In twee jaar betere cijfers voor Surinam Airways

63

PARAMARIBO, 30 aug – De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, heeft de mogelijkheden om in een veel betere schuldpositie terecht te komen. Directeur Robbi Lachmising is er zelfs van overtuigd dat het mogelijk is binnen twee jaar.

De pas aangestelde directeur zei tijdens een ontmoeting van de Kenniskring dat hij zich heeft georiënteerd in het bedrijf. De resultaten geven in elk geval reden tot een stevige dosis optimisme. “Als ik de gelegenheid krijg, zullen wij het kunnen maken met dit bedrijf”, zei Lachmising volgens een verslag van de Ware Tijd. In de planning wordt een belangrijke rrol toegekend aan het bedrijfsleven.

Lachmising vroeg dan ook dat zoveel mogelijk voor de SLM gekozen wordt. Weliswaar waren er recent wat vertragingen. Die hebben zowel passagiers als het bedrijfsleven behoorlijk wat last bezorgd. Lachmising deed desondanks een beroep op ondernemers om zaken te blijven doen met de SLM.

Bekijk ook:

63 REACTIES

 1. nogmaals vriend Robbi:

  -SLM heeft veel te veel personeel
  -Schaf het IPB systeem voor het personeel af
  -Probeer samen te werken met Iberia of Lufthansa


  Maak melding

 2. Lachmising vroeg dan ook dat zoveel mogelijk voor de SLM gekozen wordt. Weliswaar waren er recent wat vertragingen. Die hebben zowel passagiers als het bedrijfsleven behoorlijk wat last bezorgd.

  Maar dan hoe dang. Ikke kiezen voor de SLM?
  1980 en 1981 waren de enige jaren dat ik met de SLM heb gevlogen.
  1980, een enkeltje met gezin, door te remigreren naar Suriname in afwachting op min 40m3 verhuisboedel
  1981, retourtje, om nog enkele zaken in Nederland af te handelen.
  zeker al een honderdtal keren retourtjes genomen vanuit Suriname en vanaf 1987 van andere landen naar Suriname.
  Maar nooit meer met de SLM en waarom
  Je wordt niet als een klant behandeld
  Je bent steeds de vervelende klant
  SLM heeft altijd gelijk
  Klantvriendelijkheid is ver te zoeken zowel in de lucht als te land
  Vriendjes politiek vier hoogtij waardoor je gereserveerde zitplaats niet meer beschikbaar blijkt te zijn.

  Neen geen SLM daar wil ik geen deel van uitmaken.
  Recent zie de uitzending van de boze passagiers in augustus 2016, schering en inslag.


  Maak melding

 3. (Staats)bedrijven die het goed doen of zich herstellen cq. reorganiseren met het beoogde succesvolle doel is niet uitsluitend het specifieke probleem.

  Allergrootste opstakel is de regering coalitie en oppositie die ’s landbestuur op alle denkbare manieren bewust ondermijnen.
  Het zijn niet de bedrijven die voor een diepe crisis hebben gezorgd. De voortwoekerende corruptie is een aangeleerd virus dat na 1980 gigantisch is gegroeid in combinatie met misdaden en wanbeleid.

  Nieuw belastingsysteem was in 2012 ingericht maar is opzettelijk van tafel geveegd zodat bekende namen niet voor de rechtbank hoeven te verschijnen. In dit land bestaat al ruim 36 jrn een maffiabende die mag regeren.


  Maak melding

 4. Op weg naar Suriname, en retour, altijd met de KLM gevlogen daar ik meestal op zaterdag terug reisde naar Nederland, want ja moest maandag weer aan het werk. Nu ben ik met pensioen en afgelopen december met de SLM gevlogen. Ondanks was gebrek aan beenruimte en geen entertainment, zoals het KLM toestel heeft, ja een scherm waar een film wordt afgespeeld dus kijken of niet kijken er is geen keus mogelijk ben ik meer dan correct geholpen door het personeel, ben ik een uitzondering?


