zit die woningen toewijst dan begrijp je alles al.
  Persoonlijk ken ik drie gevallen die zonder inschrijving en zonder noodzaak aan een woning zijn gekomen.


  Maak melding

 20. @amaranta,

  Dat is het nou net. Men wil niet dat jij ’s morgens opstaat en je je dingen gaat afvragen. Gewoon opstaan, doen wat ze zeggen, alles geloven wat ze zeggen en dan heb je een mooie onbewolkte dag gekend vol mango- en amandelbomen, bloemen, planten, geurige kruiden.


  Maak melding

 21. Maar Ximaun ik ben geen hersenloze paarse zombie die alles voor zoete koek neemt.ik volg alles op de voet.ik laat mij geen knollen voor citroenen verkopen en mobiliseer in mijn eigen omgeving.ik probeer de mensen tot denken aan te zetten , dat is mijn taak! Dat moet ik doen !
  mijn vorige post dat ik eens met je bent sloeg op die Rampie !


  Maak melding

 22. In geen tijden die DDB gehoord of gezien ! Hij zwijgt als het graf.
  Zelfs zn achterban kan en komt hij niet gerust stellen.
  Weet je Karma is iets bizonders en werkt niet met namen en gezichten ! Alleen daden tellen, uitspraken en wat jeanderen toewens want woorden hebben kracht !
  Ik vermoed dat die oude paarse crimineel zelf slapeloze nachten heeft want hij is nog nuchter genoeg dat zijn dagen geteld zijn en dat de bom gaat barsten :it is only a matter of time !! En het universum heeft TIJD!!!
  Wij zijn ongeduldig ! Dingen gebeuren niet op commando wanneer wij het willen of wanneer wij vinden dat het tijd is!!!
  Dat ding is , dat ook degenen die waanzinnig krijsten “nog 5″hieruit hun lessen moeten leren .So the universum is taking his own time and moment and so it will be !!


  Maak melding

 23. Ximaun rampie is nu tevreden mens😊amaranta in mijn tijd daar was ik getuige niet zo lang geleden en erg verdrietig dat het is zoals het is hoop meer reacties te horen van de lokale bevolking die ook hun mening durven te geven of ook kunnen schrijven van de mooie dingen wat ze ervaren daar in su


  Maak melding

 24. Als er problemen zich zullen voordoen met de stroomvoorziening moet de fase van overleg overgeslagen worden.
  Maar nee, er spelen grotere belangen de Desiley rakende een rol waardoor voor een ‘overleg’ gekozen wordt.

  Als hetgeen Robert-a waargenomen heeft op waarheid berust wordt het werkelijk één grote ramp voor de stroomvoorziening.

  Desiley heeft het Tapajai project dat moest zorgen extra watervoorziening van het stuwmeer stopgezet, slechts en alleen om meer stemmen te halen in het binnenland.
  Met Desiley in de leiding staat zijn belang ten alle tijde op de eerste plaats.

  Gaan we nog voor 5? Velen voelen zich nu beetgepakt door de grootste crimineel die Suriname heeft voortgebracht, DesiLEY.


  Maak melding

 25. Euro koers snelt richting 9 mensen !
  Niet te stuiten door die paarse charlatan !
  Triest, triest, triest !!!
  Ongekend !,
  Waanzinnig
  Totaal op hol geslagen !!
  En de prijzen ???…….de prijzen??????
  Maar men hield zich bezig met Sapoen en Chitan , dat was belangrijker !!, de terugroepwet ! Ipv.gezamenlijke inspanningen om de koers te beteugelen zodat het leven draagbaar kan zijn .
  Maar a boeng so ! Een getergd volk …..een getergd volk…sla de geschiedenis maar na !!!!
  Toen kwam de stoere meneer A NO MIE en die verklaarde :IK GA DE KOERS OMLAAG BRENGEN !!!
  Maar toen de koers omkeek en zag wie daar sprak en wie dat zei werd de KOERS doodsbang en zette het op een lopen !!! En de KOERS holt nog verder , weg van dat A NO MIE paars gedrocht !!! En verder …..en verder…….


