‘Super leerkrachten’ in het zonnetje gezet

26

Ruim 173 Leerkrachten die tussen 10 oktober 2015 en 30 juni 2016 nul verzuimen hadden, zijn aan het eind van het schooljaar in de bloemetjes gezet door het Centrum voor Nascholing in Suriname(CENASU). Het doel hiervan was om ze te bedanken en te complimenteren voor hun inzet. Ze ontvingen allemaal een oorkonde. Onderwijsminister Robert Peneux(l) stelt deze groep als een voorbeeld voor collega’s. Hij noemt deze ‘super leerkrachten’ de grondleggers van een geciviliseerde beschaving in Suriname. Het grootste aantal leerkrachten met nul verzuimen is uit Commewijne(131).

Bekijk ook:


26 REACTIES

 1. Off topic
  Check Ronald in Apintie nieuws In de Branding.
  Ronald met das = Judas
  Eng heri smoer gersi koloniale gedachten.
  Een landverrader pursang. Zo de wint waait, waait mijn vestje.


  Maak melding

 2. De ‘super’ leerkrachten zijn niet zo super ,ze hebben hun best niet gedaan met een paar leerlingen…1 heeft een bachelors titel en niemand weet van waar het komt,de ander is lijder alhoewel hij geen diplomas heeft ,die heeft nooit op school gezeten.


  Maak melding

 3. Licht en Waarheid maken vrij…..zorgen voor INZICHT….ZUIVERING en GERECHTIGHEID!

  Wat een GROOT GEBREK AAN INZICHT bij deze ‘ minister’ Een onderwijzer die goed les geeft, en waar KINDEREN ZEER TEVREDEN OVER ZIJN, maar door ziekte of bepaalde omstandigheden heeft moeten verzuimen wordt dus niet geprezen en gewaardeerd door de ‘ minister’, en onder gewaardeerd.

  Beste minister, de beste onderwijzers zijn die waar kinderen vooral tevreden over zijn, en het erg jammer vinden als die tijdelijk geen les kunnen geven om wat voor reden dan ook, of plotseling vertrekken. Een goede leerkracht blijft een kind z’n hele leven lang bij en ook in z’n volwassen leven.

  ‘ Hij noemt deze ‘super leerkrachten’ de grondleggers van een geciviliseerde beschaving in Suriname.’ Wat bedoelt hij met grondleggers van een geciviliceerde beschaving??
  Op de manier hoe hij te werk gaat lijkt het meer op slaven drijving.
  Een minister die voor rechtvaardigheid staat zou trouwens nooit in een partij regeren waar een dictator aan het hoofd staat, en ook nog heel veel onrecht op zijn naam heeft staan.
  Dus bij deze geldt voor u : OVERWEEG UW WOORDEN EN HANDELINGEN EERST ZORGVULDIG, VOOR U UW HELDENDADEN VERRICHT!
  EN ALS U ECHT OVER MORAAL BESCHIKT VERTREKT U UIT DEZE REGERING!.

  MESSAGE FROM GREAT SPIRIT OF LIGHT!


  Maak melding

 4. En terwijl deze 173 super leerkrachten hun best doen om het Surinaamse volk te leren hoe het moet, maakt onze super president dat in één klap ongedaan door het grootste deel van de tijd zijn tronie niet te laten zien in de kleuterklas/poppenkast. Deze 173 super leerkrachten zullen zo langzamerhand wel denken dat zij de enige idioten zijn in het land.


  Maak melding

 5. Idioten,
  Het is een voorbeeld en een stimulans voor de overige.
  Jullie kunnen alleen negatief commentaar geven.
  Lees eerst goed en kom dan met een oordeel.
  Blaffende honden zoals hierboven bijten niet.
  Sari Tori


  Maak melding

 6. Mooi deze opsteker voor het genoemde aantal leerkrachten.
  Jammer alleen dat dit signaal de leerkrachten die hun stinkende best hebben gedaan, maar door bijvoorbeeld ziekte verzuim hebben gehad, tekort worden gedaan.
  Natuurlijk zitten er ook tussen de leerkrachten “mindere goden” die beter ander werk zouden moeten gaan doen.
  Het merendeel staat aan de basis van de ontwikkeling van de toekomst van Suriname en ondanks alle tegenwerkingen en tekortkomingen door- en van de overheid, blijven zij toch geloven in hun “roeping”om de jeugd van Suriname naar een hoger plan te tillen. Voor mij verdienen ze allemaal een pluim!

  IQ15:
  hou jij je oordeel voor jezelf, leer zelf eens begrijpend te lezen!

  Ray:
  Jouw reactie doet heel veel leerkrachten tekort!


  Maak melding

 7. Geen twijfel dat er goede leerkrachten zijn maar de focus moet worden gelegd op de kwaliteit van het onderwijs. Dit ism het bedrijfsleven.
  Neem aan dat MINOV het druk heeft met plannen maken en juist hierom vraag ik mezelf af waarom de minister diploma’s komt uitreiken. Laat dit over aan de schooldirecteur. Minister moet toezien op goed departementaal beleid en uitvoering met onafhankelijke controle.