  Maak melding

 5. @Busi-Uma ailines,
  Je kletst, want het personeel van de SLM is buitengewoon vriendelijk en behulpzaam. Daarover zijn er de laatste jaren nauwelijks klachten meer. De grootste klacht- en dat blijkt jaar na jaar – is de onbetrouwbaarheid van de maatschappij. Ja kan daarvan niet op aan. De SLM zal zich alleen maar kunnen handhaven wanneer een sterkte partner wordt gevonden. Maar met die leeghoofden aan de leiding zie ik dat niet gebeuren. Ik stel voor in de toekomst niet meer met deze maatschappij te vliegen. Laten ze dan maar failliet gaan. Er is geen toekomst meer voor dit bedrijf.


  Maak melding

 6. Van goed besturen van een land is geen sprake. Dit heeft zoals bekend tot een drama geleid. Het begon eerst met vertrappen van de grondwet.
  De inhoud van het volkslied en de wapenspreuk stellen ondertussen praktisch niks voor. Zelfs de slogan “Geloof in eigen kunnen” voldoet niet omdat “kunnen” is veranderd in fraude.

  Olv deze Robby Lachmising konden tussen 1975 tot 1989 famile en vrienden goedkoop of gratis reizen. Deze meneer woonde toen op Rainville. Jonge dynamische Surinamers met voldoende potentie dit bedrijf laten runnen wordt door de dictator uitgesloten die liever een oudbekende laat opdraven.


  Maak melding

 7. Die Robby Laximising is een grappenmaker,binnen twee jaar gaat hij SLM winstgevend maken.hij is een keer besodemieterd door Bouterse nu verteld meneer leuke verhalen keer op keer mensen worden in kou gelaten,omdat een belangrijke vergadering n voor regering Bouterse ergens SLM nooit meer al betaal ik iets meer… vertrouwen is iets die kan je niet kopen….zoals regering Bouterse er zijn geen vertrouwen meerr


  Maak melding

 8. @ Bigi Sma,

  Je hebt volkomen geleijk met te stellen : “gereserveerde plaatsen, weggegeven aan SLM gelieerde personen/fam.” !!

  Is mij en mijn vrouw ook overkomen !!!!!
  Tijdens het wijzen erop, dat dit niet kan, werd mijn paspoort gesmeten op de balie !!!
  Bij het incheken werd later mijn handbag, binnen de afmetingsnormen voor cabine bagage,geweigerd !!! als vergelding voor mijn beklag over mijn zitplaats.Pas na dreiging dat ik alles op mijn mobieltje heb vastgelegd voor een rechtszaak, kon mijn handbag mee!!!!!
  Dat is SLM !!!!!


  Maak melding

 9. Echt een verwande kinderschool. 3 december 1975 eerste vlucht sabakoe ⚰⚰⚰. Hier heb ik de enige keer mee gevlogen. Een stellertje verwaande luchthoeren met hun geweldige air. Passagiers die afgesnauwd zijn aan boord beledigd en niet corrector behandel zijn. Als ik de reacties lees dan is er door de jaren heen niets veranderd. In de tussen tijd ben ik ieder jaar naar su.geweest maar nooit meer met de SLM. Allemaal verwaande homo’s en luchthoeren.
  Dus vliegen met SLM nooit meer.

  Tjer


  Maak melding

 10. Dat krijg je als je familieleden en liefjes van de bestuurders in dienst neem bij de SLM.

  De mensen denken dat ze onaantastbaar zijn en hebben letterlijk schijt aan de klanten.

  Als het koffie pauze is gaat de zaak plat en de klanten moeten rustig wachten. Op een eenvoudige vraag hoe lang het gaat duren wordt je afgeblaft.
  Klantvriendelijkheid lijkt iets ver weg bij deze dienstverleners.

  Het lijkt bij alle overheidsinstanties maar ook bij sommige particulieren zaken alsof jij er voor hun bent ipv andersom.

  In de winkels (kledingszaken en supermarkten) kan ik me dat enigszins voorstellen; de medewerkers worden slecht betaald en moet het ongepast gedrag en handtastelijkheden van hun baas o de koop toe nemen.


  Maak melding

 11. Echt een verwande kinderschool. 3 december 1975 eerste vlucht sabakoe ⚰⚰⚰ Schiphol/Zanderij Hier heb ik de enige keer mee gevlogen. Een stellertje verwaande luchthoeren met hun geweldige air. Passagiers die afgesnauwd zijn aan boord beledigd en niet corrector behandel zijn. Als ik de reacties lees dan is er door de jaren heen niets veranderd. In de tussen tijd ben ik ieder jaar naar su.geweest maar nooit meer met de SLM. Allemaal verwaande homo’s en luchthoeren.
  Dus vliegen met SLM nooit meer.

