Centrale Bank Suriname: privé tegoeden veilig

85

PARAMARIBO, 28 aug – Privé tegoeden van burgers zijn te allen tijde veilig. Dit stelt de Centrale Bank van Suriname, CBvS. Parlementariër Paul Somohardjo (PL) heeft alarm geslagen. De belastingdienst zou inzage eisen.

Alle handelsbanken zouden vanaf september de rekeningen moeten tonen aan de belastingdienst. “Het is een geheimhoudingsplicht van de banken”, zegt Somohardjo tegenover Dagblad Suriname. Volgens CBvS klopt er niets aan het verhaal van Somohardjo. “Elk bericht met als inhoud dat het bankgeheim geschonden wordt, of zal worden, is geheel van elke grond ontbloot”, meldt bankpresident Glenn Gersie.

Het grote gevaar nu is dat er een rush kan ontstaan op de banken. Op de samenleving wordt een beroep gedaan om ‘geen aanstoot te nemen aan berichten en/of geruchten die met een andere strekking verspreid worden.’ “Stelt u uw tegoeden veilig in handen van onze banken en onderneem geen handelingen die een gevaar vormen voor onze economie en die bovendien uw eigen veiligheid in gevaar zullen brengen”, aldus Gersie.

Bekijk ook:

85 REACTIES

 1. Laten ze ons niets wijs maken. Als het niet per 1 september is dan op een ander tijdstip. We nemen toch alles over van nederland. Daar is het dit al ingeburgerd. Zal dan niet alleen om het saldo van je betaalrekining gaan maar ook je saldo van je spaarrekening. Maar zullen rekeningen van bepaalde mensen ,vul maar zelf in,niet bekend worden gemaakt. Als dit wordt ingevoerd dan moet het voor een ieder gelden vanaf de baby met een spaarrekening tot aan de personen met weet niet hoeveel rekeningen.


  Maak melding

 2. Ik heb intussen al mijn Srd’s in onroerend goed, euro’s en in US $ omgezet. Die zijn in ieder geval nog waardevast. Zelfs Goud en Olie zijn tegenwoordig niet meer te vertrouwen. Zie de dagelijkse beursinformatie op het internet. Alleen de Paarsen geloven nog heilig in olie en goud. Jongens jullie hadden al lang moeten overstappen op Bio diesel. Jammer dat het Ethanol project van Staatsolie, net als alle andere projecten van Paars is stopgezet. Stelletje domme ezels.


  Maak melding

 3. Velen zijn voorgegaan met hun reactie op waarheden die sommige politici aan de kaak stellen. Als deze nou van de coalitie of oppositie zijn doet er niet toe.
  Er is een zekere kern van waarheid te bespeuren omtrent de banksaldo’s. Ergens moet er geld worden opgehaald, maar niet bij de rijkste der rijken in Suriname zoals Sardjoe (2e president van Suriname) en Weissenbroek en Kuldising (Cementen beton fabriek) en Kries Kalipdewsing (eigenaar Combé markt) e.a., dus moeten het wel de werkenden zijn die het gelag zullen moeten betalen.
  Bij een hoge inflatie en een hoge devaluatie zijn de werkenden reeds de dupe (1.000 SRD nu heeft de koopkracht van 300 SRD van 6 maanden geleden).
  De overheid heeft geld nodig voor de lopende uitgaven dus los van alle stijgingen van belastingen etc zal nu meer belasting worden gevraagd van de Surinamer.
  Hoe lang nog???

  Ben benieuwd naar de bijdrage van RobG


  Maak melding

 4. Dat is toch geen probleem
  Binnenkort zal door Abdoel, Misikaba en nog een paar andere mislukkelingen een initiatief wet worden ingediend onder het mom van dat iedereen een bijdrage voor de ontwikkeling van het land moet leveren om zodoende het bankgeheim met terug werkende kracht op te heffen.


  Maak melding

 5. Als de Wolf passie preekt,boer pas op voor je kippen.gaat niet lang duren voor dat de regering een wet in mekaar gaat timmeren binnen 24 uur om bij jullie tegoeden te komen..geld geld geld…wat ze niet hebben.


  Maak melding

 6. Grote Flauwekul van:
  Drs. Glenn H. Gersie
  President van de Centrale Bank van Suriname.

  Waarom:
  Omdat wat hij nu schrijft niet volledig is.
  Zodra Bouterse een extra lijntje heeft gesnoven in combinatie met flinke slok Whiskey dan kan elk moment weer artikel 148 van de grondwet in werking laten treden.
  Dat heet dan: Financiele Veiligheid is in gevaar en daarmee ook de Staats Veiligheid.
  Daarnaast is de staat grootaandeelhouder van de grootste bank en dat is Hakrin Bank.

  Bevolking moet kiezen voor haar eigen veiligheid en niet vertrouwen op mensen met een Crimineel, Fraude, Terrorisme, List en bedrog cultuur.
  Als jullie dat niet doen dan wordt binnebnkort voor de zoveelste keer belogen en bedrogen.

  Wakker Worden!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 7. Dirk,
  Jij lijkt een voorbeeld van een echte stink dier.
  Bekijk je reactie nog een keer .
  Begrijp ik hieruit dat je ouders stink dier genoemd werden.
  Vind het vreselijk dat ze het met een hond gedaan hebben.
  Toon meer respect voor je ouders.
  Maar hoe weet jij dat je ouders het met een hond gedaan hebben??.
  Lees nogmaals je reactie.


  Maak melding

 8. IDIOTEN 1&1 =2 EN GEEN 3 DANK AAN IN ZEE GAAN MET IMF logische dit noemt men SCHAKEN tuurlijk is er in zage!!hett LAND EN volk IS iS al IN HANDEN/OVER GEDRAGEN bouterse is trekpop trouwens de HELE REGERING MET DE LETTERS UIT HET ALFABETH staan op de voorgrond aanwijzingen uit te voeren van de echte MACHTHEBBERS(IMF)MEN GAAT PEDAGOCHISCHE OM MET DE SURINAMERS EN HALEN WEL X DUBBELE WINSTEN UIT land en volk (here we going again)door observatie weet men de SCHAAKSPEL te spelen.paarse aasgieren zijn en moeten blijven om IMF TE DEKKEN DE BLANKEN IN HET LAND MET BEDRIJVEN ZIJN NU IN EEN RAP TEMPO BEZIG MET HANDEL EN WANDEL SURINAMERS TE TREKKEN OM ze bij te SCHOLEN om gebruik te maken van hun energie en krachten(uiteraad tegen betaling in dollars schoolgeld)God weeT zullen ze later hun salaris wel weer in srd uitbetalen.HAUKES zoekt werknemers.. HET MES SNIJD AAN 2 KANTEN VOOR WAT HOORT WAT MAAR INTUSSEN MAKEN WE GEBRUIK EN VERIJKEN ANDEREN ZICH MEER OMDAT HET VOLK EN REGERING VAN SURINAME nooit weten en begrijpen dat omdat ze niet met elkaar KUNNEN samen werken NIET INTEGER! ZIJN MET EL KAAR NOOIT ALS DOEL HEBBEN GEHAD OM met EIGEN KRACHTEN en hersens HET LAND Op TE BOUWEN..INTEGRITEIT EMPHATIE ONTBRAK VOLWASSENE BRENGEN HET ONTBREKEN ERVAN OOK OVER OP HUN kinderen..laaste berichten komen erg positief over betreft donaties Wat het land nodig heeft is structuur/infastructuur/heropvoeding/in duidelijke taal/huis aan huis/wijkcentra,s/speel gelegenheden in de wijken/toezicht DE vraag is of surinamers weten hoe ze deze schaakspel en monapoli moeten spelen met de allersterksten in “eigen” land


  Maak melding

 9. Het gaat hier waarschijnlijk om vermogensbelasting.
  Naar mijn weten 8 promille, het oude tarief van Ned.
  Het opgeven van je banktegoeden bij de belastingdienst zal niet onder bankgeheim vallen. Als de belastingdienst je vraagt naar je saldo op 31 dec. ( aantonen) dan denk ik niet dat het bankgeheim geschonden wordt.