  Maak melding

 26. DD Bouterse heeft een jaar voor de verkiezing duizenden Huizen en grond papieren voor de heel arme bevoling van Suriname gegeven terwaarde van e.20.000 tot 60.000 per stuk, en dat is heel prestatie vind ik…… terwijl deze gronden kosten e.40,- per m2


  Maak melding

 27. Budayayawa,

  Er zijn heel veel arme mensen die helemaal niks krijgen. Wat vindt je daarvan?
  Wie zijn de mensen die wat gekregen hebben? Zijn dat toevallig inwoners van een gebied waar de NDP de stemmen hard nodig had?
  En wat als een volgende regerring hetzelfde doet? Geld en grond gaat schenken aan haar eigen kiezers?
  Zo creeer je dus haat en nijd onder de bevolking! Wat meneer dus gedaan heeft is een tweespalt creeren in de samenleving. Ik hoop dat jij dat kunt begrijpen, want je lijkt helemaal in de ban te zijn van die beste man.


  Maak melding

 28. Ai ,die Dodson,,A No MI en het problem is opgelost voor de ndp geboefte Gauw de schuld in de schoenen van anderen schuiven ,dat heeft Dodson supersnel geleerd!.


  Maak melding

 29. Prijzen : 1puntje 80 cent.1 potje pindakaas 18.75.1 baal toiletpapier 52, srd. Okselspray gemiddeld 20 srd. Uie 6 srd.
  kip tussen de 28(kleine hoor) en 50 srd. 60 tot 65% verdiend minder dan 1500 per maand omdat de meeste mensen bij de overheid zitten in functies(ongeschoolden of lager geschoolden)
  Een alleenstaande moeder met 4 kinderen pinaart gegarandeert.huishuur.licht.water.busgeld en minimaal 3x daags eten.dan tellen we geen ” luxe voeding en toespijs” zoals fruit, melk, yoghurt, chocopasta, hageslag dit is onbereikbaar voor het gewone gezin.
  dus men eet bijna elke dag ei en 1 ei kost nu srd.1.20 maar misschien vanmiddag een andere prijs.het gaat mee met de koers.
  Zo mensen overzee dan hebben jullie een beeld !


  Maak melding

 30. DD Bouterse heeft een jaar voor de verkiezing duizenden Huizen en grond papieren voor de heel arme bevolking van Suriname gegeven terwaarde van e.20.000 tot 60.000 per stuk, en dat is heel prestatie vind ik…… terwijl deze gronden kosten e.40,- per m2……. Deze arme bevolking tot de dood heeft aan hem te danken, ik heb zelf EEN gehad in van hem terwaarde van e.80.000,-

  een uw dan heren hebben jullie ook gekregen, wat mij betref mag hij 10 jaar blinven als Persident van Suriname.


  Maak melding

 31. Oja, mijn geliefde bruine bonen kost 10 srd een blik.Maar gelukkig dat ik als alleenstaande het nog kan kopen ! Een Gelderse worst kost 14 srd.
  En mensen misschien als jullie het omzetten in euro lijkt het goedkoop maar de realiteit is dat de mensen hier het niet kunnen betalen.
  1 blik sardien de vroegere eerste hulp is nu 20 srd.ja mensen dat is nu onze switie Sranang !!!!


  Maak melding

 32. Ik denk dat je voor je zelf praat Budayayawa ! Jij bent hem dank verschuldigd.
  Weet dat het je mensenrecht is om een dak boven je hoofd te hebben ! Je doet alsof hij het voor je heeft betaald of misschien dan !
  Ik weet hoe mensen keihard aan alle voorwaarden moesten voldoen en wat een aflossing !! Jij mag zn kont likken maar probeer anderen er niet bij te slepen met je eeuwige dank voor iets waarop je recht heb en keihard voor moet zwoegen ! Je kent je waarde als burger waarop je recht heb niet ! Triest !


  Maak melding

 33. @amaranta,

  Er zijn ook goede alternatieven.

  surinaamse sperziebonen ipv bruine bonen
  havermoutpap ipv brood
  pompoenpasta ipv pindakaas
  bananen, sinasappels, knippa’s, mango’s, diverse vruchten zowat overal te halen
  surinaamse vissen (ja zelfs verse sardien) ipv blikvis
  een vuistvol hele pinda’s ipv pindakaas

  Men kan dus heel wat besparen als men ook de alternatieven bekijkt. Daarmee zijn de problemen niet opgelost, maar wel een beeetje verzacht.


