Miljoenen Surinaamse dollars Naschoolse Opvang weg

73

PARAMARIBO, 29 aug – Miljoenen Surinaamse dollars weggelegd voor de naschoolse opvang, zijn verdwenen. Dit meldt de Ware Tijd. Volgens een evaluatierapport is het geld niet te verantwoorden. Personen die het voor het zeggen hadden, worden ook genoemd in het beruchte Carifesta-rapport.

Volgens het laatste rapport heeft accountantsdienst Clad bedenkingen over de besteding van ruim zeven miljoen Surinaamse dollar (ongeveer een miljoen euro). Bij het project Naschoolse Opvang is ruim honderd en twintig miljoen Surinaamse dollar ‘verdampt’. Het geld is weg en zal node gemist moeten worden in deze tijd van armzaligheid. De Clad heeft ook lijst geproduceerd van personen die een keuken hadden.

De keuken bereiden het voedsel voor dat uitgedeeld werd tijdens het project. Onder de keukenhouders bevinden zich ook enkele parlementariërs. De regering maakte onlangs bekend dat het project doorgaat, zij het in wat slankere vorm. Als voorloper wordt een ‘melk- en yoghurtproject’ uitgevoerd. Volgens de krant wordt het nieuwe project weer geleid die lui die een dikke vinger in de pap hadden tijdens de naschoolse opvang.

Bekijk ook:

73 REACTIES

 1. NDP = N’Nyan Desilee Patu.

  Schandalig, dan te bedenken dat deze stelende moordenaars daags voor algemene en geheime
  verkiezingen de regering Aron weggeschoten hebben vanwege vermeende corruptie.
  Weg met de Nationale Dieen Partij.


  Maak melding

 2. Noem een instelling die corruptie vrij zijn..als je die gasten niet aanpakt wordt du nooit corruptie vrij….die bejaarden president is een papier tijger..in jaren 80 heeft hij lafebmoord gepleegd en daarna gerommel met drugs corruptie tot heden.


  Maak melding

 3. Dit is helemaal geen nieuws, de planning was reeds gemaakt wie de voordelen hieruit zou halen. Verbaasd het je dat ze nu weer bezig zijn om het weer op te zetten??, Zolang er geen gedegen inschrijvingen gehouden worden met een gedegen toezicht zal corruptie welig tieren in dit land. De Volksvertegenwoordigers die al zoveeeeeel verdien met allerlei contruction als adviseur etc hebben niet genoeg,zij blijven maar schreeuwen dat het anders moet in hun voordeel. Wie heeft groot schalige corruptie uitgevonden???Dijkenbouwgelden weg,Carifestagelden wegGelden van Sportzaken weg nu onder het mom van schoolpakketten,etc etc etc


  Maak melding

 4. Wanneer is er geen sprake van corruptie?
  Corruptie is niet iets van Bouta en consorten. Corruptie is overal en nagenoeg bij iedereen in de genen die in Suriname wonen.
  Corruptie is publieks eigendom in Suriname, het zal generaties duren om dit te verbannen. Kijk maar naar Indonesië.
  Ik schat dat zelfs de jaren na de slavernij zullen worden overtroffen om dit euvel (corruptie) te verbannen


  Maak melding

 5. De Paarse Roversbende……het is godgeklaagd.

  De mond vol van vaderlandsliefde en i love Su en ondertussen de schatkist leegroven. En wedden dat Bouta ook zijn deel heeft gehad……


  Maak melding

 6. Vragen jullie aan boouva

  Pé a moni dé.

  In heel de wereld willen drugsdealers snel rijk worden.

  In Suriname hebben de politici van de NDP een wedstrijdje:

  wie wordt het snelste erg rijk via fraude en corruptie.

  Want een schaamteloze wezens en dan roepen dat de problemen in financieel opzicht het gevolg zijn van het instorten van de wereldmarkt(ten)


  Maak melding

 7. En deze ROVEROVERHEID wil ZOVEEL MOGELIJK Belastingen innen bij een deel van de Bevolking !!!

  DJI SANG ????? DJI SANG ????? DJIE SUMA SAKA ???

  Desi kan en zal niet optreden tegen de NDP-Boeven, zij steunen hem voor 100 % in de DNA bij zijn Ongrondwettige handelingen !!!


  Maak melding

 8. We moeten niet vergeten dat deze boeven van destijds nu hun heil zijn gaan zoeken bij de wolf onder de boeven, Chandrika Santhoki. De verduistering van de 40 kg coke door deze Santhoki als minister van Justitie & Politie, mag zeker niet worden vergeten.