  Indien nodig , gelet op alle voorgaande wetten die in ijltempo gemaakt zijn, een uurtje vergaderen en het bankgeheim is opgeheven.

  Het is wel zaak om de vrijstelling aan te passen aan de huidige valutakoersen. Met 20.000 srd ( minder dan 2500 eur) vrijstelling betaalt een aanzienlijk deel van de bevolking straks vermogensbelasting.


  Maak melding

 10. Mocht het zo zijn dat de privé doekoes middels tjoekoes of welke illegale wegen dan ook zijn geschrapt en in de banken zijn neer gezet, dan ben ik wel een grote voorstander dat de belastingdienst een kijkje gaat nemen in de privé keuken van de bezitters.
  Eerlijk gezegd : het gaat over circa 5.7 miljard srd. Werd door hoedraad een keertje gekotst.
  Hoe staat het dan met de privé rekeningen van surinamers buiten suriname? ?????


  Maak melding

 11. Geniale zet van Somo. Als dit leidt tot een bankrun is Suriname volledig gedestabiliseerd en staat de deur open voor een “interventie”. Vraag is alleen nog: wie gaat die interventie doen? Een staatsgreep? Het IMF met de VN? Nederland? De USA? Brazilië? Guyana?

  Kortom, de chaos wordt aanzienlijk versneld.


  Maak melding

 12. De woorden en beloften van politici en prominenten in de huidige regering zijn geen Surinaamse dollarcent waard.

  # Suriname zou een Dubai worden (Misikaba)
  # Geen sprake van een devaluatie (Hoefdraad)
  # Geen inmenging in lopend strafproces
  (woorden van Dora op een internationaal podium)
  # Geen ouderbijdrage voor school
  # fly overs
  # trein
  # Snelweg naar onze zuiderburen

  Ga zo maar eindeloos door.
  Je hoeft geen hersenchirurg te zijn om na de opsomming van bovenstaande feiten te concluderen dat ook Gersie liegt.

  Time will tell or should i say time already told on numerous issues.


  Maak melding

 13. Bij mij in Nederland wordt door de belastingdienst al jaren mijn belastingaangifte voor ingevuld. Alle bankenringen al saldo’s staan al vermeld. Ik hoef alleen te downloaden en tekenen. Of is Somo bang geworden. Somo zou het moeten toejuichen dat er eindelijk belasting wordt betaalt over gelden waarvan men niet weet vanwaar deze verdiend zijn.


  Maak melding

 14. @dirk.
  Ik snap niet dat waterkant dit soort teksten plaats.
  Er is toch sprake van ongewenste taal gebruik.
  Zeker geen school banken gezien in je leven.

  Tjee


  Maak melding

 15. @Brid,

  Wat is je punt?

  Het gaat erom dat Somo iets wereldkundig heeft gemaakt en dat Gersie ontkent dat het gaat gebeuren.

  Wat Suriname en de Surinamers met de info van Somo doen moeten ze zelf weten.
  Ik zie niet graag dat mijn vermogen in valuta ongevraagd en verplicht tegen een instabiele koers wordt omgezet naar Surinaamse dollars plus belastingaftrek.

  Bij jouw in Nederland weet je 8 van de 10 keer waar je aan toe bent. In Suriname weet je 10 van de 10 keer NIET waar je aan toe bent.
  Stop met het trekken van vergelijkingen.


  Maak melding

 16. De leugen is in Suriname aan de macht. Er zou nooit gedevalueerd worden. Zie wat er is gebeurd.

  Nooit de leugenachtige regering met al die paarse billenlikkers in het parlement geloven. De waarheid is in Suriname al lang uit het parlement vetrokken. Die is te paard vertrokken.
  Dames en heren, uw geld is echt niet veilig bij de banken in Suriname. Wees slim, en handel proactief.


  Maak melding

 17. Letop . De uitspraak van somo kan leiden tot een grotere economische ramp. DSB Bank gevestigd in Nederland ooit onderleiding van Dirk Scheringa is door een knullig uitspraak van de CBvN van de ene op het ander moment van de aardbol verdwenen. Binnen een paar dagen werden millioenen weggehaald door spaarders en ergens anders ondergebracht.Een miljarden bank naar de verdommenis. Dit zal somo teweeg brengen.
  En de overheid en de bank is gewaarschuwd.
  Als dit ter sprake komt ,haal je tegoeden weg en verstop het in sokken.
  Volgende probleem,nog meer inbraken en moordpartijen.

  Tjee


  Maak melding

 18. SU daar zeg je wat ..SU kun je me vertellen waarom ik/we niks vernemen van de vele kerken in suriname juist daar is het een bron van gemeenschap om zich in te zetten voor elkaar in de samenleving om de naaste lief te hebben om duidelijke taal over te brengen wat de woorden Emphatie/Integer betekenen de deuren open zetten voor wijkbemiddeling elkaar helpen in zorg en structuur samen elkaars Straten op RUIMEN het werk van jezus voortzetten ipv van…te hoog op wolken lopen poppekast…als elk kerk zich inzet voor een doel om er iets moois van te maken zal het zekers vruchten werpen we weten kerk heeft macht..of zijn er zelfs daar wolven in schaaps tenue..????amen bigi sma


  Maak melding

 19. Anoniem&jack Amen we staan er bij en keken er na ..als het slechte meer overheerst dan het goede is er geen merci ook prive in het echte leven hou balance…de domino stenen beginnen te vallen wat een reactie en effect dit is het begin het volk merkt nog niks geloof me eerst zien dan geloven te lui om te denken


  Maak melding

 20. @Water naar zee,

  Ik kan je wel vertellen waarom je niks hoort/verneemt van de kerken.

  Hun gezag en liefdevolle boodschap wordt ondermijnd door de wolven in schaapskleren genaamd misikaba en meye


  Maak melding

 21. Aan ALLE Slapende Sranangmans :
  De Belastingdienst in Suriname is totaal NIET TRANSPARANT bezig !

  Eerst openheid geven WIE, als gevolg van ernstige CORRUPTIE belasting betalen en WIE NIET !!!

  Er moet een FISCALE opsporingsdienst komen die ook de verkregen VERMOGENS van ALLE INWONERS onderzoekt ! Zijn alle bezittingen en eigendommen op LEGALE WIJZE verkregen en is er belasting over afgedragen ??? PLUK ZE-wetgeving moet met spoed worden ingevoerd !

  Helaas zal dit met deze NDP-Machthebbers niet lukken, die zijn voornamelijk bezig met op hebzuchtige wijze verkrijgen/vergaren van Geld en Goederen !

  De Rekenkamer en de Clad zijn, op de meest corrupte NDP-manier,vrijwel VLEUGELLAM gemaakt ! (Zie bijvoorbeeld het langere tijd GEHEIM houden van het Carifesta-onderzoeks-rapport )

  Nu wordt een schijnbeweging gemaakt, bedoeld om vooral politieke tegenstanders financieel te treffen !

  Zie bijvoorbeeld de NON-aanpak van de SCALIANS, omdat het politieke-boeven-vrienden/stromannen betreft van de machthebbers !

  Zie oa, ook het feit, dat de huidige SURINAAMSE Macht-hebbers, geen MOMENT hebben gereageerd op het gegeven, dat er circa 600 MILJOEN DOLLARS, op bankrekeningen van Surinaamse onderdanen, gestald zijn in Zwitserland !
  Er is daarvoor TOTAAL geen interesse en de staat ziet geen enkel belang !!

  De regeerders kunnen beter starten met de BEVOLKING te informeren, op WELKE dag, welke BEDRAGEN, WAARVOOR zijn uitgegeven door de ex-governor van de Centrale Bank de heer Hoefdraad, thans minister van Financien ! Ruim EEN MILJARD DOLLAR is binnen anderhalf jaar door hem uitgegeven !!!!

