‘Liever sleutelen aan beleid dan aan kabinet‘

57

PARAMARIBO, 31 aug – Zoals de situatie nu is heeft Suriname meer aan het aanpassen van het beleid. Een kabinetswijziging die volgens geruchten staat te gebeuren, zal weinig soelaas bieden. Dit is onder meer de mening bij de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, VSB.

Binnen vooral de regerende NDP zijn er die vinden dat het tijd is voor het vervangen van sommige ministers. Maar of Suriname daar nu veel aan heeft? “Ik denk dat prioriteit moet zijn de dialoog met de sociale partners over monitoring van de stand-by overeenkomst met het IMF en het uitvoeren van het sociaal akkoord”, zegt VSB-directeur Steven Mac Andrew tegenover de Ware Tijd. Er kan dan beter worden afgestemd.

De VSB pleit voor dialoog om maatregelen zo goed mogelijk ondersteund te krijgen. Bestuurskundige August Boldewijn vindt ook dat wijziging van het kabinet niet de oplossing is: “Het gaat de crisis alleen maar erger maken.” Nieuwkomers hebben vooral tijd nodig om inzicht te krijgen en zich aan te passen. Mac Andrew zegt dat er werkbare relaties zijn ontwikkeld met ministers. Het zou dan van vooraf aan moeten beginnen.

Bekijk ook:

57 REACTIES

 1. Het beleid is graaien en zo snel mogelijk rijk worden en geen belasting betalen.. Wat valt daar nog aan te sleutelen?
  Wil de Vereniging Steunt Bouterse daar ook aan meehelpen en ondersteunen?
  Het bestuur heeft niet (genoeg) meegegeten en wil nu een Njang maken.
  Laten ze meehelpen een Corruptie belasting in te voeren!
  heil Bouta!


  Maak melding

 2. Die hele NDP moet weg. Omdat die partij een verkeerde doelstelling heeft. Haar doelstelling is Bouterse eerst, Suriname later. Er moet een partij aan de macht komen die Suriname op de eerste plaats zet.


  Maak melding

 3. Het is geen tijd om te sleutelen, het is tijd voor een goed uitgedachte plan en daaruit voortvloeiend beleid. Met sleutelen (experimenteren) kom je geen stap verder.

  Men is de weg van het IMF ingeslagen. Volg die dan ook en probeer intussen met die leningen ook export te bewerkstelligen. Immers, het probleem is toch een tekort aan Euro’s en $$?

  Wat doet die VSB trouwens om Surinaamse producten in de buurlanden aan de man te brengen?


  Maak melding

 4. Sleutelen,,,,waaraan…dezelfde poep enkel andere vliegen.Was het niet duidelijk genoeg voor deze stomme volk dat een ongeschoolde idioot nooit en te nimmer het land zou kunnen besturen.Was het niet dezelfde mensen zowel in nederland als suriname die vol lof waren over deze moordenaar.Zelf,s hier op de site werd er vol lof geschreven,,,to mofo gong,,zeggen ze in het surinaams.Suriname is ten gronde,is het niet duidelijk genoeg,mensen als lackin,herrenberg,wijdenbosch…enz….wat weten zij van een land besturen,de domsten die ik ooit heb gehoord.Bij de opening van de brug over de surinaamse rivier,werd er gevraagd aan een project-leider van OW ,of men rekening had gehouden met de doorvaart van grote schepen onder de brug,(explotatie..bauxiet,hout,enz…)was het antwoordt ,,ja met eb en vloed???ik ging letterlijk door mijn schoenen heen.Die anton de kom universiteit kunnen ze onmiddelijk sluiten,komen enkel idioten,zakkenvullers ,vandaan,leren hoe snel ze rijk kunnen worden en armen bestelen.Maar,het volk heeft gekozen,dus moeten zij maar de kruis dragen.