  Tjer


  Maak melding

 12. Een directeur die zegt “als ik de gelegenheid krijg zullen wij het kunnen maken met dit bedrijf” komt niet geloofwaardig over. Als directeur moet hij orde op zaken stellen in het bedrijf, kansen creëren en nieuwe samenwerkingsverbanden aangaan voor de SLM en niet wachten ” tot hij de gelegenheid krijgt” . Een meer proactieve houding zou op zijn plaats zijn Lachmising of zie je jezelf alleen maar als een loopjongen van de minister Rusland.


  Maak melding

 13. Met al deze misstanden zijn de volgende vragen gerechtvaardigd:
  Worden Surinaamse kinderen wel goed opgevoed met de nodige waarden en normen? Welke bijrol speelt de school hierin?


  Maak melding

 14. De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, heeft de mogelijkheden om in een veel betere schuldpositie terecht te komen. Directeur Robbi Lachmising is er zelfs van overtuigd dat het mogelijk is binnen twee jaar.

  Robby stuur het (grond)personeel alvast naar een cursus klantvriendelijkheid en efficiëntie in de onderneming en zorg ervoor dat reizigers die niet kunnen vertrekken door calamiteiten aan de oude kisten goed worden behandeld, goed worden opgevangen en worden vergoed en op tijd op hun bestemmingen terecht komen.

  Ook het voedsel mag meer diversiteit hebben dan alleen maar Doksa, die niet eens 100 % Surinaams is.

  Het is bekend dat de SLM onder de maat presteert, niet met klanten/reizigers om weet te gaan, personeel die niet in dienst zijn van de SLM reizigers te woord laten staan. Schandalig. Het bedrijf moet goed worden doorgelicht met al die bananenproblemen die het heeft. Reizigers uit de EU, Caribischgebied, USA, enz zijn dit gedrag niet gewend.

  Als de SLM internationaal niet mee kan gaan, moeten ze de stekker maar uit het stopcontact trekken. Stelletjes knopendraaiers,die jullie zijn ja toch? Gaan jullie wat anders doen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding

 15. Als ik met de SLM vlieg, eerste klas en ik kom op Zanderijen aan, moet ik uren op mijn bagage/koffers wachten. Niemand van het SLM-bagagepersoneel dat het weet wat de oorzaak is en je te woord kan staan bij de bagageband en daar sta je dan voor al dat geld voor de ticket en service dat je betaald hebt aan board en ook op de luchthaven Zanderijen.

  De bagage/koffers van eerste klaspassagiers behoren als eerste uit het toestel te worden gehaald en op de bagageband te worden geplaatst, waardoor deze passagiers ze snel kunnen afpakken van de band en zo snel mogelijk weg zijn van de luchthaven Zanderijen. Zo is dat bij alle internationale vliegtuigbedrijven en op de internationale luchthavens. Service aan deze klanten.

  Recht en Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding

 16. Su is een carwash economie zoals Robby Makka verwoord en strax vliegtuigwash economie…als ze hun mentaliteit niet veranderen.ook op Zanderij sta je uren in de rij als je su wil toeristische maken begin klant vriendelijk in het vliegtuig en op de Zanderij.


  Maak melding

 17. Nogmaals,,als het niet om een overlijden of ernstige ziekenbezoek gaat ,vermijdt suriname,zijn meerdere prachtige vakantie landen.En kijk maar ze zullen er van leren…..Dit is de enige mogelijke manier om deze hyena,s te pakken.En ben het volkomen eens,met de reactie van sommigen,verwaande en heel brutale, mensen,personeel..zowel ook op de luchthaven.Ik vertik het suriname te bezoeken,,,stelletje ratten,mongolen,idioten,,,,ben zeer bedroefd omdat het nooit en te nimmer goed zal komen,elk een die er komt zal en gaat zich te samen met famillie en vrienden weer verijkken…triest,verschrikkelijk,.


  Maak melding

 18. Pieter,ja klopt jij bent een uitzondering,gezien je naam,white man…zijn zo onbeschoft,als ddb,totaal geen kaas van gegeten,de held uithangen,gelezen eerder,,, zwangere vrouw moest staan gehele vlucht, of las je erover heen..


