Extra geld voor uitgaven Surinaamse regering

36
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 27 aug – De regering mag extra geld uitgeven om het einde van het jaar te halen. De suppletoire of aanvullende begroting voor 2016 is goedgekeurd. De oppositie was er niet bij.

De parlementariërs van de vier oppositiepartijen waren voortijdig vertrokken. Vier moties tegen het beleid van de regering konden niet worden ingediend. Volgens de oppositie wordt zij beknot in haar parlementair en democratisch recht. Volgens parlementsvoorzitter Jennifer Simons is dit niet waar. De oppositie is weggelopen tijdens de tweede ronde van de begrotingsdebatten. Toen moesten de moties worden aangeboden.

De oppositie vindt dat er tegen afspraken in is gehandeld. Afgesproken was dat na de eerste ronde verdaagd zou worden. Toen Simons de vergadering voortzette, liep de oppositie weg. Volgens de VHP, NPS, Pertjajah Luhur en ABOP hadden zij de gelegenheid moeten krijgen om de moties alsnog in te dienen. De moties handelden over criminaliteit, productie, onderwijs en gezondheidszorg.

Bekijk ook:


36 REACTIES

 1. Weet je wat ik niet begrijp. Waar komt het geld ineens vandaan om deze extra uitgaven te financieren.
  Bij de vorige begrotingen klopte er ook geen moer van. Begrote posten werden gewoonweg niet betaald en nu is er ineens geld. Het mooiste voorbeeld vond ik de begroting van de Politie, aangekaart door mevrouw Mathoera in het parlement. Op de begroting van de politie stond een bedrag van 20 miljoen SRD voor het rollend materieel. De auto’s reden niet want er was geen geld voor onderhoud. Terecht stelde zij de vraag: “Pe a moni de”. De reactie van Dora vond ik ook frappant. Ze zei: “De politieagenten rijden de auto’s opzettelijk kapot. Nu stel ik de vraag: “pe a moni komopo”.
  Kortom: dit zijn droombegrotingen, ontstaan in het brein van onze “geweldige” President DDB, tijdens zijn slapeloze nachten, die hij ons had toegewenst. DDB Dream on.


  Maak melding

 2. Rare gasten in het kamp Front. Ze krijgen de ruimte om mee te beraadslagen en om hun ‘ ding ‘ te doen en dan lopen ze weg. Achteraf lopen ze dan te klagen in de media. Het traineren, de boel saboteren zit hen in het bloed.Dat is hun uitgangspunt in de politiek.
  Niemand durft het echter te zeggen maar ik vermoed dat hun eigen business, de eigen zakelijke belangen op de eerste plaats komen. Na het verlaten van het parlementsgebouw gaan ze linea recta naar de eigen toko.

  John,

  Ik geloof er heilig in dat de politieagenten de auto’s opzettelijk kapot rijden. Veel van deze figuren dragen geen eigen verantwoordelijkheid voor het rollend materiaal van de overheid. Binnen de kortste keren rijden ze versnellingsbakken van nieuwe auto’s kapot. Ik heb het ook meegemaakt met een auto die ik aan een ander had toevertrouwd. Hij en zijn familie en vrienden reden dag en nacht in de auto. Toen de banden versleten waren en de accu het begaf belden ze mij doodleuk op om aan mij te vragen om geld te sturen omdat de auto nieuwe banden nodig had en een accu.Het lijkt alsof de mensen geen enkel druppeltje verantwoordelijkheidsgevoel in zich dragen en ook geen waardering hebben voor de goedheid van een ander. Zij laten alles afhankelijk zijn van een ander. Wat een verschrikkelijke mentaliteit.Gelukkig heeft niet iedereen in het land dezelfde verwerpelijke gewoonten.


  Maak melding

 3. RobG
  Die mentaliteit ken ik ook geen enkel verantwoordelijkheid kenner ze.daar geeft ik u gelijk.ook de politie rijden de auto’s kapot.en de regering neemt ook zijn verantwoordelijk niet..als ik Robbie Makka gelooft dan wachten su nog veel meer ellende..zie interview ..to the Point..


  Maak melding

 4. De “regering”-Desi gaat gewoon verder met TEVEEL uitgeven aan ONPRODUCTIEVE zaken en weigert zwaar te BEZUINIGEN !
  Desi is bang voor de ARBEIDERS en voor de Bevolking !!!

  De komende BEZUINIGINGSOPDRACHTEN van het IMF worden DE NEKSLAG voor DESI !