  Somo met z’n gaarkeuken is voor mij hoofdverdachte in deze miljoenen verduistering, in z’n kielzog combi Lonny/Amafo.

  Ik hoop dat die nieuwe lichting aankomende rechters er alles aan zullen doen om deze bandieten in Santo-Boma en/of PCS (Psychiatrisch Centrum Suriname te krijgen, het liefst dan onder dwangverpleging.

  Het zijn deze lui waarmee Santhoki het Surinaamse volk dacht te kunnen misleiden.

  Daarom zou het een regelrechte blamage en ramp voor Suriname zijn geweest als Bouterse met een duistere partij als de VHP een regering zou hebben gevormd.

  VHP, een partij waar het louter om macht gaat, waarbij zelfs dit afschuwelijk SSR trio t.w. Santhoki, Somo en Ronny ongegeneerd wordt voorgesteld als optie. Gekker is haast ondenkbaar.


  Maak melding

 9. Desi zegt : Als gevolg van de Verduisteringen en Boeverijen bij het Sranang Naschoolse Opvang-Project, zijn de wereld- marktprijzen voor grondstoffen gedaald, waardoor Sranang Failliet is gegaan ! A NO MI !!!

  Zal Desi nu terstond, binnen 24 uur, een anti-Corruptiewet door zijn NDP-slaven in de DNA laten aannemen ?? Uiteraard ook weer een NDP-wet met TWK-werking !!!!!

  PS : NDP-Carifesta-Geboefte, NDP-Naschoolse-Opvang-Geboefte, NDP-jaarbudget-Geboefte op Openbare Werken, NDP-Geboefte bij EBS, NDP-Geboefte bij Bruggenbouw,
  NDP-geboefte bij Telesur, NDP-Geboefte bij Hakrinbank, NDP-Geboefte bij de Centrale Bank van Sranang, etc etc etc etc ……………..

  GRAN GADO, PURU A SRANANG PEOPLE INI A NOWTU DISI !!!!!!


  Maak melding

 10. surinaame is totaal naar de kloten hoe moet het toch verder waarom grijpt men niet in straks is surinaame helemaal klaar over en uit dit kan toch niet bouterse bouterse jij maakt het erger en erger ndp stop ze in de plee


  Maak melding

 11. Was het de naschoolse opvang, de Carifesta, de fraude bij OW van Abrahams, fraude bij de EBS, de njang patu van Boefie bij CBvS, njang patu Carolinabrug, de njang patu de treinverbinding consultants, de vele adviseurs en deskundigen in het ka binet, het faciliteren van de NDP inner circle, etc.

  Of, of gewoon een wereldcrisis die slechts Suriname treft?


  Maak melding

 12. @Willempie

  Een president en een governor van de Centrale Bank, die om het Volk te MISLEIDEN en ONWETEND te houden over het door hen veroorzaakte Faillissement van Ons Land, RUIM EEN MILJARD DOLLAR VERSPELEN/VERKWANSELEN, DIENEN DIRECT OP TE STAPPEN !

  MORO DONG NO E BESTAN !!!

  ALLE andere Sranangmans kunnen een beter regeringsbeleid voeren dan deze twee DOMMIES !
  Sranang is nog NIMMER door andere politici, die u beschuldigt van alles en nog wat, FAILLIET gemaakt !

  Dus WIILEMPIE, GO SRIBI, NO WAN INKRI SRANANMANG DONG SO LEKI DESI NANGA GILMORE !

  PS : U babbelt ook over COKE en Santokhi ! Babbelt u aub over NDP-DINO en NDP-DESI,die beiden HARDRUGS-VONNISSEN OP HUN NAAM HEBBEN STAAN !!!


  Maak melding

 13. Ik mis het artikel over de 5 miljoen die de crimineel Mahinder Jogi het land door de neus heeft geboord. Tijdens het openbaar maken van de stukken van de PG in DNA over zijn crimineel gedraag gedurende 10 jaren, was hij stil, want hij scheet in zijn broek!! De zogenaamde moraalridder van de VHP gaat roemloos ten onder. Typisch VHP: hard roepen “houd de dief” om de boel af te leiden en onderwijl stelen als ratten. Er volgen er meer!


  Maak melding

 14. Forummers/Reageerders, Odi odi.

  Geef die boeven/schurken van langs in jullie reactie.

  En wanneer zal er eindelijk een CORRUPTIEWETGEVING met TWK. in werking treden in SU.?
  Dus vanaf 1975 tot heden.
  Want die gasten met hun familieleden en vrienden, hebben zich tot heden enorm verrijkt in SU.

  Ik hoop dat die slappe Carl (Karel) Breeveld, met zijn eigen ‘Bijbel’ in de hand, dit wetvoorstel elke dag in het DNA naar voren brengt.