  Maak melding

 19. Bouterse zei het ook; brada nanga sisa binnen twee jaar worden wij de tweede Dubai en oeng go ab wang trein nanga wang drie-baans snelweg maarrr inderdaad het is Dubjai geworden, dus meneer Sapakara laxmi let op uw woorden belofte maakt schuld.


  Maak melding

 20. Ik heb in het verleden enkele keren met de SLM gevlogen.
  Van onbehoorlijk gedag van het cabinepersoneel heb ik niets gemerkt. Over eigen gedag hoor je de passagiers niet.

  Het kan aan mij liggen maar over het algemeen heb ik de indruk dat Surinamers elkaar liever afmaken dan elkaar een veer in de reet steken.
  De reacties op WKN spreken wat dat betreft boekdelen.


  Maak melding

 21. De Surinaamse Luchtwegen moet op zelfde dagen vliegen als KLM. Als ze dan achter die KLM toestel aanvliegen, krijgen ze minder turbulentie en weerstand en kunnen ze 30% brandstof besparen. De tickets van de Surinaamse Luchtwegen kunnen dan goedkoper worden.


  Maak melding

 22. Ik ben een optimist en denk, dat de SLM in beter financieel vaarwater kan komen.
  Dan moet volgens mij wel worden voldaan aan een paar fundamentele voorwaarden.
  Gooi het huidige (politieke) management eruit en vervang dit management door capabele mensen.
  Investeer in een training klantvriendelijkheid voor de mensen die nu de balies bemannen.
  De manier, waarop je nu wordt behandeld bij binnenkomst slaat echt nergens op.
  Alle ambtenaren achter de loketten kicken op het zien van een lange rij en stellen je de meest onnozele vragen.
  Van het woord efficiency hebben ze nog nooit gehoord.
  Zorg ervoor, dat je als luchtvaartmaatschappij veel betrouwbaarder wordt, dan je nu bent.
  Veel te vaak gebeurt het dat vluchten vertraging hebben, terwijl je dat pas op de luchthaven hoort.
  In andere landen worden passagiers daarvan via een mail op de hoogte gesteld.
  Waarom zou dat in ons land niet kunnen ?
  Kortom, de klant zou voor luch de SLMt veel meer centraal moeten staan, dan nu het geval is.
  Voor veel landen de normaalste zaak van de wereld, maar hier nog niet doorgedrongen.
  Als de SLM aan deze manco’s wil gaan werken, komt het misschien ooit nog eens goed.


  Maak melding

 23. Mohamed dat is niet alleen bij SLM 98% van het hele systeem in su heeft geen verstand van de klant is koning je kunt deze mensen niet aan leren dat als je een rotte appel vandaag verkoop de klant morgen weg blijft(ze denken din kisie joe mars)whahaha echte……Ik boycot tot dat ze het lef hebben om samen met het volk 1 heid te vormen zich inzetten voor het volk…HOOGMOED KOMT VOOR DE VAL de grootste corrupte geboefte lopen ook daar omdat hele slm op paars heeft gestemd (feit)laten ze maar uit eigen zak iets goeds doen voor de samenleving ipv hopen op steun van het bedrijfsleven zal wel gek zijn.het vreemde is al gaat het personeel de fout in door gebrek aan back up blijven deze mensen in dienst.


  Maak melding

 24. @Mike, het is inderdaad een wonder dat men kan voorspellen dat er over 2 jaar wederom winst gemaakt ‘kan’ worden.
  Waarom heeft men deze insteek of instelling niet 10, 15 of 20 jaar terug gehad c.q. toegepast bij de SLM ?

  Zonder grote bezuinigingen, aanpassingen en snijden in de organisatie zal het zeker niet lukken !
  Deze Lachmising denkt enkel aan het garant stellen van z’n salaris voor de komende 2 jaren want daarna is hij exit !

  Als vb wil ik aangeven dat er in de organisatie waarvoor ik al enige jaren werk, tussen nu en eind 2017 voor 1 miljard usdollars bezuinigd moet worden.