  De gevolgen van het NDP-wanbeleid kunnen niet EENZIJDIG bij de arbeiders worden neergelegd ! Terwijl de NDP-elite GENIET van Salarissen van 20.000 SRD en meer !!!

  Ook deze suppletoire begroting stelt NIETS voor, is achterhaald, voordat het is aangenomen !

  Desi blijft op belangrijke punten rekenen met de OUDE-DOLLARPRIJS !
  Gevolg : Begroting is FAKE !!!!!

  PS : Het is nog niet doorgedrongen tot de NDP-regering dat
  FORS INGEZET MOET WORDEN OP PRODUCTIE, die op korte termijn EXPORTPRODUCTEN oplevert !

  De NDP-plannen voor Cocos- en Cacaoplantages, zullen in elk geval GEEN VALUTA opleveren in de komende DRIE JAAR !!!

  PS : Het OPHEFFEN van het Kabinet van de president, zou in elk geval voldoende geld opleveren om politie en justitie goed te laten functioneren !!!!!!!!!!!

  Maak de historische lijst van uitgaven van de Centrale Bank OPENBAAR, waaruit blijkt hoe het MILJARD aan monetaire reserves precies is besteed/weggegeven/verdampt !


  Maak melding

 5. Extra geld dat verdwijnt in de zakken van de leden van de Paarse Roversbende.

  Opvallend en misselijkmakend is dat de Bouta maffia clan, steeds rijker wordt terwijl het Surinaamse volk crepeert.


  Maak melding

 6. RobG “Niemand durft het echter te zeggen maar ik vermoed dat hun eigen business, de eigen zakelijke belangen op de eerste plaats komen”

  Je hebt gelijk RobG.

  Het is volkomen normaal dat alle familieleden van de Paarse Roversbende – ook die met geen enkele opleiding maar wel met een flink strafblad – alle topfuncties krijgen.


  Maak melding

 7. RobG

  Ik heb mee geluisterd en moet vast stellen dat de Voorzitter heel erg ondemocratisch bezig is.
  Sprekers die hun verhaal niet af kunnen maken en Sprekers wier worden door de voorzitter versterkt en extra hergeformuleerd worden.

  Grote blunders die als eufemismes worden weg gezet.

  Een fractie leider van de NDP die in zijn voordracht aanhaalt dat hij met de voorzitter de handelingen door gespit heeft om soort gelijke gedragingen uit de front periode te kunnen documenteren en dan met belachelijke niet vergelijkbare casussen aan komt waar spelingsfouten van Chineze namen aangehaald worden.

  Beste RobG. het enige waar de coalitie goed in is, is het land naar de knoppen te helpen. Men bewijst het voor de derde keer.


  Maak melding

 8. @John

  Het extra geld wordt in de begroting gewoon geleend. SRD 1.6 miljard terwijl men formeel een begrotingsgat heeft van SRD 0,75 miljard,

  Echter de begroting is een droom document. Er wordt gehoopt op wat extra geld van Surgold en van Staatsolie.
  Als de inkomsten tegenvallen hebben ze nu geleerd dat ze ook niet uit kunnen geven. Ofwel:
  1) Het aangaan van verplichtingen wordt beperkt tot strikt minimale,
  2) EBS wordt afgeroomd middels winst op de Suralco stroom, en
  3) Rekeningen die niet betaald kunnen worden worden opgespaard tot na de volgende devaluatie.

  Zolang men de salarissen van lanti werkers nog kan betalen heeft men de zaak nog onder controle.
  Ondertussen pompen ze het BBP op zodat ze kunnen blijven lenen en geen lanti medewerkers hoeven weg te sturen.


  Maak melding

 9. Extra geld…gaat de paarse bende het geld drukken bij 1 van hun thuis!?
  Heks Jenny die haar best doet om de oppositie dwars te liggen en ze tegelijk monddood te maken!!

  @RobG
  Gaan ze het extra geld bij jou thuis drukken?!


  Maak melding

 10. @Ray,
  Krijg je zoals altijd slapeloze nachten.
  Je vraagt waar ze het geld gaan drukken.
  Bouterse heeft duidelijk gesteld ik wens jullie slapeloze nachten toe.


  Maak melding

 11. @10
  Jij slaapt nog altijd lekker door . Er valt bij jou niet te merken dat jij je zorgen maakt om het leed van de surinamers.
  Is het omdat het geld bij jou thuis gedrukt zal worden of krijg jij zakken vol ervan vers uit de pers!!
  Welke is het @10!?