  Alleen VERVANGING van de huidige machthebbers kan de Sranang-bevolking uit de huidige FINANCIELE NOOD-TOESTAND redden !!! BABBELS HELPEN NIET !!!

  PS : De boodschapper, SUMO, wordt aangevallen, maar wij zijn in het financiele RAVIJN, door NDP-WANBELEID en NDP-HEBZUCHT !!!

  Trouwens is ONZE Afobakadam al in prive-BEZIT van NDPer-DILIP terecht gekomen ?????


  Maak melding

 22. Is het misschien niet een beter idee dat de fiscus eerst gaat uitzoeken van welke criminelen de bank tegoeden ong 700 miljoen USD in Zwitserland zijn.Er worden namen in de wandel gangen genoemd van o.a.dilip sardjoe,abraham,bouta,kalipdewsingh
  van combemarkt.Hoe komen deze boeven aan zoveel geld? Waarom doet het Openbaar Ministerie alsof haar neus bloedt?
  Het zou op zijn plaats zijn als al het geld tbv de staaskas geconfisceerd wordt


  Maak melding

 23. Het is waar wat Somo zegt!@!
  De banken gaan I,2,3 over tot veilingen!!
  Alleen als je een ndper bent of familie bent van bouta of boefdraad ben je veilig,ook als je gelieerd bent met de ndp hoef je niks te doen bouta regelt het wel op zijn Eigen manier zie kwestie sapoen en chitan en CHS!!
  Voor hun gelden andere wetten en voor ons zijn er andere wettten!!!


  Maak melding

 24. Met de nationale DIEVEN partij olv van de grootste staatskas rover en BOEFDRAAD is het waakzaamheid geblazen. Oerdomme paarse stommelingen en paarse krankzinnige idiote aanhangers waren door de respectabele Venetiaan gewaarschuwd voor wat de ndp en lijder wederom zouden doen. Banken en staatskas leegroven. Neks no fout krijsten vele oerdomme paars verarmde bedelaars. Anno 2016 baas en boeven/drugsbende e poeroe ka gi heri volk, incl. die paarse buries en krabitas. Wahahahahaha soso lol. Toen hadden zij lol enne nu….deng e schijt en pisse paars foe baas en co deng kommer en kwel vol corruptie, leugen en armoede, die paarse ezels verdienen het gevolg.


  Maak melding

 25. Opleiding van DD bouterse:

  van lagereschool naar ULO W.broderschool aan de Keizerstrraat,
  Daarna naar Nederland voor lagere Militairen op Leiding als sport medewerker in Wesepe.
  Daarna gedetacheerd op Diepenveen ( Schalkhaar.) daarna naar Suriname, hij was gewoon Corporal daarna gepromoveerd als Sergant.


  Maak melding

 26. Bigi Sma,

  De rijke Surinamers hebben hun buffer met vreemde valuta’s altijd in het buitenland opgeborgen. Het enige dat de regering moet doen is het afromen van de grote hoeveelheden SRD’s die in omloop zijn. Er is geen gebrek aan SRD’s bij de bevolking of in het land. De overheid heeft een tekort aan geld. Dit tekort kan men wegwerken door de bevolking meer te laten betalen voor diensten die door de overheid werden gesubsidieerd. De overheid trekt zich terug. Mensen zullen volwassener geldzaken moeten afhandelen en meer eigen verantwoordelijkheid dragen. Die verantwoordelijkheid kan men niet eeuwig blijven afwentelen op de overheid.


  Maak melding

 27. Budawaya, je liegt dat je barst.

  Hoe zit het dan met Bouterse zijn detacheringen in kazernes van Steenwijk en Havelte in Nederland en Seedorf in Duitsland?


  Maak melding

 28. Eerdere mededeling Centrale Bank van Suriname :

  Van DEVALUATIE van de SRD is geen sprake !!!

  Mededeling Centrale Bank van Suriname 28-08-2016 :

  Uw prive-banktegoeden zijn VEILIG !!!

  Dus, PEOPLE FU SRANANG, USE YOUR BRAINS !!!!!

  PS : NIETS is meer VEILIG in Sranang sedert de Machthebbers de Rechterlijke Macht SABOTEREN via
  Misbruik van de wet en van de Grondwet ! Via nieuwe wetgeving tracht men de Surinaamse rechtsstaat om zeep te brengen !!

  Zie de Ongrondwettige nieuwe terugroepwet (terugroepen is GEEN taak van de DNA, in Grondwet is LIMITATIEF aan-gegeven hoe het DNA-lidmaatschap verloren gaat/eindigt !) Zie ook de NIETIGE Desi-amnestiewet die 100% in strijd is met de Grondwet en met Internationale verdragen !!!

  Volgens het NDP-staatsrecht zijn met een Nieuwe wet, goedgekeurd door een toevallige NDP-meerderheid, al UW BEZTTINGEN EN EIGENDOMMEN, binnen een tel, gewoon VAN IEMAND ANDERS, VAN EIGENAAR VERWISSELD !

  Maitre MISIEKABA, juridisch deskundige, wil ook VERDUIDELIJKING in de Grondwet van het woord
  INMENGING, de NDP-deskundige snapt niet dat er een ONGECLUASULEERD VERBOD is, zich te mengen in zaken die bij de rechter in behandeling zijn !

  Dit Grondwetteijk VERBOD, GELD ONVERKORT, ook voor de Wetgevende Macht, dwz DNA, president en regering !!!!

  Maitre MISIEKABA, STOP dus met nieuwe wetten maken
  (met het doel rechtszaken te TORPEDEREN) ! Wetten die volgens de NDP met terugwerkende kracht zouden moeten gelden in Onze Rechtsstaat !!!!!


  Maak melding

 29. @Robje-het-Desi-slaafje :

  ” Mensen zullen volwassener geldzaken moeten afhandelen en meer eigen verantwoordelijkheid dragen.”

  Jaja, de mensen die deel uitmaken an deze NDP-Overheid, moeten ook EIGEN VERANTWOORDELIJKHEID TONEN EN DRAGEN en niet AL Ons GELD, Al Onze Monetaire RESERVES en Al Ons GOUD, verkwanselen met CONSUMPTIEVE FLUT-NDP-UITGAVEN !

  Uw NDP heeft ons Land FAILLIET GEMAAKT, OELEWAPPER !

  DE BEVOLKING IS SKEER GEMAAKT!!
  GA DESI EN ZIJN CLANLEDEN, DE LES LEZEN, ZIJ HEBBEN GEZORGD VOOR HET FAILLIISSEMENT van SRANANG !

  PS : LEVE SRANANG, weg met de CORRUPTE-DESI-OVERHEID !!!


  Maak melding

 30. Srafu menneer zit hier te genieten van lucky dube tussen goed gezelschap tussen door lees ik commetaar…BORN TO SUFFER wat valt er nog meer te zeggen wat valt er nog meer te lijden ik trek het me erg aan(met een grondig reden)niet te filmen dat men nog steeds niet creatief is om 1heid te vormen PAARS GEBROEDERs ER is meer TUSSEN HEMEL EN AARDE WAT FOUT IS kAN GOED GEMAAKT WORDEN jullie en jullie nageslacht zijn verkeerd bezig alle eer voor grote leiders je beschermd de kinderen niet goed!!waar een wil is een weg..als men blind is ziet men het goede niet het is niet elke geldbeurs die men ziet men kan pakken vooruit denken is een kunst daar zijn de de grote der aarde mee gezegend


  Maak melding

 31. VERTROUWEN! Daar gaat het om, de heer Gersie kan praten als Brugman, MAAR het moet voor eenieder duidelijk zijn dat HIJ de dienst niet uitmaakt. De MOORDENAAR is reeds vanaf 1980 ons aan het bestelen. Eenieder die hier mooie praatjes verkoopt steelt mee. Miljarden hebben deze BEESTEN van ons gestolen en het smaakt hen goed. Mijnheer Gersie U maakt de dienst in Suriname niet uit, het is de MOORDENAAR en zijn 40 rovers; o.a. Boefdraad, Boevenveen (de coke dealer), RobG(eboefte) als betaalde misleider etc. etc. etc.