  Maak melding

 34. Budayayawa, je hebt die perceel niet gekregen van Bouterse, maar van de Staat Suriname. Wees dus de Staat dankbaar en niet deze persoon die jou heeft willen omkopen met grond dat niet van hem is, zodat je op hem te stemt.

  Je loyaliteit moet zijn aan de Staat Suriname, niet aan partijen en leiders, die komen en gaan. Bouterse kan morgen nog een decreet uitvaardigen dat iedereen die gratis grond heeft gekregen het terug moet geven. Wat ga je dan doen?


  Maak melding

 35. Amaranta het is ons bekend dat de inkomsten de uitgavens niet dekken in su triest maar waar..zwaar vooral niet als men kinderen heeft en er mannen rond lopen die geen kansen krijgen om man voor het gezin te zijn dit alles creeert een verstoorde samenleving jong volwassen kinderen zoeken hun heil elders…velen hebben oogkleppen op er zullen meer slachtoffers komen..DE IMF ZAL HET LAND OP DE KNIEEN DWINGEN dank bouta IMF STAAT ACHTER DE SCHERMEN OM ALLES SCHAAKMAT TE ZETTEN alles gaat vallen


  Maak melding

 36. De regering kan toch die kreekversperringen opengraven. Zoveel kost dat nou ook weer niet. Maar dan heb je het gevaar dat al die kwik in de meer terecht komt. Maar gelukkig wordt het water van de meer niet gebruikt voor consumptie.


  Maak melding

 37. P. Likaan,
  Het beste alternatief is een andere regering vrij van lijders die slechts hun eigen belang dienen.
  Een nieuwe regering met leiders die het daadwerkelijk menen met het volk.

  Budayayawa,
  Er zijn tienduizenden die van plan waren hun huizen met eigen middelen te bouwen.
  Jouw baas heeft ze dit ontnomen.
  Zij kunnen dit helaas niet meer vanwege de drastisch gestegen prijzen van o.a. bouwmateriaal. Ze komen op dit moment niet meer uit met hun salaris.
  Dit alles hebben ze te danken aan het wanbeleid jouw baasje.

  Jij en vele NDPers hebben dankzij jullie politieke kleur je huis en perceel gehad, huizen gebouwd met onze belastinggelden. Maar denk ook aan de volgende generatie die het nog erger zal hebben. (jouw kinderen en kleinkinderen).


  Maak melding

 38. IMF trekt aan de poppetjes IMF STAAT ACHTER DE SCHERMEN..KAT IN HET NOUW is uit gesprongen laat niks van zich horen WIE EEN KUIL GRAAFT VOOR EEN ANDER..IMF IN HUIS GEHAALD SCHAAKSPEL IS AL BEGONNEN BAAS BOVEN BAAS ALLES GAAT TOT OP DE BODEM DEZIBEL&AANHANG ZULLEN UITGEMOLKEN WORDEN EERST meer chaos/zieken en armoe creeeren dan neemt de witteboord crime over NIKS IS GRATIS IMF ZAL NA VAL HET LAND WEER OPBOUWEN EN OOK MEE PROFITEREN van de enorme schatten die het land nog heeft. surinamers hebben hun kansen gehad..MEN HAD TERING VOOR ELKAAR EN MET ELKAAR.buitelanders zullen in het land komen werken de surinamers zullen goed gesorteerd worden en in functie naar waarde geplaatst worden de afgevalligen die niet mee kunnen in de grote drastische veranderingeren zullen zich trugtrekken in de buzz buzz


  Maak melding

 39. Ik vind dat Dodson te hard wordt aangevallen en elkaar napraten. (papegaaien)

  Hij en Dora hebben de skalians stilgelegd.

  Helaas bleek dat de vrienden van Boutere en de vorige minister van NH van PALU (naam ff kwijt) zwart op wit toestemming hadden gegeven voor goudwinning op het meer en dat het verbieden van Goudwinning door deze gasten onmogelijk was/is.