  Maak melding

 12. Boefdraad heeft de komma enkele plaatsen naar achteren verplaatst en heeft zo een beetje aan creatief boekhouden gedaan.
  Het maakt de coalitie toch niet uit of iets ethisch dan wel onethisch is.Als het maar door de keel van het volk geduwd kan worden..


  Maak melding

 13. Waar gaat het extra geld dan vandaan komen regering….?? Jullie gaan door met wanbeleid??? Gewoon lekker nog meer geld uitgeven die er niet is……????? Su wordt nog verder de afgrond ingeduwd door regering bouta????


  Maak melding

 14. @ Ray

  “Het DNA is de nieuwe OCER,een tehuis voor en door de ndp criminelen!!”

  Ocer krijgen ze niet meer voor de helft vol. Daar durft men gezien het gezichtverlies (bij de laatste keer liepen ze tijdens de toespraak van Bouterse weg en dat kan men niet van Youtube hiuden.
  In de DNA is men verplicht aanwezig om de onzin aan te horen. Dus de DNA is altijd min of meer vol
  Je moet de ondersteuning van de regering zien. Die vervellen zich en schamen zich.

  Het is ook een theater aan het begin van de vergaderingen die structureel uren te laat beginnen.


  Maak melding

 15. ROB G.eindelijk weet ik wie jij bent.jij liep met meneer Herrenberg vroeger dan snap ik waarom je tot in je reet paars bent. Jou moeder heeft je vader vermoordt en jou zussen 2x zelfmoord en je dochter van 15 vermoordt door je beste vriend. En Robert m. Is jou naam.hihihihi


  Maak melding

 16. Henk Molenaar2016,

  Laat je niet gek maken door RobG.
  De man is gewoon een grote charlatan, die van alles en nog wat uit zijn duim zuigt in de hoop, dat wij daarop reageren.
  Zie ook de posting van JoJo.


  Maak melding

 17. Beste Cochise,

  Ik zit nu in Nederland in de tuin bij 34 c met Parbo en heerlijke souto en broodje pom.

  Ik zie dat mijn euro die bij aantreden van Bouta in 2010 amper 2.80 SRD waard was nu SRD 8.50 waard is en op weg naat 1:10.

  Ik maak me nergens druk om, niet zo druk als die Paarse Kakkerlakken die vorig jaar voor nog eens 5 gingen en nu van honger geen ontlasting hebben. Ze kunnen nog altijd hun Paarse vlaggen opeten.


  Maak melding

 18. Ik begrijp de irritatie van zoveel mensen nu voelen ze in hun portemonnee.soms mensen moeten tot de bodem zakken voor dat ze begrijpen..de volgende stap wegenbelasting invoeren benzine prijs loslaten dat zijn geen eersten levensbehoefte btw invoeren..dat luxe gedoe moet ze afleren…terug in de landbouw


  Maak melding

 19. December maand na feestmaand voor baas en corrupt criminele bende die de nationale dieven partij uitmaken. Voor het gros der oerdom tot op het bot paars verarmde oerdomme stommelingen, na soso njang dringie baas en duivelse trawanten deng paarse schijt en pis vol armoede en slapeloze nachten om te overleven. 10 srd vo 1 euro ai go trong. Baas en co letterlijk en figuurlijk e poeroe ka gi heri volk idem deng dongkawas sa stem…………..we ga vo vijf, iaiai mehehhe vo 10 vo altijd…..iaia vo altijd baas en co, e go meki megaschulden te deng paarse buriki nanga paars krabita e ka. Wahahahahahahahahaahhaha nou na wi e lafu om het gevolg dat ze verdienen. Stemmen op medogenloze criminele paarse bende. Na Dagoe Partij


  Maak melding

 20. Paarse oorzaak en paars gevolg,ga toch spelen met je bangmakerij.Wordt toch een keer volwassen.Kom je nu pas op latere leeftijd in je pubertijd? Als het aan mij ligt komt de regeermacht nooit meer in handen van NPS en VHP. Weet je wie met de NDP gaat samenwerken? PL of Abop! Read my words.Bouterse.