  Maak melding

 32. Opleiding van DD bouterse:

  van lagereschool naar 2 jarige ULO W.broderschool aan de Keizerstrraat,
  Daarna naar Nederland voor lagere Militairen op Leiding als sport medewerker in Wesepe.
  Daarna gedetacheerd op Diepenveen ( Schalkhaar.) daarna naar Suriname, hij was gewoon Corporal daarna gepromoveerd als Sergant….Die man kent geen Spaans,Emgels, Duits, Frans, ook geen Economie,Dus geen Acadenie, ook geen HBO nivo


  Maak melding

 33. Bouterse heeft een ons paar maanden geleden duidelijk gemaakt dat er veel geld is bij de verzekeringsmaatschappijen. Ook was hij van mening dat verzekeraars het geld aan de staat moesten uitlenen. Om het volk tevreden te stellen, te paaien, spreekt hij en sprak hij in april in de Assemble ineens Surinaams.
  Deze informatie heeft hij natuurlijk van de centrale bank.
  Het is dan ook een hele kleine stap om te achterhalen wie welk bedrag heeft bij welke bank.
  Men zal zeggen: wij hebben dit van het buitenland (Nederland) afgekeken. Immers hier betaal je naast loonbelasting ook belasting over je vermogen. In Nederland zegt de fiscus:
  je behaalt 4% rendement (of dit in werkelijkheid ook zo is maakt niet uit) en over “deze”4% hanteert de fiscus een tarief van 30%. In totaal betaal je dus 1,2% (30% van 4%)
  Ik ben er van overtuigd dat in Su ook vermogensbelasting zal worden geheven én Hoefdraad cs, zullen de door banken beschikbaar gestelde gegevens gebruiken om hun beleid te verdedigen.
  Zo zullen zij zeggen: kijk hoeveel geld er gespaard wordt bij banken, daarom verhogen wij de tarieven.
  Wat er niet bij vermeld wordt is, dat dit geld niet van de massa is , maar van een kleine groep.
  Het volk wordt weer genaaid.
  Het feit dat Gersie heeft gereageerd doet mij het ergste vrezen. Waar rook is, is vuur

  @ Bigi Sma
  In je posting las ik de naam Weisenbroek.
  Weet je meer over deze man/ over zijn familie.
  Ik zou graag willen weten of hij familie is van de onderwijzer, die in de jaren ’60 les gaf op de Aloysiusschool in Paramaribo. (kwattaweg of Gravenstraat dacht ik)


  Maak melding

 34. Ja, het enige dat de regering nog kan doen is de extra miljarden aan srd’s afromen
  Let wel, die zijzelf (Boefie en Desiley) hebben laten bijdrukken en in de economie hebben gepompt.
  De hoeveelheid aan srd’s in de economie is de grootste oorzaak van de hoge wisselkoers en niet de wereldcrisis zoals wordt beweerd.

  De economische wetmatigheid, Supply and Demand werkt nog altijd.
  Kennelijk zijn de vele dure deskundigen van de CBvS en ‘de NDP economen’ hiervanniet op de hoogte.


  Maak melding

 35. De uitspraken van Soemohardjo laten aan duidelijkheid niets te wensen over. Men kan zien hoe corrupt en frauduleus deze politieke leider wel moet zijn. Het liefst ziet hij graag dat de staat Suriname wordt genaaid door belastingplichtigen waartoe hij ook behoord.

  Pico,

  Misschien is het voor jou en voor Soemohardjo niet van belang maar belastingen zijn echt nodig. Belastingheffing zorgt voor een rechtvaardige verdeling en is een van de basispijlers voor de samenleving. Zonder een goede belastingheffing is er immers geen efficiënte werking van de staat. De belastingontvangsten van de staat worden in belangrijke mate als openbare dienstverlening herverdeeld in voorzieningen van algemeen belang zoals aanleggen en onderhoud van (water)wegen (infrastructuur), openbare verlichting, diensten als de gezondheidszorg, pensioenen voor ouden van dagen, toelagen voor mensen met een beperking, toelagen voor gepensioneerden, subsidies t.b.v. onderwijsinstellingen, de vuilophaal en milieubescherming / milieu-inspectie, veiligheid in de vorm van leger en politie.


  Maak melding

 36. Deel van een artikel uit een Amerikaans tijdschrift over Zimbabwe. Nog een land dat zijn economie tracht overeind te houden door middel van leningen. Een waarschuwing voor diegenen die zo graag de US $ als munt eenheid willen adopteren:

  Zimbabwe is running out of cash and needs to print more money—so its central bank will print a new currency pegged to the U.S. dollar. The move has led to fears that the southeast African nation will soon abandon its multicurrency system and return to the hated local currency.

  Zimbabwe has used the U.S. dollar since 2009 to substitute its own failed money, the Zimbabwe dollar. It also uses the South African rand, the euro, and the Chinese yuan, alongside the dollar. However, because Zimbabwe has run a trade deficit for several years, importing more than it exports, the country is literally running out of paper money.

  In 2015, for example, it imported $5.5 billion in goods and only exported $2.5 billion. (The country’s economic problems are so bad it even had to sell off some of its wildlife.) That $3 billion trade deficit means the country’s supply of physical dollars continues to decrease. Zimbabweans can’t withdraw money from the bank because there isn’t enough of it—and banks have limited withdrawals at some ATMs.

  To combat the shortage, Zimbabwe’s central bank will design and circulate new two-, five-, 10-, and 20-dollar “bond notes” that will be worth the equivalent of the U.S. dollar, but won’t actually be certified American currency.

  Those notes won’t be worthless, however. Zimbabwe’s version of the dollar will be backed by $200 million in support from the African Export-Import Bank, a Cairo-based institution that promotes trade within the continent. Zimbabwe, then, will produce $200 million worth of new bills.

  Among other measures announced this week to address the monetary problems: Officials have limited the amount of money that people can take out of the country to $1,000; and the central bank will convert 40 percent of all bank deposits that come from exports to the South African rand, and an additional 10 percent to euros.


  Maak melding

 37. ROB G PRIMA EN wat ZIJN DE RUSULTATEN zie jij dat er werk Vericht word/is in de infra structuur,rechtvaardige verDEling??????DEZE DAME HOUD HET KORT MET JOU!


  Maak melding

 38. Somo is een nare vent. Mensen met veel geld hebben dat natuurlijk niet in Suriname op de bank staan. Dat snapt elke idioot behalve uitkeringstrekkers zoals Ray, Jojo en Henk Molenaar de 16e. Dus deze uitspraak is een kwaadaardige manier om te proberen schade toe te brengen aan de economie.


  Maak melding

 39. Bouta aka mordenar kan su niet besturen
  V de miljoenste keer!!!!
  Hy heeft geen ka scholing man en nu nu nu
  Lijdt het hele volk onder aaaaaaaaarmoedeeeee
  Desi jongu u doet met su hor!
  Sjodemieter!!!!!


  Maak melding

 40. Beste Mensen,

  Haal u uw spaargeld zosnel mogelijk het kan uit de Surinaamse bankrekeningen.Er wordt momenteel in het geheim hierover vergadeerd bij een van paarserovers.

  na 10 uur is de bank tijdelijke gestolen.

  Ik heb net een tip gekregen.


  Maak melding

 41. Robje-het-Desi-slaafje zegt :
  “Belastingheffing zorgt voor een rechtvaardige verdeling en is een van de basispijlers voor de samenleving. Zonder een goede belastingheffing is er immers geen efficiënte werking van de staat.”

