Ruud Gullit toch niet naar Nederlands elftal

7

Ruud Gullit wordt toch niet de nieuwe assistent van bondscoach Danny Blind bij het Nederlands elftal. Gullit (53) was in beeld om de naar Fenerbahçe vertrokken Dick Advocaat op te volgen, maar volgens De Telegraaf kon de voormalig aanvoerder van Oranje het niet eens worden met technisch directeur Hans van Breukelen over de voorwaarden in zijn contract.

De 66-voudig international heeft de KNVB donderdag laten weten dat hij afziet van de functie. “Er waren issues en die werden niet opgelost”, aldus Gullit tegenover de Volkskrant. “Ik kan wel zeggen het niets met geld te maken heeft. Het is wel jammer, want ik wilde wat doen voor het Nederlandse voetbal. Ik vroeg om zekerheden, en die zekerheden kon ik niet krijgen.”

Volgens Van Breukelen had Gullit twee eisen waar de bond niet aan wilde voldoen. De oud-topvoetballer wilde promotie binnen de technische staf maken als er iemand zou vertrekken. Daarnaast wilde hij tussentijds kunnen vertrekken bij Oranje. Volgens Quote wordt Gullit geen assistent-bondscoach, omdat hij iets te veel aasde op het baantje van de bondscoach. (FOTO: Gullit onlangs in Suriname)

Bekijk ook:


7 REACTIES

 1. Aan Hans van Breukelen we leven niet in de prehistorie.
  Vanzelfsprekenheid is niet vastgelegd in het contract.

  In Nederland wil men alles zwart op wit hebben dus krijg je ook rekening gepresenteerd van Gullit !!!

  Gullit zegt hier zelf over: “Ik wilde gewoon hetzelfde contract als de assistent (Dick Advocaat, red.) die voor mij werkzaam was bij de KNVB. In tegenstelling tot wat Van Breukelen zegt, heb ik nooit geëist dat ik bondscoach wilde worden als Blind zou vertrekken”, aldus de 53-jarige voormalig international.

  “Het enige wat ik op papier wilde hebben was dat als de keuze op mij zou vallen we een nieuw contract zouden opstellen. Volgens Van Breukelen was dat een vanzelfsprekendheid, die niet op papier gezet hoefde te worden. Ik wilde dat zwart op wit, want wat zou er gebeuren als Van Breukelen weg zou zijn voordat dit scenario zich zou kunnen voltrekken?”, besloot Gullit.


  Maak melding

 2. Zit in de genen,hebzucht, roem,haaa..dat je een top voetballer geweest bent,wil niet zeggen dat je ook een top trainer bent of zult worden,zie marco van basten,johan neeskens,,,enz….hij heeft totaal geen allure,s voor het trainers vak.Meer allure,s voor vrouwen,deze man noem ik geen surinamer,never,wat hij ooit gezegd heeft in studio sport,ik voel mij geen surinamer,wat ga je dan doen in suriname,ziek ding.Clarence seedorf,dat is de man,heeft het ook bewezen,ruud had zijn eigen vader verstoten.


  Maak melding

 3. Van Breukelen moet normaal doen en zaken die in het profvoetbal normaal zijn, gewoon accepteren en niet anders gaan uitwerken. Van Breukelen wilde met deze daad laten zien dat hij ook iets kan voorstellen door Gullit te dwarsbomen.

  Van Breukelen is gewoon een omhoog gevallen centenbak. Hij heeft een grote dinosaurusonderkaak en loopt met een toiletbril voor zijn ogen in de rondte.

  Gelukkig dat Gullit op zijn actie gereageerd heeft en het publiek de juiste informatie geeft. Hierdoor heeft hij centenbakje geneutraliseerd.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.