  Het is gewoon een ‘vloek’ met al deze schurken in SU.
  En nog even een laatste aanvulling op bovengenoemd artikel.
  Het justitieel apparaat in SU. functioneert helemaal niet.


  Maak melding

 15. Paarse criminele boeven maken van dit land een tweede Zimbabwe. Te beklagen zijn de oerdomme paarse domkoppen, die deze boeven en hun lijder aanbidden en vereren. Wat een lijders, wat een paarse domkoppen. Het land is goed, maar de lijders en hun aanhangers zijn slecht.


  Maak melding

 16. Wat moet je je toch eenzaam voelen in Su als je eerlijk bent.
  De kinderen zullen horen en lezen wat er is gebeurd.
  Laten we hopen dat zij dit gedrag niet gaan kopiëren.
  Ik vrees echter het ergste en wens de criminelen tevens het ergste toe


  Maak melding

 17. @ FER. E

  Fa waka man, ben je uit de dood verrezen ????
  Jij schrijft ; Het justitieel apparaat in SU functioneert niet.
  Mijn vraag aan jou mati FER. E is, heeft het ooit gefunctioneerd dan ?????
  Door grote temparatuur verschil de laatste tijd in SU, verdampt het geld makkelijk.
  Maar geen nood ; RobG zal het gauw oplossen met zijn meester brein, hij is immers de schoot hondje van Baas en zijn consorten .

  Odi odi. FER. E ( the one and only )

  Sari tori

  Jacko.


  Maak melding

 18. Al met al!! deze uitgehongerde hyena’s zijn schaamteloos en gewetenloos! Ze pakken zelfs de brood van de schoolgaande kinderen af!! oeffff!!!! Mag ik dan niet zeggen dat deze boeven levend gelyncht en aan de kroks mee gevoerd moeten worden!! Hopelijk gaan de Kroks niet dood, door het verslinden van hen, want het zijn giftige Black mamba’s!!! Ze zijn dan ook in staat, hun eigen moeder te neuken! laatstaan?????? JAWEL, DAT ZIJN ZE!!

  Ik hoop dat ze de hel bereiken door een grote vuurzee heen!!!

  God ik smeek u!! A.U.B. geef de boeven kanker, aids of een ongeluk dat zij voor altijd invalide worden en nooit meer kunnen eten!!!


  Maak melding

 19. @ Wiep – Ding

  Dat zijn nog al wat wensen, die je onze lieve Heer vraagt.
  No span alles komt op zijn tijd, niemand ontloopt zijn / haar straf ! Je krijgt wat je verdiend ; en dat heeft het domme paarse uilskuikens verdiend !!!!!

  Sari tori baja

  Jacko.


  Maak melding

 20. @@ Jzwartmans!! ik heb geen andere woorden voor dit soort Paria’s!!

  Er is WEL een OPLOSSING voor al deze drama in SU! en dat is de stotende koe afslachten en zijn zijnen!!! En if a kaw no de, dan ano sa buku no wan suma moro!!

  A tori seti!! wan switi neti!!!


  Maak melding

 21. @@ JZwartmans!! zie je hoe de onschuldige kinderen lachen, ondanks dat zij van hun eten zijn afgepakt door de uitgehongerde paria’s??

  Inderdaad!!!! GADO A NE SRIBI!!! STRAF DING!! GOD ik smeek U, elke dag en nacht A.U.B. moge mijn smeek gehoord worden!!


  Maak melding

 22. Robert Setrowidjojo Goed om te weten
  Indonesia heeft:
  34 Provencie
  18000 eilanden
  8000 zijn bewoond
  240 miljoen inwoners (bevolking)
  300 bevolkingsgroepen
  290 talen dialecten.
  De lengte indo. 5100 km en de breedte is 25 km.
  De afstand Jakarta – Paramaribo is ongeveer 30.000 km.
  Batik Jl.Malioboro 10 km lang beide kanten van de weg mooie batik en eten heel goedkoop en ook op Pasar Bringhardjo zijn batik goedkoop. Ook op Jl. Pasarkembang eten heel goedkoop 10 km beide kanten van de weg.(Yogyakarta)
  Alle Javanen zijn allemaal welkomt in Indonesia zonder visa voor twee maanden.
  onze stambomen/roots zitten in midden jawa en oost java, ze praten ngoko, kromo inggil en Engels.


  Maak melding

 23. !20 milkjoen srd in de zakken.Ongeloofelijk. Het zijn niet de keukenhouders die eten serveert aan de kinderen.
  Het zijn de grote boeven die dik en rond zijn geworden.