  Ja slaafje, dat gaat op voor een NORMALE Democratische rechtsstaat, niet voor de dictatuur die de NDP-meerderheid in Sranang heeft gevestigd !

  Een Normale overheid drukt NIET, IN HET GEHEIM, ongeveer DRIE MILJARD aan ONGEDEKTE bankbiljetten en brengt die in omloop !

  Een Normale overheid werkt met begrotingen, met begrotingsdiscipline en toezicht op de uitgaven. Zij rekent jaarlijks af (jaarsloten) en legt VERANTWOORDING af in het parlement !

  Een Normale overheid beschermt geen verdachte misdadigers, die opdracht geven GEHEIM TE HOUDEN te houden dat het land FAILLIET is, en die tegelijktertijd ook opdracht geven aan de leiding van de Centrale Bank, de waardeloos gemaakte SRD, te steunen met RUIM EEN MILJARD van onze monetaire reserves !

  Een Normale overheid zorgt ervoor dat ELKE BURGER en ELK BEDRIJF, zonder politieke uitzonderingen, belastingen afdraagt aan de staat!

  Een Normale overheid zorgt voor een ONAFHANKELIJKE goeddraaiende Rekenkamer en ONAFHANKELIJKE Accountantsdienst, die alle financiele zaken van de overheid controleren en daarover advisereren.

  Een Normale overheid grijpt in en stelt een diepgaand onderzoek in, wanneer internationale onderzoeken uitwijzen dat Surinaamse staatsburgers, ruim 700 MILJOEN DOLLARS, op bankrekeningen in Zwitserland hebben gestald !

  Een Normale overheid zorgt ervoor dat rapporten mbt rechtmatigheid en doelmatigheid van FINANCIELE UITGAVEN van de Staat, openbaar worden gemaakt en in het parlement worden besproken ! Hierna neemt de overheid passende maatregelen, indien nodig worden politie en justitie ingeschakeld !

  EEN NIET-NORMALE OVERHEID, EEN ONRECHTVAARDIGE overheid, zoals de HUIDIGE, ZAL MOEITE HEBBEN BELASTINGEN TE INNEN BIJ DE BURGERS, ZIJ GENIET GEEN VERTROUWEN , omdat zij ALLE GELDEN. ALLE RESERVES en AL ONS GOUD heeft VERKWANSELD !

  DAT, WAREN OOK ONZE BELASTINGGELDEN, Robje de Slaaf !!!!!

  ONZE STAAT is domweg FAILLIET gemaakt door WANBELEID van de NDP !

  Over Rechtvaardige VERDELING moeten de NDP-ers ZWIJGEN! Het arme Volk ziet heel duidelijk de ONTERECHTE MEGA-salarissen van de NDP-clan !!!!!

  A VOLK NO LAW, JERE !!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 42. Water naar zee,

  Is het je ontgaan dat de Belastingdienst Suriname nog niet optimaal functioneert? Een goed functionerende belastingdienst is inherent aan een moderne samenleving. De dienst moet efficiënter gaan functioneren. Er moet een grote inhaalslag gemaakt worden. De overheid loopt veel inkomsten mis. Het grootste deel van de infrastructuur van Suriname en de openbare diensten is betaald met inkomsten die verkregen zijn uit export van grondstoffen, goud,enz. De plannen voor de treinverbinding tussen onverwacht – Lelydorp – Paramaribo die voorlopig “on hold” zijn geplaatst zouden bij een optimale belastingheffing door de staat Suriname zelf zijn betaald omdat de financiering makkelijker zou verlopen.

  De mensen in Suriname zouden meer verantwoordelijkheidsgevoel voor het land moeten dragen. De verziekte mentaliteit van politici die aanzetten tot belastingontduiking en een mogelijke kapitaalvlucht zijn een teken aan de wand dat deze mensen het niet menen met het land.


  Maak melding

 43. ROBG IK ZOU JE GRAAG FACE TO FACE WILLEN ONTMOETEN Ik ben een dame en neem als achterban een Klein groepje kwetsbare kinderen mee uit de samen leving van suriname om jou aan het verstand te brengen dat JIJ niet te volgen bent neem een stand punt ROBg


  Maak melding

 44. Met deze uitspraken van Soemohardjo weten wij dat hij een domme politicus is.Alleen door manipulaties en hypocrisie waar hij zich staande te houden.Met zijn uitspraken over de tegoeden van clienten bij de bank brengt hij de banken in grote verlegenheid en niet de regering. De banken hebben maar een beperkte liquiditeit die zij ad hoc kunnen aanspreken.De tegoeden van de cliënten hebben de banken massaal geïnvesteerd in binnen- en buitenland.De banken laten het geld rollen en willen immers grote winsten maken met de inleg van de cliënten. Als de mensen massaal hun tegoeden gaan opvragen komen de banken in zeer grote moeilijkheden omdat zij niet direct over de tegoeden van de burgers kunnen beschikken.Soemohardjo is zeer dom bezig.Deze man heeft geen kennis over economische en financiele aangelegenheden. Uiteindelijk zal de staat Suriname moeten opdraaien voor de tegoeden die de banken op eigen initiatief elders hebben uitgeleend.De staat zal natuurlijk niet willen opdraaien voor de risico’s die de banken hebben genomen.

  Water naar zee, ik weet dat velen het moeilijk hebben in Suriname.Maar men zal voorlopig genoegen moeten nemen met het zuur omdat de markt voor olie, goud en andere grondstoffen nog niet aantrekt. Een periode van zoet zal ook aanbreken,maar wanneer dat zal gebeuren zal van een aantal factoren afhangen.Suriname zal zich in elj geval op andere producten moeten gaan toeleggen omdat de economie zeer kwetsbaar is.Neem van me aan dat ook een regering van NPS en VHP ook met dezelfde problemen geconfronteerd zou worden.


  Maak melding

 45. Somo heeft het publiek gewaarschuwd wat mocht gebeuren I de naaste toekomst. Hij hoeft geen bronnen te noemen. Het is zijn taak als volksvertegenwoordiger om hun te waarschuwen. Als de ndp regering in de afgrond donderd dat zou ook mooi zijn.

  Van de VHP hoor je wel hoe de hindoestanen reageren op de economische crisis. Van Pl hoor je niet wat in gelederen van PL gebeurd. Wat hun reacties zijn op de crisis.

  Ik ben blij dat ze van een muziek fest kunnen genieten. Maar wie zijn deze lui en wat doen de gewone jongeren? Dat verteld Somo niet in zijn kranten interviews. Wie pinaart?


  Maak melding

 46. Er wordt voorspeld dat over 6mnd vrijwel
  Alle winkels vooral chinezen supermarkten
  Gesloten zal zijn vanwege de crisis
  Die bouta gecrieerd heeft!
  A mpp kba ala kasmoni foe winie a verkiezing en nu zegt ie wereldcrisis!
  Bouta klootzal u moet zo snel mogelijk geliquedeerd worden!!!!


  Maak melding

 47. RobG,

  Ik kan mij deels vinden in je posting.
  Echter geef je iets niet aan die van wezenlijk belang is voor jou plan namelijk:
  Maak haast met wetgeving voor het volk en wel zodanig dat de randvoorwaarden schept om het volk hun eigen geldzaken in de hand en in orde houden.
  Dan bedoel ik:
  Netto inkomen, besteedbaar, voor werkenden berekenen zodat er wat overblijft om te sparen
  Hou inflatie laag
  Druk niet nodeloos geld waardoor de koopkracht daalt
  Schep werkgelegenheid
  Pak corruptie aan
  Vervolg witte boord criminaliteit
  Vervolg uitbuiting van werkenden en het volk

  Zo kan ik nog uren doorgaan. Maar als de leiders van Suriname alleen aan zichzelf en familie en vrienden denken kan het raar verlopen in de evolutie naar iets beters


  Maak melding

 48. In Nederland mag je voor twee personen geld hebben op de Bank van e.70.00 vrij van belasting, daarnaast heb jij recht om aavulling bijstand van e.16.00,- per maand exkl.toelagen.