  Maar het top management heeft er een helder en duidelijk stappenplan voor gemaakt die ze aan ons in het midden segment hebben uitgelegd.
  Onder het lager personeel zullen velen boventallig worden
  omdat er nog meer diensten ge-outsourced zullen worden.

  En ook de diverse EDI concepten zullen we in Europa onder de loupe nemen en nog verder opschalen, want we willen dat de klanten zelf een groot deel van het werk gaan overnemen.

  En daarin zit de winst. Dat zijn de besparingen ! Die approach en insteek zou de SLM moeten hebben voor hun bedrijfsvoering om over een x aantal jaar weer in de blauwe of zwarte cijfers te belanden.

  Ergo, ik geloof er geen ene ruk van hetgeen wat Robby Lachmising zegt over de SLM.


  Maak melding

 25. Robbi Lachmising,

  Zolang het CLAD hun werk niet mag doen op zanderij vlieg ik nooit met de SLM. Dat mag al jaar en dag niet.
  Ze worden naar huis gestuurd.

  Zolang het personeel geen Cursus klantvriendelijkheid krijgt vlieg ik nooit met de SLM.
  Zolang de ticket prijzen zo hoog zijn in het hoog seizoen vlieg ik nooit met de SLM.
  Zolang de reizigers niet op een normale manier hun geld kunnen terugkrijgen bij een langdurige vertraging. Vlieg ik nooit met de SLM.

  Geef mij dan de KLM. Je betaald dan iets meer maar:
  Je hebt comfort
  Veilig reizen
  Professioneel en klantvriendelijk personeel.

  Meneer Lachmising . Daar kunt u een puntje aan zuigen.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 26. DDB heeft voor de zoveelste keer een besluit genomen wie op welke stoel komt te zitten. Parmessar zit nu bij EBS nadat hij verantwoordelijk is geweest voor een (grotere) puinzooi bij AZP.
  De ramp in 89 komt door slechte bedrijfsvoering. In feite kan worden gesteld dat er tussen 1980 en 2016 veel bloed is gevloeid vanwege kwakzalverij met een hoofdverantwoordelijke die denkt dat hij revolutionair is. De nabestaanden zouden er beter aan doen om gezamenlijk een buitenlandse huurmoordenaar tegen betaling in termijnen in de arm te nemen ipv wachten op een vervuild proces.
  SLM zou onder jonge frisse leiding veel beter moeten kunnen presteren.


  Maak melding

 27. koers van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) blijkt dat de ontwaarding van de Surinaamse dollar ergere vormen aanneemt. Voor de US dollar moet SRD 7.48 worden neergeteld. Bij cambio’s en commerciële banken moet SRD 7.60 worden neergeteld voor een US dollar. De euro is boven de SRD 8.50.


  Maak melding

 28. 30 augustus 2016
  “Ontwikkelingslanden. Dit zijn landen die ten minste voldoen aan drie van de volgende criteria: 1) Laag inkomen per hoofd van de bevolking; 2) Lage levensverwachting; 3) Geringe scholing; 4) Gebrekkige voedin


  Maak melding

 29. Ik zie zo’n wonder met open ogen tegemoet. Tickets duurder handgeld duurder uitgedrukt in srd. ,waar zullen de reizigers vandaan komen?? Je moet wel lef hebben om met open ogen te dromen Zijn alle claims van vertraagde vluchten al betaald??, zullen wij geen vertragingen meer hebben??zullen er minder ipb’ers reizen zodat er meer stoeln vrij zijn voor betaalde passagiers, zal de overheid nu alles cash betalen?? Wordt er een uitzondering gemaakt voor de slm watbetreft brandstof verhoging?? zo kunnen we verder gaan


  Maak melding

 30. Aloha mi Pappie…….Wat een Ellende met de SLM.SLM is gewoon een hielenlikker van Baasje KLM.De Klm heeft honderden vliegtuigen die over de hele wereld vliegen. Daarom hebben ze de Slm monddood gemaakt met een vut vliegmachine die meer vertragingen heeft dan elk ander vlieg maatschappij.Kan de SLM niet met andere grote baasjes gaan samenwerken o.a. Lufthansa, Iberia, American, Delta etc.Nee omdat baasje KLM bang voor is ,dat Slm straks meer vliegmachines gaat hebben.
  Wel, waarom zo duur het personeel bij Slm.Nou schaf die IPB systeem af man en beknopt personeel houden.Slm doet te lux met alles. Zelfs kleine eilanden en landen doen goeie zaken en hebben zoveel machines in t bezit. De SLM poept alleen met een Kist. De 2e komt nooit denk ik. Terwijl baasje KLM honderden mag hebben. CHE Mi Gado. OPO OEN AAY sufferds!!!!!!