  Toen ik op de mulo zat hoorde ik mijn vader spreken over een minister scheermes. Hij neemt zijn deel van de buit
  zo vlug als hij met een scheermeseen stuk koek zou snijden. Verder hoor je inplaats van 100 huizen maar 40 is gebouwd.
  etc.
  Zo dacht ik dat ik ook minister wil worden. Ik kan dan rijk worden als deze mensen. Ik ben geen minister geworden en ben
  nog arm als vroeger. Wel ietsje beter want ik heb mulo.Ik heb geen kast van een huis en rijd geen 60 duizend usd Toyota.

  Ik denk inderdaad dat we als kind dit allemaal gezien en gehoord hebben en graag ook een boris boef willen worden.
  Niet indereen is er in geslaagd om rover te worden. De meeste pinaren in deze tijd van wanbeleid en gore corruptie.
  Als je kind ook ervaart dat je vader in de rij moet wachten en nog langer zal wachten als je de ambtenaar geen tienje
  geeft dan ga je ervanuit dat dat normaal is. Maar 120 mijoen stelen van arme kinderen God heer in hemel vegeef ze niet.


  Maak melding

 24. In plaats van melk en yogurt product zouden de kinderen iets
  steviger moeten krijgen zoals een broodje kaas, pinakaas met jam of ham.Maar ja alle prijzen zijn omhoog gegaan.


  Maak melding

 25. Komt het nog wel goed met Suriname?
  Elke dag stel ik mij deze vraag, omdat het alleen maar slechter wordt. Onlangs is een vriend in het Academisch Ziekenhuis overleden omdat de juiste medicijnen niet op tijd aankwam. Van velen hoor ik dat diverse mensen het niet redden als ze in het ziekenhuis belanden, als hun familie in het buitenland niet op tijd ervoor zorgen dat de noodzakelijke medicijnen gestuurd worden.


  Maak melding

 26. Eenmaal corrupt, altijd corrupt.
  Het zijn steeds weer dezelfde mensen die rotzooien met toestemming van DDB.
  Als je het kwaad bij de wortel wilt uitroeien moet je DDB opdonderen. Als DDB verdwijnt, verdwijnen deze figuren ook.
  Vraag is natuurlijk of de volgende regeringen corruptievrij zullen zijn. Het lijkt een normale zaak in Suriname om corrupt te zijn.
  Nu begin ik te begrijpen waarom ik steeds minder vertrouwen heb in Surinamers. Volgens mij zijn ze allemaal besmet met dit corruptievirus.


  Maak melding

 27. Dunste boekje ter wereld:

  Surinaamse politici die het beste voor hebben met het volk”

  Het zal niet lang meer duren voordat ook het IMF inziet dat Suriname een bodemloze put is dat wordt bestuurd door gewetenloze corrupte criminelen.

  Dan gaat ook deze kraan dicht.


  Maak melding

 28. AMSTERDAM – Wetenschappers doen onderzoek naar een opmerkelijk signaal afkomstig van een ster op 95 lichtjaar van de aarde. Het wijst mogelijk op het bestaan van een buitenaardse beschaving die veel geavanceerder is dan de onze.


  Maak melding

 29. @@ Wiep – Ding

  Ik was in 2010–2013 in Su heb nog geholpen in één van de keuken waar het eten voor de kinderen worden bereid
  (( één van ze. )) Tot heden wacht die man nog op zijn geld, dus ik weet waar ik over schrijft !!
  Maar mi mati WD no spang yu at teté, do lafu unu dan unu é k@ dja. Gado miri é wroko safri mi Mati no span ala san é kon bun, odi odi

  Jacko.


  Maak melding

 30. @ Djuccakondre

  Kom met iets nieuws, berovingen en moorden is heden ten dage heel gewoon in Su. Maar helaas worden mensen, die keihard hebben gewerkt voor hun zaak beroofd !!
  Ze moeten DNA leden en profiteurs beroven, maar die worden bewaakt dus daar komen ze niet.

  Sari tori

  Jacko.


  Maak melding

 31. En het enige waarom de Paarse Roversbende zich druk maakt is in het holst van de nacht illegale wetten maken om uitspraken van de rechter terug te draaien,

  Daar maken ze wel tijd voor. Suriname is een verdoemd land en het volk te lui, te laf en te dom om in actie te komen,.


  Maak melding

 32. @ henk molenaar 2016

  Ik weet en begrijpt wat je bedoeld, maar niet iedereen onder één kam scheren man.
  Alleen de gasten die z.g een positie hebben in het overheid apparaat hebben zijn een stelletje bandieten. En helaas moeten de kleine man weer de dupe worden !!!!