  Maak melding

 49. @Robje-het-Desi-slaafje :

  U bent totaal VERWARD, ook nadat uw NDP, Ons Faillissement heeft veroorzaakt, staat u nog op de LOONLIJST van het CARIFESTA-gebeuren !!!!!!!

  Het CLAD-rapport over de CARIFESTA-uitgaven-NDP-malversaties wordt nog steeds angstvallig GEHEIM GEHOUDEN door de bazen van uw ROVEROVERHEID !!

  WEG MET DE CORRUPTE BENDE !!!

  PS : SUMO is dom, maar…. …… de NDP-faillissementsbende is NOG DOMMER !


  Maak melding

 50. Bigi Sma,

  Het grootste probleem van Suriname is dat de bevolking sneller groeit dan de economie. De economie kan de groei van de bevolking niet bijbenen. Dit is allesbehalve een jubel- en juichstemming voor het land. Daarnaast is door migratie vanuit het achterland de bevolkingsdruk op het economisch centrum, dus op Paramaribo sterk toegenomen. Dit brengt heel veel kosten met zich mee terwijl de inkomsten van de overheid bij lange na niet genoeg zijn om het voorzieningen op deze volumegroei af te stemmen.

  Het blijft voor de overheid een lastige klus om de economische groei te versnellen. Het is inderdaad zo dat de groei versneld kan worden als de wetgeving op orde is en dat er zekerheden worden gegeven aan m.n. investeerders. De afgelopen 5 jaren heeft de overheid om die redenen ook heel veel juristen en economen in dienst genomen om ordening te brengen in het overheidsapparaat. In de voorwaardelijke sfeer tracht men de basis te leggen voor nieuwe wetgeving. De overheid is structureel bezig om met goed opgeleid kader de fundamenten te leggen voor een moderne samenleving. Ik ben ook van mening dat de overheid snel met wetgeving moet komen om de corruptie aan te pakken en het moet ook makkelijker worden om ambtenaren te ontslaan uit overheidsdienst. Het overheidsapparaat moet efficiënter gaan werken en op haar taken berekend zijn.


  Maak melding

 51. RobG
  Je reageert opmerkelijk veel op postings op dit artikel
  Ik begrijp het wel. Het is een van de meest belangrijke onderwerpen.
  Ik ga niet op alle postings van je in, maar op een aantal wil ik wel reageren:
  1. Belastingheffing: natuurlijk zijn belasting ontvangsten noodzakelijk. Ik zie niet waar jij gelezen hebt dat ik hier een tegenstander van zou zijn. Edoch, het kan niet zo zijn en het mag niet zo zijn, dat zij die het niet kunnen dragen het meeste moeten opbrengen. Van mij mag de vermogensbelasting fors worden opgeschroefd. Onder vermogen versta ik natuurlijk niet alleen spaartegoeden bij Surinaamse banken, maar ook bij buitenlandse banken! Ook bezit in de vorm van onroerend goed valt onder vermogensbelasting. Ik vrees dat je hier geen voorstander van zult zijn, omdat nu de welgestelden gepakt zullen worden.
  2. Je schrijft: “Het enige dat de regering moet doen is het afromen van de grote hoeveelheden SRD’s die in omloop zijn.” Ja, zo simpel is het. De regering doet dit niet, integendeel zij laat de welgestelden buiten schot.

  3.Het artikel gaat over bankgeheim en zijdelings over belastingen. De aandacht moet dan ook hierop worden en blijven gericht.

  4.”Soemohardjo is zeer dom bezig.Deze man heeft geen kennis over economische en financiele aangelegenheden. Uiteindelijk zal de staat Suriname moeten opdraaien voor de tegoeden die de banken op eigen initiatief elders hebben uitgeleend>
  Is Somohardjo dom bezig is? Ik denk het niet, velen hebben hier geschreven dat hij net zo corrupt is en met alle winden meewaait. Of dat zo is laat ik NU buiten beschouwing. (voor het gemak wil ik dit even zelf beamen. We kunnen hier altijd op terugkomen). Maar jij schreef: hij is dom bezig.
  “geen kennis over economische en financiële aangelegenheden. Dar sla je de plank mis. Je wordt hier vaak beschuldigt dat je geen economische kennis hebt. Daar doe ik niet aan mee, Maar ik ben nu wel geschrokken>
  Hoe kan je beweren dat de staat moet opdraaien, hoe kan je niet inzien dat het geldstelsel het belangrijkste is onder het economisch leven. Als het vertrouwen in het geld en daarmee het bankwezen verdwijnt/verdwenen is, valt de economie uit elkaar en is daarmee het einde van zo’n land aangekondigd.
  Somohardjo weet dit en daarom ben ik het niet met je eens dat hij dom is. Integendeel, ik denk dat hij slim is.
  Nogmaals of hij zijn slimheid goed gebruikt, dat is een andere zaak.
  Daar ging het nu niet over.
  Ik zou het risico niet nemen en mijn geld op de bank laten staan.
  Ik heb persoonlijk te maken gehad met
  Icesave, DSB en met SNSReaal.
  DIjsselbloem bleef maar roepen SNS, daar hoeft niemand zich zorgen over te maken. Het is een staatsbank. Het zal nooit omvallen. Correct, niet omgevallen. Hij heeft deze geweldige staatsbank genationaliseerd.
  Ik zie dat ook gebeuren in SU.
  Je hoeft geen medelijden met mij te hebben (haha), ik was net op tijd met Icesave en DSB en wat SNSbetreft: de vereniging van effectenbezitters heeft al twee rechtszaken gewonnen.


  Maak melding

 52. D overheden moeten eerlijk zijn en de principe hanteren: eenmaal belasting betaald, dan nooit meer belastingheffing voor dat bedrag, tenzij dat geld weer in het geldverkeer gebracht wordt, bijv. voor aankoop van iets. Dan moet men wel BTW betalen.
  Dus heb je over je inkomen belasting betaald en je zet het op de bank, dan oet de overheid daar nooit meer belasting over heffen, ook geen vermogensbelasting. Gebruik je dat geld voor aankoop of investering, dan komen er vanzelf wel diverse belastingen bij kijken.


  Maak melding

 53. Klopt dit wel ?Is dit weer ook leugen?Wie heeft nog vertrouwen
  in deze bedriegers?En zo kan je doorgaan tot morgen.
  Je srd,s op de bank laten staan betekend dat je jouw geld in rook ziet opgaan nu op dag basis straks op uur basis.De bodem is nog lang niet in zicht!!!!
  De geschiedenis liegt niet.


  Maak melding

 54. Pico,

  De stemmingmakerij van Soemohardjo heeft maar een doel en dat is de totale economie ontwrichten. Dit is een teken van zwakte van de oppositie die gevangen zitten in de vloek van macht. Zij zijn te incompetent en zwak om langs politieke weg de macht naar zich toe te trekken. Maar als de oppositie de totale economie wil ontwrichten kan dit verstrekkende gevolgen hebben voor de totale bedrijvigheid in het land. Zover zal het echter niet komen omdat de grote verliezers de klanten van de banken en de banken zullen zijn.Bedrijven zullen ook geen kredieten meer kunnen opnemen bij de banken voor het verrichten van financiële feiten en dan stort het hele systeem in. De overheid zal dit zomaar over haar heel laten komen.

  M.b.t. de Nederlandse banken kan ik zeggen dat deze banken enerzijds geïnvesteerd hadden in risicovolle beleggingen en anderzijds hadden ze gelden uitstaan bij veel banken in binnen en buitenland die als een dominosteen omvielen. Toen de banken in grote problemen kwamen en de regeringen van de landen met een reddingsplan de banken probeerden te helpen ontstond een run op de banken. Cliënten wilden alle tegoeden opnemen en dat kon gewoon niet. De Surinaamse banken draaien echter goed. Zij maken winsten ondanks en stagnatie in de economische bedrijvigheid.De problematiek van de Europese en Amerikaanse banken was van een andere orde.