  Maak melding

 5. Zoals de situatie nu is heeft Suriname meer aan het aanpassen van het beleid???

  Het hele kabinet en de monetaire autoriteiten varen nog altijd op het compas van Desiley, alles wordt bepaald door Desiley en zijn bejaarde adviseurs.
  Bij zijn aftreden zou er gelijk een positieve verandering te merken zijn doordat door zijn toedoen het vertrouwen in de Surinaamse munt nihil is geworden.
  Trouwens hij kan niet meer rekenen op het vertrouwen en de backing van de meerderheid van het Surinaamse volk, waaronder veel NDPers die de partij de rug toegekeerd hebben.
  Een andere regering zonder de NDP zou op dit moment een betere optie zijn voor Suriname.


  Maak melding

 6. Vleermuis ik kom niet bij van het lachen het is erg irritant maar ver weg van mijn bed show..Steven Mac Andrew whahaha.hij heeft zeker zijn vinger ergens in het papje ZE BEGRIJPEN NOG STREEDS NIET! dat er schoon schip gemaakt MOET worden!!!..het punt is zijn er de midellen er voor?LAPJES POPPEN ik doe er niet meer mee aan deze poppekast hoop dat de bedrijfsleven en toeristen een begin maken!!want de lokale bevolking kunnen het nog dragen naar het schijnt..(boycot) ieder op zijn eigen manier..WIE ZWIJGT STEMT TOE


  Maak melding

 7. No wang problema no de inie sranang. Na dim bakramang. Dim ei play nanga prijs foe gotoe, olie, oedoe, cacao, koffie, alla sanie.
  Sa-ie-de dim play nanga a prijs? So dim kang mik wang boen bigi nyang. Na dim bakra sa wan mik soso nyang. Dat alla tra kondre kong ienie problema bikasie foe a griedie foe dim bakramang. Srif-srefie dim mik China king inie problema. Dim bakramang faarlijk, me teigie unoe. Dim go kirie a planeta disie.


  Maak melding

 8. Kijk naar het plaatje,
  alle criminelen van de ndp regering zijn aanwezig. De amnestie lijder.de amnestieliefhebbers.Dora die liever de criminelen beschermd,kortom het hele ndp poppenkast is aanwezig daar het enige dat we missen is de plesjident van Suriname het IMF,ergensin het midden. De ceremoniele lijder bouta is aanwezig in vol ornaat maar heeft geen enkele waarde,Baas boven baas het IMF,ontbreekt!!


  Maak melding

 9. Wijzigingen in het kabinet zal geen uitkomst bieden.Je vervangt de ene boef door de ander of je geeft ze een andere post.Doet niets terzake..alleen meer gedoe.Aan het beleid zal er niets veranderen want er is geen sprake van enig beleid.Een ieder praat en klets langs mekaar heen hun maindoel is het oplichten van de Staat.Wijs me een ministerie of departement aan waar het conform het boekje gaat.Er moet een bezem over de ministeries gaan en alles en iedereen moet onder de loep genomen worden zien wat hun functie is en of ze de Surinaamse zaak dienen.Verder blijf ik erbij dat bepaalde gasten sowieso weg moeten DDB,BRUNSWIJK,SOMO dat heeft geen uitleg nodig.Brunswijk een goudmijn wie schopt je..hoe komt die ongeletterde gek eraan…


  Maak melding

 10. het beste voor dit ka volk is z, s, m. nieuwe verkiezing..

  verder kun je lullen wat je wil, maar deze bende kan /zal er niks van maken ook al geef ze containers vol geld valuta wel te verstaan..,

  ze hebben er totaal geen weet van hoe mee om te gaan..

  van regeren land besturen hebben deze mensen totaal geen ballen verstand, laat staan hun eigen huishouden draaiende te houden..

  hun eigen vrouw kunnen ze niet eens onderhouden, let wel onderhouden met na druk op ” onder ”..

  zo lang die hoofd verdachte moordenaar in s m e aan de macht is, zal niemand ook niemand komen zijn geld weg gooien, de domme idioten zullen er zelf achter komen, dat zij bedrogen zijn geworden ,, maar dan is het te laat , het graf staat dan al voor de deur..

  vraag je zelf af ,, waarom de chinees is weg gegaan met achter lating van alles..

  het ergste is,, dat ook de mensen met kennis /kunde weg gaan..blijven de ongeletterden over..

  bouta staat onder huis arrest van I M F >

  grote bek met lege handen..