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 33. Ze hebben het geld op kinderspaarrekeningen gezet die over 20 jaar met rente aan die kinderen (intussen volwassenen) zal worden uitgekeerd. Iemand was heel slim bezig daar. Een vooruitziende blik.


  Maak melding

 34. LICHT en WAARHEID maken VRIJ…..zorgen voor BEWUSTWORDING……ACTIE en GERECHTIGHEID!

  De kinderen zitten nu misschien af te wachten wat de ouders…opvoeders…..onderwijzers…etc in dit ONRECHT naar hen toe voor hen zullen gaan ondernemen? Zij kunnen het zelf niet. Onrecht wat ook gepaard gaat met groot GEBREK aan MORAAL!

  @Henk Molenaar, inderdaad niet alles onder een kam scheren!

  Wie goed in kinderen investeert( vooral ook op moraal gebied)….investeert tevens in een goede toekomst voor hen!

  MESSAGE and POWER FROM GREAT SPIRIT OF LIGHT!


  Maak melding

 35. het zijn net als Boefdraad gochelaars. Ze kunnen geld zomaar laten verdwijnen.
  En het mooiste en trieste is wel dat het wordt gestimuleerd en toegestaan. Dan is de hele vriendenclub medeschuldig (partners in crime) zodat ze verder zwijgen.
  Let wel dat de firma Bouta 20% van de buit opstrijkt!
  Heil Bouta!!


  Maak melding

 36. Beste Licht en Zwartmans,

  Ik probeer het niet maar afspraken maken en zakendoen in en met Surinamers kan bijna niet. Het woord of een belofte van de ‘gemiddelde’ Surinamers is geen cent waard. Altijd smoesjes om afspraken niet na te komen. Oma dood, auto kapot, nooit betalen wat is geleverd.

  Surinamers vertrouwen Surinamers voor geen meter.

  Hoe zou dat komen?


  Maak melding

 37. Surinamers hebben goed voorbeeld aan Bouterse: die heeft nog nooit zich aan een belofte of afspraak gehouden.

  Ja aan één: Slapeloze nachten


  Maak melding

 38. Forummers/Reageerders, Odi odi.

  @JZwartmans (Jacko)!
  @ FER. E
  Fa waka man, ben je uit de dood verrezen ????

  Ja hoor!!!
  Ik ben weer uit de ‘dood’ herrezen man.
  Voorlopig heb ik bijna alles een beetje onder controle.

  Maar om van het KWAAD, CORRUPTIE en vervloekte boeven en criminelen in SU verlost te zijn, wordt tegenwoordig veel gebeden in SU.
  En dat doen ze regelmatig op het onafhankelijkheidsplein.
  Maar nog steeds geen enkel resultaat waar te nemen.

  Ook STEVE MEYE WONDER van srd. 6000 n..p.m. zonder toeslag kan geen enkele verandering hierin brengen.

  Je hebt gelijk, dat het ‘justitieel apparaat’ nimmer of niet goed heeft kunnen functioneren in SU.

  @JZwartmans (Jacko)!
  Maar blijf ook die (Rutte) in de gaten houden hoor.
  Want die is nog steeds niet op de proppen verschenen met zijn € 1000,- netto aan de burgers.
  Aan SORRY hebben de burgers niets aan.

  Maar dat is wel een groot verschil met die criminelen & schurken in SU.

  En tot slot m.b.t. bovengenoemd artikel.
  Ik hoop dat alle kinderen met hun ouders nu in opstand komen.

  Sari tori!
  (Garnet).


  Maak melding

 39. Best wel triest dat de Surinaamse bevolking zulke grote corruptie schandalen moedeloos accepteert. Je zou verwachten dat een volk die binnen 1 jaar haar koopkracht met 70% heeft zien dalen, middels demonstraties een duidelijk signaal zouden afgeven. Waarom hoor je ook niets in het parlement, en van de parlementsvoorzitter in het bijzonder? Aangezien de wetgevende macht in Suriname (parlement) geenszins van plan is actief te werken aan een goede anti-corruptiewet, zal de bevolking de komende tijd nog meer worden beroofd. In Suriname, een van de minst transparante landen op het westelijk halfrond, zit er niemand vast voor corruptie terwijl er tientallen gevallen.bekend en onderzocht zijn. Komt het misschien door het feit dat 70-80% van het parlement van corruptie wordt verdacht? Waarom de rechterlijke macht op grond van bestaande wetgeving geen vervolging van corruptieverdachten instelt, is ook een raadsel.