  Maak melding

 31. Betaald voor de Sabakoe ruimte in de Sabakoe ruimte, kreeg geen bewijs van betaling en zo vele anderen. De vraag is aldus “naar wie gaan de US dollars en Euro’s”?
  Zelfs het kleine grut verdwijnt in de zakken en niet in de bedrijfskassa.


  Maak melding

 32. Als ik zo lees dan is de klanten service niet veel waard.
  De SLM zou Hollandse trainers huren om ze op niveau
  te brengen. Mischien ook op de KLM vliegen voor praktijk.

  De staff op de grond ook trainen voor klanten service.
  Het kader moet dan jaarlijks zoveel business cursussen
  als ontwikkeling units hebben om hun werk te houden.

  Mischien blijf slm dan door vliegen. Verder moet de SLM
  een zelfstandige staatsbedrijf worden. De staat krijgt de belastingen en dividend. Dat is dan alles. De politieke partijen blijven dan af van slm. De management kan dan
  deskundig worden bij geen politieke benoemingen te dulden die geen kennis van zaken hebben. Verder moet de aandelen van de staat op de markt gebracht worden.


  Maak melding

 33. SLM en stranden in de Zanderijen, klinkt niet best. Een mooi couple SLM en Zanderijen. Stranden op Zanderijen.

  De namen kunnen zo snel mogelijk veranderd worden.


  Maak melding

 34. koers van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) blijkt dat de ontwaarding van de Surinaamse dollar ergere vormen aanneemt. Voor de US dollar moet SRD 7.48 worden neergeteld. Bij cambio’s en commerciële banken moet SRD 7.60 worden neergeteld voor een US dollar. De euro is boven de SRD 8.50.


  Maak melding

 35. In de afgelopen jaren, tot vorig jaar toe , sinds de SLM zich losgemaakt heeft van de KLM met de SLM gevlogen, over het cabinpersoneel en het eten niets te klagen, maar wel de laatste jaren over de steeds slechter worden de stoelen, het laatste jaar was het zowat een hangmat geworden, de beeldschermpjes lieten het te vaak en te veel afweten, de vertragingen zonder verdere info, hebben mij vorig jaar dus doen besluiten, maar weer met de KLM naar Suriname te gaan helemaal omdat de vanuit de regio Arnhem/Nijmegen gratis vervoer per touringcar naar Schiphol en terug aangeboden wordt, dat en de totale behandeling ddor zowel het grond als het cabinpersoneel plus dat het toestel frisser aandeed, we hebben nu weer de tickets van de KLM voor over 2 1/2 week klaarliggen, voor ons voorlopig geen SLM meer, tenzij het niet anders kan


  Maak melding

 36. Ik mag ervan uitgaan dat de meeste mensen op wkn een band hebben met Su.Het is ook goed om je ervaringen te delen.Maar wat ik daarna mis is een oplossing ( Milton is de enigste die met iets is gekomen )Ik denk dat wij allemaal van Su houden laten we dan met zijn allen proberen om een positieve bijdrage te leveren.Dat er soms door omstandigheden vertragingen zijn kan gebeuren.Denk maar aan MH17,MH370,verdwenen toestel Egyptair.Dus laten wij niet te veel klagen maar blij zijn dat wij nog hier mogen vertoeven.Liever te laat dan nooit.


  Maak melding

 37. @Mundo. Je leeft in het verleden.
  Al jaren geef ik hier mijn mening over de SLM.
  Zoek maar op.

  Als jaren geef ik oplossingen.
  Maar er komt geen verbetering.
  Bijvoorbeeld overtollig personeel.
  En efficiënter werken.

  Soms zeggen ze ( SLM) dat ze een beetje winst hebben gemaakt.
  Of soms zeggen ze dat ze verlies hebben gedraaid.
  Maar er komen geen cijfers naar buiten.
  Hoe weten wij dan dat dat op waarheid berust.
  Hier is de financiële afdeling van de SLM mede schuldig aan.
  Het CLAD mag ( al vele jaren) de boekhouding niet in zien.
  De regeringen doen er niets aan.