  Maak melding

 11. Niemand is onmisbaar, ook dit kabinet niet!

  Als iemand morgen dood neervalt, dan staan er 100 anderen te trappelen om over te nemen.

  Het brein van deze orthodoxe middeleeuwse suri deskundigen begint aardig te tanen.
  Steeds maar weer die onbedwingbare neiging om het poldermodel uit de vorige eeuw in suri te implementeren.

  Ik zeg: allen ontslaan en/of op non-actief, vanwege gewijzigde beleidsinzichten, maar vooral vanwege het (financiële) staatsgevaar dat deze mensen vormen.


  Maak melding

 12. Er is maar 1 beleid en dat is WANbeleid…

  Kennis heeft destijds plaats moeten maken voor kennissen…

  Zie het resultaat…en de domme massa wilden nog 5…

  Zie wederom het resultaat..en de domme massa slaapt verder


  Maak melding

 13. Hiermee zet de VSB zichzelf buiten spel.
  Zij willen dus slechts marginale veranderingen. Een beetje meer van dit en een beetje minder van dat. Ongelooflijk? nee, niet echt.
  Vreemd, na zoveel commentaar over lastenverzwaringen.
  In een ander artikel een dag of twee geleden, hadden Jojo, Bigi Sma en ik het over – veranderingen-
  (zie artikel Tijd afbouw energiesubsidie in Suriname nadert.van gisteren of eergisteren)
  Mensen willen vaak geen veranderingen. De zittende klasse heeft het vaak goed en wil hier geen afstand van doen, ouderen willen het liefst dat alles bij het oude blijft. en de jongeren weten nog niet wat ze willen ( enkelen daargelaten, wat de laatste twee groepen betreft).
  Het zal dan ook NIETS opleveren als er wat ministers verdwijnen en anderen hun plaats overnemen.
  Er zal geen verandering plaatsvinden, ook als wordt afgesproken dat “men” het nu anders gaat aanpakken.
  “men” wil niet, “men” kan niet en “men”zal niet.
  Daarom zou het verstandig zijn als ze allemaal opstappen én op ministeries, naast nieuwe ministers ook andere belangrijke posities worden ingenomen door nieuwe koppen.


  Maak melding

 14. Neem 10 interim-managers in dienst. Uiteraard op vrijwillige basis en die in het bezit zijn van een bewezen specifieke expertise.
  Salaris in de trant van ‘no cure no pay’ of een stuk grond.

  De tijd is aangebroken om gebruik te maken van Doeners, de Denkers mogen effe in hun hangmat gaan liggen.
  Mouwen opstropen en de bezem halen door al die Ministeries.

  Back to basic; landbouw en veeteelt opkalefateren, ondernemingen stimuleren door minder onzinnige regels.

  Suri kan héél veel geld ophalen door energie te steken in duurzaamheid en door elke centimeter ‘Amazone’ te leasen.

  Leuker kan ik het niet maken, wat is erger dan deze broko-pernasie.


  Maak melding

 15. @Roy,

  Kan de ie no lesie, ma a premier foe you, Rutte, a mang takie tak a lee tegen a ‘domme massa’. A pm foe you beloof dim mang (domme massa) alla sanie, ma an no tjar kong notie. Dang now ei takie tak a no go beloof notie moro sa a no kang tjarie. En a domme massa lik you go briebie a mang baka. Na so dong oen de ien Holland.


  Maak melding

 16. @Esmerald, mi skatje, je bent een goede doener hor. Maar laat die denkers met rust baja. Zie je niet skatje dat je nu zelf aan het denken bent. Gun jezelf rust, skatje.