  Ze moesten toen kiezen om de skalians van het meer te laten vertrekken en een andere “winningsgebied” kiezen voor deze lui.
  Dit is ook gebeurd. Blijkbaar zonder duidelijke voorwaarden.

  Dodson heeft niets in te brengen, Dora evenmin wat dit aangaat. De commissie ordening goudwinning en
  aandeelhouders van de skalian, stuk voor stuk paarse rovers maken de dienst uit.

  Als Dodson zijn eer en geweten wil redden dan moet hij opstappen. Maar zoals jullie weten is hij in het belang van zijn eigen zak en daarna het belang van het volk aangebleven als minister. Misschien heeft hij inmiddels ook een aandeel skalian, hihi

  Dus …………..er zal niets veranderen.


  Maak melding

 40. Knok Knok RobG ben je thuis?
  (Korte tijd stil en wachtend op antwoord)
  Knok Knok RobG waar ben je? Je drukt je snor hé, verantwoording nemen o pé


  Maak melding

 41. Baas in eigen land word verleden tijd men is al DIPLOMATISCHE bezig om het land in handen te krijgen wat de 1 weg gooit weet de ander wel raad mee DOOR KORTZICHTIGHEID HOOGMOED VERAAD HEBZUCHT EGOISME VAN HET SURINAAMSE VOLK vooral gebrek aan mensen&zelfkennis MISSCHIEN ZIJN DE WONDEREN DE WERELD NOG NIET UIT en heb ik het mis


  Maak melding

 42. DD Bouterse heeft een jaar voor de verkiezing duizenden Huizen en grond papieren voor de heel arme bevolking van Suriname gegeven terwaarde van e.20.000 tot 60.000 per stuk, en dat is heel prestatie vind ik…… terwijl deze gronden kosten e.40,- per m2……. Deze arme bevolking tot de dood heeft aan hem te danken, ik heb zelf EEN gehad in van hem terwaarde van e.80.000,-

  een uw dan heren hebben jullie ook gekregen, wat mij betref mag hij 10 jaar blinven als Persident van Suriname.


  Maak melding

 43. @ P Likaan.
  Je hebt het fout. Buday heeft het wel van Bouterse gekregen. haha
  Maar, dit kan niet. waarom niet?
  De gronden waren geen persoonlijk eigendom, maar bezit van de republiek Suriname.
  In de wet staat de zgn. Nemo- plus regel. Dit houdt in dat je niet iets kan weggeven dat niet van jou is. Bouterse kan dan ook niet zomaar grond weggeven. Straks geeft hij grond aan Guyana ofzo
  Google maar Nemo-plus regel
  Meneer Buday weet dit (vanaf nu) en hij is dus nu ook strafbaar.
  Natuurlijk kan hij ook bouwen op zijn grond, maar een volgende regering kan dit terug eisen.
  Menner Buday is bezitter te kwader trouw


  Maak melding

 44. Bouterse heeft niets gegeven …geven is wat je eigen is.Er worden gronden toegewezen aan Surinamers die “bakkamangs”hebben,en het soort iets voor iets.De echte arme Surinamers,de minder bedeelden die krijgen niets geen kleine bouwkavel.Jouw grond was 80.000 euro waard?Straks mogen als je verkaveld de mofina wangs een bouwkavel bij je kopen.Bloedgeld,oplichterij..Je houdt van Bouterse ..hij mag nog 10 jaar blijven.Dan heb je dit al verkocht/verkaveld..tijd zat om nog een aanvraag te doen onder de tafel.Een mooi land..ROTTE mensen.


  Maak melding

 45. Ik gun RobG ook een stukje bouwkavel van 80.000 euro.Misschien moet Ik meneer Bouterse ook goed houden.ROBG en BUDAYAYAWA hebben jullie het telefoonnummer van Bouterse aub.Het liefst wil ik 10 ha in Saramacca…in de buurt van Staatsolie..Zo dat is geregeld…ADVERTENTIE;te koop mooie bouwkavels hoogland in de buurt van Staatsolie variërend van 300/500 m2.Vanaf 10.000 euro..extra korting voor posters van WKN.💒🏩🏢🏣🏤🏥🏫🏨


  Maak melding

 46. Ps.Surinamers mogen met srd betalen..koers euro 1 op 9.SuriNeds uitsluitend met euro’s.Het wachten is op het telefoonnummer van DDB.Diana wordt een verwoedt NDP’r.IK HEB HET LICHT GEZIEN..THANKS TO BUDAYAYAWA..