  Maak melding

 40. Beste afgestudeerde van Timboektoe Universiteit van Suriname .
  1 Panka
  2 Bouva
  3 Misiekaba
  4 Abdoel
  5 Doehkie
  6 Bouterse
  7 Abrahams
  9 Graanoost
  10 Henk Herrenberg Dominee die altijd bid er komt een burger Oorlog

  Burger in Suriname jullie zijn geen voeten vegers van de schurken van NDP .

  Werken jullie ook halve kracht de komende 4 jaren voor de werkgevers want het geld heeft weinig waarde meer .

  R .Abraham heeft 250 miljoen SRD de hele begroting van O.W mee genomen ,onderzoek loop nog .


  Maak melding

 41. Henk, precies. Je hebt één ding over het hoofd gezien,
  Oma van 80 is zwanger geraakt.
  Wat dacht je van minimaal 100K van mijn infestering verprutst/meegenomen (lees gestolen).


  Maak melding

 42. 30 augustus 2016
  30 augustus 2016
  30 augustus 2016
  “Ontwikkelingslanden. Dit zijn landen die ten minste voldoen aan drie van de volgende criteria: 1) Laag inkomen per hoofd van de bevolking; 2) Lage levensverwachting; 3) Geringe scholing; 4) Gebrekkige voedin


  Maak melding

 43. Ik vind dit triest en zeer verwerpelijk dat bepaalde figuren misbruik hebben gemaakt van de situatie om zich over de ruggen van de arme schoolgaande kinderen te verrijken. De overheid moet alles in het werk stellen om de schuldigen op te sporen. Alle uitgegeven bedragen moeten verantwoord worden. De mensen die bedragen hebben ontvangen voor de verrichte diensten zullen over de ontvangen bedragen belasting moeten betalen. De verantwoordelijken dienen aangesproken worden. Zo zie je maar weer dat de overheid dit soort projecten dient uitbesteden aan professionele organisaties die verantwoordelijkheid kunnen dragen.


  Maak melding

 44. @Robje-het-Desi-slaafje :

  U zegt : “De overheid moet alles in het werk stellen om de schuldigen op te sporen”

  Slaafje, wanneer zal u inzien dat slaven, zoals u, NIET de juiste INFO krijgen van baasje DDB ??????

  De ROVEROVERHEID Zwijgt IN ALE TALEN !

  Ook over het CARIFESTA-BOEVEN-EVENEMENT !

  De CLAD-rapporten worden ZWAAR GEHEIM GEHOUDEN DOOR DESI en clan !

  Het OM en de Rechterlijke Macht worden door ONWETTIGE DESI-WETGEVING en een Anti-rechtstatelijke minister van justitie, zwaar gemanipuleerd, geintimideerd en onder druk gezet !

  Dus slaafje, slaap rustig door !!

  A BEVOLKING O WIKI HESBITENG !!!!!

  PS: ALLA DEY A NDP-PINA E KONG MORO TRANGA !!!!


  Maak melding

 45. @ RobG
  De overheid moet alles in het werk stellen om de schuldigen op te sporen.

  Jou posting lezende vraag ik mij af of je wel spoort of niet (is niet beledigend bedoeld).
  Hoe wil je de schuldigen opsporen terwijl ze vlak onder de neus van het volk aanwezig zijn, bekend zijn en met de weelde pronken.
  Vanaf de president tot de voorzitster Simons van de DNA inclusief de zogenaamde top van de NDP (Bouva, Misiekaba, Bouta etc) zijn dit de gangmakers van stelende gezaghebbers.
  Vergeet niet ook de oppositie (Bravo VHP top etc) gelijk mee te nemen.


  Maak melding

 46. RobG, wanneer kan men niet meer spreken van een incident? Militairdictatuur, miljoenen uitgaven zonder rekenschap. Wijlenbosch (Keizer Bokassa II) als ‘marjonette’
  (tevens ook ndp) miljoenen uitgaven zonder rekenschap.
  Van de eerste regering Keizer Bigi Mofo I (de laffe MOORDENAAR), de naschoolse N’nyan patu van SRD 130 miljoen plus is slechts één van alle miljarden die ons afhandig gemaakt zijn. Al die SRD’s gingen en gaan naar de Cambio’s en de import Omu Chinesie ( de Surinaamse Chinezen zijn en blijven onze broeders). De tweede regering van Keizer Bigi Mofo I met de mini-ster die eigenlijk op volksgezondheid moet zitten (vanwege haar overgewicht), deze misleider van het volk doet het voor haar Prado. SRD 128.000.000,00/3.35= ziekenhuizen uit de problemen, mensen die willen studeren uit de problemen, ga maar door. RobG, denk aan Jean-Paul Sartre. wanneer je twintig ….., wanneer je veertig …..,


  Maak melding

 47. @ henk molenaar 2016

  Ja brada molenaar, je kan eerder een afspraak met een klein kind dan met een Surinaamse zakenman / vrouw.