  Maak melding

 17. Niet alleen de regering moet het veld ruimen,maar ook het boevenkabinet met al die criminelen/misdadigers met bouta a/h hoofd moeten op een hoop geplaatst worden en worden opgeblazen o.a. alibux,bosje,herrenberg,abrahams,jozefzoon,dilip sardjoe,dora (juspol),boefie (financien),gersie(cbs)


  Maak melding

 18. Wat je ook doet, het komt niet goed. Bouta heeft een aura dat vernieling aantrekt. Tenzij hij verdwijnt uit de politiek zal het bergafwaarts blijven gaan met het land.


  Maak melding

 19. @Sombrero; alleen Bouta moet verdwijnen…???? Alleen hij dan komt het goed????

  Sorry, dan werkt je politieke thermometer niet helemaal goed.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Véél Wijsheid!!!)


  Maak melding

 20. R. Bahadoer,

  Als de magneet van het kwaad er niet is, dan kan het ook geen kwaad aantrekken. Bovendien, indien Bouterse met pensioen gaat, gaan de anderen zich de tent uitruziën. Maar hij is het die iedereen activeert tot vernielzuchtige daden, zolas Sapoen en Chitan, Silos van Dijk e.a.


  Maak melding

 21. Lijkt mij een uitstekend idee!!!
  Voorstel; Ramon Abrahams op financiën dan zijn wij er zeker van dat wij al ons geld zo snel als mogelijk kwijt zijn.
  Verder RobG(oebbels) als super mini-ster, Economie en Propaganda.


  Maak melding

 22. @Sombrero;

  Ik hoop dat jij gelijk hebt. Ik heb zeer mijn twijfels. Een groot deel van het volk deugt niet en deel wilt niet deugen.

  Zij zingen wel keer op keer: My Kondre Troe My Loby you…….Ik geloof er geen snars van. Zijn allemaal hypocrieten en huichelaars………. Van politiek hebben zij geen kaas gegeten.

  Bouta pakt t volk in hoe hij wilt.

  En een groot deel van schreeuwen in koor…. Na Wang hiep Hiep Hoereee…… zijn te véél stomme koeien bij elkaar.

  Groet,Ram Ram, Goeda Hafies (Véél Wijsheid!!!)


  Maak melding

 23. Volgens mij moet er nu juist zo snel mogelijk een kabinetswijziging komen. Maar dan wel in de ruimste zin van het woord. Zo snel mogelijk afscheid nemen van deze hele regering, zodat er daad werkelijk (weer) gewerkt kan worden aan de opbouw van het land. De puinhoop die deze paarse rakkers ervan hebben gemaakt zal blijken niet makkelijk op te ruimen te zijn.

  Een compleet nieuwe regering met dynamische mensen die niet schromen achter de verdwenen miljarden te jagen. IMF eruit en snelle hervormingen doorvoeren. O.a zaken juridisch ook goed dicht timmeren, zodat de Surinaamse samenleving nooit meer geconfronteerd wordt met dilemma’s van de afgelopen 6 jaar (maar ook daarvoor natuurlijk). Wetgeving dus, ook wat de belastingdienst betreft..en daarna de Surinaamse munt dollariseren.

  Suriname zal dan binnen 5 tot tien jaar weer bovenop zijn..


  Maak melding

 24. Wan negre, Juka of wan ingie!! nooit en never, no mang en kan draai wan kondre! na soso mapang pang sani a sa psa en yu sa miti!! luku sa ay psa no!!!! opo yu ai, da ju luku!! no tang of prey breni!!

  Hopelijk wordt het geen tweede Sudan of Oeganda !!!


  Maak melding

 25. Kruwa, zoals de mensen geen enkele kruwa willen, willen ze ook geen enkele Sandopie. Kruwa jij denkt, hoe kleiner , hoe beter. Maar dat is niet zo. Kruwa jij bent synoniem van je baasje Sandopie.