  Maak melding

 55. Pico,

  De tegoeden van cliënten bij de banken worden in Nederland gedekt door het depositogarantiestelsel. Het is mij niet bekend hoe men dit in Suriname heeft geregeld. Het Nederlandse depositogarantiestelsel is een garantieregeling voor de rekeninghouders van een bank. Als een bank failliet gaat, garandeert het banktegoeden (deposito’s) tot maximaal EUR 100.000. De garantie geldt voor de meeste rekeninghouders en bijna alle soorten rekeningen.

  Ik blijf bij mijn standpunt dat uiteindelijk uit goed fatsoen de staat zal opdraaien voor de kosten. Dat is gebruikelijk in de bancaire wereld. Je zegt dat je de kwestie Icesave ook heb meegemaakt of heb ervaren. Als dit wel het geval is had je moeten weten dat uiteindelijk de regering van Ijsland heeft moeten opdraaien voor de compensatie van de cliënten van de bank. Toen duidelijk werd dat Icesave niet aan haar garantieverplichting kon voldoen nam de Nederlandse regering deze verplichting op zich. Later vond vond de verrekening plaats met de verrekening van Ijsland. Inmiddels heeft de regering alle gelden aan de Nederlandse regering terugbetaald.


  Maak melding

 56. RobG
  Pico,
  “Ik blijf bij mijn standpunt dat uiteindelijk uit goed fatsoen de staat zal opdraaien voor de kosten. Dat is gebruikelijk in de bancaire wereld.”
  —–
  Dat is niet gebruikelijk. De centrale bank betaalt in eerste instantie en ” verhaalt” het later op de overige banken naar zekere evenredigheid.
  De centrale bank is niet de staat.


  Maak melding

 57. Ice save klopt. terwijl ik amper een week daarvoor door de rabobank was gewaarschuwd.
  Het depogarantiestelsel was slechts € 20.000 pp. Dankzij Wouter Bos (wat hou ik van die man en ik ben geen eens homo, hij ook niet trouwens) werd het opgerekt tot € 100.000.
  Uit goed fatsoen schrijf je , dat wil ik best geloven,maar wat niet kan, kan niet.
  Na het omvallen van banken wereldwijd en het optrekken van het garantiebedrag is hier (EU) een nieuwe wet van kracht geworden. De naam ben ik vergeten (namen grrr), maar deze geeft de minister veel meer bevoegdheden dan voor het omvallen.
  Hierdoor kon Dijselbloem SNS nationaliseren. Goedkoper dan steunen.
  Men krijgt nog steeds van DNB zijn spaartegoed tot max € 100.000, maar aandeelhouders, (obligatiehouders) moeten procederen willen zij iets terug zien van hun inleg.
  Daarom ben ik van mening dat als het in Su verder bergafwaarts gaat,ik er niet van zal opkijken als banken worden genationaliseerd (natuurlijk in ’s lands belang).
  De grote jongens zullen hun geld dan al weggehaald hebben en de kleine man krijgt niets.
  Bank is dicht tot nader order.
  Argentijnse toestanden.
  De eerste devaluatie die Hoefdraad bekend maakte. Daar is door bepaalde figuren behoorlijk aan verdiend. Hier is al genoeg over geschreven. Ook dat zag “men” niet aankomen.
  Ik heb een gezonde dosis wantrouwen


  Maak melding

 58. VERTROUWEN, het geloof dat je op iemand kunt rekenen vb: Vraag het maar aan RobG(oebbels)
  – 18000 volkswoningen
  – Diepzeehavens
  – Snelwegen met Fly-overs
  – Tramverbinding van Paramaribo naar Santo Boma
  – Geen devaluatie
  – Geen monetairefinanciering
  – Ziekenhuis in Wanica
  – Geen ingreep in het lopend proces van de slachting gepleegd door de Surinaamse Fascisten (lees ndp)
  – Onderzoek tot op de bodem van;
  – Caristeela
  – Njag Desielee Patu (minimaal SRD 125.000.000,00/koers 3,35 USD)
  – etc, etc, etc.


  Maak melding

 59. Beste RobG

  “Ik blijf bij mijn standpunt dat uiteindelijk uit goed fatsoen de staat zal opdraaien voor de kosten.”

  Met deze en een aantal andere bent u echt helemaal door het eis gezakt. Groter gezwets dan wat u doet is bijna niet mogelijk.

  Het spaar vermogen is gedeeltelijk beschermd en voor de rest zal het de staat een rotzorg zijn. Alleen systeembanken worden gered vanwege hun functie in het betalingsverkeer.

  U spreekt over dat de banken als domino’s omvielen van risicovol investeren. Beste RobG u leeft in een andere wereld. Danken zijn in problemen gekomen door speculatie, gebrek aan inzicht in de werking van hun producten waarna een VERTROUWENS crisis ontstond omdat de accountant IFRS regels veel contracten niet meer konden valideren omdat er geen kopers meer waren om vergiftigde(sub prime) pakketjes leningen en hyptheken aan te kunnen verpatsen.

  Ik raad u aan niet te veel in oude boeken te lezen maar di van deze tijd bij voorbeeld Ewald Engelen “De Schaduw Elite” of Yanis Varoufakis ” En de Zwakken ondergaan wat ze moeten ondergaan”

  De banken zijn in de problemen geraakt door het op pompen van schulden zeepbel.

  U beweert dat de Surinaamse banken winst maken. Ja echter slechts marginaal als u gelezen had over hun jaarrekeningen. Met nog een duwtje en ze schrijven allemaal rode cijfers.
  Niet de banken pompen een schulden zeepbel op maar de minister van Financiën met zijn nieuwe wet op de staatschuld. Waardoor hij nu schulden aangaat tegen de koers van 2014 (3,35) en ze daar voor inboekt.
  Het bureau van staatsschuld laat in haar schema echter wel de reele schuld zien zodat mevrouw Wijnerman niet medeplichtig wordt als men er achterkomt dat volgens een recent gefabriceerde wet de staatsschuld ruim onder het wettelijk plafond zit maar bij herijking als een raket door het plafond knalt.

  Zalig zijn de onwetenden en u bent daar 1 van. U heeft een bijzondere dikke duim.


  Maak melding

 60. @ Pico,
  Je probeert de ogen van de mensen te openen !!
  Dat is goed van jou; zonder een scheldkannonade !!

  Maar wat ik mis in de postings van velen is:
  “waarom haalt men niet de juiste belastinggelden bij Bouta (denk aan de vele concessies van hem (vaak op naam van stromannen), bij Brunsie met tientallen hout- en goudconsessies (betaalt geen belasting:belastingambtenaren, zijn bang om een aanslag op te leggen -zelfs W.Wirth durfde niet; bij Abrahams, bij de Skalian-houders, bij de roofbouw plegende goudzoekers,
  bij Somo met zijn vele nep-stichtingen die na verkrijging van gronden deze verkopen voor milioenen (domeingrond vrij gekregen, verkoop voor meer dan een US-$: 1000.000,00; vb het terrein van de school aan de Gompertstraat !!!!_
  Trouwens Somo heeft nog steeds zijn mannetjes ROGB die Relyveld een “loer draaien”.Ze komen thuis bij de aanvragers om commissiegeld op te halen !!!!


  Maak melding

 61. Die hoer van Bouta moet ook aangeven, hoeveel keren zij hoereert per dag en nacht!! Dat is pas ter inzage geven!!!
  Misschien wordt zij dan wel vrijwaart ivm de belastingen!! of de belasting betalen in natura!!