  Maak melding

 21. er komen nog hardere tijden, vóór het einde dit jaar..

  nu al wordt in de wandel gangen gesproken van rond de 7 srd voor de benzine..

  de lonen voor de mofina wan zullen wat opgetrokken worden, maar zoveel meer is het niet..

  algemeen bekend is,, dat velen met een buitenlands document wat paspoort wordt genoemd nu het land zinkende is ,weg trekken juist deze mensen hadden wat kapitaal om in omloop te brengen..


  Maak melding

 22. NDP gaat volgende verkiezing samen werken met de muziek van Papa Touwtje .
  Van af na de verkiezing van 2010 tot 2016 is de muziek van Papa Touwtje verboden bij Radio SRS Limbo ODI ODI Radio .

  PL en Abop zijn geen VOETEN VEGERS voor ndp ze hebben Bouterse al genoeg geholpen met Amnestie .

  Na de Amnestie aanname was PL van Somo niet meer welkom bij NDP .

  Met een smoesje als Chantace politiek van Somo hebben zij Somo er uitgezet .

  Somo is toen er uit gezet alleen om de Ministeries over te nemen om tijndens de verkiezing van 2015 te rommelen met de stem kaarten en Grond uitgifte .

  NDP had geen Ministeries om te rommelen daar om moest PL van Somo er uit gezet worden .

  Geen enkel lid of persoon van V7 of Nieuw Front is een voeten veger van NDP .
  Wij wijken voor niemand de waarde van onze voorouders houden wij HOOG .

  Na de verkiezing mei 2015 moest je via Limbo SRS Radio ODI ODI Radio luisteren hoe Limbo Abop heeft vernederd

  NDP kan verder gaan met de overlopers tot 2020 verlopig zien ze alleen staat vijanden en vijanden om de hoek .

  Heeft NDP de staat vijanden al gevonden het waren spoken van Abrahams .

  De truckjes van NDP zijn te doorzichtig en heel gevaarlijk ook komen zulke truckjes als VOETEN VEGERS over .

  Hoe kan je mensen in Suriname telkens vals beschuldigen als staat vijanden .

  Militairen en Politie laat NDP jullie niet misbruiken als VOETEN VEGERS .

  Bouterse is al 71 Jaar laat Opa jullie niet misbruiken .

  Hou rekening Militairen en Politie werk niet meer hard want het geld is al minder waard geworden .

  werk op halve kracht niet te snel wel veilig en ALERT in werk omgeving en thuis .

  Maakt geen buren of familie ruzie want er zijn geen Medicijnen

  Is de gebed week van Dominee Henk Herrenberg al voor bij deze Henk Herreberg ken ik van af 1970 toen had ik zelf nog geen schoenen aan me voet .

  Waarom had Henk Herrenberg en Bouterse en Krolis van Palu geen Staat greep voor 1975 gepleeg toen die blanken Nederlanders nog daar waren .

  Indien jullie van NDP Revolutie wilde voeren waar om niet tijdens toen de Nederlanders daar waren .

  Dominee Henk Herrenberg heeft gewacht na 25 november 1975 en in 1980 is de NEPPE REVO begonnen

  Dominee Henk Herrenberg met je E Bruma Revo je heb Suriname totaal vernietig voor jong en oud .

  Dominee Henk Herrenberg blijf hopen maar geen mensen als staat vijanden zien Bid voor NDP het gaat nu goed met de koers

  Militairen en Politie blijft ALERT vooral voor Henk Herrenberg en de rest van NDP


  Maak melding

 23. Poco @ morgen geeft Dominee Henk Herrenberg een kerk dienst je ben ook welkom plaats OCER ga laan ze je als voeten veger op de grond zitten .

  Wij van V7 of Nieuw Front wijken voor niemand wij zijn geen voeten vegers .

  poco ga lekker Cocos bomen leren klemen bij Ocer meld je aan bij Abrahams hij gaat je sturen naar Timboektoe Universiteit schrijf als van NDP in boeken .


  Maak melding

 24. SRS. Hoe komt het dat alleen de regering toegang heeft bij de srs ? De belasting betaler betaalt voor de SRS. Dat zijn alle Surinamers.
  Zo niet alleen de ndpers hebben recht op mededelingen te doen op de radio maar ook de oppositie partijen. Nu worden ze van uitzendtijd beroofd door de dictatoriale partij.


  Maak melding

 25. SRS Radio van Limbo de domme is om op een geheime en smoesjes manier Bevolking Groepen te vernederen en op hitsen .

  Men ging Gurtis van we zijn moe ook uit lachen via SRS ODI ODI Radio in de eerste dagen .