  Maak melding

 26. @R.Lalbhadoer,

  Alleen de harde aanhang van Bouterse wil hem nog per sé hebben. De rest maakt het niet meer uit en velen zien hem liever gaan dan blijven.

  Als de leider goed, eerlijk, betrouwbaar, kundig en inspirerend is dan krijgt hij het merendeel van het volk mee.


  Maak melding

 27. Sortoe ka VSB e-predik-now !!!
  Sedert Mac Andrew voorzitter is geworden, ondersteunt VSB,”a-ptjien-ingi-boi” en zijn trawanten.!! Erg verdacht en opmerkelijk; zitten zijn vrienden en hij die samen met de “trawanten de njang maken” ook op de schoot van Bouta ???
  Terwijl het volk pinaart, zegt deze klootzak dat deze regering van boeven, oplichters, moet aanblijven.
  Hij weet bliksems goed dat als je geen 15% -20% tjoekoe betaalt aan ambtenaren van Gilmore , je betaalstukken niet naar de bank gaan voor uitbetaling !! De stroman komt het geld eerst bij je ophalen; in het gunstigste geval gaat hij met je mee naar de bank(er wordt dan de helft eerst overgemaakt, als de steekpenning betaalt, dan gaan de resterende stukken naar de bank !!!!

  Trouwens waar is de “super-boy W.Wirth” die schoonschip zou houden bij de belastingdienst !? “Ing-brede-botro”, hij zit thuis met een directeurssalaris terwijl de kleine man en hun gezin creperen van honger !!!


  Maak melding

 28. @Wiep-Ding,

  Kafrie’s hebben nooit een traditie van regeren gehad. Ze hebben nooit een grote rijk gehad of heel lang geleden en ze hebben geen geschriften overgehouden over het besturen van een land.

  In Afrika was het dat de ene stam de andere overviel, de meisjes en vrouwen bezwangerde en de mannen doodde en de jongetjes als slaaf meenam en opvoedde naar eigen gewoonten en gebruiken. Dus van regeren wisten zij weinig af. Het was gewoon simpel. Een paar dieren verschalken, wat bosbessen zoeken, wat cassave en mais planten, een pijl en boog maken, oefenen ermee en andere dorpen overvallen en de vrouwen buit maken. Dat was de dorpsfilosofie. Hun regeerkunst was beperkt tot dat.

  Ondanks dat menige Surinaamse kafrie een goede opleiding heeft genoten zie je dat ze terugvallen op hun Afrikaanse instincten zodra ze gaan regeren. Het duurt dus nog enkele generaties voordat de kafrie’s meer gaan doen met hun verstand en minder met hun instinct. Maar ze hebben wel grote ambities om de president uit te hangen. Arron de kafriepresident heeft het land naar de mallemoer geholpen, Bouterse idem dito. Pengel hield het bij elkaar dankzij de VHP.
  Maar dit alles wetende komt het bij de kafrie’s nooit op om eens een ander, die wel kundig is, president te laten worden. Nee, ze moeten en zullen het zelf worden, ook al gaat het land naar de knoppen.


  Maak melding

 29. Herijken en aanscherpen van beleid heeft geen zin. Geen enkel beleidsvoornemen wordt ouder dan 7 dagen voor dat het vergeten wordt.
  Deze regering heeft een soort collectieve Parkinson.

  Vervangen van beleidspersonen heeft ook geen zin want deze vorm van Parkinson is besmettelijk en heel acuut.

  Oppositie laat u in het land zien. Ga langs de weg zitten en wees aanspreekbaar voor het volk. Leg uit wat er aan de hand is en dat er maar 1 vorm is die deze waanzin kan beeindigen.

  Nationale ongehoorzaamheid. Niemand doet nog wat een minister of directeur of politie agent vraagtr, verzoekt of opdraagt.
  Schakel de stroom uit bij alle ministers en DC en iedereen die mee werkt met de regering Bouterse II.
  Lever geen brandstof meer voor de auto’s van gezagdragers etc. en de heer Desie Delano Bouters gat met een boot van de Kustwacht als een haas naar Venezuela.