  Ik moet jammer genoeg zeggen dat ook onder het bewind van Vene er niets tegen is gedaan.
  Dus er is niet grondwettelijk opgetreden.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 38. @Mundo

  Ik heb al menigmaal de oplossingsrichting voor SLM aangereikt. Ooit in 2007 ze zelfs een keer de kans geboden 1 maal extra per week hun 747 te vullen voor een toerisme traject. Cairo was vrij direct van ons kun je niets verwachten terwijl het ging van verlies (3 maal per week) naar winst (4 maal per week).
  Een kengetal van toen was dat een Wide body ongeveer 4.000 uur per jaar in de lucht moet zijn om winst te kunnen maken.

  SLM leased een A340 (omdat zij niet 2 motorig mag vliegen over de Oceaan) en heeft 2 of 3 oude B737 met en runt een uitermate beperkt route net.
  Alle onderhoud van de A340 zelfs het marginale wordt op Brussel gedaan het geen bijzonder onhandig is in de operaties.
  Ondanks de kleine operatie en het uitbesteden van serieus onderhoud, heeft SLM ruim 2 maal meer mensen in dienst dan welke carrier dan ook. 100 medewerkers per Vliegtuig kan men als target zien.

  Ofwel SLM zal om een doelmatige maatschappij te worden afscheid moeten nemen van veel personeel of haar productie moeten verdubbelen.
  Aangezien het management dat niet ziet zal men moeten beginnen met het hele management naar huis te sturen en voor een jaar of 2 2 turn arround specialisten met aansluiting op de Brazilaanse markt moeten aantrekken.

  Een heel groot deel van Brazilie kan namelijk per reis een tot 2 dagen besparen als men via Paramaribo naar de rest van de wereld vliegt.
  Samenwerking met een Braziliaanse carrier kan ook de vloot en het onderhoud optimaliseren en er voorzorgen dat ook SLM met 2 motoren de Oceaan over mag.

  Efficienter en Meer markt. Helaas worden de beslissingen niet met het verstand genomen maar ???????
  Hoe kom je anders op het idee een A340 voor alle checks naar Brussel te vliegen. Heel kostbare vluchten zonder inkomsten en dat alleen omdat men keuzen maakt die niet op Schiphol of Pengel ingevuld kunnen worden.

  Eerst Management vervangen door ambiteuze Brazilianen en dan saneren en zoeken naar echte markten. Bijvoorbeeld Amazonia Toerisme


  Maak melding

 39. Het bedfrijfsleven kan hier een grote rol in spelen.
  Door geen geld ( sponsoring) meer te geven .
  Tot dat er verbetering is opgetreden.
  In de openbaarheid van de financiën.
  Want geld maakt macht.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 40. Ik weet het niet hoor, hoe je het winstgevend maakt. Maar ik ga mijn hoofd er ook niet over breken. Enige wat ik wil is voor 420 Euro heen en terug naar Suriname vanaf Rotterdam Airport.
  Voor 420 euro kun je Adam-Bangaluru heen en Delhi-Adam terug vliegen, dus moet mogelijk zijn om Rdam-Parbo retour te vliegen voor 420 euro.
  Hoe SLM dat klaar speelt moet ze zelf weten. Daarvoor hebben ze een directie.


  Maak melding

 41. Beste Sicharan Mia:

  Jij slaat de spijker op zijn kop. Zoals ik ook al opmerkte. Passagier is alleen maar geïnteresseerd in lage ticketprijs en betrouwbare dienstverlening.

  Of de SLM nu wel of geen winst maakt, daar moet je ze niet mee lastig vallen


  Maak melding

 42. deze meneer heeft zeker ” natte dromen ” gehad, voordat hij werd aangesteld..

  op grond waarvan gaat deze bejaarde toestel die bij elke vlucht met moeite de lucht ingaat winst maken, als hij zelf verklaart, dat de vluchten onder bezet zijn met 20 % of meer en vol is met v . i . p …

  wie wil nog met dit toestel vliegen..