  Maak melding

 47. Popo..je gunt me ook niets he..geef jou extra korting op je aankoop bouwkavel of een paar m2 meer…Ik voel me goed… hoor straks ook tot de business/rijke mensen in Suri.


  Maak melding

 48. Misshien wil Budayayawa mij verkopen zijn kavel voor 40 srd per m2.
  Alleen weet ik niet waar is die kavel. Als het in boesboesie is, dan ik koop niet.


  Maak melding

 49. Amaranta
  Kkijken naar alternatieve produkten kan helpen. pindakaas kunnen we zelf maken en dat is nog lekker ook., In europa groeit er geen pinda , vandaar de export naar europa van pindakaas; dus eet je jouw eigen produkt. laten we nu proberen de import van vele produkten stoppen en zelf gaan produceren. Een molen en verse pinda werkt goed.
  De zijrivieren van de Suriname rivier moeten weer opengestoten worden en gecontrolleer worden door de militairen, ook de gran rio aan de benedenloop controleren.


  Maak melding

 50. Dit is met BUDAYAYAWA vrouw..het is met mijn man grond..maar ik weet hij wil.Want hij kan altijd meer ha’s krijgen van Bouterse..Is zijn grote vriend


  Maak melding

 51. Als Bouterse mij geeft ga ik het verkopen al is het voor 1srd een m2….10 ha is 100.000m2 x 1 srd..100.000 srd : 9 is ….euro..😗😍😙😘😚😛😜


  Maak melding

 52. DD Bouterse heeft een jaar voor de verkiezing duizenden Huizen en grond papieren voor de heel arme bevolking van Suriname gegeven terwaarde van e.20.000 tot 60.000 per stuk, en dat is heel prestatie vind ik…… terwijl deze gronden kosten e.40,- per m2……. Deze arme bevolking tot de dood heeft aan hem te danken, ik heb zelf EEN gehad in van hem terwaarde van e.80.000,-

  een uw dan heren hebben jullie ook gekregen, wat mij betref mag hij 10 jaar blinven als Persident van Suriname……… Iedereen zoek voor een eigen belang jullie ook maar Meneer Bouterse niet, voor de arme bevolking van Suriname Ja.


  Maak melding

 53. Budayayawa..ik geef me gewonnen.Ik gun je jou plezier met jou president.Mijn president is hij in elk geval niet.Ik moet hard werken om in mijn onderhoud te voorzien zoals een deel van de Surinamers.En sparen voor wat ik graag wil….Sterkte met je president ..nog meer kavels na deze…


  Maak melding

 54. Stop toch een Sidderaal in de kont van De boef!! 2000 volt!!! lekker glibberig en gaat makkelijk in!!!
  O jawel!! die kan ook dansen zeg!!!!!!

  Hou mijn tassie. Dansie me boi!! nu heeft hij passie!!


  Maak melding

 55. Inderdaad Bouterse heeft niemand grond gegeven de staat.
  Dus probleem opgelost het is niet de schuld van Bouterse dat srd gedevalueerd is neen .
  Zoals velen hierboven melden het is de schuld van de staat.
  Dus forumleden voortaan de staat de schuld geven zoals de analfabeten het hier melden.


  Maak melding

 56. Dada heeft gelijk . alles eerst vernietigen en dan nieuw Dubai bouwen. Het volk moet geduld hebben en wees gerust alles komt terecht. Achter de horizon is er hoop.


  Maak melding

 57. Surinamer, je moet misschien de eerste klas opnieuw doen.
  Die mensen zeggen dat Bouterse niks uit eigen zak heeft gegeven en dat wat hij gegeven heeft staatsbezit was. Dus niemand hoeft hem dankbaar te zijn als hij voor Sinterklaas speelt met de bezittingen van de staat.


  Maak melding

 58. HONOLULU – Vier van de zes soorten mensapen worden met uitsterven bedreigd. Op de beruchte Rode Lijst van de International Union for the Conservation of Nature (IUCN) staan zij nu te boek als ‘ernstig bedreigd’, de hoogste risicocategorie.