  Maak melding

 30. Ernst,

  Ik ben liever de kruwa die niemand wil hebben, dan een meervoudige moordverdachte die Suriname naar bankroet heeft geleid.
  Ik ben liever een kruwa, dan iemand zoals jij, die Desiley ondanks zijn negatieve reputatie toch nog adoreert.

  Gezien jouw reactie kan ik concluderen dat je er geen moeite mee hebt dat de koers dankzij jouw baasje naar de 10 voor de U$ stijgt, ik heb daar wel moeite mee.
  Hoe kleiner, hoe lager, hoe beter.
  Have a nice day!


  Maak melding

 31. Die Mac Andrew heeft een drie dubbele agenda. Die hangt aan de lurven van zijn paarse baas. Alleen zijn belangen dient hij. Hoop dat ze hem ontmaskeren als een van de judassen die het paarse beleid schragen en niet de belangen van de VSB. Hoeveel intelligentie moet je bezitten om deze pijper van paars te doorzien? Allang omgekocht. Zoals die idioot hoe heet die weer? zit nu in het parlement. Vraag mij alleen af hoe ze het bewind van paars gaan goed praten als de koers richting 100 gaat. ER is geen plafond. De sky is de limit. Het feest van paars voor al die paarse ezels moet nog komen. Het apotheose van de show in nog niet begonnen.


  Maak melding

 32. Er moeten wetten komen om al deze judassen die het bewind van Bouterse goed praten en schragen om ze strafrechtelijk te vervolgen. En niet vergeten al die zakkenvullers. Al zou dat in strijd zijn met het legaliteitsbeginsel. Want hoe vaak hebben ze de wetten niet verkracht. Na Bouta al deze misdadigers tegen de Surinaamse menselijkheid, de Surinaamse mens en de menselijke waardigheid vervolgen. van mijn part wordt er een executie peloton gevormd.


  Maak melding

 33. Een bom op het parlement tijdens de afwezigheid van de totale oppositie kan ook wonderen verrichten. Och, soms denk ik we leven in een geweldige tijd, maar we zijn dat vergeten. En mensen die moedwillig onze tijd gebruiken om te liegen, te judassen, te stelen, te verkrachten, de grondwet verkrachten, hun familie in een comfortabele positie manoeuvreren, het onderwijsniveau richting ME brengen. Dit zijn de dieven van onze mooie tijd en het mooie land (???) die Su zou moeten zijn???????
  Na Bouta moet er geen ruimte, geen tijd meer zijn voor deze Judassen in Su.


  Maak melding

 34. Suriname is verloren onder president Bouterse omdat hij geen verstand heeft van zaken.Om een land goed te besturen moet je economische kennis hebben en dat heeft die president niet en zijn adviseurs weten dat en maken gebruik van de gelegenheid om hun zakken te vullen met staatsfinanciën.Ze verrijken zichzelf ten kosten van alles,Suriname is een ramp geworden voor de natie.Jammer maar het is niet anders ze hebben zelf voor Bouterse gekozen en zitten nu met de gebakken peren.


  Maak melding

 35. Off topic:
  Rousseff is de laan uitgestuurd! Wanneer is Bouterse aan de beurt! Waarom kan het in Brazilië wel maar in banaland Suriname niet! Maduro kondigde al aan de betrekkingen met Brazilië te bevriezen, hahahaha, zal Bouterse z’ n vriend volgen? Het begin van het domino-effect is daar!


  Maak melding

 36. ze wilden nog 5 nog 5 en dan 123 duizend maal.

  nu hebben ze hun eigen doel bereikt en lijden er zelf onder..

  het kan nog lang duren ook hun vrouw en kinderen gaan er onder ,, natuurlijk ook de komende generatie..

  de slimmeriken pakken nu de vliegtuig en gaan hun heil elders zoeken……


  Maak melding

 37. Het is niet de raad van ministers. Het is de raad van adviseurs van de president. Die is top zwaar. Die geven
  de adviezen die het land naar de verdoemenis brengt. Schoon schip maken is de beste oplossing. De Suris die
  hun land moeten achterlaten weten waar de probleem is. Dus schoonmaken de troep.