  @ FER. E

  Fer je weet het zelf ; beloftes die politici maken zijn loze beloften, als ze eenmaal komen te zitten waar ze zijn, zijn de kiezer maar een last voor ze !
  En dat geldt ook voor de Homo M. Rutte, en zijn holmaat D.Samson.

  @ RobG

  Wie moet de overheid opsporen ???????? ((idioot ))

  De schuldigen zitten gewoon bij de overheid waar je zo trots op bent, volgens mij begint je te dementeren of je bent ziende blind.
  Je probeert altijd de schuldigen ergens anders te zoeken, terwijl je weet wie het zijn !!!!
  Je moet je echt na laten nakijken door een goede Psychiater, want je spoort helemaal niet !
  Volgens mij ben je helemaal Mesjogge, rare vent die je de bent.
  Zie de reactie van Strafu en anderen, echt RobG je bent knettergek en een grote Idioot op deze aardkloot !!!!!!!

  Sari tori

  Jacko de echte.


  Maak melding

 48. koers van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) blijkt dat de ontwaarding van de Surinaamse dollar ergere vormen aanneemt. Voor de US dollar moet SRD 7.48 worden neergeteld. Bij cambio’s en commerciële banken moet SRD 7.60 worden neergeteld voor een US dollar. De euro is boven de SRD 8.50.


  Maak melding

 49. Een telescoop heeft een signaal opgevangen dat zo sterk is dat er gedacht wordt aan buitenaards leven……………

  Zeker weten komen nog meer signalen en ook ruimteschip met bemaningen , ze willen kontakt maken met aardse bewoners


  Maak melding

 50. Iedereen blijft klagen en maar klagen waar zitten jullie allemaal als jullie het kunnen waarom zitten jullie in het buitenland aan zij kant mooi weer tespelen .dit is niet goed niets is niet blijf in su het land beter temaken zeurpiet.


  Maak melding

 51. Denken jullie nou echt dat met zulke negatieve berichten de ene is nog erger dan de andere suriname goed komt . Soms schaam ik me kapot telezen hoe wij met mekaar omgaan zijlijn staan wij en onze mening tegeven vraag niet hoe.


  Maak melding

 52. LICHT EN WAARHEID maken VRIJ….zorgen voor INZICHT….ZUIVERINGSACTIE EN GERECHTIGHEID!

  @Surinamrr waarschijnlijk kunt u niet goed het onderscheid maken tussen ONRECHTVAARDIGHEID aankaarten en negativiteit. Tussen WERKELIJKE FEITEN aangeven en negativiteit. Bent u zich daar wel bewust van?

  Voor de economische crisis wilden velen niets slechts horen over hun afgodische president Desi Bouterse. Veel mensen bleven zwijgen over het onrecht in het land, want hij kocht ze om met luxe en misleidde ze met nog meer mooie beloftes. Ook het onder uitkomen van de decembermoorden. Als vakantieganger merkte je ook dat je je liever niet moest/moet uitlaten over politiek, want daar werd voornamelijk over gezwegen. Soms door angst, maar soms ook door oneerlijkheid van mensen. Hierdoor is er ook strijd en verdeeldheid ontstaan in sommige familie- en vrienden relaties in het land.

  Nu het Tij zich heeft gekeerd, en de mensen die altijd gewaarschuwd hebben en hun mening en opbouwende kritiek nu ook hier geven zegt u zich te schamen hoe de Surinamers met elkaar omgaan. U zou zich meer moeten schamen om het feit dat zoveel mensen nog op de NDP hebben gestemd en het land heden ten dage op vele gebieden naar de afgrond is.
  Goede ondersteuning hoeft niet alleen op praktisch gebied plaats te vinden, maar kan ook op geestelijk gebied en dat is soms zelfs beter. Misschien was u zich daar nog niet bewust van.

  Het gaat nu om het ophelderen van alle leugens, corruptie en onrecht in het land, en dat de WAARHEID naar boven komt en het RECHT GAAT ZEGEVIEREN! Grote schoonmaak van belang in de politiek, en dat men het land weer op economisch- en Moraal gebied weer gaat opbouwen.
  Dit alles met de GOEDE WIL en DAADKRACHT van het volk!

  MESSAGE FROM GREAT SPIRIT OF LIGHT!


  Maak melding

 53. @Suriamrrrrrrr
  U stelt : “Soms schaam ik me kapot telezen hoe wij met mekaar omgaan”

  INDERDAAD, Surinamrrrrrrr het gaat al VELE JAREN SLECHT DAARMEE, laten wij starten met het BERECHTEN en OPSLUITEN van de MASSAMOORDENAARS Op Ons
  Volk ! VOLG DE WEG VAN WET en RECHT !