  De IUCN presenteerde zondag de nieuwste lijst met bedreigde diersoorten. De vier soorten mensapen die sinds dit jaar ernstig bedreigd worden, zijn de Oostelijke gorilla, de Westelijke gorilla, de Borneose orang-oetan en de Sumatraanse orang-oetan. Ook de overige twee soorten, de chimpansee en de bonobo, worden in hun voortbestaan bedreigd.


  Maak melding

 59. Lieve mensen, Olrac, Pelikaan , Water naar zee, ik begrijp ook dat er alternatieven zijn en dat we het eigene moeten koesteren maar ik vind niet dat door grof wanbeleid en corruptie wij aan kwaliteit van ons leven moeten inboeten.ik vind zelfgemaakte pindakaas heerlijk( pittig en wat grof ) maar waarom mag ik geen bruine bonen met zoutvlees en worst meer eten omdat die paarse idioot en consorten het geld hebben verbrast ? En hij daar op Brokobaka Blue label zuipt dat hij paars ziet ? Ik hou ook van Surinaams fruit, maar mag ik af en toe ook trek hebben in bv.een kiwi of een druif ?
  Weet je, het gaat bij meer om het feit dat een stel criminelen nu voor mij bepalen wat ik moet eten en wat ik moet laten staan.dat is wat mij hindert !
  Als het werkelijk een algemene wereldrecessie was, zoals ze denken velen van ons te doen geloven, dan ben ik bereid ! Want samen dan inspannen om er bovenop te komen .
  Maar dit ??..dit is het gevolg van …geen kaas gegeten te hebben van economie, geen visie, geen beleid kunnen maken, arrogantie, domheid en een ingeboren criminele inborst om dingen te vernietigen en een tomeloze hebzucht tot graaien !!!!
  En wij, …wij moeten het gelag betalen en aan kwaliteit van ons leven en levenstandaard inleveren ! Dat zit me dwars !
  maar mensen, het beste en we will never give up ! Never !


  Maak melding

 60. Oja, ook Surinaams fruit is duur geworden ook al word het hier geplant.de reden ??? Buitenlandse mest en wat al niet meer : gevolg: koers gerelateerde prijs heb vanmiddag een kleine meloen gekocht op Meerzorg 30 srd.( echt klein hoor)
  Tot overmaat van ramp (ik zag het al aan de licht, heel lichtroze kleur bij het snijden al ) helemaal niet lekker !
  Dus ik ga het wel opeten en doe gewoon alsof ik water drink hahaa !doeeei allemaal overzee en hier in Su.
  We shall, no, we must overcome !!!


  Maak melding

 61. 1bakje druiven ( zo eentje die je bij AH haalt) kost hier 45 srd.grotere 64 srd.u begrijpt dat dit alleen maar gekocht wordt door de zeer gegoede burgerij.( daar behoor ik niet toe ) ik zal ze flink opeten als ik met vakantie daar ben.
  Intussen zijn de winkelprijzen flink verhoogd in het weekend dus morgen kunnen we ons borst nat maken.
  ik heb nieuwe sparkplugs nodig en die kostten tot zaterdagmiddag 100 srd per stuk x4 is 400.dus ik voel al kiespijn, maar als ik ze niet koop heb je kans dat voor het midden van de week ze 150per stuk kosten.
  en als alternatief lopen ??? Auto in de garage ? Een verworvenheid van jaren ? Lopen doe ik 3x p.w.reeds om fit tezijn en te blijven, maar niet om lange afstanden in deze verzengende hitte af te leggen en die paarse crimineel voorbij te zien zoefen in geblindeerde zwarte airco wagen met 6 volgautos met zwaar bewapende mannen met donkere brillen alsof ook maar 1 persoon hem wat wil doen ( oooh, als Christen mag je niemand iets slechts wensen he ? Maaar oooh,oooh)dus daarom ga ik maar die sparkplugs of hoe die dingen heten moeten kopen nu ik het nog kan !!