  De Suris in het land moeten in actie komen om zich zelf uit de pinarie te werken. Anders ben je als de Javanen die
  klagen dat de prijzen te hoog zijn en zeggen dat als God het wilt dan zullen de prijzen morgen lager worden.En dan
  een sigaretje roken op de stoep van het huis.


  Maak melding

 38. Bouta moet zo snel mogelijk de presidentschap overdragen aan iem die
  Su goed kan besturen want hy kan dat niet.
  Zoniet zakt su verder naar de afgrond!
  Me bar joe!


  Maak melding

 39. Wat heeft de bevolking deze regering en haar politieke bondgenoten aangedaan ??

  Waaraan verdient de bevolking deze HONDSE Slavenbehandeling ???

  Een inflatie van ruim 70% krijgt men op zijn dak !

  Een GOLF van Corruptie en WANBELEID !!!

  Een Mega-Diefstal en Verduistering, van MILJOENEN, bij Carifesta-festival-gelden !!!

  Een Mega-Diefstal en Verduistering van gelden bestemd voor de Naschoolse Opvang, het gaat om meer dan HONDERD MILJOEN !!!

  ALLE Gelden, Reserves en Goudvoorraden van de Centrale Bank zijn VERDAMPT zegt de minister van Financien !!

  Wij zitten met een leider en zijn Minister van Justitie die geen woord vuil maken aan de Corruptie-schandalen, laatstaan dat met SPOED wordt gezorgd voor het oppakken en berechten van diegenen die STELEN van het volk !!!

  En dan pleit de VSB directeur voor dialoog ?????
  DJI SANG ??? NANGA SUMA ?????

  Ook talloze bedrijven zijn al in problemen gebracht door het
  WAARDELOZE “wanbeleid” van de regering-Desi !

  Alleen al aan het bedrag van de openstaande vorderingen van de bedrijven op de overheid, kan deze meneer Mac ANDREW zien dat er een BELEID ONTBREEKT bij deze machthebbers ! Er is sprake van WANbeleid hr Mac ANDREW !

  DIALOOG met personen die Sranang opzettelijk FAILLIET hebben gemaakt, door het verspelen van meer dan EEN MILJARD dollar bij de Centrale Bank, zal niet lukken meneer Mac Andrew !

  Mac Andrew ik heb u niet gehoord over de VERDAMPING van nagenoeg al Onze Valuta/reserves bij de Centrale Bank !

  Volgens mij snapt u, meneer Mac Andrew, niet wat een 70% procent INFLATIE betekent voor volk en bedrijfsleven !

  De Machthebbers hebben al voldonde SCHIJN-overleg gepleegd met Vakbonden, uw VSB en allerlei adviesraden :
  echtre, steeds drukken de machthebbers daarna hun wanbeleid door, zodat Sranang financieel verder achteruit dondert !

  Uw oproep tot dialoog, mr Mac Andrew, is daarom gewoon onbegrijpelijk en vals !

  PS : Mevrouw ROUSSEFF van Brazilie is afgezet om het vervalsen van cijfers mbt de nationale schuld !

  In Sranang hebben de machthebbers OPZETTELIJK tot de verkiezingen VERZWEGEN dat wij als land al FAILLIET waren gemaakt ! Om die redenen, de bevolking te MISLEIDEN en het Faillissement te verzwijgen, heeft de Centrale Bank onze zwak gemaakte munt met EEN MILJARD gesteund ! Het bedrag is uiteraard verloren gegaan !
  Daarna hebben de Machthebbers ook nog IN HET GEHEIM, gewoon meer dan TWEE en EEN HALF MILJARD aan ONGEDEKTE bankbiljetten uitgegeven !