  Maak melding

 8. @Astaman
  Voor wat wordt je beloond Astaman?Voor het werk dat je presteerd of voor het niet verzuimen?!Astaman deze leerkrachten die nooit hebben verzuimd en 2 leerlingen die zonder te presteren nu lijders zijn en 1 bovendien hun baas is, wat zeg dit dan van de leerkrachten.?!
  Zij verdienen het toch juist om leiders te worden nietwaar en niet die 2!! Moet de leerkracht dan genoegen blijven nemen met een award uitgereikt van nooit verzuimd?
  In deze tijd wie zou graag willen verzuimen?Niemand toch?
  Surinamers kan je altijd blij maken ,zolang het een award is en het nieuws haalt is iedereen blij en tevreden. Morgen gaan we verder met staking…you know terug naar de orde van de dag!
  Sorry hoor Astaman, maar ik deel je mening niet,
  stel je voor je wordt super leerkracht genoemd en je baas is een crimineel….als super leerkracht zou je het beter moeten weten toch?!
  @15
  Tang,bij jou aan het werk hebben ze zeker nog geen award van super arbeider uitgereikt?!


  Maak melding

 9. die javanen uit commewijne willen graag hun kinderen onderwijs bieden | de mentaliteit bij hen is nog goed | ik verwacht dat het hoogste verzuim in coronie of marowijne zal zijn | daar leren ze liever in de praktijk |


  Maak melding

 10. Kijk naar die foto. Die lerares is verlegen en kijkt de minister niet aan. Die andere vrouw (in het blauw) lijkt haar toe te fluisteren: ga niet met hem mee, het is gevaarlijk.


  Maak melding

 11. Als enkel het “niet verzuimen” de maatstaf is, vind ik dat niet redelijk. Een leerkracht kan ernstig ziek zijn of moeten worden geopereerd. Dan is het niet redelijk deze persoon enkel vanwege diens afwezigheid af te rekenen. Verder kan betrokkene een bovenste beste leerkracht (super leerkracht) zijn maar dat wordt dan genegeerd. Overigens niets ten nadele van de 173 leerkrachten die een oorkonde hebben gekregen.


  Maak melding

 12. BAJA.. LICHT&WAARHEID WAT VALT ER NOG MEER TE ZEGGEN(men wilt laten zien dat er wonderen&humaniteit nog bestaat in suriname Vanavond via you tube ga ik ff kijken naar uitzendingen van 1 voor 12(heb meer tranen dan een lach)


  Maak melding

 13. 30 augustus 2016
  “Ontwikkelingslanden. Dit zijn landen die ten minste voldoen aan drie van de volgende criteria: 1) Laag inkomen per hoofd van de bevolking; 2) Lage levensverwachting; 3) Geringe scholing; 4) Gebrekkige voedin


  Maak melding

 14. Ray:
  Voor alle duidelijkheid, je hoeft mijn mening niet te delen.
  Wat betreft jou eerste twee vragen, ik denk dat ik in mijn posting duidelijk zat ben. Lees wat je ziet, niet wat jij “denkt” te lezen!
  Mij gaat het te ver dat je ze allemaal over een kam scheer!
  Omdat de leerkrachten in dienst zijn van de overheid wordt je daar op aangekeken omdat je dan in dienst van Bouterse zou zijn?
  Volgens mij zijn de leerkrachten in dienst van het volk en niet in dienst van de president!


  Maak melding

 15. Wat heeft een leraar aan een oorkonde ?
  Beloond deze mensen met een etentje of een reisje, desnoods naar …….. dan hebben ze tenminste wat !!!!!
  Uiteraard, met een oorkonde als herinnering.

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 16. Het leuke van de grap . Is Peneux een super”” minister”” ik weet wel dat hij meer dan 5 zieke dagen heeft, sinds hij zichzelf minister noemt. wat moet je met een oorkonde A 16 meestal zijn het A 4tjes. ook daarin bezuinigt, zeker zwart- wit, want gekleurd is nog duurder. Whaai ik had het in je gezicht gesmeten, vreet maar op, kan ik zelf uitprinten en mooier.


  Maak melding

 17. Er zijn geen andere maatstaven aangelegd dan geen verzuim.

  In de stad en het binnenland waren er bus en bootstakingen.
  Zo die maatstaf is niet eerlijk voor die region onderwijzers.

  Ik vind het een prestatie als je elke dag je best geeft al ben je niet de knapste van de klas.Wat de minister bedoeld weet ik ook niet.

  Hoe was het met de boot en bus stakingen in Commewijne?


  Maak melding

 18. Die Haitianen kunnen met hun Voodookunsten de douaniers naar hun pijpen laten dansen en komen dus toch het land binnen. Even een speldje wat dieper duwen in het verborgen popje in de borstzak en de douanier kijkt de andere kant op en Haitiaan gaat ongezien langs.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.