  Maak melding

 62. Ik ken er nog een paar die over plusminus 5 jaar uitgestorven zijn:…..De Assemble oerangoetan,de NDP oerangoetan,de ABOP oerangoetan..vul maar aan.🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒


  Maak melding

 63. Beste mensen Diana heeft vele smileys op haar grote
  toetsenbord weten te vangen.
  En ze weet als geen ander dat de ene smiley de ander niet is.
  Hopelijk houdt ze het bij ik denk dat 75 bijna genaderd is.


  Maak melding

 64. Jij wilt gewoon weten wat die Diana uitspookt he…kan je gewoon netjes vragen.Ik nader de 75 smiley’s niet..ik ben de honderd gepasseerd.En ja ze zijn allemaal enig in hun soort.Passen mooi op mijn toetsenbord exact achter de punt.


  Maak melding

 65. Amaranta,
  Je reactie gelezen.
  Ik hou niet van Surinaamse fruit.
  Foei ik schaam mij dat je een Surinamer bent.
  Elk Surinamer is met fruit groot gebracht en jij stelt doodleuk ik hou niet van Surinaamse fruit.
  Wel laffe hond probeer je eigen gewassen te koesteren.
  Heb liefde voor de producten die in jouw land groeien.
  Dat je buitenlandse fruit lust dat mag maar als je het niet kan betalen dan zal het bij lusten blijven.
  Zoek een tweede baan en koop wat je lekker vindt.
  Appels en peren kan je ook in Suriname planten.
  Druiven idem dito.
  Dus mensen die alleen klagen hebben wij niets.
  Jij lijkt de surineds wel wat kan Suriname voor mij betekenen.
  Vraag je zelf af wat jij voor jouw land kan betekenen
  Maar nee alleen onzin proberen te verkondigen dat is op jouw lijf geschreven.


  Maak melding

 66. Beste Amaranta. Dada heeft gelijk. savenvoedsel maakt su kapot en weg ermee. Su is is rijk aan voedsel en het volk moet su voedsel eten en hiermee verlost te zijn van het slavenverleden. Ik ben geboren in commewijne tussen de javanen. En hun voedsel bestaat uit alleen surinaamse produkten. Ze zijn voedsel autonomen. Alles wat beweeg en groeit in su is eetbaar en die zijn de voedsel van de javanen. De su bevolking kunnen veel leren van de javanen . Daarom klagen de javanen niet, want ze hebben altijd eten in huis. Dus weg met bruine bonen, zoutvlees, sardines aardappel, en alle importvoedsel. Woon tussen de javanen en ze kunnen het volk van su leren koken en eten van su voedse. Anders blijft het su volk tot de dood afhankelijk van AH .brakra en tot de dood als slaven bedelen voor bord eten bij naschoolse opvang.


  Maak melding

 67. Amaranta…ik heb je wel begrepen.Is niet dat je geen Surinaams fruit lust..want je kocht ook die watermeloen die achteraf waardeloos bleek.Voor mij mag je af en toe best wat anders lusten..daarvoor hoef je geen tweede baan te zoeken.👠👡👚👜💄👙


  Maak melding

 68. @15 waar in hemelsnaam heb jij gelezen dat ik niet van Surinaams fruit hou? En voor jouw informatie ik kan maar wil geen buitenlands fruit voor die prijs kopen.
  Je moet gewoon beter uit je kop kijken en nederlands leren lezen en verstaan oelewapper !!!
  Los daarvan ik mag eten en lusten welke fruitsoort ik ook wil.dat is mijn persoonlijke vrijheid ezel .


  Maak melding

 69. @Diana dank je ! Ik ben vrij goed geschoold en heb een goede baan dus een 2e heb ik echt niet nodig.dus die kwal van een @15 kan denk ik nog het e.e.a van een vrouw als ik leren


  Maak melding

 70. @15 Ik wed dat je ondanks je gezwets niet Surinaamser, nationalistischer dan ik ben kan zijn.Alleen denk ik naar je terminologie te oordelen dat je tot het kamp van de oerdomme lethargische paarse kamp behoor !!! Adieu !!!


  Maak melding

 71. @Chaturdas.

  Het Brokondo meer heeft een structuur fout. Het verval is relatief laag en de water toevoer is altijd minder geweest dan men vooraf bedacht had bepaald.