  Maak melding

 62. Aldus ons “medium” RobG die weer eens alles beter weet op 7.600 km van ons land, dan wij hier.
  Wat een walgelijke man.
  Ik heb hem al tig gevraagd naar Suriname te komen om hier zijn steentje bij te dragen als hij zo is begaan met ons land, maar ho maar.
  De man heeft in zijn hart volgens mij helemaal geen enkele binding met Suriname en weet nog veel minder van wat zich hier afspeelt.


  Maak melding

 63. Pico,

  Jij stopt je grote bewondering voor Soemohardjo niet onder stoelen of banken terwijl de bankiers in Suriname hun afkeuring uitspreken over de onverantwoorde uispraken van deze in mijn ogen debieuze politicus. Dit geeft des te meer aan dat de mensen die Soemohardjo steunen op politiek en financieel-economisch gebied leeghoofden zijn. Soemohardjo krijgt van die paranoia ingevingen en vervolgens tracht hij de mensen zover te krijgen dat zij hun bank tegoeden gaan opbergen in een sok, matras of kluis. Dit geeft rovers, overvallers en inbrekers een uitgelezen kans om hun schadelijke praktijken op te voeren. Soemohardjo en zijn bewonderaars denken niet na over de gevolgen van bepaalde standpunten die ze verkondigen. Daarnaast steunt men deze dwaas ook in zijn pogingen om mensen aan te zetten om belastingen te ontduiken. Foei toch!!!!!

  Jojo, voor jou is de kennis die ik deel met anderen gezwets. Ik weet wel beter. Hetgeen Gast X beweerd zal van recente datum zijn. Ik zal zijn bewering niet bestrijden. Voorheen moest de Nederlandse belastingbetaler opdraaien voor de miskleunen van banken. Nu zijn de banken gedwongen om geld te storten in een participatiefonds.In dat fonds moeten banken, op basis van de hoeveelheid uitstaande tegoeden, geld storten.Uit dit fonds moeten de omvallende banken en hun cliënten worden gered.

  Cochise, ga maar lekker op straat protesteren tot je erbij neervalt. Je geeft je krachten aan een foute zaak.


  Maak melding

 64. Beste RobG

  Sinds 1966 is er sprake van een garantie stelsel en dat heeft altijd als een omslagstelsel gefunctioneerd via de Nederlandse bank die naar rato de schade verdeeld op over de andere banken.

  Er wordt niet gered maar deposito houders werden tot euro 20.000 schadeloos gesteld sinds 2007 en Europese regelgeving euro 100.000.

  U zwetst weer eens.

  Een bank in problemen klopt aan bij de DNB die bij kansen op overleven voor liquiditeit kan zorgen of garanties en overname kan organiseren waarna de partner voor overneemt of het garantievermogen aanzuivert tot het vereiste niveau.

  De staat is slechts indirect (aandeelhouder van de DNB/nationale bank) betrokken bij redding.
  Alleen systeem banken worden gered middels overname door de staat (ABN AMRO is uit de boedel van Fortis gekocht. en SNS is genationaliseerd en geherkapitaliseerd terwijl ING enorme garanties en kredieten gekregen heeft). Uit eindelijk zal de staat hier ook redelijk uit komen.

  Even wat Googelen en u kunt u zelf uit de droom helpen


  Maak melding

 65. @ Rob G
  Ik weet niet waar je het vandaan haalt dat Ik Somo bewonder.
  Probeer je mensen bang te maken? Niet aardig
  Jij en ik en met ons nog héél veel anderen weten dat het geldstelsel de motor is van het economisch leven (en niet alleen, zoals vaak wordt beweerd, het smeermiddel)

  Ik geloof dat de heer Telting een grote was en de heer Venetiaan. Maar mijn kennis over hen schiet toch een klein beetje tekort.
  Ik hield mij om mij moverende redenen afzijdig.
  Op waterkant heb ik veel respect voor een aantal leden.
  Voor de heer Neus (die hier helaas niet meer is) en voor Jojo, wegens zijn zeer grote kennis en het uitstekend kunnen verwoorden, heb ik zeer veel bewondering.
  Maar voor de rest, nee niet echt.
  Santoki hoor ik wel eens en van hem lees ik wel eens iets en dan denk ik: ja deze man heeft gelijk

  Mohammed
  Bedankt.
  Ik snap je laatste zin niet.
  Ik denk dat deze mannetjes zoveel slechts van elkaar weten, dat ze elkaar in een wurggreep houden. Anders zouden ze toch wel actie ondernemen. Toch durft niemand.
  Ze chanteren elkaar.


  Maak melding

 66. Robje-het-Desi-slaafje :

  U zegt over Sumohardjo : “terwijl de bankiers in Suriname hun afkeuring uitspreken over de onverantwoorde uispraken van deze in mijn ogen debieuze politicus.”

  U grapt constant slaafje, WAAR WAREN DE BANKEN :

  — toen Gilmore op de Centrale Bank RUIM EEN MILJARD dollars verspeelde ????
  –toen regering DESI tig keren de SRD Devalueerde ???
  –toen regering-Desi, voor ruim TWEE EN EEN HALF MILJARD en meer, ONGEDEKTE Bankbiljetten drukte en in omloop bracht ?????????
  –wanneer regering-DESI, MAAND na MAAND MEER UITGEEFT dan er aan INKOMSTEN binnen komen ??????
  –wanneer regering-Desi bij de HAKRINBANK de RvC verpolitiekt in plaats van DESKUNDIGEN aan te wijzen ???
  –toen Desi VERKEERDE INFLATIE-CIJFERS aan het IMF verschafte, de vorige maand ??????

  Dus slaafje, DE BANKIERS zijn ZEER SELECTIEF bezig en dragen niet altijd bij aan de bewaking/versterking van de belangen van Land en Volk !!!


  Maak melding

 67. AMSTERDAM – Scientists investigating a remarkable signal from a star 95 light years from Earth. It may indicate the existence of an extraterrestrial civilization that is far more advanced than ours


  Maak melding

 68. AMSTERDAM – Wetenschappers doen onderzoek naar een opmerkelijk signaal afkomstig van een ster op 95 lichtjaar van de aarde. Het wijst mogelijk op het bestaan van een buitenaardse beschaving die veel geavanceerder is dan de onze.


  Maak melding

 69. PARAMARIBO, 22 aug – Het Hof van Justitie gedraagt zich kinderachtig. Dit stelt minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie & Politie. Het Hof steekt ook nog de kop in het zand. Recentelijk gaf het Hof de regering er flink van langs.
  Orde advocaten diep teleurgesteld in Justitieminister SilosDe Surinaamse Orde van Advocaten (Sova) is diep teleurgesteld op wijze waarop minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie zwaar beledigende uitspraken richting de rechterlijke macht, een van de bewakers van de rechtstaat, heeft gedaan. “Ik denk dat de minister aan verstandsverbijstering lijdt of dat er vermoedelijk iets mis is gegaan met de juridische kennis van de minister. Zij zorgt bewust ervoor dat rechtstaat kapot wordt gemaakt. Er is niets met de staatsveiligheid aan de hand. Er is gewoon een probleem dat de regering de rechterlijke macht om zeep wil werpen”, zegt deken Harish Monorath aan Dagblad Suriname


  Maak melding

 70. @pico

  “@ Rob G
  Ik weet niet waar je het vandaan haalt dat Ik Somo bewonder.”

  Dat is een standaard benadering schrijf iets genuanceerds over een tegenstander en dan wordt je de vriend van de vijand.
  RobG is van het soort dat zelf veel ongenuanceerd uitkraamt en anderen op nuance de maat denkt te kunnen nemen en in een door hem gedefinieerd hokje te stoppen.

  Hij meet met 2 maten


  Maak melding

 71. JA, JA, MAAR FAILLIET, BLIJFT IN SRANANG en IN NEDERLAND FAILLIET !

  EN CORRUPT OOK !!!!!!!!!!

  DEVALUATIE = DEVALUATIE, WAAR JE OOK KOMT, in de hele WERELD !!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.