  Via Radio SRS ODI ODI radio ,tijdens de verkiezing 2015 heeft Henk Herrenberg bij LIMBO via radio srs gezeg dat er een burger Oorlog gaat komen .

  Ook tijdens de demonstraties van Dappere Gurtis van wij zijn moe heeft Dominee Henk Herrenberg via SRS ODI ODI Radio gezeg er komt een Burger Oorlog in Suriname .

  Men is zelf met een tegen Demonstratie gaan Organiseren zelf Minister en DNA leden van NDP zijn op een truck gaan
  staan en dat was 60 minuten lang .
  Liegende Hooghart was niet op de Truck hij liep op de voor Grond om mensen van Curtis te Provoceren .

  Zulke smoesjes worden door Pater Abrahams en Dominee Henk Herrenberg in er elkaar gezet de tegen Demonstratie

  Je krijg drie generatie
  1van boven 70 jaar
  2 van boven 50 jaar
  3 van boven 25 jaar

  NDP is met het de NEPPE Revo in 1980 begonnen dat is al 38 jaren lang .
  Trek 38 jaren af van de boven staande leeftijden

  Zelf iemand met 50 jaren nu was maar 12 jaren oud in 1980 toen de Neppe Revo begon .

  Zie maar leeftijden de NDP heeft drie Generaties vernietig Opa Bouterse moest zelf op een Truck komen staan voor DNA gebouw .

  Bejaarde Huis Asiejana is voor 1980 nieuw gebouwd de opening was in 1980 .
  Via SRS Radio Domme Limbo zeg men dat de Bejaarde Huis door de NDP is gebouwd hoe oud was Limbo toen

  Zelf een bejaarde huis gaat men een paarse Bord zitten of zij dat gebouwd hebben .schaamteloos zijn de bejaarde leden van NDP

  Surinamers blijf ALERT zie grafiek leeftijden je hoeft niet meer hard te werken onder NDPga je gaat toch niet voor uit gaan .

  Hou je omgeving schoon krijg geen ongelukken blijf ALERT zoek geen ruzie met buren of familie .


  Maak melding

 26. Poco….

  Soort zoekt soort, moordenaar en drugsbaas aanbidder of baas zijn persoonlijke paarse billenlikker. I lobing paarse schijt en pis vol van misdaad. Wahahahaha….ndpsma na soso dongsma.


  Maak melding

 27. Anton De Kom Universiteit mensen van NDP die daar gestudeerd hebben, en in DNA zitten moeten de geschiedenis van Anton De Kom eerst goed bestuderen .

  NDP beleid makers het lijk dat jullie van Timboektoe Universiteit komen jullie streven is maar een auto ,een huis en kleren dragen en Eten en vakantie .

  De waarde van de mensheid word anders beleeft onder NDP mensen .


  Maak melding

 28. De Zuid-Afrikaanse minister van Financiën Pravin Gordhan wordt naar verluidt deze week aangeklaagd wegens corruptie. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan omkoping. Dat meldt persbureau Reuters zondag op basis van berichtgeving in de Zuid-Afrikaanse krant City Press.

  De krant citeert bronnen binnen de politie, het Openbaar Ministerie en de belastingdienst in het land. In totaal zouden er meer dan dertig getuigen zijn.

  Dit krantenartikel is momenteel ondenkbaar voor Surinaamse begrippen.
  Iedereen weet dat ministers bedriegen stelen roven en verkrachten maar de hoogste persoon en het DNA zijn degene en instantie die dit moedwillig en hardhandig in stand blijven houden zodat zo een krantenkop niet mogelijk is in Suriname


  Maak melding

 29. Zo gaat het in Suriname Bouterse heeft alles dicht gespijkerd zodat de oppositie niets heeft in te brengen in landsbelang. De NDP met zijn kopman zijn niet instaat Suriname tot bloei te brengen en die domme massa die op deze partij stemmen weten het ook niet meer.Suriname is verloren onder Bouterse en niemand durft wat te zeggen anders word je opgepakt en doodgeschoten als in het verleden.Ik huil als in mijn land nu ziet en hoe het zo slecht bestuur wordt.Jammer maar het is niet anders.Al die adviseurs van Bouterse zijn zakkenvullers en weet dat onze president een domkop is die geen verstand heeft van economie om het land goed te besturen.Als die man praat vraag ik mijn zelf af wat voor opleiding die man gehad heeft.Zelf kinderen praten beter Nederlands dan onze staatshoofd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.