  Het Tapajay project was een heel dure (per Megawatt) reparatie door water uit de Tapanahonyen Jay kreek om te leiden naar het Blommensteijnmeer.

  Met een beetje creativiteit is het Blommensteijnmeer veel beter te benutten als energiebuffer/ spaarbekken indien men structureel zonneenergie en windenergie gaat inzetten waardoor de oliecomponent uit de berekening groot en deels kan verdwijnen.


  Maak melding

 72. DD Bouterse heeft een jaar voor de verkiezing duizenden Huizen en grond papieren voor de heel arme bevolking van Suriname gegeven terwaarde van e.20.000 tot 60.000 per stuk, en dat is heel prestatie vind ik…… terwijl deze gronden kosten e.40,- per m2……. Deze arme bevolking tot de dood heeft aan hem te danken, ik heb zelf EEN gehad in van hem terwaarde van e.80.000,-

  een uw dan heren hebben jullie ook gekregen, wat mij betref mag hij 10 jaar blinven als Persident van Suriname. ……. SCHOOL PUNTEN GEEF IK EEN 8 BOUTERSE REGERINGEN.


  Maak melding

 73. Dit “duizenden huizen gegeven ” gezwets begint al aardig psychische vormen aan te nemen ! Zal hij uberhaupt in staat zijn ervan te genieten ???


  Maak melding

 74. Mijn visie is:
  Geen oppositie meer:
  DD Bouterse Persident.
  Ch. Santhokie Vice Persident,
  Rusland ook VC persident
  PL. Somohardjo Statenvoorzitter
  Ronny Brunswijk Minister van Binnenlandse zaken.
  MAAR hangt van stemmen die je krijgt ja, eerlijk delen en eerlijk verdelen ja.


  Maak melding

 75. budayayawa

  Deels is nader je mijn visie: Suriname dient de 2 a 3 partijen stelsel in te voeren. Allen bundelen zich naar deze drie mogenlijkheden. Dat zal diversiteit in de politiek tot een krachtige speerpunt maken. Dit kan snel gerealiseerd worden, daar wij allenmaal een zijn waar en hoe wij ook vandaan komen.


  Maak melding

 76. Good Day, Mijn naam is James lil ik ben een burger van de Verenigde Staten van Amerika (USA) Ik wil getuigen van het goede lening kredietverstrekker die licht liet me na opgelicht door 4 verschillende Internet internationale geldschieter, ze beloven te geven me een lening na het maken van me te betalen een hoop kosten die niets opleveren en bedroeg tot geen positief resultaat. ik verloor mijn harde geld verdienen en het was een totaal van 3,140USD. Op een dag als ik was aan het surfen via het internet op zoek forsterated toen ik over een getuigenis man die ook werd opgelicht en uiteindelijk werd gekoppeld aan een legit lening bedrijf genaamd mevrouw Jenny Kim Trimark Financial Services kwam (jkim007042@gmail.com), waar hij eindelijk zijn lening, dus heb ik besloten om contact op met de zelfde lening bedrijf en toen vertelde ze mijn verhaal over hoe ik zijn opgelicht door 4 verschillende geldschieters die niets anders dan natuurlijk me meer pijn deed. Ik leg het bedrijf per e-mail en alles wat ze vertelden mij was om niet meer te huilen omdat ik mijn lening in hun bedrijf zal krijgen en ook heb ik de juiste keuze van contact met hen gemaakt. Ik vulde de lening aanvraagformulier en ging met alles wat gevraagd van mij en ik was een lening bedrag van $ 45,000.00 dollars gegeven door dit grote Company (Trimark Financial Services} beheerd door mevrouw Jenny Kim en hier ben ik vandaag blij met mijn familie, omdat mevrouw Jenny Kim Trimark Financial Services heeft mij een lening gegeven, dus ik maakte een gelofte om mijn zelf dat ik zal blijven getuigen op het internet over hoe ik heb mijn lening. Heb jij een lening dringend nodig? vriendelijk en snel contact opnemen met mevrouw Jenny Kim Trimark Financial Services nu voor uw lening via e-mail: (jkim007042@gmail.com) ik denk dat andere mensen ook het geven van getuigenissen op deze zelfde eerlijke geldgever


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.