  Maak melding

 43. Met de toestand in het land en geld gebrek prefereer ik te vliegen met de KLM carrier.Geeft me een veiliger gevoel.Een paar keer met de SLM gevlogen.Personeel is niet onbeleefd maar kan het volk in de cabine niet aan.Ik denk dat ze om problemen te vermijden ze hun gang laten gaan.Voornamelijk op een vlucht was het een chaos ik keek mn ogen uit maar je durft er niets over de zeggen.Passagiers waren erg claimend en kregen een voorkeurs behandeling.(hoef niet in details te gaan)Ze gingen ook geregeld achter het gordijntje en waren erg druk en aanwezig..pffttt..we vliegen toch allemaal voor het zelfde bedrag denk ik dan.Ik ben erg gesteld op orde en regelmaat..


  Maak melding

 44. marcell,

  Een vliegtuig kan makkelijk 50 jaar mee. Alleen zul je er niet de modernste dingen in vinden. Daarom moet de SLM de prijs aanpassen en categorisch 10% onder de prijs van de KLM gaan zitten. Na 10 vluchten heb je dan ahw een gratis vlucht.


  Maak melding

 45. @Pinas

  Maar een maatschappij die haar reputatie hoog wil houden (Elbers KLM) vind 26 jaar (KLM Jumbo’s) wel heel erg oud en probeert die wel door te schuiven naar de vracht cowboys zoals Kalita, Airbridge, Flying Tigers etc. of naar Defensie (tankvliegtuig).


  Maak melding

 46. @JoJo,

  SLM met KLM vergelijken is appels met peren vergelijken toch? KLM behoort tot de eerste luchtvaartmaatschappijen van de wereld en ondanks zoveel ervaring en kunde en financiele backing van een rijjke staat hebben ook zij het moeilijk.
  SLM is een beginner, een pikin boi en wordt gedekt door een failliete staat. Ze kan zich dus niet het beste materieel veroorloven. Het is roeien met de riemen die ze kan kopen.
  Zolang de SLM vliegtuigen veilig zijn en onderhouden worden, moeten ze het maar doen met oudere vliegtuigen, totdat ze in de financiele positie gaan verkeren om een nieuwe(re) te kopen, denk ik.
  De Surinamers moeten niet klagen over oudere vliegtuigen, wel over slecht gedrag van het personeel en over het management, want dat heeft weinig met financiën temaken, maar met mentaliteit.
  Suriname heeft een gouden lijn (Adam-Parbo) in handen en moet ervoor zorgen dat ze die nooit kwijtraakt aan bijv. de KLM. Ze doet er wel goed aan altijd iets goedkoper te blijven dan haar grote concurrent, want anders zal ze niet aantrekkelijk zijn voor de passagiers.


  Maak melding

 47. ergens staat geschreven, dat de s l m 53 jaar oud is,, dat is dan een behoorlijk leeftijd, in al die tijd had het er veel beter moeten voorstaan..

  als het in particuliere handen was, dan had je nu met een A380 gevlogen v. .v. met heel veel weelde..

  , maar omdat het in handen is van suri’s zonder verstand, heb je dagelijks een za-ka poe-soe gedonder..

  en dat zal de komende jaren nog zo blijven met deze moordenaar..


  Maak melding

 48. @Pinas

  Ik heb KLM en SLM niet willen vergelijken. Het is ondenkbaar 200 vliegtuigen excl. Transavia en Martinair.
  Vliegtuigen kunnen best 50 jaar mee of langer echter voor Passagiers zit er wel een eind aan de economische gebruiksperiode gezien brandstof verbruik, inpasbaarheid van upgrades en onderhoud.
  Na 30 jaar gaat alles richting vracht of de Mojave woestijn als onderdelen opslag.

  SLM kan niet door blijven vliegen met vliegtuigen die niet de marktstandaard zijn. Men moet voor onderhoud naar Brussel Vliegen en dat is best kostbaar en vervellend.
  Het zou beter zijn met TAM of TAP samen te werken zodat men met 2 motoren kan vliegen (minder brandstof en minder onderhoud) en er binnen de groep altijd vervanging te regelen is en men niet van verhuurmaatschappijen afhankelijk wordt bij C, D en E checks of incidenten.
  als ze dan pech hebben kan het personeel een maand met vakantie omdat ze niet gecertificeerd zijn voor het vliegtuig van de verhuurmaatschappij.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.