  In Sranang is de MISLEIDING door de machthebbers groter dan die welke ROUSSEFF in Brazilie heeft geflikt !!!


  Maak melding

 40. Steven Mac Andrew, August Boldewijn en alle andere Surinamers die dit roepen zijn gewoon lafaards. Elk weldenkend mens weet dat deze regering het land niet kan besturen. Hoe erg dat ook klinkt. Al onze gestudeerde ministers ten spijt….jullie kunnen het niet, gaan het niet kunnen, never nooit …..nunca.

  Het enige wat deze mensen bezig zijn te doen is zonder enige scrupules hun zakken te vullen ten koste van het volk en hun “goede” naam te grabbel gooien.

  Regering, mini sterren, DNA voorzitter, jullie zullen de geschiedenis ingaan als criminelen die het land tot aan de bedelstaf hebben gebracht. Er zal altijd een vloek op jullie familie blijven…


  Maak melding

 41. het volk van suriname verdiende een paar harde klappen .
  ze hebben dat ingezien en massaal op de ndp gestemd.
  de klappen worden nu uitgedeeld en niet te zuinig ook.
  het volk krijgt waar ze om gevraagd heeft .
  is democratie niet prachtig.


  Maak melding

 42. Effect van de slavenij de neger is verwent geweest(brainwash)zonder aanwijzing van de blanke(slavendrijver)weten ze niks te presteren(vandaar bedel mentaliteit)men leeft in het donker hebben geen vertrouwen In eigen kunnen men wilt geen ontwikkeling geen kennis vergaren of INKOPEN men heeft geen gun factoren naar elkander egoisme heerst..misschien moeten we ze niet forceren geen woorden maar daden of in combinatie.het is water naar zee.. zolang er geen SCHOONSCHIP/HEROPVOEDING/HELDEN DADEN/PLAATS VINDEN komt er geen samenwerking/bewustwording/1heid/ om het land&economie op peil te brengen


  Maak melding

 43. Minister Dodson antwoordt op een vraag van journalisten dat het alle kanten op kan gaan. “De status quo kan worden gehandhaafd, of er komt een verlaging of een verhoging,” houdt hij een ruime slag om de arm.

  Wat een lulverhaal. Je kunt geen subsidie meer vertrekken (IMF eis), de olieprijs stijgt (naar meer dan US$ 50) de operationele kosten en personeelskosten stijgen als gevolg van de stijging van de valuta prijs.
  En nog beweert deze potverdomme niet kunnen denken afgezakte en afgedankte babbelkous die geen waarheid meer durft te prediken (sedert hij de DOE heeft verlaten)


  Maak melding

 44. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ…..ZORGEN VOOR EERLIJKHEID……ACTIE….VERBETERING EN GERECHTIGHEID!

  Politieke TRANSFORMATIE Suriname:
  NDP partij Geheel AFZETTEN inclusief PRESIDENT….Grote SCHOONMAAK …..Er moet een FRISSE WIND gaan waaien IN DE POLITIEK en in HET LAND!
  Sleutelen gaat weer voor mankementen zorgen!

  Geheel NIEUWE START….. en ALLE GESTOLEN VERGAARDE RIJKDOMMEN DIENEN WEER INGELEVERD TE WORDEN!

  MESSAGE from GREAT SPIRIT OF LIGHT!


  Maak melding

 45. Sharon J. (34) is door het Bestrijding Internationale Drug (BID) team van de politie op de Johan Adolf Pengelluchthaven aangehouden. Zij stond op het punt met haar drie minderjarige kinderen te vertrekken naar Nederland. Er is cocaïne in haar koffer gevonden met een brutogewicht van 8963 gram…………
  ze wil gauw rijk worden en dat kan niet.
  Er gaat nog meer landen met negatieve adviezen komen…dan is gebeurd met switi sranang.. stelletje boeven wanneer gaat die bevolking wakker worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.