  Deze BEESTEN hebben Ongewapende en Onschuldige BURGERS opgepakt, Gefolterd en in Koelen Bloede VERMOORD !

  STOP deze omgangsvormen, ga terug naar de RECHTSSTAAT !

  De WET geldt voor IEDEREEN !

  Zo komen er weer OMGANGSVORMEN in Sranang !!!

  STOP DE MODERNE SLAVERNIJ in SRANAN !!

  WEG MET DE CORRUPTE MACHTHEBBERS !

  PS : Zie hoe men omgaat met CARIFESTA-gelden, Zie hoe men omgaat met Naschoolse Opvang-gelden, Zie hoe men omgaat met Jaarbudgetten van ministerie van Openbare Werken, Zie hoe men omgaat met Wet en Grondwet !!!

  OMGANGSVORMEN ………Tjaaaaaaah


  Maak melding

 54. pico
  30 augustus 2016
  Wat moet je je toch eenzaam voelen in Su als je eerlijk bent.
  De kinderen zullen horen en lezen wat er is gebeurd.
  Laten we hopen dat zij dit gedrag niet gaan kopiëren.WAT DENK jE ZELF..pico
  Laten we hopen dat zij dit gedrag niet gaan kopiëren.SURINAMRR xopx hebben we inzet getoond met ENERGIE/GELD/GOEDEREN/INVESTERING/KENNIS/HUMANITEIT/VRIJWILLEGERS/MEERDERE MALEN PER JAAR DOEN WE ONS BEST OM LAND&VOLK TE BEZOEKEN ZELFS REMIGRATIE…WE PROBEREN TOE te voegen en ook om van jullie daar te leren en te genieten zodat we gebroedelijk kunnen reilen en zijlen we hebben veel tolerantie maar de indruk van massa buitenaardse wezens(het slechte overheerst meer dan veel goeds)men jaagt ons weg discrimineerd en wilt dat we ons te veel moeten aanpassen terwijl het een lering is van beide kanten..lokale bevolking leeft smerig met elkaar en het klopt ook dat een handvol ned.surinamers daar komen om misbruik te maken van het zwakke geslacht(de duivel wilt ze zelfs niet in de hel)en het lijkt wel dat onze lieve Heer van schaamte weg is geronnen uit su.LIEVER DAT wij SURINAMERS ONZE WAARHEID KENBAAR MAKEN AAN ELKAAR DAN DAT EEN BLANKE ONS NOG SMERIGER LAAT VOELEN DOOR DE DOMMIG KORTZICHTIGHEID VAN HET VOLK(GELUKKIG ZIJN WE NIET ALLEMAAL MEELOPERS)het is jammer dat groot deel van de zwarte bevolking is zo als het is men geeft het stukje door aan de volgende generatie in landen zoals su…DE BLANKEN ZIEN ONS ALS APEN


  Maak melding

 55. Het is treurig gestemd met de algehele toestand in het land.De dievengilde zit overal er is geen ambtenaren apparaat dat normaal draait.Alles wat in het leven wordt geroepen zoals de naschoolse opvang is een reden om te stelen/frauderen.Zo schaamteloos en dan zijn sommigen ontevreden als ze niets positiefs lezen over Suriname.Je houdt van je land maar wij ook.Geef me een reden of noem mij een instantie waar het redelijk tot goed gaat…pfffttt


  Maak melding

 56. Deze regering stoot haar eigen jeugd het brood voor de mond door de gepleegde corruptie bij het naschoolse opvang projekt de invoer van schoolgeld,collegegeld. Het volk wordt verder genaaid met overige corruptieve handelingen z.a. de meki njang bij grote openbare projekten die onderhands worden toegekend, carifesta, vriendjes politiek, prijsstijgingen, inkomensstagnatie, schaarste koopkrachtvermindering door geldontwaarding armoede. Opo kondremang oen opo.


  Maak melding

 57. Hele naschoolse opvangidee was een ondoordacht. Als je dat nl doet, kun je veel beter een internaat opzettten, dat in z’n totaliteit veel goedkoper is en ook de ouders ontzettend ontlast en aan de kinderen een veel betere leeromgeving biedt.
  Dit project was gewoon bedoeld om enkele aanhangers te spekken.


  Maak melding

 58. @ Water naar zee
  Ik snap dat je vraag retorisch is, maar kan het niet laten om te reageren.
  Ik doe met je mee:
  “Laten we hopen dat zij dit gedrag niet gaan kopiëren.”


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.